-
Ωραίος glf. Άντε και στα δικά μας...!
-
Σήμερα έκανα την καλύτερη δουλειά. Είδα ένα στουκαρισμένο Saxo με βγαλμένο τον κινητήρα και είδα όλες τις οπές που έχει το χώρισμα του κινητήρα :)))) Λέω να τα περάσω από το λαστιχάκι που περνάνε και τα καύσιμα που θα τα κρατάει κιόλας στη θέση τους. Δύο ντίζες και ένα σωληνάκι πυρόσβεσης είναι, χωράνε άνετα από όσο κατάλαβα.
Βλέπω δεν έβγαλες την επένδυση πίσω απο το ταμπλό. Πως και έτσι?
Ε μέχρι εκεί καλά είναι. Στην αρχη έλεγα να αφήσω και τη μοκέτα (αλά Αμαξόπουλος) αλλά το χρειάζομαι και για καθημερινή χρήση.
nass, αυτό που λέει και ο alexdim καθώς και για τις επιτρεπόμενες τροποποιήσεις σε κλουβί που συζητούσαμε τις ρώτησα στο τεχνικό σεμινάριο που έκανε ο ΣΟΑΒΕ.
Οι τεχνικοί έφοροι που ενημέρωναν, είπαν ότι το a/c πρέπει να βγει αφού έτσι είναι γραμμένο στην ομολογκασιον (και φυσικά το βεντιλατερ ).
Αυτό που δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη είναι με το roll-cage. Εκεί μου είπαν ότι από τη στιγμή που είναι κλωβός από εργοστάσιο (πχ Sparco) θεωρείται αναγνωρισμένος και δεν επιτρέπεται τροποποίηση. (Θυμίζω ότι μιλάω για κλωβό sparco Fe35 που ακολουθεί πιστά το J σαν σχεδίαση-διατομές και ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ). Οπότε το άφησα ώς έχει και δε θα περάσω την μεσαία σωλήνα που έλεγα (J 253-7).Το προστατευτικό θα το βάλω καθαρά επειδή μπορώ να το βρώ σχετικά εύκολα (φίλος από Ιταλία).
Alexdim κρίμα που δε μιλήσαμε αλλά ήρθα τελευταίος και έφυγα... τελευταίος !!!! Σε είδα στο δεύτερο μισό που κοιτούσα και κόσμο...
Για να δούμε, αν το έχω έτοιμο, θα δώσω παρών στο Θερμαϊκού! -
Και μια και βλέπω ξαναζέσταμα στο topic, συνεχίζω με προβληματισμούς/ιδέες/προτάσεις.
Τα μπεκάκια της πυρόσβεσης. Στο σχέδιο που δίνει η Sparco δείχνει και γράφει ότι τα μπεκ της καμπίνας είναι καλό να μπουν στην μπροστά κολώνα του κλουβιού, 'κοιτώντας' τα πόδια του οδηγού/συνοδηγού.
Όσα έχω δεί βέβαια, βλέπω ότι τα έχουν στον ουρανό, κοιτώντας το ταμπλό. Τι λέτε ?
Ενοείται ότι δεν πρέπει να ψεκάσουν στο πρόσωπο των επιβατών.Το δεύτερο που είχα ρωτήσει και προηγούμενα:
Επίσης για ερώτηση για τον γενικό διακόπτη ρέυματος.
Στο σχεδιάγραμμα του διακόπτη βλέπω ότι οι βοηθητικές επαφές χρησιμοποιούνται για να κόψουν και κάτι ακόμα που μάλλον είναι το πηνίο της αναφλεξης ? Είναι απαραίτητο αυτό ?
Και αν ναι, που 'κόβουμε' ? (rallye 106).
Επίσης έχει και μια αντίσταση για να εκφορτίζονται επάνω της τα επιστρεφόμενα ρευματά.. Γενικά, συνδέουμε και τις βοηθητικές επαφές στο γενικό ή μόνο κόβουμε παροχή της μπαταρίας ?Αν είναι να μη χρησιμοποιήσουμε τις βοηθητικές επαφές, τι τον χρειαζόμαστε τον 6πολικό διακόπτη (που μόνο αυτός είναι FIA approved) ?
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
Λέω να τα περάσω από το λαστιχάκι που περνάνε και τα καύσιμα που θα τα κρατάει κιόλας στη θέση τους. Δύο ντίζες και ένα σωληνάκι πυρόσβεσης είναι, χωράνε άνετα από όσο κατάλαβα.Καλύτερα να μην περιμένεις από το σωληνάκι των καυσίμων να εκτελεί και δουλειά 'σταθεροποιητή'. Βρες τρόπο να τα στερεώσεις ανεξάρτητα. Επίσης, τι είναι οι ντίζες ? Οι ενεργοποιήσεις του συστήματος πυρόσβεσης ? Αν ναι, πρόσεχε να μην κάνουν γωνίες, για να δουλεύουν σωστά θέλουν σχετικά μεγάλη ακτίνα καμπυλότητας.
nass, αυτό που λέει και ο alexdim καθώς και για τις επιτρεπόμενες τροποποιήσεις σε κλουβί που συζητούσαμε τις ρώτησα στο τεχνικό σεμινάριο που έκανε ο ΣΟΑΒΕ.
Οι τεχνικοί έφοροι που ενημέρωναν, είπαν ότι το a/c πρέπει να βγει αφού έτσι είναι γραμμένο στην ομολογκασιον (και φυσικά το βεντιλατερ ).Το a/c δεν χρειάζεται να το αφαιρέσεις, διότι στο άρθρο 254.6.6.3 του 'J' λέει πως επιτρέπονται όλα εκείνα τα εξαρτήματα που δεν έχουν καμία επίδραση στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, πχ. αυτά που καλυτερεύουν τις ανέσεις του εσωτερικού χώρου. Το a/c είναι ένα από αυτά. Προφανώς βέβαια μπορείς να το αποσυνδέεις για τους αγώνες για να μην σου κλέβει ισχύ.
Το ζήτημα (και μόνο για ράλι, σε αναβάσεις-σιρκουί επιτρέπεται) είναι ο δεύτερος ανεμιστήρας, που σίγουρα επιδρά στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου και ο οποίος όπως παράγεται το αυτοκίνητο πάει μαζί με το a/c. Ωστόσο, δεν χρειάζεσαι 2ο ανεμιστήρα για να δουλεύει το a/c, έτσι δεν είναι ? (ΟΚ, θα 'ζορίζεται' περισσότερο το σύστημα ψύξης αλλά δεν είναι απαραίτητος). Οπότε είναι ανεξάρτητα πράγματα. Στην περίπτωση αυτή λοιπόν στα είπαν σωστά και εγώ έκανα λάθος (δεν θυμάμαι αν το είχα αναφέρει στο Forum αλλά παραδέχομαι πως έτσι νόμιζα). Παρασύρθηκα από άλλα αυτοκίνητα, όπως τα Mitsubishi Evo , που αναφέρουν a/c + 2ο ανεμιστήρα (είτε σε VF είτε στα 'Complementary Information' του δελτίου αναγνώρισης 'Α') και θεώρησα πως το ίδιο συμβαίνει και στα 106/Saxo. Ωστόσο, πουθενά στο δελτίο αναγνώρισης των 106/Saxo δεν αναφέρεται 2ος ανεμιστήρας, και άρα πρέπει να αφαιρεθεί.
Αυτό που δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη είναι με το roll-cage. Εκεί μου είπαν ότι από τη στιγμή που είναι κλωβός από εργοστάσιο (πχ Sparco) θεωρείται αναγνωρισμένος και δεν επιτρέπεται τροποποίηση. (Θυμίζω ότι μιλάω για κλωβό sparco Fe35 που ακολουθεί πιστά το J σαν σχεδίαση-διατομές και ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ). Οπότε το άφησα ώς έχει και δε θα περάσω την μεσαία σωλήνα που έλεγα (J 253-7).
Κατά την άποψή μου, δεν είναι ακριβώς έτσι 'Αναγνωρισμένος' κλωβός σημαίνει 'δελτίο αναγνώρισης με σχεδιάγραμμα, φωτό, διαστάσεις' (και, με τους τελευταίους κανονισμούς, εντυπωμένο αριθμό σειράς). Εχει ο δικός σου ? Αν ναι, τότε όντως δεν πειράζεις τίποτε. Αν όχι, τότε σίγουρα οι διαστάσεις - προδιαγραφές συμφωνούν με το 'J' (το διαπίστωσες ήδη) και το ό,τι είναι 'Sparco' σημαίνει απλά 'εγγυημένη ποιότητα', δηλ. όχι 'μάστρο-Μήτσος'. Δηλαδή αν ξεκόλλαγες την ετικέττα 'Sparco', πως θα ξέραμε (εφόσον οι διαστάσεις - προδιαγραφές είναι 'J') πως δεν είναι 'μάστρο-Μήτσος' αλλά 'Sparco' (ΟΚ, φαίνεται, αλλά καταλαβαίνεις τι εννοώ). Στην περίπτωση αυτή όμως μπορείς να το τροποποιήσεις, προσέχοντας βέβαια να κάνεις πάρα πολύ καλή και προσεκτική δουλειά (άστην σε κάποιον ειδικό καλύτερα).
Θα μου πεις: άλλα μου λέει ο ένας και άλλα ο άλλος -και θα έχεις δίκιο. Αν θέλεις να έχεις μια 'επίσημη' απάντηση (διότι αυτά που λέω είναι η άποψή μου, αν θέλεις η ερμηνεία που δίνω στους κανονισμούς), στείλε επιστολή στην Τεχνική Επιτροπή της ΕΘΕΑ, αναφέροντας και τις 2 απόψεις και ρώτα τι είναι τελικά σωστό.
(Επειδή είδα στις φωτο πως ο δικός σου κλωβός έχει τη διαμήκη ράβδο του 253-7, να υποθέσω πως θέλεις να προσθέσεις την εγκάρσια ? Αν είναι έτσι, αναρωτιέμαι μήπως η τροποποίηση δεν αξίζει από πλευράς ασφάλειας αλλά μόνο από πλευράς ακαμψίας)
Το προστατευτικό θα το βάλω καθαρά επειδή μπορώ να το βρώ σχετικά εύκολα (φίλος από Ιταλία).
Και καλά θα κάνεις. Ποτέ δεν είναι 'ακριβή' η ασφάλεια. Μην ξεχνάς πως ένα πλήρες σετ ασφάλειας (κλωβός, πυρόσβεση, ζώνες, καθίσματα, κράνη, φόρμες) κοστίζει πολύ λιγότερο από ένα 'top' σύστημα ανάρτησης για την ομάδα Ν και επίσης, εφόσον διαρκεί 5 χρόνια το λιγότερο, το κόστος του αποσβένεται σε 5 'ετήσιες δόσεις', σε αντίθεση με τα μηχανικά μέρη ή τα λάστιχα που φθείρονται πολύ περισσότερο.
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
Τα μπεκάκια της πυρόσβεσης. Στο σχέδιο που δίνει η Sparco δείχνει και γράφει ότι τα μπεκ της καμπίνας είναι καλό να μπουν στην μπροστά κολώνα του κλουβιού, 'κοιτώντας' τα πόδια του οδηγού/συνοδηγού.
Όσα έχω δεί βέβαια, βλέπω ότι τα έχουν στον ουρανό, κοιτώντας το ταμπλό. Τι λέτε ?
Ενοείται ότι δεν πρέπει να ψεκάσουν στο πρόσωπο των επιβατών.O λόγος που οι περισσότεροι τα βάζουν πάνω από τα κεφάλια του πληρώματος είναι απλά η ευκολότερη τοποθέτηση. Ωστόσο είναι όντως καλύτερα να ψεκάζουν κοντύτερα (όχι όμως 'αποκλειστικά') σε πιθανές εστίες φωτιάς, που στην καμπίνα είναι τα ηλεκτρικά στο ταμπλό και στον κινητήρα είναι το κύκλωμα καυσίμου.
Εννοείται όχι απευθείας στα πρόσωπα του πληρώματος.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Καλύτερα να μην περιμένεις από το σωληνάκι των καυσίμων να εκτελεί και δουλειά 'σταθεροποιητή'. Βρες τρόπο να τα στερεώσεις ανεξάρτητα. Επίσης, τι είναι οι ντίζες ? Οι ενεργοποιήσεις του συστήματος πυρόσβεσης ? Αν ναι, πρόσεχε να μην κάνουν γωνίες, για να δουλεύουν σωστά θέλουν σχετικά μεγάλη ακτίνα καμπυλότητας.
Είπα ότι μπορεί να τα κρατήσει το λάστιχο που κρατάει και τα σωληνάκια, όχι τα ίδια τα σωληνάκια. Εννοείται ότι δε θέλω να ζορίσω τα σωληνάκια. Άμα δω ότι με παίρνει, θέλω να αλλάξω και τα σωληνάκια καυσίμου, με υψηλής πίεσης (προστατευμένα με μεταλλικό μανδύα).
(Επειδή είδα στις φωτο πως ο δικός σου κλωβός έχει τη διαμήκη ράβδο του 253-7, να υποθέσω πως θέλεις να προσθέσεις την εγκάρσια ? Αν είναι έτσι, αναρωτιέμαι μήπως η τροποποίηση δεν αξίζει από πλευράς ασφάλειας αλλά μόνο από πλευράς ακαμψίας)
Την ήθελα για την περίπτωση που φύγω με την πόρτα πάνω σε δέντρο-κολώνα, ώστε να μη συμπιεστεί προς τα μέσα το πάτωμα σε εκείνο το σημείο (βάση κυρίως τόξου). Την ιδέα την πήρα όταν είδα το πιο άγρια στουκαρισμένο 106 ποτέ.... Το πάτωμα στο σημείο που κατεβαίνουν οι κολώνες από τις πόρτες είχε μαζευτεί στα 80 εκ .....
Για την ώρα το άφησα, αλλά μου έχει καρφωθεί να δω τι παίζει. Δεν είμαι για τόσο ψάξιμο αυτή τη στιγμή.
-
Ασχετη-σχετικη ερωτηση:
Ποσο παει περιπου ενα Saxo GrN h Rallye ενιαιου? Μιλαω για αυτοκινητα σε σχετικη καλη κατασταση και ισια. -
Ο χρήστης glf έγραψε:
Την ήθελα για την περίπτωση που φύγω με την πόρτα πάνω σε δέντρο-κολώνα, ώστε να μη συμπιεστεί προς τα μέσα το πάτωμα σε εκείνο το σημείο (βάση κυρίως τόξου). Την ιδέα την πήρα όταν είδα το πιο άγρια στουκαρισμένο 106 ποτέ.... Το πάτωμα στο σημείο που κατεβαίνουν οι κολώνες από τις πόρτες είχε μαζευτεί στα 80 εκ .....Εχεις όμως υπόψη σου πως η παραμόρφωση του αυτοκινήτου παίζει ρόλο στην ασφάλεια του πληρώματος. Δηλαδή, αν φας 40 g στιγμιαία επιβράδυνση στον εγκάρσιο άξονα, όπου η προστασία, κακά τα ψέμματα, δεν είναι τόσο καλή όσο στον διαμήκη άξονα (ζώνες - καθίσματα - προσκέφαλα λειτουργούν κυρίως στο διαμήκη άξονα), μήπως όλο το σοκ το φάει το πλήρωμα ? Μήπως τελικά συμφέρει κάποια στιγμή, σε τέτοιο χτύπημα που θα παραμορφώσει τόσο ένα αυτοκίνητο με κλωβό, να αφήσεις το αυτοκίνητο να παραμορφωθεί, για να βγειτε εσύ και ο συνοδηγός σου αρτιμελείς ?
-
Ο χρήστης Nikos Zakcheos έγραψε:
Το επόμενο ΣΚ θα περάσω και την πυρόσβεση. Αλλά πρώτα πρέπει να βρώ πως θα περάσω καλώδια και σωληνάκι από την καμπίνα προς το χώρο του κινητήρα..
Θα κάνεις μια ωραία τρύπα στο χώρισμα κινητήρα-χώρου επιβατών και θα τα περάσεις! Προτείνω να τοποθετήσεις τους σωλήνες της πυρόσβεσης μέσα σε ένα λεπτό σωλήνα για να μην ακουμπάνε κατευθείαν στο σίδερο. Είναι πολύ μαλακοί και μπορεί να τσακίσουν.
Βλέπω δεν έβγαλες την επένδυση πίσω απο το ταμπλό. Πως και έτσι?Το AC νομίζω δεν χρειάζεται να το βγάλεις. Σε περίπτωση που το κάνεις όμως, πρέπει να βγάλεις το δεύτερο βεντιλατέρ.
Μπορεις να αποφυγεις την τρυπα, χρησιμοποιωντας ηδη υπαρχουσα λιγο πανω απο τα ποδια του συνοδηγου, στον καθρεπτη του αυτοκινητου. ειναι πισω απο το καλοριφερ.
Επισης, οι καινουργιες Sparco εχουν σωληνακια επενδεδυμενα με πλαστικο μαλακι υλικο, που προστατευει και τον κυριως σωληνα απο γδαρσιματα, σκισιματα. Σαν σωληνας εχει ελαστικοτητα και δεν διπλωνει ευκολα αν δε το θελεις, κι αν προσεχουμε λιγακι. -
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΕΡΕΩΣΩ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ?ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΩ?
-
Glf κάνε μου τη χάρη και πες χαιρετίσματα στον Γιωργάρα τον συνοδηγό σου και στον Χρηστο τον Παντερμαλή απο το Coventry πες τους και θα καταλάβουν!
γεία!
-
matador, μέσα σ'αυτό το θέμα περιγράφεται ο τρόπος που χρησιμοποίησα στο δικό μου. κάνε αναζήτηση στο 'blind rivet' και θα το βρεις εύκολα.
papazent έγινε, πρέπει να τους πέτυχες αυτές τις μέρες που ξεσηκώσανε πάλι όλη την Αγγλία στα τηλ. και τα email. Πάλι καλά που ήρθε ο Στέλιος και σταμάτησα να μιλάω με την Xtreme
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
matador, μέσα σ'αυτό το θέμα περιγράφεται ο τρόπος που χρησιμοποίησα στο δικό μου. κάνε αναζήτηση στο 'blind rivet' και θα το βρεις εύκολα.papazent έγινε, πρέπει να τους πέτυχες αυτές τις μέρες που ξεσηκώσανε πάλι όλη την Αγγλία στα τηλ. και τα email. Πάλι καλά που ήρθε ο Στέλιος και σταμάτησα να μιλάω με την Xtreme
Blind rivers?
blind Rivers? dika mou kolpa kanete?pos pame? edo ime kai ego gia idees
-
nai nai, copyright Kyprianoy ole !
-
ΑΛΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ:
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΤΑ Ν ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΟΥΝ.
ΣΤΟ 206 ΟΜΩΣ,Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΜΑΞΩΜΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΝΕΙ ΤΟ ΡΟΛ ΜΠΑΡ.
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ?ΚΟΨΙΜΟ ΚΙ ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ?ΑΚΟΜΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΦΕΡΕΘΕΙ Η ΜΟΝΟΣΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ.ΣΤΟ 206 ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟΚΟΜΑΤΟ ΚΟΜΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΚΑΙ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ.ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΙΣΩ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ?
ΚΑΙ ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ:ΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΣΤΟ ΚΑΠΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΡΤ ΜΠΑΓΓΑΖ ΕΙ ΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ?
-
ΚΑΙ ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ:ΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΣΤΟ ΚΑΠΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΡΤ ΜΠΑΓΓΑΖ ΕΙ ΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ?
Πρώτα από όλα καλορίζικο το 206 και πολύ καλούς αγώνες.
Λοιπόν, το 206 υποτίθεται ότι δεν έχει ομολογκασιόν, άρα είναι νάσιοναλ. Σαν τέτοιο δεν έχει ανάγκη αγγίστρων στο καπό και στο πορτ μπαγκάζ.
Κατά την ταπεινή μου άποψη όμως, ειδικά στο καπό, καλό είναι να βάλεις άγγιστρα για λόγους ασφαλείας.
Τώρα σε ότι αφορά τα των επενδύσεων, αν δεν μπαίνει αλλιώς το κέιτζ, κόβεις και δεν ρωτάς. Τι στο καλό! Λόγοι ασφαλείας είναι.
Καλή επιτυχία
Λάμπης Κουρτέσης -
Ta safety Catches einai ypoxreotika prosta. gia piso den nomizo vlepe lancer!!
I Moketa kai i monosi vgeni lene i kanonismi afou ine eflexti. oso gia tin monosi tou tamblo den exo idea..
-
Ο χρήστης Kyprianou έγραψε:
Ta safety Catches einai ypoxreotika prosta. gia piso den nomizo vlepe lancer!!Σύμφωνα με το J.253.5 τα άγκιστρα καπό είναι προαιρετικά στην ομάδα Ν και υποχρεωτικά σε όλες τις άλλες ομάδες. Η National ακολουθεί τη Ν ως προς τα θέματα ασφαλείας αλλά δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που ενδιαφέρεται ο el matador (206 1.4 ?) τρέχει σαν 'Cup' με ιδιαίτερους κανονισμούς (αν και συνήθως στα θέματα ασφαλείας ακολουθούν το J).
Ομως: σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, όπου είναι υποχρεωτικά τα άγκιστρα, πρέπει να έχουν και μπροστά και πίσω. Επίσης, αν διαλέξεις να τα βάλεις, αν και Ν ή National, πρέπει να τα βάλεις όπως προβλέπει το άρθρο, δηλ. και μπροστά και πίσω και βέβαια απενεργοποιώντας τους μηχανισμούς του κατασκευαστή (ή, λέω εγώ, μετατρέποντάς τους ώστε να ανοίγει σε κάθε περίπτωση απ΄ έξω, χωρίς επέμβαση του πληρώματος).
Ενα τελευταίο: τους κρίκους των πρόσθετων στερεώσεων του καπό, αν βάλεις, να τους βάλεις από τη μέσα πλευρά, ώστε να μην κινδυνεύουν να πιαστούν σε κανένα θάμνο από την έξω πλευρά και να απασφαλιστούν. 'Κουφό' ίσως αλλά πολλά παράξενα γίνονται.
I Moketa kai i monosi vgeni lene i kanonismi afou ine eflexti. oso gia tin monosi tou tamblo den exo idea..
Δεν είναι υποχρεωτικό να αφαιρεθεί η μοκέτα. Συστήνεται όμως η αφαίρεσή της και για λόγους ασφαλείας και για λόγους βάρους. Αν όμως το αυτοκίνητο είναι και 'πολιτικό', η μοκέτα δίνει λιγότερο θόρυβο στην καθημερινή συμβίωση.
Για το μονωτικό του ταμπλό, δεν θυμάμαι τι λέει για το National (νομίζω ό,τι και στο Ν), αλλά στο Ν απαγορεύεται να αφαιρεθεί ή να τροποποιηθεί (κλασσικό σημείο ενστάσεων ) (άρθρο J.254.6.6.2.2-5)
-
ΑΡΑ ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΓΓΙΣΤΡΑ.
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΚΕΤΣΕΣ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΘΟΜΑΙ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΕΚΤΟΣ?ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΑΦΕΡΕΘΕΙ ΤΟ ΚΑΤΩ ΚΟΜΑΤΙ?ΘΕΩΡΗΤΕ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ?
Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ:ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΡΕΞΩ ΜΕ ΤΑ ΜΑΝΙΣΙΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΚΕΦΑΛΟ(!).ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ?(ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΗΡΑ ΜΠΑΚΕΤ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΙΑ...)
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠ ΑΚΟΜΑ,ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ ΤΡΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ.ΘΕΛΩ ΙΣΑ ΙΣΑ ΝΑ ΤΗΡΩ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΛΕΝΧΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΡΟΒΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.
-
Ο χρήστης el matador έγραψε:
ΑΡΑ ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΓΓΙΣΤΡΑ.Μα δεν είπα αυτό! Ξαναδιάβασε προσεκτικότερα... Αν η National ακολουθεί τη Ν στα συστήματα ασφαλείας (δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή) και αν τα αυτοκίνητα αυτά είναι National, τότε ναι μεν τα άγκιστρα είναι προαιρετικά αλλά αν τα βάλεις τότε πρέπει να τα βάλεις όπως προβλέπει το J (διάβασε το 253.5), δηλ. μπροστά-πίσω και με απενεργοποίηση των μηχανισμών του κατασκευαστή.
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΚΕΤΣΕΣ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΘΟΜΑΙ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΕΚΤΟΣ?ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΑΦΕΡΕΘΕΙ ΤΟ ΚΑΤΩ ΚΟΜΑΤΙ?ΘΕΩΡΗΤΕ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ?
Ναι. Πουθενά δεν λέει για εύφλεκτα κτλ. Αυτά είναι δικές μας ερμηνείες του γιατί λέει αυτό που λέει. Αυτό που λέει είναι 'επιτρέπεται να βγουν οι μοκέτες' 'δεν επιτρέπεται να βγουν τα μονωτικά του ταμπλό'.
Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ:ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΡΕΞΩ ΜΕ ΤΑ ΜΑΝΙΣΙΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΚΕΦΑΛΟ(!).ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ?(ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΗΡΑ ΜΠΑΚΕΤ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΙΑ...)
Ναι ισχύει. Γιατί απορείς ? Τα μαμίσια καθίσματα έχουν έγκριση τύπου και έχουν υποστεί δοκιμές από το εργοστάσιο, δηλ. από άποψη ασφάλειας είναι σωστά όπως και τα μπάκετ. Ε, δεν 'κρατάνε' το ίδιο καλά, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα ασφάλειας για να νοιάζει στον έλεγχο εξακρίβωσης, είναι πρόβλημα του πληρώματος.
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠ ΑΚΟΜΑ,ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ ΤΡΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ.ΘΕΛΩ ΙΣΑ ΙΣΑ ΝΑ ΤΗΡΩ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΛΕΝΧΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΡΟΒΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΠ.
Οπως σου είπα και αλλού, (συμβουλή...) προσπάθησε να τηρείς τις προδιαγραφές για να είσαι ασφαλής, το να περνάς τεχνικό έλεγχο είναι δευτερεύον.
Φτιαξε και σύ ένα αγωνιστικό!