-
Ο χρήστης pozeras έγραψε:
KATAΡΧΑΣ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ, ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ, ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΕΝΑ.ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΟ ''ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ'' ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ,ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΥΤΕ ΜΑ ΤΟΝ ΓΑΥΡΙΛ ΟΥΤΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ,ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ!ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ.ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ...Καλα ρε συ. Πρεπει δηλαδη οποιος μας την πεφτει και αρχιζει τα κακεντρεχη σχολια πρεπει να του λεμε και ευχαριστω για να μην τον προσβαλουμε;
Νικος
-
Briskw to vote afto teliws ILI8IO gia ton eksis aplo logo !
OPIOS DEN ENDIAFERETAI GIA TA AMERIKANIKA AFTOKINITA AS MIN DIAVAZEI TA SYGEKRIMENA TOPICS
Den mporw na katalabw giati prepei na psifisoume sto an mas endiaferoun i oxi...
An kapios exei oreksi na anoiksei ena topic as to kanei...
osoi 8eloun to diavazoun, osoi den 8eloun to prospernoun...KSEKOLATE LIGO !
-
As far as I am concerned my axe is buried.
Lets talk about cars.
-
agreed...
Τα αυτοκινητα ηταν και ο λογος που μας εφερε και σε αυτο το φορουμ.
Νικος
-
Προσωπικα και εμενα με κουραζουν τα πολλα post που εχουν σχεση με τα αυτοκινητα που πωλουνται στις ΗΠΑ, αλλα δε θα ηθελα να καταργηθουν.
Θα συνιστουσα ομως απο αυτους που τα 'ανοιγουν' να δειχνουν λιγο περισσοτερη αυτοσυγρατηση και αν μπορουν να τα ομαδοποιουν λιγακι....
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Γαβριηλ εχεις τεσταρει το Ζ06?Νικος
Οχι. Μονο το απλο. Το C5. Το Hard Top το Covertible και το Κουπε.
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Π.χ. ο G60 ειναι τοσο κοντομυαλος που ψηφισε οχι, μονο και μονο γιατι δεν του αρεσουν τα ΗΠΑμερικανικα αυτοκινητα, οτι και εαν σημενει για αυτον κατι τετοιο
[list:2jxucdno]Eχεις πολυ φτωχο μυαλο και γνωσεις(αυτοκινητιστικες και μηχανολογικες)για να με κρινεις αποκαλωντας με 'κοντομυαλο![/list:u:2jxucdno][list:2jxucdno]Και το λογο μου τον ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΑ και το αναφερω γιατι αναλυεις οτι σε συμφερει και οπως το θες.[/list:u:2jxucdno][list:2jxucdno]Κανε ενα κοπο και στην επομενη 'τσοντα' που θα απαντησεις να κανεις ολοκληρη την παραθεση που απαντησα[/list:u:2jxucdno]>Ολους μας δεν μας αρεσει το Γιουγκο, αλλα ενδιαφερομαστε να ξερουμε για την υπαρξη του. Το ιδιο με το Πολο.
[list:2jxucdno]Ολοι ενημερωνονται για τα YUGO(που ΕΣΕΙΣ καταστρεψατε το εργοστασιο )αλλα κανενας ΚΑΦΡΟΣ δεν εκανε 100 θρεντ για μια φιλοσοφια η ενα μοντελο[/list:u:2jxucdno][list:2jxucdno]Οταν το καταλαβεις θα αρχισεις να αποκτας και το αναλογο IQ[/list:u:2jxucdno]
ΟΚ G60POWER
-
Ακομη δεν πιστευω οτι 44% του φορουμ ενδιαφερεται για ΗΠΑ/αυτοκινηση. Περιμενα 2/1000, εμενα και τον Νικο. Ενδιαφερον.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Ακομη δεν πιστευω οτι 44% του φορουμ ενδιαφερεται για ΗΠΑ/αυτοκινηση. Περιμενα 2/1000, εμενα και τον Νικο. Ενδιαφερον.Mην το παρεις πανω σου και μας 'φλομωσεις' με νεα θεματα απο Αμερικη!!!!!
Καλο ειναι να υπαρχουν, αλλα λιγακι πιο 'συμπικνωμενα'
Φιλικα
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Καλά είναι όλα τα posts για τα αμερικανικά αυτοκίνητα, αλλά θα έπρεπε να περιοριστεί λίγο ο αριθμός των threads πιστεύω (δηλαδή τα ίδια posts να μοιραστούν σε λιγότερα threads), γιατί έτσι υπάρχουν πάρα πολλά threads για αμερικανικά αυτοκίνητα. Αποτέλεσμα αφ'ενός να χάνονται άλλα threads πολύ κάτω (πρόβλημα για όποιον έχει αργή σύνδεση, ή όποιον μπαίνει σπάνια στο forum), αφ'ετέρου κάποιος που δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για αμερικανικά αυτοκίνητα μπαίνοντας στο forum βλέπει ότι το 50% των threads δεν τον ενδιαφέρει, κάτι που χαλάει την εικόνα του forum, πιστεύω.
Για την αναγέννηση της GM πχ, νομίζω ότι αρκούσε ένα thread, και δε χρειαζόταν 4 ή όσα ανοίχτηκαν.
Συμφωνώ με κάθε λέξη από τα παραπάνω! Θα ήταν γελείο να πούμε να μη γράφονται νέα από τις ΗΠΑ γιατί ως λάτρεις,όλοι εδώ μέσα θέλω να πιστεύω,της αυτοκίνησης δε γίνεται να αποκόπτουμε ένα σημαντικό κομμάτι της.Επίσης κάτι άλλο που θα ήθελα να σημειώσω,άσχετο, είναι το γεγονός οτι ανοίχτηκαν ταυτόχρονα κάποια στιγμή 6-7 τόπικ και το κάθε ένα είχε από μία διεύθυνση για βίντεο.Όλα από εσένα Γαβριήλ.Δε γινόταν να μπούν όλα τα βίντεο σε ένα τόπικ; Φιλικά Παύλος.
-
Ακομη δεν πιστευω οτι 44% του φορουμ ενδιαφερεται για ΗΠΑ/αυτοκινηση. Περιμενα 2/1000, εμενα και τον Νικο. Ενδιαφερον.ετσι οπως τεθηκε το θεμα ακομα και εγω πιθανον να ψηφιζα ΝΑΙ.
απο μια αστοχη διατηπωση διαστρεβλωθηκε η ουσια του θεματος και δικαιουσαι να πανηγηριζεις χωρις αυτο να σημαινει οτι επι της ουσιας που συνεχως υπεκφευγεις να τοποθετηθεις εισαι δικαιωμενος.
τελικα ο φιλος nikoswrc που η πλακα ειναι οτι δεν σε παει και καθολου χωρις να το θελει και απο κεκτημενη ταχυτητα να σε κατατροπωσει φανηκε να ειναι ο καλυτερος σου συμμαχος.σε αυτον δωσε ολο το credit.
επειδη θα ηταν τουλαχιστον παιδαριωδες να ξεκινησει αλλη ψηφοφορια ακομα και ετσι οπως θα επρεπε να ειχε διατυπωθει εξ αρχης οπως λενε και στο αμερικα i rest ny case...........
-
Γαβριηλ εχεις τεσταρει το Ζ06?
Νικος
Οχι. Μονο το απλο. Το C5. Το Hard Top το Covertible και το Κουπε.
Με το 6αρι κιβωτιο η το αυτοματο;
Πως πηγαινε;
σφαιρατα;Ν.
-
Εγώ ψήφισα ναι, γιατί και αυτά αυτοκίνητα είναι. Μπορεί να κατασκευάζονται με διαφορετική φιλοσοφία από ότι τα ευρωπαϊκά-ιαπωνικά, αλλά για τις ΗΠΑ μπορεί να είναι καλά. Δε νομίζω ότι είναι κακό να ενημερώνεται όποιος επιθυμεί για το τι επικρατεί εκεί πέρα. Όποιος δε θέλει πολύ απλά όπως έγραψε ήδη κάποιος ας μη διαβάζει τα συγκεκριμένα topics. Ο Γαβριήλ και τα υπόλοιπα παιδιά που μένουν μόνιμα στην Αμερική και γνωρίζουν καλύτερα τι συμβαίνει εκεί απλά είναι οι καταλληλότεροι για να γράψουν σε ένα τέτοιο topic. Δεν είναι εκπρόσωποι του Αμερικανικού κράτους για να κάνετε τα παράπονά σας σε αυτούς. Διαβάζω όλα όσα γράφονται και βλέπω ότι όλοι οι περισσότεροι έχουν ξεκινήσει επίθεση κατά του Γαβριήλ άνευ ουσιαστικής αιτίας. Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; Μήπως καταβάθος ζηλεύτε λιγάκι όποιον ζει εκεί; Εγώ ομολογώ πως ζηλεύω. Αναρωτιέστε γιατί; Μήπως επειδή μπορεί να αγοράσει πολύ πιο εύκολα το αυτοκίνητο που επιθυμεί αυτός και όχι αυτό που του επιβάλλει η εφορία; Μήπως επειδή εκεί πέρα τα αυτοκίνητα δεν είναι αναγκασμένα καθημερινά να ταλαιπωρούνται κινούμενα σε δρόμους γεμάτους λακούβες, μπαλώματα και κάθε λογής χαντάκια, έχοντας ως συνέπεια την πρόορη φθορά τους, παρόλο που οι οδηγοί πληρώνουν για τη συντήρηση των δρόμων; Μήπως επειδή η τροχαία εκεί κάνει τη δουλειά της και δεν κοιτάει πως θα εισπράξει περισσότερα; Μήπως επειδή εκεί οι οδηγοί αλλά και όλοι οι πολίτες γενικότερα αντιμετωπίζονται από το κράτος με πολύ πιο δίκαιο τρόπο;
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Μήπως επειδή μπορεί να αγοράσει πολύ πιο εύκολα το αυτοκίνητο που επιθυμεί αυτός και όχι αυτό που του επιβάλλει η εφορία; Μήπως επειδή εκεί πέρα τα αυτοκίνητα δεν είναι αναγκασμένα καθημερινά να ταλαιπωρούνται κινούμενα σε δρόμους γεμάτους λακούβες, μπαλώματα και κάθε λογής χαντάκια, έχοντας ως συνέπεια την πρόορη φθορά τους, παρόλο που οι οδηγοί πληρώνουν για τη συντήρηση των δρόμων; Μήπως επειδή η τροχαία εκεί κάνει τη δουλειά της και δεν κοιτάει πως θα εισπράξει περισσότερα; Μήπως επειδή εκεί οι οδηγοί αλλά και όλοι οι πολίτες γενικότερα αντιμετωπίζονται από το κράτος με πολύ πιο δίκαιο τρόπο;΄
Χίλια συγνώμη για το ύφος, αλλά τώρα μιλάς για την 'Ιδέα Της Αυτοκίνησης' ή για κρατική μηχανή και δημόσια έργα...??? Στα δύο τελευταία μας ρίχνουν στ'αυτιά, αλλά στο πρώτο...τους δίνουμε και καταλαβαίνουν...Για να είμαστε και λίγο ειλικρινείς δηλαδή.
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Μήπως επειδή μπορεί να αγοράσει πολύ πιο εύκολα το αυτοκίνητο που επιθυμεί αυτός και όχι αυτό που του επιβάλλει η εφορία; Μήπως επειδή εκεί πέρα τα αυτοκίνητα δεν είναι αναγκασμένα καθημερινά να ταλαιπωρούνται κινούμενα σε δρόμους γεμάτους λακούβες, μπαλώματα και κάθε λογής χαντάκια, έχοντας ως συνέπεια την πρόορη φθορά τους, παρόλο που οι οδηγοί πληρώνουν για τη συντήρηση των δρόμων; Μήπως επειδή η τροχαία εκεί κάνει τη δουλειά της και δεν κοιτάει πως θα εισπράξει περισσότερα; Μήπως επειδή εκεί οι οδηγοί αλλά και όλοι οι πολίτες γενικότερα αντιμετωπίζονται από το κράτος με πολύ πιο δίκαιο τρόπο;
΄
Χίλια συγνώμη για το ύφος, αλλά τώρα μιλάς για την 'Ιδέα Της Αυτοκίνησης' ή για κρατική μηχανή και δημόσια έργα...??? Στα δύο τελευταία μας ρίχνουν στ'αυτιά, αλλά στο πρώτο...τους δίνουμε και καταλαβαίνουν...Για να είμαστε και λίγο ειλικρινείς δηλαδή.
Τι εννοείς 'Ιδέα Της Αυτοκίνησης' ;
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Γαβριηλ εχεις τεσταρει το Ζ06?
ΝικοςΟχι. Μονο το απλο. Το C5. Το Hard Top το Covertible και το Κουπε.
Με το 6αρι κιβωτιο η το αυτοματο;
Πως πηγαινε;
σφαιρατα;
Ν.Aλλο ενα θεμα που ενδιαφερει παρα πολλους εδω στο φορουμ! Σχεδον ολους, θα ελεγα.
'Καλλιο να'μαι πεθαμενος, παρα αμερικανακι'
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Τι εννοείς 'Ιδέα Της Αυτοκίνησης' ;Θα προσπαθήσω να σου δώσω μια ιδέα για το τι πιστεύω εγώ οτι σημαίνει 'Ιδέα Της Αυτοκίνησης'. Προσοχή όμως, εμπεριέχει πολύ πάθος (λέξη η οποία στα Αμερικάνικα λεξικά απουσιάζει...), ιστορία, τεχνολογία, αλλά και μέλλον. Διάβασε λίγο το παλαιότερο ποστ μου. Ίσως να μην είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ απάντηση στο ερώτημά σου, αλλά πίστεψέ με η ερώτησή σου είναι ΔΥΣΚΟΛΗ, πολλοί άνθρωποι ήταν οι 'υπαίτιοι' της δημιουργίας της φράσης αυτής, αλλά λίγοι εκείνοι οι οποίοι προσπάθησαν να την εξηγησουν και ακόμη λιγότεροι εκείνοι που τα κατάφεραν...
Μην κάνεις τον κόπο να ψάξεις για δεύτερο λινκ, δεν διάβασα ούτε το πρώτο....Σου είπα, έχω μάθει για την αυτοκίνηση στην Αμερική, τόσα όσα είναι ερκετά για να τη σιχαθώ... Ξεκαθαρα πράγματα. Και γιατί τη σιχάθηκα? Γιατί δεν είναι ικανή να με συγκινήσει, δεν είναι ικανή να με κάνει να ονειρεύομαι, δεν είναι ικανή να με κάνει να δω την αυτοκίνηση γενικά διαφορετικά, δεν ήταν, δεν είναι και δε θα είναι ποτέ ικανή να με κερδίσει. Αυτά που με έχουν κερδίσει φίλε μου καλέ και αγαπημένε, είναι η εξέλιξη στην τεχνολογία που έχει επέλθει λόγω της ιστορίας που έχουν γράψει μερικές (δεν μου αρέσει καθόλου η λέξη 'διάφορες' όταν τη χρησιμοποιώ για κάτι ιερό και δεν τη χρησιμοποιώ εδώ), απο τις φίρμες (δεν μου αρέσει καθόλου η λέξη αυτοκινητοβιομηχανίες όταν τη χρησιμοποιώ για κάτι ιερό και δεν τη χρησιμοποιώ εδώ) που έχουν γεμίσει τα όνειρά μου, που έχουν γεμίσει τη ζωή μου. Με έχουν κερδίσει οι Φερράρι, οι Άλφα Ρομέο και οι Πόρσε (είδες?δεν είμαι κολλημένος...) στους υπέροχους αγώνες Τάργκα Φλόριο (δεν είναι καινούργια είδος πίτσας) με εκείνους τους υπέροχους οδηγούς (Vaccarella, Scarfiotti....) πίσω απο το τιμόνι να γεμίζουν τα όνειρά μου. Με έχει κερδίσει αυτό το ατέλειωτο πλήθος αγνών οπαδών της Φερραρι, να προσπαθεί έστω να ξεκλέψει μια ματιά απο την κούκλα (ο τέλειος χαρακτηρισμός για οποιαδήποτε Φερραρι, και κράτα τα ουδέτερα γένη για την πάρτη σου), να πανηγυρίσει μαζί με τους οδηγούς και τους μηχανικούς της ομάδας ακόμη μία νίκη. Με έχει κερδίσει ο ιερέας της εκκλησίας του Μαρανέλλο που σε κάθε νίκη της 'Ιταλίδας' χτυπάει ρυθμικά την καμπάνα, έτσι από πάθος και μόνο. Με έχει κερδίσει η ζωή και η ιστορία του Ένζο Φερραρι ο οποίος σε ηλικία 17 ετών και βλέποντας τον εαυτό του απέναντι στην τραγωδία που λέγεται θάνατος πατέρα και αδελφου, δεν τα παράτησε και δημιούργησε ένα θρύλο, μια φλόγα (και όχι μια εταιρεία-σιχαμένη λέξη όταν χρησιμοποιείται απερίβλεπτα, σαν το περίστροφο), ένα όραμα που πήρε ένα λαό και τον οδήγησε σε ένα όνειρο που μένει ακόμη και σήμερα ζωντανό. Με έχει κερδίσει το οτι ένα πάθος με οδήγησε σε ένα δρόμο, με έκανε να αγαπήσω ένα δρόμο, τον οποίο δεν θα είχα γνωρίσει ποτέ αν δεν ήμουν ερωτευμένος με τη θεά, μου καθόρισε το μέλλον μου, μου είπε εσύ θα γίνεις μηχανολόγος μηχανικός, με την προοπτική κάποτε να περιποιήσαι τις θεές, γιατί δεν μπορείς να ζήσεις μακριά τους και τα κατάφερε, σπουδάζω μηχανολόγος και έχω την προοπτική αυτή...
Δεν με έχει κερδίσει η Αμερικανικη ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, δεν με έχουν κερδίσει αυτά τα άψυχα, χωρίς δυνάτότητα επικοινωνίας αυτοκίνητα, αυτοκίνητα τα οποία έχουν φτιαχτεί μόνο και μόνο για να γεμίσει η τσέπη του boss ωραιότατα ντόλαρς. Δεν με έχει κερδίσει η τεχνολογια των αμερικάνικων αυτοκινήτων, όταν ακόμη και αγωνιστικά αυτοκίνητα του πρωταθλήματος Νάσκαρ χρησιμοποιούν καρμπιρατέρ για την τροφοδοσία των κινητήρων τους...όταν ο μεταβλητός χρονισμός εκκεντροφόρων ή βαλβίδων, άμεσος ψεκασμός καυσίμου κ.α. δεν περιλαμβάνονται στα τεχνολογικά επιτεύγματα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας... Δεν με έχει κερδίσει τίποτα όσον αφορά την αμερικανική αυτοκίνηση γιατί δεν έχει να μου προσφέρει ούτε το 10% αυτών που ζητάω εγώ για να είμαι ευχαριστημένος απο την αυτοκίνηση που διάλεξα... Και αυτά όχι μόνο μου τα προσφέρει η 'Ιταλίδα' (κυρίως αυτή), αλλά μου τα έχει μετετρέψει η ίδια πλέον σε ανάγκες...Γεια χαρά...
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Μην κάνεις τον κόπο να ψάξεις για δεύτερο λινκ, δεν διάβασα ούτε το πρώτο....Σου είπα, έχω μάθει για την αυτοκίνηση στην Αμερική, τόσα όσα είναι ερκετά για να τη σιχαθώ... Ξεκαθαρα πράγματα. Και γιατί τη σιχάθηκα? Γιατί δεν είναι ικανή να με συγκινήσει, δεν είναι ικανή να με κάνει να ονειρεύομαι, δεν είναι ικανή να με κάνει να δω την αυτοκίνηση γενικά διαφορετικά, δεν ήταν, δεν είναι και δε θα είναι ποτέ ικανή να με κερδίσει. Αυτά που με έχουν κερδίσει φίλε μου καλέ και αγαπημένε, είναι η εξέλιξη στην τεχνολογία που έχει επέλθει λόγω της ιστορίας που έχουν γράψει μερικές (δεν μου αρέσει καθόλου η λέξη 'διάφορες' όταν τη χρησιμοποιώ για κάτι ιερό και δεν τη χρησιμοποιώ εδώ), απο τις φίρμες (δεν μου αρέσει καθόλου η λέξη αυτοκινητοβιομηχανίες όταν τη χρησιμοποιώ για κάτι ιερό και δεν τη χρησιμοποιώ εδώ) που έχουν γεμίσει τα όνειρά μου, που έχουν γεμίσει τη ζωή μου. Με έχουν κερδίσει οι Φερράρι, οι Άλφα Ρομέο και οι Πόρσε (είδες?δεν είμαι κολλημένος...) στους υπέροχους αγώνες Τάργκα Φλόριο (δεν είναι καινούργια είδος πίτσας) με εκείνους τους υπέροχους οδηγούς (Vaccarella, Scarfiotti....) πίσω απο το τιμόνι να γεμίζουν τα όνειρά μου. Με έχει κερδίσει αυτό το ατέλειωτο πλήθος αγνών οπαδών της Φερραρι, να προσπαθεί έστω να ξεκλέψει μια ματιά απο την κούκλα (ο τέλειος χαρακτηρισμός για οποιαδήποτε Φερραρι, και κράτα τα ουδέτερα γένη για την πάρτη σου), να πανηγυρίσει μαζί με τους οδηγούς και τους μηχανικούς της ομάδας ακόμη μία νίκη. Με έχει κερδίσει ο ιερέας της εκκλησίας του Μαρανέλλο που σε κάθε νίκη της 'Ιταλίδας' χτυπάει ρυθμικά την καμπάνα, έτσι από πάθος και μόνο. Με έχει κερδίσει η ζωή και η ιστορία του Ένζο Φερραρι ο οποίος σε ηλικία 17 ετών και βλέποντας τον εαυτό του απέναντι στην τραγωδία που λέγεται θάνατος πατέρα και αδελφου, δεν τα παράτησε και δημιούργησε ένα θρύλο, μια φλόγα (και όχι μια εταιρεία-σιχαμένη λέξη όταν χρησιμοποιείται απερίβλεπτα, σαν το περίστροφο), ένα όραμα που πήρε ένα λαό και τον οδήγησε σε ένα όνειρο που μένει ακόμη και σήμερα ζωντανό. Με έχει κερδίσει το οτι ένα πάθος με οδήγησε σε ένα δρόμο, με έκανε να αγαπήσω ένα δρόμο, τον οποίο δεν θα είχα γνωρίσει ποτέ αν δεν ήμουν ερωτευμένος με τη θεά, μου καθόρισε το μέλλον μου, μου είπε εσύ θα γίνεις μηχανολόγος μηχανικός, με την προοπτική κάποτε να περιποιήσαι τις θεές, γιατί δεν μπορείς να ζήσεις μακριά τους και τα κατάφερε, σπουδάζω μηχανολόγος και έχω την προοπτική αυτή...
Δεν με έχει κερδίσει η Αμερικανικη ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, δεν με έχουν κερδίσει αυτά τα άψυχα, χωρίς δυνάτότητα επικοινωνίας αυτοκίνητα, αυτοκίνητα τα οποία έχουν φτιαχτεί μόνο και μόνο για να γεμίσει η τσέπη του boss ωραιότατα ντόλαρς. Δεν με έχει κερδίσει η τεχνολογια των αμερικάνικων αυτοκινήτων, όταν ακόμη και αγωνιστικά αυτοκίνητα του πρωταθλήματος Νάσκαρ χρησιμοποιούν καρμπιρατέρ για την τροφοδοσία των κινητήρων τους...όταν ο μεταβλητός χρονισμός εκκεντροφόρων ή βαλβίδων, άμεσος ψεκασμός καυσίμου κ.α. δεν περιλαμβάνονται στα τεχνολογικά επιτεύγματα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας... Δεν με έχει κερδίσει τίποτα όσον αφορά την αμερικανική αυτοκίνηση γιατί δεν έχει να μου προσφέρει ούτε το 10% αυτών που ζητάω εγώ για να είμαι ευχαριστημένος απο την αυτοκίνηση που διάλεξα... Και αυτά όχι μόνο μου τα προσφέρει η 'Ιταλίδα' (κυρίως αυτή), αλλά μου τα έχει μετετρέψει η ίδια πλέον σε ανάγκες...Γεια χαρά...
Κοίτα, δε διαφωνώ σε αυτά που λες. Κι εμένα μ'αρέσουν τα αυτοκίνητα που αναφέρεις, όπως και σε όλους πιστεύω. Όμως πόσοι από εμάς μπορούν να έχουν στην κατοχή τους και να συντηρούν μια ferrari ή μια Porche; Πολύ ελάχιστοι. Καλό είναι να θαυμάζεις ορισμένα αυτοκίνητα για τους λόγους που αναφέρεις, αλλά όταν ξέρω πως οι περισσότερες πιθανότητες είναι όχι να μην αποκτήσω ποτέ μου ένα τέτοιο αυτοκίνητο, αλλά ούτε καν να το οδηγήσω, με κάνουν να σκέφτομαι εντελώς διαφορετικά. Έτσι βρίσκω πιο λογικό να συγκρίνεις το αυτοκίνητο ενός μέσου Αμερικανού με κάποιο άλλο αυτοκίνητο και όχι supercar. Πάλι όμως η σύγκριση είναι αδύνατη, καθώς οι ανάγκες που έχουν οι άνθρωποι για ένα αυτοκίνητο είναι διαφορετικές στην Αμερική από ότι στην Ελλάδα. Γι'αυτό ένα πετυχημένο ευρωπαϊκο μοντέλο μπορεί να μην κάνει και να μην πουλάει ή να μην εισάγεται καθόλου στην Αμερική και αντίστροφα. Δε βρίσκω όμως κακό να διαβάζω πληροφορίες για το πως είναι τα πράγματα εκεί.
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Κοίτα, δε διαφωνώ σε αυτά που λες. Κι εμένα μ'αρέσουν τα αυτοκίνητα που αναφέρεις, όπως και σε όλους πιστεύω. Όμως πόσοι από εμάς μπορούν να έχουν στην κατοχή τους και να συντηρούν μια ferrari ή μια Porche; Πολύ ελάχιστοι. Καλό είναι να θαυμάζεις ορισμένα αυτοκίνητα για τους λόγους που αναφέρεις, αλλά όταν ξέρω πως οι περισσότερες πιθανότητες είναι όχι να μην αποκτήσω ποτέ μου ένα τέτοιο αυτοκίνητο, αλλά ούτε καν να το οδηγήσω, με κάνουν να σκέφτομαι εντελώς διαφορετικά. Έτσι βρίσκω πιο λογικό να συγκρίνεις το αυτοκίνητο ενός μέσου Αμερικανού με κάποιο άλλο αυτοκίνητο και όχι supercar. Πάλι όμως η σύγκριση είναι αδύνατη, καθώς οι ανάγκες που έχουν οι άνθρωποι για ένα αυτοκίνητο είναι διαφορετικές στην Αμερική από ότι στην Ελλάδα. Γι'αυτό ένα πετυχημένο ευρωπαϊκο μοντέλο μπορεί να μην κάνει και να μην πουλάει ή να μην εισάγεται καθόλου στην Αμερική και αντίστροφα. Δε βρίσκω όμως κακό να διαβάζω πληροφορίες για το πως είναι τα πράγματα εκεί.
Αν παρατήρησες, δεν έχω γράψει πουθενά στο παραπάνω ποστ οτιδήποτε περί ιδιοκτησίας. Το έχω γράψει πολλές φορές, πως για μένα η 'Ιδέα Της Αυτοκίνησης' είναι πολύ διαφορετική, δεν έχει σχέση με ιδιοκτησίες, μεταβιβάσεις, leasing, τέλη κυκλοφορίας και ασφάλειες, είναι κάτι διαφορετικό, κάτι το οποίο βγαίνει απο την ψυχή μου και όχι από την τσέπη μου. Αντίθετα ο μέσος Αμερικανός πολίτης, όταν του πουν 'Πες μου γρήγορα μια λέξη ή φράση που σου έρχεται στο νου, όταν σκέφτεσαι το αυτοκίνητο'. Ξέρεις τι θα πεί? 10.000$, 20.000$, επιτόκια, τράπεζες, ποτηροθήκες και τα υπόλοιπα. Και για να μην ξεσηκωθεί ο 'όχλος', μην μου πείτε οτι θα πεί 'Ένζο Φερραρι, Νικόλα Ρομέο, Φέρντιναντ Πόρσε', ή έστω ακόμη ακόμη και Χένρι Φορντ, βρε αδελφέ! Επί της ευκαιρίας, Γαβριήλ και Νίκο, ο 'θείος' Χένρι όποτε συναντούσε τον Μεγάλο Ένζο, του έβγαζε το καπέλο (γεγονός)...
-
Μου φένεται ότι εχουμε ξεφυγει λιγακι. Οταν λεω οτι με ενθουσιαζουν τα αυτοκινητα ενοιειτε πως δεν υπαρχουν συνορα. Και αν κατι δεν με ενδιαφερει παω παρακατω.
ΣΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ???