-
Για πιό 'εκλεκτά' κομμάτια!
http://www.bonhams.com/cgi-bin/public.s ... creen=cars
φυσικά το κλασσικό http://www.carclassic.com/
αλλά και το http://www.classicdriver.com/uk/find/4000.asp
-
Για οσους το budget τους το επιτρεπει....
Η για οσους τους αρεσει να ονειρευονται...
-
Φίλε TRIUMPH CLUB έχω συνδρομή στο Classic and Sports Cars και στο Classic Cars.
Δεν ψάxνω για κάποιο συγκεκριμένο κομματι. Απλώς ρώτησα αν υπάρχουν τέτοια Ελληνικά sites.
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
έχω συνδρομή στο Classic and Sports Cars και στο Classic Cars.Πολυ ομορφα περιοδικα και τα 2.
Ημουν επι χρονια συνδροομητης και στα 2. Τελικα κατεληξα στο συμπερασμα οτι με το το ενα απο τα 2 καλυπτεσαι πληρως. Θα το εχεις προσεξει αυτο...
Προταση (κατα την ταπεινη μου γνωμη) να κοψεις τη μια απο τις 2 συνδρομες και να γραφτεις στο Practical Classics.
Ειναι αλλου επιπεδου περιοδικο και αλλη υλης φυσικα μιας και επικεντρωνεται στον χομπιστα (που γουσταρει να λερωνει που και που τα χερια του) και οχι μονο στην παρουσιαση εξωτικων κυριως μοντελων...
Ετσι πιστευω οτι θα εισαι καλυμενος απο ολες τις πλευρες.
Ασε που τα P.C. θα μπορεσουν να σου φανουν χρησιμα σε καποια ενδεχομενη μελλοντικη ανακατασκευη μιας και σε καθε τευχος εχουν εκατονταδες τεχνικα θεματα, μεχρι και τεστ εργαλειων... -
Ο χρήστης TRIUMPH CLUB έγραψε:
έχω συνδρομή στο Classic and Sports Cars και στο Classic Cars.
Πολυ ομορφα περιοδικα και τα 2.
Ημουν επι χρονια συνδροομητης και στα 2. Τελικα κατεληξα στο συμπερασμα οτι με το το ενα απο τα 2 καλυπτεσαι πληρως. Θα το εχεις προσεξει αυτο...
Προταση (κατα την ταπεινη μου γνωμη) να κοψεις τη μια απο τις 2 συνδρομες και να γραφτεις στο Practical Classics.
Ειναι αλλου επιπεδου περιοδικο και αλλη υλης φυσικα μιας και επικεντρωνεται στον χομπιστα (που γουσταρει να λερωνει που και που τα χερια του) και οχι μονο στην παρουσιαση εξωτικων κυριως μοντελων...
Ετσι πιστευω οτι θα εισαι καλυμενος απο ολες τις πλευρες.
Ασε που τα P.C. θα μπορεσουν να σου φανουν χρησιμα σε καποια ενδεχομενη μελλοντικη ανακατασκευη μιας και σε καθε τευχος εχουν εκατονταδες τεχνικα θεματα, μεχρι και τεστ εργαλειων...Το κακό και με τα τρία είναι ότι ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με Εγγλέζικα αυτοκίνητα...
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Το κακό και με τα τρία είναι ότι ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με Εγγλέζικα αυτοκίνητα...Για το Practical Classics ειναι αληθεια.
Τα αλλα 2 ομως αφιερωνουν πολυ χωρο και σε αυτοκινητα αλλης προελευσης!!!
Μην ξεχνας βεβαια οτι μεχρι και τα μεσα της 10ετιας '70, η Βρετανικη αυτοκινητοβιομηχανια ηταν μια απο τις 5 πρωτες παγκοσμιως
Κακα τα ψεματα λοιπον, οταν μιλαμε για κλασσικο σπορ αυτοκινητο απο το 50 μεχρι και το 75, ειναι φυσικο η πλειοψηφια των συζητησεων μας να ειναι γυρω απο Βρετανικα και Ιταλικα μοντελα. (δεδομενου οτι εμεις οι 'ευρωπαιοι' δεν πολυ-ασχολουμαστε με τα Αμερικανικα )
-
Το κακό και με τα τρία είναι ότι ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με Εγγλέζικα αυτοκίνητα...
Για το Practical Classics ειναι αληθεια.
Τα αλλα 2 ομως αφιερωνουν πολυ χωρο και σε αυτοκινητα αλλης προελευσης!!!
Μην ξεχνας βεβαια οτι μεχρι και τα μεσα της 10ετιας '70, η Βρετανικη αυτοκινητοβιομηχανια ηταν μια απο τις 5 πρωτες παγκοσμιως
Κακα τα ψεματα λοιπον, οταν μιλαμε για κλασσικο σπορ αυτοκινητο απο το 50 μεχρι και το 75, ειναι φυσικο η πλειοψηφια των συζητησεων μας να ειναι γυρω απο Βρετανικα και Ιταλικα μοντελα. (δεδομενου οτι εμεις οι 'ευρωπαιοι' δεν πολυ-ασχολουμαστε με τα Αμερικανικα )
Εγώ σταμάτησα να τα αγοράζω ακριβώς για αυτό το λόγο. Είναι μεν πολύ προσεγμένα και ολοκληρωμένα αλλά προσωπικά μου αρέσει περισσότερο να αράζω στο μπαλκόνι του σπιτιού μου, να πίνω το καφεδάκι μου και να διαβάζω ένα ωραιότατο άρθρο για την Alfa Romeo TZ, για μια Giulietta Spider, τα κάθε λογής εκπλητικά δημιουργήματα του Abarth, την Mercedes 540K κτλ. Πέραν του ότι αντιπαθώ ολίγον την ξενέρωτη Αγγλική γλώσσα... Φυσικά και αναγνωρίζω την αξία ορισμένων Αγγλικών αυτοκινήτων αλλά γενικότερα τα χαρακτηριστικά της Αγγλικής σχολής δεν ταιριάζουν και πολύ με τη δική μου θεώρηση περί αυτοκίνησης. Φυσικά τότε που οι σχολές ήταν υπαρκτές έννοιες και διακρίσιμες μεταξύ τους.
-
Εγώ σταμάτησα να τα αγοράζω ακριβώς για αυτό το λόγο. Είναι μεν πολύ προσεγμένα και ολοκληρωμένα αλλά προσωπικά μου αρέσει περισσότερο να αράζω στο μπαλκόνι του σπιτιού μου, να πίνω το καφεδάκι μου και να διαβάζω ένα ωραιότατο άρθρο για την Alfa Romeo TZ, για μια Giulietta Spider, τα κάθε λογής εκπλητικά δημιουργήματα του Abarth, την Mercedes 540K κτλ. Πέραν του ότι αντιπαθώ ολίγον την ξενέρωτη Αγγλική γλώσσα... Φυσικά και αναγνωρίζω την αξία ορισμένων Αγγλικών αυτοκινήτων αλλά γενικότερα τα χαρακτηριστικά της Αγγλικής σχολής δεν ταιριάζουν και πολύ με τη δική μου θεώρηση περί αυτοκίνησης. Φυσικά τότε που οι σχολές ήταν υπαρκτές έννοιες και διακρίσιμες μεταξύ τους.Η αληθεια ειναι οτι για καποιον που θελει να εισχωρησει 'πιο βαθια' και να μελετησει σχετικα με καποιο μοντελο η εταιρεια, αυτα τα περιοδικακια ειναι μπουρδες.
Πρεπει να διαθεσεις απο 30 εως 130E για να αγορασεις ενα πιο εξειδικευμενο ΒΙΒΛΙΟ ωστε να τα μαθεις ΟΛΑΗ αληθεια ειναι οτι δεν μπορεις να φτασεις σε πολυ υψηλο επιπεδο γνωσεων στα Ιταλικα αν δεν μιλα Ιταλικα, στα Γερμανικα αν δε μιλας Γερμανικα κ.ο.κ
Γιατι καποια στιγμη τα βιβλια θα σταματησουν να σου προσφερουν πραγματα και η αναζητηση βαθυτερης γνωσης θα σε ωθησει σε συμμετοχη σε forums του εξωτερικου κλπ
Ετσι δεν ειναι???
(σορρυ για το β' προσωπο που χρησιμοποιησα / αναφερομουν γενικα )
-
Εν μέρει έχεις δίκιο TRIUMPH CLUB για τα CSC και για το CC αλλά 3-4 φορές που πήρα το PC όλο για Αγγλικά αυτοκίνητα έλεγε. Ενώ θα διαφωνήσω με τον Alfa Romeo για τα άλλα δύο περιοδικά διότι ασχολούνται πάρα πολύ με τις άλλες σχολές. Πχ το CSC του Αυγούστου είχε ένα φανταστικό αφιέρωμα στην Alfa Romeo Spider.
-
Εγώ σταμάτησα να τα αγοράζω ακριβώς για αυτό το λόγο. Είναι μεν πολύ προσεγμένα και ολοκληρωμένα αλλά προσωπικά μου αρέσει περισσότερο να αράζω στο μπαλκόνι του σπιτιού μου, να πίνω το καφεδάκι μου και να διαβάζω ένα ωραιότατο άρθρο για την Alfa Romeo TZ, για μια Giulietta Spider, τα κάθε λογής εκπλητικά δημιουργήματα του Abarth, την Mercedes 540K κτλ. Πέραν του ότι αντιπαθώ ολίγον την ξενέρωτη Αγγλική γλώσσα... Φυσικά και αναγνωρίζω την αξία ορισμένων Αγγλικών αυτοκινήτων αλλά γενικότερα τα χαρακτηριστικά της Αγγλικής σχολής δεν ταιριάζουν και πολύ με τη δική μου θεώρηση περί αυτοκίνησης. Φυσικά τότε που οι σχολές ήταν υπαρκτές έννοιες και διακρίσιμες μεταξύ τους.
Η αληθεια ειναι οτι για καποιον που θελει να εισχωρησει 'πιο βαθια' και να μελετησει σχετικα με καποιο μοντελο η εταιρεια, αυτα τα περιοδικακια ειναι μπουρδες.
Πρεπει να διαθεσεις απο 30 εως 130E για να αγορασεις ενα πιο εξειδικευμενο ΒΙΒΛΙΟ ωστε να τα μαθεις ΟΛΑΗ αληθεια ειναι οτι δεν μπορεις να φτασεις σε πολυ υψηλο επιπεδο γνωσεων στα Ιταλικα αν δεν μιλα Ιταλικα, στα Γερμανικα αν δε μιλας Γερμανικα κ.ο.κ
Γιατι καποια στιγμη τα βιβλια θα σταματησουν να σου προσφερουν πραγματα και η αναζητηση βαθυτερης γνωσης θα σε ωθησει σε συμμετοχη σε forums του εξωτερικου κλπ
Ετσι δεν ειναι???
(σορρυ για το β' προσωπο που χρησιμοποιησα / αναφερομουν γενικα )
Αλίμονο εάν κάποιος ήθελε να εμβαθύνει και να αποκτήσει γνώσεις γύρω από την ιστορία του αυτοκινήτου και ανέτρεχε μόνο σε ειδικά περιοδικά. Όχι ότι οι συντάκτες στερούνται εξειδικευμένων γνώσεων αλλά διότι από τη φύση τους τα περιοδικά είναι έντυπα με σκόρπιες πληροφορίες, σκόρπια μοντέλα και φίρμες. Δεν θα μπορούσε να συμβαίνει και διαφορετικά βέβαια. Αν και υπάρχουν περιοδικά τα οποία εμβαθύνουν ικανοποιητικά στην ιστορία κάποιων μοντέλων για αυτούς που θέλουν να γνωρίζουν επιφανειακά μεν, σωστά δε. Για μένα τα περιοδικά αποτελούν μέσο ψυχαγωγίας και πηγές φωτογραφιών τις οποίες κακά τα ψέματα δεν τις βρίσκεις εύκολα στα συνήθως παλιά ιστορικά βιβλία.
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Εν μέρει έχεις δίκιο TRIUMPH CLUB για τα CSC και για το CC αλλά 3-4 φορές που πήρα το PC όλο για Αγγλικά αυτοκίνητα έλεγε. Ενώ θα διαφωνήσω με τον Alfa Romeo για τα άλλα δύο περιοδικά διότι ασχολούνται πάρα πολύ με τις άλλες σχολές. Πχ το CSC του Αυγούστου είχε ένα φανταστικό αφιέρωμα στην Alfa Romeo Spider.Εχεις δικιο
κοιταζω ολα τα CSC και CC που εχω σπιτι μου και βλεπω σε καθε τευχος αφιερωματα για αυτοκινητα κατασκευης εξω απο UK
Το θεμα ειναι οτι μπορει να κανουν παρουσιαση απο το R4 και το FIAT125 μεχρι και τη Ferrari250GTO
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
(...) Ενώ θα διαφωνήσω με τον Alfa Romeo για τα άλλα δύο περιοδικά διότι ασχολούνται πάρα πολύ με τις άλλες σχολές. Πχ το CSC του Αυγούστου είχε ένα φανταστικό αφιέρωμα στην Alfa Romeo Spider.Όπως είπα έχω σταματήσει να τα αγοράζω και δεν διαφωνώ πως και αυτοί ασχολούνται και με άλλα αυτοκίνητα εκτός των Αγγλικών. Για μένα όμως οι Άγγλοι συντάκτες, η Αγγλική γλώσσα και η Αγλλική νοοτροπία δεν μπορούν να κάνουν ένα άρθρο για την Αlfa Romeo Spider γοητευτικό σε εμένα (σαν να τρως spaghetti Bolognese στην Κίνα ένα πράγμα. Μπορεί να είναι ακόμη πιο νόστιμο αλλά ποτέ το ίδιο). Άλλωστε όπως είπα τα περιοδικά για μένα είναι κατά κύριο λόγο μέσα ψυχαγωγίας και όχι γνώσεων και επομένως ένα ευκαιριακό άρθρο για κάποια Alfa Romeo, Lancia, Fiat, Mercedes, Abarth, δεν θα είχε να μου προσφέρει και πολλά.
-
Η αληθεια ειναι οτι δεν μπορεις να φτασεις σε πολυ υψηλο επιπεδο γνωσεων στα Ιταλικα αν δεν μιλα Ιταλικα, στα Γερμανικα αν δε μιλας Γερμανικα κ.ο.κ
Ωχ, ωχ,
Πάω να μάθω Γιαπωνέζικα... και είναι δύσκολα τα άτιμα!Ευτυχώς πάντως που για την περίπτωση μου υπάρχουν οι Αμερικάνοι και το internet....
-
Υπάρχουν προς πώληση δύο DS (βατράχια). Είναι δύο γιατί το δεύτερο προοριζόταν για ανταλλακτικά...
Υπάρχει φωτογραφία στην παρακάτω διεύθυνση
-
Ο χρήστης maverix έγραψε:
Υπάρχουν προς πώληση δύο DS (βατράχια). Είναι δύο γιατί το δεύτερο προοριζόταν για ανταλλακτικά...Υπάρχει φωτογραφία στην παρακάτω διεύθυνση
1ον η φωτο ειναι τοσοδουλα
2ον Γιατι δε βαζει το μηνυμα σου στις Μικρες Αγγελιες???
-
Εγώ σταμάτησα να τα αγοράζω ακριβώς για αυτό το λόγο. Είναι μεν πολύ προσεγμένα και ολοκληρωμένα αλλά προσωπικά μου αρέσει περισσότερο να αράζω στο μπαλκόνι του σπιτιού μου, να πίνω το καφεδάκι μου και να διαβάζω ένα ωραιότατο άρθρο για την Alfa Romeo TZ, για μια Giulietta Spider, τα κάθε λογής εκπλητικά δημιουργήματα του Abarth, την Mercedes 540K κτλ.
Αρκετά συχνά έχουν άρθρα γι όλα αυτά και πολλά άλλα μη βρετανικά αυτοκίνητα. Ειδικά τις κλασσικές Alfa τις λατρεύουν! Π.χ. στο Classic & Sportscar Σεπτεμβρίου έχουν αφιέρωμα σε όλες τις Spider από '60ς μέχρι το σημερινό μοντέλο.. Παλιότερο τεύχος είχαν αφιερώματα στις 4πορτες Giulia και άλλο στις Giulia GT/GTV (μάλιστα τις διαδικασίες για να πας να βρεις μία στην Ιταλία και να την φέρεις πίσω!). Μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά είναι αυτοκίνητα πολύ σπάνια στην Βρετανία καθώς εκείνες τις εποχές σχεδόν όλοι εκεί αγόραζαν 'εγχώρια προϊόντα'. Παρόλα αυτά εγώ έχω μάθει πάρα πολλά από αυτό το περιοδικό για ιταλικά και γερμανικά αυτοκίνητα περασμένων δεκαετιών. Αν κάποιοι είναι κάπως αδικημένοι είναι οι Γάλλοι. Πριν λίγες μέρες πήρα το ιταλικό Ruoteclassiche και μου φάνηκε πολύ φτωχό σε σχέση με το C&SC που παίρνω συχνά....
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Πριν λίγες μέρες πήρα το ιταλικό Ruoteclassiche και μου φάνηκε πολύ φτωχό σε σχέση με το C&SC που παίρνω συχνά.... -
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Αν κάποιοι είναι κάπως αδικημένοι είναι οι Γάλλοι.Αυτα τα περιοδικα ασχολουνται κυριως με σπορ αυτοκινητα (αν και οχι αποκλειστικα) και επομενο ειναι να ειναι καπως αδικημενοι οι Γαλλοι...
Γενικα (ακομη και σημερα) οι Γαλλοι δεν εχουν σαν ΔΥΝΑΤΟ σημειο τα σπορ μοντελα χωρις να σημαινει αυτο οτι ΔΕ παραγουν καλα σπορ αυτοκινητα (αλλα αυτα ειναι ελαχιστα) -
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
... Π.χ. στο Classic & Sportscar Σεπτεμβρίου έχουν αφιέρωμα σε όλες τις Spider από '60ς μέχρι το σημερινό μοντέλο......Του Αυγούστου ήταν.
-
Αν κάποιοι είναι κάπως αδικημένοι είναι οι Γάλλοι.
Αυτα τα περιοδικα ασχολουνται κυριως με σπορ αυτοκινητα (αν και οχι αποκλειστικα) και επομενο ειναι να ειναι καπως αδικημενοι οι Γαλλοι...
Γενικα (ακομη και σημερα) οι Γαλλοι δεν εχουν σαν ΔΥΝΑΤΟ σημειο τα σπορ μοντελα χωρις να σημαινει αυτο οτι ΔΕ παραγουν καλα σπορ αυτοκινητα (αλλα αυτα ειναι ελαχιστα)Έχουν κάνει αρκετά τεστ για τα γαλλικά όπως το σίτρον DS με την Αλφα Ρομεο Σουντ που οι ιδιοκτήτες τους παρουσίαζαν τα αυτοκίνητα τους.
ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ