-
Όπως ήδη έχουμε γράψει λίγο πιο πάνω (10/3) η ημερομηνία αποστολής των προβλέψεων μέσω ΕΛΤΑ αλλάζει (1 εβδομάδα νωρίτερα).
Επίσης ο τυχερός που θα πάει Φινλανδία δεν θα είναι αυτός που έχει τους περισσότερους βαθμούς αλλά θα κληρωθεί μεταξύ των πρώτων 8. -
Ο χρήστης mm55 έγραψε:
Όπως ήδη έχουμε γράψει λίγο πιο πάνω (10/3) η ημερομηνία αποστολής των προβλέψεων μέσω ΕΛΤΑ αλλάζει (1 εβδομάδα νωρίτερα).
Επίσης ο τυχερός που θα πάει Φινλανδία δεν θα είναι αυτός που έχει τους περισσότερους βαθμούς αλλά θα κληρωθεί μεταξύ των πρώτων 8.Γιατι δεν αυξανετε τον αριθμο των ατομων μεταξυ των οποιων θα γινει η κληρωση.Οταν στους 8 οι τεσσερις ειναι 'υποπτοι' δεν ειναι λιγο αδικο για τους υπολοιπους;
-
Είμαι μέλος του forum σχεδόν από τις πρώτες μέρες ιδρυσης του και συμμετέχω στο διαγωνισμό wrc των 4 τροχών από την χρονιά (εαν δεν κάνω λάθος είμαστε στο τέταρτο χρόνο) και μάλιστα των πρώτη χρονιά που είχε δωθεί τότε το 206 gti είμουνα και στο 100 (τότε) πρώτους αλλά όχι τόσο τυχερός ώστε να πάρω και το αμάξι. Στις επόμενες χρονιές συμμέτειχα όχι μόνο εγώ αλλά και όλη η οικογένεια (είναι εύκολο να το δείς κανείς μέσω του ίδιου επιθέτου). Παρόλα αυτά καμμία από τις προηγούμενες χρονιές κανείς από την οικόγένεια δεν κατάφερει να πιάσει μια 'εννιάρα' έτσι για το αναμνηστικό δώρο ή να μπεί στην τελική τριαντάδα, πράγμα που δείχνει τη δυσκολία του διαγωνισμού και η οποία πιστεύω ότι από φέτος αυξάνετε ακόμα περισσότερο και πραγματικά είναι πολύ πιο εύκολο να πιάσεις το λόττο παρά να βρείς την 8άδα ενός wrc αγώνα (όποιος θέλει ας κάνει τους συνδιασμούς να δεί ότι και στατιστικά ισχύει).
Παρόλα που παρακολουθώ ανελειπώς όλα τα θέματα του forum, γράφω πολύ σπάνια. Ωστόσο αυτό που έχει αρχίσει να γίνετε από πέρυσι και συνεχίζετε και φέτος νομίζω με κάνει να 'βγαίνω από τα ρούχα μου'. Καταρχήν οι ίδιοι οι υπέυθυνοι του διαγωνισμού θα έπρεπε από πέρυσι να έχουν 'μυριστεί' το τι συμβαίνει μιας και τα τόσα 9ιάρα (ιδίως του περσινού safari) ήταν πέρα από κάθε λογική αλλά κυρίως ο συνδιασμός του ότι ο πρώτος του wrc ερχόταν πρώτος και στη Formula 1 (στην οποία δεν συμμετέχω λόγω του ιδιόμορφου βαθμολογικού συστήματος του διαγωνισμού και έτσι δεν το είχα δεί). Φανταστείτε δηλαδή το εκάστοτε αυτοκίνητο να το έπαιρνε αυτόμα ο πρώτος χωρίς κλήρωση ανάμεσα στους πρώτους του κάθε διαγωνισμού. Κάποιος θα είχα αυτή τη στιγμή 'αντιπορσωπεία αυτοκινήτων'.
Επειδή λοιπόν είναι πλέον ολοφάνερο (και ειδικά μετά από τη φετινή 'ευστοχία' των Σερρέων στο wrc) ότι το παιχνίδι δεν διεξάγετε επί ίσης όροις έχω να προτείνω το εξής. Αμμεση κατάργηση της ψήφου προβλέψεων στο διαγωνισμό wrc αλλά και σε όποιο μελλοντικό διοργανώσουν οι τεχνικές εκδόσεις. Ενναλακτικά εκτός από το internet να υπάρχει η δυνατότητα για αποστολή fax και ίσως στο μέλλον τηλεφωνική ψηφορία μέσω των γνωστών νέων υπηρεσιών ή sms (νομίζω ότι έχει ήδη προταθεί). Πιστεύω ότι εάν παραμείνει η ψηφοφορία μέσω ΕΛΤΑ ο διαγωνισμός με τον ένα ή άλλο τρόπο θα μπορεί να είναι διαβλητός κάτι που πάνω από όλα πλήτει το κύρος των τεχνικών εκδόσεων που των διοργανώνουν και που μέχρι τώρα όποιο διαγωνισμό ή εκδήλωση διοργανώνουν (έχω συμμετάσχει σε αρκετές) είναι άψογοι, επαγγελματίες και κυρίως χωρίς κανένα 'παρατράγουδο'.Συγνώμη εάν κούρασα με το μέγεθος του κειμένου.
-
Ο χρήστης mm55 έγραψε:
Όπως ήδη έχουμε γράψει λίγο πιο πάνω (10/3) η ημερομηνία αποστολής των προβλέψεων μέσω ΕΛΤΑ αλλάζει (1 εβδομάδα νωρίτερα).Πάμε στοίχημα πως οι εν λόγω κύριοι θα εξακολουθήσουν να είναι μεταξύ των κορυφαίων ? Απλά εκεί που η σφραγίδα των ΕΛΤΑ έλεγε την προηγούμενη ημέρα του αγώνα, τώρα θα λέει μια εβδομάδα πριν.
Τζάμπα κόπος... Αν δεν πείτε 'να έχουν φτάσει μέχρι την εκκίνηση του αγώνα', δεν θα έχει καμία διαφορά.
-
Τι τηλέφωνο έχει το γραφειο των ΕΛΤΑ στο Ροδόλιβο είπαμε ? εχεχεχεχε
-
Ο χρήστης SK20 έγραψε:
O πρωτος μετα και το Σουηδιας, δεν υπηρχε στην προηγουμενη βαθμολογια. Γιατι?
Και αυτος μεσω ΕΛΤΑ παιζει?....Γιάννη μην ψάχνεις φαντάσματα. Ξέρεις οτι τα αποτελέσματα του Μόντε βγήκαν επειγόντος, μετά από απαίτησει πολλ΄ων που παίζουν μέσω του site, για να προλάβετε να τα έχετε πριν κλείσει ο επόμενος διαγωνισμός που ηταν σε 8 μέρες από το Μόντε. Έτσι λογικό ήταν να υπάρχουν 7-8 γράμματα που δεν είχαν φτάσει στο περιοδικό. Ο Πανταζής είχε στο Μόντε πάρει μόλις 10 βαθμούς, όμως στον αγώνα αυτόν πήρε 17 και έτσι πέρασε μπροστά.
Eυτυχως που οι περισσοτεροι βλεπουν την απατη, γιατι πριν 2 εβδομαδες καποιοι με αποκαλεσαν φαντασιοπληκτο.
Δεν νομιζω να θελεις κανεις να συμμετεχει σε ενα διαγωνισμο-παρωδια.
Να παω και λιγο παρακατω? Υπαρχουν 3-4 που 'καρφωνονται' με τις προβλεψεις τους. Ειναι απιθανο δηλάδη να παιζουν κι αλλοι με το ιδιο συστημα, χωρις να καρφωνονται?
Προσωπικα 2 λυσεις βλεπω. Η' γινετε ο διαγωνισμος αξιοπιστος ή σταματαει αμεσως.
Θα συμφωνησω με τον nass πως και με το νεο μετρο, παλι μπορει να γινει η 'λαδια'. Ασε που με τους ποντους που εχουν μπορουν ανετα να μεινουν 30αδα μεχρι τελους.ΥΓ.Πως πηρε τους 16 ο τυπος? Επαιζε Panizzi? Eιχε εκτος 8αδας Gro, Rov, Sol?
-
Aν συνεχιστουν τα εν λογω παρατραγουδα,εγω ειμαι διατεθειμενος να σταματησω να παιζω στο διαγωνισμο,σαν ενδειξη διαμαρτυριας!
Προτεινω να ακυρωθουν οι 'κυριοι' αυτοι και να μην ξαναγινει δεκτη η συμμετοχη τους.
Και ξαναλεω,δωστε μου το τηλεφωνο τους αν μπορειτε!
Τα εχω παρει αγρια! -
Έτσι για την πλάκα του θέματος ας κάνω μια μικρή ανάλυση του τι πάει να πει 16 βάθμοί στην Τουρκία. Δυο ενδεχόμενα, 5 σωστοί και στην θέση τους και ένας σε λάθος θέση και 2 λάθος ή 4σωστοί και στην θέση τους και 4 σε λάθος θέση.
Το πρώτο σενάριο με λογική ψυχρή λέει, ότι έστω οτι Duval και Panizzi ήταν εκτός πρόβλεψης. Άρα η πρόβλεψη είχε π.χ. Μάρτιν 6ο (νορμάλ...) αλλά Μάκινεν 8ο(!!! έμπνευση όχι αστεία). Είχε ΜcRae 4ο και Garde 7ο... Ψιλοφυσιολογικά. Ερώτηση όμως. Πέταξε εκτός Loeb, Marcus, Solberg, Rovvis και Auriol εκ των οποίων ας πούμε ότι λόγο της αστοχίας σε δυο προβλέψεις είχε 2. Και πες ότι είδε τον Marcus νικητή και τον Sainz 3ο. Έτσι προκύπτει και ο μονός βαθμός. Σύμφωνα με την πιο πάνω παραδοχή (και είναι αρκετά χοντρή παραδοχή...) η πρόβλεψη ήταν:- Marcus
- Burns
- Sainz
- McRae
- Solberg (π.χ.)
- Martin
- Gardemeister
- Tommi
Και ρωτάω για ένα άνθρωπο που έπιασε τόσους βαθμούς σε αγώνες λογικά προβλέψιμους (δηλαδή θεωρητικά δεν κυνηγάει εκπλήξεις...) πως σας φαίνεται η πιο πάνω σειρά? Λογική λεω εγώ. Άρα η Τουρκία δεν είναι τελείως τρελλή για τους 16 βαθμούς και όσοι έκαναν απάτη μάλλον το είδαν αρκετά το θέμα. Αν ομως (αν..) τους κάνουμε 17 τους βαθμούς τότε μιλάμε ότι ο τύπος 'είδε' φανταστηκά πράγματα. Δηλαδή είδε ή Duval ή Panizzi στην ωχτάδα, με τον Duval να τρέχει με νέο συνοδηγό και τον Γάλλο να έρχεται απο τον χειρότερο αγώνα της ζωής του ίσως.. Θα μπορούσαν οι 4Τ να μου πουν πόσο έξω έπεσα στην 8άδα που πιστεύω ότι είχε ο Mr. 16points?
-
Ο χρήστης mm55 έγραψε:
Επίσης ο τυχερός που θα πάει Φινλανδία δεν θα είναι αυτός που έχει τους περισσότερους βαθμούς αλλά θα κληρωθεί μεταξύ των πρώτων 8.Προσωπική και μόνο γνώμη είναι ό,τι οι Τεχνικές Εκδόσεις θα πρέπει να σκεφτούν ακόμα και την ματαίωση του δώρου ταξιδιού γιατί η πρώτη οκτάδα είναι απόλυτα ρυθμιζόμενη ανάμεσα στους απατεώνες και το πρόβλημα δεν λύνεται έτσι.Οι Τεχνικές Εκδόσεις είναι δωροθέτες και έχουν κάθε δικαίωμα για την οποιαδήποτε αλλαγή στους κανόνες διεξαγωγής και στα δώρα που δίνονται.
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Aν συνεχιστουν τα εν λογω παρατραγουδα,εγω ειμαι διατεθειμενος να σταματησω να παιζω στο διαγωνισμο,σαν ενδειξη διαμαρτυριας!Προτεινω να ακυρωθουν οι 'κυριοι' αυτοι και να μην ξαναγινει δεκτη η συμμετοχη τους.
Και ξαναλεω,δωστε μου το τηλεφωνο τους αν μπορειτε!
Τα εχω παρει αγρια!Συμφωνώ με τον Σπύρο.Και εγώ είμαι διατεθειμένος να σταματήσω να παίζω.Το κακό με μένα είναι ό,τι έβαλα και άλλα 3 άτομα φίλους στο παιχνίδι, οι οποίοι γελάνε μαζί μου που είχα την αφέλεια να υποστηρίζω ό,τι το παιχνίδι είναι αδιάβλητο.
Γερνάω αλλά δεν βάζω μυαλό τελικά.Θα ζητήσω τα ''ρέστα'' από τον κ.Κώστα Καββαθά που από πολύ παλιά μου έμαθε μέσα από τα έντυπά του ό,τι η αξιοκρατία είναι από τα καλύτερα συστατικά, για την πρόοδο της Ελληνικής κοινωνίας.Κοντά 30 χρόνια μετά κάποιος ''κύριος'' από ένα χωριό των Σερρών με την παρέα του και κάποιους άλλους ''κυρίους'' διαψεύδει τον Κ.Κ μέσα στο ίδιο του το σπίτι!!!
Κοντά 30 χρόνια μετά κάποιος κύριος από τον Ροδόβιλο Σερρών που μου ρίχνει και ένα κεφάλι (είμαι 1,85) δεν τιμάει καθόλου ούτε το μπόι του, ούτε το φύλο του, ούτε το γένος του.ΥΓ.Αναφέρομαι σ' αυτόν για τον απλούστατο λόγο ό,τι τον είδα από κοντά στην κλήρωση του διαγωνισμού για το 2002 και τον χειροκρότησα έντονα εγώ και οι άλλοι μετά από προτροπή του Στρατισίνο σαν τον καινούργιο ρεκοντμαν του διαγωνισμού.Τα ίδια ισχύουν και για την υπόλοιπη παρέα του και για τους άλλους ''μάντες''
-
Ψυχραιμία...'εχουν γνώσιν οι φύλακες'...
-
Εχω να προτείνω την εξής λύση: Οι Τεχνικές Εκδόσεις σαν τιμωρία να αλλάξουν το δώρο και αντί για ένα ταξίδι στην Φιλανδία να κάνουν δώρο ένα ταξίδι στο Ιράκ!!!
Ειμαι σίγουρος ότι κάποιοι από 16 που έπερναν στους τελευταίους αγώνες...
στους επόμενους θα πέρνουν 0!!!STOP THE WAR - STOP THE WAR - STOP THE WAR
-
Ο χρήστης nikoswrc_01 έγραψε:
Εχω να προτείνω την εξής λύση: Οι Τεχνικές Εκδόσεις σαν τιμωρία να αλλάξουν το δώρο και αντί για ένα ταξίδι στην Φιλανδία να κάνουν δώρο ένα ταξίδι στο Ιράκ!!!1ο ΔΩΡΟ - 1 βδομάδα διακοπές στη Βαγδάτη
2ο ΔΩΡΟ - 2 βδομάδες διακοπές στη Βαγδάτη...κοκ -
Ο χρήστης mm55 έγραψε:
Ψυχραιμία...'εχουν γνώσιν οι φύλακες'...Mαθιε, δεν ειναι ωρα για ρητα. Ειναι ωρα για εξηγησεις. Αν ειναι να παιζουμε με σημαδεμενη τραπουλα, καλυτερα να μην παιζουμε. Ειναι κριμα να κοροιδευομαστε μεταξυ μας.
Κοντά 30 χρόνια μετά κάποιος κύριος από τον Ροδόβιλο Σερρών που μου ρίχνει και ένα κεφάλι (είμαι 1,85) δεν τιμάει καθόλου ούτε το μπόι του, ούτε το φύλο του, ούτε το γένος του.
ΥΓ.Αναφέρομαι σ' αυτόν για τον απλούστατο λόγο ό,τι τον είδα από κοντά στην κλήρωση του διαγωνισμού για το 2002 και τον χειροκρότησα έντονα εγώ και οι άλλοι μετά από προτροπή του Στρατισίνο σαν τον καινούργιο ρεκοντμαν του διαγωνισμού.Τα ίδια ισχύουν και για την υπόλοιπη παρέα του και για τους άλλους ''μάντες''
Aν το ειχα(με) ψαξει νωριτερα, θα γινοταν χαμος στον τελικο.
Πραγματικα αισθανομαι αηδια που αυτο το ατομο το χειροκροτησα στο τελικο (οπως οι περισσοτεροι αλλωστε), πιστευοντας πως εφτασε εκει με το σπαθι του. -
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Αφού η ψηφοφορία μέσω ΕΛΤΑ έχει τόσα προβλήματα, γιατί δεν την σταματάτε;
Εναλλακτικές;
Τηλεφωνική ψηφοφορία και SMS. Η τηλεφωνική ψηφοφορία να είναι σε αστικό αριθμό και μπορεί πριν τη δήλωση συμμετοχής να παίζεται για λίγα sec διαφημιστικό μύνημα => κέρδος
Τα SMS επίσης αφήνουν κέρδος...
Why not? Λίγος εκσυγχρονισμός (παρεξηγημένη λέξη) ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.Σωστες οι προτασεις του Takinen για εναλλακτικους τροπους ψηφοφοριας. Δεν πιστευω οσοι παιζουν στο διαγωνσιμο να ειναι τοσο πολυ εκτος τεχνολογιας....Με τοσο ταλεντο στις προβλεψεις πιστευω θα κανουν καποιες θυσιες για ενα ταξιδι ή ενα αυτοκινητο.......
-
Κακά τα ψέματα είναι φοβερός ο διαγωνισμός. Aς ξεχάσουμε τα δώρα, το όμορφο της υπόθεσης είναι οτί το WRC αποκτά μια προσωπική διάσταση. Πόσες φορές δεν παρακαλάτε να περάσει τον Solberg ο Sainz για να πάρετε τους παραπάνω βαθμούς;
Και εγώ συμμετέχω από την πρώτη του χρονιά και ποτέ μα ποτέ δεν έχω φέρει 9άρα! Αν και παρακολουθώ όλες τις σχετικές εξελιξεις από τα γνωστά site. Είναι σπαστικό να βλέπεις τους άλλους να κάνουν τσατσιές, σε κάτι που εσύ βλέπεις σαν χόμπυ. Ας γίνει λοιπόν κάτι άμεσα. -
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Κακά τα ψέματα είναι φοβερός ο διαγωνισμός. Aς ξεχάσουμε τα δώρα, το όμορφο της υπόθεσης είναι οτί το WRC αποκτά μια προσωπική διάσταση. Πόσες φορές δεν παρακαλάτε να περάσει τον Solberg ο Sainz για να πάρετε τους παραπάνω βαθμούς;
Και εγώ συμμετέχω από την πρώτη του χρονιά και ποτέ μα ποτέ δεν έχω φέρει 9άρα! Αν και παρακολουθώ όλες τις σχετικές εξελιξεις από τα γνωστά site. Είναι σπαστικό να βλέπεις τους άλλους να κάνουν τσατσιές, σε κάτι που εσύ βλέπεις σαν χόμπυ. Ας γίνει λοιπόν κάτι άμεσα.Συμφωνω απολυτα με τον takinen.
Ουτε εγω εχω φερει ποτε 9αρα.Αλλο αξιοπροσεκτο... Κανενας φορουμας δεν ειναι στους 30! Μαλλον ειμαστε ολοι πολυ ασχετοι.
Μπορειτε να μας πειτε με ποιο τροπο παιζει ο καθενας απο τους 30 πρωτους (μετα το Τουρκιας) ή ειναι απορρητο?
Παντως οι 4 στους 6 πρωτους παιζουν σιγουρα με ΕΛΤΑ. -
Ο χρήστης Yannis-ChalkiRacingClub έγραψε:
Αλλο αξιοπροσεκτο... Κανενας φορουμας δεν ειναι στους 30! Μαλλον ειμαστε ολοι πολυ ασχετοι.Γιάννη, δεν νομίζω ότι οι γνώσεις φαίνονται σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς που μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία έχει η τύχη.
Είναι απλώς ένας διαγωνισμός που όπως λέει ο Δημήτρης κρατά το ενδιαφέρον του κόσμου ψηλα.Παρόλα αυτά κάτι πρέπει να γίνει...
-
Νομίζω ότι κάπου έχει χαθεί το μέτρο σ' αυτήν την υπόθεση. Και εξηγούμαι:
Πολλοί λέτε για αλλαγή στον τρόπο δήλωσης των προβλέψεων. Κανένα πρόβλημα. Από τη στιγμή όμως που επιλέγονται οι τρόποι δεν είναι δυνατόν να ισχύουν 2 μέτρα και 2 σταθμά, άλλα γι' αυτούς μέσω ΕΛΤΑ και άλλα για μας μέσω internet. Με άλλα λόγια, θέλω (για να μην πω, απαιτώ) να υπάρχει κοινό deadline για την υποβολή των προβλέψεων, έστω κι αν η ημερομηνία αυτή απαγορεύει το να γνωρίζουμε τις τελευταίες εξελίξεις. Πώς να το κάνουμε! Ο πιο δυσκίνητος τρόπος αναγκαστικά πρέπει να ορίσει και το ρυθμό που θα ακολουθηθεί από όλους. Επομένως, η προς τα πίσω κύλιση του deadline ώστε να μη(;) διαβάλλεται ο διαγωνισμός, πάει κι έρχεται σαν πρόταση. Διαφωνώ όμως με τη μη ισχύ του για όλους τους διαγωνιζόμενους. Το ότι εκείνοι που ψηφίζουν μέσω ΕΛΤΑ δε θα ενημερώνονταν ούτως ή άλλως δεν αποτελεί δικαιολογία. Υπάρχει και το ραδιόφωνο, εφημερίδες, κλπ, απ' όπου μπορούν να πάρουν μια -στοιχειώδη έστω- ενημέρωση. -
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Πώς να το κάνουμε! Ο πιο δυσκίνητος τρόπος αναγκαστικά πρέπει να ορίσει και το ρυθμό που θα ακολουθηθεί από όλους. Επομένως, η προς τα πίσω κύλιση του deadline ώστε να μη(;) διαβάλλεται ο διαγωνισμός, πάει κι έρχεται σαν πρόταση. Διαφωνώ όμως με τη μη ισχύ του για όλους τους διαγωνιζόμενους.Ναι αλλά υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά: αυτοί που ψηφίζουν μέσω Internet, fax κτλ. με το που ψηφίζουν η ψήφος τους περνάει αυτόματα και στο σύστημα διαλογής των ψήφων. Αυτοί που ψηφίζουν μέσω ΕΛΤΑ ψηφίζουν σήμερα και η ψήφος τους φτάνει στο σύστημα διαλογής σε απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Και επειδή φαίνεται τελικά πως το πότε ψηφίζει κάποιος δεν είναι αδιάβλητο, θα πρέπει το χρονικό σημείο που αναφέρεις και σωστά πως πρέπει να είναι κοινό για όλους, να είναι το πότε θα φτάσουν οι ψήφοι στο σύστημα διαλογής. Αρα αυτοί που ψηφίζουν μέσω Internet και οι ψήφοι αυτών που ψηφίζουν με τα ΕΛΤΑ θα πρέπει να έχουν φτάσει στους 4Τ μέχρι την καταληκτική ημερομηνία, όποια και αν είναι αυτή.
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ PEUGEOT 2003