-
Να και μια ευκαιρία να μείνει γραμμένο ένα... τεχνικο εγχειρίδιο για την προετοιμασία ενός 106! (και όχι μόνο)
Αυτό το μήνα είμαι στη φάση που περνάω κλουβί στο 106 μου και το κάνω σιγά σιγά με προσωπική εργασία και βέβαια τη βοήθεια φίλων. Θα ήθελα να θέτω απορίες που προκύπτουν όλο αυτό τον καιρό που το ετοιμάζω. Πολλά ήθελα να ρωτήσω και όταν έπρεπε να διαλέξω το δρόμο που θα ακολουθήσω, τα υλικά που θα μεζέψω κτλ..
Πιο πολύ από την ετοιμασία είναι και η εμπειρία που θέλω να αποκομίσω, μιας και φιλοδοξώ να φτιάξω πολλά ακόμη :))
όχι δε θα φάω τη δουλειά κανενός, προγραμματιστής στα πισι είμαι
αλλά πιάνουν τα χέρια μου... άλλωστε ο οδηγός στα ράλι καλό είναι να ξέρει από πρώτο χέρι το εργαλείο του. (βλέπε ΜακΡέι σε εργασίες επείγουσας φανοποιείας στη μέση μιας Ε.Δ. (Σαφάρι;) με το σίδερο του γρύλου).
Ξέρω ότι υπάρχει κόσμος online που έχει ίδιες - τεχνικές απορίες και είμαι σίγουρος οτι θα βοηθηθούν και άλλοι.
Αυτά για εισαγωγή! χεχεχε κρύψου tabs, σε έφαγα !Αφού ξεκαθάρισα το που πατάει το κλουβί που αγόρασα (κατασκοπεία στη Ριτσώνα..) θα ήθελα να ρωτήσω πως προτείνετε να σταθεροποιήσω τις βάσεις του πυροσβεστήρα και της πυρόσβεσης στο πάτωμα.
Με περτσίνια ? Μήπως χαλαρώνουν με τον καιρό ?
Η με βίδες ? Παξιμάδια ? τα κολάω στο πάτωμα ?
Και με τόσες τρύπες στο πάτωμα δεν υπάρχει φόβος για σκουρίες ?Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους θα απαντήσουν και φυσικά όσους με έχουν βοηθήσει μέχρι τώρα, ξέρουν αυτοί
Νίκος από Κοζάνη
-
Να και μια ευκαιρία να μείνει γραμμένο ένα... τεχνικο εγχειρίδιο για την προετοιμασία ενός 106! (και όχι μόνο)
Αυτό το μήνα είμαι στη φάση που περνάω κλουβί στο 106 μου και το κάνω σιγά σιγά με προσωπική εργασία και βέβαια τη βοήθεια φίλων. Θα ήθελα να θέτω απορίες που προκύπτουν όλο αυτό τον καιρό που το ετοιμάζω. Πολλά ήθελα να ρωτήσω και όταν έπρεπε να διαλέξω το δρόμο που θα ακολουθήσω, τα υλικά που θα μεζέψω κτλ..
Πιο πολύ από την ετοιμασία είναι και η εμπειρία που θέλω να αποκομίσω, μιας και φιλοδοξώ να φτιάξω πολλά ακόμη :))
αλλά πιάνουν τα χέρια μου... άλλωστε ο οδηγός στα ράλι καλό είναι να ξέρει από πρώτο χέρι το εργαλείο του. (βλέπε ΜακΡέι σε εργασίες επείγουσας φανοποιείας στη μέση μιας Ε.Δ. (Σαφάρι;) με το σίδερο του γρύλου).
Ξέρω ότι υπάρχει κόσμος online που έχει ίδιες - τεχνικές απορίες και είμαι σίγουρος οτι θα βοηθηθούν και άλλοι.
Αυτά για εισαγωγή! χεχεχε κρύψου tabs, σε έφαγα !Αφού ξεκαθάρισα το που πατάει το κλουβί που αγόρασα (κατασκοπεία στη Ριτσώνα..) θα ήθελα να ρωτήσω πως προτείνετε να σταθεροποιήσω τις βάσεις του πυροσβεστήρα και της πυρόσβεσης στο πάτωμα.
Και με τόσες τρύπες στο πάτωμα δεν υπάρχει φόβος για σκουρίες ?Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους θα απαντήσουν και φυσικά όσους με έχουν βοηθήσει μέχρι τώρα, ξέρουν αυτοί
Νίκος από Κοζάνη
-
Νίκος από Κοζάνη
-
Γειά σου Νίκο!
Για πυρόσβεση - πυροσβεστήρα - σταυρό - ρεζέρβα κλπ μπορείς να κάνεις τρύπα όσο και η βίδα, και να περάσεις με ροδέλες και από τος 2 πλευρές του δαπέδου και παξιμάδι από κάτω, οπότε και θα σφίξει με ασφάλεια, και νερό δεν θα περνά. Πολλοί λένε πως αρκεί μια λαμαρινόβιδα, αλλά από ιδία πείρα σου λέω πως με τους κραδασμούς λασκάρει, και τελικά 'ξεχειλώνει' η τρύπα και θες όλο και φαρδύτερη βίδα. Τελικά θα φτάσεις να ασφαλίζεις με παξιμάδια ημιαξονίου και δε λέει!!
Τα παξιμάδια με ένα καλό σφίξιμο δεν έχουν πρόβλημα να λασκάρουν. Στο δικό μας δεν έχουν λασκάρει καθόλου. Πιάνει και βρώμα κάτω από το πάτωμα και γίνονται παξιμάδια ασφαλείας!!Δεν σκουριάζει αμα δεν ΜΕΝΕΙ το νερό στάσιμο. Στασιμο μένει συνήθως αν έχεις μοκέτα, οπότε δουλεύει σαν σφουγγάρι, και στεγνώνει κάθε Αύγουστο... Αν βγάλεις τη μοκέτα no problem.
Σε μήκος δημοσίευσης δεν με πιάνεις εύκολα!! Άντε, μην βγάλω στην φόρα τα emails που γράφαμε τον Σεπτέμβρη με τα κατεβατά!!
Για ζώνες και κλουβί πάντως δεν έχω ιδέα... Έβγαλες άκρη; Τα έβαλες; Σε τι στάδιο είσαι τώρα;
Κάτι πήρε το αυτί μου πως από του χρόνου θα επιβληθεί ένα επιπλέον κάθετο από τις γωνίες του ρολ μπαρ με το παρμπριζ προς τα κάτω της πόρτας. Ισχύει αυτό; Άκουσε κανείς τίποτα; Γιατί αν είναι να ετοιμαζόμαστε από τώρα, μην μείνει τελευταία στιγμή και αρχίσουμε τις κολλήσεις του... κωλητηριού ( )nass, ξέρεις;
Νίκο, πάω Ιταλία - Ελβετία το άλλο Σάββατο, οπότε αν θέλεις να σου φέρω κάτι βαρύ και όχι ογκώδες (ώστε να το χωρέσω και να αξίζει να γλιτώσεις την αποστολή) τον Φεβρουάριο, και να το πάρεις όταν έρθεις Αθήνα, πες μου!
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Τα παξιμάδια με ένα καλό σφίξιμο δεν έχουν πρόβλημα να λασκάρουν. Στο δικό μας δεν έχουν λασκάρει καθόλου. Πιάνει και βρώμα κάτω από το πάτωμα και γίνονται παξιμάδια ασφαλείας!!Το Loctite το μπλε ('TITE'N for bolts') κάνει καλή δουλειά σε αυτές τις περιπτώσεις.
-
Ο χρήστης BTS έγραψε:
Τα παξιμάδια με ένα καλό σφίξιμο δεν έχουν πρόβλημα να λασκάρουν. Στο δικό μας δεν έχουν λασκάρει καθόλου. Πιάνει και βρώμα κάτω από το πάτωμα και γίνονται παξιμάδια ασφαλείας!!
Το Loctite το μπλε ('TITE'N for bolts') κάνει καλή δουλειά σε αυτές τις περιπτώσεις.
ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΕΒΑΛΕ Ι PEUGEOT SPORT ΣΤΟ 306 ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΕΤΙΜΗ ΟΛΟΠΑΣΙ ΙΣΔΟΧΙ ΣΤΟ BODY ΜΕ ΜΙΑ ΒΙΔΟΥΛΑ 10 Η' 13 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ ΕΙΝΑΙ 10 ΚΑΙ ΣΤΙΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΕΛΙΟΣ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΝΑΙ 13. Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΡΥΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΣΤΙΜΑ ΜΕ 10.
-
Ε κάτι θα υπάρχει για αδιαβροχοποίηση! Σκέψου ότι το θέλω να κυκλοφορει συνεχώς.
Μήπως μια πλαστική ροδέλα στο αμάξωμα ? Ένα σπρει κεριού ?
Πολύ θα ήθελα να δώ αγωνιστικό από κάτω ! Πόσες βίδες θα βγαίνουν στο πάτωμα ? )Φίλε BTS αν βάλω παξιμάδια ασφαλείας, δεν είναι περιτό το locktite ?
Αν και θυμάμαι ότι στην άρθρωση της ανάρτησης στα μοντελάκια, είχε παξιμάδια ασφαλείας και έπρεπε να βάλω και locktite ! χμ!George, από ζώνες είμαι fix. Κόλλησα πλακάκια με παξιμάδι για κάθε επιπλέον σημείο πρόσδεσης και είναι μια χαρά και δοκιμασμένο )
Χθες και σήμερα έβαφα τις κολλήσεις στο εσωτερικό από τα πλακάκια και τις βάσεις του κλουβιού.
Στο κλουβί, είμαι στη μέση. Πρέπει να τρυπήσω για τις βάσεις στη μέση και εμπρός. Αυτό που σκέφτομαι λιγάκι είναι η μεσαία κολώνα. Εκεί είναι κολλημένη η πλάκα ενίσχυσης στο εσωτερικό του αυτ/του, οπότε αν περάσω βίδα με παξιμάδι που πιάνει με μια ροδέλα στο αμάξωμα τότε θα είμαι στην περίπτωση... 253-19 του J Έτσι το έχετε και σεις ?
Σκέφτομαι αν θα ήταν πιο πρακτικό και πιο δυνατό αν το έκανα όπως στο 253-20. Να κολλήσω και μια πλάκα από κάτω. Η δεν πολυχρειάζεται? Άσε που τώρα το έχω ήδη βαμμένο από κάτω..Ευχαριστώ και για την προσφορά, αν μου βγεί κάτι έκτακτο εκείνο τον καιρό θα σε θυμηθώ!
Φίλε Κυπριανού, μου το κάνεις 'πιο λιανά' ? )))))
Φοβάμαι μήπως θα καταλάβω λάθος. Λες να κολληθεί παξιμάδι στο αμάξωμα ? -
Ο χρήστης glf έγραψε:
Φίλε BTS αν βάλω παξιμάδια ασφαλείας, δεν είναι περιτό το locktite ?
Αν και θυμάμαι ότι στην άρθρωση της ανάρτησης στα μοντελάκια, είχε παξιμάδια ασφαλείας και έπρεπε να βάλω και locktite ! χμ!Mιλούσα για απλό παξιμάδι, όχι ασφαλείας.
Nαι, αν το παξιμάδι ασφαλείας είναι καλής ποιότητας δεν χρειάζεται Loctite.
Βέβαια έχω δει παξιμάδι ασφαλείας να λασκάρει παρά το σφίξιμο και το πρόβλημα το έλυσα με καλύτερης ποιότητας παξιμάδι ασφαλείας! -
Στο δικό μας οι βίδες είναι με απλά παξιμάδια. Δεν έχουν λασκάρει ούτε μοίρα! Αρκεί να τα βιδώσεις γερά αρχικά. Φυσικά για να στερεώσεις μπάκετ κλπ βάζεις ασφαλείας, αλλά για μια βάση σταυρού που έχει 3 βίδες δεν έχει πρόβλημα με απλό παξιμάδι.
Φυσικά αν βάλεις ασφαλείας είσαι ακόμα πιο σίγουρος.
Αδιαβροχοποίηση δεν χρειάζεται, αφού θα είναι στενή η τρύπα. Πρακτικά βιδώνεται η βίδα επάνω στο πάτωμα και βάζεις και το παξιμάδι για ασφάλεια. Πάντως φαντάζομαι με μια κατάλληλη ροδέλλα είσαι ακόμα πιο σίγουρος.
Την μοκέτα πάντως να την βγάλεις καλύτερα... Βάλε κάτι αντιολισθητικό, αλλά όχι μοκέτα... Στο Παλλάδιο περάσαμε για μισό χιλιόμετρο πάνω από νερά (πολλά νερά) μάλλον από σπασμένο αγωγό, και δεν έβαλε νερά από την τρύπα που έχει (διαμέτρου εκατοστού) για να δένουμε τα έρματα. Δεν είναι τόσο εύκολο να πάρει νερά από κάτω, αλλά αν μπούνε και έχεις μοκέτα θα μείνουν καιρό...
Για το πως είναι στερεωμένο το κλουβί μας θα σε γελάσω... Υπήρχε πριν αρχίσω τους αγώνες, και την εποχή που το έβαλε ο Δημήτρης έλειπα εκτός Αθήνας για αρκετό καιρό, και δεν ξέρω τι έκαναν, και δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το πως είναι... Απλά ξέρω πως το είχε προσέξει πάρα πολύ, γιατί κάποτε (με το παλιό αγωνιστικό) είχε χρειαστεί και τον είχε γλιτώσει, οπότε είναι πολύ προσεχτικός σε τέτοια...
Πάντως η επιπλέον ενίσχυση που άκουσα πως θα επιβληθεί είναι η 253-17Β του J.
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
Φίλε Κυπριανού, μου το κάνεις 'πιο λιανά' ? )))))
Φοβάμαι μήπως θα καταλάβω λάθος. Λες να κολληθεί παξιμάδι στο αμάξωμα ?Οπως υπαρχει το Blind River που ενωνουμε 2 πραγματα υπαρχει με το ιδιο τροπο River που εχει πασο πανο και ειναι για βιδες 10 και 13 ετσι οπως σο εχω πει εβαλε η Peugeot Sport τον πυροσβεστηρα, μπαταρια, βαση γρυλλου και σταυρου και του footrest.
Για τις Ζωνες κολλας το λαμακη με την θυλια που δινει μαζι η sparco πανω στο body ετσι δεν ειναι αναγκη να τρυπισεις το αμξωμα.
Για Insulation εχει ι wurth και η loctite διαφορα sprey τα οποια κανουν δουλεια. Μην βαλεις underseal γιατυ θα κολλα χωματα και θα εχεις και ενα βαρος παραπανο. Τις βιδες που εξεχουν απο κατο κοψτες απο ριζα και παντα το αμαξωμα να ειναι βαμμενο με λεπτο χρωμα απο κατο, πχ ασπρο.
Μην δοκιμασεις την λυση που κανουν με fiberclass επικαλυψη ολου το κατω μερους γιατι θα κολλυση με τον καιρο και δεν θα εχεις προσβαση απο κατω.
Για οτι αλλο θες εδω ειμαι!
-
Ο χρήστης Kyprianou έγραψε:
Για τις Ζωνες κολλας το λαμακη με την θυλια που δινει μαζι η sparco πανω στο body ετσι δεν ειναι αναγκη να τρυπισεις το αμξωμα.Πολύ καλή αυτή η λύση!!
Τέρμα το σουρωτήρι πάτωμα!! -
Φίλε μου έγραψες!!! με ένα ψαξιματάκι στο google με 'blind rivet nut' τα βρήκα και κατάλαβα τι λες!! είναι το περτσίνωμα που λέω αλλά με πάσο για βίδα και μάλιστα έχει και κλειστά, ώστε δεν εκτείθεται η βίδα από το κάτω μέρος !!! αυτό ακριβώς έψαχνα!
αύριο θα ψάξω εδώ γύρω για να βρώ, μάλλον στους αλουμινάδες θα παώ, γιατί θέλει λέει και εργαλείο για το πέρασμα.παραθέτω links για τα σπειρώματα που λέμε:
http://www.gesipausa.com/rivent.htm
http://www.bollhoffus.com/set.htmGeorge, αυτα τα πλακάκια έβαλα και γω. Ως τώρα δεν έχω τρυπήσει το πάτωμα.. μου έρχεται κάπως!!! χεχεχε γι'αυτό ψάχνομαι.
Στο κάτω μέρος, όπου έφυγε η μαστιχόκολλα και η μπογιά από τις κολλήσεις, απλώς το ξαναέβαψα με primer και τη μπογιά του αμαξώματος.
Α!! επίσης μετακίνησα τα σωληνάκια του τεπόζιτου για να μην εμποδίζουν την αριστερή κολώνα του κλουβιού! έκανα δύο τρύπες παραδίπλαΤη μοκέτα θέλω να τη βγάλω τώρα που δουλεύω μέσα, αλλά για να μη τη σχίσω πρέπει να βγει μια μπάρα που δένει το ταμπλό με το πάτωμα, στο μέσο του ταμπλό, πίσω από το τασάκι. Ακόμα δεν ξέρω άμα θα την κρατήσω και δε θέλω να την κόψω. Βέβαια ήδη έφαγε τρύπες για τις ζώνες και την έκοψα στις βάσεις του κλουβιού..
Αν την βγάλω δεν ξέρω τι να βάλω για να ακουμπάω τα πόδια και να μην φέυγουν πετραδάκια και χώματα μέσα στο θάλαμο.Και γω το είχα με κάνα δυο τρυπούλες ανοιχτές και δεν μπήκαν νερά από εκεί..
Όσο για την ενίσχυση... έχω την εντύπωση πως δεν επιτρέπεται να τροποποιήσω αναγνωρισμένο κλουβί !!!! Πώς είναι δυνατό να γίνει αυτό ?
Πάντως φαντάζομαι ότι αν ισχύσει θα είμαστε από τους πρώτους που θα το μάθουμε από το forum -
Δεν ξέρω αν η προσθήκη στοιχείων θεωρείται τροποποίηση του κλουβιού... Εδώ θέλουμε τα φώτα των εμπειρότερων!
Στο δάπεδο εμείς δεν έχουμε βάλει τίποτα. Σαν επιβάτη - συνοδηγό δεν σε ενοχλεί τίποτα, ακόμα και σε βροχή (βλέπε ΕΛΠΑ). ο οδηγός όμως θέλει κάτι για τα πόδια όταν βρέχει (σε στεγνό no problem), γιατί γλιστράνε τα πόδια και δεν είναι και ό,τι καλύτερο... Νομίζω πως Sparco, OMP, κλπ πουλάνε 'πατάκια' για την δουλειά αυτήν. Ακόμα και δάπεδο αυτοκόλλητο όπως στα λεωφορεία κάνει.
-
Στο δάπεδο δεν έχω βάλει τίποτε ακόμη.Ψάχνω για κάποιο συνθετικό πλαστικό που είχα δει σε γαλλικό site , κατι σαν το υλικό των λασπωτήρων αλλά πιό μαλακό.
Προς το παρών και έτσι που είναι κανένα πρόβλημα.
-
Για το πατωμα πρεπει να ξιστει και να καθαριστει απο κολλα και πισα, βαζεις primer και μετα ασπρο χρωμα του θεου για να μην σκουριασει.
Για μεσα στο χωρο πρεπει να βγει το χαλι μιας και ειναι πολυ βαρετο, ειναι αιτια φωτιας και λερωνετε φενετε ασχημο!
Ομορφη λυση ειναι ετοιμα αλουμινενια πατωματα απο αγγλια (Τα εχω στο Α λανσερ μας εδω), αυτα γινονται ευκολα με πατωμα απο λεοφωριο η' αεροπλανο (Dur Aluminium 3mm) τα εχω στο μουλαρι. ακομα γινετε με πλαστικο και με επενδιση απο γιαλλοχαρτο που ειναι αντιολισθιτικο (οπως εκαναν οι γαλλοι στο 306)
Μια εταιρια η CarbonMix νομιζο δινει ενα ΚΙΤ με carbon πλευρινα στις πορτες και footrest με πατωματα.
Προσπαθισε να βαλεις παταρια και πυροσβεση πισω απο τα καθισματα και το καθισμα του συνοδιγου οσο πιο πισω και χαμιλα γινετε. Η ρεζερβα οσο πιο μπρος απο την νοιτι γραμμη του πισω αξωνα οστε να ξεκουραζης τις κακομυρες τις αναρτησεις αλλα και να εχεις τελιο κεντρο βαρους να μην φευγει η ουρα του στα jumps.
Λασποτιρας πρεπει να καλυψη τις πισω κατο βιδες των αμορτισερ (Παξιμαδι 21) απο τις πετρες που θα τις διαλισουν.
Ασχετο να σου πω οτι electric windows & electric mirrors οπως και πισω καθαριστιρας πρεπει να εξαφανιστουν για λογο βαρους.
Ψαξε μεσα στις πορτες μπρος αν ειναι austrelian Specs εχουν ακομα 2 μπαρες ασφαλιας που μπορουν να φιγουν (4kg μονο αυτα)
Καλυψε καλα με αλουμινιο τον 'λαιμο' που μπενει η βεζινη, το εχει ετοιμο η peugeot αγγλιας.
Κανε δαχτυλιδια 2 με 3μμ να μπουν κατω απο την βαση του αμορτισερ ( στις 3 βιδες 13) Πολυ ευκολα εκει ολα τα peugeot ραγιζουν τους θολους και συγουρα θελει μπαρρα πανω κατω στην αναρτηση (κατω εχει ετοιμη sparco βιδοτη για να ειναι ομολογγε!)
Βγαλε τα υδραβλικα αμορτισερ που αννιγουν το καπο μπρος (Πολυ βαρετα) και βαλε το κλασσικο παλλουκι απο 106 XN.
Τα στεφανια των κορονων γυριζουν και σπανε ευκολα στην αγρια χριση, 2 λυσεις μια κολλιμα με αργκο και 2η ενας τορναδορος μπορει να βαλει 4 βιδες και να τις κοψει μεσα οπως στο BE3-6 σε 306.
Δεν θυμαμε αλλα τωρα! εδω ειμαστε!
-
Bre paidia poso kanei olh auth h douleia gia na metatrepsw se agvnisthko ena rallye kai poso einai to kostos se kathe agwna?eyxaristw
-
Kyprianou έχεις 'γράψει'!!!
Μπράβο!!!ΥΓ. Πού είναι όλοι οι υπόλοιποι 'σχετικοί' επί του θέματος;
Δεν το βρίσκουν ενδιαφέρον; -
Ο χρήστης tonykre έγραψε:
Bre paidia poso kanei olh auth h douleia gia na metatrepsw se agvnisthko ena rallye kai poso einai to kostos se kathe agwna?eyxaristwΓια τι είδους αγώνες ενδιαφέρεσαι; Ασφάλτινους χωμάτινους ραλλυ αναβάσεις;
Τι rallye έχεις; Έχε υπόψη σου πως υπάρχει καπ για rallye 1.6 16v -
Καλημέρα,
κατά την γνώμη μου να στηρίξεις την πυρόσβεση πίσω από το κάθισμα του οδηγού,τον πυροσβεστήρα ακριβώς μπροστά από το κάθισμα του συνοδηγού και την ρεζέρβα ακριβώς από πισω,πάνω από τον λάκκο του πίσω καθίσματος με γνώμονα πάντα την καλίτερη κατανομή βάρους. Όσον αφορά γτίλο και σταυρό,2 οι τρόποι:α.μέσα στη ρεζέρβα με χταπόδι(λάστιχα)και β.πιάνεισ ένα ιμάντα στο πάτωμα περίπου 25εκ. και περνάς σταυρό και γρύλο μέσα και ανοίγεις τον γρύλο και σφίγγει αυτόματα! σημ. ο γρύλος πρέπει να είναι ο κλασσικός που ο μύλος του καθώς ανεβαίνει τραβάει τις δύο του πλευρές προς τα μέσα(κροκόδειλος)!Επίσης καλό θα ήταν να μην στηρίξεις το cage στις βάσεις του άξονα για να μην χρειάζεται κάθε φορά να βγάζεις τιν κλοβό για να λύσεις τον άξονα αλλά να πρεσσάρεις και να κολλήσεις ακριβώς δίπλα-ανάμεσα σε άξονα και θόλους! Αν το cage σου πιάνει στους θόλους,πρέπει οπωσδήποτε να τους ράψεις!Τέλος καλό θα ήταν να βάλεις ένα διακόπτη βεντιλατέρ στο ταμπλό καθως και ένα διακόπτη (2 καλίτερα) για ενδεχόμενη φαναριέρα!
Έχε υπ'όψιν σου ότι τις μέρες που ετοίμαζα το αυτοκίνητο(3 εβδομάδες σερί) για να τρεξω στο Λειβαδιάς έχασα μόνο 13 κιλά!
Άντε καλό τελείωμα και ότι θέλεις εδώ είμαστε! -
Ο χρήστης malsot έγραψε:
Καλημέρα,
κατά την γνώμη μου να στηρίξεις την πυρόσβεση πίσω από το κάθισμα του οδηγού,τον πυροσβεστήρα ακριβώς μπροστά από το κάθισμα του συνοδηγού και την ρεζέρβα ακριβώς από πισω,πάνω από τον λάκκο του πίσω καθίσματος με γνώμονα πάντα την καλίτερη κατανομή βάρους. Όσον αφορά γτίλο και σταυρό,2 οι τρόποι:α.μέσα στη ρεζέρβα με χταπόδι(λάστιχα)και β.πιάνεισ ένα ιμάντα στο πάτωμα περίπου 25εκ. και περνάς σταυρό και γρύλο μέσα και ανοίγεις τον γρύλο και σφίγγει αυτόματα! σημ. ο γρύλος πρέπει να είναι ο κλασσικός που ο μύλος του καθώς ανεβαίνει τραβάει τις δύο του πλευρές προς τα μέσα(κροκόδειλος)!Επίσης καλό θα ήταν να μην στηρίξεις το cage στις βάσεις του άξονα για να μην χρειάζεται κάθε φορά να βγάζεις τιν κλοβό για να λύσεις τον άξονα αλλά να πρεσσάρεις και να κολλήσεις ακριβώς δίπλα-ανάμεσα σε άξονα και θόλους! Αν το cage σου πιάνει στους θόλους,πρέπει οπωσδήποτε να τους ράψεις!Τέλος καλό θα ήταν να βάλεις ένα διακόπτη βεντιλατέρ στο ταμπλό καθως και ένα διακόπτη (2 καλίτερα) για ενδεχόμενη φαναριέρα!
Έχε υπ'όψιν σου ότι τις μέρες που ετοίμαζα το αυτοκίνητο(3 εβδομάδες σερί) για να τρεξω στο Λειβαδιάς έχασα μόνο 13 κιλά!
Άντε καλό τελείωμα και ότι θέλεις εδώ είμαστε!malsot στείλε μου mail να κανονίσουμε για την ομολογκασιόν που μου είχες ζητήσει παλαιότερα
Φτιαξε και σύ ένα αγωνιστικό!