-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Dimitris_UK:Kati asxeto.Pio xroma pisteyeis oti teriazei perissotero stin gt?To kokkino i to gri strmboli tis diafimisis?EyxaristoΣτην αντιπροσωπία την είχε σε ένα σκούρο μπλέ κ σε συνδιασμό με το μπέζ δέρμα μέσα, το αυτοκίνητο ήταν απλώς το κάτι άλλο..! Τώρα σε κόκκινο που την είχε για test drive δεν με ενθουσίασε τόσο, άσε που λένε ότι χαλάει με τον ήλιο κ ξεθωριάζει με τα χρόνια. Έγω θα την έπαιρνα μπλέ δαγκωτό! Το γκρί της διαφήμησης δεν το έχω δεί από κοντά...
-
Ο χρήστης Dimitris_UK έγραψε:
120 είναι πάρα πολλά ,μήπως δεν κατάλαβες καλά και αλλάζει μαζί όλο το τελικό καζανάκι?
Όχι καλά κατάλαβα. Φαντάζομαι αν ζητήσεις θα σου κάνουν κ καμία έκπτωση αλλά κ πάλι, αν ας πούμε έχει τελικά 100 ευρώ, πολλά δεν είναι; Αξίζει να τα δώσω;
Αν τελικά είναι τόσα πολλά,ξέχασέ το.
Συγκράτησε το σχήμα της και ψάξε στο εμπόριο(εξατμισάδες),υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε απολήξεις και σίγουρα κάτω απ'τη μισή τιμή που σου λένε( -
Tην προηγούμενη εβδομάδα μου χάραξαν την alfa (αρκετοί την είδατε κιόλας στο 4TF track day), με μία γρατζουνιά που ξεκινάει από το εμπρός αριστερό φτερό, περνάει τις 2 αριστερές πόρτες, το πίσω φτερό, την πίσω πόρτα, το πίσω δεξί φτερό και σταματάει στην πίσω δεξια πόρτα Ουσιαστικά την γίτωσε μόνο ένα φτερό και μία πόρτα.
Το πήγα στην sonax στην μεταμόρφωση που διατυμπανίζουν ότι γυαλίζουν και σβύνουν όλες τις γρατζουνιές. Μού ζήτησαν 130Ε για φτιάξιμο της τεράστιας γρατζουνιάς και γυάλισμα ολόκληρου βέβαια του αυτοκινήτου. Μου είπαν ότι το αποτέλεσμα σίγουρα δεν θα είναι 100% και η γρατζουνιά θα φαίνεται στο φως. Την κατάσταση, όπως είπαν, σώζει λίγο το χρώμα που είναι ασημένιο. Αν ήταν σκούρο θα φαινόταν περισσότερο.
Έχετε δει καμία δουλειά τους? Αξίζει τον κόπο τα 130Ε, την στιγμή που το αυτοκίνητο θέλει όλο βάψιμο για να φύγει?
Μήπως θα πρέπει να το πάρω απόφαση και να παραμείνει έτσι?Η γκαντεμιά είναι ότι μόλις 4 μέρες πριν είχα φτιάξει τα 2 φτερά που είχαν βαθειές γρατχουνιές από το πάρκινγκ
-
Την είδα την γρατζουνιά !! Ειναι σε ορισμένα σημεία πολύ έντονη.
Το πρώτο πράγμα που πρεπει να κάνεις ειναι να βρείς ποιος το έκανε γιατι κάτι τέτοιο δεν γίνεται τυχαία.... Δυστυχώς....
Οταν είσαι πια σίγουρος οτι δεν θα ξανασυμβεί αρχισε να σκεφτεσαι πως θα το φτιάξεις. Για βάψιμο δεν νομίζω οτι αξίζει και θα σου ζητήσουν πολλά. Η επιδιόρθωση με κρέμα ειναι μάλλον μονόδρομος αν και σε μη μεταλλικά χρώματα έχει καλύτερη απόδοση. Δεν έχω προσωπική εμπειρία απο την SONAX αλλα νομίζω οτι 130€ για επιδιόρθωση και γυάλισμα ειναι καλά. Δοκίμασε και rubbing compound (3M) και AUTOGLYM. -
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
Την είδα την γρατζουνιά !! Ειναι σε ορισμένα σημεία πολύ έντονη.
Το πρώτο πράγμα που πρεπει να κάνεις ειναι να βρείς ποιος το έκανε γιατι κάτι τέτοιο δεν γίνεται τυχαία.... Δυστυχώς....Καλά αυτό είναι άλλο θέμα και ήδη κάνω τον Σερλοκ Χολμς
Οταν είσαι πια σίγουρος οτι δεν θα ξανασυμβεί αρχισε να σκεφτεσαι πως θα το φτιάξεις. Για βάψιμο δεν νομίζω οτι αξίζει και θα σου ζητήσουν πολλά. Η επιδιόρθωση με κρέμα ειναι μάλλον μονόδρομος αν και σε μη μεταλλικά χρώματα έχει καλύτερη απόδοση. Δεν έχω προσωπική εμπειρία απο την SONAX αλλα νομίζω οτι 130€ για επιδιόρθωση και γυάλισμα ειναι καλά. Δοκίμασε και rubbing compound (3M) και AUTOGLYM.
Δεν το βάφω σίγουρα...Ξέρετε κανέναν άλλον να κάνει την δουλειά που κάνει η sonax?
-
Καλά αυτό είναι άλλο θέμα και ήδη κάνω τον Σερλοκ Χολμς
Άμα τον βρεις πάντως,πες μας.Θα ήθελα πολύ να πάω με τον τύπο για καφέ και μπουγάτσα.......στο νοσοκομείο,στο κρεβάτι του πόνου!Άθλιοι τύποι!
-
Τελικα το αποφασησα! Οταν βρω χρονο θα παω μια βολτα απο την terra sport να μου δωσει μια τιμη για τη Leda...Αν ειναι καλη θα την παρω απο εδω...Otherwise θα την παραγειλω απο UK... θα παει περιπου 1400e... Το θεμα ειναι ποσο σκληρα ελατηρια να παργειλω. 360 lbs εμπρος και 300lbs πισω θα ειναι καλα? Στο Seat που ειναι πιο ελαφρυ εχω 400lbs εμπρος και 350lbs πισω. Σε γενικες γραμμες ειναι ανεκτο αλλα με τιποτα ανετο... Γνωμες? (Τα ελατηρια της Leda φτιαχνονται απο την Eibach για λογαριασμο της) Να και το format sheet της αναρτησης...ειναι η πρωτη (oil)
http://www.leda.com/formatsheets/alfa146.htm -
Δουλεύει άψογα
1-2-3 ανεβάζει πολλη πιο γρήγορα από πριν
στην 5 μετά τα 160-170 θέλει μάλλον πρόγραμμα για λίγο περισσότερο καύσιμο -
Πολυ ωραία η σκουπα Α147 !! Εντυπωσιακή. Το πρόβλημά της είναι ακριβώς αυτό που παρατήρησες και εσύ. Δουλεύει καλύτερα αν γίνει παράλληλα με νέο προγραμματισμό της ΕEPROM. Μπορεί ο Larini να σου κάνει τις απαραίτητες βελτιώσεις ή θα χρησιμοποιήσεις προγραμμα 'κονσέρβα' ;
Tsakinnen,
Καλή η LEDA αλλα πολύ πάνω απο το δικό μου Βudget για αναρτήσεις. 500.000 χιλιάδες ειναι αρκετά λεφτα για αυτοκίνητο 7ετίας... . Δοκίμασε να κάνεις ενα post και στην θεματική ενότητα των αναρτήσεων, υπάρχουν άτομα που μπούν να σου δώσουν μια υπεύθυνη συμβουλή για το θέμα της σκληρότητας των Eibach. Aν σκέφτεσε την μετατροπή του κινητήρα (έμαθα οτι μπορούμε να ανεβούμε 200cc ή 25% της ιπποδύναμης αρα μάλλον μπορούμε να πάμε απο 1.6 σε 2.0.) θα θέλει σκληρότερα ελατήρια μπροστά μαζί με σκληρότερη αντιστρεπτική. -
Πότε αναμένεται το facelift της 147? Πιστεύεται οτι αξίζει η αγορά
της 147 2,0 ΤS ή αναμονή μέχρι facelift?
Επειδή με ενδιαφέρει το αυτοκίνητο να είναι άνετο μια και έχω ένα
προβληματάκι με τη μέση θα το προτείνατε με βάση την εμπειρία σας? -
Την σκούπα την βάλαμε μαζί με τον Νίκο(larini)
Επειδή υπάρχει περίπτωση να την τουρμπισο δεν θέλω να δώσω τσάμπα λεφτά για πρόγραμμα
Αλλά αν ήταν να βάλω πρόγραμμα σίγουρα θα έβαζα αυτό που έχει ο Νίκος και είναι πολλή καλό( όχι κονσέρβα)
Όσο για τις ανάρτησης που λέτε
Ένα σας λέω μόνο όποιος μπορεί ας πεταχτεί από τον Νίκο να δοκιμάσει το δικό του αυτοκίνητο
Έχει βάλει B+G και είναι άπαιχτη
Πρώτη φορά έχω δει τόσο καλή ανάρτηση να μην κοπανάει καθόλου
Εγώ έχω βάλει FK η οποία είναι πολλή καλή αλλά σε λακκούβες μου ψιλό κοπανάει -
Ο χρήστης gramacar έγραψε:
Πότε αναμένεται το facelift της 147? Πιστεύεται οτι αξίζει η αγορά της 147 2,0 ΤS ή αναμονή μέχρι facelift?Εγώ πάντως δε θα δίσταζα, εκτός κι αν υπήρχε περίπτωση η νέα δίλιτρη να φορά τον JTS (όπου και πάλι θα το σκεφτόμουν, αφού δεν υπάρχει 'τεχνογνωσία' γι'αυτόν τον κινητήρα, άρα ξέχνα 'βελτιώσεις'). Επίσης, αν γίνει αυτό θα είναι αρκετά ακριβότερη από την τωρινή 2.0TS που είναι ευκαιρία. Βέβαια εγώ αγόρασα 147 με σκοπό να την κρατήσω 'για πάντα', αν εσένα σε ενδιαφέρει η μεταπωλητική αξία καλύτερα να περιμένεις.
Επειδή με ενδιαφέρει το αυτοκίνητο να είναι άνετο μια και έχω ένα προβληματάκι με τη μέση θα το προτείνατε με βάση την εμπειρία σας?
Ναι. Η ανάρτησή της δεν είναι καθόλου σκληρή, σε σημείο που απογοητεύει τους σκληροπυρηνικούς αλφίστι. Παρ'όλα αυτά ελέγχει πολύ καλά τις κινήσεις του αμαξώματος και δίνει απίστευτο κράτημα παρά τις όχι αμελητέες κλίσεις. (τα λέω όλα αυτά μετά από αρκετούς γύρους στα Μέγαρα με τη μαμά ανάρτηση. )
-
Tsakinnen,
Καλή η LEDA αλλα πολύ πάνω απο το δικό μου Βudget για αναρτήσεις. 500.000 χιλιάδες ειναι αρκετά λεφτα για αυτοκίνητο 7ετίας... . Δοκίμασε να κάνεις ενα post και στην θεματική ενότητα των αναρτήσεων, υπάρχουν άτομα που μπούν να σου δώσουν μια υπεύθυνη συμβουλή για το θέμα της σκληρότητας των Eibach. Aν σκέφτεσε την μετατροπή του κινητήρα (έμαθα οτι μπορούμε να ανεβούμε 200cc ή 25% της ιπποδύναμης αρα μάλλον μπορούμε να πάμε απο 1.6 σε 2.0.) θα θέλει σκληρότερα ελατήρια μπροστά μαζί με σκληρότερη αντιστρεπτική.Μα δεν ειναι αυτοκινητο επταετιας...Ειναι το μωρο μου! Καθε βραδυ που γυρναω σπιτι την παρκαρω βγαινω εξω την χαζευω για λιγω της λεω καλυνηχτα μου κλεινει το ματι με τροπο και παω για υπνο με το ηλιθιο χαμογελο στο προσωπο... ΚΑΙ 'ΣΥΣ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Σχεση παθους...
Τελικα το εβαλες Velissarios το κομματι της εισαγωγης? -
Ο χρήστης Tsakinnen έγραψε:
Tsakinnen,
Καλή η LEDA αλλα πολύ πάνω απο το δικό μου Βudget για αναρτήσεις. 500.000 χιλιάδες ειναι αρκετά λεφτα για αυτοκίνητο 7ετίας... . Δοκίμασε να κάνεις ενα post και στην θεματική ενότητα των αναρτήσεων, υπάρχουν άτομα που μπούν να σου δώσουν μια υπεύθυνη συμβουλή για το θέμα της σκληρότητας των Eibach. Aν σκέφτεσε την μετατροπή του κινητήρα (έμαθα οτι μπορούμε να ανεβούμε 200cc ή 25% της ιπποδύναμης αρα μάλλον μπορούμε να πάμε απο 1.6 σε 2.0.) θα θέλει σκληρότερα ελατήρια μπροστά μαζί με σκληρότερη αντιστρεπτική.Μα δεν ειναι αυτοκινητο επταετιας...Ειναι το μωρο μου! Καθε βραδυ που γυρναω σπιτι την παρκαρω βγαινω εξω την χαζευω για λιγω της λεω καλυνηχτα μου κλεινει το ματι με τροπο και παω για υπνο με το ηλιθιο χαμογελο στο προσωπο... ΚΑΙ 'ΣΥΣ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Σχεση παθους...
Τελικα το εβαλες Velissarios το κομματι της εισαγωγης?ΧΕ ΧΕ ΧΕ,
Δεν θεωρώ τον εαυτό μου 'Αlfisti', αλλα 13 χρόνια οδηγώ και τα 13 με Alfa επέλεξα να είναι!!!
Απλώς όταν το αυτοκίνητο το χρησιμοποιείς καθημερινά σαν εργαλείο δουλειάς και το παρκάρεις κάθε βράδυ χωρίς να είσαι σιγουρος πως θα το βρείς το πρωί, μαθαίνεις να μην δένεσαι με τις 'λαμαρίνες' αλλα με την ψυχή του(και πιστεύω οτι υπάρχει κατι τέτοιο).Η εισαγωγή ακόμα στο πίσω κάθισμα είναι ...
αντε να δώ πότε θα πάει στην θέση της.
Δουλεύω 8 με 8 (Ολυμπιάδα δεν θέλαμε;...%$#@^&*(&%$) και δεν είναι εύκολο να βρείς διανυκτερεύον συνεργείο.... -
Και κατι για να χαρουμε λιγο...Πριν κανα χρονο στο parking του Cartodromo ηταν μια 156 Gta... Ημουν με τους κολλιτους και αρχισαμε να την θαυμαζουμε-περιεργαζομαστε...Αφου παρασαν 2-3 λεπτα καποιος αναφωνισε...Ωχ ρε ειναι ενα 911 παρκαρισμενο διπλα!!! Οι απαντησεις ηταν του τυπου ε και? η ποιος τη μαμαει την 911 τωρα...Εδω εχει Gta...!!!
Alfa Romeo - Cuore Sportivo -
Ο χρήστης Tsakinnen έγραψε:
Και κατι για να χαρουμε λιγο...Πριν κανα χρονο στο parking του Cartodromo ηταν μια 156 Gta... Ημουν με τους κολλιτους και αρχισαμε να την θαυμαζουμε-περιεργαζομαστε...Αφου παρασαν 2-3 λεπτα καποιος αναφωνισε...Ωχ ρε ειναι ενα 911 παρκαρισμενο διπλα!!! Οι απαντησεις ηταν του τυπου ε και? η ποιος τη μαμαει την 911 τωρα...Εδω εχει Gta...!!!
Alfa Romeo - Cuore SportivoΤα τελευταία χρόνια πραγματικά η Alfa εχει βρει τον καλό της εαυτό στο design χωρίς να χάνει αισθητά σε άλλους τομείς. Φανταζεσαι όμως τι θα γινόταν αν έβγαινε στο δρόμο μια 8C ;;; Ή μια 33 stradale ;;;
-
Π Α Ν Ι Κ Ο Σ
-
Τυχαία έπεσα πάνω σε αυτή την δημοπρασία...
http://www.fleamarket.gr/lot.cfm?lotID=1274233
ενδιαφέρον;[/url]
-
ενδιαφέρον;Πιθανών...
Αν είναι το ίδιο αυτοκίνητο που είχε παρουσίαση στο Power μερικούς μήνες πριν (και μάλλον είναι) έχει 178 άλογα και 18,5 κιλά ροπής, αν ισχύει η εγγύηση της μετατροπής όπως λέει για ακόμα ένα χρόνο και αν βάλεις και τα extras είναι καλή περίπτωση για 25000 ίσως και λίγο πιο κάτω...
Αξία αυτοκινήτου + extra 45.000? νομίζω πως είναι πολύ αισιόδοξο το νούμερο, αλλά δεν έχει σημασία... -
Παιδιά επειδή διάβασα αρκετά posts στο forum περί τριγμών θα ήθελα να μου πείτε με το χέρι στην καρδιά τελικά τρίζουν οι 147? Σας ρωτάω επειδή θεωρώ το θέμα των τριγμών εξαιρετικά εκνευριστικό και θέλω το αυτοκινητο μου να είναι άνετο από θέμα ανάρτησης και να μην τρίζει καθόλου ειδικά αν έχω δώσει τόσα χρήματα. Αν λοιπόν τελικά οι 147 τρίζουν τότε καλύτερα να προσανατολιστώ σε κάτι άλλο? ίσως Golf ή Α3? ποιά η γνώμη σας?
Alfa 147 forum