-
Ο χρήστης otso έγραψε:
ειμαι αγροτης οχι μονο κατα κυριο επαγγελμα , αλλα κατα αποκλειστικο, δηλαδη η μονη πηγη εισοδηματος.
εχω να πω πολλα και δεν ξερω απο που να αρχισω οχι τοσο για να υπερασπισω την κοινωνικη μου ταξη οσο για ενημερωση, επειδη ειμαι σας εκτιμω ολους εδω ακομη και αν δεν συμφωνω με πολλους.
λοιπον οι αγροτες αλλα και οσοι εχουν χωραφια οι μη κατα κυριον επαγγελμα δηλ 9.000.000 ελληνων που εχουν χωραφια μπορουν να καλλιεργησουν ωστε να παρουν καποιο εισοδημα τρια ειδη
βαμβακι, ελιες , καπνο.τα οποια ειναι επιδοτουμενα.
το σιταρι εχει εμπορικη αξια 30 δρχ το κιλο την ιδια 20 χρονια τωρα , συν 14000 δρχ τοστρεμμα τα οποια περνεισ 1,5 χρονο αργοτερα απο την εναρξη της καλλιεργητικης περιοδου , αληθεια ποσο εχει το κιλο το ψωμι; 1 κιλο σταρι ειναι τρια κιλα ψωμι να ξερετε .στην περιοχη μου σταρι που σπειραμε το φθινωπορο του 2001 δεν εχουμε παρει την επιδοτηση ακομη.
παρραλληλα πρεπει να πας τα καρτελλακια οτι ο σπορος που εσπειρες ειναι απο μεγαλες σποροπαραγωγικες εταιριες , πχ μονσαντο που προσπαθει να ελεγξει ολους τουσ σπορους του πλανητη αλλιως δεν εχει επιδοτηση. τι σημαινει αυτο, οτι δεν μπορω να κρατησω σπορο απο την προηγουμενη χρονια με μηδενικο κοστος αλλα καθε φορα ειμαι αναγκασμενος να αγοραζω τα μετταλαγμενα και τα υβριδια τους και να τα πληρωνω χρυσα.
με αυτο τον τροπο εξαλειφτηκαν οι παλιες ποικιλιες που εσπερναν οι πατεραδες μας και χαθηκε το γενετικο υλικο . μια και δεν υπαρχει τραπεζα γενετικου υλικου γηγενων σπορων στην ελλαδα.
αν θελουν οι πολυεθνικες μπορουμε να πεινασουμε, αλλα και φευγει χρημα απο την χωρα
αυτο υσχιει για ολους τους σπορους
η οποια ρυθμιση εγινε για τα πανοτοκια ελεγε αν θυμαστε πλην αγροτων, σας πληροφορω οτι ο ανατοκισμος στην αγροτικη τραπεζα ηταν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να συναλλαγεις με καμμια αλλη τραπεζα πλην αγροτικης ετσι δεν υπαρχει ανταγωνισμος για χαμηλοτερα επιτοκια η ανταγωνιστικα πακετα, οχι οτι υπαρχει και στις υπολοιπες τραπεζες αλλα λεμε.
η αντιμετοπιση σου ειναι δουλου επι ρωμης. εγω χρωσταω δεν χρωσταω τα λευτα που μπαινουν στον λογαριασμο μου στην αγροτικη ειναι δεσμευμενα. και πρεπει να πας πρωσωπικα να τους παρακαλεσεις να σου τα αποδεσμευσουν.
δεν ειναι κατοχυρωμενο επαγγελμα , ο καθενας το κανει , αν σας πω οτι οι μεγαλυτεροι ιδιοκτητες γης στην ελλαδα ειναι γιατροι θα το πιστεψετε; φυσικα και περνουν και το μεγαλυτερο μερος των επιδοτησεων αυτα που σας λεει η κυβερνηση οτι δινει στους αγροτες.
Πριν λιγο καιρο αγορασε ο κοντομηνας 4000 στρ στην περιοχη μου κρατικη εκταση χα χα χα, για βιολογικες καλλιεργειες θα ξερετε οτι εχει δημιουργηση γαι καταστηματα αλυσιδες βιολογικων προιοντων , ΄λοιπον την επομενη φορα που θα ακουσετε για τα νεα επιδοτουμενα προγραμματα πανω στην βιολογικη γεωργια απο το τριτο κοινοτικο πλαισιο στηριξης για πολλα δισ λεφτα θα ξερετε που πηγαν και δεν θα βριζετε εμενα, επειδη δεν εχω προσβαση σαυτα.
πριν 10 χρονια ακουγα και εβριζα επειδη χαριζονταν τα χρεη των κτηνοτροφων μεχρι που εμαθα οτι μεχρι τωρα οχι μονο δεν τους εχει χαρισει , ουτε καν ρυθμιση τουσ εχει κανει.
οι επιδωτησεις για μηχανολογικο εξωπλισμο, και στους νεους αγροτες
αν και τις ακουτε συνεχως εχουν σταματησει εδω και τρια χρονια, αποδειξη γι αυτο ειναι οτι επι δυο χρονια οι εταιρειες σαμποταρουν την αγγροτικα την εκθεση στην θεσσαλονικη.
για τον καπνο θα εχετε ακουσει που μειονονται συνεχως οι ποσοτητες που επιδοτουντε και παει προς καταργηση επειδη φταινε οι αγροτες που καπνιζει ο κοσμος και με αυτον τον τροπο θα σταματησουν, τι λετε θα γινει θα σταματησει ο κοσμος να καπνιζει η θα αγοραζει αμερικανικα επιδοτουμενα τσιγαρα; εχει ακουσει κανεις οτι η αμερικη αυξησε τις επιδοτησεις της με τον νεο νομο μπαρμπα σαμ ενω ζητουν αντιστοιχα να μοιωσουμε η να καταργησουμε τις δικες μας; και τα χαζοπουλια της ΕU λενε ναι.
οσον αφορα τις επιδοτισεις ο υπερμαχος της παγκοσμιοπιησης ανδρουλακης λεει ναι ωστε να μπορεσει να πουλησει και ο φελαχος της αιγυπτου το δικο του βαμβακι εδω. ωραια αλλα για να μπορεσω να τον ανταγωνιστω εγω πρεπει να ζησω με συνθηκες ζωης οπως αυτος σε καλυβα χωρις φως νερο τηλ ρακενδυτος χωρις την δυνατοτητα να δωσει φακκελακι και να σωσει το παιδι του ,χωρις εκπαιδευση για τα παιδια του μιας και η δημοσια εκπαιδευση χρειαζεται χοντρα χρηματα σημερα χωρις ξενες γλωσσες χωρις ιντερνετ. αληθεια θα θελατε ενα μερος του πληθυσμου της χωρας μας να ζει ετσι;
επισης η αγροτικη γη ειναι η μονη γη που η αξια της παει προς τα κατω πριν 13 χρονια κοσιζε 900.000 δρχ το στρεμμα και τωρα 500.000οσο για το βαμβακι. ξεκινησα την καλλιεργια το φθινωπορο νοεμβριο του 2002 θα σπειρω την ανοιξη του 2003 θα σοδεψω τον οχτωβρη του 2003 θα πληρωθω τον δεκεμβρη του ιδιου ετους μερος της αξιας , και η εξοφληση θα γινει αν γινει και αποφασισουν και μου δωσουν τα χρηματα θα γινει σεπτεμβρη του 2004. αυτο εγινε τα τρια τελευταια χρονια.
σας ενδιαφερει σαν επενδυση; θα το δεχοσασταν;
οι εκκοκιστες πληρωνουν γιρω στις 50 δρχ εμπορικη αξια ,απο αυτα 25 δρχ ειναι εκκοκιστικη επιδοτηση και 20 δρχ μας κρατανε επειδη μας ετοιμαζουν τα χαρτια για να παρουμε την επιδωτηση, το κιλο εννοειται.
εξ ου και ζηταμε η επιδοτηση να πηγαινει στον παραγωγο και να μην την κραταει και να την μοιραζει ο βιομηχανος οποτε θελει.
επεισης παλαιοτερα μπορουσαμε να κρατησουμε το προιον μεχρι και τον μαρτη ωστε να τουσ πιεζουμε και να πετυχαινουμε καλυτερεσ τιμες τωρα η εκκοκιστικη περιοδος κλεινει τελη δεκεμβρη ωστε να μας το παρουν οσο οσο ,και οι υπολοιπες ποσοτητες που δεν προλαβαμε να παραδωσουμε η και να συλλεξουμε λογω κακων καιρικων συνθηκων ειναι παρανομες.σοσιαλιστικο πασοκ ακους;
το πλαφον ειναι 880.000 τονοι επειδη ο υπουργος τζουμακας κοιμηθηκε στην κρισιμη συνεδριαση.ισως το ακουσατε και δεν το πιστεψατε οπως και εγω , σας πληροφορω ομως οτι τελικα ηταν αληθεια. τωρα με τα λεφτα των ελληνων κοροιδων φορολογουμενων ο τζουμακας ειναι στην αμερικη και καλοπερναει.
συγνωμη για το μεγεθος αλλα ηθελα να προσπαθησω να πληροφορισω .
και εγω διαφονω με το κλεισιμο των δρομων αλλα θα ηθελα να μου δωσετε ιδεες για μεθοδους παλης ωστε να τους προτεινω ,ευχαριστωΔιάλεξα να κάνω εδώ παρέμβαση γιατί είναι η μόνη τοποθέτηση που πλησιάζει τόσο κοντά στην αλήθεια και που δείχνει την πραγματικότητα.Κατάγομαι από αγροτική περιοχή(Αργολίδα) που από 4η στο κατ' κεφαλή εισόδημα από τους νομούς της χώρας, έχει βρεθεί να είναι 4η από το τέλος αποκλειστικά λόγω της δραματικής συρίκνωσης του αγροτικού εισοδήματος.Είναι μέσα Φεβρουαρίου, τα πορτοκάλια είναι πάνω στα δέντρα ή καλύτερα κάτω από αυτά σαπισμένα και κανείς δεν ξέρει αν θα πάρει κάποια λεφτά και από που.Το κακό με τους εδώ αγρότες, πολλοί είναι και κοντινότατοι συγγενείς μου είναι ό,τι ειναι το αντίθετο από τους Θεσσαλούς, δηλαδή αδρανείς και δεν διαμαρτύρονται καθόλου.
Στο Ναύπλιο όπως ξέρετε έγινε πριν από μέρες μεγάλο συλλαλητήριο επ' ευκαιρία της συνόδου των υπουργών εργασίας της Ευρωπα'ι'κής Ένωσης και οι περισσότεροι προτίμησαν να κρυφτούν στα σπιτάκια τους μην τυχόν και τους δούν και τους κάνει ντα-ντα η εξουσία.Ξέρω ό,τι κυριολεκτικά μερικοί πεινάνε και παρ' όλα αυτά δεν κουνιέται φύλλο.Οι συνδικαλιστές τους είναι οι μεγιστοι προδώτες και οι τοπικοί βουλευτές, νομάρχες και κρατούντες τούλαχιστον απελπιστικά λίγοι γαι να μην πω τίποτε χειρότερο.
Η οικονομία στον νομό σέρνεται και όλα πάνε κατά διαόλου.Εδώ δεν υπάρχουν αγρότες με Mercedes, ο κλήρος που αναλογεί στον καθένα ειναι μικρός, δεν είναι σαν την Θεσσαλία.
Επίσης θέλω να πω ό,τι εξοργίζομαι να βλέπω και να ακούω αστούς, να κρίνουν και να κατακρίνουν τους ταλαιπωρημένους και καταχρεωμένους αγρότες.Το καλύτερο που έχουν να κάνουν ειναι να ενημερωθούν για την κατάσταση και μετά να εκφέρουν γνώμη.
Φίλε Γιάννη από την Χάλκη, μακάρι να ήταν και οι συμπατριώτες μου αγρότες τόσο δραστήριοι, όσο και οι συμπατριώτες σου. -
Ο χρήστης otso έγραψε:
οσο για το βαμβακι. ξεκινησα την καλλιεργια το φθινωπορο νοεμβριο του 2002 θα σπειρω την ανοιξη του 2003 θα σοδεψω τον οχτωβρη του 2003 θα πληρωθω τον δεκεμβρη του ιδιου ετους μερος της αξιας , και η εξοφληση θα γινει αν γινει και αποφασισουν και μου δωσουν τα χρηματα θα γινει σεπτεμβρη του 2004. αυτο εγινε τα τρια τελευταια χρονια.
σας ενδιαφερει σαν επενδυση; θα το δεχοσασταν;Εδώ φαίνεται να είναι η ουσία φίλε otso: αν είναι τόσο κακή επένδυση, γιατί την κάνεις εσύ ? (διότι, απ΄ όσο λες, μόλις τώρα ξεκίνησες με το βαμβάκι) Δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές που (α) να μην βασίζονται στις επιδοτήσεις για να 'ζήσουν' (β) να μην αφορούν ένα τόσο απαξιωμένο προϊόν όπως το βαμβάκι (γ) να μην απαιτούν το μισό νερό της Ελλάδας για να ποτίζουν τη Θεσσαλία μόνο ?
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 'ΑΓΡΟΤΟΠΑΤΕΡΕΣ' ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΑ. ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕ Ο ΠΑΤΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ;;; ΠΡΙΝ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΕ ΧΩΡΑΦΙ;;;ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ 'ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ' ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΜΕΡΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΠΛΟΚΟ (ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΠΟΤΕ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ), ΕΑΝ Η ΜΙΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΗΣ;ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ.
Συμφωνώ για του βουλευτές αλλά ο Πατάκης απ' ό,τι ξέρω πρέπει να δουλεύει στα χωράφια του από 16 χρονών και είναι και γεωπόνος ο ίδιος.Έτσι τουλάχιστον μου είπε όταν τον γνώρισα από κοντά.Στην ευρωβουλή πήγε γιατί το έστειλε ο Ελληνικός λαός, όπως έστειλε και τους άλλους ευρωβουλευτές με την ψήφο του.Όσο για την Θεσσαλία και την κάθε αγροτική περίοχη θα πεινάσει αργά ή γρήγορα αν δεν έχουν λεφτά οι αγρότες.
-
Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ
Δέν μπορεί να εννοείτε αυτά που λέτε.
Το Σάββατο προκειται να γινουν αντιπολεμικές διαδηλώσεις για αποτροπη του πολέμου στο Ιράκ. Αντιλαμβάνεστε φυσικά οτι θα παραλύσει η χώρα...
Με όσα υποστηρίζετε θα πρέπει η αστυνομία να όλους αυτούς που θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.Πάντως σε διαδήλωση που με καλεί ο Λαλιώτης, ενώ η κυβέρνηση έχει διφορούμενη θέση για το Ιρακ, εγώ δεν θα πήγαινα. Αυτοί στην εξουσία θέλουν και πίτα όλοκληρη και τον σκύλο χορτάτο.
ΦΤΗΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ,ΦΙΛΕ ΜΟΥ!!!! ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥΣ
http://athens.indymedia.org/front.php3? ... e_id=67307ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ... ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΙΟ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΤΟΥ!
Υπήρχαν διαφορετικές εκδηλώσεις σε κάθε πόλη ανάλογα με τα πιστεύω και την κοσμοθεωρεία του καθενός.Όλοι μπορούσαν να καλυφθούν.Εγω πήγα και το βράδυ κοιμήθηκα σαν πουλάκι.Η συνειδησή μου δεν με επισκέφθηκε.Φαίνεται συμφωνούσε απόλυτα με αυτή την θέση μου.
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Συμφωνώ για του βουλευτές αλλά ο Πατάκης απ' ό,τι ξέρω πρέπει να δουλεύει στα χωράφια του από 16 χρονών και είναι και γεωπόνος ο ίδιος.Έτσι τουλάχιστον μου είπε όταν τον γνώρισα από κοντά.Στην ευρωβουλή πήγε γιατί το έστειλε ο Ελληνικός λαός, όπως έστειλε και τους άλλους ευρωβουλευτές με την ψήφο του.Όσο για την Θεσσαλία και την κάθε αγροτική περίοχη θα πεινάσει αργά ή γρήγορα αν δεν έχουν λεφτά οι αγρότες.Να σου υπενθυμίσω όμως πως οι ευρωβουλευτές εκλέγονται με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης, άρα ίσως είναι ακριβέστερο να πει κανείς πως στην ευρωβουλή τον έστειλε το κόμμα του.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Συμφωνώ για του βουλευτές αλλά ο Πατάκης απ' ό,τι ξέρω πρέπει να δουλεύει στα χωράφια του από 16 χρονών και είναι και γεωπόνος ο ίδιος.Έτσι τουλάχιστον μου είπε όταν τον γνώρισα από κοντά.Στην ευρωβουλή πήγε γιατί το έστειλε ο Ελληνικός λαός, όπως έστειλε και τους άλλους ευρωβουλευτές με την ψήφο του.Όσο για την Θεσσαλία και την κάθε αγροτική περίοχη θα πεινάσει αργά ή γρήγορα αν δεν έχουν λεφτά οι αγρότες.
Να σου υπενθυμίσω όμως πως οι ευρωβουλευτές εκλέγονται με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης, άρα ίσως είναι ακριβέστερο να πει κανείς πως στην ευρωβουλή τον έστειλε το κόμμα του.
Το γνωρίζω αγαπητέ nass αλλά και πάλι νόμιμα εκλεγμένος είναι, από αυτό που αναλογεί στο κόμμα του.Αυτό τον τρόπο αποφάσισε η πολιτεία να χρησιμοποιησει τουλάχιστον για τις ευροεκλογές.Δεν έκανε κάτι παράνομο.Τουλάχιστον οι ευροεκλογές έχουν το καλό ό,τι γίνονται με απλη αναλογική, όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτική.Μακάρι να γίνονταν και οι εθνικές εκλογές έτσι.
-
οσο δικαια και αν ειναι τα αιτηματα των αγροτων ή και οποιοδηποτε αλλου που προκειμενου να τα κανει γνωστα χρησιμοποιει μεθοδους, που εκ των πραγματων τον φερνουν αντιμετωπο με το υπολοιπο κοινωνικο συνολο,
αυτοματως χανει το λαικο ερεισμα και την αποδοχη των αιτηματων αυτων απο τον λαο που ταλαιπωρειται και ετσι χανει και ενα μεγαλο μερος απο την δυναμικη που θα ειχε η προσπαθεια του αυτη λογω των αντιδρασεων που προκαλουνται.αυτη η μεθοδος επισης βολευει ιδιαιτερα αυτους προς τους οποιους αμμεσα απευθυνονται οι εκαστοτε διαμαρτυρομενοι και τελικα οι ιδιοι εισπρατουν την δυσαρεσκεια των υπολοιπων συμπολιτων τους.
η πολιτεια δε εισπρατει την ικανοποιηση χωρις διαμαρτυριες των ταλαιπωρουμενων που σε πολλες περιπτωσεις ειναι πολλαπλασιοι οταν αποφασιστει η δυναμικη αντιμετωπιση των καταληψιων.με λιγα λογια
αντι να βαρανε τον γαιδαρο βαρανε το σαμαρι!!!!
και.........με τα δαχτυλακια μας βγαλαμε τα ματακια μας!!!!!
-
Μιλάτε όλοι λες και οι αγρότες είναι η μόνη κοινωνική ομάδα που ταλαιπωρεί τις άλλες.Όταν απεργούν κομμάτια του δημοσίου με μεγάλη σημασία (υγεία) γιατί δεν διαμαρτύρεστε τόσο έντονα.
Η Πελλοπόνησος αυτή την στιγμή και για πολύ καιρό ακόμη θα είναι κομμένη στην μέση.Κανένας όμως δεν διαμαρτύρεται για τις MERCEDES και τις βιλάρες των κρατικων υπαλλήλων που τις κονόμησαν από τις ρεμούλες και τα στραβά μάτια που έκαναν για να γίνουν αυτά τα έργα ψεύτικα.
Αλλά ξέχασα, αυτοί είναι ισχυροί, δεν είναι αγράμματοι και αδύναμοι αγρότες.Καλά πάμε. -
Υπήρχαν διαφορετικές εκδηλώσεις σε κάθε πόλη ανάλογα με τα πιστεύω και την κοσμοθεωρεία του καθενός.Όλοι μπορούσαν να καλυφθούν.Εγω πήγα και το βράδυ κοιμήθηκα σαν πουλάκι.Η συνειδησή μου δεν με επισκέφθηκε.Φαίνεται συμφωνούσε απόλυτα με αυτή την θέση μου.
ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ..... ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΝΤΟΥ!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥΣ!
ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΟΚΟΠΟΙΗΣΗ!ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ:
'ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ-ΤΟ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ,ΒΕΒΑΙΩΣ!!!'
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Φίλε Γιάννη από την Χάλκη, μακάρι να ήταν και οι συμπατριώτες μου αγρότες τόσο δραστήριοι, όσο και οι συμπατριώτες σου.
Θοδωρη, ειμαι σιγουρος πως οι συμπατριωτες μου ειναι σε πολυ καλυτερη μοιρα(οικονομικα) απο τους συμπατριωτες σου.
Στη συγκεκριμενη χρονικη στιγμη αυτοι που διαμαρτυρονται ειναι οι (παρανομοι) μεγαλογεωκτημονες ΚΑΙ ΟΧΙ το συνολο των αγροτων-βαμβακοπαραγωγων. Εχουν κανει το κλεισιμο των δρομων συνηθεια, οπως εμεις παλιοτερα τις καταληψεις στα σχολεια.Σε καθε περιπτωση ομως ειμαι αντιθετος στον τροπο που επελεξαν να διαμαρτυρηθουν.
Ακομη και οι Γιατροι που ανεφερες παραπανω, οταν απεργουν ΧΑΝΟΥΝ το μεροκαματο τους. Οι αγροτες δεν εχουν να χασουν ΤΙΠΟΤΑ. -
1 skyllone ευχαριστω
και μερικες επεξηγησεις
τα βιολογικα προιοντα χρειαζονται βιολογικα λιπασματα , τα οποια πωλουν οι ιδιεσ εταιρειες και κοστιζουν τα διπλασια χρηματα.
οταν καλλιεργεις βιολογικα εποπτευεσαι απο μια απο τις τρεισ εταιρειες που πιστοποιουν οτι ειναι βιολογικο , και σε υποχρεονουν εκτος απο το να αγορασεις λιπασματα να χρησιμοποιης και βιολογικα φυτοφαρμακα οτι και αν ειναι αυτα με φοβερα ανεβασμενο κοστος, συμπερασμα εμπιστευθειται μονο τον κηπο σας.
Με την νομοθεσια να επιτρεπει να χρησιμοποιουνται φυτοφαρμακα μεχρι να εξαντληθει το στοκ, οι πολυεθνικες πωλουν στοκ φυτοφαρμακων που εχουν απαγορευτει σε προηγμενες χωρες ισως και 20 χρονια πριν.
οταν επικοινωνησα με αμερικανικη εταιρεια για καποιο που χρησιμοποιουν στην τοματα μου ειπαν οτι εχει σταματησει να παραγεται και πιστευαν οτι εξαντλουσαν το παγκοσμιο στοκ μονο οι γιουγκοσλαβοι.
ΟΛΟΙ οι γεωπονοι μπρος στο κυνηγι του κερδους ειναι αδιστακτοι, το καλοκαιρι και το φθινωπορο που μας περασε και ηταν βροχερο ολοι προτειναν στους απελπισμενους αγροτες που εβλεπαν την παραγωγη τους να σαπιζει να ριξουν μηκυτοκτονα , και οτι δεν υπαρχει προβλημα οταν θα τα πηγεναν στην λαικη απο δηλητηριαση. σε παρατηρηση μου λενε ελα μορε οταν μετα απο χρονια παθουν καρκινο μονο απ τις ντοματες θα ειναι;.ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.αυτο ετσι για να γνωριζετε τι τρωτε. επισης στην περιοχη μου αντιθετα απο την πολιτικη που προβαλει η κυβερνηση δοθηκε αδεια σε πολυεθνικη για καλλιεργεια μεταλλαγμενης ντοματας με γονιδια αραχνης.και διατεθηκε στην αγορα.
για το νερο που χρησιμοποιουμε για ποτισμα. ολοι θα εχετε περασει διπλα στην πεδιαδα κωπαιδα πηγαινοντας για αραχωβα, πριν την λειβαδια, ολοσ αυτος ο καμπος των 300.000 στρεμματων χρειαζεται για δυο μηνες 4.000 κυβικα την ωρα, 88.000 κυβικα την ημερα .
την ιδια εποχη η αθηνα χρησιμοποιουσε 2.000.000 κυβικα την ημερα που τα αντλουσε απο την δικη μας περιοχη , υλικη και γεωτρησεις πλαι στον βοιωτικο κηφισσο. προσεξτε οχι τον μορνο , με το επιχειριμα οτι στην υλικη χανεται το νερο ενω του μορνου μπορει να αποθηκευτει.
και καλως η υδρευση προηγητε της αρδευσης, ελα ομως ντε που μονο οδημος βρηλλισιων εχει αντισταθει στις πιεσεις της σπαταλης ευδαπ και χρησιμοποιη το δικο του νερο και το δικο του δικτυο.
η ευδαπ υπερηφανευεται οτι συντομα πλην ολης της αττικης θα τροφοδοτει ολα τα νησια και τα ονειρα της φτανουν μεχρι την μαλτα.
εξαντλωντας τα υδατινα αποθεματα μεχρι αιτωλοακαρνανια, τι να πεις.
εγω προσωπικα εχασα ολη μου την παραγωγη το 90 ,91 και 95 λογω του οτι το νερο επρεπε να παει αθηνα χωρις ιχνος αποζημοιωσης.οσο δε για πραγματικο εθνικο πλουτο πιστευω οτι συμβαλλουμε περισσοτερο στην εθνικη οικονομια ο καμπος μου απ τον στρατο κατοχης της ελλαδας τους δημοσιους υπαλληλους.
βαμβακι καλλιεργω επειδη καλλιεργουσε η οικογενεια μου απο παντα , στην περιοχη μασ καλλιεργειται εδω και 400 χρονια, και επειδη ολος ο εξωπλισμος που εχουμε επενδυσει εδω και χρονια ειναι για αυτο το προιον.
ειναι αληθεια οτι συμμετεχουν στους αποκλεισμους οι πιο πλουσιοι αγροτες συνηθως και οι προσκημενοι στο κκε για εναν απλο λογο , οι μεν δεν μασανε απο πιεσεις οι πλουσιοι, και οι αλλοι δεν εχουν καμια προσβαση στην εξουσια και ειναι επισης αρκετα οργανωμενοι στο κομμα ωστε δεν φοβουνται.
αλλα γιατι φοβαται η πλειοψηφια των μεσαιων αγροτων;
οταν ειναι εκλογες η εκδηλωσεις διαμαρτυριας , τουλαχιστον στα χωρια μας ,αλλα φανταζομαι και σε ολη την ελλαδα κυκλοφορουν τις νυχτες οι ανθρωποι του κομματος , πορτα πορτα με τις λιστες με τις αναγκες του καθενος, αν λοιπον χρειαζεσαι αδεια για λαικη , το παιδι σου θα παει στρατο , αδεια για να καλλιεργησεις ντοματα, να διορισεις το παιδι σου, και προπαντος το μεγαλο φοβητρο δεν θα περασεις απ την εφορια; ποιος να παει μετα σε μπλοκο ;
μεχρι και τον ιδιο τον υπουργο μασ εχω δει να χτυπαει πορτες οχι μονο τα σκυλια του.
οι αγροτες αυτη την στιγμη ειναι 17% με τους συνταξιουχους αν θυμαμαι καλα οι κατα κυριο επαγγελμα αγροτες κατω των 65 ετων ειναι κατω απο το 7% .
αλλα γιατι το εισοδημα δεν ειναι λοιπον αρκετο;
επειδη κανεις παππους δεν βγενει στην συνταξη (οι αγροτες απο παντα εβγεναν στην συνταξη στα 65) πως να βγεις με 55.000 δρχ τον μηνα.
και επισης λογω αλλοδαπων ο καθε παππους η αλλος μη κατα κυριο επαγγελμα γεωργος μπορει να καλλιεργει απο αποσταση, συμαντικο τμημα του γεοργικου εισοδηματος διαχεεται σε σημαντικο τμημα του πληθισμου.οι συνταξιουχοι δεν τα κρατουν για τον εαυτο τους , τα δινουν στα παιδια τους στην αθηνα. αυτο συμφερει το κρατος οπως καταλαβαινετε επειδη μετριαζεται η κοινωνικη πιεση για αυξησεις μισθων
εδωσε ο πατερας μου και βγαλω και κανα δανειακι και αγορασω σπιτι.
αυτη δεν ειναι η ελληνικη πραγματικοτητα;αν δεν υπηρχε η βοηθεια απ το χωριο ποιος θα μπορουσε να ζησει με αυτους τους μισθους ; και με κοστος ζωης μεγαλυτερο της φινλανδιας.
ευχαριστω
και επαναλαμβανω οτι ειμαι αντιθετος με το κλεισιμο των δρομων για ολους τους ελληνες πολιτες πλην της συμπαθους ταξης των φορτηγατζηδων. θα θυμαστε τι ελεγαν για τους αγροτες , ελα ομως που εγω εχω βρεθει αποκλεισμενος στην εθνικη απο δικη τους απεργια ,τι να πεις, αν σκεφτεις και οτι οι περισσοτερες αδειες δοθηκαν απ τη χουντα σε δικους της ανθρωπους. -
otso, σε καταλαβαίνω και πολλά από αυτά που λες τα υποπτευόμουν, αλλά δεν είχα υπόψη μου για 'βιολογικά' λιπάσματα. Ως τώρα ήξερα ότι 'βιολογικό' σημαίνει 'όχι φυτοφάρμακα - όχι λιπάσματα (άντε, το πολύ κοπριά...)'.
Όταν ξεκινήσετε ένα καλύτερο αγροτικό κίνημα, που σας αξίζει και που είναι απαραίτητο στη χώρα (και μακάρι κάποια στιγμή να μπορέσω να βοηθήσω ενεργά σε αυτό), να θίξετε και την ανυπαρξία αγροτικής εκπαίδευσης.
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
1 skyllone ευχαριστω
και μερικες επεξηγησεις
τα βιολογικα προιοντα χρειαζονται βιολογικα λιπασματα , τα οποια πωλουν οι ιδιεσ εταιρειες και κοστιζουν τα διπλασια χρηματα.
οταν καλλιεργεις βιολογικα εποπτευεσαι απο μια απο τις τρεισ εταιρειες που πιστοποιουν οτι ειναι βιολογικο , και σε υποχρεονουν εκτος απο το να αγορασεις λιπασματα να χρησιμοποιης και βιολογικα φυτοφαρμακα οτι και αν ειναι αυτα με φοβερα ανεβασμενο κοστος, συμπερασμα εμπιστευθειται μονο τον κηπο σας.
.Καλημέρα otso,
Θα μπορούσες να αναφερθείς λιγο παραπάνω στο θέμα αυτό (έστω και σε προσωπικό μήνυμα) , μια που η πληροφόρηση που έχω εγώ, από πολύ καλό μου φίλο που είναι και καλλιεργητής βιολογικών δεν είναι αυτή?
Απο ότι έχω κουβεντιάσει μαζί του δεν χρησιμοποιεί άλλα λιπάσματα πέρα απο κομποστ και κοπριά και αντί για φυτοφάρμακα υπάρχουν άλλοι τρόποι αντιμετώπισης των επιζήμιων φυτών και εντόμων. Βέβαια αυτός είναι και γεωπόνος οπότε μάλλον δεν χρησιμοποιεί κάποιον της αγοράς και δεν τρώει τα όσα ίσως λένε οι εταιρείες πιστοποίησης.
Απο κεί και πέρα είναι γεγονός ότι κάνει ο καθένας ότι του κατέβει ειδικά στην συμβατική γεωργία χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο. Αν διαβάσεις ακόμη και εφημερίδες θα δείς κατα καιρούς να σκάνε οι ειδήσεις με καραβιές προιόντων τα οποία επιστρέφονται απο χώρες όπου λειτουργούν ελεκτικοί μηχανισμοί (γερμανία π.χ.). Και βέβαια είναι γνωστό οτι πολλοί καλλιεργητές ΔΕΝ τρώνε αυτά που πουλάνε αλλά έχουν άλλη καλλιέργεια για την οικογένεια τους (και έχω και προσωπική γνώση γι αυτό).
-
Ο χρήστης Yannis-ChalkiRacingClub έγραψε:
Φίλε Γιάννη από την Χάλκη, μακάρι να ήταν και οι συμπατριώτες μου αγρότες τόσο δραστήριοι, όσο και οι συμπατριώτες σου.
Θοδωρη, ειμαι σιγουρος πως οι συμπατριωτες μου ειναι σε πολυ καλυτερη μοιρα(οικονομικα) απο τους συμπατριωτες σου.
Στη συγκεκριμενη χρονικη στιγμη αυτοι που διαμαρτυρονται ειναι οι (παρανομοι) μεγαλογεωκτημονες ΚΑΙ ΟΧΙ το συνολο των αγροτων-βαμβακοπαραγωγων. Εχουν κανει το κλεισιμο των δρομων συνηθεια, οπως εμεις παλιοτερα τις καταληψεις στα σχολεια.Σε καθε περιπτωση ομως ειμαι αντιθετος στον τροπο που επελεξαν να διαμαρτυρηθουν.
Ακομη και οι Γιατροι που ανεφερες παραπανω, οταν απεργουν ΧΑΝΟΥΝ το μεροκαματο τους. Οι αγροτες δεν εχουν να χασουν ΤΙΠΟΤΑ.Όταν απεργούν οι γιατροί Γιάννη χάνονται ζωές.Τώρα που σου γράφω η Πελλοπονησος άρχισε να νοιώθει το θα πει να είναι κομμένος ο δρόμος και δεν ξέρω και γω για πόσο χρόνο.Θα χαθούν ζωές ανθρώπων που θα άργήσουν να φτάσουν στα Νοσοκομεία, θα ανέβουν τα κόμιστρα για τις μεταφορές, με αποτέλεσμα την άνοδο των τιμών των προ'ι'οντων τόσο πρός, όσο και από τον Μοριά και γενικα η ζωή των κατοίκων θα γίνει δύσκολη και θα έχουμε πισωγύρισμα.Και αυτό θα κρατήσει πολύ και όχι λίγες μέρες, όπως η πιο έντονη διαμαρτυρία των αγροτών.Πριν από λίγο άκουσα στο ραδιόφωνο τον δήμαρχο της Τρίπολης να ζητά ακόμη και μια στρατιωτική πρόχειρη γέφυρα, γιατί ήδη τα αποτελέσματα του αποκλεισμού άρχισαν να φαίνονται στην πόλη του.Και όμως κανένας από αυτά τα σκουλήκια που έχουν ευθύνη για αυτό το χάλι (που εκτός των πραγματικών προβλημάτων δημιουργεί και κακή ψυχολογία στον κοσμάκη και ρεζιλεύει και την χώρα διεθνώς) δεν θα πάθει τίποτα.Γιατί κανένας από τους κρατούντες, δεν έχει τα κότσια και τη βούληση να εφαρμόσει τους νόμους που ήδη υπάρχουν και να χώσει στην φυλακή αυτούς που φάγανε τα λεφτά και έγινε αυτό το χάλι.Ο φτωχός κοσμάκης θα την πληρώσει πάλι.Γι' αυτό σου λέω Γιάννη το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι.
Ακόμη και να παραδεχθούμε ό,τι αυτοί που διοργανώνουν το κλείσιμο των δρόμων είναι μεγαλοαγρότες και όχι φτωχοί άνθρωποι, αυτό δεν αρκεί για να πετάξουμε το ανάθεμα σε μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα, που ειδικά στην περιοχή σου απ' ό,τι ξέρω είναι ο μεγαλύτερος αιμοδότης της τοπικής οικονομίας.Πρώτα να βάλουμε λοιπόν χέρι στην κορυφή και μετά στην ταλαίπωρη βάση. -
Στην 'κορυφή' αυτή μάλλον χειροπέδες πρέπει να βάλουμε... Ή λεπίδι.
-
Ας ξεκινούσαν τουλάχιστον να τους έστελναν στα δικαστήρια, να μας έλεγαν μετά που τις βρήκαν αυτές τις τεράστιες περιουσίες που έχουν.Αλλά δυστυχώς τίποτα δεν γίνεται.Μόνο παχιές δηλώσεις ό,τι θα θα πέσει άπλετο φως σε όλες τις παρανομίες και μετά τίποτα.Όσο πιο πλούσιος είναι κάποις τόσο πιο μεγάλη αρπαχτή μπορεί να κάνει χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.Στο τέλος τον λογαριασμό τον πληρώνει ο φτωχός λαός.
Κατα τ' άλλα ζούμε σε μια ευνομούμενη πολιτεία -
Kάθε 2 χρόνια τα ίδια, η ιστορία επαναλαμβάνεται!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Kάθε 2 χρόνια τα ίδια, η ιστορία επαναλαμβάνεται!νομιζω καθε χρονο τετοια εποχη [δεν εχουν και πολλες δουλειες τωρα] εχουμε το ιδιο σκηνικο.......... το συνηθισαμε και αυτο και δεν μας κανει πλεον εντυπωση αρκει να μην πεσουμε σε ενα τετοιο μπλοκο με οτι αυτο συνεπαγεται.
η πλακα ειναι οτι αυτοι που απο την θεση της αντιπολιτευσης τα προηγουμενα χρονια ειτε υποκινουσαν ειτε επικροτουσαν τις ενεργειες αυτες των αγροτων τωρα λενε το ιδιο ποιημα με τους τοτε κυβερνωντες.
ενω οι τοτε κυβερνωντες απο την θεση της αντιπολιτευσης που εχει αλλο πρισμα φυσικα εγιναν υποστηρικτες αυτων που τους ξεφουσκωναν τοτε τα λαστιχα......... [οχι οτι δεν τους αξιζε].
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
η πλακα ειναι οτι αυτοι που απο την θεση της αντιπολιτευσης τα προηγουμενα χρονια ειτε υποκινουσαν ειτε επικροτουσαν τις ενεργειες αυτες των αγροτων τωρα λενε το ιδιο ποιημα με τους τοτε κυβερνωντες.
ενω οι τοτε κυβερνωντες απο την θεση της αντιπολιτευσης που εχει αλλο πρισμα φυσικα εγιναν υποστηρικτες αυτων που τους ξεφουσκωναν τοτε τα λαστιχα......... [οχι οτι δεν τους αξιζε].
Ακριβώς! Η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο. Και φυσικά δεν αφήνω απ' έξω την αντιπολίτευση, που κοιτάει να επωφεληθεί ακολουθώντας την πολιτική της προηγούμενης αντιπολίτευσης και νυν κυβέρνησης!
Παρόλα αυτά η σημερινή κυβέρνηση αναμενόμενα θα συγκεντρώσει και το περισσότερο μένος μου για την συμπεριφορά του παρελθόντος, αν και με χαροποίησε η στάση ορισμένων στελεχών της. Κάθε φορά τα ίδια! Δεν βγαίνει πουθενά έτσι! -
Κατι πρεπει να γινει ομως. Οχι μονο με τους αγροτες αλλα παντου γινονται τα ιδια με πριν.Τιποτα μα τιποτα δεν εχει αλλαξει σ'αυτο το τοπο.
Ελεος πια!Βαρεθηκαμε!
Μπλοκα Αγροτων στην Εθνικη