-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
το πήξιμο διπλασιάζεται στις εξόδους και εισόδους. **το να κερδίσω δέκα λεπτά χάρις στον περιφερειακό του υμηττού, και τα λεπτά αυτά να τα ξαναχάσω (ίσως και προσαυξημένα!) στις εξόδους της περιφερειακής, έχοντας πληρώσει 1,80, δε μου λέει απολύτως τίποτα **- για να μην αναφέρουμε τον κίνδυνο που διατρέχω, όταν βγαίνοντας από τη νέα υπερσύγχρονη οδό με τις τέσσερις λωρίδες, διαπιστώνω ξαφνικά ότι οι λωρίδες γίνονται 2, και σε αυτές διοχετεύονται και όσοι έρχονται 'πατημένοι' από την κατεχάκη. όσο για την περίφημη φουρκέτα, στην έξοδο των γλυκών νερών, μπορεί να θυμίζει F1, αλλά πιο πολύ ως λύση ανάγκης μοιάζει, παρά αποτέλεσμα σοβαρού σχεδιασμού.Χμμμμ, δηλαδή 'αγοράζεις' 10 λεπτά με 18 λεπτά το λεπτό (περίπου 1 δραχμή το δευτερόλεπτο)!
Να δούμε του χρόνου που η διέλευση από την Α.Ο. θα κοστίζει όσο ένα πακέτο τσιγάρα πόσοι θα ελατώσουν το κάπνισμα (άσχετο!!!)...
-
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
Χμμμμ, δηλαδή 'αγοράζεις' 10 λεπτά με 18 λεπτά το λεπτό (περίπου 1 δραχμή το δευτερόλεπτο)!
Να δούμε του χρόνου που η διέλευση από την Α.Ο. θα κοστίζει όσο ένα πακέτο τσιγάρα πόσοι θα ελατώσουν το κάπνισμα (άσχετο!!!)...
ENAΣ AKOMH ΣΑΡΑΚΑΣ ΠΟΥ ΡΟΚΑΝΙΖΕΙ ΤΑ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΑΜΦΙΒΟΛΟ VALUE FOR MONEY...(TΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΑΠΟΛΥΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ).
ΑΝ ΚΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ...
ΕΙΔΙΚΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑ... -
Προφανώς, απ' αυτά που ακούω κάποιους τους εξυπηρετεί και κάποιους όχι. Μόνο όταν ολοκληρωθεί το σύνολο των έργων θα έχουμε ασφαλή συμπεράσματα για την άνοδο ή όχι της ποιότητας ζωής των κατοίκων των Αθηνών.
Εμένα, π.χ, μου έχει λύσει τα χέρια (και τα νεύρα). Σήμερα χρησιμοποίησα την ΠΥΔ για μετακίνηση από Λαγονήσι στην Μιχαλακοπούλου. Άλλες εποχές, ούτε που θα το σκεφτόμουνα να κάνω αυτή τη διαδρομή. Αυτή τη φορά, ένιωσα άλλος άνθρωπος. Τι απίστευτος χρόνος ήταν αυτός; 35 λεπτά!!!
Η ώρα ήταν 08:30. Ούτε στην έξοδο της ΠΥΔ προς Κατεχάκη είχε κίνηση, ούτε η Κατεχάκη είχε κίνηση, ούτε η Μεσογείων. Στην επιστροφή στις 17:00 πάλι το ίδιο. Ώρες αιχμής και Δευτέρα. Ήταν τυχαίο; -
δε νομίζω ότι κανείς αμφισβητεί τη χρησιμότητα του έργου και το ότι πολύς κόσμος πραγματικά εξυπηρετείται από τον καινούργιο δρόμο. αντικείμενο κριτικής αποτελεί η υλοποίηση του έργου (βλ. σχόλια sx περί ανάποδων κλίσεων, τυφλών σημείων κ.ά.) και ο τρόπος που παρουσιάστηκε, σαν τη χρυσή λύση στο κυκλοφοριακό της πόλης. αναρωτιέμαι μήπως ως κάτοικοι της Αθήνας έχουμε συνηθίσει πλέον σε ένα τόσο χαμηλό επίπεδο ζωής, που ακόμα και ένα μέτριο (σε υλοποίηση, πάντα) έργο αρκεί για να πάρουμε μια ψευδαίσθηση ποιότητας ζωής - και κάποιοι το εκμεταλλεύονται αυτό (σκεφτείτε μόνο τις ουρές 'χαρμανιασμένων' για ένα σωστό δρόμο οδηγών που έσπευσαν να 'εγκαινιάσουν' το μισοτελειωμένο κομμάτι της Α.Ο. την πρώτη μέρα που δόθηκε στην κυκλοφορία). θυμάται κανείς την περίφημη γέφυρα στο σταυρό; στήθηκε μέσα σε μια νύχτα, παραμονές εκλογών, με χρήματα του έλληνα φορολογούμενου, θεόστραβη και με μία μόνο λωρίδα ανά κατεύθυνση (αν είναι δυνατόν!), και ενώ τότε παρουσιάστηκε ως πανάκεια για την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού της περιοχής, σήμερα γκρεμίζεται. σκεφτείτε μόνο ότι ο ίδιος φορολογούμενος πληρώνει για την ανέγερσή της, το γκρεμισμά της, και το χτίσιμό της ξανά από την αρχή. αν αυτό δεν είναι δείγμα κράτους το οποίο το μέγιστο που μπορεί να επιτύχει είναι να δει μερικούς μήνες μακριά, τότε τι είναι; το ίδιο ακριβώς συνέβη και όταν εγκαινιάστηκε η Α.Ο.: μία λωρίδα ανά κατεύθυνση σε πολλά σημεία του δρόμου, και όμως, το γεγονός παρουσιάστηκε ως μια μικρή λεπτομέρεια, ενώ στην ουσία αναιρούσε τη φύση του έργου. σήμερα, μήνες μετά την παράδοση του δρόμου στην κυκλοφορία, τα σημεία αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν - οι δε πρώην ανενεργές λωρίδες που παραδίδονται πλέον στην κυκλοφορία παρουσιάζονται ως ένα σημαντικό επίτευγμα, για το οποίο τελικά θα πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι που πληρώνουμε 'μόλις' 1,80...
-
Στοιχεία σημερινά
Διαδρομή: Γαλάτσι - είσοδος στην Αττική Οδό από Λ. Κύμης - Περιφερειακή Υμηττού - Καρέας - Αργυρούπολη - Γλυφάδα.
Χλμ: 39
Χρόνος: Ακριβώς 1 ώρα
ΜΩΤ: 39 χλμ/ώρα (φυσικά)
Μέση Κατανάλωση 7,31 lt/100χλμ
Ωρα εκκίνησης 8:00 π.μ.Αύριο θα σας δώσω τα αποτελέσματα για την άλλη διαδρομή (Βεΐκου - Πρωτοπαπαδάκη - Περιφ. Αττικού Αλσους - Ψυχικό- Κατεχάκη - Καρέας - και από εδώ και πέρα τα ίδια με παραπάνω μέχρι Γρυφάδα).
Σημείωση:
Το αυτοκίνητο είναι ένα Peugeot 307 1.6 και η οδήγηση σχετικά ήρεμη, δηλ δεν ξεπέρασα πουθενά το όριο ταχύτητας περισσότερο από 20 χαω -
Σήμερα χρησιμοποίησα για πρώτη φορά την περιφερειακή Ημηττού για να πάω στο αεροδρόμιο.
Είσοδος: Παπάγου
Έξοδος: Αεροδρόμιο
Απόσταση: 26.6 χιλιόμετρα
Χρόνος: 20 λεπτά κινούμενος 10 έως το πολύ 20 χιλιόμετρα πάνω από το όριο και αυτό σε ορισμένες περιπτώσεις.
Ώρα: 08:35 έως 08:55Ο δρόμος είναι καλός, όμως τα όρια ταχύτητας των 70 και 80 δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Θα μπορούσαν να ήταν τουλάχιστον 90, ή και 100 σε ορισμένα σημεία. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο δρόμος είναι σωτήριος για χιλιάδες οδηγούς, όμως δυστυχώς τον βλέπω πολύ σύντομα να φρακάρει κυκλοφοριακά. Οι 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση (αναφέρομαι πάντα στον περιφερειακό) δεν είναι αρκετές και σε κανα δύο χρόνια θα υπάρχουν μποτιλιαρίσματα πιστεύω.
-
Ο χρήστης pastri έγραψε:
.Αύριο θα σας δώσω τα αποτελέσματα για την άλλη διαδρομή (Βεΐκου - Πρωτοπαπαδάκη - Περιφ. Αττικού Αλσους - Ψυχικό- Κατεχάκη - Καρέας - και από εδώ και πέρα τα ίδια με παραπάνω μέχρι Γρυφάδα).
Λοιπόν... έχουμε και λέμε
Απόσταση: 24 χλμ
Διάρκεια διαδρομής: ακριβώς 1 ώρα
ΜΩΤ: 24 χλμ/ώρα (φυσικά)
Κατανάλωση: 10,41 lt/100 χλμ
Ωρα εκκίνησης: 08:00Το συμπέρασμα είναι ότι τελικά κατανάλωσα λιγότερη βενζίνη στη 2η περίπτωση. Δηλαδή στην πρώτη διαδρομή χρειάστηκαν 2,85 λίτρα και στη δεύτερη 2,50. Αν συνυπολογίσουμε και το κόστος των διοδίων, μάλλον η Αττική Οδός δεν συμφέρει.
Εννοείται ότι αναφέρομαι μόνο στη δική μου περίπτωση και είμαι σίγουρος ότι αρκετό κόσμο τον διευκολύνει πολύ. -
Και εγώ που κάνω κάθε μέρα Γλυφάδα-Μαρούσι τα ίδια αποτελέσματα έχω.
Η Αττική Όδος τελικά δεν με πολυσυμφέρει. Πόσο μάλλον όταν αυξηθούν τα διόδια.
Το θέμα πλέον είναι πόσοι θα αρχίσουν να εγξαταλκείπουν την ΑΟ και να ξαναπέφτουν στους παλιούς τους δρόμους και πόσο θα τους επιβαρύνουν.Φίλε
Σήμερα και χθες δεν είχε ταξί, οπότε δεν ξέρω πόσο θα αλλάξουν τα αποτελέσματα σου. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Και εγώ που κάνω κάθε μέρα Γλυφάδα-Μαρούσι τα ίδια αποτελέσματα έχω.
Η Αττική Όδος τελικά δεν με πολυσυμφέρει. Πόσο μάλλον όταν αυξηθούν τα διόδια.
Το θέμα πλέον είναι πόσοι θα αρχίσουν να εγξαταλκείπουν την ΑΟ και να ξαναπέφτουν στους παλιούς τους δρόμους και πόσο θα τους επιβαρύνουν.Φίλε
Σήμερα και χθες δεν είχε ταξί, οπότε δεν ξέρω πόσο θα αλλάξουν τα αποτελέσματα σου.Πολύ σωστά αυτά που γράφεις. Πάντως η ΑΟ θα συνέφερε πολύ περισσότερο αν ήταν ευκολότερη η είσοδος σε αυτήν. Η πιο κοντινή είσοδος σε εμένα είναι η Λ. Κύμης και εκεί το πρωί γίνεται πανικός, κυρίως λόγω των έργων για την κατασκευή ανισόπεδου κόμβου στη Σ. Λούη.
Το ότι δεν υπάρχουν ταξί το έχω υπόψη μου, γι' αυτό και δεν θεωρώ τα συμπεράσματά μου οριστικά. Θα το ξαναδοκιμάσω με 'κανονικές' συνθήκες και θα σας πω. -
Εγώ 3 μέρες πήγαινα Βάρκιζα-Πεντέλη και ΔΕΝ χρησιμοποίησα την Αττική Οδό. Τι να την κάνω όταν θέλω 30 λεπτά για το Βάρκιζα-ΑγΜαρίνα-Κορωπί και άλλα 10 λεπτά για το Σταυρός-Πεντέλη σε συνολική διαδρομή 65 λεπτών;
-
εγώ συγκεκριμένα κάνω κάθε μέρα την απόσταση πεντάγωνο - ανάβυσσο...
δοκίμασα όλους τους τρόπους:- απο παραλιακή - βάρη - βουλιαγμένης - καρέα = 46 χιλιόμετρα και χρόνος περίπου 45 λεπτά στις 6 το πρωι.
2)απο μεσόγεια - καλύβια - μαρκόπουλο - αττική οδό - έξοδος μεσογείων και κάτω = 48 χιλιόμετρα χρόνος 52 λεπτά περίπου στις 6 το πρωι πάλι
3)απο μεσόγεια - καλύβια - μαρκόπουλο - αττική οδό - περιφερειακό - κατεχάκη - πεντάγωνο = 51 χιλιόμετρα και περίπου 40 λεπτά στις 6 το πρωί πάλι...
φυσικά δέν υπολογίζω το μεσημέρι που φεύγω γύρω στις 2:30 οτι μόνο η περιφερειακή οδος με συμφέρει αν και για να φτάσω μέχρι την είσοδό της εχω κάνει απο το πεντάγωνο εως και 45 λεπτα...!!!!!!
- απο παραλιακή - βάρη - βουλιαγμένης - καρέα = 46 χιλιόμετρα και χρόνος περίπου 45 λεπτά στις 6 το πρωι.
-
Τώρα που το θυμήθηκα...
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Ο δρόμος είναι καλός, όμως τα όρια ταχύτητας των 70 και 80 δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Θα μπορούσαν να ήταν τουλάχιστον 90, ή και 100 σε ορισμένα σημεία.
Τα συγκεκριμένα όρια όχι απλώς δε με βρίσκουν σύμφωνο αλλά με κάνουν έξαλλο
Πρόκειται για αλητεία υψίστου βαθμού.Απαιτείται, το λιγότερο, μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, προξένισης επικίνδυνων σωματικών βλαβών και φθοράς ιδιωτικής περιουσίας
Τα πάντα στο βωμό της είσπραξης...
-
Δεν χρησιμοποιω συχνα την Αττικη οδο αλλα την περασμενη Πεμπτη εφυγα απο το ΚΑΤ στις 9 το βραδυ και στις 9.25 ημουν στα Καλυβια.
Το ιδιο βραδυ μεσω της Αττικης οδου μπηκα στην περιφεριακη Υμηττου και προσεξα και εγω τα ορια ταχυτητος τα οποια προσπαθησα να τηρησω αλλα εις ματην.Ενα πραγμα που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι οτι ο δρομος εχει αρκετες καμπυλες (οχι 90- 60-90 αυτες ειναι αλλες καμπυλες)και να πω την αληθεια τον περιμενα πιο 'ισιο'.Φαντασου να μην κανανε και τα τουνελ.Ναυτια θα παθαιναμε.
Συμπερασμα ?Σε κανα χρονο θα πηξει και αυτος και θα κανουν τοτε το σωστο.Τουνελ απο Ζωγραφου στην Παιανια και απο κει Ελ.Βενιζελος. -
Νομίζω ότι υπάρχει ένα βενζινάδικο πάνω στην ΑΟ κοντά στο αεροδρόμιο, χωρίς να είμαι σίγουρος.
Μήπως θα έπρεπε να υπήρχε στην Αττική Όδο και επιπλέον βενζινάδικο στην μέση κάπου στην Κύμης πχ?
Είναι αρκετά τα χιλιόμετρα, και δεν υπάρχει λογική αμα χρειαστείς βενζίνη να βγεις και μετά να πρέπει να ξαναμπεις. -
Χθες πέρασα κι εγώ για 2η φορά από την Π.Υ. Πραγματικά τα όριο έιναι μόνο για είσπραξη. Άκόμη και οι μεγάλες καμπές είναι άνετα των 100 χιλ/ω. Από διευκόλυνση όμως άλλο τίποτα. Το δύσκολο είναι να μπείς στην Αττική Οδό. Από Αγ.Στεφανο για Μεσογείων από την έξοδο Χολαργού έκανα μισή ώρα. Τα 10 λεπτά για να περάσω τα διόδια. Ακόμη και αν έχεις e-pass από την είσοδο της Αττικής στην Μεταφόρφωση πρέπει να περιμένεις στην ουρά μέχρι να φτάσεις 10 μέτρα πριν και να μπεις στο e-pass.
Tο γέλιο ήταν στην στροφή του 'Ταρζάν' (πρέπει να δώσουμε ένα όνομα εκεί) στην παράκαμψη πριν μπεις Π.Υ. Έχω μπροστά μου ένα Jimny πριν την στροφή που πάει, κλασσικά, στην αριστερή. Επειδή έχει καλή άσφαλτο και κλίση του παίρνω την δεξιά, τον περνάω 30 μέτρα πριν την στροφή, κρατάω γραμμές και κλείνω μέσα στην κορυφή της. Τα λάστιχα μου ακούγονται αισθητά και μόλις έχω βγει όμορφα κι ωραία, βλέπω στα 100 μέτρα Oktavia με φανούς αναμμένους και σταματημένα 3-4 αυτοκίνητα. Λέω ότι θα με σταματήσουνε σίγουρα, αλλά σταματάνε ένα παλιό Καντετ που περνάει μπροστά τους εκείνη την στιγμή και μετά από εμένα και το Jimny.
Προσέξτε λοιπόν την συγκεκριμένη φουρκέτα γιατί καραδοκούν. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Νομίζω ότι υπάρχει ένα βενζινάδικο πάνω στην ΑΟ κοντά στο αεροδρόμιο, χωρίς να είμαι σίγουρος.
Μήπως θα έπρεπε να υπήρχε στην Αττική Όδο και επιπλέον βενζινάδικο στην μέση κάπου στην Κύμης πχ?
Είναι αρκετά τα χιλιόμετρα, και δεν υπάρχει λογική αμα χρειαστείς βενζίνη να βγεις και μετά να πρέπει να ξαναμπεις.Το βενζινάδικο είναι SHELL και μένει ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο
Τα χιλιόμετρα δεν είναι και τόσο πολλά. Αν θυμάμαι καλά γύρω στα 25-30 απο την είσοδο της Α.Ο. εως το αεροδρόμιο. Οπότε κάποιος που μπαίνει Α.Ο. και έχει ανάψει το λαμπάκι, φτάνει άνετα μέχρι τη SHELLΚαι κάτι ακόμα που ενδιαφέρει !
Νέο Συνδρομητικό Πακέτο
19/9/2003
Εντυπωσιακή ήταν τόσο η ανταπόκριση όσο και η προσαρμογή του κοινού στις νέες κυκλοφοριακές συνθήκες που δημιουργήθηκαν από τις 3 Σεπτεμβρίου όπου δόθηκε στην κυκλοφορία το Τμήμα της Περιφερειακής Υμηττού. Η εταιρία αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους αυτούς που επιλέγουν την Αττική Οδό για τις μετακινήσεις τους.
Πρωταρχικός σκοπός της εταιρίας στην φάση λειτουργίας είναι η συνεχής βελτίωση της εξυπηρέτησης των χρηστών της Αττικής Οδού και η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, σε ένα από τους πλέον σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους της Ευρώπης. Στα πλαίσια της γνωριμίας του κοινού με τον αυτοκινητόδρομο, η εταιρία διέθεσε υπό μορφή προσφοράς από τον περασμένο Φεβρουάριο 100.000 έξυπνες κάρτες (Smart Pass) με αξία 30 ευρώ έκαστη, η χρήση της οποίας επέτρεπε στον κάτοχο της να έχει έκπτωση 0,30 ευρώ σε κάθε διέλευση του από τα διόδια της Αττικής Οδού. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή και οι 100.000 κάρτες έχουν ήδη εξαντληθεί.
Η Αττική Οδός αποφάσισε λοιπόν να συνεχίσει την πολιτική αυτή προσφέροντας στους χρήστες οδηγούς ένα νέο βελτιωμένο πακέτο με σκοπό, να επιταχύνει την είσοδο των χρηστών στον αυτοκινητόδρομο από τους σταθμούς διοδίων, ώστε να διευκολύνει την αποσυμφόρηση των βασικών εισόδων του δρόμου από το εκτός Αττικής Οδού οδικό δίκτυο. Το νέο συνδρομητικό πακέτο έχει την ίδια έκπτωση 0,30 ευρώ για κάθε διέλευση και υποκαθιστά την κάρτα με την παροχή ηλεκτρονικού πομποδέκτη, χωρίς χρονικούς περιορισμούς και χωρίς πάγιο.
Για την απόκτηση της ηλεκτρονικής συσκευής απαιτείται μία ΜΟΝΟ αρχική επίσκεψη σε οποιοδήποτε Σημείο Εξυπηρέτησης Συνδρομητών (Κεντρικά Γραφεία και κτήρια Σταθμών Διοδίων Κατεχάκη, Μεταμόρφωσης και Αεροδρομίου) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από την Δευτέρα 22/09/03. Η εγγραφή στο νέο συνδρομητικό πρόγραμμα Express Pass γίνεται με προκαταβολή ποσού 30 ευρώ, για την πληρωμή των 20 πρώτων διελεύσεων (κόστος διέλευσης 1,5 ευρώ εκάστη) και καταβολή εγγύησης για τη συσκευή 20 ευρώ,η οποία επιστρέφεται στον συνδρομητή σε περίπτωση διακοπής της συνδρομής και επιστροφής της συσκευής. Η ανανέωση του ποσού γίνεται σε όλους τους σταθμούς διοδίων, 24 ώρες το 24ωρο με την καταβολή κατ' ελάχιστον 30 ευρώ.
Οι εγγεγραμμένοι συνδρομητές του υφιστάμενου προγράμματος προπληρωμής Friendly Pass θα μπορούν να επιλέξουν την παραμονή τους στο πρόγραμμα της αρχικής τους εγγραφής ή την μετάταξη τους στο νέο πρόγραμμα από την αρχή κάθε επόμενου μήνα. Επιπρόσθετα, αν επιθυμούν να παραμείνουν συνδρομητές του Friendly Pass ώστε να επωφελούνται των υψηλότερων εκπτώσεων, θα υπάρχει δυνατότητα μείωσης των μηνιαίων παγίων τελών, ανάλογα με τις επιλογές του συνδρομητή που αφορούν την εγγύηση χρήσης της συσκευής και τον τρόπο αποστολής λογαριασμού. Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα και στους συνδρομητές του Friendly Pass ακόμα και να μην χρεώνονται καθόλου πάγιο.
Από το http://www.aodos.gr
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Σε κανα χρονο θα πηξει και αυτος και θα κανουν τοτε το σωστο.Τουνελ απο Ζωγραφου στην Παιανια και απο κει Ελ.Βενιζελος.Η ιδέα για το τούνελ του Υμηττού υπάρχει εδώ και δύο δεκαετίες. Το σημείο που έχει βρεθεί ως πιο κατάλληλο είναι κάπου στα σύνορα Ελληνικού-Γλυφάδας. Αλλά δεν βλέπω να γίνεται για πάρα πολλά χρόνια ακόμα.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ακόμη και αν έχεις e-pass από την είσοδο της Αττικής στην Μεταφόρφωση πρέπει να περιμένεις στην ουρά μέχρι να φτάσεις 10 μέτρα πριν και να μπεις στο e-pass.οι είσοδοι της μεταμόρφωσης έχουν πρόβλημα και προφανώς κάτι πρέπει να γίνει. Υπάρχουν φορές που όλη η γέφυρα (όπως έρχεσαι από λαμία) είναι ΟΛΗ μπλοκαρισμένη, μέχρι την έξοδο της εθνικής, ενώ εκεί ακριβώς μπλοκάρουν και ασθενοφορα. Τα ίδια, και στο ρεύμα από πειραιά. Θα έπρεπε να υπάρχουν πιο πολλά διόδια..
Tο γέλιο ήταν στην στροφή του 'Ταρζάν' (πρέπει να δώσουμε ένα όνομα εκεί) στην παράκαμψη πριν μπεις Π.Υ. Έχω μπροστά μου ένα Jimny πριν την στροφή που πάει, κλασσικά, στην αριστερή. Επειδή έχει καλή άσφαλτο και κλίση του παίρνω την δεξιά, τον περνάω 30 μέτρα πριν την στροφή, κρατάω γραμμές και κλείνω μέσα στην κορυφή της. Τα λάστιχα μου ακούγονται αισθητά και μόλις έχω βγει όμορφα κι ωραία, βλέπω στα 100 μέτρα Oktavia με φανούς αναμμένους και σταματημένα 3-4 αυτοκίνητα. Λέω ότι θα με σταματήσουνε σίγουρα, αλλά σταματάνε ένα παλιό Καντετ που περνάει μπροστά τους εκείνη την στιγμή και μετά από εμένα και το Jimny.
Προσέξτε λοιπόν την συγκεκριμένη φουρκέτα γιατί καραδοκούν.φοβερή στροφή!!έχει και ταμπέλες, προστατευτικά, φοβερή άσφαλτο, θυμίζει πίστα. Το επόμενο βήμα είναι να πεταχτούμε ένα βράδυ να γράψοουμε στην άσφαλτο μέτρα πριν τη στροφή. Είναι και το μοναδικό σημείο που το όριο των 50 έχει νόημα. την έχω πάρει με 60 , χωρίς τοποθέτηση και χωρίς να γλυστράει σχεδόν καθόλου, αλλά μέχρι εκεί... Η άσφαλτος της αττικής οδού είναι γενικά πολύ καλή, και μπράβο στην εταιρία που σέβεται τους χρήστες-πελάτες της(αν και είναι τόσο 'σαγρέ' που όταν βρεχει κρατάει νερό και έχεις πολύ σπρεϊ από τους μπροστά ).
Υ.Γ κώστα μάλλον για ζώνες γράφανε και το κάνουν και στην έξοδο-είσοδο της κύμης, οπότε και εκεί να προσέχετε όσοι δεν δένεστε(πολύ κακος βέβαια) -
Αδέλφια, πολύ, μα πάρα πολύ προσοχή στον Περιφερειακό του Καρέα. Παλιά προ Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού (ΔΠΥ) οι στούκες γίνονταν βράδια που ο κόσμος πήγαινε γρήγορα και τους πέταγαν οι στροφές. Τώρα αν τυχόν δεν έχει την απίστευτη κίνηση για να είναι όλος ο Περιφερειακός του Καρέα σημειωτόν πιάνει κίνηση σίγουρα αμέσως μετά τις στροφές. Πάρα πολλοί όταν δεν βλέπουνε κίνηση πάνε σχετικά γρήγορα, ενώ μερικοί έρχονται με κεκτημένη ταχύτητα από την ΔΠΥ. Έλα όμως που μετά από την πρώτη στροφή μετά την έξοδο της ΔΠΥ έχει κίνηση ακόμα και τις Κυριακές , οι τύποι πέφτουν δυνατά στα φρένα μέσα στις στροφές και γίνεται το έλα να δεις. Ένα Alfa 147 την Κυριακή χόρεψε samba και την γλίτωσε παρα τρίχα. Ενώ ένα Hyundai χθες το απόγευμα πήρε γύρω στα 20 μέτρα μπαριέρες παραμάζωμα.
Πλέον γίνονται πάρα πολλές στούκες κυρίως το απογευματάκι.
Το νου σας λοιπόν. -
Ο χρήστης syele έγραψε:
Τώρα που το θυμήθηκα...Ο δρόμος είναι καλός, όμως τα όρια ταχύτητας των 70 και 80 δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Θα μπορούσαν να ήταν τουλάχιστον 90, ή και 100 σε ορισμένα σημεία.
Τα συγκεκριμένα όρια όχι απλώς δε με βρίσκουν σύμφωνο αλλά με κάνουν έξαλλο
Πρόκειται για αλητεία υψίστου βαθμού.Απαιτείται, το λιγότερο, μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, προξένισης επικίνδυνων σωματικών βλαβών και φθοράς ιδιωτικής περιουσίας
Τα πάντα στο βωμό της είσπραξης...
Συμφωνώ απόλυτα! Ούτε Lada της δεκαετίας του '60 να οδηγούσαμε δεν θα υπήρχε λόγος να είναι τόσο χαμηλά τα όρια. Για πόσο άσχετους μας έχουν δηλαδή και πως μπορούν να παίζουν έτσι με τα νεύρα μας?
Αυτοί που τα αποφασίζουν, οδηγούν οι ίδιοι άραγε και τι είδους όχημα? (μήπως τρακτέρ?)...
ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ 'ΕΙΔΙΚΩΝ'.
Αττική Οδός