-
Γνωρίζουμε τιμούλα...?
-
Όντως περίεργος συνδυασμός..... και εγώ θα προτιμούσα την τετρακίνηση του Niva με τον νέο κινητήρα...
Υποθέτω ότι αν είναι έτσι τα πράματα μπορεί να το θεωρήσουμε σαν ένα φτηνό Vitara με πιο ζωηρό κινητήρα (από τον 1,6 και πιο οικονομικό σε όλα από τον δίλιτρο). -
Η τιμή των $8,000 που αναφέρεται πιο πάνω ισχύει?
δηλ μιλάμε για
-
Ο χρήστης akela έγραψε:
ΤΟ ΝΕΟ ΝΙΒΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΔΟΚΙΜΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!.
Η ΑΝΤΙΠΡΩΣΟΠΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΜΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΥΚΛΟΦΩΡΕΙ ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΙΣΜΕΝΟ.ΕΝΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΙ, ΟΜΟΙΟ ΜΕ ΤΗΣ ΦΟΤΟΓΡΑΦΙΑΣ.ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΚΟΛΗΤΑ ΣΤΗ ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΕΤΕ ΠΡΟΦΑΝΟΣ ΤΟ ΣΗΜΑ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΕΧΩΣ!!!!!!!!!!!!!!!ΑΡΓΗΣΑ ΛΙΓΟ ΟΜΟΣ ΕΧΩ ΚΑΛΑ ΝΕΑ.
ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΝΙΒΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑΞΙΝΟΜΟΥΝΤΑΙ.ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΘΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΛΑΝΤΑ ΝΙΒΑ ΜΕ ΜΟΤΕΡ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ 1.7 ΤΗΣ ΛΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΟΠΟΣ ΤΟ ΠΑΛΙΟ.ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ «ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 2005» ΘΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕΒΡΟΛΕΤ ΝΙΒΑ, ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΤΕΡ ΟΠΕΛ 1.8, ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΣΟΥΖΟΥΚΙ ΒΙΤΑΡΑ; ΚΑΙ 2000 ΕΥΡΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΧΩΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Φίλε μου είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι το νέο Niva εδώ. Όχι για δοκιμές (που έτσι κι αλλιώς είναι λίγο υπερβολικό ειδικά για την εδώ αντιπροσωπεία), αλλά ότι το αυτοκίνητο βρίσκετε στα γκαράζ της αντιπροσωπείας στην Καβάλας (Λ. Αθηνών).
Τώρα, όσον αφορά τους κινητήρες και αυτό ήταν λίγο πολύ γνωστό. Η φήμες λένε ότι θα κυκλοφορούν παράλληλα και τα δύο με διαφορετικό σήμα και μάλιστα δεν θα λέγονται και τα δύο Niva.
Τέλος, για το σύστημα μετάδοσης, μου ακούγεται πολύ ράδιο αρβύλα. Πρώτον οι foto που έχουμε δει (κάτω από το αυτοκίνητο, διάβασε το επόμενο post μου) δεν μαρτυρούν κάτι τέτοιο. Δεύτερον η Suzuki δεν έχει καμία σχέση με την Chevrolet ή την Vaz (Lada) και δεν βλέπω κανένα λόγο να χρησιμοποιηθούν μέρη από vitara.
Ο καιρός θα δείξει.
-
http://www.gm-avtovaz.com/en/cars/cars.php
Όλα είναι εδώ!!! Και τα δύο.
http://www.geocities.com/MotorCity/Down ... -niva.html
Λοιπόν, από τις φωτογραφίες βγαίνουν τα εξής:
- Το μοτέρ είναι το ίδιο (1.7 mpi) με αλλαγμένη την διάταξη των 'παρελκόμενων'. Εαν τώρα το έχουν κάνει 1.8, δεν φαίνετε, πάντως είναι αυτό που φοράει και τώρα.
2.Το μπροστινό διαφορικό είναι διαφορετικό
-
Το κιβώτιο και το μεσαίο διαφορικό είναι διαφορετικά.
-
Οι σύνδεσμοι στο μεσαίο και στο κιβώτιο είναι διαφορετικοί.
-
Η μπροστινή ανάρτηση φαίνετε ίδια
-
Η πίσω ανάρτηση, έχει διαφορετική θέση στήριξης των αμοστισέρ. Δεν φαίνετε εάν έχει αλλάξει κάτι άλλο.
-
Το μεσαίο κιβώτιο, μπλοκάρει από τον μικρό επιλογέα ο οποίος δουλεύει ως εξής --> 'μπρος'΄- 'πίσω' / 'αργά' - 'γρήγορα' και 'δεξιά' - 'αριστερά' / 'μπλοκάρει' - 'ελευθερώνει'.
-
Aν έρθει στην Ελλάδα με καλή τιμή θα γίνει best seller!
-
Θα ήμουνα περίεργος να μάθω αν θα λέγατε τα ίδια διθυραμβικά σχόλια αν δεν ήταν Lada αλλα πχ KIA.
Ισως τότε να μην ήτανε 'σκυλί' (?) και το παρωχημένο της σχεδίασης να ήτανε φανερό.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Θα ήμουνα περίεργος να μάθω αν θα λέγατε τα ίδια διθυραμβικά σχόλια αν δεν ήταν Lada αλλα πχ KIA.Ισως τότε να μην ήτανε 'σκυλί' (?) και το παρωχημένο της σχεδίασης να ήτανε φανερό.
Τα ίδια θα έλεγα προσωπικά εγώ και για τους κορεάτες οι οποίοι είναι ΣΑΦΩΣ ανώτεροι από τους Ρώσους, δεν τίθεται θέμα!
Και όταν μάλιστα η ΚΙΑ εχει δώσει τα διαπιστευτήριά της με το Sportage I ... -
Ε όχι και καμιά σχέση η Chevrolet με την Suzuki μην λέμε και οτι θέλουμε. Το Grand vitara κυκολοφορύσε στις ΗΠΑ και με το σήμα της Chevrolet με την ονομασία Tracker.
http://www.iihs.org/vehicle_ratings/ce/html/98020.htm -
Αλλωστε Suzuki, Chevrolet, OPEL, Mazda, Saab και λοιπές ανήκουν στο GM Group...
Πολύ μπλέξιμο και απ' όλες τις ηπείρους... ...όλα τα χαρμάνια μέσα!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αλλωστε Suzuki, Chevrolet, OPEL, Mazda, Saab και λοιπές ανήκουν στο GM Group...Πολύ μπλέξιμο και απ' όλες τις ηπείρους... ...όλα τα χαρμάνια μέσα!
Για την Suzuki δεν το ήξερα. Ρώτησα, έμαθα και στεναχωρήθηκα. Ναι, ακούγεται ότι το 1.8 θα έχει μετάδοση από την Suzuki
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ε όχι και καμιά σχέση η Chevrolet με την Suzuki μην λέμε και οτι θέλουμε. Το Grand vitara κυκολοφορύσε στις ΗΠΑ και με το σήμα της Chevrolet με την ονομασία Tracker.
http://www.iihs.org/vehicle_ratings/ce/html/98020.htmΟΚ αδερφέ!! Μην μας δείρεις κι όλας, ένα λάθος κάναμε.
-
Ο χρήστης tasmania έγραψε:
ΤΟ ΝΕΟ ΝΙΒΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΔΟΚΙΜΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!.
Η ΑΝΤΙΠΡΩΣΟΠΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΜΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΥΚΛΟΦΩΡΕΙ ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΙΣΜΕΝΟ.ΕΝΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΙ, ΟΜΟΙΟ ΜΕ ΤΗΣ ΦΟΤΟΓΡΑΦΙΑΣ.ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΚΟΛΗΤΑ ΣΤΗ ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΕΤΕ ΠΡΟΦΑΝΟΣ ΤΟ ΣΗΜΑ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΕΧΩΣ!!!!!!!!!!!!!!!ΑΡΓΗΣΑ ΛΙΓΟ ΟΜΟΣ ΕΧΩ ΚΑΛΑ ΝΕΑ.
ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΝΙΒΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑΞΙΝΟΜΟΥΝΤΑΙ.ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΘΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΛΑΝΤΑ ΝΙΒΑ ΜΕ ΜΟΤΕΡ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ 1.7 ΤΗΣ ΛΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΟΠΟΣ ΤΟ ΠΑΛΙΟ.ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ «ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 2005» ΘΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕΒΡΟΛΕΤ ΝΙΒΑ, ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΤΕΡ ΟΠΕΛ 1.8, ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΣΟΥΖΟΥΚΙ ΒΙΤΑΡΑ; ΚΑΙ 2000 ΕΥΡΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΧΩΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Φίλε μου είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι το νέο Niva εδώ. Όχι για δοκιμές (που έτσι κι αλλιώς είναι λίγο υπερβολικό ειδικά για την εδώ αντιπροσωπεία), αλλά ότι το αυτοκίνητο βρίσκετε στα γκαράζ της αντιπροσωπείας στην Καβάλας (Λ. Αθηνών).
Τώρα, όσον αφορά τους κινητήρες και αυτό ήταν λίγο πολύ γνωστό. Η φήμες λένε ότι θα κυκλοφορούν παράλληλα και τα δύο με διαφορετικό σήμα και μάλιστα δεν θα λέγονται και τα δύο Niva.
Τέλος, για το σύστημα μετάδοσης, μου ακούγεται πολύ ράδιο αρβύλα. Πρώτον οι foto που έχουμε δει (κάτω από το αυτοκίνητο, διάβασε το επόμενο post μου) δεν μαρτυρούν κάτι τέτοιο. Δεύτερον η Suzuki δεν έχει καμία σχέση με την Chevrolet ή την Vaz (Lada) και δεν βλέπω κανένα λόγο να χρησιμοποιηθούν μέρη από vitara.
Ο καιρός θα δείξει.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΟΣΑ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ;!!!!!!! ΣΩΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΜΕΣΑ!! ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ.
ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΗΜΕΡΑ. -
akela πες μας και τιμούλα...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
akela πες μας και τιμούλα...ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΟ.ΜΟΛΙΣ ΜΑΘΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ.
-
Ο χρήστης akela έγραψε:
...
...
...
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΟΣΑ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ;!!!!!!! ΣΩΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΜΕΣΑ!! ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ.
ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΗΜΕΡΑ.Αδερφέ μου, κι εγώ με μάλλον μιλάω, αφού δύσκολα μαθαίνεις κάτι έστω κι από μέσα. Ας ελπίσουμε ότι η πραγματικότητα θα είναι καλή για εμάς
Άσχετο, αλλά το νέο niva έχει και αρκετές συμμετοχές σε rally ειδικά στην Ρωσία. Φαντάζομαι ότι είναι το 1.8 ή και μεγαλύτερο. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι είναι αρκετά καλά στημένο αυτοκίνητο. Το μέλλον θα δείξει.
Η τιμή τώρα, ακούγεται ότι θα παίζει από 17.000€ μέχρι 20.000€. Εδώ θα έχει να κάνει και ο κινητήρας, αφού όπως όλα δείχνουν θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
akela πες μας και τιμούλα...ΑΠΟ 15000 ΜΕΧΡΙ 17000 ΕΥΡΟ.
ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ ΜΑΡΤΗ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ. -
To νέο Niva το είδα σε ευρωπαϊκό site με €14.031!
http://autoworld.szm.com/en/index.htmΚαι φαίνεται αρκετά όμορφο
Πιστεύω ότι θα αποτελέσει ενδιαφέρουσα επιλογή SUV, σε λογική τιμή, καθώς αναμφισβήτητα τα SUV -γενικά- είναι υπερεκτιμημένα.
Μην ξεχνάμε ότι θα έχει τον 1.8 κινητήρα της Opel (Vectra, Astra, Zafira) και την τεχνογνωσία της GM, που αποτελούν στοιχεία που μετράνε στην αξιοπιστία.
-
Ο χρήστης BugsBunny έγραψε:
Πιστεύω ότι θα αποτελέσει ενδιαφέρουσα επιλογή SUV, σε λογική τιμή, καθώς αναμφισβήτητα τα SUV -γενικά- είναι υπερεκτιμημένα.
SUV ???
-
**Tα Τεχνικά Χαρακτηριστικά του Chevrolet Niva 1.8 GLX: **
http://www.gm-avtovaz.com/en/cars/Featu ... A_FAM1.phpΚινητήρας: 125 ίπποι στις 5600 στροφές (1,8 L Ecotec, 4-κύλινδρος, 16V)
Ροπή: 167 Hm στις 4600 στροφές
Κιβώτιο: 5-τάχυτο μηχανικό (Aisin)
Μικτό Βάρος: 1850 κιλά
Απόβαρο: 1450 κιλά
Χώρος Αποσκευών: 320 λίτρα / με αναδιπλωμένα καθίσματα: 650 λίτρα
Διαστάσεις: ΜxΠxY: 4048x1770x1752 (χλστ)
Μεταξόνιο: 2450 (χλστ)
Επιτάχυνση 0-100: 12'
Κατανάλωση Καυσίμου (λίτρα/100χλμ):
90χλμ/ώρα: 7,5
120χλμ/ώρα: 9,8
Κύκλος Πόλης: 10,0Διάσταση Ελαστικών: 205/75 R 15
Στον στάνταρ εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται:
Αερόσακοι οδηγού/συνοδηγού, ABS, Κλιματισμός, Προεντατήρες ζωνών ασφαλείας, Kεντρικό κλείδωμα, Immobilizer, Προβολείς Ομίχλης, HPS, Ρυθμιζόμενο τιμόνι, Ηλεκτρικά παράθυρα & καθρέπτες (θερμαινόμενοι), Προεγκατάσταση στερεοφωνικού συστήματος με δύο ηχεία και κεραία, Διαιρούμενα πίσω καθίσματα 60/40, Φίλτρο αέρα, Προστατευτικά βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος.Επιπλέον, όπως παρουσιάζεται στην παραπάνω φωτογραφία:
- H ασφάλεια που παρέχει είναι επιπέδου 4 αστεριών του EURONCAP,
- Mπροστά έχει αεριζόμενους δίσκους 15cm (10in),
- Oι εκπομπές ρύπων καλύπτουν τον κανονισμό EURO 4 της ΕΕ,
- Χρησιμοποιεί τα καθίσματα του Opel Astra.
CHEVROLET NIVA