-
Μαθαίνεις καθώς το φτιάχνεις, δεν δίνεις εξετάσεις. Όσο για τα λεφτά πιο πολλά ξοδεύουμε σε καφέδες, κινητά και γκατζετάκια. Τα παλιά αυτοκίνητα, όχι οι αντίκες, είναι φτηνά. Οι ζημίες έστω και αν είναι συχνές είναι πάμφθηνες αρκεί να τις φτιάχνεις μόνος σου.
Το μόνο πρόβλημα είναι ο χώρος, όχι ότι χρειάζεσαι κάτι στεγασμένο. Και στο δρόμο μια χαρά είναι αλλά δυστυχώς σε πυκνοκατοικημένες περιοχές (δηλαδή παντού) δεν σου επιτρέπουν να έχεις τη 'παλιατζούρα' στο δρόμο και να καταλαμβάνεις θέση στάθμευσης. Αλλιώς εγώ θα είχα 3-4 παλιά αυτοκίνητα (που δουλεύουν) να κάθονται κάτω από το σπίτι μου χωρίς να έχουν όλα ασφάλεια/πινακίδες.
Έχω δει να πετάνε Triumph 2500 6-κύλινδρο για προβλήματα στα φρένα και ηλεκτρικά. Να παίρνει κάποιος μια παλιά 1602 σε καλή κατάσταση και να λέει ότι θα αλλάξει τα πίσω στρόγγυλα φώτα με τετράγωνα για να φαίνεται πιο καινούριο. Αν μπορούσα να τα παρκάρω στο δρόμο θα τα αγόραζα εκείνη τη στιγμή.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μαθαίνεις καθώς το φτιάχνεις, δεν δίνεις εξετάσεις. Όσο για τα λεφτά πιο πολλά ξοδεύουμε σε καφέδες, κινητά και γκατζετάκια. Τα παλιά αυτοκίνητα, όχι οι αντίκες, είναι φτηνά. Οι ζημίες έστω και αν είναι συχνές είναι πάμφθηνες αρκεί να τις φτιάχνεις μόνος σου.Άμα μαθαίνεις, σημαίνει πως πρέπει να έχεις και άλλο αυτοκίνητο, που είναι πάντα 'ετοιμοπόλεμο'. Επίσης σημαίνει ότι θα χρειαστείς βοήθεια, επί πληρωμή ή όχι...
Και για τους καφέδες κλπ δεν είμαι καθόλου μα καθόλου σίγουρος!
-
Λοιπον μια και εχω χωρο και μεγαλη τρελα με τα αυτ-τα κλασικα και μη, πηρα μια ασπρη 3αρα πρωτης γενιας Ε 21 με σκοπο αφου ασχοληθω αρκετα μαζι της να φτιαξω ενα αυτ-το που πιθανον να συμετεχει σε αγωνες η τρακ-ντει και γενικα να κανω την πλακα μου αφου ειναι πισωκινητο ειναι σε καλη κατασταση, και γνωσεις μηχανικες εχω και φιλους με το ιδιο μερακι που μπορουν να βοηθησουν.D-jet ξερεις τιποτα λινκ για Ε 21 ? Ξερει κανεις αν μπορω να βγαλω πινακιδες ιστορικου πρεπει να ειναι πριν το 1980 και εχω μια φωτοτυπια τησ οριστικης διαγραφης του απο το υπ.συγκοινωνιων
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Εγώ δεν τα βλέπω και τόσο απλά τα πράγματα!Ok, ας τα δούμε ένα ένα...
Πρώτο και καλύτερο: χρειάζεσαι γνώσεις! Τις οποίες γνώσεις μάλλον θα πρέπει να αποκτήσεις εμπειρικά, άρα πρέπει να έχεις κάποιον στο περιβάλλον σου που να ασχολείται με τέτοια πράγματα, ώστε να σου δείξει και να μπορεί να σε βοηθήσει όταν χρειαστεί.
Όχι ακριβώς. Συνηθως, πρωτού αγοράσεις ένα ιστορικό αυτοκίνητο κάνεις μια πολύ καλή μελέτη πρώτα. Το να αγορασεις κατι, επειδή βρεθηκε μπροστά σου σπάνια σου βγαίνει σε καλό... Τις γνώσεις τις αποκτάς στην πορεία (κανείς δε γεννηθηκε με γνώσεις) ενω μέσα από λέσχες μπορείς να μάθεις πολλά πράγματα αλλά και να γνωρίσεις ανθρώπους που, έχοντας την απαραίτητη εμπειρία, θα σε καθοδηγήσουν και θα σου πουν τι και που να προσέξεις.
Δεύτερο: χρειάζεσαι χώρο! Ή δικό σου ή 'φιλικό' συνεργείο, όπως λες. Κάπου, τέλος πάντως που θα μπορείς να ξοδέψεις κάποιες ώρες ανενόχλητος.
Σωστό. Αν και μην περιμένεις να κάνεις βαριές δουλειές μόνος σου με τη μια. Φαναρτζοδουλειες και τέτοια μπορεί να ακουγονται ενδιαφέροντα αλλά συνήθως, αν δεν κατέχεις την τέχνη, απογοητεύεσαι και τα παρατάς εύκολα. Η οργάνωση των εργασιων και το detailing από μόνα τους είναι αρκετα δύσκολη δουλειά και καλη εμπειρία (μπαίνεις στα ενδότερα της 'πιάτσας' και παίρνεις πολύτιμα μαθηματα)! Σίγουρα θα μπεις μέσα στην αρχή... σίγα σιγά όμως μαθαίνεις!
Τρίτο: χρειάζεσαι χρήματα! Τα παλιά κάθε 3 και λίγο βγάζουν μικροζημιούλες που, αναπόφευκτα, κοστίζουν (έστω και μικρά ποσά)...
Ναι, σίγουρα... πάντως όχι και τόσα πολλά! Ακόμα και με 2-3Κ μπορείς να βρείς πολλά ενδιαφεροντα αυτοκίνητα (αρκεί να μην έχεις και τρελλές απαιτήσεις). Οι μικροζημιές είναι μεσα στο πρόγραμμα. Το ζήτημα είναι ότι συνήθως κοστίζουν λίγο και τα ανταλλακτικά τα ψωνίζεις σε πολύ χαμηλες τιμες. (παίζει και σαφάρι σε ασπρόπυργο_νεκροταφεία_ που το κόστος είναι... με το κιλό)
Τέταρτο: για όλα τα παραπάνω, αναγκαστικά πρέπει να υπάρχει και ο ανάλογος διαθέσιμος χρόνος.
Αυτό ξαναπεστο! Όπως και σε όλα τα χόμπυ, όμως...
Πέμπτο: μετά απ' όλα αυτά, μάλλον χρειάζεσαι και ένα νεότερο αυτοκίνητο για να κάνεις τη δουλειά σου. Να ξέρεις ότι κάθε πρωϊ θα ξεκινήσει (και θα φτάσει) για τη δουλειά και να μην ανησυχείς όταν κάνει κρύο/ βρέχει/ χιονίζει/ γιατί χθες άκουσες ένα ύποπτο τσικ-τσικ και πάει λέγοντας...
Λοιπόν, εδώ υπάρχουν τρεις σχολές.
Η πρώτη σου λέει, φτιάχτο και λιώστο. Αν έχεις ρίξει κάποια λεφτά πάρτα πίσω. Μην νομίζεις οτι (κάποια από)τα παλιά είναι λιγότερο αξιόπιστα από τα καινούργια απλά απαιτούν πιο προσεχτική συντήρηση. Είναι κάτι με το οποίο μαθαίνεις να ζεις μετά από λίγο καιρό μαζί του. ΙΜΗΟ η πιο ακριβή σχολή, ειδικά όταν το αυτοκίνητο είναι κάτι πιο σπέσιαλ...
Η δεύτερη λέει, φτιάξτο σωστά, χωρίς μετατροπές και τσαπατσουλιές και χρησιμοποίησέ το σαν ιστορικό με τη λέσχη σου για εκδρομές και εκδηλώσεις. Παράλληλα, πάρε και ένα κανονικό μικρό αμαξάκι να κάνεις τη δουλειά σου χωρίς άγχος αλλά κυρίως χωρίς να ταλαιπωρείς το ιστορικό σου. Εγώ συμφωνώ με αυτή τη σχολή που πιστεύω ότι είναι και η λιγότερο απαιτητική πρόταση σε χρήματα.
Και η τρίτη που είναι αυτή του concours. Αυτή σου λέει ότι το αυτοκίνητο πρέπει να είναι στην απολύτως υπερτέλεια κατάσταση (πολλές φορές το παρακάνουν και είναι σε καλύτερη από την εργοστασιακή!!) και πρέπει να χρησμοποιείται με ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή (τα λεγόμενα garage queens που λένε και οι Εγγλέζοι) και σπάνια για να μην φθαρεί. Είμαι υπέρ αυτής της άποψης όταν μιλάμε για ιδιαίτερα σπάνια αυτοκίνητα αλλά δεν τη δέχομαι για πιο 'καθημερινά' ιστορικά. Γιαυτό και δε θα κοιτούσα ποτέ ένα πανάκριβο αλλά υπερτέλεια φτιαγμένο (ή με 5Κ Km ξέρω 'γω) αυτοκίνητο. Πολύ ακριβή λύση οπωσδήποτε...Γενικά, πάντως, η ιδέα είναι να ξεκινήσεις με κάτι μικρό και φτηνό και απο εκεί και πέρα, αποκτώντας εμπειρία να προχωρήσεις στα πιο ακριβά και σπάνια. Οι ουρανοκατέβατοι αγοραστές κλασσικών υπεραυτοκινήτων (ειδικά αν δεν προέρχονται από τον χώρο) συνήθως την πατάνε, όταν επιχειρούν ακριβές αναπαλαιώσεις και πληρώνουν απίστευτα ποσά, τα οποία δεν τα παίρνουν και ποτέ πίσω. Μη γελάσεις αλλά έχω ακούσει (και μου έχει τύχει και προσωπικά κιόλας) να χαρίζονται υπεραυτοκίνητα, τα οποία να μην τα παίρνει κανείς γιατί απλούστατα το κόστος αποκατάστασης είναι υπερπολαπλάσιο της πραγματικής τους αξίας. Όπως παντού, λοιπον, έτσι και εδώ, μια λογική αρχή είναι η καλύτερη εγγύηση για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων στο μέλλον.
Ακούω τις σκέψεις σου! -
Ο χρήστης STAX έγραψε:
Λοιπον μια και εχω χωρο και μεγαλη τρελα με τα αυτ-τα κλασικα και μη, πηρα μια ασπρη 3αρα πρωτης γενιας Ε 21 με σκοπο αφου ασχοληθω αρκετα μαζι της να φτιαξω ενα αυτ-το που πιθανον να συμετεχει σε αγωνες η τρακ-ντει και γενικα να κανω την πλακα μου αφου ειναι πισωκινητο ειναι σε καλη κατασταση, και γνωσεις μηχανικες εχω και φιλους με το ιδιο μερακι που μπορουν να βοηθησουν.D-jet ξερεις τιποτα λινκ για Ε 21 ? Ξερει κανεις αν μπορω να βγαλω πινακιδες ιστορικου πρεπει να ειναι πριν το 1980 και εχω μια φωτοτυπια τησ οριστικης διαγραφης του απο το υπ.συγκοινωνιωνΔυστυχώς από BMW δεν γνωρίζω και πολλά πράγματα... Ίσως ο spitfire που είχε BMW ιστορικό μπορεί να σε βοηθήσει καλύτερα!
Για της πινακίδες, πρωτού κάνεις οποιαδήποτε κίνηση ή αγορά πήγαινε σε μια λέσχη να ρωτήσεις αν είναι κατάλληλο το αυτοκίνητό σου. Ναι, αυτοκίνητα από οριστική διαγραφή, ΟΤΑΝ βρίσκονται σε άριστη και αυθεντική κατάσταση μπορούν να πάρουν πινακίδες ιστορικού. Κάνε, όμως, πρώτα ταυτοποίηση από το πλαίσιο για να βεβαιωθείς για τη χρονολογία παραγωγής. -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Για να 'κολλήσεις' χρειάζεται να έχεις χώρο να βάλεις το παλιό αυτοκίνητο (χωρίς πινακίδες) και να το φτιάξεις σιγά σιγά μόνος σου. Στο πεζοδρόμιο δεν γίνεται αυτό - ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
Προσωπικά, δεν διαθέτω τέτοιο χώρο. Είναι δύσκολο, το ξέρω, αλλά αν υπάρχει η σχετική διάθεση όλα γίνονται. Λίγο το Σ/Κ στο εξοχικό ή σε κάποιο κτήμα, λίγο με την παρέα σε ένα 'φιλικό' συνεργείο... Έτσι γίνεται! Γιαυτό και μίλησα για πιο 'καθημερινά' ιστορικά. Μια fulvia ή μια giulia τετράπορτη, ένα σκαθάρι, ένα μινάκι ή ένα 1602, ένα 2cv ή ένα Heraldάκι, ένα 131 κ.α. που δε στο πειράζει κανένας και μπορείς να βγάλεις πολύ ευχαρίστηση (και εμπειρία) από αυτό....
Δεν ξέρω, ίσως να τα βλέπω παράλογα απλουστευμένα τα πράγματα!γνωμη μου,
παραλογα οχι αλλα απλουστευμενα ναι
τα φιλικα συνεργεια χρειαζονται χωρο για την καθημερινη δουλεια
στο εξοχικο η κτημα σου λειπη μια βιδα.... και τρεχεις εδω και εκει
μονοδρομος η λυση παρκινγκ αλλα με οσο το δυνατον περισσοτερα εργαλεια
ειπαμε τα 3Χ χρονος-χρημα-χωρος
χωρις ενα απο αυτα ....... -
Ο χρήστης STAX έγραψε:
Λοιπον μια και εχω χωρο και μεγαλη τρελα με τα αυτ-τα κλασικα και μη, πηρα μια ασπρη 3αρα πρωτης γενιας Ε 21 με σκοπο αφου ασχοληθω αρκετα μαζι της να φτιαξω ενα αυτ-το που πιθανον να συμετεχει σε αγωνες η τρακ-ντει και γενικα να κανω την πλακα μου αφου ειναι πισωκινητο ειναι σε καλη κατασταση, και γνωσεις μηχανικες εχω και φιλους με το ιδιο μερακι που μπορουν να βοηθησουν.D-jet ξερεις τιποτα λινκ για Ε 21 ? Ξερει κανεις αν μπορω να βγαλω πινακιδες ιστορικου πρεπει να ειναι πριν το 1980 και εχω μια φωτοτυπια τησ οριστικης διαγραφης του απο το υπ.συγκοινωνιωνναι η ε21 βγαζει πινακιδες ιστορικου σιγουρα
εβγαλα σε μια original 323 αλλα ντρεποσουν να την κοιταξεις
το προβλημα με αυτην και ολα τα ...φρεσκα... ειναι οτι ο υπευθυνος της ελπα, τουλαχιστον, ειναι υπερβολικα αυστηρος
και καλα κανει, πιστευω. -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Ακούω τις σκέψεις σου!
Ο βασικός μου προβληματισμός: οι γνώσεις!
Από τη στιγμή που δεν τις έχεις, παύεις να μπορείς να εμπιστευτείς το αυτοκίνητο ως ένα και μοναδικό. Ή, αν θες να το κάνεις, κοστίζει.
Και όταν λέμε για γνώσεις, δεν μιλάω για εξειδικευμένες, αλλά για τα τελείως βασικά. Εγώ, ας πούμε, πολύ αμφιβάλλω αν μπορώ να κάνω οποιαδήποτε εργασία πάνω στο αυτοκίνητο. Και έχω ρίξει και μια ματιά σε μερικά βιβλία! Αλλά από εμπειρία 0! (τυπικο παράδειγμα νέου ανθρώπου-που είχες την απορία γιατί δεν ασχολούνται με τα παλιά αυτοκίνητα)
Επίσης, για θύμισέ μου που βρίσκεις λέσχες και ανταλλακτικά εκτός Αθήνας (άντε και Θεσ/νίκης)...
-
Ακούω τις σκέψεις σου!
Ο βασικός μου προβληματισμός: οι γνώσεις!
Από τη στιγμή που δεν τις έχεις, παύεις να μπορείς να εμπιστευτείς το αυτοκίνητο ως ένα και μοναδικό. Ή, αν θες να το κάνεις, κοστίζει.
Και όταν λέμε για γνώσεις, δεν μιλάω για εξειδικευμένες, αλλά για τα τελείως βασικά. Εγώ, ας πούμε, πολύ αμφιβάλλω αν μπορώ να κάνω οποιαδήποτε εργασία πάνω στο αυτοκίνητο. Και έχω ρίξει και μια ματιά σε μερικά βιβλία! Αλλά από εμπειρία 0! (τυπικο παράδειγμα νέου ανθρώπου-που είχες την απορία γιατί δεν ασχολούνται με τα παλιά αυτοκίνητα)
Χάρη, καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου, ωστόσο, αν πραγματικά σε ενδιαφέρει δεν είναι εμπόδιο. Εννοείται ότι η προσέγγιση γίνεται σιγά σιγά και πως αρχικά θα κάνεις μικροδουλίτσες για να φτάσεις μετά από λίγο να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου! Το καλό στο παλιό αυτοκίνητο (σε αντίθεση με το καινούργιο) είναι ότι δεν μπορείς να προκαλέσεις και μεγάλες ζημιές αρκεί να ακολουηθείς πέντε-δέκα βασικές οδηγίες που παίρνεις από το βιβλίο σου. Η αντίδραση είναι push-pull: από τη μία διαβάζοντας ξεκινάς και κάνεις μικροπραγματάκια, από την άλλη όταν βλέπεις ότι δεν είσαι και τόσο μη-ικανός, όσο νόμιζες αρχικά ,κερδίζεις αυτοπεποίθηση και αποκτάς περισσότερο θάρρος! Έπρεπε να ήσουν σε μια γωνιά να με έβλεπες όταν ρύθμισα πρώτη φορά βαλβίδες στο σκαθάρι (σιγά τη δουλειά, ένας μάστορας την κάνει σε 15 λεπτά, έγώ έκανα 3 ώρες) και το έβαλα μπρος μετά και δούλευε ρολόι! Απίστευτη χαρά! Τρίχες, θα μου πεις, ναι, αλλά σκέψου πόση δύναμη σου δίνουν τέτοιες δουλίτσες για να συνεχίσεις και να μάθεις ακόμα περισσότερα!
Ακόμα και αν δεν τα καταφέρνεις και τόσο καλά (οι περισσότεροι έτσι είμαστε, δεν κρύβομαι πίσω από το δάκτυλό μου) αποκτάς τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρία για να μην μπορούν να σε κοροϊδέψουν και πολύ στο συνεργείο, όπου θα κάνεις τις απαραίτητες εργασίες.Η σκέψη σου για τη χρήση ενός σύγχρονου για καθημερινό, σου είπα, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Αν ακούσεις τα πάγια έξοδα ενός ιστορικού (εννοώ ασφάλειες, πινακίδες, άδειες κλπ κλπ) θα δεις ότι είναι ιδιαίτερα χαμηλά!
Επίσης, για θύμισέ μου που βρίσκεις λέσχες και ανταλλακτικά εκτός Αθήνας (άντε και Θεσ/νίκης)...
Ανταλλακτικά μπορείς να βρεις όπου υπάρχουν μάντρες με πεταμένα αυτοκίνητα. Στην Έδεσσα συγκεκριμένα, έχω βρει 3 σκαθάρια παλιά, σαν το δικό μου, τα οποία μακάρι να μπορούσα να βρω έναν τρόπο να τα μεταφέρω κάτω να τα 'ξεκοκκαλίσω'. (ένα άσπρο είναι πίσω ακριβώς από το σπίτι του παππού, αν θυμάσαι. Μια άσπρη φούλβια σειρά 1 είχε ο περιπτεράς εκεί μπροστά!!!!). Φυσικα πρωτού αγοράσεις κάτι, κάνεις τη μελέτη σου πρώτα να δεις τι υπάρχει στην περιοχή σου. Ο φίλος πιο πάνω αγόρασε ένα Ε 21, ας πούμε, που είναι πολυ πιθανό να βρείς ολόκληρα αυτοκίνητα για ανταλλακτικά στην επαρχία με κάτω από 500 ευρώ!
Ο Δημήτριος (γράφει συχνά εδώ) που είναι Β.Ελλάδα συνέχεια κάνει αναφορές για ιστορικά που βρίσκει Σέρρες, Ξάνθη...νομίζω ότι έχει και ένα mini. Αν σε ενδιαφέρει πραγματικά, γιατι δεν κανονίζετε να βρεθείτε να σε κατατοπίσει σχετικά;Για τις λέσχες, γνωρίζω ότι παντού στην Ελλάδα υπάρχουν μικρές ομάδες που ασχολούνται με το ιστορικό. Σίγουρα αν μένεις έξω από κάποιο αστικό κέντρο δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να υπάρχει και μια λέσχη στην περιοχή σου αλλά κάπου 'κοντά' σου σίγουρα θα υπάρχει (Ρε συ, εδώ για να πάω εγώ στη δική μου, κέντρο Αθήνας, με το αυτοκίνητο θέλω 1.5 ώρα!!! Εσύ πάς Θεσσαλονίκη και γυρίζεις σε τόση ώρα και το συνδυάζεις και με τις δουλειές σου!).
Και στο κάτω κάτω, αν το τολμήσεις και δεις ότι δε 'σε παίρνει' (αποκλείεται δλδ αλλά τρόπος του λέγειν) ξέρεις ότι μπορείς ανα πάσα στιγμή να το πουλήσεις χωρίς να χάσεις μια περιουσία... Αρκεί, οπως είπαμε, πρωτού αγοράσεις να έχεις ρίξει μπόλικο διάβασμα (όχι τεχνικά απαραίτητα) για να μπορείς να αναγνωρίσεις ακριβώς τι αγοράζεις και, εφόσον δεν εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου, να μπορείς να αξιολογίσεις τη γνώμη του 'ειδικότερου' που θα πάρεις για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που σκέφτεσαι να αγοράσεις.Ακόμα και αν τα υπεραπλουστεύω, δες το ως εξής:
Μπορεί να μην είναι όλα εύκολα και ρόδινα, όπως τα περιγράφω, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο να το σκεφτείς λίγο παραπάνω, αν το βρίσκεις ενδιαφέρον και να το 'ψάξεις' (έστω και αν δεν προχωρήσεις σε αγορά τελικά) πρωτού δεχθείς ότι δεν είναι για εσένα το χόμπι αυτό...
Τι λες; -
D-JET
σε πια λεσχη εισαι γραμμενος γιατι μαλλον ειμαστε στην ιδια;; -
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
D-JET
σε πια λεσχη εισαι γραμμενος γιατι μαλλον ειμαστε στην ιδια;;Στείλε μου pm καλύτερα!
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Ακόμα και αν τα υπεραπλουστεύω, δες το ως εξής:
Μπορεί να μην είναι όλα εύκολα και ρόδινα, όπως τα περιγράφω, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο να το σκεφτείς λίγο παραπάνω, αν το βρίσκεις ενδιαφέρον και να το 'ψάξεις' (έστω και αν δεν προχωρήσεις σε αγορά τελικά) πρωτού δεχθείς ότι δεν είναι για εσένα το χόμπι αυτό...
Τι λες;Δεν έχεις και άδικο!
Όταν τα οικονομικά μου μου επιτρέψουν να συντηρώ και δεύτερο αυτοκίνητο (σε καμιά 10ετία και αν...), θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω!
Σε 10 χρόνια το cinque δεν θα είναι κλασσικό;
Ποιός περιπτεράς στην Έδεσσα έχει fulvia;;;
-
Όταν τα οικονομικά μου μου επιτρέψουν να συντηρώ και δεύτερο αυτοκίνητο (σε καμιά 10ετία και αν...), θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω!
Θα σου έλεγα να το ψάξεις όποτε μπορέσεις ή ακόμα καλύτερα όταν 'κολλήσεις' με κάποιο παλιό.
Σε 10 χρόνια το cinque δεν θα είναι κλασσικό;
Ο Zn είναι all times classic και αγαπημένο μεταξύ των παλαιοαυτοκινητόφιλων! Βρες ένα πεντακοσαράκι και βάλτο δίπλα του να κάνουν παρέα!
Δες:
http://www.fiat500club.nl/images/fiat-500.jpgΠοιός περιπτεράς στην Έδεσσα έχει fulvia;;;
Στο περίπτερο κοντά στο διοικητήριο από την πλευρά της πλατείας μετά τη γέφυρα. Καλό ανθρωπάκι, του είχαν σπάσει τα πίσω μακρόστενα φαναράκια και είχε βάλει από Alfa berlina... άσπρη ήταν.
-
Maserati 5000gt...
http://www.maserati.org.au/gallery/MASE ... llery.html
ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟ!
( ) -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Maserati 5000gt...
http://www.maserati.org.au/gallery/MASE ... llery.html
ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟ!
( )Holy mother of god!
-
-
To ποιο όμορφο αμάξι όλων των εποχών...
-
1966 Bizzarrini 5300 GT Strada:
http://www.conceptcarz.com/view/photo.a ... D=&catID=0Ποιος θα μας πει τι ήταν ο Bizzarrini και τι σχέση έχει με την GTO (και όχι μόνο!);
-
Γιααααα διαβάστε εδώ (και δείτε και ένα ενδιαφέρον projectάκι):
http://www.ultimatecarpage.com/frame.ph ... arnum=2045 -
Austin 1100 Gentlemen
ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ