-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Για να βρεις δουλειά χρειάζεται λάδωμα, οι πολιτικοί σκέφτονται μόνο πως θα τα αρπάξουν, η παιδεία βρίσκεται σε ΑΘΛΙΟ επίπεδο (είμαι σπουδαστής και ξερω τι γίνεται...η αλητεία σε όλο της το μεγαλείο), κανείς δε σκέφτεται την πρόοδο, τι άλλο να πώ? Το μόνο σίγουρο είναι οτι εγώ από τη θέση που κατέχω δεν μπορώ να αλλάξω την κατάσταση, αλλά φίλε μου μπορώ και έχω το δικαίωμα να κατηγορώ και να μιλάω αφού έχω υποστεί.
Και αυτο ειναι ολο το θεμα. Οι Ελληνες πολιτες ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
Αυτο ειναι ολο το νομημου του μυνηματος μου στον Καββαθα.
Και βεβαια μπορειτε να κανετε κατι φιλοι Ελληνες. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΣΑΣ. Οχι στην Ελληνικη ηγεσια. Ελλαδα=ολοι οι Ελληνες πολιτες.
Τι λες αυτο για αρχη?
Καθε μερα που ξυπνας, κανεις την εξης ερωτηση στον εαυτο σου:
ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ?
Μετα, βγες εξω και καντο.
Θεωρητικολογίες, θεωρητικολογίες και πάλι θεωρητικολογίες. Γνήσια αντίδραση του 'προχωρημένου' και 'παντοδύναμου', ο οποίος δεν κολλάει σε λάσπη, προχωράει ακάθεκτος, μπορείνα αλλάξει τον κόσμο μόνος του μόνο με μια σκέψη. Η μάλλον όχι, μένει μόνο στα λόγια, είναι ανειλικρινής, τζάμπα μάγκας, δήθεν σωτήρας, δήθεν αυτοδύναμος. Λατρεύω την ειλικρίνια, ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ το δήθεν, το υπεράνω, τη θεωρία. Σιχαίνομαι αυτούς που λένε πολλά χωρίς να κάνουν ΤΙΠΟΤΑ, χωρίς ούτε καν να προσπαθούν να κάνουν κατι.Συγνώμη, αλλά δεν μπορώ να εκφράσω καλύτερα αυτή μου την απέχθεια προς τα παραπάνω. Ειλικρίνια, ο καλύτερός μου φίλος για πάντα. Έχανα, χάνω και θα χάνω λόγω της ειλικρίνιάς μου, αλλά δεν τα παρατάω, τη λατρέυω την ειλικρίνια.
Αλλά τώρα που το ξανασκέφτομαι, σαν πολλά να είπα, χωρίς να γνωρίζω τις δυνατότητες των υπολοίπων, ίσως κρίνω εξ' ιδίων τα αλλότρια. Κακό αυτό, όντως, το παραδέχομαι. Γι'αυτό λοιπόν και αισθανόμενος την ανάγκη να επανορθώσω, θα πρότεινα στο φίλο μου τον Γαβριήλ (πες το παράκληση, πες το πρόταση, πες το πρόκληση, όπως θες πες το...), να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αποφευχθεί ο επερχόμενος πόλεμος, εκτός και αν ο ίδιος θεωρεί πως η αποτροπή ενός πολέμου δεν θα κάνει τη ζωή του καλύτερη. Τότε πάω πάσο... (ξαναλέω οτι ΔΕΝ είμαι κομμουνιστής, δεν χρειάζεται να είσαι κομμουνιστής για να σιχαίνεσαι τον πόλεμο). Βγές έξω και κάντο, δική σου φράση χρησιμοποιώ...
-
-
Με άλλα λόγια, έχουμε μια κοινωνία με αρρωστημένη νοοτροπία.
ΤΟΤΕ ΑΛΑΞΕ ΤΗΝ. Στο χερι σας ειναι. Ολοι βρισκουν 1002 κακα με την Ελλαδα, και ΚΑΝΕΙΣ δεν κανει τιποτε για να την φτιαξει. Δεν εχω ακουσει ή διαβασει για ενα πιο ΑΝΟΥΣΙΟ ΛΑΟ στον πλανητη. Λογια, λογια, λογια. Και τα χρονια περνανε....
Αλλα εχουμε ομως τις καλυτερες παροιμιες. Τα πολλα λογια ειναι φτωχια. Οποιος βιαζεται σκονταφτει.
Επισης και το δασκαλε που διδασκες και ...
κτλ...
Νικος
Γέλα, γέλα, γέλα... Στο έχω ξαναπεί. Τα γελάκια αυτά βγαίνουν από το πληκτρολόγιό σου και όχι από την καρδιά σου... Γύρνα πίσω να μας σώσεις...ΚΛΑΙΩ, ΚΛΑΙΩ,ΚΛΑΙΩ
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Για να βρεις δουλειά χρειάζεται λάδωμα, οι πολιτικοί σκέφτονται μόνο πως θα τα αρπάξουν, η παιδεία βρίσκεται σε ΑΘΛΙΟ επίπεδο (είμαι σπουδαστής και ξερω τι γίνεται...η αλητεία σε όλο της το μεγαλείο), κανείς δε σκέφτεται την πρόοδο, τι άλλο να πώ? Το μόνο σίγουρο είναι οτι εγώ από τη θέση που κατέχω δεν μπορώ να αλλάξω την κατάσταση, αλλά φίλε μου μπορώ και έχω το δικαίωμα να κατηγορώ και να μιλάω αφού έχω υποστεί.
Και αυτο ειναι ολο το θεμα. Οι Ελληνες πολιτες ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
Και βεβαια μπορειτε να κανετε κατι φιλοι Ελληνες. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΣΑΣ. Οχι στην Ελληνικη ηγεσια. Ελλαδα=ολοι οι Ελληνες πολιτες.
Τι λες αυτο για αρχη?
Θεωρητικολογίες, θεωρητικολογίες και πάλι θεωρητικολογίες. Γνήσια αντίδραση του 'προχωρημένου' και 'παντοδύναμου', ο οποίος δεν κολλάει σε λάσπη, προχωράει ακάθεκτος, μπορείνα αλλάξει τον κόσμο μόνος του μόνο με μια σκέψη. Η μάλλον όχι, μένει μόνο στα λόγια, είναι ανειλικρινής, τζάμπα μάγκας, δήθεν σωτήρας, δήθεν αυτοδύναμος. Λατρεύω την ειλικρίνια, ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ το δήθεν, το υπεράνω, τη θεωρία. Σιχαίνομαι αυτούς που λένε πολλά χωρίς να κάνουν ΤΙΠΟΤΑ, χωρίς ούτε καν να προσπαθούν να κάνουν κατι.Συγνώμη, αλλά δεν μπορώ να εκφράσω καλύτερα αυτή μου την απέχθεια προς τα παραπάνω. Ειλικρίνια, ο καλύτερός μου φίλος για πάντα. Έχανα, χάνω και θα χάνω λόγω της ειλικρίνιάς μου, αλλά δεν τα παρατάω, τη λατρέυω την ειλικρίνια.
Αλλά τώρα που το ξανασκέφτομαι, σαν πολλά να είπα, χωρίς να γνωρίζω τις δυνατότητες των υπολοίπων, ίσως κρίνω εξ' ιδίων τα αλλότρια. Κακό αυτό, όντως, το παραδέχομαι. Γι'αυτό λοιπόν και αισθανόμενος την ανάγκη να επανορθώσω, θα πρότεινα στο φίλο μου τον Γαβριήλ (πες το παράκληση, πες το πρόταση, πες το πρόκληση, όπως θες πες το...), να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αποφευχθεί ο επερχόμενος πόλεμος, εκτός και αν ο ίδιος θεωρεί πως η αποτροπή ενός πολέμου δεν θα κάνει τη ζωή του καλύτερη. Τότε πάω πάσο... (ξαναλέω οτι ΔΕΝ είμαι κομμουνιστής, δεν χρειάζεται να είσαι κομμουνιστής για να σιχαίνεσαι τον πόλεμο). Βγές έξω και κάντο, δική σου φράση χρησιμοποιώ...
Πρωτα πρεπει εσυ να σωσεις την Ελλαδα. Μετα θα σκεφτουμε για το πολεμο στο Ιρακ. Οποτε καλυτερα να αρχισεις τωρα γιατι θα γερασεις προσπαθωντας.
Ν.
-
Με άλλα λόγια, έχουμε μια κοινωνία με αρρωστημένη νοοτροπία.
ΤΟΤΕ ΑΛΑΞΕ ΤΗΝ. Στο χερι σας ειναι. Ολοι βρισκουν 1002 κακα με την Ελλαδα, και ΚΑΝΕΙΣ δεν κανει τιποτε για να την φτιαξει. Δεν εχω ακουσει ή διαβασει για ενα πιο ΑΝΟΥΣΙΟ ΛΑΟ στον πλανητη. Λογια, λογια, λογια. Και τα χρονια περνανε....
Αλλα εχουμε ομως τις καλυτερες παροιμιες. Τα πολλα λογια ειναι φτωχια. Οποιος βιαζεται σκονταφτει.
Επισης και το δασκαλε που διδασκες και ...
κτλ...
Νικος
Γέλα, γέλα, γέλα... Στο έχω ξαναπεί. Τα γελάκια αυτά βγαίνουν από το πληκτρολόγιό σου και όχι από την καρδιά σου... Γύρνα πίσω να μας σώσεις...ΚΛΑΙΩ, ΚΛΑΙΩ,ΚΛΑΙΩ
σιγα τα κροκοδειλια δακρυα ρε συ...
Νικος
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Και ποιος σου ανέθεσε εσένα να μας διορθώσεις; Αυτόκλητους εξυπνάκηδες, σωτήρες, παντογνώστες κλπ σαν και την αφεντιά σου έχουμε δει πάρα πολλούς.
Στο ζήτημα της συμπεριφοράς... Άσε τους άλλους να πουν τη γνώμη τους για σένα.
Μα το Forum δεν είναι για να λέμε ο ένας τη γνώμη του για τον άλλο. Το Forum είναι για να ανταλλάσουμε απόψεις για ζητήματα (topics), όχι για ανθρώπους. Και μάλιστα πολιτισμένα! Αν θέλουμε να πάμε σε καφενείο ή στο γήπεδο το κάνουμε, αλλά μένουμε (?) στο Forum διότι προσπαθεί να έχει επίπεδο ανώτερο από καφενείο ή γήπεδο.
Για το λόγο αυτό, παρακαλώ για αυτοσυγκράτηση και αποφυγή χρήσης κρίσεων επί προσωπικού.
Για περισσότερα, διάβασε το http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?p=33478#33478.
Αυτο ακριβως γινεται παντα. Λεμε την αποψη μας αλλα υποθετω οτι αμα καποιος δεν συμφωνει μετα απο κανα δυο ανταλαγες μυνηματων ενα μπινελικι χρειαζεται.
Σαν να επεισε κανενα εκτος απο τον εαυτο του. Που ελπιζω να μην χρειαζονταν (ποιος ξερει μπορει να χρειαζοταν κιολας).
Ν.
-
Τι είχες Γιάννη, τί είχα πάντα!
Αν και δεν είχα σκοπό να μπώ στη συζήτηση, αλλά μόνο απο πλευράς ενημέρωσης απευθύνω σε σένα Gavrill το εξής ερώτημα. Και θέλω να μου απαντήσεις όπως θα απαντούσες σε ένα παιδί 8 χρονών.
'Γιατί οι ΗΠΑ θέλουν να διώξουν τον Σαντάμ απο την αρχηγεία του κράτους του?'
Τάκης
Δεν μπορεις να καλυψεις λιγο καλυτερα τις παγιδες σου? Ειναι εμφανεις σε ολους. Θα την αφησω να πεσει κανεις αλλος μεσα...
Εδώ δεν στήνουμε παγίδες. Κάμουμε κάποια συζήτηση. Και ή είσαι σε θέση να μου δώσεις μιά απάντηση ή όχι. Τα πράγματα είναι πολύ απλά.
Και για τούτο θα σου επαναλάβω την ερώτησή μου.'Γιατί η ΗΠΑ θέλουν να διώξουν τον Σαντάμ απο την αρχηγεία του κράτους του?'
-
πω πω ρε παιδακι μου πολυ ξενυχτηδες στις μια η ωρα τα ξημερωματα να πεφτουν απαντησεις.
Α ρε φοιτητικη ζωη.
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Αυτο ακριβως γινεται παντα. Λεμε την αποψη μας αλλα υποθετω οτι αμα καποιος δεν συμφωνει μετα απο κανα δυο ανταλαγες μυνηματων ενα μπινελικι χρειαζεται.
Σαν να επεισε κανενα εκτος απο τον εαυτο του. Που ελπιζω να μην χρειαζονταν (ποιος ξερει μπορει να χρειαζοταν κιολας).
Ν.
Εσείς βεβαίως οι ΑΝΩΤΕΡΟΙ έχετε άλλη μέθοδο πειθούς... Τους βομβαρδισμούς. Ουρτ ρε!
-
ουδεμία σχέση η συζήτηση με το θέμα και δε καταλαβαίνω πως φτάσαμε ως εδώ....μακάρι να υπήρχε ένας άνθρωπος στις ευρωπαικές κυβερνήσεις που να σηκωνόταν και να λεγε αμερικάνοι κοψτε λάσπη....
οι αμερικάνοι ξέφυγαν μετά το 2001 και έχουν φτάσει στο ζενίθ της δυναμής τους...με τρώει η περιέργεια να δω πως θα πέσουν...αλλά μάλλον δε θα ζω τότε!!!
ας ασχοληθούμε λίγο σοβαρά με τη χώρα μας!!! -
Έχουν ξεφύγει από πολύ νωρίτερα. Απλά, εμείς τώρα το καταλαβαίνουμε, γιατί δεν έχουμε το φόβο του αντίπαλου δέους.
-
πω πω ρε παιδακι μου πολυ ξενυχτηδες στις μια η ωρα τα ξημερωματα να πεφτουν απαντησεις.Α ρε φοιτητικη ζωη.
Νικος
Γιά σου Νίκο, ναι το ξενυχτάμε λιγάκι και μάλιστα τα βράδυα που βλέπουμε τον Γεωργίου στο γυιαλί για τα ποδοσφαιρικά.
Τάκης
-
Τι λες αυτο για αρχη?
Πρωτα πρεπει εσυ να σωσεις την Ελλαδα. Μετα θα σκεφτουμε για το πολεμο στο Ιρακ. Οποτε καλυτερα να αρχισεις τωρα γιατι θα γερασεις προσπαθωντας.
Ν.
Πριν προσπαθήσεις να δώσεις απάντηση ή να κρίνεις ένα σχόλιο, θα πρέπει πρώτα να έχεις διαβάσει και όλα τα προηγούμενα σχόλια αυτού που έκανε το τελευταίο σχόλιο. Εγώ απο τη μεριά μου το ξεκαθάρισα πως δεν μπορώ να κάνω κάτι για να σώσω την Ελλάδα. Την Ελλάδα την έχουν καταστρέψει και προδώσει προ πολλού αυτοί που την κυβέρνησαν με άτιμο τρόπο και επεισή συνεχίζουν μέχρι σήμερα να την κυβερνούν με άθλιο και προδοτικό τρόπο, δεν αφήνουν σε κανένα πολίτη την ευκαιρία όχι να αντιδράσει μόνο, αλλά το κυριότερο, να βάλει ένα λιθαράκι.
Αλλά για μια στιγμή. Προ ολίγου είπα πως η ειλικρίνια είναι ο καλύτερός μου φίλος. Και εδώ εφόσον καταπατείται κατάφορα, θα πρεπει να την υπερασπιστώ. Τι κάνει κάποιος ο οποίος προδίδεται και καταπιέζεται από την οικογένειά του ή το φιλικό του περιβάλλον, χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι για να βελτιώσει την κατάσταση? Πολύ απλά, καταφεύγει σε μια άλλη οικογένεια ή σε ένα άλλο φιλικό περιβάλλον. Σωστά? Τι έχουν κάνει τόσα χρόνια χιλιάδες Έλληνες λαμπροί επιστήμονες οι οποίοι έφυγαν από την πατρίδα τους, η οποία πατρίδα τους (Δεν είναι η σωστή φράση. Αυτοί που φταίνε είναι εκείνοι που πρόδωσαν την πατρίδα τους και όχι φυσικά η ίδια η πατρίδα τους.) δεν κατάφερε να τους παρέχει αυτά τα οποία μετά τόσων κόπων δικαιούνταν? Έψαξαν αλλού, για μια άλλη οικογένεια, για ένα άλλο φιλικό περιβάλλον, ένα περιβάλλον το οποίο μπορούσε να εκτιμήσει εμπράκτως την αξία τους, ηθική και πνευματική. Γέμισαν τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού και τα προίκισαν με τα λαμπρά τους μυαλά. Και πολύ καλά έκαναν φίλε Νίκο. Έκαναν πολύ καλά γιατί γνώριζαν πως δεν μπορούσαν να τα βάλουν με τους ΑΛΗΤΕΣ (με όλη τη σημασία της λέξεως), δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι για να φέρουν την Ελλάδα στο σημείο όπου να αναγνωρίζει και να εκτιμάει την αξία τους. Όπως καταλαβαίνεις δεν τους κατηγορώ αυτούς τους ανθρώπους. Αλλά κατηγορώ τους ανθρώπους(?) οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα για να τους κρατήσουν στην Ελλάδα. Και μη βιαστείς να πείς οτι αυτοί που έφυγαν απο την Ελλάδα πρόδωσαν την πατρίδα τους. Πρόδωσαν-και πολύ καλά έκαναν-τους ανθρώπους που κατέστρεψαν την πατρίδα τους. Το σημείο στο οποίο θα ήθελα να καταλήξω είναι ότι παρόλο που δεν σε κατηγορώ για το γεγονός οτι έφυγες από την Ελλάδα (στο απέδειξα πιο πάνω), δεν έχεις το δικαίωμα να λες: Εσύ κύριε AlfaRomeo, κοίτα να φτιάξεις την Ελλάδα σου, ενώ εγώ θα κάτσω εδώ στην Αμερική μου με τα ωραία μου λεφτά, να σε κοιτάω και να γελάω...
-
....
Σε συναντω για πρωτη φορα. Σε γνωριζω για πρωτη φορα. Δεν σε ξερω απο πριν. Δεν εχω ιδεα ποιος εισαι. Ειμαι 'αυτοματα προγραματισμενος' στις ΗΠΑ (με την καλη εννοια) να εχω την καλυτερη αντιληψη για σενα. Εισαι αξιος της καλυτερης δικης μου εντυπωσης, ΜΕΧΡΙ να μου αποδηξεις το ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Στην Ελλαδα και αλλες χωρες γινετε το αντιθετο. Με αλλα λογια δεν υπαρχει η ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ εδω. Παει στον 'τροπο συμπεριφορας' και 'αντιληψης της πραγματικοτητας' ξανα το θεμα οπως εγραψα πριν.Πιστευοντας σε πολλες παρομοιες απο τις παραπανω αρχες διμηουργηται μια 'νεα μορφη πολιτισμου'. Οι δυναμικες του 'παρε-δωσε' καθε μερα που περναει σε μια κοινωνια, αλλαζει εντελως. Προς το καλυτερο. Οι συναλαγες ειναι πιο ευκολες διοτι τωρα ο κοσμος εμπιστευεται ο ενας τον αλλο περισσοτερο απο πριν.
Μας δουλευεις? Μας λες οτι στις ΗΠΑ οι εμπορικες συναλαγες γινοντε με πιο ευκολο τροπο επηδει ο κοσμος 'εμπιστευεται ο ενας τον αλλο' περισσοτερο απο οτι στην Ελλαδα?
Οχι φυσικα. Η εμπιστοσυνη, ο σεβασμος, κτλ ειναι απλως η αρχη. Αυτα μαθαινουν στα παιδια τους οταν ειναι 6-10 ετων και σινεχιζουν να 'χτιζουν' πανω σε αυτο.
Εαν διαβασεις βιβλια και μελετες για τις δυναμικες της κοινωνιας των ΗΠΑ τα πρωτα 150 χρονια, θα δει κανεις οτι η περισσοτερη 'ενεργεια' των ανθρωπων/πολιτων σε αυτη την χωρα ηταν προσανατολισμενη σε ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ. Οπως τα παραπανω που εγραψα: Σεβασμος, εμπιστοσυνη, αγαπη του συνανθρωπου, κτλ, κτλ. Τα τελευταια 65 χρονια η μεγαλη αλλαγη για αυτη την χωρα ηταν η βιομηχανικη επανασταση. Χτιστικε ομως πανω σε αυτες τις αρχες.
.
Χμμ... Απορώ πόσοι έγχρωμοι συμπολίτες σου συμμερίζονται την άποψή σου περι σεβασμού και ΒΑΣΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ.
-
Ο χρήστης sotiris έγραψε:
....
Σε συναντω για πρωτη φορα. Σε γνωριζω για πρωτη φορα. Δεν σε ξερω απο πριν. Δεν εχω ιδεα ποιος εισαι. Ειμαι 'αυτοματα προγραματισμενος' στις ΗΠΑ (με την καλη εννοια) να εχω την καλυτερη αντιληψη για σενα. Εισαι αξιος της καλυτερης δικης μου εντυπωσης, ΜΕΧΡΙ να μου αποδηξεις το ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Στην Ελλαδα και αλλες χωρες γινετε το αντιθετο. Με αλλα λογια δεν υπαρχει η ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ εδω. Παει στον 'τροπο συμπεριφορας' και 'αντιληψης της πραγματικοτητας' ξανα το θεμα οπως εγραψα πριν.Πιστευοντας σε πολλες παρομοιες απο τις παραπανω αρχες διμηουργηται μια 'νεα μορφη πολιτισμου'. Οι δυναμικες του 'παρε-δωσε' καθε μερα που περναει σε μια κοινωνια, αλλαζει εντελως. Προς το καλυτερο. Οι συναλαγες ειναι πιο ευκολες διοτι τωρα ο κοσμος εμπιστευεται ο ενας τον αλλο περισσοτερο απο πριν.
Μας δουλευεις? Μας λες οτι στις ΗΠΑ οι εμπορικες συναλαγες γινοντε με πιο ευκολο τροπο επηδει ο κοσμος 'εμπιστευεται ο ενας τον αλλο' περισσοτερο απο οτι στην Ελλαδα?
Οχι φυσικα. Η εμπιστοσυνη, ο σεβασμος, κτλ ειναι απλως η αρχη. Αυτα μαθαινουν στα παιδια τους οταν ειναι 6-10 ετων και σινεχιζουν να 'χτιζουν' πανω σε αυτο.
Εαν διαβασεις βιβλια και μελετες για τις δυναμικες της κοινωνιας των ΗΠΑ τα πρωτα 150 χρονια, θα δει κανεις οτι η περισσοτερη 'ενεργεια' των ανθρωπων/πολιτων σε αυτη την χωρα ηταν προσανατολισμενη σε ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ. Οπως τα παραπανω που εγραψα: Σεβασμος, εμπιστοσυνη, αγαπη του συνανθρωπου, κτλ, κτλ. Τα τελευταια 65 χρονια η μεγαλη αλλαγη για αυτη την χωρα ηταν η βιομηχανικη επανασταση. Χτιστικε ομως πανω σε αυτες τις αρχες.
.
Χμμ... Απορώ πόσοι έγχρωμοι συμπολίτες σου συμμερίζονται την άποψή σου περι σεβασμού και ΒΑΣΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ.
Φίλε Σωτήρη, όταν ακούς κάποιον να σου κάνει κήρυγμα περί Αμερικάνικων κοινωνικών αρχών πιστεύεις ότι πρέπει να απαντήσεις...?
-
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
πω πω ρε παιδακι μου πολυ ξενυχτηδες στις μια η ωρα τα ξημερωματα να πεφτουν απαντησεις.
Α ρε φοιτητικη ζωη.
Νικος
Γιά σου Νίκο, ναι το ξενυχτάμε λιγάκι και μάλιστα τα βράδυα που βλέπουμε τον Γεωργίου στο γυιαλί για τα ποδοσφαιρικά.
Τάκης
τα ποδοσφαιρικα αξιζουν να κατσει κανενας αργα. Μακαρι να τα ειχα και εγω.
Νικος
-
Τι λες αυτο για αρχη?
Ν.
Πριν προσπαθήσεις να δώσεις απάντηση ή να κρίνεις ένα σχόλιο, θα πρέπει πρώτα να έχεις διαβάσει και όλα τα προηγούμενα σχόλια αυτού που έκανε το τελευταίο σχόλιο. Εγώ απο τη μεριά μου το ξεκαθάρισα πως δεν μπορώ να κάνω κάτι για να σώσω την Ελλάδα. Την Ελλάδα την έχουν καταστρέψει και προδώσει προ πολλού αυτοί που την κυβέρνησαν με άτιμο τρόπο και επεισή συνεχίζουν μέχρι σήμερα να την κυβερνούν με άθλιο και προδοτικό τρόπο, δεν αφήνουν σε κανένα πολίτη την ευκαιρία όχι να αντιδράσει μόνο, αλλά το κυριότερο, να βάλει ένα λιθαράκι.
Αλλά για μια στιγμή. Προ ολίγου είπα πως η ειλικρίνια είναι ο καλύτερός μου φίλος. Και εδώ εφόσον καταπατείται κατάφορα, θα πρεπει να την υπερασπιστώ. Τι κάνει κάποιος ο οποίος προδίδεται και καταπιέζεται από την οικογένειά του ή το φιλικό του περιβάλλον, χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι για να βελτιώσει την κατάσταση? Πολύ απλά, καταφεύγει σε μια άλλη οικογένεια ή σε ένα άλλο φιλικό περιβάλλον. Σωστά? Τι έχουν κάνει τόσα χρόνια χιλιάδες Έλληνες λαμπροί επιστήμονες οι οποίοι έφυγαν από την πατρίδα τους, η οποία πατρίδα τους (Δεν είναι η σωστή φράση. Αυτοί που φταίνε είναι εκείνοι που πρόδωσαν την πατρίδα τους και όχι φυσικά η ίδια η πατρίδα τους.) δεν κατάφερε να τους παρέχει αυτά τα οποία μετά τόσων κόπων δικαιούνταν? Έψαξαν αλλού, για μια άλλη οικογένεια, για ένα άλλο φιλικό περιβάλλον, ένα περιβάλλον το οποίο μπορούσε να εκτιμήσει εμπράκτως την αξία τους, ηθική και πνευματική. Γέμισαν τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού και τα προίκισαν με τα λαμπρά τους μυαλά. Και πολύ καλά έκαναν φίλε Νίκο. Έκαναν πολύ καλά γιατί γνώριζαν πως δεν μπορούσαν να τα βάλουν με τους ΑΛΗΤΕΣ (με όλη τη σημασία της λέξεως), δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι για να φέρουν την Ελλάδα στο σημείο όπου να αναγνωρίζει και να εκτιμάει την αξία τους. Όπως καταλαβαίνεις δεν τους κατηγορώ αυτούς τους ανθρώπους. Αλλά κατηγορώ τους ανθρώπους(?) οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα για να τους κρατήσουν στην Ελλάδα. Και μη βιαστείς να πείς οτι αυτοί που έφυγαν απο την Ελλάδα πρόδωσαν την πατρίδα τους. Πρόδωσαν-και πολύ καλά έκαναν-τους ανθρώπους που κατέστρεψαν την πατρίδα τους. Το σημείο στο οποίο θα ήθελα να καταλήξω είναι ότι παρόλο που δεν σε κατηγορώ για το γεγονός οτι έφυγες από την Ελλάδα (στο απέδειξα πιο πάνω), δεν έχεις το δικαίωμα να λες: Εσύ κύριε AlfaRomeo, κοίτα να φτιάξεις την Ελλάδα σου, ενώ εγώ θα κάτσω εδώ στην Αμερική μου με τα ωραία μου λεφτά, να σε κοιτάω και να γελάω...
ενταξει επιτελους μια σωστη λογικη απαντηση. Τουλαχιστον δειχνεις οτι εχεις κριση και βλεπεις τι γινεται. Και ξανα ρωτω τι θα κανουμε για να σωσουμε την Ελλαδα.
Εγω δεν μετραω γιατι δεν ειμαι εκει δεν εχω 100% αντιληψη τι γινεται (βιαστηκανε να μου πουνε πολλοι και αντε να το δεχθω).
Ας συζητησουμε τι γινεται για το μελλον. Οχι τι εγινε στο παρελθον και το παρον. Αυτο ηταν και το ολο ζουμι του αρθρου που εγραψε ο Αγης.
Νικος
ΥΓ: ποτε σου ειπα οτι γελαω με σενα η την Ελλαδα. Εγω γελαγα για ολα τα σοφα ρητα που εχουμε που μεχρι τωρα δεν αξιζουν την μελανη που ειναι γραμμενα. (μια και ειναι μονο λογια για εμας του ιδιους που τα λεμε ).
-
ενταξει επιτελους μια σωστη λογικη απαντηση. Τουλαχιστον δειχνεις οτι εχεις κριση και βλεπεις τι γινεται
Το ότι οι απόψεις μου δεν πέφτουν σε αντιφάσεις...αποδεικνύει ότι ΟΛΕΣ ΜΑ ΟΛΕΣ μου οι απαντήσεις ήταν λογικές, με βάση τα δικά μου κριτήρια λογικής όμως...
Και ξανα ρωτω τι θα κανουμε για να σωσουμε την Ελλαδα.
Έτσι μπράβο, το α' πληθυντικό πρόσωπο είναι πάντα το καλύτερο. Βοηθάει εφ' όλης της ύλης, δημιουργεί ομαδικότητα και προσπάθειες από κοινού. Αν θέλεις να κάνεις κάτι για την Ελλάδα, και μόνο για την Ελλάδα, γύρνα πίσω, και εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα παραταχθώ δίπλα σου. Γνρωρίζοντας όμωε οτι αυτό είναι δύσκολο, μείνε εκεί και ασπαζόμενος τις θεωρίες του φίλου σου του Γαβριήλ, ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΒΓΕΣ ΕΞΩ ΚΑΙ ΚΑΝΤΟ...
Εγω δεν μετραω γιατι δεν ειμαι εκει δεν εχω 100% αντιληψη τι γινεται (βιαστηκανε να μου πουνε πολλοι και αντε να το δεχθω).
Η ειλικρίνειά σου σε τιμάει και από τη στιγμή αυτή σε συμπαθώ απεριόριστα...Μετέφερε τα λεγόμενά μου στον Γαβριήλ. Επίσης πες του τι σημαίνει ειλικρίνια γιατί απο ό,τι καταλαβαίνω η σελίδα στο λεξικό του η οποία περιέχει τη λέξη αυτή, απουσιάζει...
Ας συζητησουμε τι γινεται για το μελλον. Οχι τι εγινε στο παρελθον και το παρον. Αυτο ηταν και το ολο ζουμι του αρθρου που εγραψε ο Αγης.
Εάν δεν κοιτάξουμε το παρελθόν και τα λάθη που έχουν γίνει, δεν θα μπορέσουμε ούτε καν να αντιληφθούμε τι φταίει, όχι να λύσουμε προβλήματα...
-
-
ΠΟΤΕ 'ΚΑΝΕΙΣ ΗΠΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ' ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΕΦΡΑΖΕ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 'ΛΟΓΙΚΗ' ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.
-
ΠΟΤΕ 'ΚΑΝΕΙΣ ΗΠΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ' ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΕΦΡΑΖΕ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 'ΛΟΓΙΚΗ' ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.
-
ΠΟΤΕ 'ΚΑΝΕΙΣ ΗΠΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ' ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΕΦΡΑΖΕ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 'ΛΟΓΙΚΗ' ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΑΝ Η ΓΝΩΜΗ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ 100% ΑΡΝΗΤΙΚΗ. Αυτο το λενε αλλιως εδω 'εαν δεν εχεις να πεις κατι θετικο σε καποιον που δεν γνωριζεις πολυ καλα, μην λες τιποτε'.
-
Παρακαλώ?
-
*...Βλεπετε αυτο ειναι ενα τελοιο παραδειγμα για το 'τι ειναι λαθος σημερα με τους Ελληνες πολιτες'.
...Κλασσικη λαθος συμπεριφορα στην Ελλαδα. Σορρυ. Δεν χωρανε πολιτικολογιες σε αυτο το θεμα.*
(απλά δύο πρόχειρες φράσεις από το ίδιο το μυνημά σου σε αυτοδιαψεύδουν)- Βρε παιδί μου τόσο σίγουρος είσαι?
Και ας το παω σε πιο ακραιο σημειο. Ο ταξιτζης στην Αθηνα που μπηκα με τους υπολοιπους ΗΠΑμερικανους συγγενοις, που μας εκανε μια αποσαση 3 χιλιομετρων, 15 χιλιομετρων κανοντας γυρους (δεν ειχε ιδεα οτι υπηρχε Ελληνας μεσα στο ταξι του - εγω δηλαδη), και μας χρεωσε 50% παραπανω απο οτι εγραφε ο μετρητης, ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΑΓΚΑΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ.
Η μαγκια στην Ελλαδα, ειναι 'ΝΑ ΣΕ ΚΛΕΨΩ ΠΡΩΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ, ΘΑ ΜΕ ΚΛΕΨΕΙΣ ΕΣΥ'. Ξερω οτι ξερετε ΑΚΡΙΒΩΣ τι εννοω..
Δηλαδή στις ΗΠΑ δεν υπάρχουν κλέφτες ταξιτζήδες και αυτή σου η εμπειρία κατατάσει τους Ελληνες στους απατεώνες και κλέφτες. Να πατεντάρουμε τότε την κλεψιά και την απάτη και να εισπράτουμε από τα πνευματικά δικαιώματα.
Εχω κι εγώ ένα περιστατικό με αυτοκινητιστή (ταξιτζή) πριν από μερικά χρόνια πήρα ένα ταξί για να πάω σε μια δημόσια υπηρεσία για μια υποχρέωση, στη διαδρομή αντιλαμβάνομαι πως ειχα ξεχάσει το πορτοφόλι μου, με ντροπή ζητάω απο τον ανθρωπο να γυρίσουμε σπίτι μου γιατί δεν είχα να τον πληρώσω, ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ αυτός όχι μόνο μου χάρισε την αξία της διαδρομής αλλά μου έδωσε και χρήματα για τα μικροέξοδα (χαρτόσημα, φωτοαντίγραφα, δηλωσεις 105 κλπ). Φυσικά στο κοντινό μέλλον του τα επέστρεψα.Ξερουμε ολοι την ιστορια με το χρυσο αυγο και την κοτα. Ετσι? Ας την θυμηθουμε λιγο:
Ενας παρα πολυ φτωχος, απο την αρχη της ζωης του, αγροτης μπηκε μεσα στο κοτετσι μια μερα, και βλεπει ενα χρυσο αυγο μεσα στα υπολοιπα αυγα. Την επομενη μερα, το ιδιο. Ξανα και ξανα. Την 6η μερα αναγνωριζει ποια κοτα κανει το χρυσο αυγο και νομιζοντας οτι μεσα της η κοτα εχει αφθονα χρυσα αυγα, την ανηγει να τα παρει και φυσικα δεν βρισκει τιποτε και το μονο που πετυχενει ειναι να σκοτωσει την κοτα που γενουσε τα χρυσα αυγα.
Ο μαγκας ΗΠΑμερικανος ειναι αυτος που καταφερνει να τα 'εχει καλα' με την κοτα που κανει τα χρυσα αυγα, ετσι ωστε να συνεχισει να κανει αυτα για τον αγροτη. Κατι τετοιο δεν ειναι ευκολο, ομως ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΓΚΙΑ. Με την ΗΠΑμερικανικη εννοια.....
Χμμμ...Όπου κότα να βάλουμε μια μικρή χώρα με πλούσιους φυσικούς πόρους? Εσεις παίρνετε τα χρυσά αυγά και τους αφήνετε τα πίτουρά? Μπράβο μάγκες
Τα υπολοιπα σε αλλο επισοδιο.
-
-
ενταξει επιτελους μια σωστη λογικη απαντηση. Τουλαχιστον δειχνεις οτι εχεις κριση και βλεπεις τι γινεται. Και ξανα ρωτω τι θα κανουμε για να σωσουμε την Ελλαδα.
Νικος
ΥΓ: ποτε σου ειπα οτι γελαω με σενα η την Ελλαδα. Εγω γελαγα για ολα τα σοφα ρητα που εχουμε που μεχρι τωρα δεν αξιζουν την μελανη που ειναι γραμμενα. (μια και ειναι μονο λογια για εμας του ιδιους που τα λεμε ).
Αχ Νίκο δυστυχώς για να βοηθήσουμε την Ελλάδα πρέπει να ξυπνήσουμε αρκέτοί, πιστεύω όμως ότι είμαστε στο τελευταίο μας όνειρό ή μάλλον εφιάλτη. Τα βάρη που έχουν φορτωθεί στον λαό μας είναι ένα μεγάλο ζεστό και βαρύ πάπλωμα, πολλές φορές έχω διαβάσει σωστά πράγματα που γράφεις, συνέχισε έτσι με μοναδικό φάρο την λογική και το κοινό συμφέρον και μην παρασύρεσαι από σειρήνες. Οσον αφορά τα ρητά κάποτε εφαρμοζόταν και στην πράξη, τώρα ψάξε και πες μου ποιον δεν συμφέρει να εφαρμόζονται σήμερα
Η σοφία έρχεται ποτέ ταχέως.
ΣΕΝΕΚΑΣ
Na giati alloi exoun ergostasia autokinitwn kai emeis...