-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
λεγεται Καρδία και ειναι μια μεγαλη ανηφορα αφηνοντας πισω το αεροδρομιο και πηγαινοντας προς Χαλικιδικη...αν και αυτο το μπλοκο μου φαινεται ειναι απο τα συνηθισμενα...
Οκ, λίγο μακριά από Αθήνα.
Πάντως θυμάμαι μια φορά που είχα ανέβει Χαλκιδική όλοι έτρεχαν πάρα πολύ στον δρόμο (εμένα μου φάνηκε στενός και επικίνδυνος εκτός αν έχει αλλάξει τώρα μιλάω για 1997) και όχι μόνο αυτό δεν κράταγαν καθόλου αποστάσεις, μιλάμε ότι οι τύπου πήγαιναν κολλητά κομβοι με 140χλμΠλέον έχει βελτιωθεί αρκετά. Όλος ο δρόμος μέχρι την Νικήτη είναι από καλός, έως πολύ καλός, ενώ φίλος που πήγε στο πρώτο πόδι είπε ότι και εκεί έχουν κάνει διαπλάτυνση. Αλλά, ενώ σε αρκετά σημεία ο δρόμος και φαρδύς είναι και άπλετη ορατότητα έχεις, το όριο είναι 110!!! Για να μην αναφερθώ στα ξεχασμένα σήματα των 60
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Φιλε NASS εχεις δικιο αλλα που να το βρεις.
Εκτος και αν εχεις τοπικα νουμερα πινακιδας οποτε εισαι τυχερος,
εγω εχω καταστημα στη Τριπολη 50 μετρα απο την τροχαια η 33 μου ομως εχει Αθηναϊκες πινακιδες παρολο που με τους πιο πολλους τροχαιους γνωριζομαστε (μια γειτονια ειμαστε)καθε λιγο και λιγακι με σταματουν για ελενχο βεβαια με αφηνουν μετα τα τυπικα αλλα ειναι σπαστικο .Αυτο (τον τοπικισμο)τον εχω δυστιχως συναντησει σε πολλα μερη (ΑΡΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ) .Αλλλα τι να κανεις,μαθενεις να ζεις με αυτα .Πάντως φίλη μου που είναι μόνιμος κάτοικος Άργους και το αυτοκίνητό της έχει τοπικές πινακίδες μου έχει πει ότι η τροχαία Ναυπλίου δεν κάνει διακρίσεις σε ντόπιους, ξένους ή αθηναίους αλλά τους γράφει όλους ανεξαιρέτως. Την ίδια την έχουν γράψει πολλές φορές για ασήμαντες αφορμές (μέχρι και επειδή δεν υπέκυψε στο ...καμάκι του οργάνου ) και δεν υπάρχει καμμιά περίπτωση να σβήσεις κλήση τους, ό,τι γνωριμίες και να έχεις.
-
Αναφορικα με το δρομο της Χαλκιδικης, μια μονιμη πληγη της Β. Ελλαδας...
Η αληθεια ειναι πως μετα απο πολλααα χρονια εργων καταφεραν να φτιαξουν να φτιαξουν ενα δρομο 2 λωριδων ανα κατευθυνση σε καποια σημεια με νησιδα στη μεση, σε καποια αλλα οχι, ο οποιος ειναι στενος για τα δεδομενα του κοσμου που κινειται προς Χαλκιδικη τα ΣΚ! Μην ξεχνατε οτι ολη η Θεσνικη προς τα εκει παει. Επιπλεον το πιο σημαντικο ειναι οτι -μεχρι περσι που ειχα παει, γιατι φετος δεν πηγα ακομα- προς τα πολυ τουριστικα μερη οπως π.χ Καλλιθεα που γινεται χαμος, ο δρομος ειναι και θα παραμεινει για πολλα χρονια ακομα για τα πανηγυρια (1 στενη λωριδα ανα κατευθυνση)!! Ειδικα αν μεινετε Καλλιθεα ή στα γυρω χωρια και θελησετε να πατε για μπανιο το πρωι, ειναι σε καποιες ωρες σχεδον αδυνατο. Μιλαμε για 1 ( ! ) λωριδα ανα κατευθυνση και τρελο μποτιλιαρισμα. Αφου ακομα και με τη μηχανη ειχα προβλημα!
Highlight του δρομου ειναι ενα κομματι που παλια ηταν διπλης κατευθυνσης και τωρα το καναν μονης με 2 λωριδες και το αλλο ρευμα ειναι στα 100μ -μπορει και παραπανω- πιο αριστερα (οπως πηγαινεις για Χαλκιδικη), ενω δε αναμεσα μεσολαβουν χωραφια! Βεβαια το αισθημα ανασφαλειας που προσδιδει ειναι τετοιο που δεν τολμαω, ειδικα στις στροφες, να κινηθω στο αριστερο ρευμα μηπως και μου ερθει κανενας γατος Μιλαμε για δρομο που πηγαινουν με 100+ και εχει διασταυρωσεις τυπου τρακτερ, δηλαδη να σου βγει ενας με τη φρεζα και να σε θερισει. Τραγελαφικα πραγματα
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Φιλε NASS εχεις δικιο αλλα που να το βρεις.
Εκτος και αν εχεις τοπικα νουμερα πινακιδας οποτε εισαι τυχερος,
εγω εχω καταστημα στη Τριπολη 50 μετρα απο την τροχαια η 33 μου ομως εχει Αθηναϊκες πινακιδες παρολο που με τους πιο πολλους τροχαιους γνωριζομαστε (μια γειτονια ειμαστε)καθε λιγο και λιγακι με σταματουν για ελενχο βεβαια με αφηνουν μετα τα τυπικα αλλα ειναι σπαστικο .Αυτο (τον τοπικισμο)τον εχω δυστιχως συναντησει σε πολλα μερη (ΑΡΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ) .Αλλλα τι να κανεις,μαθενεις να ζεις με αυτα .Πάντως φίλη μου που είναι μόνιμος κάτοικος Άργους και το αυτοκίνητό της έχει τοπικές πινακίδες μου έχει πει ότι η τροχαία Ναυπλίου δεν κάνει διακρίσεις σε ντόπιους, ξένους ή αθηναίους αλλά τους γράφει όλους ανεξαιρέτως. Την ίδια την έχουν γράψει πολλές φορές για ασήμαντες αφορμές (μέχρι και επειδή δεν υπέκυψε στο ...καμάκι του οργάνου ) και δεν υπάρχει καμμιά περίπτωση να σβήσεις κλήση τους, ό,τι γνωριμίες και να έχεις.
Παντώς εγώ με αθηναϊκές πινακίδες ήμουν ο μόνος που έφαγα κλήση στο Ναύπλιο για παράνομο παρκάρισμα πέντε μέτρα από διάβαση πεζών (Κυριακή έξω από σχολείο) χωρις καν να πατάω τις ασπρες γραμμες, ενώ τα δυο Ναυπλιώτικα αυτοκίνητα που ήταν πάνω στις γραμμές και τα άλλα τρία μπρος και πίσω στα πέντε μέτρα δεν έφαγαν κλήση.
Μάλιστα πέτυχα τον τροχονόμο εκατό μέτρα πιο κάτω και μου είπε για τα πάραπονα μου να πάω στον διοικητή του.
Πήγα στο τμήμα περνάω τον φρουρό και ανεβαίνω να βρώ υπέυθυνο αλλά το τμήμα ήταν άδειο (Κυριακή μεσημέρι γαρ)
Τελικά πήρα τηλέφωνο από Αθήνα την επομένη και ο δοίκας μου απάντησε ¨Έχω δώσει σαφείς οδηγίες στα όργανα και δεν γίνονται διακρίσεις¨
Του ζήτησα να μου δώσει τις είκοσι τελευταίες κλήσεις από το μλοκ του εν λόγω αστυνομικού για να δούμε τις πινακίδες τους και φυσικά μου αρνήθηκε
Τέλος στα νεύρα μου πάνω του του λέω ¨Την Κυριακή που πέρασα απο εκεί το είχατε κλειστό το κομμωτήριο ¨ -
Οι μπάτσοι έχουν γίνει πλέον επικίνδυνοι και όσοι έχουν εξάρτηση από την ταχύτητα βρίσκονται υπό διαρκή απειλή.Μια από τις πολλές,αλλά η χειρότερη κλήση ήταν πριν μερικούς μήνες στο δρόμο ανάμεσα Καλαμάτα-Κυπαρισσία,όπου με όριο 90 με μέτρησαν με 190 και τώρα περιμένω το δικαστήριο.Έχω ταξιδέψει αρκετά στην επαρχία λόγω αγροτικού,στρατού και κυνηγιού και είμαι βέβαιος πως οι μπάτσοι δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο όταν βλέπουν αυτοκίνητο με αθηνα'ι'κές πινακίδες.
-
αχ Χαλκιδικη με τα ωραια σου...
-
Ο χρήστης Περικλής έγραψε:
... και κυνηγιού... .ΠΕΡΙΚΛΗ,ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ,ΚΑΛΟΣΩΡΙΣΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΑΣ!!!!
-
Ο χρήστης Περικλής έγραψε:
Οι μπάτσοι έχουν γίνει πλέον επικίνδυνοι και όσοι έχουν εξάρτηση από την ταχύτητα βρίσκονται υπό διαρκή απειλή.Μια από τις πολλές,αλλά η χειρότερη κλήση ήταν πριν μερικούς μήνες στο δρόμο ανάμεσα Καλαμάτα-Κυπαρισσία,όπου με όριο 90 με μέτρησαν με 190 και τώρα περιμένω το δικαστήριο.Έχω ταξιδέψει αρκετά στην επαρχία λόγω αγροτικού,στρατού και κυνηγιού και είμαι βέβαιος πως οι μπάτσοι δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο όταν βλέπουν αυτοκίνητο με αθηνα'ι'κές πινακίδες.σε πιο σημειο εγινε αυτο;;;;;
σε ρωταω γιατι στην διαδρομη που περιγραφεις δεν ειναι πολλα τα σημεια που μπορεις να αναπτυξεις μεγαλες ταχυτητες παρα μονο στις ευθειες λιγο πριν την Κυπαρισσια αλλα και εκει ακομα τα 190 νομιζω οτι ειναι ακρως υπερβολικη ταχυτητα για τις συνθηκες που επικρατουν.........και εννοω φυσικα οτι δεν ειναι κλειστος αυτοκινητοδρομος αλλα επαρχιακη ''εθνικη οδος'' οπου μπορει κανεις να συναντησει τρακτερ-αγροτικα-διασταυρωσεις και πολλες εισοδους απο αγροτικους δρομους που καποιος κινουμενος με τετοια ταχυτητα μαλλον παιζει ''ρωσικη ρουλετα''.
μηπως μερικες φορες παραπονιομαστε ομως μαλλον εχουμε αδικο;;;;
γιατι 190 στην Καλαματας-Κυπαρισσιας με οριο 90 τι αλλο ειναι εκτος απο ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ταχυτητα;;;;;;;;
να εισαι και ευχαριστημενος που δεν σε πηγαν αυτοφωρο και να χασεις αδεια και διπλωμα για μερικους μηνες........οσο για το προστιμο οταν γινει το δικαστηριο ετοιμασε απο τωρα 500+ ευρω!!!!!!!
-
Τις προηγούμενες ημέρες ήμουν στο Πήλιο.
Παιδιά ξεχάστε την Εθνική με τα όρια των 90 (πχ στην Υλίκη). Τα στενά δρομάκια του Πηλίου με τις συνεχείς κορδέλες, το κακό οδόστρωμα και το πλάτος που συχνά δεν χωράει δύο αυτοκίνητα έχουν όριο 60! Είχα ξεχάσει ότι έχω 3η ταχύτητα -μονίμως με 2α ήμουν. Επίσης σε κάθε ίσιωμα των 5 μέτρων ή ανοιχτή στροφή επιτρέπεται το προσπέρασμα. Κάθε στροφή έχει σωστή σήμανση. Αλλά όχι οι διασταυρώσεις: μπορείς να χαθείς.
Αν νομίζετε ότι αντέχετε δοκιμάστε τους. -
Στην ευθεία της Τσακώνας ή κάπως έτσι,στο κομμάτι που συνδέει το δρόμο Καλαμάτας-Τρίπολης με αυτόν Πύργου-Κυπαρισίας.Δεν έχει διασταυρώσεις.Αλλά μην μιλάμε για όρια ταχύτητας,γιατί στις ευθείες του δρόμου Πύργου-Κυπαρισίας όπου με δυσκολία μπορείς να πας με λιγότερα από 110-120km/h,το όριο είναι μόλις 60.Η υποκρισία του κράτους που προστατεύει τους πολίτες του.
-
το εχουμε πει πολλες φορες οτι τα ορια σε πολλες περιπτωσεις και κυριως στις εθνικες οδους ειναι γελοια και ολοι τα παραβιαζουμε πλεον απο συνηθεια αλλα και απο αναγκη.
ιδου μια ωραια προσπαθεια απο καποιους σχετικα με το γελοιον της υποθεσης!!!!!!!!
http://www.auto-internet.gr/news/news_saligari_Athens_Thess.htm
και κραχτε τους ξεφτιλες οσο μπορειτε!!!!!!!!!!
-
Εγώ πάντως παιδιά παρόλο που μου αρέσει η ταχύτητα κι έχω διακοσαρίσει ουκ ολίγες φορές, νομίζω πως με περισσότερα από 140 χμ/ώρα δεν είναι παράλογο το να πάρουμε κλήση για υπερβολική ταχύτητα (πόσο μάλλον στα 190 και στα 200).
Από την άλλη μεριά, τα όρια ταχύτητας στη χώρα μας πρέπει είναι ότι πιο γελοίο και αδίστακτα εξουσιαστικό/εισπρακτικό υπάρχει σε ολόκληρο τον ΚΟΚ.
-
Ego tin tsimpisa tis proales tin klisoula mou.
Pigaina me tin ypervoliki taxytita ton 95 km/h se ethniki opou to orio itan 80km/h.Apotelesma 95 euro meion stin tsepi
Kai gia na min lete mono gia tin Elladitsa mas kai ta paraloga oria ,i oli istoria elabe xora sto Rotterdam tis Olandias.
Telika i m@l*ki@ einai pagosmio spor. -
Ο χρήστης nestoraero έγραψε:
Ego tin tsimpisa tis proales tin klisoula mou.
Pigaina me tin ypervoliki taxytita ton 95 km/h se ethniki opou to orio itan 80km/h.Apotelesma 95 euro meion stin tsepi
Kai gia na min lete mono gia tin Elladitsa mas kai ta paraloga oria ,i oli istoria elabe xora sto Rotterdam tis Olandias.
Telika i m@l*ki@ einai pagosmio spor.Πω-πω, τώρα μου θύμισες εκείνη την 4ετία που έζησα στην Αμερική. Τέσσερις λωρίδες ανά ρεύμα με όριο ταχύτητας 50 μίλια!!! Νομίζω πλεόν το έχουν ανεβάσει στα... 55 μίλια!
-
Δεν ξερω αν εχει αναφερθει και προηγουμενως αλλα την Κυριακη 27/7 απογευμα,στην Ε.Ο. Κορινθου- Πατρων εξω απο το Ξυλοκαστρο που ειναι μια εκκλησια διπλα στην Εθνικη και μια αερογεφυρα, ηταν το περιπολικο ΠΑΝΩ στην γεφυρα και σημαδευε το ρευμα προς Κορινθο.Αν με εγραψε θα σας πω αμα λαβω την πανταχουσα.
-
το εχουμε πει πολλες φορες οτι τα ορια σε πολλες περιπτωσεις και κυριως στις εθνικες οδους ειναι γελοια και ολοι τα παραβιαζουμε πλεον απο συνηθεια αλλα και απο αναγκη.
ιδου μια ωραια προσπαθεια απο καποιους σχετικα με το γελοιον της υποθεσης!!!!!!!!
[url]http://www.auto-internet.gr/news/news_saligari_Athens_Thess.htm[/url]
Φίλε βάλε μυαλό... Τα όρια είναι μια χαρά.
Απλά εσύ και πολλοί άλλοι πρέπει να αναρωτηθείτε, εάν τα αυτοκίνητά που οδηγείτε, είναι συμβατά με τους ελληνικούς δρόμους.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ Η/Υ: ΒΑΖΕΙΣ CPU PENTIUM 4 ΣΕ MOTHERBOARD ΓΙΑ
8086;;;ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ... ΧΑΛΑΡΑ. ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ...
-
Απλά εσύ και πολλοί άλλοι πρέπει να αναρωτηθείτε, εάν τα αυτοκίνητά που οδηγείτε, είναι συμβατά με τους ελληνικούς δρόμους.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ Η/Υ: ΒΑΖΕΙΣ CPU PENTIUM 4 ΣΕ MOTHERBOARD ΓΙΑ
8086;;;ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ... ΧΑΛΑΡΑ. ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ...
[list:14f4kgt7]Καλως τον τροχονομο [/list:u:14f4kgt7][list:14f4kgt7]Εσενα περιμεναμε να μας πεις αν τα ορια ειναι σωστα!!!Δικαιωμα σου ειναι να οδηγεις αργα φιλε μου, οχι ομως σα χελωνα ασχετα αν στο επιτρεπει το ελληνικο κατεστημενο Φτανει μονο να εχεις αριστα συντηρημενα το οχημα σου, παντα στη δεξια λωριδα![/list:u:14f4kgt7][list:14f4kgt7]Τωρα μηπως ξερεις να μας πεις αυτοι που βαζουν τα ορια(πινακιδες) τι επαγγελονται?Η μηπως στα παραπανω site δεν ειδες ασυναρτησιες?Ενα 106 φρεναρει το ιδιο με ενα 104?Ενα Α4 δεν ειναι ασφαλες οταν ταξιδευει με ταχτητες της ταξης των 160χαω?Η μηπως ολοι οι οδηγοι εχουν τις ιδιες ικανοτητες?Μηπως τα βαζουμε ολα σε ενα σακι προκειμενου ταχα να εξοντωσουμε τα αατυχηματα απ την δηθεν υπερβολικη ταχυτητα, γιατι δεν μπορρουμε να κανουμε ουσιαστικους ελεγχους?Το 1930 οι μεσες ταχυτητες ηταν 30χαω.Γιατι δεν ταξιδευεις με αυτα τα δεδομενα?Ποιο ασφαλης δεν εισαι εαν πας με 30 αντι με 80?Εαν εσυ δεν εχεις τις ικανοτητες να πας σε μια στροφη οπου ανετα την παιρνεις με 120 γιατι εγω ειμαι υποχρεωμενος να με πας καροτσακι κλεινοντας μου το δρμο?Σε ενοχλω?Αν παθαινεις φοβια το σπιτι ειναι ποιο ασφαλες [/list:u:14f4kgt7][list:14f4kgt7]Παρτε το χαμπαρι, ολοι οι οδηγοι και τα αυτοκινητα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ [/list:u:14f4kgt7]
-
Να ρωτησω και εγω κατι σε σχεση με τα ορια...
Συνηθιζεται να γραφουνε για ορια ταχυτητας σε δρομους μεσα στην πολη???? (πχ ΚΗΦΗΣΙΑΣ , ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, ΜΕΣΣΟΓΕΙΩΝ...) αν ναι με ποιο τροπο?? με φωτογραφικα (ιδια με αυτα για τις λεοφωρειολωριδες,) η με ρανταρ 'πιστολια'??? -
Τα έργα στις Λιβανάτες τελείωσαν. Οι ταμπέλες όμως παραμένουν (τουλάχιστον παρέμεναν πριν 15 μέρες), μεταξύ των οποίων και τα όρια 80...
-
Ο χρήστης username έγραψε:
Απλά εσύ και πολλοί άλλοι πρέπει να αναρωτηθείτε, εάν τα αυτοκίνητά που οδηγείτε, είναι συμβατά με τους ελληνικούς δρόμους.Kαλως το στρουμφακι! Αν εννοεις τις λακουβες και τις κακοτεχνιες, ναι, δεν ειναι συμβατα. Δεν ειδα να κλεινουν μεσα κανεναν ομως. Ειδα πολλα προστιμα ομως στα ** Γελοιοτατα ** ορια που εχουμε. Τα περισσοτερα απο αυτα τα ορια ειναι για βραδυ και καταρρακτωδη βροχη μαζι, εκει συνηθως απο μονος σου πας και σιγοτερα!
Η απαντηση του G60Power προς εσενα με καλυψε απολυτα...
(Αυτο το username username το σκεφτοσουν πολυ? Αν κρινω και απο τις αποψεις σου περι οριων μαλλον δυσκολευτηκες κιολας....)Τα έργα στις Λιβανάτες τελείωσαν. Οι ταμπέλες όμως παραμένουν (τουλάχιστον παρέμεναν πριν 15 μέρες), μεταξύ των οποίων και τα όρια 80...
Το ιδιο και στην Κορινθου-Αθηνων, πριν τα διοδια Ελευσινας οπου ΞΑΝΑμπαλωσανε τον δρομο (να που πανε τα λεφτα μας, σε μπαλωματα ), οπου εχουν πινακιδες με 60 ! Σκεφτειτε ενα ρανταρ σε αυτο το σημειο τι εισπραξη θα κανει ....(Ωχ τους βαζω και ιδεες ). Αληθεια, τοσα μπατσαδικα κυκλοφορουν στις εθνικες, ενας ΔΕΝ του εκοψε να ειδοποιησει να τα βγαλουν? Αλλα μαλλον το κανουν επιτηδες...
Με τι ταχυτητα σας γραψανε?