-
παιδια τις αναρτησεις fk coilover που εχει στο ebay τις εχει δοκιμασει κανεις?ειναι ρυθμιζομενες σε υψος μονο.
http://www.ebay.co.uk/itm/FK-AK-Street- ... 4cfec084c4
οπως αυτες εσω.
-
Ο χρήστης panos3 έγραψε:
παιδια τις αναρτησεις fk coilover που εχει στο ebay τις εχει δοκιμασει κανεις?ειναι ρυθμιζομενες σε υψος μονο.http://www.ebay.co.uk/itm/FK-AK-Street- ... 4cfec084c4
οπως αυτες εσω.
Tο καλαμι ειναι κονι, φαντασου κατι σαν το κονι κιτρινο με στενο ελατηριο.
-
ειναι πολυ φτηνες.παντως δεν ρυθμιζουν σκληροτητα σαν τα κονι.εχει δοκιμασει κανενας να μας πει εντυπωσεις?
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Εχοντας βαλει σε πολο 16ν bilstein B8 ....
Σε δρομο με ανωμαλιες, κατσαρα κλπ και με μικρες ταχυτητες, μαλακωνουν πολυ σε σημειο που απορεις αν ειναι sport.
Ετσι βελτιωνεται η ανεση, αλλα εμενα μου εδινε ενα αισθημα ασαφειας.
Στις μεγαλες ταχυτητες και σε συναρτηση λοιπον με μεγαλυτερο φορτιο σκληραιναν αρκετα.τα εχω τα συγκεκριμενα αμορτισερ bilstein b6 ''αυτορυθμιζομενα'' ....μολις συναντησει ανωμαλια κτλ σφιγγει ωστε να μην κανει ταλαντωση το αμαξωμα η οταν παρεις μια στροφη με πολλα χιλιομετρα δεν θα αφησει το αμαξωμα να γειρει.ενα αλλο χαρακτηριστικο που εχει ειναι οτι ''καλυπτει'' το επιπλεον βαρος φορτωμα,5 ατομα.δηλαδη μολις εχεις βαλει βαρος στο αμαξι σφιγγει και στην εθνικη εχεις αλλο αυτοκινητο δεν πλεει με τιποτα σε αντιθεση αν ειχες πχ τα κονι κιτρινα στη μαλακη ρυθμιση η αλλο αμορτισερ.επισης στις μικρες ανωμαλιες χωματοδρομους εχει καλυτερη ανεση απο το εργοστασιακο.παντως γενικα στην πολη η ανεση ειναι μειωμενη αρκετα σε εγκαρσιες ανωμαλιες....
Νομίζω ότι αυτορυθμιζόμενα θεωρούνται όλα τα αμορτισέρ αέρα-λαδιού χάρη στις διαφορετικές ιδιότητες του λαδιού και του αερίου στο ζέσταμα. Δε θυμάμαι τη βασική αρχή, όλα μαλακώνουν αν τα φορτίσεις ή τα κουράσεις επειδή ζεσταίνεται το λάδι τους και γίνεται πιο λεπτόρρευστο. Το αέριο όμως όταν ζεσταθεί ανεβάζει πίεση άρα σκληραίνει το αμορτισέρ και έτσι εξουδετερώνει το μαλάκωμα. Ρυθμίζοντας λοιπόν κατασκευή, ουσίες και αναλογίες μπορείς να έχεις ένα πολυπρόσωπο αμορτισέρ. Σε ανωμαλίες έχεις ένα μαλακό αμορτισέρ και σε ομαλό δρόμο ένα πιο σφιχτό. Βέβαια η μεταβολή δε γίνεται στιγμιαία θέλει λίγο χρόνο ώστε να ζεσταθεί-κρυώσει οπότε σε μονήρη ξαφνική ανωμαλία χτυπάει αν έρχεσαι σκληρός. Δηλαδή panos3 δε σφίγγει όταν συναντήσει ανωμαλία, είναι σφιχτό από πριν και με τη μία ανωμαλία δεν έχει προλάβει να μαλακώσει οπότε τότε εσύ νιώθεις ότι είναι σφιχτό. Και νομίζω ότι το εκφράζεις λάθος, σε αυτή την ανωμαλία θέλεις να υποχωρήσει και όχι να είναι σκληρό και να κάνει γκελ το αυτοκίνητο με μεταφορές βάρους κλπ κακά. Αυτό δυστυχώς είναι η παρενέργεια ή μάλλον το αδύνατο σημείο αυτών των αμορτισέρ.
Τα Β6 monotube (τα πιο σκληρά Β6) που έχω είναι σφιχτά σε ομαλό δρόμο (φανταστικά για στροφές σε καλή άσφαλτο και μεγάλες ταχύτητες όπως λένε S3+panos3) και άνετα σε χωματόδρομους αλλά δεν τα πάνε καλά με στην πόλη με τρύπες και σαμαράκια κλπ όπως λέει και ο S3 για τα B8 (που είναι τα κοντά για χαμηλωμένα ελατήρια).
Επειδή τα φόραγα και σε φάση μετακόμισης φορτωμένος μέχρι πάνω (ενώ συνήθως ταξίδευα μόνος ή με +1) είδα διαφορά, ήταν σαν να είχα πιο μαλακά αμορτισέρ με αυξημένες κλίσεις (πολύ καλύτερα βέβαια από το να είχα απλά αμορτισέρ αλλά διαφορά υπήρχε). Είναι αναμενόμενο, τα ελατήρια φορτίζονται και λειτουργούν διαφορετικά και δεν περιμένω απλά αμορτισέρ να μπορούν να καταργήσουν τις δυνάμεις που προκύπτουν από επιπλέον βάρος και κακή κατανομή αυτού. Οπότε για αυτό που λέτε S3+panοs3 ότι στις μεγάλες ταχύτητες (άρα σχετικά ομαλός δρόμος) σκληραίνει εγώ νομίζω ότι απλά τότε είναι στα σκληρά του και όχι ότι σε μεγάλο φορτίο σκληραίνει....Δεν θα έλεγα ότι σφίγγει όταν βάζεις βάρος ή αν το κάνει δεν έφτανε!
Εγώ πάντως είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά αναγνωρίζω ότι τα Β6 mono που φόρεσα δεν θα ήταν σωστή επιλογή για τον πατέρα μου μια και χάνεται η άνεση στην πόλη και κοπανάει. Σημειώνω όμως ότι το αυτοκίνητο σπάνια φέρει πάνω από 2 άτομα, όταν μαζευτούμε 4-5 δεν είναι μαλακό αλλά πλέον δεν κοπανάει. Βέβαια και το τί εννοεί κανένας κοπάνημα είναι κι αυτό σχετικό... γιατί είχα μπει σε Seat 101 ίππων που μαμά κοπάναγε πολύ πιο άσχημα από το δικό μου και όχι μόνο στην πόλη.... -
Συμφωνώ με το παραπάνω πόστ. Φορτωμένο το fiesta μου με τα B8 & H&R δεν κοπανάει σε ανωμαλίες του δρόμου και είναι πιο συμβατική η συμπεριφορά του παρά sport χωρίς όμως να έχει σχέση με 'μαμά' αναρτήσεις. (δυστυχώς όμως αν εισαι πολύ χαμηλωμένος έχεις άλλα προβλήματα...βρίσκει το λάστιχο στους θόλους κλπ)!
-
Τα αμορτισέρ που έχουν πολλά στάδια απόσβεσης, σε μεγάλες ταχύτητες, σε μεγάλες ανωμαλίες του δρόμου και σε μεγάλα φορτία σκληραίνουν.
Μπορεί όμως να μη σκληραίνουν αρκετά. Ένα απλό αμορτισέρ δεν είναι ίδιο με ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο.
Τα αμάξια μπορεί να είναι φορτωμένα με 5 άτομα ή μόνο με τον οδηγό, να κινούνται σε ομαλό δρόμο ή σε παλιόδρομο με λακκούβες.
Λογικό είναι να μη μπορεί η ανάρτηση να ανταποκριθεί άψογα σε όλες περιπτώσεις. -
εγω το αντιλαμβανομαι οτι σκληραινει το αυτοκινητο με περισσοτερο βαρος,μπορει να μαλακωνουν οπως λετε χωρις να το καταλαβαινω ομως δεν εχουν καμια σχεση με τα εργοστασιακα επισης ξεχασα να αναφερω οτι βελτιωνουν πολυ το φρεναρισμα του αυτοκινητου.
-
Εκτός από το φρενάρισμα βελτιώνουν και την εκκίνηση αλλά και τις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης.
-
Yπόθεση εργασίας...
Έστω ότι έχουμε μια Ε36 και θέλουμε να δοκιμάσουμε αναρτήσεις!
Βλέπουμε ότι οι κλασσικοί συνδυασμοί με Bilstein ή Κονι και με ελατήρια Eibach ή HR στοιχίζουν Χ χρήματαΤην ίδια στιγμή παρατηρούμε ότι υπάρχουν φθηνά coilovers (μή ρυθμιζόμενα σε απόσβεση , που δεν μας ενδιαφέρει κιόλας, διότι όταν είχα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, ποτέ δεν ασχολήθηκα να αλλάξω την αρχική ρύθμιση που έκανα) από τη Weitec, τη Vogtland και την ΑΡ , οι οποίες στοιχίζουν πάνω - κάτω ίδια χρήματα με τους ανωτέρω συνδυασμούς!!
Αξίζει κάποιος να τα βάλει?
Αν ναι, γιατί?
Αν όχι, γιατί επίσης?Το ύψος θα ρυθμιστεί στο ψηλότερο δυνατό, να σημειώσω..
Για την οικονομία της συζήτησης, να πω ότι φορούσα Κονι - ΗR με αφτερ μάρκετ αντιστρεπτικές και πειραγμένο κάμπερ, και το αυτοκίνητο ήταν απλώς τέλειο οδηγικά για τα γούστα μου (έριξα και 3 δεύτερα τον μέτριο χρόνο μου στα Μέγαρα), αλλά όταν τα έβγαλα όλα αντελήφθην ότι δεν ήταν και τόσο άνετο...
-
Eτσι οπως το θετεις αξιζει να δοκιμασεις στα ιδια χρηματα φθηνη κοιλοβερ μονο και μονο για την αισθηση που θα σου δωσει το στενο γραμμικο ελατηριο.Και αφου βεβαια συνειδητα δεχτεις τη μειωση ανεσης που θα ξαναεχεις.
Απο αυτα που προτεινεις θα επελεγα AP! -
Στενό ναι, γραμμικό μάλλον όχι αφού για να διατηρήσουν ένα καλό επίπεδο άνεσης συνήθως κι αυτές έχουν προοδευτικά ελατήρια. Θα σου πρότεινα να πας σε φθηνή ρυθμιζόμενη και συμπίεσης επαναφοράς, εύκολης πρόσβασης του ρυθμιστικού, ώστε να τη φέρεις πιο κοντά στα μέτρα σου. Πχ bc ή weitec. Διαφορετικά μόνο αμορτισέρ.
-
Καλησπερα σας!
Ο πατερας μου αλλαξε αναρτησεις στο φοκι μας και εβαλε bilstein μαυρα.Τα εχει φορεσει καποιος απο εδω?Τι γνωμη εχει αποκομισει απο αυτα τα αμορτισερ?
Εμενα προσωπικα (δεν εχω κανει πανω απο 100χλμ με αυτα τα αμορτισερ) μου φαινονται ποιο σκληρα απο τα μαμα αμορτισερ, επισης κοπανανε παραπανω αλλα εχει παρει μια γλυκα το αυτοκινητο μια σταθεροτητα και υπακουει ποιο καλα σε σχεση με τα μαμα αμορτισερ.
-
Τα μαύρα είναι τα απλά και πιο φτηνά της μάρκας. Συνήθως αυτό σημαίνει ότι είναι αντίστοιχα ή λίγο πιο σφιχτά από τα μαμά.
Φυσικά καθώς αντικαθιστούν παλιά είναι απόλυτα φυσικό να μοιάζουν πιο σφιχτά.
Θα πρέπει να παρατηρήσεις και μια καλύτερη απόκριση του αυτοκινήτου σε αλλαγές κατεύθυνσης, σαν το (πολύ καλό) τιμόνι του φόκους να έγινε ακόμα πιο κοφτερό, πιο άμεσο. Ειδικά σε ζιγκζάγκ ε βελτίωση θα είναι ακόμα πιο αισθητή.
Άλλες φορές μπορεί να παρατηρήσεις ότι αν και πιο σφιχτό σε κάποια είδη ανωμαλίας είναι πιο άνετο.
Καμιά φορά αυτή η σταθερότητα που νιώθεις μπορεί να σε κάνει να νομίζεις ότι επιταχύνεις λιγότερο καλά ή επιβραδύνεις λιγότερο καλά ενώ συμβαίνει το αντίθετο επειδή μειώνονται οι αντιδράσεις του αυτοκινήτου, απλά εσύ δεν τις νιώθεις και δεν εξιτάρεσαι.
Τα μαύρα νομίζω έχουν τον κωδικό Β4. Πιο πάνω από αυτά σε σπορ συμπεριφορά είναι τα κίτρινα Β6 sport, απλά και μετά τα Β6 μονού σωλήνα.
Αν έχεις χαμηλωμένα ελατήρια τότε δεν ισχύουν τα προηγούμενα και πρέπει να βάλεις τα Β8 sprint τα οποία νομίζω επίσης βγαίνουν σε απλά και μονού σωλήνα.
Πιο πέρα πάς στα συστήματα PSS9 και πάνω που προσφέρουν διάφορες ρυθμίσεις. -
Φυσικα και εχει ποιο καλη αποκριση.Επισης στη γρηγορη οδηγηση πρεπει να διορθωνω συνεχως επειδη μου φαινεται τωρα πως κοβει πολυ καλυτερα το τιμονι με αποτελεσμα σε σχεση με τις παλιες αναρτησεις, και διορθωνω συνεχως μη μου φυγει ο κολος κλπ!Χτες που εκανα μια σεβαστη συνεχομενη αποσταση το αμαξι δε κουραζει (οχι πως πριν κουραζε) αλλα για να μην ξεπριτσινωθει πρεπει να κραταω χαμηλες ταχυτητες σε επαρχιακους κακοσυντηριμενους δρομους.
-
Έχει γίνει πιο συγκεκριμένο, με μεγαλύτερα περιθώρια αλλά και πιο απόλυτο. Αυτό που κάνεις είναι υπεροδήγηση (ή υπερδιόρθωση) με αποτέλεσμα εσύ να αποσταθεροποιείς το αυτοκίνητο. Καθώς η εμπειρία σου είναι περιορισμένη το απόλυτο του πράματος μπορεί να σε φοβίσει. Καθώς όμως θα βελτιώνεσαι θα αυξάνει και η ικανότητά σου να εκμεταλλεύεσαι τα επιπλέον προσόντα. Το να μπορείς να κάνεις τον κώλο να φύγει κατά βούληση σε καλό προσθιοκίνητο θεωρείται προσόν μια και μπορείς να το εκμεταλλευτείς για καλύτερη τοποθέτηση σε στροφή και γρηγορότερη επιτάχυνση κατά την έξοδο.
-
Ναι τελοσπαντων αυτο εννοω οτι με τα παλια στανταρ η υπερδιορθωση ηταν υπερβολη, ενω τωρα με τις καινουριες αναρτησεις ετσι οπως ειχα συνηθησει ολη την ωρα το κανω το αυτοκινητο και παιζει. Επισης με τις προηγουμενες αναρτησεις (πισω σχεδον διαλυμενες λογω ελατηριων χαμηλωματος ) υποστρεφε πολυ το αυτοκινητο και οσο να ναι το ειχα συνηθισει ετσι λογω των περισσοτερων χλμ που ειχα κανει περυσι μιας και εβγαλα το διπλωμα.
-
Καλησπέρα σε όλους, αν και διάβασα τις περισσότερες απο τισ 100 σελίδες αποφάσισα να παραθέσω το δίλημμα μου.
Αγόρασα πριν από 2 χρόνια ενα peugeot 206 μεταχειρισμένο. Ο προκάτοχος εχει βάλει bilstein κίτρινα με αποτέλεσμα να ειναι μεν το αυτοκίνητο αρκετά σταθερό σε απότομους ελιγμούς κλπ κλπ ομως στο θεμα άνεση χάνει κατά πολύ, ωστε πλεον να έχω αγανακτήσει. Αποφάσισα λοιπόν μιας και πλεον τοποθετώ την άνεση πάνω απο τα θετικά που προσφέρουν, να τα αλλάξω.
Αν πάω στη bilstein, μπορούν να κάνουν κάποια παραμετροποίηση να ειναι πιο άνετο στις λακκούβες των γνωστών Ελληνικών δρόμων;
Αν δεν γίνετε προτείνετε να βάλω κάποιο άλλος είδος ανάρτησης της bilstein ή να πάω στη μαμα και να βάλω τα δικά της;
Το ζητούμενο ειναι να μην πέφτω σε λακουβα και να φοβάμαι μην μου μείνει το τιμόνι στο χέρι.... -
Ο χρήστης Palavakos έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους, αν και διάβασα τις περισσότερες απο τισ 100 σελίδες αποφάσισα να παραθέσω το δίλημμα μου.
Αγόρασα πριν από 2 χρόνια ενα peugeot 206 μεταχειρισμένο. Ο προκάτοχος εχει βάλει bilstein κίτρινα με αποτέλεσμα να ειναι μεν το αυτοκίνητο αρκετά σταθερό σε απότομους ελιγμούς κλπ κλπ ομως στο θεμα άνεση χάνει κατά πολύ, ωστε πλεον να έχω αγανακτήσει. Αποφάσισα λοιπόν μιας και πλεον τοποθετώ την άνεση πάνω απο τα θετικά που προσφέρουν, να τα αλλάξω.
Αν πάω στη bilstein, μπορούν να κάνουν κάποια παραμετροποίηση να ειναι πιο άνετο στις λακκούβες των γνωστών Ελληνικών δρόμων;
Αν δεν γίνετε προτείνετε να βάλω κάποιο άλλος είδος ανάρτησης της bilstein ή να πάω στη μαμα και να βάλω τα δικά της;
Το ζητούμενο ειναι να μην πέφτω σε λακουβα και να φοβάμαι μην μου μείνει το τιμόνι στο χέρι....
Μόνον στην αντιπροσωπία μπορούν. Και βεβαία ανάλογα τον τύπο που φοράει.
Α -
καλυτερα να τα αλλαξεις με καινουρια αλλης εταιριας κονι,sachs,εργοστασιακα που ειναι πιο μαλακα.γινετε τα ανοιγουν και βαζουν αλλο λαδι κτλ.εδω στην ελλαδα δεν μπορουν να κανουν ενα σερβις στο αυτοκινητο(εκτος ελαχιστων περιπτωσεων) θα αφησεις να σου ανοιξουν τα αμορτισερ?
-
De carbon comfort!!! Μακραν καλυτερα απο τα μαμα
Περί Αναρτήσεων