-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
sorry φίλε εννοούσα το λουρί του δυναμό και όχι το ίδιο το δυναμό.
Λύθηκε η παρανόηση.
Οπότε προτείνεις να αλλάξω και την αντλία , έστω και αν έχω τόσα λίγα χιλιόμετρα?
Από γειτονικό συνεργείο (εκτός αντιπροσωπείας) δεν μου ανέφερε τίποτα για αντλία νερου και μου ανέφερε συνολική τιμή με γνήσια ανταλλακτικά AR 520 ευρώ.
Ποια είναι η γνώμη σας?740€ χωρις αλλαγη μεταβλητου μου ακουγονται καπως πολλα.
Μιλώντας ξανά με το συνεργείο των 520 ευρώ χωρίς να το θεωρούν απαραίτητο για τα χιλιόμετρα που έχω κάνει άφησαν στην διακριτική ευχαίρια μου την αλλαγή αντλίας στο ποσό με το παραφλού των 600 ευρώ.
-
Ο χρήστης spn147 έγραψε:
Παίδες καλησπέρα,Ερώτηση....
Αλλάγή ιμαντα χρονισμού , δυναμό, ιμάντας A/C , μαζί με τους τεντοτήρες και τα ρουλεμάν , προληπτική αλλαγή αντλίας νερού, 5 lt selenia 40 και φίλτρο λάδιου και αέρος συν την εργασία για μια 147 120HP 430000 Km 3,5 χρόνων το ποσό των 740 ευρώ!
Πως σας φαίνεται σαν τιμή?
Στα παραπάνω δεν περιλαμβάνεται αλλαγή μεταβλητού.
Είναι απαραίτητη κατά την γνώμη σας η προαιρετική αλλαγή αντλίας νερού στα 430000 km με την αλλαγή των ιμάντων?Είναι δυνατόν να αλλάζεις αντλία στα 45000 χλμ επειδή αλλάζεις τους ιμάντες???
Δηλαδή αν αλλάξεις ιμάντα χρονισμού αλλάζεις και τους εκκεντροφόρους?
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=7628&start=6210
''Το μεγάλο service δεν ακολουθεί αλλά θα έπρεπε να έχει γίνει ήδη! Οι αλλαγές ιμάντων έχουν μεταφερθεί από τα 60000χλμ στα 50000χλμ από την Alfa εδώ και 2-3 χρόνια. Να υπολογίζει γύρω στα 500-600. Ψαλίδια κτλ αν δεν χτυπάνε και δεν έχουν τζόγο δεν χρειάζονται. Πιθανόν να χρειάζεται μεταβλητό.
Πολλά τα 11-12 όσο και καλό να είναι το αμάξι. 10000€ για αμάξι με λιγότερα από 60000χλμ είναι μια χαρά''
Τα ψαλίδια χρειάζονται αντικατάσταση στα 60000 χλμ ?
Μήπως υπερβάλλετε λιγάκι?
-
Την αντλια την αλλαζεις μαζι γιατι αν σου βγαλει προβλημα μετα απο μερικα χλμ τοτε αλλαζεις παλι ιμαντες και πληρωνεις παλι εργατικα αλλαγης ιμαντα.
-
**Είναι δυνατόν να αλλάζεις αντλία στα 45000 χλμ επειδή αλλάζεις τους ιμάντες??? **
Το ίδιο ρωτάω και γω , περιμένοντας μια απάντηση από εσάς τους πιο έμπειρους με την 147!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Την αντλία την αλλαζεις μαζί γιατί αν σου βγάλει πρόβλημα μετά από μερικά χλμ τότε αλλάζεις πάλι ιμάντες και πληρώνεις πάλι εργατικά αλλαγής ιμάντα.ΟΚ λογικό αυτό που λες.
Εσείς είχατε αλλάξει αντλία νερού με την πρώτη αλλαγή ιμάντων ή μπορώ να ρισκάρω με μια μεγαλύτερη ασφάλεια και να περιμένω να την αλλάξω στην δεύτερη αλλαγή ιμάντων.Δηλαδή με λίγα λόγια χαλάνε εύκολα οι αντλίες νερού? -
Ο χρήστης spn147 έγραψε:
**Είναι δυνατόν να αλλάζεις αντλία στα 45000 χλμ επειδή αλλάζεις τους ιμάντες??? **Το ίδιο ρωτάω και γω , περιμένοντας μια απάντηση από εσάς τους πιο έμπειρους με την 147!
Δεν είμαι κάτοχος 147 αλλά όλα αυτά μου φαίνονται υπερβολικά!** Αν δεν υπάρχει κάποιο κουσούρι με τις αντλίες** των 147 δε βλέπω το λόγο να την αλλάξεις τόσο νωρίς. Στο manual τι αναφέρει?
-
Αυτή την στιγμή δεν το έχω μαζί μου να το κοιτάξω.
Πάντως το κόστος αλλάγης με γνησιο ανταλλάκτικό ειναι περίπου στα 80 ευρώ . -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Την αντλια την αλλαζεις μαζι γιατι αν σου βγαλει προβλημα μετα απο μερικα χλμ τοτε αλλαζεις παλι ιμαντες και πληρωνεις παλι εργατικα αλλαγης ιμαντα.καλα αυτα ειναι θεωριες των μηχανικων για να κοροιδευουν τον κοσμο.
-
Δηλαδή με λίγα λόγια χαλάνε εύκολα οι αντλίες νερού?
Έχετε γνώμη για το παραπάνω?
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Την αντλια την αλλαζεις μαζι γιατι αν σου βγαλει προβλημα μετα απο μερικα χλμ τοτε αλλαζεις παλι ιμαντες και πληρωνεις παλι εργατικα αλλαγης ιμαντα.
καλα αυτα ειναι θεωριες των μηχανικων για να κοροιδευουν τον κοσμο.
Ειλικρινά αυτό πιστεύω και εγώ!
-
αν δεν εχει χαλασει η αντλια δεν θα την αλλαξεις εκτος αν εχει χαλασει.
το αν χαλανε ευκολα η δυσκολα δεν εχει σημασια,εσυ κανεις αυτα που πρεπει να κανεις. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
αν δεν εχει χαλασει η αντλια δεν θα την αλλαξεις εκτος αν εχει χαλασει.
τ**ο αν χαλανε ευκολα η δυσκολα δεν εχει σημασια,**εσυ κανεις αυτα που πρεπει να κανεις.Αν χαλάνε συχνά οι αντλίες προτιμώ να δώσω τώρα τα 80 ευρώ παρά καμιά 300αρα+ σε λίγο καιρό.
Γιαυτό ρωτάω τις εμπειρίες σας με τις αντλίες νερού των 147. -
να ξερεις οτι μπορει να βαλεις καινουρια αντλια και να χαλασει σε ενα μηνα.
μια φορα παντως αφου ψηνεσαι να την αλλαξεις καντο.θα ηθελα να μας πει καποιος γνωστης αν οι αντλιες στην 147-156 χαλανε μια και εξω η συνεχιζουν να δουλευουν κανοντας αυτον το σπαστικο ηχο.
-
Ο χρήστης streetKa2 έγραψε:
**Είναι δυνατόν να αλλάζεις αντλία στα 45000 χλμ επειδή αλλάζεις τους ιμάντες??? **
Το ίδιο ρωτάω και γω , περιμένοντας μια απάντηση από εσάς τους πιο έμπειρους με την 147!
Δεν είμαι κάτοχος 147 αλλά όλα αυτά μου φαίνονται υπερβολικά!** Αν δεν υπάρχει κάποιο κουσούρι με τις αντλίες** των 147 δε βλέπω το λόγο να την αλλάξεις τόσο νωρίς. Στο manual τι αναφέρει?
Το αμάξι όπως αναφέρει ο φίλος είναι 3,5 ετών! Επομένως το service δεν γίνεται λόγω χιλιομέτρων αλλά λόγω 3ετίας! Να διαβάζουμε λίγο πρώτα πρωτού αρχίσουμε να εξαπολύουμε τις γνωστές κατηγορίες...
Και όχι οι αντλίες απόσο γνωρίζω δεν έχουν κανένα πρόβλημα...απλά για 80€ κάνεις πρόληψη αντί για (πιθανή) καταστολή...
-
Δεν είχα σκοπό να κατηγορήσω τις AR.
Απλά μου έκανε εντύπωση (Και εξακολουθεί να μου κάνει!) το γεγονός ότι σε 45000 χλμ ή 3,5 χρόνια η αντλία πλησιάζει στο τέλος της.
Από την άλλη αν με μόνο 80 ευρώ αλλάζεις τα πάντα πάω πάσο!
-
Ο χρήστης streetKa2 έγραψε:
Δεν είχα σκοπό να κατηγορήσω τις AR.Απλά μου έκανε εντύπωση (Και εξακολουθεί να μου κάνει!) το γεγονός ότι σε 45000 χλμ ή 3,5 χρόνια η αντλία πλησιάζει στο τέλος της.
Από την άλλη αν με μόνο 80 ευρώ αλλάζεις τα πάντα πάω πάσο!
Μα δεν είπε κανείς φίλε μου ότι τελειώνει η αντλία!! Για όνομα του Θεού!! Απλά όταν έχεις ήδη λυμένο το αμάξι και προσβάσιμη την αντλία γιατί να μην την αλλάξεις για 80€ όταν ήδη θα δώσεις το 500ευρω??? Γούστα του καθενός βέβαια είναι αυτά και κυρίως εμάς των αλφίστι που έχουμε 'άλλη' σχέση με τα αμάξια μας. Βέβαια πάντα παίζει και το σενάριο που ειπώθηκε πιο πάνω με τους μηχανικούς που μας κοροιδεύουν...
-
Έχω στην 147, 103000 χιλ και δεν έχω αλλάξει αντλία νερού!
-
Και γω έχω 130000χλμ και έχω αλλάξει στα 60000χλμ μόνο και μόνο επειδή το αμάξι τότε ήταν leasing και έληγε η 3ετία του και ήθελα να το αγοράσω. Και φυσικά πλήρωσε η εταιρία!!
-
Ο χρήστης spn147 έγραψε:
Παίδες καλησπέρα,Ερώτηση....
Αλλάγή ιμαντα χρονισμού , δυναμό, ιμάντας A/C , μαζί με τους τεντοτήρες και τα ρουλεμάν , προληπτική αλλαγή αντλίας νερού, 5 lt selenia 40 και φίλτρο λάδιου και αέρος συν την εργασία για μια 147 120HP 430000 Km 3,5 χρόνων το ποσό των 740 ευρώ!
Πως σας φαίνεται σαν τιμή?
Στα παραπάνω δεν περιλαμβάνεται αλλαγή μεταβλητού.
Είναι απαραίτητη κατά την γνώμη σας η προαιρετική αλλαγή αντλίας νερού στα 430000 km με την αλλαγή των ιμάντων?Λοιπόν για να σε βοηθήσω, να σημειώσεις τις τιμές και να ξέρεις που βαδίζεις.
Θα χρειαστείς και φλάτζα βαλβίδων, οπότε την βάζω στην παρακάτω λίστα.
-φλάτζα βαλβίδων= 33.73
-μεταβλητός= 135.66
-ιμάντας εκκ.= 56.10
-ιμάντας δυναμό= 29.69
-ρουλεμάν εκκ.1= 67.82
-ρουλεμάν εκκ.2= 32.94
-Selenia 20K 10W-40= 13.00(περίπου το λίτρο)
-φίλτρο λαδιού= 11.05
-ροδέλα κάρτερ= 2.43Οι παραπάνω τιμές είναι η καθαρή αφορολόγητη αξία. Δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 19%. Οπότε κάνε τις πράξεις να βρεις την αξία φόρου συμπεριληφθέντος.
Επίσης αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζω τιμή για την αντλία νερού και το φίλτρο καμπίνας. Για αυτό και δεν τα έβαλα στην λίστα. Χοντρικά υπολόγισε 80 και 40 αντίστοιχα με ΦΠΑ μέσα.
Τώρα από αυτές τις τιμές πρέπει να απαιτήσεις μια έκπτωση. Προσωπικά εγώ έχω 15% έκπτωση επί της καθαρής αξίας. Δεύτερον θα πρέπει να διαλέξεις ένα συνεργείο, το οποίο εμπιστεύεσαι ή θα το εμπιστεύεσαι ώστε να γνωριστείς και να σε μάθει ότι θα είσαι πελάτης. Αν είσαι ευκαιριακός πελάτης τότε είναι απόλυτα λογικό να λαμβάνεις ακόμη και εξωπραγματικές προσφορές.
Στα των εργατικών τώρα:
Εγώ πληρώνω τιμή εργατώρας 43.90 χωρίς τον ΦΠΑ και μου δίνεται έκπτωση 10% επί της καθαρής αξίας.
Χρειάζεσαι χοντρικά 3 ώρες για την αντικατάσταση και τον ΣΩΣΤΟ χρονισμό των ιμάντων διανομής. Υπολόγιζε από 120-150(το πολύ) εργασία λοιπόν.Τι πραγματικά χρειάζεσαι:
Αν ο μεταβλητός δεν ακούγεται τότε μην τον αλλάξεις. Αν ακούγεται άλλαξε τον. Αυτόν τον χειμώνα που ξεκινήσαμε να διανύουμε, θα επιδεινωθεί η κατάσταση του λόγω των κρύων εκκινήσεων.
Επίσης αν τον αλλάξεις τότε πράττεις πολύ καλά που αλλάζεις και λάδια.
Πάντα όταν αλλάζεις λάδια να αλλάζεις και φίλτρο λαδιού....ΝΟΜΟΣ
Το φίλτρο αέρα/καμπίνας ή όπως αλλιώς ονομάζεται αλλάζεται κάθε 20.000χλμ.
Αν τα έχεις διανύσει αυτά τότε άλλαξε το. Αν όχι τότε όχι.
Η δική μου γνώμη για την αντλία νερού είναι να μην την αλλάξεις, αλλά εγώ δεν είμαι εγγύηση και αυτό στο λέω προς αποφυγήν παρεξηγήσεων. Με 43.500 δεν πρόκειται να έχει κάτι.
Το ότι είναι προληπτική η αλλαγή είναι δεδομένο, όπως προληπτικά αλλάζουμε τους ιμάντες στις 50.000χλμ και τον μεταβλητό. Εξάλλου οι ιμάντες έχουν αντοχή για πάνω από 120.000χλμ. Αλλά τότε δεν θα είναι προληπτική αλλαγή, αλλά αλλαγή λόγω καταστροφής....Αν πάρεις καλή τιμή με τον μπούσουλα που σου έγραψα, τότε άλλαξε και την αντλία του νερού για να έχεις πλήρως το κεφάλι σου ήσυχο. Δεν είναι όμως τόσο επιτακτική ανάγκη όσο οι ιμάντες χρονισμού και τα ρουλεμάν των εκκ. λόγου χάρη....Συμπέρασμα για αυτό το ξερό 740 που έγραψες....
Χωρίς αλλαγή μεταβλητού και φλάντζας βαλβίδων το θεωρώ παράλογα υψηλό.
Πάρε τις τιμές που σου ανέφερα και πήγαινε και τρίφτες του στην μάπα.... -
Φίλε Giuseppe Busso ευχαριστώ για την αναλυτική και κατατοπιστική καταγραφή της άποψης σου.
Από το συνεργείο των 520 ευρώ (..ο οποίος δεν μου ανέφερε ως επιτακτική την άμεση αλλαγή της αντλίας ) έχω λεπτομερέστατη προσφορά με τα ανταλλακτικά που θα χρησιμοποιηθούν και την τιμολόγηση τους.
Η λίστα που μου παρέθεσες θα μου φανει χρήσιμη για σύγκριση.
Ήδη μου ανέφερε κατά την προσφορά ένα 10% έκπτωση στα αυθεντικά ανταλλακτικά AR.
Για την εργασία του ζήτησε 100 ευρώ. Φλάντζα βαλβίδων περιλαμβάνεται στην προσφορά και των δυο συνεργείων.
Λάδια και φίλτρο αλλάζω κάθε 10000km.
Ο μεταβλητός δεν ακούγεται (...σαν ντίζελ!)οπότε τον αφήνω ως έχει.
Τώρα με το θέμα της αντλίας αμφιταλαντεύομαι....
Περιμένω και άλλες γνώμες από τους απανταχού alfisti και μη.
Alfa 147 forum