-
Χρονια Πολλα σε ολους!!!!
Ενας φιλαρακος θελει να βαλει ηλεκτρικη τουρμπινα στο 206 του. Η εταιρεια που τις παραγει λεγεται Turbodyne και απ'οτι ξερω μονο η Axion Design τις τοποθετουσε εδω στην Αθηνα. Τωρα πια οχι. Εχει κανεις καμια πληροφορια σχετικα με επιδοσεις, αξια (με ολη την σημασια της λεξεως)?
Το 206 εχει υποστει με επιτυχια τις ακολουθες βελτιωσεις:
- Προγραμμα Powerchips
- Φιλτρο και σκουπα
- Βελτιωτικο χταποδι και τελικο καζανακι
- Αναρτησεις και ελατηρια
Τα αποτελεσματα ηταν καταπληκτικα και το πρωην 'μπρικί' τωρα κοντραρει ανετα Polo 101ps, Corsa 1.4 16V, Starlet 1.3, κτλπ.
Η τουρμπινα απο την διαφημηση λεει 30% αυξηση της υποδυναμης με 0.45bar πιεση - δηλαδη στο 206 +28ps! Εγω πιστευω η πραγματικοτητα θα ειναι γυρω στα 15 με 20 ps.
Σχολια πασης φυσεως δεκτα! Ευχαριστω και να 'στε ολοι καλα!
-
Ενας φιλαρακος θελει να βαλει ηλεκτρικη τουρμπινα στο 206 του. Η εταιρεια που τις παραγει λεγεται Turbodyne και απ'οτι ξερω μονο η Axion Design τις τοποθετουσε εδω στην Αθηνα. Τωρα πια οχι. Εχει κανεις καμια πληροφορια σχετικα με επιδοσεις, αξια (με ολη την σημασια της λεξεως)?
- Προγραμμα Powerchips
- Φιλτρο και σκουπα
Τα αποτελεσματα ηταν καταπληκτικα και το πρωην 'μπρικί' τωρα κοντραρει ανετα Polo 101ps, Corsa 1.4 16V, Starlet 1.3, κτλπ.
Η τουρμπινα απο την διαφημηση λεει 30% αυξηση της υποδυναμης με 0.45bar πιεση - δηλαδη στο 206 +28ps! Εγω πιστευω η πραγματικοτητα θα ειναι γυρω στα 15 με 20 ps.
-
- Προγραμμα Powerchips
- Φιλτρο και σκουπα
-
Πρωτο σχολιο: Οταν γραφεις 25ps εννοεις psi ?
-
Το δευτερο σχολιο ειναι για το τι εννοεις 'ηλεκτρικα τουρμπο'. Διοτι υπαρχουν 2 εννοιες σε αυτο.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Πρωτο σχολιο: Οταν γραφεις 25ps εννοεις psi ?25 Αλογα.
Ν.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Πρωτο σχολιο: Οταν γραφεις 25ps εννοεις psi ?
25 Αλογα.
Ν.
ΟΚ, γιαυτο ρωτησα.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Το δευτερο σχολιο ειναι για το τι εννοεις 'ηλεκτρικα τουρμπο'. Διοτι υπαρχουν 2 εννοιες σε αυτο.Θα ανοιξεις τοπικ με τα ηλεκρικα τουρμπο του Skyline;
Αντε να μαθουμε και εμεις οι αδαεις.Νικος
-
Το δευτερο σχολιο ειναι για το τι εννοεις 'ηλεκτρικα τουρμπο'. Διοτι υπαρχουν 2 εννοιες σε αυτο.
Θα ανοιξεις τοπικ με τα ηλεκρικα τουρμπο του Skyline;
Αντε να μαθουμε και εμεις οι αδαεις.Νικος
Remember. I am not an expert on anything. Jack of all trades. Enought to be dangerous.
-
Βρε παιδιά να αφήσουμε το μπουρ μπουρ μεταξύ μας να αρχίσει καμια ανάλυση περί ηλεκτρονικών τούρμπο να μάθουμε και εμείς η 'πραγματικά' αδαείς τι παίζει τελικά με αυτά τα εργαλεία ????
Ήμουν κάποτε στο ψάξιμο για κάτι τέτιο αλλά άκουσα κάπιες απόψεις - αναλύσεις πάνω σε αυτά (καθόλου θετικές) οπότε το άφησα το θέμα για άλλη φορά.
Ελπίζω τωρα να μάθω κάτι παραπάνω...λοιπόν θα αρχίσουμε ? -
PAIDIA KAI EGW KAPOTE ENDIAFER8HKA GIA ELECTRIC TURBO....
META APO EREYNA AGORAS KAI AFOU MILHSA ME 2 PAIDIA POU EIXAN BALEI PALAIOTERA KATELHKSA STA EKSHS SYMPERASMATA.
1on DEN KANEI SE KAMMIA PERIPTWSH AYTA POU LEEI.(+30%HP 30%ROPHS)
2on TO KERDOS SE AYTOKINHTA APO 1400CC KAI PANW EINAI ELAXISTO KAI MONO TO XEIMWNA!!!!
3on EINAI PANAKRIBH(TOULAXISTON 500000DRX)
TO KALYTERO POU 8A MPOROUSE NA KANEI O FILOS SOU EINAI NA DWSEI AYTA TA LEFTA GIA SYRMATINO KATALYTH KAI GIA MIA ROIKH EKSELIKSH THS KYLINDROKEFALHS-MAZI ME AYKSHSH SYMPIESHS.8A TOU MEINOUN STO TELOS 200000DRX AKOMA GIA NA BALEI PISW DISKOFRENA APO TO 1,6
PISTEYW NA BOH8HSA LIIIIIGO... -
Ο χρήστης Jeep-akias έγραψε:
Βρε παιδιά να αφήσουμε το μπουρ μπουρ μεταξύ μας να αρχίσει καμια ανάλυση περί ηλεκτρονικών τούρμπο να μάθουμε και εμείς η 'πραγματικά' αδαείς τι παίζει τελικά με αυτά τα εργαλεία ????
Ήμουν κάποτε στο ψάξιμο για κάτι τέτιο αλλά άκουσα κάπιες απόψεις - αναλύσεις πάνω σε αυτά (καθόλου θετικές) οπότε το άφησα το θέμα για άλλη φορά.
Ελπίζω τωρα να μάθω κάτι παραπάνω...λοιπόν θα αρχίσουμε ?Και εγω ακουσα τα ιδια(οχι θετικα πραγματα). Οποτε Γαβριηλ παιξε μπαλα
Νικος
-
Ο χρήστης Jeep-akias έγραψε:
Ελπίζω τωρα να μάθω κάτι παραπάνω...λοιπόν θα αρχίσουμε ?Μπουρ μπουρ?
-
Ελπίζω τωρα να μάθω κάτι παραπάνω...λοιπόν θα αρχίσουμε ?Και εγω ακουσα τα ιδια(οχι θετικα πραγματα). Οποτε Γαβριηλ παιξε μπαλα
Νικος
Θα προσπαθησω να παιξω μπαλα, αλλα πρεπει να βρω χρονο. Αναμεινατε.
-
Ειμαι σιγουρος και εγω οτι ο Gabriel θα επανερθει με πληροφοριες, αλλα ασ δωσω και εγω λιγο φως in the meantime ετσι ωστε να προχωρησουμε προς καποια κατευθηνση.
Το Ηλεκτρικο Τουρμπο δουλευει με **ρευμα **αντι με τον παραδοσιακο τροπο (καυσαερια ή μηχανη). Για αυτο και αποδιδει μονο 0.45bar πιεση.
Αυτο σημαινει οτι οι μετατροπες που θα χρειαστουν για την εγκατασταση ειναι ελαχιστες (δεν ξερω *ακριβως *τι), και γι' αυτο υπολογιζεται να αποτελει μια φθηνη (?) λυση για καποιον που απλα θελει να ζωντανεψει το μπρικι του!! Δηλαδη, υποτιθεται οτι δεν χρειαζεται:
- Μειωση συμπιεσης
- Αλλαγη μπεκ
- Αλλαγη εμβολων κεφαλης
- Μετατροπη εξατμισης
Το κοστος βεβαια απ' οτι εχω ακουσει, οντως φτανει τα 700,000 δρχ! Βεβαια μια μετατροπη σε παραδοσιακο τουρμπο ξεπερναει το 1.5εκ !!!
Το τελευταιο advantage ειναι οτι ανα πασα στιγμη και πολλη ευκολα ολα επιστρεφονται στην αρχικη τους κατασταση αν ο ιδιοκτητης αλλαξει αυτοκινητο ή βαρεθηκε το τουρμπο (αν ειναι δυνατον)!
Συγγνωμη για το 'ps', επρεπε να ειχα γραψει 'hp' - αλα Ελληνικα!!
-
Ο χρήστης Dayan έγραψε:
Ειμαι σιγουρος και εγω οτι ο Gabriel θα επανερθει με πληροφοριες, αλλα ασ δωσω και εγω λιγο φως in the meantime ετσι ωστε να προχωρησουμε προς καποια κατευθηνση.Το Ηλεκτρικο Τουρμπο δουλευει με **ρευμα **αντι με τον παραδοσιακο τροπο (καυσαερια ή μηχανη). Για αυτο και αποδιδει μονο 0.45bar πιεση.
Αυτο σημαινει οτι οι μετατροπες που θα χρειαστουν για την εγκατασταση ειναι ελαχιστες (δεν ξερω *ακριβως *τι), και γι' αυτο υπολογιζεται να αποτελει μια φθηνη (?) λυση για καποιον που απλα θελει να ζωντανεψει το μπρικι του!! Δηλαδη, υποτιθεται οτι δεν χρειαζεται:
- Μειωση συμπιεσης
- Αλλαγη μπεκ
- Αλλαγη εμβολων κεφαλης
- Μετατροπη εξατμισης
Το κοστος βεβαια απ' οτι εχω ακουσει, οντως φτανει τα 700,000 δρχ! Βεβαια μια μετατροπη σε παραδοσιακο τουρμπο ξεπερναει το 1.5εκ !!!
Το τελευταιο advantage ειναι οτι ανα πασα στιγμη και πολλη ευκολα ολα επιστρεφονται στην αρχικη τους κατασταση αν ο ιδιοκτητης αλλαξει αυτοκινητο ή βαρεθηκε το τουρμπο (αν ειναι δυνατον)!
Δηλαδη 4-5psi;
Ποτε το κανει αυτο; στις υψηλες στροφες, χαμηλες κτλ;
εχουν δυναμομετρησεις με πριν και μετα. Να δουμε αποδειξεις/διαγραμματα ιπποδυναμης και μετα βαζουμε το κοστος και τοτε εχουμε κοστος για καθε εχτρα ιππο.Νικος
-
Ειμαι σιγουρος και εγω οτι ο Gabriel θα επανερθει με πληροφοριες, αλλα ασ δωσω και εγω λιγο φως in the meantime ετσι ωστε να προχωρησουμε προς καποια κατευθηνση.
Το Ηλεκτρικο Τουρμπο δουλευει με [b]ρευμα [/b]αντι με τον παραδοσιακο τροπο (καυσαερια ή μηχανη). Για αυτο και αποδιδει μονο 0.45bar πιεση.
Αυτο σημαινει οτι οι μετατροπες που θα χρειαστουν για την εγκατασταση ειναι ελαχιστες (δεν ξερω [i]ακριβως [/i]τι), και γι' αυτο υπολογιζεται να αποτελει μια φθηνη (?) λυση για καποιον που απλα θελει να ζωντανεψει το μπρικι του!! Δηλαδη, υποτιθεται οτι δεν χρειαζεται:
- Μειωση συμπιεσης
- Αλλαγη μπεκ
- Αλλαγη εμβολων κεφαλης
- Μετατροπη εξατμισης
Δηλαδη 4-5psi;
Ποτε το κανει αυτο; στις υψηλες στροφες, χαμηλες κτλ;
εχουν δυναμομετρησεις με πριν και μετα. Να δουμε αποδειξεις/διαγραμματα ιπποδυναμης και μετα βαζουμε το κοστος και τοτε εχουμε κοστος για καθε εχτρα ιππο.Νικος
ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΙΣΩ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΟΥ ΑΜΑΞΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΑ ΨΑΞΕΙ ΗΧΑ ΜΑΘΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο DAYAN ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΘΙΚΑΙ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ Η ΑΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ''titsataki'' ΚΑΙ ΡΩΤΙΣΑ ΕΜΑΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
ΟΤΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΟΝΕΚΤΙΜΑ ΑΥΤΗΣ ΥΒΡΙΔΙΚΗΣ ΤΟΥΡΜΠΙΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΑΡΟΧΗ ΑΕΡΑ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΚΑΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΕΝΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΙΡΑ ΝΑ ΠΕΥΤΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟΣ ΑΝΑΛΟΓΑ Η ΠΙΕΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΡΑ ΣΤΗΣ ΨΗΛΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΑΝ ΑΤΜΟΣΦΕΡΙΚΟ ΓΙΑΤΙ Η ΠΙΕΣΗ ΤΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΔΙΑ
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΚΙΝΙΤΗΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 1000cc ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΖΩΙΡΕΜΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΕΥΡΟ ΑΠ' ΤΗΣ 1500 σ.α.λ. και μετα της 3-3500 σ.α.λ. 'λαχανιαζει'.Αυτά τα ολίγα πιστέυω να σας κατατόπισα λίγο ό,τι μπορεί να το παρέλιψα ρωτήστε μπωρεί και να το γνωρίζω.Υ.Γ. Η ΚΑΛΗΤΕΡΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΓΡΗΓΩΡΟΤΕΡΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΓΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΕΚΥ ΚΑΤΕΛΙΞΑ, ΣΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΦΘΙΝΟΤΕΡΑ ΑΛΛΙΟΣ ΑΛΑΞΕ ΚΙΝΗΤΙΡΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΚΑΛΗΤΕΡΟ ΟΙ ΠΟΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΟ.
-
Η ηλεκτρική τουρμπίνα δουλεύει με μεταβαλλόμενη πίεση που φτάνει στα 0,25 bar.Παίρνει ενδείξεις σχετικά με τις στροφές του κινητήρα (νομίζω απο τον εναλλάκτη ή την ηλεκτρονική) και αντίστοιχα αναβάζει στροφές.
Τοποθετείται σχετικά απλά στην εισαγωγή.
Δεν νομίζω οτι μπορεί να δώσει αυτά που υπόσχεται!Αλλα απο την άλλη δεν το εχω δοκιμάσει!!
Παλιώτερα το ειχα δει στον Γκάλλο!!! -
Ο χρήστης Dayan έγραψε:
Το Ηλεκτρικο Τουρμπο δουλευει με **ρευμα **αντι με τον παραδοσιακο τροπο (καυσαερια ή μηχανη). Για αυτο και αποδιδει μονο 0.45bar πιεση.
paraparaparaeinai asxeto-anakribes
1.me to revma mporeis na pareis oso theleis (ginete allwste)
2.einai mono 0,45 gia na mhn thelei tis metatropes pou anafereis
3.einai hlektriko giati mpenei kai bgainei sth mhxanh xwris 'monimes paramorfwseis' -
Kαι γιατί να μή βάλει το κλασσικό τούρμπο εξάτμισης, που δε χαλάει και μπαταρία;;
Ηλεκτρικες τουρμπινες...