-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πάντως με το πρόγραμμα BONUS,το κόστος για 45 διελεύσεις ανα μήνα είναι μόνο 1,66 ευρώ!!!!
Μολις γράφτηκα σε αυτό το πρόγραμμα!
Οπότε για κάποιον που χρησιμοποιεί την ΑΟ για να πάει στην δουλειά του το κόστος ΔΕΝ είναι 2,5 ευρώ!Σχετικό link για τα προγράμματα αυτά...
http://www.aodos.gr/newsite/greek.html
Προσοχή μόνο στις επιπλέον χρεώσεις και πάγια...δηλ στα ψιλά γράμματα!
George αυτά αναφέρουν στο site τους αυτά γράφω...κέρδος μηδέν ή κέρδος υπέρογκο που όμως δεν φαίνεται στις ανακοινώσεις τους..?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πάντως με το πρόγραμμα BONUS,το κόστος για 45 διελεύσεις ανα μήνα είναι μόνο 1,66 ευρώ!!!!
Οπότε για κάποιον που χρησιμοποιεί την ΑΟ για να πάει στην δουλειά του το κόστος ΔΕΝ είναι 2,5 ευρώ!Το πρόβλημα είναι κυρίως γι'αυτούς που χρησιμοποιούν ένα μικρό μέρος της ΑΟ, π.χ. 4-5 εξόδους. Εγώ τη χρησιμοποιούσα από τη Μεταμόρφωση έως την έξοδο 15 για Παλλήνη για να πάω στο συνεργείο μου στο Γέρακα όντας διατεθειμένος να διαθέσω 2+2 ευρώ μια-δύο φορές το μήνα για να πάω άνετα και (κυρίως) σε προβλέψιμο χρόνο στον προορισμό μου. Τώρα μάλλον θα προτιμήσω αστικούς δρόμους έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι θα κάνω πολύ περισσότερη ώρα. Νομίζω ότι έτσι θα συμπεριφερθούν αρκετοί οδηγοί, τώρα μάλιστα που έχουν ελευθερωθεί πολλοί προβληματικοί λόγω ολυμπιακών έργων δρόμοι της Αθήνας, όπως η Κηφισσίας.
-
Ετσι ακριβως ειναι ΚΥΑΝ... εγω τη χρησιμοποιουσα συχνα για τη διαδρομη Μαρουσι-Παλληνη... και μετα συνεχιζα μαραθωνος για να φτασω στο Μάτι...
Ομως τωρα, μεσογειων και αγιος ο θεος...
Ειπαμε, οχι και 5 ευρω το aller-retour... -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Οπότε για κάποιον που χρησιμοποιεί την ΑΟ για να πάει στην δουλειά του το κόστος ΔΕΝ είναι 2,5 ευρώ!45 διελευσεις? δηλαδη πάνω από 2 φορές την ημέρα (εργάσιμες) έτσι δεν είναι?? Αρα χλωμό? εγω παράδειγμα 'εμπενα' μονο το απογευμα γυρνόντας από την δουλειά (Από Μαρουσι προς Παλληνη) . Πλέον με 2,5 ευρω και σε συνάρτηση με την ολοκλήρωσει των έργων δεν θα ξαναμπώ. Μόνο για ταξίδι προς αθηνών Κορίνθου.
-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
Ετσι ακριβως ειναι ΚΥΑΝ... εγω τη χρησιμοποιουσα συχνα για τη διαδρομη Μαρουσι-Παλληνη... και μετα συνεχιζα μαραθωνος για να φτασω στο Μάτι...
Ομως τωρα, μεσογειων και αγιος ο θεος...
Ειπαμε, οχι και 5 ευρω το aller-retour...Mία από τα ίδια αλλά για Ραφήνα...άλλωστε η Μεσογείων δεν είναι τόσο πια απροσπέλαστη ώστε να δίνω 2,5 ευραίους...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
George αυτά αναφέρουν στο site τους αυτά γράφω...κέρδος μηδέν ή κέρδος υπέρογκο που όμως δεν φαίνεται στις ανακοινώσεις τους..?Τέτοια λένε... Αυτοί που πρέπει να 'ταϊστούν' μπαίνουν στα έξοδα της εταιρείας, πιθανώς και τα σπίτια και τα αμάξια τους... Άλλοι που πρέπει να 'ταϊστούν' μπαίνουν στις επενδύσεις για ανάπτυξη, και άλλα απλώς θεωρούνται αποπληρωμές...
Πάντως για να είναι οι φόροι 32% (ο ΦΠΑ είναι το 18%, οπότε το 14% είναι φόρος εισοδήματος), κάποιο εισόδημα θα υπάρχει... -
Αρα η ΑΟ θα χρησιμοποιείται κυρίως απο όσους θα την διανύσουν σε μεγάλο κομμάτι της και απο αυτούς που εξυπηρετούνται για να πάνε και να γυρίσουν στην δουλειά τους!
Αυτός δεν ήταν και ο σκοπός δημιουργίας του άξονα?Και κάθε άξονα!Να αναλάβει σημαντικό μερος των διελεύσεων απο τους επιμέρους δρόμους και να επιτρέψει την ευκολότερη μετακίνηση σε αυτούς!
Προσωπικά τα 3,3 ευρώ την ημέρα νομίζω ότι αντισταθμίζονται απο το κόστος διάνυσης 50 χιλιόμετρων στις Καποδιστρίου-Αγ.Παρασκευής-Μεσογείων-Λαυρίου!
-
Μια από τα ίδια και γω...
Σαν φοιτητής την χρησιμοποιούσα πολλές φορές για να γλιτώσω την μεσογείων και να πάω χαλαρά και όχι σταμάτα-ξεκίνα και να βγώ Κατεχάκη από περιφεριακό... Και τα 2ευρώ έτσουζαν αλλά τώρα που αυξήθηκαν πάει πολύ.... Μεσογείων και ξερό ψωμί!!Δεν είμαι και τόσο σίγουρος πως θα βγάζουν παραπάνω λεφτά με τις αυξήσεις αφού λιγότερος κόσμος θα την χρησιμοποιεί ....
και τα ίδια να βγάλουν όμως δε τους χαλάει (λιγότερα αυτοκίνητα-λιγότεροι υπάλληλοι-συντήρηση κτλ..) -
Στην τελευταία επίσκεψή μου στην Ελλάδα πήρα e-pass. Στο πρόγραμμα χωρίς πάγιο. Μοναδική μου υποχρέωση να το χρησιμοποιώ μία φορά το χρόνο, πράγμα σίγουρο...
Έδωσα 20 ευρώ εγγύηση συσκευής, που αφού πλήρωνα 0,30 ευρώ λιγότερα ανά διέλευση (ανεξαρτήτως αριθμού διελεύσεων) θα τα έπαιρνα πίσω μετά από 67 διελεύσεις (αργά ή γρήγορα θα τις κάνω...)
Έτσι (αρκετά ως πολύ) μακροπρόθεσμα θα έχω οικονομικό ώφελος (αφού δεν πληρώνω πάγιο), ενώ άμεσα έχω ώφελος χρονικό, αφού περνάω χωρίς να περιμένω πολύ (αν θες και το αυτοκίνητο καταπονείται και καταναλώνει ένα ελάχιστο λιγότερο, αφού γλιτώνω ένα σταμάτα ξεκίνα, που αν έχει κίνηση στα ταμεία είναι πολλά σταμάτα - ξεκίνα...)Πλέον το διόδιο αυξήθηκε κατά 50 λεπτά (25%), ενώ το ποσόν που γλιτώνω λόγω e-pass αυξήθηκε κατά 5 λεπτά (ούτε 17%). Άρα με κοροϊδεύουν!!!
Αν πάλι υπολογίσουμε και την προηγούμενη αύξηση (από 1,80 στα 2,50) που το ποσόν που γλιτώνουν οι συνδρομητές (οι 'πιστοί πελάτες' κατά κάποιον τρόπο δηλαδή) έχει πάει από τα 30 στα 35 λεπτά (την περασμένη φορά δεν αυξήθηκε η έκπτωση των συνδρομητών ΚΑΘΟΛΟΥ), τότε μιλάμε για αυξήσεις περίπου 40% στο διόδιο, με περίπου 17% αύξηση στην έκπτωση των συνδρομητών.
ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ 2 ΦΟΡΕΣ ΚΟΡΟΪΔΑ ΟΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ...kouk, το 1,66 ευρώ είναι από την 45η διέλευση ΚΑΙ ΜΕΤΑ. Οι προηγούμενες διελεύσεις αποτιμώνται πιο ακριβά... ΠΟΙΟΣ θα κάνει πάνω από 45, και εν πάσει περιπτώσει, ΠΟΣΕΣ περισσότερες από 45 διελεύσεις θα κάνει, όταν οι εργάσιμες ημέρες ενός μήνα είναι 21-22, άρα το ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ πήγαινε έλα στην δουλειά 42-44 διελεύσεις το μήνα;;
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
....
kouk, το 1,66 ευρώ είναι από την 45η διέλευση ΚΑΙ ΜΕΤΑ. Οι προηγούμενες διελεύσεις αποτιμώνται πιο ακριβά... ΠΟΙΟΣ θα κάνει πάνω από 45, και εν πάσει περιπτώσει, ΠΟΣΕΣ περισσότερες από 45 διελεύσεις θα κάνει, όταν οι εργάσιμες ημέρες ενός μήνα είναι 21-22, άρα το ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ πήγαινε έλα στην δουλειά 42-44 διελεύσεις το μήνα;;Οχι Γιώργο,δεν είναι έτσι!
Οι πρώτες 30 διελεύσεις χρεώνονται με 2,5 ευρώ και οι υπολοιπες 15 είναι δωρεάν!
Κάθε διέλευση μετά την 45η χρεώνεται πάλι 2,5 ευρώ!Οσον αφορά στο πόσος κόσμος θα την χρησιμοποιεί,μάλλον θα πέσουμε πάλι έξω στους υπολογισμούς μας!
Και στην αρχή λέγαμε οτι ήταν (και είναι) πολλά τα 2 ευρώ αλλά ο δρόμος ηταν φίσκα στο αυτοκίνητο! -
Εσείς που χρησιμοποιείτε τακτικά την ΑΟ, γιατί δεν κάνετε για κανένα μήνα μποϊκοτάζ για να ρίξουν την τιμή; Αν ήταν δική μου η ΑΟ και 5 ευρώ θα το πήγαινα αν έβλεπα ότι αυξάνονται τα έσοδά μου αντί να μειώνονται.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
....
kouk, το 1,66 ευρώ είναι από την 45η διέλευση ΚΑΙ ΜΕΤΑ. Οι προηγούμενες διελεύσεις αποτιμώνται πιο ακριβά... ΠΟΙΟΣ θα κάνει πάνω από 45, και εν πάσει περιπτώσει, ΠΟΣΕΣ περισσότερες από 45 διελεύσεις θα κάνει, όταν οι εργάσιμες ημέρες ενός μήνα είναι 21-22, άρα το ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ πήγαινε έλα στην δουλειά 42-44 διελεύσεις το μήνα;;Οχι Γιώργο,δεν είναι έτσι!
Οι πρώτες 30 διελεύσεις χρεώνονται με 2,5 ευρώ και οι υπολοιπες 15 είναι δωρεάν!
Κάθε διέλευση μετά την 45η χρεώνεται πάλι 2,5 ευρώ!Οσον αφορά στο πόσος κόσμος θα την χρησιμοποιεί,μάλλον θα πέσουμε πάλι έξω στους υπολογισμούς μας!
Και στην αρχή λέγαμε οτι ήταν (και είναι) πολλά τα 2 ευρώ αλλά ο δρόμος ηταν φίσκα στο αυτοκίνητο!To pdf ... http://www.aodos.gr/newsite/bonus.pdf
Ξέρεις με τα ευρώ έχουμε χάσει το μπούσουλα...εάν ήταν δρχ δεν θα ήταν..!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
....
Και στην αρχή λέγαμε οτι ήταν (και είναι) πολλά τα 2 ευρώ αλλά ο δρόμος ηταν φίσκα στο αυτοκίνητο!Θα είναι νέο πρόγραμμα που δεν το είδα τότε, νόμιζα πως μίλαγες για το κλιμακωτό με το πάγιο...
Πάντως για να πάω στο αεροδρόμιο και να μην χαθώ από παραπλανητικές πινακίδες (ή ανυπαρξία πινακίδων) η Αττική Οδός δυστυχώς είναι μονόδρομος... Ας είχαν εναλλακτικές και θα σου έλεγα πόσο θα την χρησιμοποιούσα...
Οπότε όσο η εναλλακτική μου είναι ο... προαστιακός των 8 ευρώ θα την παίρνω και ας ξεπεράσει και το (θεωρητικό λόγω τιμαρίθμου όπως έγραψα νωρίτερα) όριο των 3 ευρώ...
Ομοίως και για λοιπές διαδρομές που δεν σου δίνεται πρακτικά η δυνατότητα να πας αλλιώς... -
Δεν υπήρχε Γιώργο!Ανακοινώθηκε μαζί με την αύξηση των διοδίων!
Δεν εχει πάγιο,αλλά έχει 20€ εγγύηση! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αρα η ΑΟ θα χρησιμοποιείται κυρίως απο όσους θα την διανύσουν σε μεγάλο κομμάτι της και απο αυτούς που εξυπηρετούνται για να πάνε και να γυρίσουν στην δουλειά τους!
Αυτός δεν ήταν και ο σκοπός δημιουργίας του άξονα?Και κάθε άξονα!Να αναλάβει σημαντικό μερος των διελεύσεων απο τους επιμέρους δρόμους και να επιτρέψει την ευκολότερη μετακίνηση σε αυτούς!
Προσωπικά τα 3,3 ευρώ την ημέρα νομίζω ότι αντισταθμίζονται απο το κόστος διάνυσης 50 χιλιόμετρων στις Καποδιστρίου-Αγ.Παρασκευής-Μεσογείων-Λαυρίου!
Εγώ θεωρώ την Αττική Οδό ή τουλάχιστον κάποιο τμήμα της ως περιφερειακό άξονα της Αθήνας και όχι ως Εθνική Οδό, όπως δηλαδή είναι το 'ποτάμι' από τον Πειραιά μέχρι την Κηφισιά. Μόνο αν το δεις έτσι μπορεί να αποσυμφορήσει αστικούς δρόμους και είναι λάθος κατά τη γνώμη μου να αποθαρρύνεται αυτή η χρήση με την έλλειψη της κλιμακωτής χρέωσης ανά διανυόμενη απόσταση, τουλάχιστον για το κεντρικό της κομμάτι.
Νίκο, η άποψή σου νομίζω πως έχει ίχνη 'ελιτισμού', του στυλ 'ας είναι άνετη η ΑΟ για μας που τη χρησιμοποιούμε για να πάμε στη δουλειά μας και άσε τους άλλους να πήζουν'. Το επισημαίνω μήπως αναθεωρήσεις και όχι ως μομφή.
Α, και να δείτε για πότε θα πήξουν ξανά οι Μεσογείων/Κηφισίας/Αγ.Παρασκευής/Καποδοστρίου τώρα που αυξήθηκαν τα διόδια της ΑΟ και επέστρεψε ο κόσμος από τις διακοπές.
-
Οχι και ελιτιστική βρε Κώστα!!
Η ΑΟ είναι περιφερειακός άξονας,μάλιστα είναι περιφερειακός αυτοκινητόδρομος κλειστής κυκλοφορίας!Εχει διαφορά!Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτός που θέλει να πάει απο τον Γέρακα στην Δουκίσσης Πλακεντίας πρέπει ντε και καλά να χρησιμοποιήσει την ΑΟ!
Με αυτό τον τρόπο το βάρος απλώς μεταφέρεται απο την Δουκίσσης Πλακεντίας στην ΑΟ!Εγω θεωρώ ότι πρέπει το βάρος της κίνησης να μοιράζεται!
Ενας αυτοκινητόδρομος είναι για μετακίνηση σε μεγάλες αποστάσεις!Δεν είναι Μεσογείων!
Αρα και η χρήση του υπόκειται σε διαφορετικούς κανόνες!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Οχι και ελιτιστική βρε Κώστα!!Έλα τώρα, ξέρεις πώς το έγραψα!
Η ΑΟ είναι περιφερειακός άξονας,μάλιστα είναι περιφερειακός αυτοκινητόδρομος κλειστής κυκλοφορίας!Εχει διαφορά!
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτός που θέλει να πάει απο τον Γέρακα στην Δουκίσσης Πλακεντίας πρέπει ντε και καλά να χρησιμοποιήσει την ΑΟ!
Με αυτό τον τρόπο το βάρος απλώς μεταφέρεται απο την Δουκίσσης Πλακεντίας στην ΑΟ!Εγω θεωρώ ότι πρέπει το βάρος της κίνησης να μοιράζεται!
Ενας αυτοκινητόδρομος είναι για μετακίνηση σε μεγάλες αποστάσεις!Δεν είναι Μεσογείων!
Αρα και η χρήση του υπόκειται σε διαφορετικούς κανόνες!
Ελπίζω να συμφωνείς όμως ότι το σημαντικό δεν είναι να δώσουμε 'ορισμό' στο τι είναι η ΑΟ και από τον ορισμό να συμπεράνουμε το πώς 'πρέπει' να χρησιμοποιείται αλλά να δούμε πώς θα πρέπει να χρησιμοποιείται ώστε να λύνει όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα. Υπ'αυτό το πρίσμα η παρομοίωση με τον Κηφισσό είναι πολύ σωστή, αφού και αυτός είναι 'κλειστής κυκλοφορίας' (μετά την κατάργηση του φαναριού της Κηφισιάς, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!) αλλά ο ρόλος του είναι διαφορετικός στο κομμάτι που εφάπτεται στην πόλη (περιφερειακή αρτηρία χωρίς διόδια) απ'ό,τι στο κομμάτι από τον Άγιο Στέφανο και μετά (αυτοκινητόδρομος με διόδια). Εγώ υποστηρίζω πως για καθαρά πρακτικούς λόγους έτσι θα έπρεπε να είναι και η ΑΟ, ίσως με διαφορετική πολιτική διοδίων σε διαφορετικά κομμάτια της. Π.χ. θα μπορούσε να χωριστεί σε δύο 'ζώνες', μία 'αστική' ή 'περιφερειακή' με σχετικά χαμηλά διόδια και μια 'υπεραστική' με υψηλότερα. Αυτό είναι μία εναλλακτική-συμβιβασμός ως προς την τέλεια λύση που είναι να παίρνουμε barcoded χαρτάκι στην είσοδο και να πληρώνουμε στην έξοδο, η οποία έχει ίσως μικρότερο κόστος υλοποίησης (τη δημιουργία κάποιων επιπλέον διοδίων εκεί που αλλάζει η 'ζώνη' αντί την αντικατάσταση ολόκληρης της υποδομής των διοδίων)
Κάποιος ας πούμε που θέλει να πάει από Μεταμόρφωση στην Παλλήνη ή τη Ραφήνα θα μπορούσε να πληρώνει τα αστικά διόδια (π.χ. 1.5 ευρώ) ενώ αν θέλει να πάει στο Αεροδρόμιο ή το Μαρκόπουλο να πληρώνει δύο φορές διόδια, αστικά και υπεραστικά (1.5 + 1.5 ευρώ) Έτσι το κόστος θα ήταν πιο λογικό για όλους και δεν θα έχανε και 'πελατεία' η ΑΟ.
Βέβαια δεν είμαι συγκοινωνιολόγος οπότε δεν μπορώ να αποδείξω ούτε καν το εφικτό της πρότασης. Απλά την καταθέτω για σχόλια.
-
Η γνώμη μου είναι πως η ΑΟ δεν μπορεί με τίποτα να χαρακτηριστεί υπεραστική
-
Τους ορισμούς 'αστική' και 'υπεραστική' τους χρησιμοποίησα λίγο καταχρηστικά για να ονομάσω τις 'ζώνες'. Είπαμε, δεν είμαι συγκοινωνιολόγος.
-
ΟΚ δεν κατάλαβα καλά
Αττική Οδός