-
Πάντως,μπράβο Σπύρο που το έφερες στο Φόρουμ μας.
Το διάβασα προχθές στο http://www.alfisti.gr και ομολογώ ότι συγκινήθηκα!
Πρόκειται για κείμενο σπάνιας ομορφιάς,συναισθηματισμού και περιγραφικής δύναμης... -
Από εχθές το μεσημέρι ψάχνω να βρω ποια Alfa romeo είναι αυτή που είδα στα Βόρεια προάστεια !
Ελβετικές πινακίδες...σε λαδί χρώμα...
Ως Γάλλος που είμαι ήταν αδύνατο να βρω ποια είναι.
Κάτι σαν σχάρα είδα μπροστά...λίγο απότομη πίσω με φανταστικό σχέδιο…
Έψαξα και τελικά μιλάμε για αυτό το θαύμα...
http://www.motorbase.com/vehicle/by-id/74/gallery.ehtml
http://www.motorbase.com/vehicle/by-id/74/
http://www.allsportauto.com/modules.php ... l_idMD=524
-
φυσικά θα κατάλαβες ότι πρόκειται για Montreal έτσι?
Η συγκεκριμένη που είδες Κώστα μάλλον είναι αυτή:
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 000#204000
Σπύρος
-
Κωστα μου φαινεται οτι δεν μας παρακολουθεις
Πλακα κανω !!!
Ο ιδιοκτητης της Montreal παντως ουτε επιτηδες να το εκανε .Την εχουμε δει τρεις (τουλαχιστον) διαφορετικοι ανθρωποι, σε τρεις διαφορετικες μεριες και το εχουμε γραψει σε ενα φορουμ που αυτος δεν συμμετεχει.Μηπως να του στειλουμε μια προσκληση να εγγραφει στο φορουμ;Πρεπει να ειναι το πιο φωτογραφημενο αυτοκινητο στο φορουμ.
-
Ωχ! Ποτέ δεν το είχα ακούσει!
Αλλά ναι...αυτή είναι!
Από Γλυφάδα μέχρι κεφαλάρι κυκλοφορεί ο τύπος με την Montreal? Να του πάρουμε ένα μικρό να βολεύεται?
-
Ρε σεις, έστειλα email σε ένα φίλο μου για την Montreal που είδα εχθές και μου απαντάει
*min mou peis oti epines kafe sto n.psyxiko
ego tin eida ekei!!!*
Τον γύρο της Αθήνας κάνει κάθε μέρα???
-
Ευχάριστο πάντως ότι έχει ΤΕΤΟΙΟ αμάξι για καθημερινό ο φίλος
Σπύρος
-
Στο πανεπιστημιο εχουν αφησει ενα MG-BGT Coupe με πανινη οροφη σαν κι αυτο(σε σκουρο μπλε) να σαπιζει. Φαινεται ακομη σε καλη κατασταση, δεν εχει σκουριες(που να φαινονται τουλαχιστον), αλλα το χρωμα εχει φουσκωσει σε ορισμενα σημεια απο την υγρασια..
Μου περναει συχνα απο το μυαλο να ρωτησω αν μπορω να το παρω πριν φυγω, αλλα δεν 3ερω που να ρωτησω. Αν ειναι οντως εγκαταλελημενο δε 8α ζητανε πολλα λεφτα φανταζομαι..
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Στο πανεπιστημιο εχουν αφησει ενα MG-BGT Coupe με πανινη οροφη σαν κι αυτο(σε σκουρο μπλε) να σαπιζει. Φαινεται ακομη σε καλη κατασταση, δεν εχει σκουριες(που να φαινονται τουλαχιστον), αλλα το χρωμα εχει φουσκωσει σε ορισμενα σημεια απο την υγρασια..Μου περναει συχνα απο το μυαλο να ρωτησω αν μπορω να το παρω πριν φυγω, αλλα δεν 3ερω που να ρωτησω. Αν ειναι οντως εγκαταλελημενο δε 8α ζητανε πολλα λεφτα φανταζομαι..
Που ακριβώς?
-
Η Montreal αυτή είναι μία από τις 5 (!) που υπάρχουν στην Ελλάδα σύμφωνα με τα μέλη του club της Alfa. Κάτι μου λέει πάντως πως ο ιδιοκτήτης για κάποιο λόγο το έχει αφήσει σε κάποιον άλλον να το.... προσέχει και ο άλλος βρήκε την ευκαιρία να γυρνάει πάνω κάτω σε όλη την Αθήνα
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Η Montreal αυτή είναι μία από τις 5 (!) που υπάρχουν στην Ελλάδα σύμφωνα με τα μέλη του club της Alfa. Κάτι μου λέει πάντως πως ο ιδιοκτήτης για κάποιο λόγο το έχει αφήσει σε κάποιον άλλον να το.... προσέχει και ο άλλος βρήκε την ευκαιρία να γυρνάει πάνω κάτω σε όλη την Αθήνα -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Στο πανεπιστημιο εχουν αφησει ενα MG-BGT Coupe με πανινη οροφη σαν κι αυτο(σε σκουρο μπλε) να σαπιζει. Φαινεται ακομη σε καλη κατασταση, δεν εχει σκουριες(που να φαινονται τουλαχιστον), αλλα το χρωμα εχει φουσκωσει σε ορισμενα σημεια απο την υγρασια..
Μου περναει συχνα απο το μυαλο να ρωτησω αν μπορω να το παρω πριν φυγω, αλλα δεν 3ερω που να ρωτησω. Αν ειναι οντως εγκαταλελημενο δε 8α ζητανε πολλα λεφτα φανταζομαι..
Που ακριβώς?
Στο York. Eιναι μεσα στο campus στα σπιτια που δινονται στους εργαζομενους..
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Που ακριβώς?
Στο York. Eιναι μεσα στο campus στα σπιτια που δινονται στους εργαζομενους..
A εδώ κοντά μου!
-
Παιδια εγω μονο δυο αμαξια εχω αγαπησει το φορντ κορτινα και εσκορτ μκ2, ο πατερας μου ειχε ενα κορτινα gt του 73 δεν θυμαμε με τα 4 φαναρια μπροστα και 90 αλογα, ηταν τελειο, πρωτη φορα που οδηγησα αμαξι σε ηλικια 11 χρονων ηταν το κορτινα το πηγαινα χαλαρα, μετα το εδωσε και πηρε σαν δευτερο ενα κορτινα πιο καινουργιο πιο προσεγμενο , και αυτο το οδηγησα και το πρωτο μου παντιλικι το εκανα με αυτο σε χωραφι , σε ηλικια 13 χρονων αλλες φορες μου εφευβγε και αλλες φορες το μαζευα ειχα πωροθει πολυ και τωρα που ειμαι 16 παλη τα ηδια κανω παντα με τον πατερα συνοδηγο, και το μκ2 μου αρεσει παρα πολυ, παιδια τα παλια ηταν αμαξια , πησοκουνες φορντ
-
Χθες βράδι στην Πάτρα πέτυχα ένα υπέροχο Fiat 850 Sport Spider. Μιλάμε το αμάξι είναι κουκλάκι σκέτο. Οι φωτογραφίες το αδικούν, αν το δεις από κοντά πραγματικά σου τρέχουν τα σάλια. Είχε και σκληρή οροφή! Και ήταν σε τέλεια κατάσταση! Δυστυχώς ήταν παρκαρισμένο και δεν μπόρεσα να ρωτήσω τον ιδιοκτήτη άν το πουλάει....
-
Ωραιο φενετε εχει το δικο του στιλ
-
Τελικά θα πρέπει να πάρω απόφαση ότι οι αντίκες θα με κυνηγάνε σε όλη μου τη ζωή όπου και αν πάω, σε όποια χρονική περίοδο και αν βρίσκομαι...Καθημερινές, σαββατοκύριακα ακόμα και Χριστούγεννα!
Επιστρέφοντας από την 4ήμερη εκδρομή , από πρόσκληση του ξάδερφου μου, σε χωριό του Παρνασσού σας αναφέρω με λίγα λόγια, μια ωραία ιστορία... ή οποία έχει να κάνει με το παλιό Willys του 1942 ... παρατημένο (αλλά ποτέ ξεχασμένο…) εδώ και 8 χρόνια περίπου!
8 χρόνια για διάφορους λόγους παρέμενε εκεί χειμώνα καλοκαίρι, με τα χιόνια του Παρνασσού, βροχές και ζέστη.
Ένα τζιπ που για μένα και πόσο μάλλον πολύ περισσότερο για τον ξάδερφο μου, σημαίνει πολλά...και θυμίζει ακόμα περισσότερα...Στο κάθισμα του οδηγού εγώ είχα κάτσει περίπου 4 ετών και το μόνο που έκανα ήταν να πατάω την αστεία κόρνα του και τώρα ελάχιστες δεκαετίες μετά καλούμαι εγώ να το βάλω μπροστά! Ήταν άλλη μια απόδειξη για το τι «κουφά» μπορούν να γίνουν στη ζωή!
Τέλος πάντων, η πρώτη εντύπωση ήταν μάλλον απογοιτευτική αφού το θέαμα ήταν αρκετά άσχημο.
Σκασμένα λάστιχα, απίστευτη βρωμιά, χαλασμένα καθίσματα χαλασμένο χρώμα και μηχανικά μέρη σε κατάσταση που κανείς σε ήξερε...Ανακάλυψα ότι το γκάζι ήταν κολλημένο για τα καλά αλλά με αρκετή υπομονή και αρκετά σπρέυ ξεκόλλησα την πεταλούδα στο καρμπυρατέρ και όλα ήταν οκ! Τα φρένα δεν δούλευαν μάλλον αλλά νομίζω ότι αυτό θα έπρεπε να ήταν το τελευταίο που θα με ενδιέφερε!
Για να μην σας κουράζω...το πρώτο στοίχημα της Παρασκευής χάθηκε όπως θα έπρεπε να περιμένω ίσως. Το willys δεν ήθελε να δουλέψει!
Παρ’όλα αυτά δεν το έβαλα κάτω...όλοι σκεφτόντουσαν τις γιορτινές ημέρες, ενώ εμένα το μυαλό μου ήταν στο τι μπορώ να κάνω για να πάρει μπρος!
Σκέψεις, πατέντες, ιδέες όλα έτοιμα για το Σάββατο το πρωί!
Έτσι Χριστούγεννα 25/12 όταν άλλοι ασχολούνται με διάφορα πράγματα εγώ από τις 10 το πρωί ήμουνα μόνος μου με το τζιπ …!!!
Τίποτα και πάλι...
Με τον φορτιστή της μπαταρίας δίπλα (αφού με τόσες δοκιμές σε 20 λεπτά η μπαταρία ήταν off ...και έτσι περίμενα άλλα 20 λεπτά να δώσει ο φορτιστής κάποιο στοιχειώδες ρεύμα στην μπαταρία) οι δοκιμές συνεχιζόντουσαν.
Οι πλατίνες μου φαινόντουσαν οκ, τα μπουζί σχετικά οκ, ενώ ήλπιζα ότι δεν θα φταίει κάτι που δεν φαίνεται (κάποιο κομμένο καλώδιο ή κάτι άλλο δύσκολο να βρεθεί).
Ευτυχώς η πρώτη διάγνωση ήταν εύκολη, προφανής και ευχάριστη! Καθόλου βενζίνη στο σωληνάκι…Κακό νέο αυτό αλλά τουλάχιστον είχα βρει τι φταίει!
Πατέντες και πάλι, δοκιμές, επισκευές της στιγμής αλλά τίποτα...
Το Willys δεν έλεγε να μιλήσει μετά από ώρες προσπάθειας!
Και πώς να φτιάξεις μια τρόμπα βενζίνης χωρίς εργαλεία !Χριστούγεννα όμως…και τα φαγητά ήταν έτοιμα...πίσω στο σπίτι...
Έτρωγα και το μυαλό μου στο τι θα κάνω για να δουλέψει το τζιπ!
Με την τελευταία μπουκιά...Γεια σας και έφυγα για το τζιπ πάλι!!!!Εκεί πάλι αποφασισμένος να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία!
Παρατήρησα ότι είχε ένα φίλτρο βενζίνης ενδιάμεσα από το καρμπυρατέρ και την τρόμπα αρκετά μεγάλο στο οποίο μπορούσες να βάλεις βενζίνη…
Αυτό ήταν! Θυμάστε τις λάμπες που άναβαν πάνω από τους ήρωες των cartoon όταν είχαν ιδέες ε?χεχε!
Γέμισα μέχρι πάνω το κουτάκι αυτό και με την πρώτη «μιζιά» βλέπω βενζίνη να περνάει από το διαφανές σωληνάκι προς το καρμπυρατέρ!!
Κάτι μου έλεγε ότι έχω φτάσει πολύ κοντά! Και πριν το σκεφτώ το Willys ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ !!!!!!!
Τα περίπου 2000 κυβικά αρχίζουν να ουρλιάζουν, ενώ σκόνη,βρώμα,άχυρα και ότι άλλο βρισκόταν εκεί να πετάγεται στον αέρα! Απίστευτος καπνός να φεύγει από την εξάτμιση αλλά ήταν το τελευταίο που με ενδιέφερε!Τελικά ήταν πολύ απλό με την πατέντα αυτή να το ξαναβάλω σε λειτουργία!
Όμως ο μπλε καπνός που έβγαζε...(πόσες ξεραμένες φλάντζες θα έχει άραγε) με φόβισε και τελικά το τελευταίο που ήθελα ήταν να κολλήσω κανένα μοτέρ από την χαρά μου που δουλεύει (παρόλο που είχαμε εξοπλίσει το willys με λάδι)
Ήρθε τρέχοντας ο ξάδερφος μου και μου πρότεινε να το τραβήξουμε με το τρακτέρ του λίγο πιο πέρα που υπήρχε το κομπρεσέρ για να φουσκώσουμε τα λάστιχα!(Άντε με είδατε τυχεροί!!! )
Χαλασμένο το κομπρεσέρ μας απογοήτευσε και έτσι χωρίς λάστιχα, το πήγαμε πίσω εκεί που ήτανε, με την δυνατή του 1η σιγά σιγά, όσα μέτρα έπρεπε! Όχι μόνο δούλεψε αλλά προχώρησε!
Το φως είχε αρχίσει να φεύγει οπότε χαιρετίσαμε το Willys με την υπόσχεση ότι σύντομα θα βρίσκεται στην κατάσταση που του αξίζει!!!!!
Μετά από την σύντομη και λιτή περιγραφή ακούω με μεγάλη προσοχή προτάσεις και ιδέες, για σοβαρό μηχανικό που μπορεί να κάνει καλή δουλειά.
Δεν ψάχνουμε απλά να γίνει μια πατέντα για να προχωράει αλλά κάτι σοβαρό!
Επίσης όποιο σοβαρό site ξέρετε, εδώ είμαι!Ακούω!!!!!!
Υ.Γ Το δώρο για όσα κατάφερα στο willys ήταν η βόλτα με αυτό το θαύμα της φύσης!!!!
-
Γειά σου ρε Κώστα !!!
Χρόνια πολλά ...... και υπομονή για το καινούργιο σου projectΑν και προτιμώ το *θαύμα της φύσης * , μπορώ να σου στείλω στοιχεία και τηλ. ενός ανθρώπου που έχει ίσως το καλύτερο willlys που υπάρχει στην Ελλάδα (κατεβαίνει σε παρελάσεις κλπ.)
Ξέρει τα πάντα για το αυτοκίνητο και ξέρει που μπορούν να βρεθούν ανταλλακτικά εδώ και στο εξωτερικό (πάντα για αυθεντικά .... αν του μιλήσεις για τίποτα άλλο παρεξηγιέται !!) -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
...μπορώ να σου στείλω στοιχεία και τηλ. ενός ανθρώπου που έχει ίσως το καλύτερο willlys που υπάρχει στην Ελλάδα (κατεβαίνει σε παρελάσεις κλπ.)
Ξέρει τα πάντα για το αυτοκίνητο και ξέρει που μπορούν να βρεθούν ανταλλακτικά εδώ και στο εξωτερικό (πάντα για αυθεντικά .... αν του μιλήσεις για τίποτα άλλο παρεξηγιέται !!)Ακούω!
Ακόμα και εδώ αφού κάποτε ίσως τα χρειαστεί και άλλος!
Υ.Γ Ευχαριστώ πολύ friar για τα στοιχεία!
-
Ρε sirgus,τι βίτσια ειναι αυτά;Μην δεις χρεπι,δεν το αφήνεις να πεθανει στην ησυχία του!Εχω και ενα pony στο υπόγειο αν σε ενδιαφέρει
ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ