-
Υποθετω οτι αυτοι που ανακαλυψαν το νοημα της ζωης χωρις θεο θρησκεια και πρασινα αλογα (η μπλε η κοκκινα οπως τα θελετε)
Δεν πανε ποτε εκκλησια.
Δεν πανε σε γαμους, βαφτισια, κηδειες.
Δεν θα παντρευτουνε σε εκκλησια.
Δεν θα βαφτισουν τα παιδια τους.
Δεν θα τα αφησουν να κοινωνισουν ποτε.Οταν τα παιδεια τους μεγαλωσουν και θελουν να παντρευφτουν φυσικα δεν θα παντρευτουν στην εκκλησια, δεν θα βαφτισουν τα παιδια τους και τα λοιπα (και παει λεγοντας).
Γιατι φυσικα αν δεν μασαμε τα περι αγιασμου. Στα αλλα μυστηρια θα κολλησουμε;
Επισης σε αυτους τους ιδιους κανω τι παρακατω ερωτησεις:
Εχετε ποτε μιλησει για την θρησκεια τους (και αν εχετε την δικια σας) με αλλα ατομα που ειναι απο αλλη θρησκεια.
Καθολικοι
Διαμαρτυρομενοι,
Βαπτιστες
Εβραιοι
Μαρτυρες του Ιεχωβα
Μωαμεθανοι
Αθεους
Αγνωστικουςγιατι εγω εχω μιλησει με ολους και ολες. Επισης σε περιβαλλον που ειμαι μια μικρη μειοψηφια. Αν δηλαδη νομιζετε οτι οτι η Ορθοδοξη θρησκεια ειναι φανατισμος, παγανισμος. Μιληστε με ολους αυτους και μαθετε τι πιστευουν και ξαναγυριστε να μας το πητε.
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
να και ο Νιτσε με τον υπερανθρωπο.δεν το επιασα...
Το αλλο με το team υποθετω πηρες και καμμια ταξη management και το βλεπεις σαν συναρτηση της θρησκειας;
ουτε αυτο
χμμμ....
no comment
???
mi sembra che l'hai gia fatto -
tsitsaki:
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ (ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ), ΕΑΝ ΜΙΛΑΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ (ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΑ, ΑΛΛΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕΒΟΜΑΙ) ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ;;
ΕΙΝΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΔΙΑΚΥΡΗΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ,(ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΙΔΑΞΕ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ) ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΑΘΕΟΥΣ, ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ (ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ), ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΚΛΠ.
ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ. ΑΚΟΥΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΥ ΤΖΑΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ 'ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΜΙΚΑΖΙ' ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΤΑΤΗ ΚΑΙ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΘΕΩΡΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΤΩΝΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑΚΑ (ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ) ΤΟ 50ΛΕΠΤΟ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ (ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟΣ-ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΟ) ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΕΙ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΕ ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΡΙΓΥΡΝΑΝΕ ΣΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΣΑΝ ΚΟΡΑΚΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΨΑΛΟΥΝ ΚΑΤΙ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΛΕΝΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ.
ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ, ΒΑΦΤΙΣΕΙΣ, ΚΛΠ ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ (ΙΔΙΩΣ ΜΕ ΤΗ ΒΑΦΤΙΣΗ-ΤΙ ΚΡΙΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ;;;). ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΕΜΕΝΑ.
-
Με την πίστη του καθενός δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ο καθένας ας πιστευει ότι θέλει. Αν νομίζουν πως ένας δημόσιος υπάλληλος, με γένια και ράσο, λέγοντας ευχές και ρίχνοντας αγιασμένο ύδωρ, θα τους αποτρέψει από ατυχήματα , καλά κάνουν. Να κοιτάξουν όμως και την οδηγική τους παιδεία, γιατί μόνο του το κάθε αυτοκίνητο δεν πηγαίνει. Άνθρωποι το οδηγούν.
Αν υπάρχει και οικονομικός λόγος και το ξέρει όλη η Ελλάδα, τότε το τμήμα μαρκετινγκ του συγκεκριμένου ναού πάει πολύ καλά.
Ο καθένας έχει την κρίση να επιλέγει όταν ακούει τέτοια. Κατ' επέκταση είμαστε άξιοι των ενεργιών μας, που δυστυχώς συμπαρασέρνουν και άλλα πιο σοβαρά πράγματα και αποφάσεις... -
Ο χρήστης Jeep-akias έγραψε:
Μήπως είσαι τόσο αφελής νομίζωντας ότι περιμένουμε απο τον θεό να μας σώσει όσο εμείς θα κάνουμε τις στραβές μας και τις μαλακίες μας στους δρόμους ???? Αν ναί τότε μάλλον είσαι αλλου.
Και ο θεός αυτό ζητά απο εμάς και εμείς ζητάμε αυτό απο αυτόν ...να μας δίνει φώτιση να 'τραβάμε' τον δρόμο μας όσο μπορούμε πιο συνετά και με ασφάλεια για εμάς και τους συνανθρώπους μας (άπιστους και μή)..
Άλλο πίστη και θρησκεία (αυτό έχει να κάνει με το Είναι μας) και άλλο Οδηγική Παιδεία (αυτό έχει να κάνει με και για τους άλλους).
Το ένα δεν προυποθέτει το άλλο.Δεν θα σχολιάσω το ύφος σου (τελικά μόνο γνώσεις στην ενότητα τους πρέπει να έχουν οι moderators?) αλλά μάλλον για σένα δεν είναι άλλο τελικά!
Πειράζει που μπερδεύτηκα όμως λίγο?
Για μένα πάντως έχει σχέση η οδηγική παιδεία με το 'να 'τραβάμε' τον δρόμο μας όσο μπορούμε πιο συνετά και με ασφάλεια για εμάς και τους συνανθρώπους μας 'Όσο έξυπνο+απαραίτητο / χαζό+άχρηστο-γελίο είναι να πιστευτείς στο θεό άλλο τόσο έξυπνο+απαραίτητο / χαζό+άχρηστο-γελίο είναι αντίστοιχα να πηγαίνεις το αυτοκίνητο σου για αγιασμό.
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Όσο έξυπνο+απαραίτητο / χαζό+άχρηστο-γελίο είναι να πιστευτείς στο θεό άλλο τόσο έξυπνο+απαραίτητο / χαζό+άχρηστο-γελίο είναι αντίστοιχα να πηγαίνεις το αυτοκίνητο σου για αγιασμό.
???
ο ορισμος του αυθαιρετου συμπερασματος!!δεν ειναι καλυτερα αντι να σχολιαζουμε γενικα καποιους κακομηρους να για τους οποιους 'τι να πει κανεις' να εκφρασουμε μια θεση π.χ. πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος διοτι ολα στον κοσμο ειναι φτιαγμενα απο συγκηρια η οτι δεν ασχολειται με μας διοτι παιζει χαρτια και δεν εχει χρονο η κατι αλλο τελοσπαντων ωστε να υπαρχει συζητηση?
-
Ο χρήστης predator έγραψε:
Όσο έξυπνο+απαραίτητο / χαζό+άχρηστο-γελίο είναι να πιστευτείς στο θεό άλλο τόσο έξυπνο+απαραίτητο / χαζό+άχρηστο-γελίο είναι αντίστοιχα να πηγαίνεις το αυτοκίνητο σου για αγιασμό.
???
ο ορισμος του αυθαιρετου συμπερασματος!!Όπως το πάρει κανείς..
Αλήθεια αν ο Χ φίλος σου που είναι 100% άθεος αύριο πάει το τουτού του για αγιασμό τι θα πεις? Δεν θα σου φανεί λίγο...παράξενο?
Ενώ αν ο χριστιανός δεν το πάει τότε οκ! Δεν τρέχει τίποτα! Απλά που να τρέχει τώρα!
Αν λοιπόν όσοι πιστεύετε σε θεούς ή όπως τους λέτε, γιατί δεν πάτε όλοι εσείς το τουτού σας για αγιασμό? Αφού θα του δώσει ότι πιστεύουν οι παπάδες ότι δίνει ένας αγιασμός!!!! Και ποιος δεν θα ήθελε κάτι extra στο νέο αυτοκίνητο του?
Εδώ δίνουμε τόσα και τόσα για αυτά τα extra! Στην τζάμπα ευχή θα κολλήσουμε!?
Λοιπόν γιατί ΟΛΟΙ οι χριστιανοί δεν το πάτε?δεν ειναι καλυτερα αντι να σχολιαζουμε γενικα καποιους κακομηρους να για τους οποιους 'τι να πει κανεις' να εκφρασουμε μια θεση π.χ. πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος διοτι ολα στον κοσμο ειναι φτιαγμενα απο συγκηρια η οτι δεν ασχολειται με μας διοτι παιζει χαρτια και δεν εχει χρονο η κατι αλλο τελοσπαντων ωστε να υπαρχει συζητηση?
Το θέμα της συζήτησης κατάλαβες ότι είναι αν υπάρχει θεός ή όχι!? Αυτό δεν νομίζω ότι κολλάει στους 4τροχούς ...
-
Ε????
ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΟΥΚΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ !! -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Λοιπόν γιατί ΟΛΟΙ οι χριστιανοί δεν το πάτε?ολο τα αυτονοητα ρωτας
για τον ιδιο λογο που
-δεν παμε ολοι οι συμφορουμαδες ασχετα αν εχουμε τα λεφτα η οχι για σεμιναρια ασφαλους οδηγησης
-δεν αφιερονουμαι τα μεγιστα στην οικογενια μας παρολο που συμφωνουμε οτι θα επρεπε
-κανουμε βλακιες στους δρομους και μετα τις γραφουμε εδω (η οχι) για εξιλεωση
-μπαινουμε σε καβγα που προφανως θα φαμε ξυλο και θα αποδεικτουμε λιγοι διοτι πληγωθηκε ο ανδρισμος μας
-παιζουμε φρουτακια παρολο που μονιμως χανουμε
-πλακονομαστε για το ποδοσφαιρο (και τσακονομαστε ακομα και με κολλητους) ενω σε σοβαρη συζητηση το θεωρουμε γελιο
-βριζουμε αυτους που εχουν αμαξια γκομενοπαγιδες και μετα παμε και τα παιρνουμε εμεις
-καπνιζουμε ενω γνωριζουμε οτι ειναι τουλαχιστον ηλιθιονα πω κιαλλα η καταλαβες?
Το θέμα της συζήτησης κατάλαβες ότι είναι αν υπάρχει θεός ή όχι!? Αυτό δεν νομίζω ότι κολλάει στους 4τροχούς ...
η γνωμη μου (αν διαβασεις και λιγο προς τα πισω θα την βρεις) ειναι οτι κολλαει και μαλιστα πολυ περισσοτερο απο οτι το να θεωρω καημενους η οχι οσους παιρνουν τα τουτου τους η οτιδηποτε αλλο για αγιασμο
η ερωτηση ισχυει για οποιο εχει απαντηση
-
Να πω πρώτα οτι ...γουστάρω διάλογο!!!
Ναι πιστεύω οτι η ολη κουβέντα εχει αρχή μέση και τέλος!!
Το αν κάποιος θέλει να πάει το αυτοκίνητό του για αγιασμό δεν είναι κακό ουτε φυσικά κατακριτέο!Πολλοί έχουμε άλλα 'γούρια' και συνήθειες!Ολα άλλωστε πιστεύω οτι εχουν λίγο ή πολύ ειδωλολατρικές βάσεις.Και αυτό απο την μίξη του αρχαίου κόσμου με την χριστιανική πίστη μετά την ίδρυσης της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Το κακό είναι αν προσπαθήσει ο ενας να πείσει τον άλλο να το κάνει κι αυτός και μάλιστα με τρόπο πιεστικό! -
Κάποια πράγματα , θέλουμε δεν θέλουμε , έχουν την Ιστορία και την διαχρονικότητά τους.
Ο αγιασμός ή κάθαρση δια του ύδατος , γίνεται από την αρχαιότητα και είναι από τα κάλα πράγματα που διατηρήθηκαν και μέσω του Χριστιανισμού.
Πρίν από τα αυτοκίνητα αγιάζανε τα άλογα , τα μουλάρια και γενικά όλα τα ζωντανά μεταφορικά μέσα , όπως επίσης και τα κάρα , τους αραμπάδες , τις σούστες κλπ.
Σήμερα αγιάζουν τα αυτοκίνητα . Και τι έγινε? Μήπως δεν αγιάζουν κτίρια γραφεία , εργοστάσια , πλοία !!!
Εδώ σε λίγο θα προτείνω να κάνουμε αγιασμό on-line στο Φόρουμ μπας και ηρεμήσουν κάποια 'καλικατζαράκια'
-
Ας πάει όποιος θέλει να αγιάσει τα injection και τους αεριζόμενους δίσκους, εγώ δεν θα πήγαινα σίγουρα γιατί το θεωρώ αφελέστατο, αλλά δεν κατακρίνω κανέναν που το κάνει, απλά αναρωτιέμαι........ Σωστά τα περί παράδοσης αλλά κάπου ας υπάρξει και ένα όριο. Όχι και ειδική εκκλησία για αγιασμούς αυτόκινήτων? Φανταστήτε ότι εμείς δημιουργούμε τις παραδόσεις και στο χέρι μας είναι να τις κράταμε αλλά και να αποβάλουμε όταν πραγματικά φτάνουν στην υπερβολή. Μην θεωρούμε όλες τις παραδόσεις αξιώματα!!!
Άλλο λοιπόν ο αγιασμός και άλλο η οικονομική εκμετάλλευση του!!! Είναι σαν τις εικόνες που φέρνουν κατά καιρούς διάφορές εκκλησίες, τις διαφημίζουν μέσω τηλεοράσεων και δελτία ειδήσεων ως θαυματουργές, ενώ ο σκοπός αγιάζει το παγκάρι. Χώρια η υπαίθρια εμποροπανύγηρις για την πώληση θρησκευτικών αξεσουαρ. Στέκονται 10 ώρες στην ουρά να προσκυνήσουν, αλλά οι ίδιοι διάμαρτύρονται για 3 ώρες ουρά στο ΙΚΑ ( άσχετο αλλά δεν πειράζει). -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Στέκονται 10 ώρες στην ουρά να προσκυνήσουν, αλλά οι ίδιοι διάμαρτύρονται για 3 ώρες ουρά στο ΙΚΑ.Και καλά κάνουν.
Στην πρώτη περίπτωση είναι επιλογή.
Στη δεύτερη περίπτωση είναι εξαναγκασμός. -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Στέκονται 10 ώρες στην ουρά να προσκυνήσουν, αλλά οι ίδιοι διάμαρτύρονται για 3 ώρες ουρά στο ΙΚΑ ( άσχετο αλλά δεν πειράζει).εννοειται οτι αμα δεν πειραζει εσενα να το λες δεν πειραζει κανενα
-μηπως στο ΙΚΑ αν δεν εξυπηρετηθεις κινδυνευει η υγεια σου?
-μηπως για το ικα πληρωνεις θελεις δεν θελεις και με το νομο για να σε εξυπητει γρηγορα?(και μη μου πεις οτι και για τους ιερεις πληρωνεις διοτι η ποσοτικη συγκριση ειναι γελια)
-μηπως για το ΙΚΑ ψηφιζεις καθε φορα αυτον που σου υποσχεται καλυτερες μερες?
-μηπως αν εχει ουρα σε αυτο το ΙΚΑ δεν μπορεις να πας σε αλλο που να μην εχει?
-μηπως στο ΙΚΑ εισαι υποχρεωμενος να δωσεις απο πριν φακελλακι αλλιως δεν προχωρας βημα
-μηπως...γιατι δεν ακουω κανενα σοβαρο επιχειρημα?
μαλλον ο καθενας μας μιλα για διαφορετικο πραγμα?
δηλαδη αν οι αγιασμοι ηταν παντελως δωρεαν θα πηγαινατε και εσεις?
διοτι αν ναι τοτε παω πασο
αν οχι τοτε σχολιαστε τις αρχικες μου ερωτησεις
πιο συγκεκριμενες δε γινονται -
Μ'αρέσει πόσο εύκολα πιάνεστε από μία λέξη.
Ήταν ασχετο για αυτό και το Emoticon, αλλά.....Είπα εγώ ότι δεν πληρώνω το ΙΚΑ?
Είπα ότι δεν θέλω γρήγορη εξυπηρέτηση?
Είπα ότι δεν το'χω ανάγκη για την υγεία μου?
Είπα τι ψηφίζω?
Είπα ότι δεν είμαι ελέφαντας?Για διαβάστε λίγο τι έγραψα, όχι μόνο να γράφετε για να γράφετε.....
Πάω για αγιασμό....
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
............Άλλο λοιπόν ο αγιασμός και άλλο η οικονομική εκμετάλλευση του!!! Είναι σαν τις εικόνες που φέρνουν κατά καιρούς διάφορές εκκλησίες, τις διαφημίζουν μέσω τηλεοράσεων και δελτία ειδήσεων ως θαυματουργές, ενώ ο σκοπός αγιάζει το παγκάρι. Χώρια η υπαίθρια εμποροπανύγηρις για την πώληση θρησκευτικών αξεσουαρ. Στέκονται 10 ώρες στην ουρά να προσκυνήσουν, αλλά οι ίδιοι διάμαρτύρονται για 3 ώρες ουρά στο ΙΚΑ ( άσχετο αλλά δεν πειράζει).
ειναι και αυτος ενας τροπος που εχουν σκαρφιστει οι πανεξυπνοι και πολυμηχανοι περι του κερδους [οικονομικου φυσικα και οχι θρησκευτικου]
επικεφαλεις των εκκλησιων για την περαιτερω οικονομικη αφαιμαξη των πιστων τους [βλεπε αρμεγμα τις προβατινας ή η κοτα με τα χρυσα αυγα] με ανταλλαγμα τι αλλο φυσικα ........την σωτηρια της ψυχης [παλαιοτερα οποιος ηταν αρκετα πλουσιος το ειχε και γραπτως με την σφραγιδα του ''αλαθητου'' αγιου πάπα].πανω σε αυτο το καταπληκτικο εφευρημα της ''σωτηριας της ψυχης''
βασιζεται ολο το τερατουργημα της τρομοκρατιας του πιστου για να μην τολμησει καν να σκεφτει να αποχωρησει απο τους κολπους της εκκλησιας αλλα και να ''πολεμαει'' με μισος και φανατισμο οποιαδηποτε προσπαθεια αλλου αθεου η αλλοθρησκου ή ομοθρησκου αιρετερικου να τον ''μολυνει'' με το μικροβιο της αμφισβητησης [πιστευε και μη ερευνα]. -
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Στέκονται 10 ώρες στην ουρά να προσκυνήσουν, αλλά οι ίδιοι διάμαρτύρονται για 3 ώρες ουρά στο ΙΚΑ.
Και καλά κάνουν.
Στη δεύτερη περίπτωση είναι εξαναγκασμός.μηπως ....λεω μηπως.....ειναι ενας εμμεσος εξαναγκασμος απο την εκκλησια που φροντιζει με εντεχνα καμουφλαρισμενο τροπο να ''πιεζει'' τους πιστους να παν να προσκυνησουν για να σωσουν την ψυχη τους και να δωσουν και κατι .........αν θελουν βεβαια......... ε για τα εξοδα ξερετε τωρα.
-
Ο χρήστης predator έγραψε:
Λοιπόν γιατί ΟΛΟΙ οι χριστιανοί δεν το πάτε?
ολο τα αυτονοητα ρωτας
Sorry!!! Δεν το κάνω επίτηδες!!!
για τον ιδιο λογο που
-δεν παμε ολοι οι συμφορουμαδες ασχετα αν εχουμε τα λεφτα η οχι για σεμιναρια ασφαλους οδηγησης
-δεν αφιερονουμαι τα μεγιστα στην οικογενια μας παρολο που συμφωνουμε οτι θα επρεπε
-κανουμε βλακιες στους δρομους και μετα τις γραφουμε εδω (η οχι) για εξιλεωση
-μπαινουμε σε καβγα που προφανως θα φαμε ξυλο και θα αποδεικτουμε λιγοι διοτι πληγωθηκε ο ανδρισμος μας
-παιζουμε φρουτακια παρολο που μονιμως χανουμε
-πλακονομαστε για το ποδοσφαιρο (και τσακονομαστε ακομα και με κολλητους) ενω σε σοβαρη συζητηση το θεωρουμε γελιο
-βριζουμε αυτους που εχουν αμαξια γκομενοπαγιδες και μετα παμε και τα παιρνουμε εμεις
-καπνιζουμε ενω γνωριζουμε οτι ειναι τουλαχιστον ηλιθιονα πω κιαλλα η καταλαβες?
Να πως μηδενίζουμε τα πάντα και πως ισοπεδώνεται μια κουβέντα.
Οκ! Για τον ίδιο λόγο!!!!
Επειδή ακόμα δεν καταλαβαίνω (sorry ε?) μπορείς να μου πεις συγκεκριμένα τον λόγο για την δικιά μου ερώτηση και όχι για τα φρουτάκια και το κάπνισμα γιατί μάλλον δεν έχουν κοινό λόγο...?
η γνωμη μου (αν διαβασεις και λιγο προς τα πισω θα την βρεις) ειναι οτι κολλαει και μαλιστα πολυ περισσοτερο απο οτι το να θεωρω καημενους η οχι οσους παιρνουν τα τουτου τους η οτιδηποτε αλλο για αγιασμο
Οκ λοιπόν.
Για το πώς κρίνουμε τον αγιασμό στα αυτοκίνητα μας πρέπει να συζητήσουμε αν υπάρχει θεός.
Γιαυτό ξαναγράφω Όσο έξυπνο+απαραίτητο / χαζό+άχρηστο-γελίο είναι να πιστευτείς στο θεό άλλο τόσο έξυπνο+απαραίτητο / χαζό+άχρηστο-γελίο είναι αντίστοιχα να πηγαίνεις το αυτοκίνητο σου για αγιασμό (ακόμα και αν την τελευταία στιγμή δεν πάμε για τον ίδιο λόγο που δεν παίζουμε φρουτάκια, που καπνίζουμε κλπ κλπ)Στέκονται 10 ώρες στην ουρά να προσκυνήσουν, αλλά οι ίδιοι διάμαρτύρονται για 3 ώρες ουρά στο ΙΚΑ.
Και καλά κάνουν.
Στη δεύτερη περίπτωση είναι εξαναγκασμός.μηπως ....λεω μηπως.....ειναι ενας εμμεσος εξαναγκασμος απο την εκκλησια που φροντιζει με εντεχνα καμουφλαρισμενο τροπο να ''πιεζει'' τους πιστους να παν να προσκυνησουν για να σωσουν την ψυχη τους και να δωσουν και κατι .........αν θελουν βεβαια......... ε για τα εξοδα ξερετε τωρα.
ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ
απλά εμείς κρίνουμε αυτούς τους πιστούς!
Με κάθε καλή διάθεση τους κρίνουμε βέβαια... -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
.........ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ
απλά εμείς κρίνουμε αυτούς τους πιστούς!
Με κάθε καλή διάθεση τους κρίνουμε βέβαια...ειδικα στην περιπτωση αυτη την μεγαλυτερη ευθυνη την φερουν οι ''κεφαλες'' με τις χρυσοποικιλτες και βαρυφορτωμενες με καθε ειδους πολυτιμους λιθους αρχιερατικες μητρες.
αυτοι ειναι οι κατ επαγγελμα ψευτες και αγυρτες λαοπλανοι θεομπαιχτες που αν υπηρχε θεος θα τους κατακεραυνωνε πρωτους για ολα αυτα που κατα καιρους εχουν κανει και συνεχιζουν ακομα να κανουν ανενοχλητοι φορωντας τον ψευτομανδυα του θε'ι'κου εκπροσωπου αγοντας και φεροντας το εκκλησιασμα τους προς οποια κατευθυνση θεωρουν οτι εξυπηρετει τα ''θε'ι'κα'' εκπορευομενα ιδιοτελη υποπτα συμφεροντα τους. -
Θεωρώ πραγματικά χάσιμο χρόνου να καθήσω και να απαντήσω ένα προς ένα τόσα post σε ένα topic που ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ σκοπός δημιουργίας του ήταν να βγούν τα απωθημένα μερικών ...μάλλον αργόσχολων και εν προκειμένο άθεων/άπιστων/αλλόθρησκων όλων όμως με ακρως 'προοδευτικές' απόψεις, για πράγματα και ιστορίες για αγρίους που ΚΑΜΙΑ σχέση δεν έχουν με την αυτοκίνηση.
Το ύφος μου και ήθος μου ίσως να ήταν αυτά που τελικά μου επέτρεψαν να αναλάβω αυτή την ταπεινή ενότητα των εκτός δρόμου. Προφανός λοιπόν αυτοι που μου ανέθεσαν το έργο αυτό μάλλον θα αποδέχονται το ήθος και το ύφος μου οπότε... μια απο τα ίδια και αυτοι ε ???
Εγώ λοιπόν αν ήμουν moderator σε αυτή την ενότητα θα είχα διαγράψει ή κλειδώσει το topic αμα την δημιουργία του διότι τελικά ο μόνος λόγος ύπαρξής του σε αυτή την ενότητα αλλα και γενικά στο forum των 4Τ είναι αυτο που λέμε ...ντόρος να γίνεται.
Παρατηρώντας όλο αυτόν τον καιρό και άλλα παρόμοια topic διαπιστώνω πως σκοπός των δημιουργών τους ήταν μόνο και μόνο να τα εξελίξουν σε flames. Για αυτό θεωρώ πως αυτά, εκτός απο το άσχετο θέμα τους με την ενότητα αποτελούν ιδανικά αντικείμενα πειραματισμού για έναν moderator ώστε να εφαρμόσει τις 'κατασταλτικές' και 'ειρηνοποιές' δυνατότητες που του παρέχονται (σοφός αυτός που τις δημιούργησε ή μάλλον είχε μεγάλη εμπειρία απο παρόμοιες καταστάσεις....?).
Α ...και για να μην μένετε με απορίες και για να σας δώσω και άλλη τροφή για μπούρου μπούρου (κοινώς για μπουρδολογίες) ....Δεν πήγα ποτέ μου κατηχητικό. Δεν έχω καλές σχέσεις με τους παπάδες αλλα άψογες με τους Ιερείς και τους πνευματικούς ανθρώπους. Δεν πηγαίνω στην εκκλησία παρα μόνο σε μεγάλες γιορτές. Έχω κάνει πολλές προγαμιαίες σχέσεις (άσχετο ε ...αλλα τα άλλα που λεγονται εδω μέσα τί είναι δηλαδή ?).
Άντε ...περαστικά σας
ΑΓΙΑΣΜΟΣ....4Χ4