-
Δε γνωρίζω ακριβώς, αλλά φαντάζομαι κάνα 200άρι.
-
όντως κάπου εκεί βγαίνει με μια γρήγορη ματιά που έριξα,αυτό που με προβληματίζει είναι ότι το αυτοκίνητο είναι πολύ ελαφρύ πίσω και γιαυτό δεν ψάχνω κάτι σε πολύ σκληρό για να μην έχει αναπηδήσεις.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αν λάβουμε υπόψιν πως το Focus κυκλοφορεί για λίγο σχετικά καιρό, πως τα aftermarket προιοντα ειδικά σε αμορτισέρ εμφανίζονται μετά απο κανα χρόνο και πως στον κατάλογο της Bilstein δεν υπάρχει καν το B4 για το νέο Focus είναι λογικό να μην το προτείνει η Ford αφού δεν υπάρχει το αντίστοιχο ανταλλακτικό. Για το αν χρειάζονται ή όχι νέα αμορτισέρ δες τι λέει η Bilistein, δλδ η Eibach, που έχει δυο σειρές πιο σπόρ αμορτισέρ την B6 για μη χαμηλωμένα και την B8 για χαμηλωμένα οχήματα και τα οποία είναι διαθέσιμα για όλα σχεδόν τα Ford στον κατάλογο της
http://www.bilstein.de/en/products/high-performance-shock-absorbers/bilstein-b6.html
http://www.bilstein.de/en/products/high-performance-shock-absorbers/bilstein-b8.html
http://www.eurofac.fr/bilstein/amortisseur-b8.phpΠαντως μεχρι στιγμης εγω εικασιες ΔΕΝ κανω. Αναφερθηκα στο ΝΕΟ focus, και παρεθεσα επισημες πηγες...
Παραθετω επισης και αναλυτικα τα στοιχεια που προκυπτουν απο την τοποθετηση των νεων ελατηριων, σε οτι αφορα
τις δυναμεις αντιστασης του παλαιου vs νεου ελατηριου, και στις νεες ρυθμισεις camber κτλ:http://performance-suspension.eibach.co ... ro-kit.pdf
Αν προσεξεις λιγο τα νουμερα αντιστασης του νεου ελατηριου που προκυπτουν, θα δεις οτι περα απο υψηλοτερα, μεταβαλλονται μετα απο καποια πρωτα εκατοστα αρχικης συμπιεσης, και φτανουν να εχουν ΔΙΠΛΑΣΙΑ αντισταση, απο τα αρχικα ελατηρια, κατι που ουσιαστικα εξισορροπει σε πολυ μεγαλο βαθμο την αρχικη στανταρ προφορτιση 30mm περιπου που θα δεχεται το ΟΕΜ αμορτισερ, αφου κατ' αυτο τον τροπο το 'ξεκουραζει', γιατι απαιτειται σταδιακα πολυ μεγαλυτερη δυναμη απο την ταλαντωση του πλαισιου + εντονες κακοτεχνιες οδοστρωματος, για να φορτιστει μετα τα πρωτα 30mm το ΟΕΜ αμορτισερ.
-
Πάρε τον Κυρλαγκιτση ή τον Μαρακάκη λοιπόν τηλέφωνο και ρώτα τον αν με εως και διπλάσια σκληροτητα του ελατηρίου μπορείς να κρατήσεις ίδιο αμορτισέρ.
FAIL.
-
off topic
Ωραία υπογραφή!
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Αν λάβουμε υπόψιν πως το Focus κυκλοφορεί για λίγο σχετικά καιρό, πως τα aftermarket προιοντα ειδικά σε αμορτισέρ εμφανίζονται μετά απο κανα χρόνο και πως στον κατάλογο της Bilstein δεν υπάρχει καν το B4 για το νέο Focus είναι λογικό να μην το προτείνει η Ford αφού δεν υπάρχει το αντίστοιχο ανταλλακτικό. Για το αν χρειάζονται ή όχι νέα αμορτισέρ δες τι λέει η Bilistein, δλδ η Eibach, που έχει δυο σειρές πιο σπόρ αμορτισέρ την B6 για μη χαμηλωμένα και την B8 για χαμηλωμένα οχήματα και τα οποία είναι διαθέσιμα για όλα σχεδόν τα Ford στον κατάλογο της
http://www.bilstein.de/en/products/high-performance-shock-absorbers/bilstein-b6.html
http://www.bilstein.de/en/products/high-performance-shock-absorbers/bilstein-b8.html
http://www.eurofac.fr/bilstein/amortisseur-b8.phpΠαντως μεχρι στιγμης εγω εικασιες ΔΕΝ κανω. Αναφερθηκα στο ΝΕΟ focus, και παρεθεσα επισημες πηγες...
Παραθετω επισης και αναλυτικα τα στοιχεια που προκυπτουν απο την τοποθετηση των νεων ελατηριων, σε οτι αφορα
τις δυναμεις αντιστασης του παλαιου vs νεου ελατηριου, και στις νεες ρυθμισεις camber κτλ:http://performance-suspension.eibach.co ... ro-kit.pdf
Αν προσεξεις λιγο τα νουμερα αντιστασης του νεου ελατηριου που προκυπτουν, θα δεις οτι περα απο υψηλοτερα, μεταβαλλονται μετα απο καποια πρωτα εκατοστα αρχικης συμπιεσης, και φτανουν να εχουν ΔΙΠΛΑΣΙΑ αντισταση, απο τα αρχικα ελατηρια, κατι που ουσιαστικα εξισορροπει σε πολυ μεγαλο βαθμο την αρχικη στανταρ προφορτιση 30mm περιπου που θα δεχεται το ΟΕΜ αμορτισερ, αφου κατ' αυτο τον τροπο το 'ξεκουραζει', γιατι απαιτειται σταδιακα πολυ μεγαλυτερη δυναμη απο την ταλαντωση του πλαισιου + εντονες κακοτεχνιες οδοστρωματος, για να φορτιστει μετα τα πρωτα 30mm το ΟΕΜ αμορτισερ.
Εντάξει έχεις δίκιο. Δεν θα συνεχίσω παραπέρα την κουβέντα γιατί έχεις θέματα κατανόησης απλών εννοιών Φυσικής και λειτουργίας μιας ανάρτησης αυτοκινήτου. Αν η επίσημη πηγή είναι το φυλλάδιο με τα αξεσουάρ που πουλάνε οι dealer της Ford πάω πάσο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πάρε τον Κυρλαγκιτση ή τον Μαρακάκη λοιπόν τηλέφωνο και ρώτα τον αν με εως και διπλάσια σκληροτητα του ελατηρίου μπορείς να κρατήσεις ίδιο αμορτισέρ.FAIL.
Πλακα κανεις? Παραθετω επισημη πηγη, με μετρησεις της eibach, και μου λες ολα αυτα?
Μηπως να παρεις εσυ την Eibach και να τους πεις οτι ειναι ερασιτεχνες, αχρηστοι και ημιμαθεις? -
Εγώ λέω αντί να μιλάμε σε θεωρητικό επίπεδο να δούμε τι γίνεται όταν μαζί με ελατήρια αλλάζονται και τα αμορτισέρ με κατάλληλα για χαμήλωμα και τι όταν δεν γίνεται αυτό
Τεσπα πάντως δεν έχουν όλες οι εταιρείες τυχαία συγκεκριμένο μοντέλο αμορτισέρ για χαμηλωμένα αυτοκίνητα
Κάποιος θα είναι ο λόγος που υπάρχουν και σίγουρα δεν είναι τυπικός -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εντάξει έχεις δίκιο. Δεν θα συνεχίσω παραπέρα την κουβέντα γιατί έχεις θέματα κατανόησης απλών εννοιών Φυσικής και λειτουργίας μιας ανάρτησης αυτοκινήτου. Αν η επίσημη πηγή είναι το φυλλάδιο με τα αξεσουάρ που πουλάνε οι dealer της Ford πάω πάσο.
Ενταξει εχω θεμα κατανοησης, που σου παραθετω επισημα στοιχεια της eibach. Exω θεμα κατανοησης, επειδη μεσα απο την επισημη ιστοσελιδα της η Eibach προτεινει ως πρωτο σταδιο ΜΟΝΟ την αντικατασταση ελατηριων.
Μιλαμε για ερασιτεχνες φυσικα, οι οποιοι δεν γνωριζουν, δεν εχουν εμπειρια-τεχνογνωσια, και απλα θελουν να μας τα 'αρπαξουν'. Εμεις εδω (εσεις δηλαδη) ξερουμε καλυτερα... -
Καμια πλακα δεν σου κανω, οταν μιλάω και επιμένω σε κάτι είναι επειδή κάτι ξέρω και κάτι έχω μελετήσει, δεν είμαι ξεροκέφαλος.
Το διαφημιστικό φυλλάδιο και το promo video μιας εταιρείας που αναφέρει ως πρόβλημα το κενό των θόλων έχεις παραθέσει. Σταμάτα να αναπαράγεις αυτά που θέλουν να πουλήσουν και κάτσε και μάθε 5 πράγματα. Μετοχές έχεις;
Η m-sports ανάρτησή ξέρεις τι χαμήλωμα δίνει και τι περιλαμβάνει ως πακέτο;
Sent from my MB860 using smoke signals.
-
Ενταξει εχω θεμα κατανοησης, που σου παραθετω επισημα στοιχεια της eibach. Exω θεμα κατανοησης, επειδη μεσα απο την επισημη ιστοσελιδα της η Eibach προτεινει ως πρωτο σταδιο ΜΟΝΟ την αντικατασταση ελατηριων.
Μιλαμε για ερασιτεχνες φυσικα, οι οποιοι δεν γνωριζουν, δεν εχουν εμπειρια-τεχνογνωσια, και απλα θελουν να μας τα 'αρπαξουν'. Εμεις εδω (εσεις δηλαδη) ξερουμε καλυτερα...To αυτό.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Καμια πλακα δεν σου κανω, οταν μιλάω και επιμένω σε κάτι είναι επειδή κάτι ξέρω και κάτι έχω μελετήσει, δεν είμαι ξεροκέφαλος.Το διαφημιστικό φυλλάδιο και το promo video μιας εταιρείας που αναφέρει ως πρόβλημα το κενό των θόλων έχεις παραθέσει. Σταμάτα να αναπαράγεις αυτά που θέλουν να πουλήσουν και κάτσε και μάθε 5 πράγματα. Μετοχές έχεις;
Η m-sports ανάρτησή ξέρεις τι χαμήλωμα δίνει και τι περιλαμβάνει ως πακέτο;
Δε θυμάμαι πόσο χαμηλώνει (νομίζω η 10χιλ ή 30), αλλα σε σχέση με την απλή ανάρτηση αλλάζει αναρτήσεις, ελατηρια και αντιστρεπτικες.
Sent from my iPad 2 using Tapatalk
-
Quiz ήταν.
Αν δεν κάνω λάθος είναι στα 15 mm και περιλαμβάνει αυτά που αναφέρεις. Τυχαίο;
-
Εγω απλα διαφωνω με τις καθετες φρασεις τυπου FAIL, Epic Fail, κτλ.
Σαφως και ολοκληρωμενη λυση, ηταν και παντοτε θα ειναι ΚΑΙ αντικατασταση αμορτισερ, και ισως αντιστρεπτικων ραβδων.
Μιλησα για μια πρωτη βελτιωση, ωστε στην ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, με το νεο Focus, που ολοι οσοι οδηγησαμε, βρηκαμε
σχετικα μαλακο, 'αργο' και πλαδαρο σε αντιδρασεις, να υπαρχει ενα καλυτερο αποτελεσμα, χωρις το κοστος να εκτοξευτει
στο χιλιαρικο πχ ευρω.P.S Η Abarth με το κιτ SS στο 500 κανει το ιδιο πραγμα στον τομεα της αναρτησης, αλλαζει ελατηρια, διατηροντας τα ΟΕΜ αμορτισερ:
http://guide.supereva.it/guida_abarth/i ... abarth-5ooΤα ιδια και το GP Αbarth SS:
Youtube Video -
Σαφως και ολοκληρωμενη λυση, ηταν και παντοτε θα ειναι ΚΑΙ αντικατασταση αμορτισερ, και ισως αντιστρεπτικων ραβδων.
Μιλησα για μια πρωτη βελτιωση, ωστε στην ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, με το νεο Focus, που ολοι οσοι οδηγησαμε, βρηκαμε
σχετικα μαλακο, 'αργο' και πλαδαρο σε αντιδρασεις, να υπαρχει ενα καλυτερο αποτελεσμα, χωρις το κοστος να εκτοξευτει
στο χιλιαρικο πχ ευρω.Νομίζω, Γρηγόρη, πως αν κανείς θέλει να κινηθεί σε μια low budget λύση - που δεν το καταλαβαίνω, όταν σκας 20+ χιλιάρικα σε ένα αυτοκίνητο να τσιγκουνευτείς ακόμα και 1 ακόμα για μια πολύ καλή aftermarket ανάρτηση - προτιμότερο είναι να αλλάξει τα αμορτισέρ με 4 σφιχτότερα, παρά τα ελατήρια. Η εμπειρία μου (που κλάιν, 26 είμαι, αλλά τέσπα) λέει πως η 'πιο σπορτίφ συμπεριφορά' που προσφέρει το χαμήλωμα είναι εντελώς πλασματική.
P.S Η Abarth με το κιτ SS στο 500 κανει το ιδιο πραγμα στον τομεα της αναρτησης, αλλαζει ελατηρια, διατηροντας τα ΟΕΜ αμορτισερ: [...]
Τα ιδια και το GP Αbarth SS:Ακριβώς αυτό είναι κάτι που με ξενερώνει πολύ στο πακέτο esseesse.
-
...Οκ, ολα αυτα βεβαια με την προυποθεση οτι αλλαζοντας ΜΟΝΟ ελατηρια, και εφοσον ειναι εργοστασιακο αξεσουαρ, το κοστος να εφτανε συνολικα περιπου τα 400ευρω πχ. Αν το νουμερο ειναι υψηλοτερο, πχ σου πουν αλλα 200ευρω τοποθετηση ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ψωνιζεις και ειτε τα Bilstein B8, ειτε τα Κοni fsd πχ, και εισαι κομπλε.
Anyway, (παρα)δεχομαι οτι δεν ειναι ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ λυση, και οτι ΓΕΝΙΚΑ drdino και Mirage, και Sinanai εχετε δικιο, απλα διαφωνω στο 'Epic Fail', για την συγκεκριμενη περιπτωση.P.S Απο την αλλη, εχω και λιγο κολημμα στο θεμα καινουργιο αυτοκινητο Vs 'πειραγμα'.
Αν προχωρουσα πχ σε αγορα Focus (λεμε τωρα), και ηθελα κατι πιο σπορ το οποιο δεν προσφερεται μεχρι στιγμης ουσιαστικα, (η σπορ εκδοση, δεν εχει τα 'καλουδια' εξοπλισμου που θελω, και ΜΟΝΟ η σπορ αναρτηση ΔΕΝ μπαινει στην εκδοση Titanium)
θα δεχομουν ΜΟΝΟ εργοστασιακη τοποθετηση νεων ελατηριων / και αμορτισερ πχ, κατι που απ' οσο καταλαβα ΔΕΝ κανει η Ford στο εργοστασιο κατα την παραγγελια, αλλα στους κατα τοπους αντιπ/σωπους.
Καινουργιο αυτοκινητο, και να το 'σκαλιζουν' , περα απο τα τυπικα service, στον τοπικο αντιπ/σωπο, no thanks...
Οποτε ξεχναμε(?) το focus, και 'παμε' σε Giulietta 170 Distinctive, με σπορ αναρτηση, 4πιστονα, και ξενον φυσικα... -
Γιατί ρε συ, τι θα πάθει το καινούριο αυτοκίνητο με ένα άλλο σετ αμορτισερ-ελατηρίων? Δεν είναι δα και κάτι που θα του κάνει κακό, αν δεν κάνεις υπερβολές...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Γιατί ρε συ, τι θα πάθει το καινούριο αυτοκίνητο με ένα άλλο σετ αμορτισερ-ελατηρίων? Δεν είναι δα και κάτι που θα του κάνει κακό, αν δεν κάνεις υπερβολές...Εγώ πάντως δεν θα το'κανα. Προτιμώ να πάρω έτοιμο το sport pack (ή Μ-pack) από το εργοστάσιο και από τα χεράκια αυτών που το έχουν εξελίξει σε πίστες και δρόμους, γιατί ξέρεις ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις (camber/caster) θα δουλέψουν υπέροχα.
-
στο χιλιαρικο πχ ευρω.P.S Η Abarth με το κιτ SS στο 500 κανει το ιδιο πραγμα στον τομεα της αναρτησης, αλλαζει ελατηρια, διατηροντας τα ΟΕΜ αμορτισερ:
http://guide.supereva.it/guida_abarth/i ... abarth-5ooΤα ιδια και το GP Αbarth SS:
Youtube VideoΚαι επειδή λοιπόν έχω εμπειρία και έχω ρίξει μελέτη στα αναρτησιακά, με τοποθέτηση μόνο φαρδιών ελατηρίων χωρίς το ανάλογο αμορτισέρ θα σου πω εξίσου κάθετα και με μεγάλα γράμματα πως είναι FAIL επιλογή και αφορά κάποιον που θέλει να πουλήσει μούρη ή δεν έχει λεφτά για να κάνει κάτι πιο ολοκληρωμένο. Οι πλεύσεις που παρουσιάζουν σε ΕΟ είναι χαρακτηριστικές του θέματος που προκύπτει. Επιπλέον, τα ελατήρια αυτά είναι συμβιβασμός δυστυχώς.
Όσον αφορά την Fiat και τις επιλογές της, βλέποντας την συμπεριφορά του 500 abarth σε δημόσιο δρόμο δεν μου φαίνεται απίθανο που κάνουν περίεργες αναρτησιακά επιλογές. Αλήθεια, τι ελατήρια δίνει για το SS;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Και επειδή λοιπόν έχω εμπειρία και έχω ρίξει μελέτη στα αναρτησιακά, με τοποθέτηση μόνο φαρδιών ελατηρίων χωρίς το ανάλογο αμορτισέρ θα σου πω εξίσου κάθετα και με μεγάλα γράμματα πως είναι FAIL επιλογή και αφορά κάποιον που θέλει να πουλήσει μούρη ή δεν έχει λεφτά για να κάνει κάτι πιο ολοκληρωμένο. Οι πλεύσεις που παρουσιάζουν σε ΕΟ είναι χαρακτηριστικές του θέματος που προκύπτει. Επιπλέον, τα ελατήρια αυτά είναι συμβιβασμός δυστυχώς.
Όσον αφορά την Fiat και τις επιλογές της, βλέποντας την συμπεριφορά του 500 abarth σε δημόσιο δρόμο δεν μου φαίνεται απίθανο που κάνουν περίεργες αναρτησιακά επιλογές. Αλήθεια, τι ελατήρια δίνει για το SS;
Σεβαστα ολα αυτα, απλα να σου αναφερω οτι τα συγκεκριμενα ελατηρια της eibach δεν εχουν ΑΠΛΩΣ ΜΟΝΟ, πιο παχυ σπειρωμα, αλλα και μεταβλητη αντισταση κατα την συμπιεση, λογω σχεδιασης, τουλαχιστον κατα τα λεγομενα της ιστοσελιδας της.
Του SS τα ελατηρια, μοιαζουν με τα sportline της eibach, ενα επομενο σταδιο απο τα pro kit, δεν ξερω βεβαια αν οντως ειναι αυτα, αυτο ομως που μου εκανε εντυπωση απο το Video, ειναι οχι το ιδιο μηκος για τα πισω (αφορτιστα), το αλλα μεγαλυτερο μηκος στα νεα μπροστινα ελατηρια (αφορτιστα). Θα γινεται τρελη 'τραπεζαρια' το μπροστινο του...
Εμενα παντως το 500 Abarth (το εχω οδηγησει με τις στανταρ 16αρες, αλλα και τις 17αρες retro ζαντες )
μου φανηκε εξαιρετικο, στην λειτουργια της αναρτησης του, σε γρηγορους ρυθμους, με την στανταρ αναρτηση , και τις ελαφρυτερες 17αρες (Retro με 5 παραλληλογραμμες οπες) που υπαρχουν ως εξτρα, εκτος των αλλων, τυπου 'αραχνης'
και των φαρδυτερων ανθρακι ΟΖ του SS πακετου.
Του SS στους δυσκολους δρομους μας, πιθανολογω οτι δεν θα ταιριαζει, θα ειναι μαλλον κουραστικο...
Παραδοξως βεβαια, με τις ιδιες διαφοροποιησεις σε αναρτηση, το GP Αbarth SS το ειχα βρει καταπληκτικο!
Η αναρτηση του θυμιζε αγωνιστικη. Αρκετα σφιχτη, αλλα οχι ξερη, ειχε γρηγορες αντιδρασεις, και καταπινε σχεδον τα παντα
απο ανωμαλιες, υπο πιεση...
Περί Αναρτήσεων