-
Νουμερο ενα λογος?
ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ/ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙς ΤΗΝ ΕΥΡΠΩΠΑΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
Το παραπανω μπορει να φενετε αστειο, ομως πιστεψτε με ετσι ειναι. Εγινε σε μενα αυτο, το υπογραφω οτι ετσι ειναι, αλλα αυτο δεν σημενει οτι ειναι πιστευτο κατι τετοιο εαν το υπογραψω. Το ιδιο πραγμα γινετε και με τα τεστ που γινοντε σε χιμπατζηδες οσον αφορα το ποσο εξυπνοι ειναι και ποσο κοινωνικοι μπορουν να γινουν με την βοηθεια επιστημονων. Οταν ερωτηθηκαν οι επιστημονες γιατι κανουν αυτες τις μελετες απαντησαν: γιατι ετσι θα καταλαβουμε/κατανοησουμε τον ανθρωπο καλυτερα (απο κοινωνικης πλευρας, κτλ).
Εαν ξερεις οτι το Σεβρολέι Μαλιμπου ειναι βασισμενο στο ιδιο πατωμα με το Σααμπ 9-3 και το Οπελ Βεκτρα, αυτο σου δινει ενα πολυ ευρυτερο φασμα γνωσεων και κατανοησης της αυτοκινησης γενικως.
Οταν ειρθα στις ΗΠΑ και εγω ειμουν 'κολλημενος' με τα λιγα κυβικα και τις υψηλες σχετικες αποδοσεις κινητηρων. ΤΟ γνωστο:
200 ιππους απο 2 λιτρα= Αξιζει,
300 ιππους απο 5 λιτρα= μπαρουχα, ξευτιλα, δεν αξιζει μια, καλυτερα να μην υπηρχε.
Μεχρι που συνιδητοποιησα (
-
Νουμερο ενα λογος?
Το παραπανω μπορει να φενετε αστειο, ομως πιστεψτε με ετσι ειναι. Εγινε σε μενα αυτο, το υπογραφω οτι ετσι ειναι, αλλα αυτο δεν σημενει οτι ειναι πιστευτο κατι τετοιο εαν το υπογραψω. Το ιδιο πραγμα γινετε και με τα τεστ που γινοντε σε χιμπατζηδες οσον αφορα το ποσο εξυπνοι ειναι και ποσο κοινωνικοι μπορουν να γινουν με την βοηθεια επιστημονων. Οταν ερωτηθηκαν οι επιστημονες γιατι κανουν αυτες τις μελετες απαντησαν: γιατι ετσι θα καταλαβουμε/κατανοησουμε τον ανθρωπο καλυτερα (απο κοινωνικης πλευρας, κτλ).
Εαν ξερεις οτι το Σεβρολέι Μαλιμπου ειναι βασισμενο στο ιδιο πατωμα με το Σααμπ 9-3 και το Οπελ Βεκτρα, αυτο σου δινει ενα πολυ ευρυτερο φασμα γνωσεων και κατανοησης της αυτοκινησης γενικως.
Οταν ειρθα στις ΗΠΑ και εγω ειμουν 'κολλημενος' με τα λιγα κυβικα και τις υψηλες σχετικες αποδοσεις κινητηρων. ΤΟ γνωστο:
300 ιππους απο 5 λιτρα= μπαρουχα, ξευτιλα, δεν αξιζει μια, καλυτερα να μην υπηρχε.
-
Νουμερο ενα λογος?
-
θα στην πεσουν εδω.
Για ειρωνιες, αλαζονια you name it...
Κατι αλλο:
We are attempting to split hairs here. There is a very thin line between 'us against them” There is a default (I guess) fundamentalism. Beyond that we always end up in screaming matches that achieve nothing. Most of the time there are explosions of ramblings that stand no reason and logic. There is a innate hate rant in some people. Most likely individuals do not even see/realize that it exists in that fashion. So it comes up as detesting everything American (sorry I am not calling it US American ) and everything the US stands for. I can go on and attempt to analyze why and how this occurring and you can as well but that would infuriate people and achieve very little if anything. The forum is about automobiles and the automotive world. But repeatedly it ends up going to different directions. I am attempting to consider this a positive thing and build on it but the repetition of the same things over and over again by the same (not always) people is getting tiring and to be honest it is at the bottom of my list of priorities (for being in this forum/environment).
Αυτα
Νικος
YΓ: συγνωμη για τα αγγλικα.
-
...
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Kata arxas agapite file kai geitona Gavriil sou ekfrazw ton 8aumasmo mou pou ka8ese na grafeis oloklires ek8eseis gia ta autokinita kai tin autokinisi genikotera. Xara sto kouragio sou.Omws epitrepse mou na diafwnisw me ton oro HPAmerikaniki autokinisi kai na eisagagw enan poio aplo kai pliri oro Amerikaniki. Etsi wste na min menoun e3w kai oi ftwxoi syggeneis twn Amerikanwn, oi Kanadoi.
Episis epitrepse mou na diafwnisw sto oti gnwsi gia tin amerikaniki agora 8a se boi8isei na katalabeis ta eyrwpaika autokinita kalytera. Den blepw ka8olou correlation se ayta ta idia 8emata ektos kai an ennoeis oti h agorastiki dynami stis HPA einai toso megali pou mporoume na agorasoume oti autokinito 8eloume apo Malibou mexri Ferrari opote 8a kanoume ena test drive se ola ta autokinita kai 8a exoume empeiries apo ola.
Katanow episis kai tous filous apo tin Ellada, pou spania blepoun aytokinito me kinitires me 6 kylindrous kai panw opote blepoun me kaxyposia autokinita me aytous tous kinitires.
An exeis zisei kai stis dyo pleures tou atlantikou profanws katalabaineis oti h koultoura twn kybikwn exei polla pleonektimata: Apli kataskeyi, xamila fortia leitourgias, a3iopistia, dynami stis xamiles strofes, apisteftes ropes, oikonomia sto kostos e3eli3is kinitirwn klp.
Oso afora tis potiro8ikes einai apotelesma tis koultouras tis anesis kai tis eukolias (euprosdekta se olous, kanenas den 8elei na talaipwreitai). Otan prwtoeftasa edw mou ekane entypwsi oti o ka8enas gyrnage me ena potiri kafe sto xeri (sto subway, ston dromo, sta autokinita, sta magazia, pantou). Kai den einai mono oi potiro8ikis alla kai oi terastioi dromoi, terastia parking sta proastia klp.
Ενα σχολιο. Το Αμερικανικο vs ΗΠΑμερικανικο (που βεβαια δεν ειναι και σωστη λεξη) το σκοτωσαμε πολλες φορες οταν γραφαμε η Αμερικη κτλ ολοι μας λεγανε γιατι το ονομαζετε απλως αμερικη και οχι ΗΠΑ Αμερικη και δεν σαν ανηκει η Ηπειρος κτλ... Δεν νομιζω οτι το αρθρο του Γαβριηλ εννοει να προσβαλει τους Καναδους γειτονες μας.
Φιλικα
Νικος
-
Άγη μη λες τέτοια πράγματα. Πιστεύω ότι η ανθρωπότητα θα ήταν καλύτερη αν οι Αμερικάνοι μετατρέπονταν εν μία νυκτί σε... κανούκς (καλά το προφέρω; ).
Μη βαράτε φίλοι από το Αμέρικα, πλάκα κάνω
-
Συμφωνώ πως είναι χρήσιμο, και μιας και δεν ου περισσεύουν λεφτά να γίνω συνδρομητής σε ΗΠΑμερικάνικο περιοδικό αυτοκινήτου, το εκτμώ πως εδώ μπορώ να μαθαίνω για τα εκεί τεκταινόμενα από τους φίλους μας (αλλά λιγότερες φωτό πλήζ; καλύτερα λίγες φωτό όχι πολύ μεγάλης ανάλυσης από διαφρετικές γωνίες και λινκς για όποιν θέλει να 'εμβαθύνει'. Με τις αργές συνδέσεις στην Ελλάδα είναι δύσκολο... )
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Και εαν αυτο γινετε επηδει σου αρεσει τοσο πολυ ο caramel machiatto απο το Starbucks και επηδει υπαρχουν ποτηροθηκες στο αυτοκινητο που οδηγεις, μπορεις να τον απολαυσεις, την ηλιολουστη εκεινη μερα με την ηλιοροφη ανοιχτη...εαν αυτο σε κανει να χαμογελας και να ευχαριστιεσαι, ΤΟΤΕ...βρηκες και εννιωσες το νοημα της ευχαριστης οδηγησης. Αυτο απο μονο του σε εκανε CAR ENTHUSIAST. Και δεν πειραζει που δεν εχεις ιδεα ποσους τροχους εχει ενα αυτοκινητο στις ΗΠΑ και ποσους στην Ευρωπη.Φίλε Γαβριήλ, αν έπαθες τέτοιο κακό αφού πήγες στην Αμερική, τότε να συνεχίσεις τα τόπικς σου, πραγματικά για να μας ανοίγεις τα μάτια...είσαι χρήσιμος (όρμα ταύρε στην αρένα... ). Και δε μου λές, ένιωσες το νόημα της ευχαρίστησης οδήγησης, κοιτάζοντας τον ήλιο απο την ηλιοροφή...? Γι'αυτό είδα κάπου έναν ανεκδιήγητο που είχε μετατρέψει μια F40 σε...κάμπριο... ???
-
....
-
...
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Άγη μη λες τέτοια πράγματα. Πιστεύω ότι η ανθρωπότητα θα ήταν καλύτερη αν οι Αμερικάνοι μετατρέπονταν εν μία νυκτί σε... κανούκς (καλά το προφέρω; ).
Kai oi dyo xwres exoun ta pleonektimata kai to meionektima tous. H Ameriki einai ekpliktiki xwra, an rwtiseis emena, alla epeidei einai toso kaloi se polla pragmata polles fores einai kai egwkentrikoi, koitane mono ton eyato tous kai agnooun tous allous.
Άγη μη λες τέτοιες κουβέντες... , θα σε περιλάβει και εσένα ο Γαβριήλ μου φαίνεται (μη φοβάσαι όμως, δε θα έχει σοβαρές επιπτώσεις)...
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Kai oi dyo xwres exoun ta pleonektimata kai to meionektima tous. H Ameriki einai ekpliktiki xwra, an rwtiseis emena, alla epeidei einai toso kaloi se polla pragmata polles fores einai kai egwkentrikoi, koitane mono ton eyato tous kai agnooun tous allous.
Άγη μη λες τέτοιες κουβέντες... , θα σε περιλάβει και εσένα ο Γαβριήλ μου φαίνεται (μη φοβάσαι όμως, δε θα έχει σοβαρές επιπτώσεις)...
Εδω το εχω ξαναπει υπαρχει ενας σχετικος εθνοκεντρισμος στις ΗΠΑ. Αλλα μην ξεχναμε υπαρχει σε οποια χωρα εστω και στην Ελλαδα και στη Γαλλια και στη Μεγ Βρεταννια. Οταν εισαι μερος απο μια super power και εισαι η μεγαλυτερη αγορα του κοσμου, τα χρηματιστιρια του κοσμου ειναι τοσο συνδεδεμενα με τα δικα σου. Τοτε ειναι ευκολο να εισαι και λιγακι ψωροπερηφανος. Εγω ειμαι ο πρωτος που το παραδεχομαι. Αλλα αυτο δεν σημαινει την αρχη και το τελος. δηλαδη μην πιανωμαστε απ αυτο γιατι υπαρχουν πολλα και διαφορα και για τη δικη μας γουνα (Ελλαδα) και πολλες αλλες χωρες.
Ν.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Εδω το εχω ξαναπει υπαρχει ενας σχετικος εθνοκεντρισμος στις ΗΠΑ. Αλλα μην ξεχναμε υπαρχει σε οποια χωρα εστω και στην Ελλαδα και στη Γαλλια και στη Μεγ Βρεταννια. Οταν εισαι μερος απο μια super power και εισαι η μεγαλυτερη αγορα του κοσμου, τα χρηματιστιρια του κοσμου ειναι τοσο συνδεδεμενα με τα δικα σου. Τοτε ειναι ευκολο να εισαι και λιγακι ψωροπερηφανος. Εγω ειμαι ο πρωτος που το παραδεχομαι. Αλλα αυτο δεν σημαινει την αρχη και το τελος. δηλαδη μην πιανωμαστε απ αυτο γιατι υπαρχουν πολλα και διαφορα και για τη δικη μας γουνα (Ελλαδα) και πολλες αλλες χωρες.
Ν.
Sigoura etsi einai.
To problima me tin Ellada oti o e8nokentrismos ekei den exei poly basi san kratos, isws oi Ellines niw8oun autopepei8esi san atoma.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Kata arxas agapite file kai geitona Gavriil sou ekfrazw ton 8aumasmo mou pou ka8ese na grafeis oloklires ek8eseis gia ta autokinita kai tin autokinisi genikotera. Xara sto kouragio sou.Ευχαριστω.
Omws epitrepse mou na diafwnisw me ton oro HPAmerikaniki autokinisi kai na eisagagw enan poio aplo kai pliri oro Amerikaniki. Etsi wste na min menoun e3w kai oi ftwxoi syggeneis twn Amerikanwn, oi Kanadoi.
Δεν ειναι θεμα να μενει κανεις εξω. Εγω δεν εχω ιδεα για το πως ειναι τα πραγματα στον Καναδα. Γιαυτο και περιοριζομαι να μιλισω για ΗΠΑ και μονο. Επισης απο οτι καταλαβαινω, η αυτοκινηση στον Καναδα εχει αρκετες διαφορες με αυτην των ΗΠΑ. Εσυ εχεις κανει επισκεψη εδω, εσυ πες μου.
Αλλα κατι τετοιο ειναι σχεδον ασχετο με το θεμα Αγη.
Episis epitrepse mou na diafwnisw sto oti gnwsi gia tin amerikaniki agora 8a se boi8isei na katalabeis ta eyrwpaika autokinita kalytera. Den blepw ka8olou correlation se ayta ta idia 8emata ektos kai an ennoeis oti h agorastiki dynami stis HPA einai toso megali pou mporoume na agorasoume oti autokinito 8eloume apo Malibou mexri Ferrari opote 8a kanoume ena test drive se ola ta autokinita kai 8a exoume empeiries apo ola.
Οχι Αγη δεν εννοω αυτο καθολου. Και μενω εκπληκτος που δεν καταλαβαινεις το νοημα μου. Να στο πω με αλλο τροπο αλλα γρηγορα. Οταν ξερεις μονο για την αυτοκινηση στην Ευρωπη, ξερεις για μια αυτοκινηση. Οταν ξερεις για αυτη των ΗΠΑ επισης, η οποια ολοι συμφωνουμε οτι εχει τοσες διαφορες με αυτη της Ευρωπης, τοτε εχεις ενα point of reference. Και ετσι οτιδηποτε fact που συμβαινει στην μια ή στην αλλη, το βλεπεις με πιο ευρυ φασμα κρισης λογο του πανω point of reference.
Katanow episis kai tous filous apo tin Ellada, pou spania blepoun aytokinito me kinitires me 6 kylindrous kai panw opote blepoun me kaxyposia autokinita me aytous tous kinitires.
Τι εννοεις καχυποπσια? Γιατι καποιος πρεπει να δει με καχυποπσια ενα αυτοκινητο με 6-12 κυλινδρους? Δεν βλεπω καμια καχυποπσια οταν εξεταζουν Φερραρι και Πορσε. Αρα...αλλο ειναι το θεμα.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Den yparxei HPAmerikaniki autokinisi (kai h le3i den fantazei wraia) alla Amerikaniki pou perilambanei kai ta Aytokinita pou pouliwntai ston Kanada pou basika einai amerikanikwn prodiagrafwn me eyrwpaika tablw (den 3erw gi auta pou pwliwntai sto Mexico, to trito meros tis Nafta).
Μια στιγμη. ΗΠΑ, Καναδας, Μεξικο= Β. Αμερικη. Δεν ειναι ολη η Αμερικανικη ηπειρος. Βλεπεις γιατι λεω ΗΠΑμερικανικη? Οπως επισης επηδει δεν εχω καν επισκευθει τον Καναδα.
Stin pra3i auto simainei oti ta autokinita pou piouliwnte stin B. Ameriki einai basika ta idia autokinita (kai ligo diaforetika apo ta Eyrwapika, analoga apo montelo se montelo) se prodiagrafes ka8ws episis kai oi nomoi stous dromous, ta simata, kai o tropos kataskeyis twn dromwn einai o idios (pali den 3erw gia Mexico). Ara toulaxiston Ameriki - Kanada prepei na milame gia eniaia autokinisi, ara HPAmerikaniki autokinisi den einai swstos oros.
Βεβαιως ειναι σωστος ορος. Διοτι εννοει μονο την αυτοκινηση των ΗΠΑ. Οπως υπαρχει και η αυτοκινηση της Ελλαδος. Δεν βλεπω το προβλημα. Επισης δεν βλεπω πως το παραπανω ειναι τοσο πιο σημαντικο, οταν κατα την γνωμη μου ειναι εξω απο το θεμα και ειναι σχεδον λεπτομερια. Το θεμα εχει να κανει με τους λογους που πρεπει κανποιος να ειναι γνωστης της ΗΠΑμερικανικης αυτοκινησης.
Ameriki sigoura tautizetai me tis HPA otan anaferomaste se xwra alla fysika den 3exnamai oti einai to onoma olis tis hpeirou.
Γιαυτο και γραφω ΗΠΑμερικανικη.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Ν.
Δεν ξερω για σενα, εγω παλι δεν ειμαι διολου ψωροπερηφανος. Ειμαι απλα, περηφανος.
-
Δεν ειναι θεμα να μενει κανεις εξω. Εγω δεν εχω ιδεα για το πως ειναι τα πραγματα στον Καναδα. Γιαυτο και περιοριζομαι να μιλισω για ΗΠΑ και μονο. Επισης απο οτι καταλαβαινω, η αυτοκινηση στον Καναδα εχει αρκετες διαφορες με αυτην των ΗΠΑ. Εσυ εχεις κανει επισκεψη εδω, εσυ πες μου.Γιατί σε ΗΠΑ/Καναδά οι οδικές συνθήκες είναι ακριβώς οι ιδιες, η οδική κουλτούρα ειναι επίσης ίδια και κατά συνέπεια τα αυτοκίνητα έχουν ίδιες ρυθμίσεις, δηλ. μηχανικά είναι ίδια με τα αμερικάνικα και διαφορετικά από τα ευρωπαικά. Αρα ΗΠΑμερικανική είναι ένας ανακριβής όρος γιάυτο προτείνω το Αμερικανική που καλύπτει όλους.
Οι μόνες διαφορές που εχουμε είναι ότι εμείς πέρνουμε το ευρωπαικό ταμπλώ λόγω του μετρικού συστήματος που έχουμε.
Οχι Αγη δεν εννοω αυτο καθολου. Και μενω εκπληκτος που δεν καταλαβαινεις το νοημα μου. Να στο πω με αλλο τροπο αλλα γρηγορα. Οταν ξερεις μονο για την αυτοκινηση στην Ευρωπη, ξερεις για μια αυτοκινηση. Οταν ξερεις για αυτη των ΗΠΑ επισης, η οποια ολοι συμφωνουμε οτι εχει τοσες διαφορες με αυτη της Ευρωπης, τοτε εχεις ενα point of reference. Και ετσι οτιδηποτε fact που συμβαινει στην μια ή στην αλλη, το βλεπεις με πιο ευρυ φασμα κρισης λογο του πανω point of reference.
Πάλι δεν πολυκαταλαβαίνω. Ναι ξέρεις περισσότερα για την αυτοκίνηση στον κόσμο αλλά πως σε βοηθάει να μάθεις περισσότερα για την αυτοκίνηση στην Ευρώπη; Επίσης μην ξεχνάς ότι υπάρχει και αλλη αυτοκινητιστική σχολή, η Ιαπωνία που είναι άγνωστη σε εμας.
Τι εννοεις καχυποπσια? Γιατι καποιος πρεπει να δει με καχυποπσια ενα αυτοκινητο με 6-12 κυλινδρους? Δεν βλεπω καμια καχυποπσια οταν εξεταζουν Φερραρι και Πορσε. Αρα...αλλο ειναι το θεμα.
Γιατί από την στιγμή που ο περισσότερος κόσμος μετακινείτε με 4κυλινδρα και μάλιστα λίγων κυβικών απορεί για τους πολύ μεγάλους κινητήρες, ρωτάει τι χρειάζονται. Ποσοι άλλωστε από τους φορουμίστες έχουν οδηγήσει τέτοια αυτοκίνητα για να εκτιμήσουν τα πλεονεκτήματά τους; Λίγοι φαντάζομαι. Φεράρι και Πόρσε είναι dream cars, εμείς μιλάμε για καθημερινά αυτοκίνητα, όπως το Μαλιμπού ή το Bora ή το Mazda 6.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Πάλι δεν πολυκαταλαβαίνω. Ναι ξέρεις περισσότερα για την αυτοκίνηση στον κόσμο αλλά πως σε βοηθάει να μάθεις περισσότερα για την αυτοκίνηση στην Ευρώπη; Επίσης μην ξεχνάς ότι υπάρχει και αλλη αυτοκινητιστική σχολή, η Ιαπωνία που είναι άγνωστη σε εμας.
Ισως ο Νικος να μπορει να με βοηθησει εδω. Νικο, εχεις καποιο αλλο παραδειγμα πανω σε αυτο?
-
Ισως ο Νικος να μπορει να με βοηθησει εδω. Νικο, εχεις καποιο αλλο παραδειγμα πανω σε αυτο?
αργοτερα αποψε...
Τωρα πρεπει να παραστω σε ενα παρτυ γενεθλιων.Νικος
Αυτοκινηση ΗΠΑ - Πωλησεις Honda στις ΗΠΑ απο το 1970 (σ.88)