-
Είσαι σίγουρος ότι σου είχαν βάλει τα αυθεντικά και όχι τίποτα ανακατασκευασμένα ? Υπάρχει εταιρία που μαζεύει τα παληά αμορτισέρ από τα συνεργεία και τα ανακατασκευάζει, είσαι σίγουρος λοιπόν ότι ήταν καινούργια ? Γιατί πολύ εύκολο είναι να κατηγορήσουμε, και ενδεχομένως να έχουμε και δίκηο, αλλά πρέπει πριν και πάνω από όλα να είμαστε σίγουροι για κάτι.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Είσαι σίγουρος ότι σου είχαν βάλει τα αυθεντικά και όχι τίποτα ανακατασκευασμένα ? Υπάρχει εταιρία που μαζεύει τα παληά αμορτισέρ από τα συνεργεία και τα ανακατασκευάζει, είσαι σίγουρος λοιπόν ότι ήταν καινούργια ? Γιατί πολύ εύκολο είναι να κατηγορήσουμε, και ενδεχομένως να έχουμε και δίκηο, αλλά πρέπει πριν και πάνω από όλα να είμαστε σίγουροι για κάτι.Τα αμορτισέρ τα πήγα εγώ ο ίδιος στο μάστορα που μου τα άλλαξε. Τα οποία αμορτισέρ τα πήρα απο γνωστό μου που έχει κατάστημα ανταλλακτικών αυτ/των. Απο ότι θυμάμαι γιατί περάσανε και κάτι χρόνια, ήταν σφραγισμένα κανονικά στο κουτί τους. Και όταν τα ανοίξαμε φαινόνταν ολοκαίνουργια.
Τώρα τι να σου πω. Δεν μπορώ να πάρω και όρκο. Κρίνω εκ του αποτελέσματος δυστυχώς. -
Θα ηθενα μια βοηθεια οσο αφορα την επιλογη αμορτισερ στο σκοντα φαβοριτ. Τωρα εχω τα kayaba τα πορτοκαλι εδω και 80.000 χλμ τα οποια ειναι βαρκα-γυαλο εχουν μαλακωσει πολυ..
Ολοι μου λενε μακρια απο καγιαμπα μακρια απο το ενα μακρια απο το αλλο...Εντωμεταξυ δεν ξερω και τι ειναι σκληρο και τι μαλακο ωστε να επιλεξω(το αμαξι το φορτωνω κιολας και παω σε χωραφια οποτε δεν θελω κουτσουρα).Ειμαι μεταξυ: BILSTEIN ORIGINAL / ΜΑΥΡΟ
KAYABA ''EXCEL-G''
MONROE ''REFLEX'Μπορειτε να μου πειτε για το καθενα τι ειναι(σκληρο-μαλακο), ποιοτητα και τελικα τι μου προτεινετε?
Κοιταζω τιμες και παιζουν 50 ευρω πανω κατω..το θεμα ειναι για το ενα ή για το σετ πχ τα 2 εμπρος? Δεν διευκρινιζει...
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Θα ηθενα μια βοηθεια οσο αφορα την επιλογη αμορτισερ στο σκοντα φαβοριτ. Τωρα εχω τα kayaba τα πορτοκαλι εδω και 80.000 χλμ τα οποια ειναι βαρκα-γυαλο εχουν μαλακωσει πολυ..
Ολοι μου λενε μακρια απο καγιαμπα μακρια απο το ενα μακρια απο το αλλο...Εντωμεταξυ δεν ξερω και τι ειναι σκληρο και τι μαλακο ωστε να επιλεξω(το αμαξι το φορτωνω κιολας και παω σε χωραφια οποτε δεν θελω κουτσουρα).Ειμαι μεταξυ: BILSTEIN ORIGINAL / ΜΑΥΡΟ
KAYABA ''EXCEL-G''
MONROE ''REFLEX'Μπορειτε να μου πειτε για το καθενα τι ειναι(σκληρο-μαλακο), ποιοτητα και τελικα τι μου προτεινετε?
Κοιταζω τιμες και παιζουν 50 ευρω πανω κατω..το θεμα ειναι για το ενα ή για το σετ πχ τα 2 εμπρος? Δεν διευκρινιζει...
Την γνώμη μου για τα μαύρα τα bilstein την διάβασες παραπάνω φαντάζομαι.
Τα excel-g είναι κάπου στην μέση δηλαδή μεταξύ μαλακού και σκληρού κλίνωντας περισσότερο προς το μαλακό μέρος.
Για τα monroe δεν μπορώ να εκφέρω άποψη αλλά απο ότι έχω ακούσει σε διάφορα forum θεωρούνται και αυτά πολύ μαλακά(για άνεση υποτίθεται).
Τα 50 ευρώ που αναφέρεις κατα πάσα πιθανότητα είναι για ένα μόνο αμορτισέρ(κομμάτι). Δηλαδή π.χ το μπροστά αριστερά.
Ελπίζω να βοήθησα. -
Το να είναι μαλακό ένα αμορτισέρ δεν το κάνει αυτόματα κακό, έτσι είναι σχεδιασμένο, υποστηρίζει την άνεση. Και το πιο μαλακό καινούργιο προσφέρει ασφάλεια και επιδόσεις σε σχέση με το τελειωμένο όσο σφιχτό κι αν ήταν.
Για τους περισσότερους ανθρώπους ένα υγιές μαλακό ως μέτριο αμορτισέρ με τα κατάλληλα ελατήρια είναι αυτό που τους καλύπτει. Αυτοί τοποθετώντας ένα πιο σπορ αμορτισέρ πραγματικά μπορεί να ενοχληθούν από την έλλειψη άνεσης ή και τη νευρικότητα του τιμονιού (έτσι τους φαίνεται η βελτιωμένη απόκριση της βάρκας τους). Και ούτε που θα καταλάβουν το πλεονέκτημα σε απότομες αλλαγές κατεύθυνσης, φρενάρισμα, εκκίνηση κλπ. -
Η μαλακή ανάρτηση έχει καλύτερη πλευρική πρόσφυση ( εντός κάποιων φυσιολογικών ορίων ) και αντιδρά προοδευτικά προειδοποιώντας τον οδηγό για το τι πρόκειται να επακολουθήσει αν επιμένει στο στραμπούλιγμα. Αντίθετα σε ταλάντωση του αμαξώματος είναι πολύ επικίνδυνη και δεν πρέπει ο οδηγός να φτάνει σε αυτό το σημείο.
Η σκληρή ανάρτηση δεν παρουσιάζει μεγάλες κλίσεις στο αμάξωμα, κρατάει καλύτερα μέχρι κάποια όρια, και μετά χάνεται απότομα η πρόσφυση χωρίς μεγάλη προειδοποίηση, είναι καθαρά θέμα χρήσης λοιπόν του αυτοκινήτου που έχουμε στα χέρια μας και τι θέλουμε να κάνουμε με αυτό.
Η ανάρτηση σε κάθε αυτοκίνητο είναι υπολογισμένη για κάποια σχετική χρήση, αν αλλάξουμε την ανάρτηση του κατά πολύ φεύγοντας από τον φάκελο λειτουργίας που προέβλεψε ο κατασκευαστής τότε χρειάζονται αναθεώρηση πολλά περισσότερα στοιχεία όλης της ανάρτησης, ελατήρια, αμορτισέρ, σκληρότητα silent block, σκληρότητα αντιστρεπτικών κλπ.
Τα μαμά αμορτισέρ όταν πρόκειται για απλή χρήση του αυτοκινήτου είναι πάντοτε τα ενδεδειγμένα και τα φτηνότερα, μιλάμε πάντα για απλά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται για βόλτα, μετακίνηση στη δουλειά κλπ. Όταν θέλουμε να το σκίζουμε στα βουνά και είναι πχ με τη μηχανή πίσω και μαλακή ανάρτηση ( βλέπε παλαιά Σκόντα κλπ ) τότε χρειάζεται πολύ δουλειά για να μη ξυλώσουμε κανένα δένδρο ή κάποιο βράχο ( στην καλύτερη περίπτωση )
Αυτά σε γενικές γραμμές.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Η μαλακή ανάρτηση έχει καλύτερη πλευρική πρόσφυση ( εντός κάποιων φυσιολογικών ορίων ) και αντιδρά προοδευτικά προειδοποιώντας τον οδηγό για το τι πρόκειται να επακολουθήσει αν επιμένει στο στραμπούλιγμα. Αντίθετα σε ταλάντωση του αμαξώματος είναι πολύ επικίνδυνη και δεν πρέπει ο οδηγός να φτάνει σε αυτό το σημείο.Η σκληρή ανάρτηση δεν παρουσιάζει μεγάλες κλίσεις στο αμάξωμα, κρατάει καλύτερα μέχρι κάποια όρια, και μετά χάνεται απότομα η πρόσφυση χωρίς μεγάλη προειδοποίηση, είναι καθαρά θέμα χρήσης λοιπόν του αυτοκινήτου που έχουμε στα χέρια μας και τι θέλουμε να κάνουμε με αυτό.
Η ανάρτηση σε κάθε αυτοκίνητο είναι υπολογισμένη για κάποια σχετική χρήση, αν αλλάξουμε την ανάρτηση του κατά πολύ φεύγοντας από τον φάκελο λειτουργίας που προέβλεψε ο κατασκευαστής τότε χρειάζονται αναθεώρηση πολλά περισσότερα στοιχεία όλης της ανάρτησης, ελατήρια, αμορτισέρ, σκληρότητα silent block, σκληρότητα αντιστρεπτικών κλπ.
Τα μαμά αμορτισέρ όταν πρόκειται για απλή χρήση του αυτοκινήτου είναι πάντοτε τα ενδεδειγμένα και τα φτηνότερα, μιλάμε πάντα για απλά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται για βόλτα, μετακίνηση στη δουλειά κλπ. Όταν θέλουμε να το σκίζουμε στα βουνά και είναι πχ με τη μηχανή πίσω και μαλακή ανάρτηση ( βλέπε παλαιά Σκόντα κλπ ) τότε χρειάζεται πολύ δουλειά για να μη ξυλώσουμε κανένα δένδρο ή κάποιο βράχο ( στην καλύτερη περίπτωση )
Αυτά σε γενικές γραμμές.
Κατατοπιστικότατος όπως πάντα άλλωστε.
-
Aρα ιδανικοτερη λυση βλεπω τα kayaba..Αξιζει να παω σε ακριβοτερη μαρκα σε αυτην την κατηγορια?πχ ΚΟΝΙ
Τα πορτοκαλι(που δεν βγαινουν ποια) που εχω σε ποια κατηγορια ανηκουν? Ολοι κατηγορουσαν τα συγκεκριμενα αμορτισερ αλλα εμενα με αφησαν ικανοποιημενο για την χρηση που κανω στο αμαξι...
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Aρα ιδανικοτερη λυση βλεπω τα kayaba..Αξιζει να παω σε ακριβοτερη μαρκα σε αυτην την κατηγορια?πχ ΚΟΝΙΤα πορτοκαλι(που δεν βγαινουν ποια) που εχω σε ποια κατηγορια ανηκουν? Ολοι κατηγορουσαν τα συγκεκριμενα αμορτισερ αλλα εμενα με αφησαν ικανοποιημενο για την χρηση που κανω στο αμαξι...
Για να θυμηθούμε λίγο τα παλιά....
Τα πορτοκαλί kayaba ήταν μεσαίας σκληρότητας. Παραδόξως έχω και απο αυτά εμπειρία, μιας και τα έχω ακόμα πάνω
σε ένα παροπλισμένο opel corsa πρώτης γενιάς. Τα άσπρα ήταν τα ΄'κούτσουρα' εκείνης της περιόδου και τα κόκκινα αν δεν απατώμαι τα μαλακά. -
Tα bilstein τα ''μαυρα'' ειναι το Β4 GAS? http://bilstein.gr/bilstein/content/view/38/65/lang,el/
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Tα bilstein τα ''μαυρα'' ειναι το Β4 GAS? http://bilstein.gr/bilstein/content/view/38/65/lang,el/Ναι. Πάντως τα κίτρινα Β6 είναι σαφώς προτιμότερα για all-around χρήση με κάποιες «οδηγικές ανησυχίες», αν και είναι σαφώς ακριβότερα από τα Β4.
-
Παιδιά τα φώτα σας.
Εχω βρεί τα kayaba excel-g για το αμάξι μου σε πολύ καλή τιμή απο εδώ:http://www.tpauto.gr/store/comersus_viewItem.asp?idProduct=24045
Υπάρχει περίπτωση να παίζει καμια π@στιά;;;
Εχει αγοράσει κανένας απο τον συγκεκριμένο;Ευχαριστώ.
-
θα βαλεις kyb?
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
hr για να εχεις και καποια ανεσηΤα συγκεκριμένα φοράει φίλος μου σε ίδιο αυτοκίνητο και το ύψος είναι μια χαρά.Δεν βρίσκει πουθενά το αυτοκίνητο και από άνεση είναι μια χαρά αν και δεν θυμάμαι τι αμορτισέρ φοράει
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
θα βαλεις kyb?Το έχω στο μυαλό μου ως επιλογή.
Γιατί; -
Καλησπέρα...έχω ένα Focus MK2 1.6 (sport edition) και θέλω να βάλω τα Koni κίτρινα ή τα FSD με τα **'μαμά' ελατήρια **επειδή δεν θέλω να το χαμηλώσω. Εξάλλου τα ελατήριά μου είναι 1,5 πόντο χαμηλότερα από τις άλλες εκδόσεις Focus. Θέλω να ρωτήσω πιο από τα δύο αμορτισέρ θα συνεργαστεί καλά με τα μαμα ελατήρια.. Ξέρω ότι οι πιο πολλοί θα πείτε τα FSD επειδή έχουν ακουστεί πολλά, αλλά άμα βάλω τα κίτρινα θα έχω πρόβλημα με την συμπεριφορά του αυτοκινήτου (κλίσεις, κρατήματα, κοπανήματα κλπ.) επειδή δεν θα το χαμηλώσω ?? Θα υπάρχει καλή συνεργασία με τα ελατήρια ?
-
Βοήθεια με Custom ελατήρια κανείς;
Κάποιος κατασκευαστής από εδώ ή ακόμα και εξωτερικού; -
Ο χρήστης kostas_tio έγραψε:
Καλησπέρα...έχω ένα Focus MK2 1.6 (sport edition) και θέλω να βάλω τα Koni κίτρινα ή τα FSD με τα **'μαμά' ελατήρια **επειδή δεν θέλω να το χαμηλώσω. Εξάλλου τα ελατήριά μου είναι 1,5 πόντο χαμηλότερα από τις άλλες εκδόσεις Focus. Θέλω να ρωτήσω πιο από τα δύο αμορτισέρ θα συνεργαστεί καλά με τα μαμα ελατήρια.. Ξέρω ότι οι πιο πολλοί θα πείτε τα FSD επειδή έχουν ακουστεί πολλά, αλλά άμα βάλω τα κίτρινα θα έχω πρόβλημα με την συμπεριφορά του αυτοκινήτου (κλίσεις, κρατήματα, κοπανήματα κλπ.) επειδή δεν θα το χαμηλώσω ?? Θα υπάρχει καλή συνεργασία με τα ελατήρια ?Ta koni κιτρινα δουλευουν και με μαμα ελατηρια.
Βαλτα αφοβα, αν τα βρεις σε καλη τιμη. -
Έκανα μια περιήγηση στο internet και βρήκα αναφορές ότι βάζοντας τα FSD, ανεβαίνει το ύψος στους θόλους και κυρίως στο πίσω μέρος! Πάρα πολλοί παραπονέθηκαν στην Koni για αυτό χωρίς να βρεθεί κάποια εξήγηση... Έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία βάζοντας τα FSD ?
-
Καλησπερα στα παιδια. Πριν λιγο καιρο εκανα και γω κανα δυο ερωτησουλες εδω γιατι πλησιαζα για αλλαγη αμορτησερ για 1η φορα. Εχω ενα astra g 1600 χαμηλωμενο 3 ποντους με ελατηρια eibach αλλα με τα μαμα αμορτησερ( sachs). Ειχα κανει με αυτο το στήσιμο 100.000χλμ και αποφασησα να ξαναβαλω sachs advantage αφου αμφιταλαντεύτηκα μεταξύ bilstein και Monroe. Oποιος εχει το ανωτερω αμαξι και θελει ενα sport στήσιμο, ανω του μετριου αλλα με μια σχετικη ανεση (πολυ καλη αποσβεση υχου και κραδασμων)αυτος ο συνδιασμος ειναι ιδανικος. Φυσικα αν δεν οδηγήσεις το καθε αμαξι, δεν ξερεις. Μια καλη πληροφορια ειναι οτι τα ελατήρια eibach εχουν τρελες αντοχες. Τα πισω αμορτησερ ειχαν χασει σχεδον ολα τα λαδια, και ειχαν ''κατσει'' αλλα οσο βαρος και να εβαλα πισω δεν τερματησαν !!!!! Τελος να προσθεσω οτι φοραω 205/50/16(μαμα) με Nokian http://www.nokiantyres.com/tyre?id=1092 ... n%20Z%20G2 και εχω απιστευτη ανεση και συμπεριφορα για το διαμέτρημα. Ειδικοτερα, αυτο που μου εκανε πιο πολυ εντύπωση στο λαστιχο ειναι οτι ειναι τελειως αθόρυβο !!!!! Επαθα πλακα.
Αρα τελικα, καλος συνδιασμοςΕυχαριστω τα παιδια που βοηθησαν.
Περί Αναρτήσεων