-
Ο χρήστης akis8607 έγραψε:
δηλαδη τωρα μπορει να παθει ζημια? τι λιπαντικο να ριξω?Αν ειναι κατι απο αυτα τα τρια ενδεχομενα ειναι απλα ενοχλητικα, ζημια δεν παθαινεις,
για λιπανση μπορεις να χρησιμοποιησεις απο απλο λαδι μηχανης μεχρι και γρασο σε σπρευ. -
Ο χρήστης akis8607 έγραψε:
εχω 1 μηνα τωρα που αλλαξα τα αμορτισερ και καποιες φορες οχι παντα ακουω ενα τριξιμο μπροστα δεξια.... το πηγα σε 2 συεργεια και μου λενε οτι δε βλεπουν κατι περιεργο και οτι μαλλον ειναι το αμορτισερ που κανει ετσι..... να πω οτι δεν το κανει οταν στριβω π.χ. πηγαινω ευθεια με μικρη ταχυτητα και οταν περναω πανω απο μια ανωμαλια ακουγεται.... τι πιστευετε?Ποιά έβαλες;
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
εχω 1 μηνα τωρα που αλλαξα τα αμορτισερ και καποιες φορες οχι παντα ακουω ενα τριξιμο μπροστα δεξια.... το πηγα σε 2 συεργεια και μου λενε οτι δε βλεπουν κατι περιεργο και οτι μαλλον ειναι το αμορτισερ που κανει ετσι..... να πω οτι δεν το κανει οταν στριβω π.χ. πηγαινω ευθεια με μικρη ταχυτητα και οταν περναω πανω απο μια ανωμαλια ακουγεται.... τι πιστευετε?
Ποιά έβαλες;
kayaba excel-g
-
Παιδια παρακαλω τα φωτα σας για ενα opel corsa c 1.2 twinport φιλου. Τι αμορτισερ να προτιμησει απο την κατηγορια low price ωστε να γινει πιο σφικτο απο τα μαμα αμορτισερ; Οχι τιποτα το ιδιαιτερο απλα ποιο απο την κατηγορια bilstein b4 - kyb excel-g- sachs- boge- monroe...κτλ συμπεριφερεται ελαφρως σκληροτερα απο την εργοστασιακη η οποια ειναι αγνωστη αναγραφοντας απλως GM..
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Παιδια παρακαλω τα φωτα σας για ενα opel corsa c 1.2 twinport φιλου. Τι αμορτισερ να προτιμησει απο την κατηγορια low price ωστε να γινει πιο σφικτο απο τα μαμα αμορτισερ; Οχι τιποτα το ιδιαιτερο απλα ποιο απο την κατηγορια bilstein b4 - kyb excel-g- sachs- boge- monroe...κτλ συμπεριφερεται ελαφρως σκληροτερα απο την εργοστασιακη η οποια ειναι αγνωστη αναγραφοντας απλως GM..νομιζω του κορσα πρεπει να ειναι sachs τα.. gm.
Δυστυχως απο αυτα που αναφερεις, δε βλεπω καποιο να ειναι σκληροτερο, προσωπικη γνωμη, θα ελεγα με σειρα σκληροτητας τα εξης:1)bilstein 2) KYB 3)Boge 4)sachs 5) monroeΕπισης κοιτα για κονι κοκκινα, που ρυθμιζονται σε bound, οπως και για koni str αν εισαι εντος budget.
-
Τα koni τα κόκκινα,είναι λαδιού όπως τα κίτρινα;
-
ναι!
-
Μα, όλα τα αμορτισέρ λαδιού δεν είναι;; ...και μερικά πιο καλά είναι αέρα λαδιού...;
-
Τα κονι τα κοκκινα ξεφευγουν κατα πολυ σε τιμη; Δεν εχω ιδεα ποσο μπορει να κοστιζουν.Για την χαμηλη κατηγορια που ανεφερα παραπανω κυμανονται στα 190 ευρω κομπλε με τοποθετηση κ ευθυγραμμιση.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μα, όλα τα αμορτισέρ λαδιού δεν είναι;; ...και μερικά πιο καλά είναι αέρα λαδιού...;Λαδιού,αέρως-λαδιού,αζώτου-λαδιού.......
-
οnyx δε περιμενα απο εσενα τετοια ερωτηση, αν και καταλαβα οτι ρωτησες πονηρα:
Ναι λοιπον, ολα τα αμορτισερ λαδιου ειναι, δηλαδη το μεσο αποσβεσης ειναι το λαδι.
Καποια αμορτισερ ομως περιεχουν και αζωτο το οποιο χρησιμοποιειται ως μεσο ψυξης του λαδιου οταν αυτο ζεσταθει. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Παιδια παρακαλω τα φωτα σας για ενα opel corsa c 1.2 twinport φιλου. Τι αμορτισερ να προτιμησει απο την κατηγορια low price ωστε να γινει πιο σφικτο απο τα μαμα αμορτισερ; Οχι τιποτα το ιδιαιτερο απλα ποιο απο την κατηγορια bilstein b4 - kyb excel-g- sachs- boge- monroe...κτλ συμπεριφερεται ελαφρως σκληροτερα απο την εργοστασιακη η οποια ειναι αγνωστη αναγραφοντας απλως GM..Boge
Εναλλακτικά εαν είναι ίδιο ύψος με κάποιο corsa μεγαλύτερων κυβικών βάλε από εκείνο. -
Δοκιμασμενο το boge οτι συμπεριφερεται πιο σκληρα;
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Δοκιμασμενο το boge οτι συμπεριφερεται πιο σκληρα;Tα βαλαμε σε 146 1,7 16ν και ηταν πιο μαλακά απο τα εργοστασιακα, ομως πιο σκληρα απο μονροε(το χάλι)
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Καποια αμορτισερ ομως περιεχουν και αζωτο το οποιο χρησιμοποιειται ως μεσο ψυξης του λαδιου οταν αυτο ζεσταθει.
Το άζωτο δεν εισάγεται στο αμορτισέρ για ψύξη, αλλά για να αυξηθεί η πίεση μέσα στην μπουκάλα κι να εμποδιστεί το άφρισμα του λαδιού στη σκληρή χρήση.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Δοκιμασμενο το boge οτι συμπεριφερεται πιο σκληρα;Σε Colt CZ3, επίσης, τα Boge ήταν μαλακά, νομίζω μαλακότερα από τα μαμά καινούργια. γενικά ή αίσθηση ήταν 'ε τι έγινε τώρα; αλλάξαμε υποτίθεται αμορτισέρ;;'.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Δοκιμασμενο το boge οτι συμπεριφερεται πιο σκληρα;Να σου πω εγώ έβαλα boge στο δικό μου (fiesta mk4 ztech1.25) απτην έκδοση ντίσελ (mk4 1.8 ) και στην αρχή ειδικά παρασκλήρυνε σε φάση όταν πέφτω σε λακούβα να το 'πονάω' από το γκάπ που κανει....
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
οnyx δε περιμενα απο εσενα τετοια ερωτηση, αν και καταλαβα οτι ρωτησες πονηρα: ...Ρώτησα για να ξεκαθαριστεί ότι το λαδιού δεν είναι το υπέρτατο (το καλό δηλαδή) όπως έμοιαζε να παρουσιάζεται πιο πριν αλλά το εντελώς στάνταρ και ότι υπολείπεται αυτών που είναι λαδιού+κάτι ακόμα.
-
Μόλις επέστρεψα από τη βόλτα, μετά την ανακατασκευή των bilstein b6. Μικτή διαδρομή περίπου 80χλμ. και οι εντυπώσεις θετικές. Η ανάρτηση μου δίνει την αίσθηση που είχα πριν από 140.000 χλμ. όταν τα πρωτο-έβαλα στο αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Μόλις επέστρεψα από τη βόλτα, μετά την ανακατασκευή των bilstein b6. Μικτή διαδρομή περίπου 80χλμ. και οι εντυπώσεις θετικές. Η ανάρτηση μου δίνει την αίσθηση που είχα πριν από 140.000 χλμ. όταν τα πρωτο-έβαλα στο αυτοκίνητο.Πόσο πήγε το μαλλί ?
Περί Αναρτήσεων