-
Ο χρήστης JIM A3 έγραψε:
Η βασικη μου απορια ειναι αν τα advantage ειναι πιο σκληρα απο τα super touring ή το αντιθετο....
Το advantage (κόκκινη ετικέτα) είναι πιο σκληρό από το αντίστοιχο Super Touring (μπλε).
-
Ευχαριστω πολυ,και εγω κατι τετοιο καταλαβα διαβαζοντας στο επισημο site του zf group.Ο πωλητης σημερα μαλλον μου τα παρουσιασε αναποδα...
Δεν θελω να σκληρυνει πολυ αλλα ουτε και να μαλακωσει στο ελαχιστο,μαλλον πρεπει να βρω μεσω αντιπροσωπειας πιο ακριβως μοντελο sachs φοραει απο το εργοστασιο...Οταν εχω νεωτερα θα επανελθω.Ευχαριστω και παλι. -
κ
-
Ο χρήστης JIM A3 έγραψε:
Ηρθε η ωρα να αλλαξω αμορτισερ στο Α3 μου (1.6 ambition-σπορ εκδοση).Ημουν ικανοποιημενος απο το εργοστασιακο στησιμο οσον αφορα τη αναλογια κρατηματος-ανεσης οποτε θα ηθελα να κινηθω ξανα σε αυτα τα επιπεδα.Απο μια συντομη αναζητηση κατεληξα στα sachs τα οποια φορανε απο το εργοστασιο η πλειοψηφια των vag.
Σε ενα μαγαζι που ρωτησα σημερα λοιπον μου προτειναν τα sachs super touring με κοστος 270 ευρω τοποθετημενα+ευθυγραμμιση τιμη την οποια θεωρω εξαιρετικα καλη.Γνωριζετε ποια η διαφορα τους απο τα sachs advantage τα οποια απο οσο καταλαβα στο site της sachs νομιζω οτι εχουν πιο σπορ προσανατολισμο?Ο μαγαζατορας μου ειπε οτι το βασικο μοντελο ειναι το advantage και το ενδιαμεσο (πριν τα χαμηλωματος δηλαδη) ειναι τα super touring.Δεν θελω να σκληρυνει το αυτοκινητο αλλα ουτε και να γινει βαρκα-γυαλο...Γνωριζετε κατι επι του θεματος,εχει βαλει καποιο μελος καποιο απο τα συγκεκριμενα αμορτισερ?Σε ενα απο τα 2 θα καταληξω-νομιζω οτι εχουν μια καλη σχεση αποδοσης-τιμης,δεν θελω αυτη τη περιοδο να δαπανησω περισσοτερα χρηματα για αμορτισερ...Ευχαριστω πολυ!
Είναι αυτό που λέω πάντοτε!. Αυτό το αμάξι πήρες γιατί σου άρεσε, και ορθά σου αρέσει ακόμα.
Τα sachs super touring είναι η εξελιγμένη μορφή του προηγούμενου μοντέλου. Είναι της ίδιας νοοτροπίας από πλευράς σκληρότητας.
Η τιμή που τα βρήκες τοποθετημένα και με ευθυγράμμιση είναι άψογη.
Βιάσουν για να μην καταπονείς εμπρόσθιο σύστημα και ελαστικά.
Α. -
Ευχαριστω για την απαντηση.
Ο μονος μου ενδοιασμος ειναι μηπως με τα super touring μαλακωσει περισσοτερο απο οσο θελω μιας και το Α3 μου φοραγε τη σπορ αναρτηση απο το εργοστασιο.Σκεφτομουν μηπως εβαζα την advantage,η οποια σιγουρα εχει πιο σπορ προσανατολισμο χωρις να φθανει σε σκληροτητα την κιτρινη bilstein για παραδειγμα.Το σιγουρο ειναι οτι θα βαλω μια απο τις 2 sachs,το θεμα ειναι ποια,δεν εχουν διαφορα στη τιμη....Αυτο που θελω να δω αρχικα ειναι ποιο ακριβως μοντελο τςη sachs ή boge φοραγε απο το εργοστασιο το Α3 μου και μετα αποφασιζω...
-
Αν κοιταξεις σε καποιο μαγαζι με ανταλλακτικα VAG ,για να βρεις ακριβως τα original, σε καλη τιμη εννοειται.?
Επισης να εχεις στο μυαλο σου οτι σε μερικα VAG η sport αναρτηση φοραει ιδια αμορτισερ με την απλη αλλα με αλλα λιγο χαμηλοτερα και σκληροτερα ελατηρια. -
Ο χρήστης JIM A3 έγραψε:
Ευχαριστω για την απαντηση.
Ο μονος μου ενδοιασμος ειναι μηπως με τα super touring μαλακωσει περισσοτερο απο οσο θελω μιας και το Α3 μου φοραγε τη σπορ αναρτηση απο το εργοστασιο.Σκεφτομουν μηπως εβαζα την advantage,η οποια σιγουρα εχει πιο σπορ προσανατολισμο χωρις να φθανει σε σκληροτητα την κιτρινη bilstein για παραδειγμα.Το σιγουρο ειναι οτι θα βαλω μια απο τις 2 sachs,το θεμα ειναι ποια,δεν εχουν διαφορα στη τιμη....Αυτο που θελω να δω αρχικα ειναι ποιο ακριβως μοντελο τςη sachs ή boge φοραγε απο το εργοστασιο το Α3 μου και μετα αποφασιζω...
Εάν και το λένε ‘πλεονέκτημα’, είναι ένα καλό κλασικό αμορτισέρ. Μην το μπερδεύουμε με κίτρινο bilstein.
Προσπαθώ να κρατηθώ στα θέλω σου, με βάση της οικονομικές συγκυρίες που μας μαστίζουν.
Α. -
υπαρχει καποιος σαν τον Κυρλαγκιτση αλλα στην αθηνα ? γιατι η θεσσαλονικη ειναι καπως μακρυα...
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Αν κοιταξεις σε καποιο μαγαζι με ανταλλακτικα VAG ,για να βρεις ακριβως τα original, σε καλη τιμη εννοειται.?
Επισης να εχεις στο μυαλο σου οτι σε μερικα VAG η sport αναρτηση φοραει ιδια αμορτισερ με την απλη αλλα με αλλα λιγο χαμηλοτερα και σκληροτερα ελατηρια.Εχεις δικιο σε αυτο που λες.Στα Α3 το αμορτισερ του ambition ειναι πιο σφιχτο απο τα αμορτισερ των attraction-abiente.Aντιθετως η εκδοση sline φοραει ακριβως το ιδιο αμορτισερ με το ambition αλλα διαφορετικα ελατηρια.Ο φοβος μου ειναι μηπως μετατρεψω το ambition σε attraction καταλαβατε?
Απο βδομαδα φευγω για σπεν (καθοτι φανταρος και εγω ) οποτε μαλλον το ολο ψαξιμο αναβαλλεται για 3 βδομαδες τουλαχιστον.Οταν εχω νεα θα ενημερωσω!
-
Και εγώ τον ίδιο φόβο έχω.Θέλω το ambition μου να παραμείνει ambition!Που υπηρετείς?
-
κοιτωντας για αμορτισερ βρηκα διαφορους τυπους
ΠΙΕΣΗ ΛΑΔΙΟΥ-ΠΙΕΣΗ ΓΚΑΖΙΟΥ
ΜΟΝΟΥ ΣΩΛΗΝΑ-ΔΙΠΛΟΥ ΣΩΛΗΝΑτι σημαινουν-διαφερουν-καλυτερος;;
οι τιμες ηταν στα 2 ευρω διαφορα το τεμαχιο!!
ιδια μαρκα -
Πίεση γκαζιού εννοεί ότι είναι αμορτισέρ αερίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε αντίθεση το απλό (πίεση λαδιού) δε χάνει την απόδοσή του σε σκληρή χρήση (όταν ζεσταίνεται).
Το μονού/διπλού σωλήνα έχει να κάνει με την εσωτερική του δομή. Πρακτικά, τα μονού σωλήνα προσφέρουν αρκετά μεγαλύτερη απόσβεση, δηλαδή είναι αισθητά (έως πολύ) πιο σκληρά από τα αντίστοιχα διπλού. -
αρα για τους ελληνικους δρομους θελουμε μαλακες αναρτησεις ωστε να μην σπαμε τους σπονδυλους σε καθε λακουβα;;
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
αρα για τους ελληνικους δρομους θελουμε μαλακες αναρτησεις ωστε να μην σπαμε τους σπονδυλους σε καθε λακουβα;;
…..πλην όμως ότι το μαλακό ‘βαρκάρει’ και θα σε πετάξει στης στροφές…..
Α. -
εξαιρετα...
αρα τι βαζουμε στα κουβαδακια μας;;ρυθμιζομενα ;;;
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
εξαιρετα...
αρα τι βαζουμε στα κουβαδακια μας;;ρυθμιζομενα ;;;
Τα μαμα ή τυπου μαμα και ξεμπερδευεις.
-
Αναμφίβολα ο εξέχων μελετητής είναι η μάμα!.
Τα ρυθμιζόμενα τα θεωρώ ιδικά όσο και εξεζητημένα για νορμάλ χρήση.
Σίγουρα τα ‘κουβαδάκια’ δεν τα θέλαμε, μα μας υποχρέωσε το ΔΝΤ&ΓΑΠ!. Σίγουρα και εμείς, αποφασίζοντας ονειρευόμενοι ότι «λεφτά υπάρχουν».
Μα και πάλη εάν υπάρχουν κάποια περισσευούμενα χρήματα (που δεν νομίζω) μπορούμε να τα βελτιώσουμε. Τότε θέλει ψάξιμο.
Α. -
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
υπαρχει καποιος σαν τον Κυρλαγκιτση αλλα στην αθηνα ? γιατι η θεσσαλονικη ειναι καπως μακρυα...O Μαρακάκης, στην οδό Θεσσαλονίκης, παράδρομο των γραμμών του ηλεκτρικού, μεταξύ σταθμών Καλλιθέας και Μοσχάτου, με καυτεύθυνση το Μοσχάτο.
Φτιάχνει custom αμορτισέρ, και δη επισκευάσιμα, και έχει μακρά εμπειρία και από αγώνες, ως μηχανικός τότε του Γ. Μοσχού επί σειρά ετών. Οι μαρτυρίες είναι κατά 99% θετικές, από πελάτες που ήξεραν τι ήθελαν και μπορούσαν να συνεννοηθούν. Δεν είναι επιστήμων του Πολυτεχνείου, αλλά έχει τεράστια εμπειρική γνώση.
Προσωπικώς, είχα μείνει απολύτως ικανοποιημένος.
Νομίζω ότι τα custom αμορτισέρ από γνώστη τεχνικό (Κυρλαγκίτση, Μαρακάκη) είναι η καλύτερη λύση για όποιον θέλει κάτι παραπάνω, και διατίθεται να ξοδέψει κάτι παραπάνω.
Μετά πάμε σε εξωτικές high-end λύσεις, είτε εκ μητρός (σε αμάξια που δεν επιδέχονται 'βελτίωση'), είτε άφτερ μάρκετ, που ξεφεύγουν πολύ. -
Εγώ βάζοντας τα mono έμεινα πολύ ικανοποιημένος από συμπεριφορά σε ταξίδια, φρένα, τιμόνι, στροφές αλλά η άνεση στην πόλη με λακούβες κλπ σαφώς μειώθηκε. Σε κάποια περίεργα κατσαρά οδοστρώματα όμως είναι καλύτερα...
Ίσως δε θα τα συνιστούσα για οικογενειακή χρήση. -
πως καταλαβαινει κανεις οτι τα αμορτισερ εχουν αρχισει να φτυνουν;;
μπηκα να καθαρισω το σαλονι σημερα, και οπως μετακινουμουν για να καθαρισω το πισω τζαμι, μου φανηκε οτι ηταν βαρκα σε τρυκιμια...
Περί Αναρτήσεων