-
Ο χρήστης syele έγραψε:
**ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ...ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ...ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΛΛΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ (..ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ)...ΑΛΛΑ ΦΤΑΝΕΙ,ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ? ΟΤΙ ΕΙΧΑΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΕΙΠΑΤΕ **
Mην οργίζεσαι, δες τις σημειολογικές προεκτάσεις του θέματος και θα καταλάβεις το νόημα: Δεν έχουμε ξεφύγει καθόλου από το αρχικό θέμα. Απλά η απάντηση στο αρχικό ερώτημα:
'Γιατί άλλοι έχουν εργοστάσια κι εμείς όχι'
δεν βρίσκεται ΜΕΣΑ στις 14 σελίδες επιχειρημάτων (μπινελικίων), η απάντηση ΕΙΝΑΙ οι 14 σελίδες με τα μπινελίκια! Πιο απλά, η απάντηση στο αρχικό ερώτημα είναι:
'επειδή εμείς καθόμαστε και γράφουμε 14 σελίδες μπινελίκια αντί να δουλεύουμε'.
Aρχίσατε να χτίζετε εργοστάσια και δεν ηρθε να σας βοηθήσει καποιος που συμμετέχει σε 14 σελίδες επιχειρημάτων? Βρε παιδιά μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Σε μια ανταλλαγή απόψεων δεν μπορεί να συμφωνούνε όλοι και η αντιπαράθεση θα συνεχιστεί όσο κάποιος έχει να πει κάτι. Οποιος δεν θέλει να συμμετέχει δεν μπορεί να ζητάει από τους άλλους να σταματήσουν, η ελευθερία λόγου είναι θεσμοθετημένη. Τώρα το γιατί δεν έχουμε εργοστάσια στην Ελλάδα σωστά πράγματα ακούστηκαν απ' όλους όσους συμμετείχαν και πιστεύω ότι καλύφτηκε το θέμα σε ικανοποιητικό βαθμό. Το γεγονός ότι η συζήτηση πήρε την συνηθισμένη τροπή που παίρνει όταν γράφονται φράσεις σαν αυτή περί 'ΑΝΟΥΣΙΟΥ ΛΑΟΥ' είναι φυσικό επακόλουθο.
Φιλικά Σωτήρης
Το όλο νόημα είναι οτί σαφώς είναι σωστό να έχουμε ανταλλαγή απόψεων σε διάφορα θέματα. Δεν είναι σωστό όμως να υπάρχουν προσωπικοί χαρακτηρισμοί. Αυτό είναι το πρόβλημα και σ' αυτό πάνω αναφερόταν (φαντάζομαι) ο kouk.
So, μιλήστε, συζητήστε αλλά με σεβασμό και χωρίς υπαινιγμούς. Δεν έχει νόημαΣυμφωνούμε
-
Ο χρήστης sotiris έγραψε:
**ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ...ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ...ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΛΛΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ (..ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ)...ΑΛΛΑ ΦΤΑΝΕΙ,ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ? ΟΤΙ ΕΙΧΑΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΕΙΠΑΤΕ **
Mην οργίζεσαι, δες τις σημειολογικές προεκτάσεις του θέματος και θα καταλάβεις το νόημα: Δεν έχουμε ξεφύγει καθόλου από το αρχικό θέμα. Απλά η απάντηση στο αρχικό ερώτημα:
δεν βρίσκεται ΜΕΣΑ στις 14 σελίδες επιχειρημάτων (μπινελικίων), η απάντηση ΕΙΝΑΙ οι 14 σελίδες με τα μπινελίκια! Πιο απλά, η απάντηση στο αρχικό ερώτημα είναι:
Aρχίσατε να χτίζετε εργοστάσια και δεν ηρθε να σας βοηθήσει καποιος που συμμετέχει σε 14 σελίδες επιχειρημάτων? Βρε παιδιά μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Σε μια ανταλλαγή απόψεων δεν μπορεί να συμφωνούνε όλοι και η αντιπαράθεση θα συνεχιστεί όσο κάποιος έχει να πει κάτι. Οποιος δεν θέλει να συμμετέχει δεν μπορεί να ζητάει από τους άλλους να σταματήσουν, η ελευθερία λόγου είναι θεσμοθετημένη. Τώρα το γιατί δεν έχουμε εργοστάσια στην Ελλάδα σωστά πράγματα ακούστηκαν απ' όλους όσους συμμετείχαν και πιστεύω ότι καλύφτηκε το θέμα σε ικανοποιητικό βαθμό. Το γεγονός ότι η συζήτηση πήρε την συνηθισμένη τροπή που παίρνει όταν γράφονται φράσεις σαν αυτή περί 'ΑΝΟΥΣΙΟΥ ΛΑΟΥ' είναι φυσικό επακόλουθο.
Φιλικά Σωτήρης
Οχι δεν ειναι φυσικο επακολουθο. Ειναι αντιδραση σε κατασταση θυμου. Ειναι ευκολο να πεις στο Γαβριηλ οτι ειναι προσβλητικος και να προσπαθησεις να του το υποδειξεις. (η μηπως δεν ειναι τοσο ευκολο )
Αντι γιαυτο εχουμε το εκτος εαυτου μπινελικι και εκρηξεις αντι Αμερικανισμου που φυσικα δεν πειθουν κανενα.
Ν.
-
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Γι'αυτό λοιπόν και αισθανόμενος την ανάγκη να επανορθώσω, θα πρότεινα στο φίλο μου τον Γαβριήλ (πες το παράκληση, πες το πρόταση, πες το πρόκληση, όπως θες πες το...), να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αποφευχθεί ο επερχόμενος πόλεμος, εκτός και αν ο ίδιος θεωρεί πως η αποτροπή ενός πολέμου δεν θα κάνει τη ζωή του καλύτερη. Τότε πάω πάσο...
Πρωσοπικη μου γνωμη: Η αλλαγη κυβερνησης στο Ιρακ ειναι αμεσα αναγκαια ΧΤΕΣ. Σκεψου ποσο αναγκαια ειναι αυριο.
Εστω, αφού δεν μου απαντάς στο ερώτημά μου, τουλάχιστον είσαι σε θέση να τεκμηριώσεις την προσωπική σου γνώμη? Στο κάτω-κάτω ρε αδερφέ διάλογο και ανταλλαγή απόψεων κάνουμε, και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία όλοι μας να αντιληφθούμε αν αξίζει τον κόπο η θυσία κάποιων εκκατοντάδων αμάχων
Ποιο μερος απο την προταση 'κανε search να βρεις την απαντηση, εχω απαντησει σε ολα αυτα' δεν καταλαβαινεις? Το 'κανε' ή το 'search'.
Σου δινω απαντηση μεν, δεν σου δινω απαντηση δε (συμφωνα με σενα). ΠΟυ να μιλουσα και Αγγλικα.
-
Η σοφία έρχεται ποτέ ταχέως.
ΣΕΝΕΚΑΣ
Λαθος. Η Σοφια ερχεται με το γνωθις αυτου.= Γαβριηλ
Χεχε έτσι όπως το έγραψες μόνο την υπογραφή σου μπορείς να βάλεις
Σορρυ για το συντακτικο και την ορθογραφια. Ειμαι σιγουρος ομως οτι ξερεις τι εννοω και αυτο φτανει.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Τωρα συγγνώμη αλλα κάτι δεν καταλαβαίνω.
ΟΚ.
Ο Σαντάμ είναι δικτάτορας.Καμμιά αντίρρηση.Οι ΗΠΑ αποφάσισαν οτι πρέπει να τον διώξουν (!!με ποιά δικαιοδοσία δεν ξέρω,αλλα έστω). για το καλό του λαού του και της παγκόσμιας ειρήνης.ΟΚ μέχρι εδω.Υπερδύναμη είναι,οτι γουστάρουν κάνουν!! (και τα περί Συμμάχων αφήστε τα καλύτερα).Ερώτηση:
Το 1991 στον 1ο πόλεμο,γιατι δεν τον έριξαν αφου κέρδισαν?!Κουκ με εκπλησεις αρνητικως που δεν μπορεις να απαντησεις στο παραπανω. Μην το παιρνεις πρωσοπικα. Αυτο παει σε ολους. Και σε μενα διοτι και εγω δεν ηξερα την απαντηση σε αυτο διοτι το 91 και 92 ειμουν στην Ελλαδα. Ειναι ντροπη ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ (ακομη και ο τελευταιος Ελληνας) ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟ 1991 ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ. Μετα μου λεει προπαγανδα. Το εχουμε περασει αυτο περα για περα.
-
2. Οσο για την Εγνατία οδό έχει τις ρίζες της στην ρωμαική εποχή, οπότε μπορείς να λές ότι για να γίνει κάτι στην Ελλάδα παίρνει αιώνεςΟΚ τοτε. 'Σημειωσε με' σαν να το ειπα. Τωρα τι γινετε? Α, ξεχασα. Μειναμε για ακομη μια φορα στα....λογια.
-
Ο χρήστης Castor έγραψε:
**Βρε παιδιά δεν ξαναγυρνάμε στο θέμα μας **:-?Τελικά το Φόρουμ μου θυμίζει τον 'Καλό στρατιώτη Σβέϊκ' που από αλλού ξεκινούσε και πάντα αλλού κατέληγε!
Ελα ντε.
ΑΛλα οχι. Του Ελλην το προβλημα ειναι ο Σανταμ και οι ΗΠΑ. Δεν μπορουν να το χωνεψουν. Το τι γινετε στην Ελλαδα? Ποιος νοιαζεται?
-
Δεν εχω ακουσει ή διαβασει για ενα πιο ΑΝΟΥΣΙΟ ΛΑΟ στον πλανητη...
Από σένα μάλλον σαν κοπλιμέντο θα το πάρω, αλλά για χάρη της αντιπαράθεσης θα προσθέσω,
: Την ηγεμονία του πολιτισμού της ανθρωπότητας την έχει αναμφισβήτητα το Έθνος των Ελλήνων
ΒΙΛΑΜΟΒΙΤΣ
Βιλαμοβιτς ετσι? Τι λες ρε συ? Βιλαμοβιτς ε?
Ε τί να κάνουμε εμείς έχουμε ανθρώπους να επικαλεστούμε ώς υπεράσπισή μας στη λάσπη
Εχω και εγω την γατα μου. Εκεινη να δεις σοφα που λεει. Αλλα δεν σου τα λεω ομως οπως βλεπεις. Βλεπεις....'δεν πιστευω οτι ακουω'.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Δε με πολυβλέπετε σε αυτού του είδους τους διαλόγους (και δε θα με ξαναδείτε στο εν λόγω thread) - Αν θέλετε ανοίγουμε ένα **άλλο forum **και τα λέμε...Πάντως κάνω μία και μόνη παρατήρηση:
Τουλάχιστον οι ημεδαποί τονίζουν τα κακώς κείμενα της χώρας τους, η αλλοδαποί πάλι κωφεύουν μπροστά στα δικά τους.Πετρο, που το ειδες το 'τονιζουν'? Οταν αρχισα να γραφω εγω, οι περισσοτεροι πηγαν στην αμυνα. Εχει αλλαξει το θεμα ψαχνοντας δικαιολογιες γιατι η Ελλαδα δεν ειναι πιο μπροστα.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Φιλικά Σωτήρης
Οχι δεν ειναι φυσικο επακολουθο. Ειναι αντιδραση σε κατασταση θυμου. Ειναι ευκολο να πεις στο Γαβριηλ οτι ειναι προσβλητικος και να προσπαθησεις να του το υποδειξεις. (η μηπως δεν ειναι τοσο ευκολο )
Αντι γιαυτο εχουμε το εκτος εαυτου μπινελικι και εκρηξεις αντι Αμερικανισμου που φυσικα δεν πειθουν κανενα.
Ν.
Ο θυμός σε μια προσβολή είναι φυσικό επακόλουθο Νίκο, η οργισμένη αντίδραση είναι φυσικό επακόλουθο αν και δεν πιστεύω ότι είναι το καλύτερο μέσο για να αναδειχτούν οι απόψεις σου όσο σωστές κι αν είναι.
Οσο για τις 'εκρήξεις αντιαμερικανισμού' όπως τις ονομάζεις πάντα έχουν ως εναυσμα την ανθελληνική προπαγάνδα του gavriil.
Εσένα προσωπικά δεν σε κατατάσω με τον gavriil αρκετές φορές γράφεις με την λογική αλλά έχεις παρασυρθεί επίσης αρκετές φορές αντιδρώντας απότομα και θυμό. Εγώ θα σε ήθελα σύμμαχο καθώς εσύ αποτελείς αντιπρόσωπό μας στις ηπα.Φιλικά Σωτήρης
-
Ρίξε μία ματιά Γαβριήλ στα υπόλοιπα threads του forum και θα δεις πώς οι 'ημεδαποί' όχι μόνο παραδέχονται τα κακώς κείμενα της χώρας τους, αλλά και τα καταδεικνύουν όπως μπορούν. Κάτι που δεν έχω δει να γίνεται όταν θίγονται τα κακώς κείμενα του 'εξωτερικού'. Ούτε καν ως απλή παραδοχή: π.χ. 'ναι ρε παιδιά, είναι μαλακία να επιτρέπεται η χορήγηση Πρόζακ σε παιδιά 7 ετών και το κράτος μας κάνει τα στραβά μάτια στη χρήση αντικαταθλιπτικών από παιδιά 12 ετών' (κάτι το οποίο νομιμοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ)
-
Εσύ έχεις την πολυτέλεια να τα βλέπεις ως δικαιολογίες, εμείς πληρώνουμε ακόμα τις συνέπειες με μεγαλύτερη από όλες την νοοτροπία του ραγιά με την απύθμενη ξενολαγνεία.
Αυτο ειναι ολο το νοημα μου. Οτι ΝΟΜΙΖΕΤΕ οτι πληρωνεται. Και αυτο κατασκευασμενη δικαιολογια. Το οτι πρεπει να πληρωσεις τα παλια ειναι σιγουρο. Αυτο που λεω εγω ειναι οτι ειναι οφθαλμοφανες οτι στην Ελλαδα ψαχνεται δικαιολογιες για να μην πληρωσεται για να πατε παρακατω. Το οτι θελει θυσιες ειναι σιγουρο. Αυτες εκαναν αλλοι λαοι δεκαετιες τωρα και γιαυτο ειδαν αποτελεσματα αργοτερα. Εκεινο ειναι το κυριο σημειο. Η πληρωμη και οι θυσιες.
Ψηφιζοντας τον ανικανο πολιτικο επηδει υποσχεται περισσοτερα, ειναι ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.
Μετα, αναρωτωμενος, γιατι εγινε κατι τετοιο αργοτερα, ειναι απλα, αφελης συμπεριφορα.
Α μια στιγμη. Κατσε να σε βοηθησω. Οι ΗΠΑ παλι το παραδειγμα εδω φυσικα.
Για τις ΗΠΑ:
Το χρημα απο τον ουρανο επεσε
Η στρατιωτικη μηχανη τους την δωρησαν
Η διπλωματικη ικανοτητα την βρηκαν στον δρομο
Αλλοι δουλευουν για αυτους καθε μερα που περναει
Τους ουρανοξυστες οι Ελληνες τους εχτισαν και οι ΗΠΑμερικανοι κοιταζαν
Το οδικο δυκτιο το εχτισαν οι Αφρικανοι
Το Χαρβαντ το εφτιαξαν οι Αριανοι
Το Ψωμι τους το κλεβουν απο ΟΛΟΥΣ τους αλλους και μετα τους εκτελουν.
Στο φεγγαρι δεν πηγαν ποτε, ηταν κινηματογραφημενο
Το Star Wars προγραμα ειναι μονο μια ταινια και ολα τα αλλα ειναι παραμυθια
ΜΟνο οι Ελληνες ξερουν λογο αρχαιας Ελλαδας και μονο...Ωπα παρασυρθηκα εδω.
Τα καλα νοσοκομια επισης επεσαν απο τον ουρανο
Ασε τα νοσοκομια, οι Γιατροι ειρθαν απο την Ινδια και τους κρατανε εδω με τις χειροπεδες και τον γιακα
Οι φαρμακευτηκες εταιριες βρισκουν ολα αυτα τα φαρμακα που χρισημοποιουν εκκατομυρια Ελληνες στον δρομο. Οχι σε ΗΑΠμερικανικους δρομους by the way.
Οι αυτοκινητοβιομηχανιες επισης βρεθηκαν στην αλλη πλευρα του βουνου, οπου Ευρωπαιοι ζουσαν
Α, η Οπελ ειναι Γερμανικη εταιρια, οπως και η Φορντ. Η Βολβο ειναι Σουηδικη οπως και η Σααμπ. Η Βοξουλ ειναι Αγγλικη και η Χολντεν ΑυστραλεζικηΟΛΑ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ, ΟΙ ΗΠΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΕΤΟΙΜΑ.
Μια ειναι η Ελλαδα.
Ναι μπράβο σας, τα δεινά που περάσατε σαν λαός περιγράφονται απο αυτά που έγραψες, άρε gavriil πολύ πλάκα έχεις.
Οταν θα διαβασεις ΗΠΑμερικανικη ιστορια (περνει μερικα χρονια), τοτε ελα να μου ξαναπεις το παραπανω με το χερι στην καρδια.
-
Καλό να πω κι εγώ ένα?
Πως λέμε στα γιαπωνέζικα τον πεθαμένο?
Ο για το Χώμα
Εσυ ποσα χρονια εμειρια εχεις απο ενχρωμους? Ποσα χρονια ζεις στην ιδια κοινωνια με αυτους? Ισως να ξερεις καλυτερα απο μενα.
Α συγνώμη δεν ξέρω τόσα πολλά όσο εσύ που ζεις στο γκέτο
Σε γκετο δεν ζω, ομως σιγουρα απο 'ενχρωμους' ξερω καλυτερα απο σενα εαν ζεις στην Ελλαδα.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Απλά η απάντηση στο αρχικό ερώτημα:'Γιατί άλλοι έχουν εργοστάσια κι εμείς όχι'
Ακριβως. Αποφυγη πληρωμης, οπως εγραψα.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Απλά η απάντηση στο αρχικό ερώτημα:
Ακριβως. Αποφυγη πληρωμης, οπως εγραψα.
Αν μετρήσεις τα post σου μάλλον το παράδειγμα δε σε συμφέρει .
Και pls μην πετσοκόβεις το post μου, τόσο κόπο έκανα να το γράψω και μου χαλάς το (βαθύτατο) νόημα. Αμα θες να το κάνεις quote καντο ολόκληρο, δε χρεώνω με τη λέξη.
Kisses
-
Πλακα κανεις ετσι? Και φυσικα εχει ο ΗΠΑμερικανο πολιτης να σταματησει τον πολεμο. Εδω και 9 μηνες τα polls λενε οτι απο 58% εως 75% των ΗΠΑμερικανων πολιτων συμφωνουν για 'εξαγωγη' της κυβερνησης του Σανταμ απο την ΗΠΑμερικανικη στρατιωτηκη μηχανη. Τι νομιζεις, οτι ο Μπους μπορει να μπει στο Ιρακ χωρις να το θελει η κοινη γνωμη? Ποια νεα παρακολουθεις?Δεν εχετε ιδεα για το τι γινετε εδω. Και μαλιστα νομιζεται οτι ξερετε και αυτο ειναι το κακο
Για πες μου. Εσυ εισαι της εντυπωσης οτι οι ΗΠΑμερικανικη κοινη γνωμη δεν θελει την εξαγωγη της κυβερνησης του Σανταμ με στρατιωτικα μεσα?
Η πλειοψηφια των ΗΠΑμερικανων (μαζι και εγω) δινουν παρσινο φως σε στρατιωτικες επεμβασεις στο Ιρακ για την εξαγωγη του Σανταμ. Ξαναρωταω, ποια νεα διαβαζεις?
Επειδή έγραψες τα παραπάνω έκανα μια πρόχειρη αναδρομή στις τελευταίες ανασκοπήσεις που έχουν γίνει στις ΗΠΑ για το θέμα (έτσι για να γίνεται κουβέντα, κόσμια βέβαια ). Και είδα τα ακόλουθα:
-
Η κοινή γνώμη των πολιτών των ΗΠΑ υποστηρίζει τη χρήση στρατιωτικών μέσων αλλά με όλο και μικρότερη πλειοψηφία που κυμαίνεται από 49% έως και 65%. Πουθενά δε βρήκα κάτι σχετικό με 75%. Φυσικά το ποσοστό αυτό ανεβαίνει με τους Ρεπουμπλικάνους. Οι Δημοκρατικοί είναι σαφώς εναντίον.
-
Η πλειοψηφία των πολιτών της ΗΠΑ απαιτεί την έγκριση του ΟΗΕ για επέμβαση και δεν επιθυμεί οι ΗΠΑ να δρουν μόνες τους. Τα ποσοστά αποδοχής της μονομερούς επέμβασης είναι 39%, 31%, 23%, 35% σε διάφορα Polls!!!
-
H πλειοψηφία των πολιτών των ΗΠΑ επιθυμεί τη διάθεση περισσότερου χρόνου στους επιθεωρητές του ΟΗΕ και να μη γίνει επέμβαση αμέσως. Τα ποσοστά είναι ανάλογα των παραπάνω.
-
Η πλειοψηφία των πολιτών των ΗΠΑ επιθυμεί αποδείξεις που να δικαιολογούν μια στρατιωτική επέμβαση. Χωρίς αποδείξεις δεν επιθυμούν επέμβαση.
Βλέπω μια άλλη λογική απ' αυτή που μας παρουσιάζεις Γαβριήλ. Έλεγχος από ΟΗΕ, Διάθεση χρόνου για διπλωματία, απαίτηση για έγκριση από ΟΗΕ, πόλεμος. Μ' αυτή τη σειρά.
Άλλωστε κάτι τέτοιο αναμένεται να πει και ο Bush σήμερα στο διάγγελμα. Παράταση χρόνου. Για να δούμε...
-
-
Ερώτηση:
Το 1991 στον 1ο πόλεμο,γιατι δεν τον έριξαν αφου κέρδισαν?!Κουκ με εκπλησεις αρνητικως που δεν μπορεις να απαντησεις στο παραπανω. Μην το παιρνεις πρωσοπικα. Αυτο παει σε ολους. Και σε μενα διοτι και εγω δεν ηξερα την απαντηση σε αυτο διοτι το 91 και 92 ειμουν στην Ελλαδα. Ειναι ντροπη ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ (ακομη και ο τελευταιος Ελληνας) ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟ 1991 ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ. Μετα μου λεει προπαγανδα. Το εχουμε περασει αυτο περα για περα.
Το 1991 η 'Καταιγίδα της Ερήμου' έφτασε μέχρι εκεί που έφτασε επειδή αυτή ήταν η εντολή του ΟΗΕ, να διώξουν το Ιράκ από το Κουβέιτ.
Οπότε περιμένω από τις ΗΠΑ αυτή τη φορά:
(1) Να μην ενεργήσουν χωρίς εντολή του ΟΗΕ (πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις Μπους 'θα προχωρήσουμε μόνοι μας' κτλ.)
(2) Οταν ενεργήσουν ME εντολή ΟΗΕ, να μην παραβούν τα όσα ορίζει. Αν πχ. ορίσει 'αφοπλισμός του Ιράκ' (διότι πουθενά δεν έχω δει ψήφισμα του ΟΗΕ για το Σαντάμ, μόνο για το όπλα του έχω δει), περιμένω μετά το πέρας των επιχειρήσεων ο Σαντάμ να συνεχίσει να είναι στην εξουσία ή αν δεν είναι στην εξουσία, να μην εμπλέκονται σε αυτό οι δυνάμεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους (πχ. λόγω εξέγερσης του λαού του Ιράκ).Τα λέω καλά ? ή είμαι υπερβολικά αφελής ?
-
Εσύ έχεις την πολυτέλεια να τα βλέπεις ως δικαιολογίες, εμείς πληρώνουμε ακόμα τις συνέπειες με μεγαλύτερη από όλες την νοοτροπία του ραγιά με την απύθμενη ξενολαγνεία.
Αυτο ειναι ολο το νοημα μου. Οτι ΝΟΜΙΖΕΤΕ οτι πληρωνεται. Και αυτο κατασκευασμενη δικαιολογια. Το οτι πρεπει να πληρωσεις τα παλια ειναι σιγουρο. Αυτο που λεω εγω ειναι οτι ειναι οφθαλμοφανες οτι στην Ελλαδα ψαχνεται δικαιολογιες για να μην πληρωσεται για να πατε παρακατω. Το οτι θελει θυσιες ειναι σιγουρο. Αυτες εκαναν αλλοι λαοι δεκαετιες τωρα και γιαυτο ειδαν αποτελεσματα αργοτερα. Εκεινο ειναι το κυριο σημειο. Η πληρωμη και οι θυσιες.
Ψηφιζοντας τον ανικανο πολιτικο επηδει υποσχεται περισσοτερα, ειναι ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.
Μετα, αναρωτωμενος, γιατι εγινε κατι τετοιο αργοτερα, ειναι απλα, αφελης συμπεριφορα.
Α μια στιγμη. Κατσε να σε βοηθησω. Οι ΗΠΑ παλι το παραδειγμα εδω φυσικα.
Για τις ΗΠΑ:
Το χρημα απο τον ουρανο επεσε
Η στρατιωτικη μηχανη τους την δωρησαν
Η διπλωματικη ικανοτητα την βρηκαν στον δρομο
Αλλοι δουλευουν για αυτους καθε μερα που περναει
Τους ουρανοξυστες οι Ελληνες τους εχτισαν και οι ΗΠΑμερικανοι κοιταζαν
Το οδικο δυκτιο το εχτισαν οι Αφρικανοι
Το Χαρβαντ το εφτιαξαν οι Αριανοι
Το Ψωμι τους το κλεβουν απο ΟΛΟΥΣ τους αλλους και μετα τους εκτελουν.
Στο φεγγαρι δεν πηγαν ποτε, ηταν κινηματογραφημενο
Το Star Wars προγραμα ειναι μονο μια ταινια και ολα τα αλλα ειναι παραμυθια
ΜΟνο οι Ελληνες ξερουν λογο αρχαιας Ελλαδας και μονο...Ωπα παρασυρθηκα εδω.
Τα καλα νοσοκομια επισης επεσαν απο τον ουρανο
Ασε τα νοσοκομια, οι Γιατροι ειρθαν απο την Ινδια και τους κρατανε εδω με τις χειροπεδες και τον γιακα
Οι φαρμακευτηκες εταιριες βρισκουν ολα αυτα τα φαρμακα που χρισημοποιουν εκκατομυρια Ελληνες στον δρομο. Οχι σε ΗΑΠμερικανικους δρομους by the way.
Οι αυτοκινητοβιομηχανιες επισης βρεθηκαν στην αλλη πλευρα του βουνου, οπου Ευρωπαιοι ζουσαν
Α, η Οπελ ειναι Γερμανικη εταιρια, οπως και η Φορντ. Η Βολβο ειναι Σουηδικη οπως και η Σααμπ. Η Βοξουλ ειναι Αγγλικη και η Χολντεν ΑυστραλεζικηΟΛΑ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ, ΟΙ ΗΠΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΕΤΟΙΜΑ.
Μια ειναι η Ελλαδα.
Ναι μπράβο σας, τα δεινά που περάσατε σαν λαός περιγράφονται απο αυτά που έγραψες, άρε gavriil πολύ πλάκα έχεις.
Οταν θα διαβασεις ΗΠΑμερικανικη ιστορια (περνει μερικα χρονια), τοτε ελα να μου ξαναπεις το παραπανω με το χερι στην καρδια.
Την πηρα δυο τετραμηνα στο πανεπιστημιο ( American History I, American History II). Μεγαλα ζορια για εμενα που το 98% δεν το ειχα ξανακουσει.
Στην Ελλαδα στο γυμνασιο ειναι ενα κεφαλαιο και δεν ξερω τι κανουν στο πανεπιστημιο;
Οποτε το να πει καποιος (στην Ελλαδα)οτι καταλαβαινει Αμερικανικη ιστορια απεχει πολυ απο την πραγματικοτητα. Εκτος και αν την εχει διαβασει και ακομα δεν ειναι το ιδιο να την διαβασεις και να την παιρνεις με λεπτομεριες για 8 μηνες. Επισης να διδασκεται απο καποιον που εχει διδακτορικο στην Ιστορια και την ξερει μεσα και εξω.
Νικος
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ερώτηση:
Το 1991 η 'Καταιγίδα της Ερήμου' έφτασε μέχρι εκεί που έφτασε επειδή αυτή ήταν η εντολή του ΟΗΕ, να διώξουν το Ιράκ από το Κουβέιτ.
Οπότε περιμένω από τις ΗΠΑ αυτή τη φορά:
(1) Να μην ενεργήσουν χωρίς εντολή του ΟΗΕ (πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις Μπους 'θα προχωρήσουμε μόνοι μας' κτλ.)
(2) Οταν ενεργήσουν ME εντολή ΟΗΕ, να μην παραβούν τα όσα ορίζει. Αν πχ. ορίσει 'αφοπλισμός του Ιράκ' (διότι πουθενά δεν έχω δει ψήφισμα του ΟΗΕ για το Σαντάμ, μόνο για το όπλα του έχω δει), περιμένω μετά το πέρας των επιχειρήσεων ο Σαντάμ να συνεχίσει να είναι στην εξουσία ή αν δεν είναι στην εξουσία, να μην εμπλέκονται σε αυτό οι δυνάμεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους (πχ. λόγω εξέγερσης του λαού του Ιράκ).Τα λέω καλά ? ή είμαι υπερβολικά αφελής ?
Φυσικα και τα λες καλα και σωστα. Εκεινο που ομως συμβαινει οτι ο Σανταμ ειναι μαστορας στο να παιζει παιχνιδια με τον ΟΗΕ και τους Επιθεωρητες. Αυτο ακριβως δειχνει οτι το τελευταιο πραγμα που θελει να δειξει οτι δεν εχει βιολογικα οπλα. Οποτε για 10 χρονια το εχει κανει αυτο με αποτελεσμα να εχει εξαντλησει τα ορια της υπομονης. Και φυσικα ειναι ετοιμος να το ξανακανει για τα επομενα 10 και 20 χρονια. Οποτε εχουμε ενα φαυλο κυκλο που φυσικα μπορει να χρειαστει να τελειωσει με πολεμο.
Νικος
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Πλακα κανεις ετσι? Και φυσικα εχει ο ΗΠΑμερικανο πολιτης να σταματησει τον πολεμο. Εδω και 9 μηνες τα polls λενε οτι απο 58% εως 75% των ΗΠΑμερικανων πολιτων συμφωνουν για 'εξαγωγη' της κυβερνησης του Σανταμ απο την ΗΠΑμερικανικη στρατιωτηκη μηχανη. Τι νομιζεις, οτι ο Μπους μπορει να μπει στο Ιρακ χωρις να το θελει η κοινη γνωμη? Ποια νεα παρακολουθεις?
Δεν εχετε ιδεα για το τι γινετε εδω. Και μαλιστα νομιζεται οτι ξερετε και αυτο ειναι το κακο
Για πες μου. Εσυ εισαι της εντυπωσης οτι οι ΗΠΑμερικανικη κοινη γνωμη δεν θελει την εξαγωγη της κυβερνησης του Σανταμ με στρατιωτικα μεσα?
Η πλειοψηφια των ΗΠΑμερικανων (μαζι και εγω) δινουν παρσινο φως σε στρατιωτικες επεμβασεις στο Ιρακ για την εξαγωγη του Σανταμ. Ξαναρωταω, ποια νεα διαβαζεις?
Επειδή έγραψες τα παραπάνω έκανα μια πρόχειρη αναδρομή στις τελευταίες ανασκοπήσεις που έχουν γίνει στις ΗΠΑ για το θέμα (έτσι για να γίνεται κουβέντα, κόσμια βέβαια ). Και είδα τα ακόλουθα:
-
Η κοινή γνώμη των πολιτών των ΗΠΑ υποστηρίζει τη χρήση στρατιωτικών μέσων αλλά με όλο και μικρότερη πλειοψηφία που κυμαίνεται από 49% έως και 65%. Πουθενά δε βρήκα κάτι σχετικό με 75%. Φυσικά το ποσοστό αυτό ανεβαίνει με τους Ρεπουμπλικάνους. Οι Δημοκρατικοί είναι σαφώς εναντίον.
-
Η πλειοψηφία των πολιτών της ΗΠΑ απαιτεί την έγκριση του ΟΗΕ για επέμβαση και δεν επιθυμεί οι ΗΠΑ να δρουν μόνες τους. Τα ποσοστά αποδοχής της μονομερούς επέμβασης είναι 39%, 31%, 23%, 35% σε διάφορα Polls!!!
-
H πλειοψηφία των πολιτών των ΗΠΑ επιθυμεί τη διάθεση περισσότερου χρόνου στους επιθεωρητές του ΟΗΕ και να μη γίνει επέμβαση αμέσως. Τα ποσοστά είναι ανάλογα των παραπάνω.
-
Η πλειοψηφία των πολιτών των ΗΠΑ επιθυμεί αποδείξεις που να δικαιολογούν μια στρατιωτική επέμβαση. Χωρίς αποδείξεις δεν επιθυμούν επέμβαση.
Βλέπω μια άλλη λογική απ' αυτή που μας παρουσιάζεις Γαβριήλ. Έλεγχος από ΟΗΕ, Διάθεση χρόνου για διπλωματία, απαίτηση για έγκριση από ΟΗΕ, πόλεμος. Μ' αυτή τη σειρά.
Άλλωστε κάτι τέτοιο αναμένεται να πει και ο Bush σήμερα στο διάγγελμα. Παράταση χρόνου. Για να δούμε...
και εγω πιστευω οτι θα τους δωσει πιστωση χρονου και θα αφησει τους επιθεωρητες να ψαξουν πιο καλα. Αλλα βεβαια δεν θα εινια ευκολο να βρουν τιποτα μια και ειναι καλα κρυμενα και αδηλωτα.
Εν τω μεταξυ αν χρειαστει η στρατιωτικη δυναμη ειναι ετοιμη και θα ειναι ακομα πιο ετοιμη σε ενα δυο μηνες.
Νικος
-
Na giati alloi exoun ergostasia autokinitwn kai emeis...