-
Ο χρήστης akis akis έγραψε:
Σκέφτομαι να πάρω μια 147 120hp progression τι λέτε αξίζει η διαφορα με την dist για να πάρω τη δεύτερη; Δεν με ενδιαφερουν οι ζαντες γιατι μάλλον θα τις αλλάξω αμέσως με άλλες ούτε και το radio cd γιατι μου φάνηκε λίγο.Το μόνο που θα ήθελα είναι το δερμάτινο τιμόνι το οποίο μου είπαν οτι αν παραγγείλω την prog με δερμάτινο θα κάνει 45 μέρες και η διαφορά για να το βάλω μετά είναι μεγάληΚι εγώ το ίδιο με τον aleng προτίμησα progression...
Έχω αλλάξει ζάντες, τιμόνι (με το δερμάτινο, αν βρω τιμολόγιο θα σου πω ποσό) και έχω βάλει ραδιοcd...
Όλα εκ των υστέρων και εκτός αντιπροσωπείας, εκτός από το τιμόνι για να μην έχω μπλεξίματα με την εγγύηση.
Από προβλήματα...σε λίγο καιρό κλείνω τα τρία χρόνια μέχρι στιγμής ένα προβληματικό variatior (αλλάχτηκε στα 2 χρόνια εντός εγγύησης) και τίποτα άλλο... -
αν προχωρήσω στην αγορά αυτά ακριβώς θα αλλάξω και εγώ droemmen
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
- Ζάντες. Οι συγκεκριμένες (της Distinctive οι standard) δεν νομίζω ότι κάτι το ιδιαίτερο σε σχέση με άλλες της Alfa Romeo. Θα ήθελα κάποια στιγμή να βάλω κάποιες που έχω βάλει στο μάτι (όταν αλλάξω λάστιχα)
Μπορείς όμως να την παραγγείλεις εξ'αρχής με 16άρες ή 17άρες με σχετικά μικρή επιβάρυνση. Για μένα ήταν ~150000δρχ. Δεν ξέρω αν γίνεται το ίδιο και με την Progression και αν η επιβάρυνση είναι η ίδια.
- Cruise control:Σιγά τα αυγά!
Εδώ θα διαφωνήσω. Σε ταξίδι είναι πολύ χρήσιμο. Ξεκουράζει το δεξί πόδι και κρατά χαμηλά την κατανάλωση.
- Αυτόματος κλιματισμός:Πάλι σιγά τα αυγά!
Εδώ συμφωνώ. Μπλιμπλίκια που εντυπωσιάζουν τις γυναίκες συνοδηγούς.
- CD:Χρήσιμο αν και ακόμα δεν έχω βάλει δικό μου, διότι δεν είμαι πολύ fun της μουσικής ώστε να ακούω κομμάτια αποκλειστικά δικής μου επιλογής και το ραδιόφωνο κάνει τη δουλειά μου!
Νομίζω πως αν ακούς συχνά μουσική στο αυτοκίνητο (εγώ δεν το κάνω) είναι καλό να πάρεις το μαμά radio-CD, να κρατήσεις την 'πηγή', να βάλεις ένα καλό ενισχυτή και ενδεχομένως subwoofer και να αλλάξεις τα ηχεία με aftermarket του ίδιου σχήματος. Έτσι μπορείς να έχεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα χωρίς να 'σφάξεις' την κονσόλα ή τις πόρτες του αυτοκινήτου χαλώντας το design του. Εγώ αυτό θα έκανα αν μπου περίσσευαν λεφτά, αφού βέβαια πρώτα ασχολιόμουν με ανάρτηση, φρένα και κινητήρα (με αυτή τη σειρά).
-
Καλημέρα !
Εμένα θα μου επιτρέψετε να επιμείνω ότι αξίζει η επιλογή της Distictive.
Καλά δε το συζητώ ότι το δερματινο τιμόνι έχει φοβερή αίσθηση, αλλά μην υποτιμάτε το Κλιματισμό και το Cruise Control.
Θα επιχειρηματολογίσω και για τα δυο.- Κλιματισμός. Η σωστή και σταθερή ρύθμιση της θερμοκρασίας χειμώνα καλοκαιρι, είναι μεγάλη υπόθεση. Επιλέγεις τη θερμοκρασία που θες π.χ 22 βαθμους κελσιου, το βάζεις στο Auto και αυτό ήταν, σε λίγα λεπτα έχεις μια ευχάριστη και συγκεκριμένη θερμοκρασία, συν ότι δουλεύει αψογα το σύστημα ανακύκλωσης του αέρα. Εαν δείτε σε τι κατάσταση βγαίνουν τα φίλτρα ανθρακα-γύρης θα χλωμιάσετε ! Πιστεύω ότι κάνει απίστευτη δουλειά.
- Cruise Control.
Αξιζει σίγουρα !! Αρκει να κάνεις ταξίδια ή να κινήσε σε μεγάλες λεωφόρους π.χ Αττική οδό , Περιφεριακούς κλπ.
Πόσες φορές έχει χρειαστεί να κινήσε με σταθερή ταχύτητα π.χ 120-140, για πάρα πολυ ώρα και το γόνατο σου να έχει πάθει αγκείλωση. Έχω κατέβει από θεσσ/νίκη ψόφιος από τη κούραση βράδυ, το βάζω στο 'αυτόματο' και βγαίνω φρέσκος φρέσκος και ατσαλάκωτος !!
Επίσης Αττική οδό με έχει βολέψει. (εντάξει μιλάω για μέρες που δεν έχει πολύ κίνηση...)
Λοιπόν φαντάζομαι ότι αγοράσατε το τρέχον τεύχος των 4Τροχών.
Εαν όχι, θα σας μεταφέρω τη τελευταία παράγραφο της συγριτικής δοκιμής : ** BMW 116i - AUDI A3 1.6 FSI - ALFA 147 1.6 TS**
Στη σελιδα 104, των 4Τ γραφει:'ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ Χωρίς περιστροφές και 'ναι μεν, αλλά', το συμπέρασμα που προκύπτει είναι κάτι παραπάνω από σαφές: ανάμεσα στα τρία, η 147 είναι το μοναδικό αυτοκίνητο που θα ερωτευτείς από την πρώτη κιόλας στιγμή! Δεν είναι μόνο ο κινητήρας -'ποιήμα' των 120 ίππων που σε 'αναγκάζει' να την αγαπήσεις, αλλά πολλά ακόμα επιμέρους στοιχεία, όπως για παράδειγμα, το εντυπωσιακά γρήγορο σύστημα διευθυνσης και οι καλοστημένες αναρτήσεις της, που με τον τρόπο τους συμμετέχουν και αυτές στην αποκολούμενη σήμερα 'σπορ οδήγηση'... '
Το κείμενο αφιερωνεται στους μελλοντικούς κοτόχους αυτού του ΥΠΕΡΟΧΟΥ αυτοκινήτου, καθώς και στους ευτυχισμένους Alfisti που απολαμβάνουν την 147 !!!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Νομίζω πως αν ακούς συχνά μουσική στο αυτοκίνητο (εγώ δεν το κάνω) είναι καλό να πάρεις το μαμά radio-CD, να κρατήσεις την 'πηγή', να βάλεις ένα καλό ενισχυτή και ενδεχομένως subwoofer και να αλλάξεις τα ηχεία με aftermarket του ίδιου σχήματος. Έτσι μπορείς να έχεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα χωρίς να 'σφάξεις' την κονσόλα ή τις πόρτες του αυτοκινήτου χαλώντας το design του. Εγώ αυτό θα έκανα αν μπου περίσσευαν λεφτά, αφού βέβαια πρώτα ασχολιόμουν με ανάρτηση, φρένα και κινητήρα (με αυτή τη σειρά).Αυτό ακριβώς έχει κάνει κι ένας φίλος, έχει κρατήσει την εργοστασιακή πηγή και έχει προσθέσει ενισχυτή, μεγάφωνα εμπρός και subwoofer. Μάλιστα έχει πάει λίγο παραπέρα και έχει ανοίξει την πηγή του ώστε να πάρει σήμα χαμηλής ισχύος από πιο πριν από το τελικό στάδιο (ακριβώς μετά το DAC) για καλύτερη ποιότητα.
Πάντως ακόμη κι αν μπεις μέσα στο χώρο του αυτοκινήτου, τίποτα δε φαίνεται αλλαγμένο. Εκτός από το χώρο αποσκευών, ο οποίος δεν υπάρχει πλέον (πολύ μικρός είναι βρε παιδιά... )
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Πάντως ακόμη κι αν μπεις μέσα στο χώρο του αυτοκινήτου, τίποτα δε φαίνεται αλλαγμένο. Εκτός από το χώρο αποσκευών, ο οποίος δεν υπάρχει πλέον (πολύ μικρός είναι βρε παιδιά... )Υπάρχουν καλοί ενισχυτές που είναι και πολύ λεπτοί σε πάχος ώστε να μην κλέβουν σχεδόν καθόλου χώρο και subwoofer plug-in που αφαιρούνται, ώστε να έχεις κατά περίπτωση είτε χώρο αποσκευών είτε boom-car.
-
[off topic]
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Υπάρχουν καλοί ενισχυτές που είναι και πολύ λεπτοί σε πάχος ώστε να μην κλέβουν σχεδόν καθόλου χώρο και subwoofer plug-in που αφαιρούνται, ώστε να έχεις κατά περίπτωση είτε χώρο αποσκευών είτε boom-car.
Boom-car? Ποιος μίλησε για boom-car? Ιεροσυλίες θα κάνουμε τώρα? Ακου boom-car η 147...
Κώστα, όταν βρεθούμε (ΝΙΚΟΟΟΟΟΟ, πότε επιτέλους θα κανονίσουμε για τα Καλύβια?) θύμισέ μου να σου δείξω την εγκατάστασή μου. Πιστεύω πως θα τη βρεις ενδιαφέρουσα.
[/off topic]
-
Boom-car? Ποιος μίλησε για boom-car? Ιεροσυλίες θα κάνουμε τώρα? Ακου boom-car η 147...Άσε, έχουν δει πολλά τα μάτια μου
Πολλοί δεν διστάζουν να σφάξουν την κεντρική κονσόλα της 147 και να βάλουν ένα CD-DVD player με οθόνες, κουμπάκια, λεντάκια και άλλα χαϊμαλιά που φαίνεται εντελώς άσχετο με το υπόλοιπο εσωτερικό και να θυσιάσουν ολόκληρο το χώρο αποσκευών για να βάλουν το ghetto-blaster subwoofer. Τι να κάνουμε, υπάρχουν οι άνθρωποι με γούστο και οι άλλοι...
-
[off topic](ΝΙΚΟΟΟΟΟΟ, πότε επιτέλους θα κανονίσουμε για τα Καλύβια?)
[/off topic]χμμμμ εγω οταν κανονίζω κάτι για Καλύβια συνήθως ειναι.....παϊδάκια
-
Καλησπερα απο εναν καινουριο...
Παιδια, διαθετετε 18 - 18500€ και θελετε να παρετε αυτοκινητο μετρητοις?
Το Distictive 105PS ή το Progression 120PS και γιατι?ΚΑΙΓΟΜΑΙ!!!!!!!!
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
[off topic]
(ΝΙΚΟΟΟΟΟΟ, πότε επιτέλους θα κανονίσουμε για τα Καλύβια?)
[/off topic]χμμμμ εγω οταν κανονίζω κάτι για Καλύβια συνήθως ειναι.....παϊδάκια
Κανόνισα ήδη...τραβάτε να δηλώσετε συμμετοχή!Ειδικά ο Νίκος!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Κανόνισα ήδη...τραβάτε να δηλώσετε συμμετοχή!Ειδικά ο Νίκος!Νικόλας παρακαλώ, προς αποφυγή μπερδεμάτων.
Νίκο, έπραξες ορθά και γρήγορα. Εύγε. (ξύπνησε ο DAP μέσα μου )
-
προσωπικα θα διάλεγα το 120αρι αυτό που σκεφτομαι να πάρω δλδ.Βέβαια δεν έχω οδηγήσει το 105hp για να ξέρω τη διαφορά αλλά προτιμώ τα περισσότερα άλογα απο κάποιες μικορευκολίες.Εξάλου εγώ θα άλλαζα τις ΄ζαντες ούτως η άλλως.Το μόνο που θα με ενδιέφεραι είναι ο κλιματισμός.
-
Ο χρήστης Alastis έγραψε:
Καλησπερα απο εναν καινουριο...Παιδια, διαθετετε 18 - 18500€ και θελετε να παρετε αυτοκινητο μετρητοις?
Το Distictive 105PS ή το Progression 120PS και γιατι?ΚΑΙΓΟΜΑΙ!!!!!!!!
Την Progression 120PS, γιατί τα άλογα σε τέτοιο βαρύ αμάξωμα είναι πολύ σημαντικά για την ασφαλή μετακίνηση, αλλά και την οδηγική απόλαυση...
-
Ο χρήστης akis akis έγραψε:
προσωπικα θα διάλεγα το 120αρι αυτό που σκεφτομαι να πάρω δλδ.Βέβαια δεν έχω οδηγήσει το 105hp για να ξέρω τη διαφορά αλλά προτιμώ τα περισσότερα άλογα απο κάποιες μικορευκολίες.Kανείς δεν ξέρει τις διαφορές, όλοι παίρνουν τον 120αρη, κάτι σημαίνει αυτό.
-
Καλό χειμώνα σε όλους...!!! Επέστρεψα παιδιά από διακοπές έχοντας κάνει με το μωρό 1500 χλμ. Εντυπώσεις? Μα φυσικά οι καλύτερες!!! Οι διαδρομές ήταν οι εξής: Αθήνα - Τρίπολη - Ολυμπία - Ζαχάρω και μετά επιστροφή απο Μεγαλόπολη!!! Μπόρεσα και κατάλαβα τις δυνατότητες του αυτοκινήτου γιατί η παραπάνω διαδρομή συνδύαζε και αυτοκινητόδρομο για υψηλές ταχύτητες, στροφές με ανοιχτές καμπές, καθώς επίσης απίστευτα και κάθε είδους στροφιλίκια με ελάχιστη κίνηση. Στον αυτοκινητόδρομο (ευθεία Τρίπολης) με [b]απίστευτα κόντρα άνεμο [/b] η κούκλα έπιασε περίπου 205-210χλμ. 'κοντερίσια' (υπολογίζω βάσει απόκλισης 195χλμ.). Σταθερό χωρίς να επηρρεάζεται απο πλευρικούς ανέμους, ευθύβολο, δεν σε κουράζει. Όσο για τις στροφές... απίστευτο στήσιμο... το μοτέρ να δουλεύει συνέχεια απο 3500 έως 5500 στροφές, κατεβάσματα - ανεβάσματα τίποτα δεν καταλάβαινε...τα ηλεκτρονικά συστήματα σε υπερωρίες που λένε... Πιστεύω πως μόνο σε τέτοιους δρόμους (και παρόμοιους εννοείται) μπορείς να αξιολογήσεις ένα αυτοκίνητο. Η ΑLFA μου είναι 4 μηνών, 105 Distinctive. Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος, έχω οδηγήσει και του αδερφού μου την ALFA 120 Progression στην διαδρομή Αθήνα - Τρίπολη - Βυτίνα με 4 άτομα και το πορτ παγκάζ γεμάτο!!! Είναι αλήθεια πως έχει περισσότερα αποθέματα ισχύος κοντά στις 4500 και πάνω όμως πιστεύω πως ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν είναι για ευθείες και υψηλότατες ταχύτητες (ειδικά στην Ελλάδα με την οδηγική παιδεία του Έλληνα), αλλά για απέραντες στροφές. Εκεί δείχνει το αυτοκίνητο της αρετές του, δηλαδή την πραγματική σπόρ οδήγηση...στις ευθείες εξάλλου όλοι γρήγοροι είναι...Η σχετική διαφορά στα δύο μοτέρ είναι στις υψηλές στροφές μετά τις 4500 με 5000. Αυτό είναι προσωπικό συμπέρασμα για τους υποψήφιους αγοραστές που βρίσκονται σε δίλημμα μεταξύ 105 Distinctive - 120 Progression, εξάλλου όπως είπε και ο μηχανικός μου με αλλαγή μόνο και μόνο στο καπάκι του κινητήρα άνετα φτάνει τα 120 Επίσης ο διζωνικός κλιματισμός λειτουργεί τέλεια(πολύ χρήσιμος) και με την εντολή στο auto. Με το που αντιλαμβάνεται αυξημένα επίπεδα βλαβερών ουσιών να εισέρχονται αμέσως γυρίζει στην εσωτερική ανακύκλωση!!! Το cruise control δεν το χρησιμοποίησα γιατί είχε πολλή κίνηση στον αυτοκινητόδρομο. Να χαίρεστε τις κούκλες σας...Καλημέρα σε όλους!!!
-
Ο χρήστης TAGHeuer έγραψε:
Λοιπόν φαντάζομαι ότι αγοράσατε το τρέχον τεύχος των 4Τροχών.
Εαν όχι, θα σας μεταφέρω τη τελευταία παράγραφο της συγριτικής δοκιμής : ** BMW 116i - AUDI A3 1.6 FSI - ALFA 147 1.6 TS**
Στη σελιδα 104, των 4Τ γραφει:'ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ Χωρίς περιστροφές και 'ναι μεν, αλλά', το συμπέρασμα που προκύπτει είναι κάτι παραπάνω από σαφές: ανάμεσα στα τρία, η 147 είναι το μοναδικό αυτοκίνητο που θα ερωτευτείς από την πρώτη κιόλας στιγμή! Δεν είναι μόνο ο κινητήρας -'ποιήμα' των 120 ίππων που σε 'αναγκάζει' να την αγαπήσεις, αλλά πολλά ακόμα επιμέρους στοιχεία, όπως για παράδειγμα, το εντυπωσιακά γρήγορο σύστημα διευθυνσης και οι καλοστημένες αναρτήσεις της, που με τον τρόπο τους συμμετέχουν και αυτές στην αποκολούμενη σήμερα 'σπορ οδήγηση'... '
Το κείμενο αφιερωνεται στους μελλοντικούς κοτόχους αυτού του ΥΠΕΡΟΧΟΥ αυτοκινήτου, καθώς και στους ευτυχισμένους Alfisti που απολαμβάνουν την 147 !!!
Δεν μπορώ να μη συνεισφέρω κι εγώ στη θριαμβολογία!
Κάτι που ίσως δεν ήταν αρκετά εμφανές στο κείμενο: Το A3 κατάφερε να πλησιάσει την 147 αλλά με 3 ολόκληρους πόντους πιο φαρδιά ελαστικά. Αν δεν το προσέξατε η 147 είχε 195/60/15 και το A3 225/45/17 (δεν είμαι σίγουρος για το προφίλ του A3).
Να αναφέρω επίσης ενδεικτικά πως η 147 1.6 Ti με παρόμοια ελαστικά με του A3 και μικροβελτιώσεις στην ανάρτηση και τα φρένα (σκληρότερα και ψηλότερα ελατήρια και σκληρότερα τακάκια) έχει κάνει δύο ολόκληρα δευτερόλεπτα (μια αιωνιότητα σε μια πίστα 2.5 χιλιομέτρων) κάτω από το A3 (1:19:6) στα Μέγαρα.
-
Καλημέρα!
Μήπως ξέρει κανείς κόστος του μπροστά φαναριού? Ανταλλακτικό + τοποθέτηση? -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Καλημέρα!
Μήπως ξέρει κανείς κόστος του μπροστά φαναριού? Ανταλλακτικό + τοποθέτηση?Άκυρο... πήρα τηλ σε αντιπροσωπεία και μου είπαν γύρω στα 150 ευρώ + 30 τοποθέτηση, τώρα μένει να δω αν μπορώ να το αλλάξω μόνος μου
-
Συνηθως η αλλαγη φαναριου ειναι ευκολη, αρκει να μη σε νοιαζει να λερωθεις... δε θα σου παρει πανω απο 30 λεπτα, και θα γλυτωσεις και τα 30 ευρα... καλα μιλαμε το φαρκακειο...
Alfa 147 forum