Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Μοντελισμός και scale models
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Μοντελισμός και scale models
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 2 / 7
    Περί αυτοκίνησης
    28
    133
    628
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • C
      cmarin last edited by

Εύγε, άψογες οι πληροφορίες.
      Τι είδος καυσίμου χρησιμοποιούν?

Αν θέλεις στείλε μου ένα e-mail (σβήνοντας αυτά που δεν χρειάζονται για το Spam) με καταστήματα στην Αθήνα που ξέρεις. Λεω να ξεκινησω ερασιτεχνικά με κάποια πολιτική εκδοση. Εορταστικό δώρο στον εαυτό μου .

1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • B
        bts last edited by

Ο χρήστης cmarin έγραψε:
        Εύγε, άψογες οι πληροφορίες.
        Τι είδος καυσίμου χρησιμοποιούν?

Xρησιμοποιούν μεθανόλη με νιτρομεθάνιο. Όσο μεγαλύτερο το ποσοστό νιτρομεθανίου, τόσο καλύτερη η απόδοση, αλλά η διάρκεια ζωής του μοτέρ μειώνεται. Έχουν και κάποιο ποσοστό λάδι, διότι λιπαίνονται από το καύσιμο.

Σου στέλνω το mail, πάντως από εμπειρία θα σου συνιστούσα ένα αυτοκίνητο rally

για να παίζεις άσφαλτο και χώμα, όπου θες. Αυτό στο λέω γιατί στα καταστήματα που θα πας θα δεις έναν κατακλυσμό από αυτοκίνητα τύπου BTCC, είναι η τελευταία μόδα. Έχω και εγώ ένα τέτοιο και δεν μπορεί να παίξει πουθενά παρά μόνο σε καλή ασφάλτινη πίστα και δεν το έχω ευχαριστηθεί όσο θα ήθελα.

Όσο για το 'πολιτικό', θα είναι αρκετά γρήγορο.

1 Reply Last reply Reply Quote 3
        • P
          papazent last edited by

εγώ ασχολούμαι με τον χερσαίο τηλεκατευθυνόμενο μοντελισμό εδώ και αρκετά χρόνια.
          Είχα ένα tamiya Manta Ray QD, ένα Kyosho Rampage(θερμικό) πισοκίνητο buggy, ένα Τamiya FWD με καπάκι Primera JTCC(ο SP0+ πρέπει να το θυμάται γιατί δεν το πρόλαβε ποτέ με το ταπεινό του civic...)
          με μοτέρ tamiya touring, ηλεκτρονικό s.c. LRP Indy 400 και ρουλεμάν σε διαφορικό και πλύμνες. άάά και ένα traxxas ηλεκτρικό για να παίζω σε αλάνες, χωράφια και λοιπά ανώμαλα εδάφη...!

1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • G
            georgetabs last edited by

Ο χρήστης sirgus έγραψε:

Από ότι φαίνεται έκανα καλή δουλειά, αφού δεν είχα απώλειες εκτός από κομμάτια των ελίκων και μια ρόδα... Όμως πλέον ελάχιστα διασώζονται, και δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα από το να τα πετάς στα σκουπίδια γιατί πλέον δεν επιδιορθώνονται...

Όχι! Ακόμα έχουν αξία και πάντα θα έχουν για σένα..εκτός αν σε στεναχωρεί πολύ να το βλέπεις χαλασμένο
            Αλλά το πρόβλημα του ξεσκονόπανου ανεξάρτητα του ποιος το κρατάει, με έχει πληγώσει και εμένα πολύ!

Ήδη πέταξα κάποια... Δεν άντεχα να τα βλέπω έτσι...
            Όσα γλίτωσαν (ευτυχώς ανάμεσά τους και το πρώτο μου) τα φύλαξα σε ντουλάπι. Δεν τα βλέπω, αλλά θα υπάρχουν...

Το ξεσκονόπανο δυστυχώς δεν προσπαθούσε να καθαρίσει τα αεροπλανάκια, αλλά το ράφι, και παρέσερνε ό,τι έβρισκε στο διάβα του και ζύγιζε λιγότερο από κιλό...

Και μια κούπα που μου έστειλε μια κοπέλλα που είχα κάποτε από το Ουσμπεκιστάν (και έφτασε ΑΘΙΚΤΗ) την κατέστρεψε...

Και να σκεφτείς πως το καθαρίζω μόνος μου το δωμάτιο, και αυτή απλά ανεμίζει το ξεσκονόπανο πέρα δώθε σε ένα ήδη καθαρό χώρο...

1 Reply Last reply Reply Quote 2
            • G
              georgetabs last edited by

BTS, πολύ καλές πληροφορίες!!

• ?
                A Former User last edited by

Ο χρήστης BTS έγραψε:

Από πολύ μικρός είχα εντυπωσιαστεί από τη συλλογή ενός μεγαλύτερου φίλου μου με στατικά μοντέλα. Εδώ και λίγα χρόνια, έχω αρχίσει να φτιάχνω και γω τη δικιά μου συλλογή, αποκλειστικά με αγωνιστικά όμως, αυτοκίνητα. Κλίμακα 1:43. Τα περισσότερα είναι της vitesse (έκλεισε δυστυχώς) και ένα ή δύο της ixo και της minichamps.

Τι αυτοκίνητα έχεις μέχρι τώρα;

Impreza - Burns - New Zealand '01
                206 - Panizzi - San Remo '00
                Focus - Sainz - Cyprus '00
                Corolla - Auriol - China '99
                Delta HF 4WD - Kankkunen - RAC '87
                Maxi 5 Turbo - Ragnotti - Corsica '85
                205 T16 - Vatanen - Monte Carlo '85
                306 Maxi - Delecour - Corsica '97
                Impreza - Burns - Acropolis '98
                Super Delta - Aghini - Monte Carlo '93

Δεν είναι πολλά, αλλά πιστεύω ότι είναι 'καλά'. Είναι ωραίο να ψάχνεις πάντως συγκεκριμένα κομμάτια. Δεν έχω πάει σε όλα τα μαγαζιά να δω τι έχουν. Εσύ από Αθήνα τα αγοράζεις ?

• B
                  bts last edited by

Ο χρήστης PapaZent έγραψε:
                  .
                  Είχα ένα tamiya Manta Ray QD, ένα Kyosho Rampage(θερμικό) πισοκίνητο buggy, ένα Τamiya FWD με καπάκι Primera JTCC(ο SP0+ πρέπει να το θυμάται γιατί δεν το πρόλαβε ποτέ με το ταπεινό του civic...)
                  με μοτέρ tamiya touring, ηλεκτρονικό s.c. LRP Indy 400 και ρουλεμάν σε διαφορικό και πλύμνες. άάά και ένα traxxas ηλεκτρικό για να παίζω σε αλάνες, χωράφια και λοιπά ανώμαλα εδάφη...!

Το Manta Ray (το μεγάλο όμως... ) είναι το πρώτο μου αυτοκίνητο και ...σώζεται ακόμα με καπάκι Λάντσια.

Έχω ένα Rampage για ...αναστήλωση! Ξέρεις, ο ιμάντας του δεν υπάρχει πλέον στην ελληνική αγορά, οπότε αν κοπεί....

Ωραίο το είχες το FWD! Nα πούμε ότι πρόκειται για ένα προσθιοκίνητο αυτοκίνητο, κάτι σπάνιο. Ερχόταν από το κουτί με μπλοκέ διαφορικό και εναλλακτική σχέση μετάδοσης. Πολύ διασκεδαστικό στην οδήγηση! Πάταγες γκάζι ...μούτρα, άφηνες ...υπερστροφή! Ένας φίλος το είχε, επίσης με ρουλεμάν, μοτέρ 20Χ3, ροοστάτη Mtronics και ντίζες τιτανίου. Το έτρεχε και χώμα!

Το civic του Σπύρου ήταν Ν/2 γι'αυτό τον κέρδιζες με το Primera το δίλιτρο!

Τα έχεις ακόμα όλα αυτά;

• B
                    bts last edited by

Ο χρήστης Christos M έγραψε:

Δεν είναι πολλά, αλλά πιστεύω ότι είναι 'καλά'. Είναι ωραίο να ψάχνεις πάντως συγκεκριμένα κομμάτια. Δεν έχω πάει σε όλα τα μαγαζιά να δω τι έχουν. Εσύ από Αθήνα τα αγοράζεις ?

Ωραία συλλογή!
                    Και εγώ ψάχνω κάποια συγκεκριμένα. Την Deltona την έψαχνα πολύ καιρό, ώσπου την είδα σε μία έκθεση αυτοκινήτων στο ΣΕΦ!
                    Συνήθως βρίσκω τα κομμάτια που θέλω ...τυχαία όταν είμαι σε κάποιο μαγαζί για ανταλακτικά για τα τ/κ.

• B
                      bts last edited by

Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
                      BTS, πολύ καλές πληροφορίες!!

ΤΗΑΝΧ!

• ?

Ποσοι απο σας εχουν ασχοληθει με αγωνες Τ/Κ; Πιθανοτατα γνωριζομαστε με καποιους. Τρεχω σχεδον 15 χρονια τωρα παντος και χαιρομαι που βλεπω σε ποσο κοσμο εχει απηχηση το αθλημα. Μην παιζεται μονο κατω απο το σπιτι σας ομως. Ελατε να δειτε και κανα αγωνα και να τρεξετε αν θελετε. Υπαρχουν αγωνες για φτηνα μοντελα και υπαρχουν και λυσεις για φτηνους αγωνες σε οποιαδηποτε κατηγορια θελησετε. Απλα ρωτηστε καποιον παλιο και θα εκπλαγειτε.

• B
                          bts last edited by

Ο χρήστης timkoul έγραψε:
                          Ποσοι απο σας εχουν ασχοληθει με αγωνες Τ/Κ; Πιθανοτατα γνωριζομαστε με καποιους. Τρεχω σχεδον 15 χρονια τωρα παντος και χαιρομαι που βλεπω σε ποσο κοσμο εχει απηχηση το αθλημα. Μην παιζεται μονο κατω απο το σπιτι σας ομως. Ελατε να δειτε και κανα αγωνα και να τρεξετε αν θελετε. Υπαρχουν αγωνες για φτηνα μοντελα και υπαρχουν και λυσεις για φτηνους αγωνες σε οποιαδηποτε κατηγορια θελησετε. Απλα ρωτηστε καποιον παλιο και θα εκπλαγειτε.

Γεια σου Τίμο. Έχουμε συναντηθεί σε αγώνα δυο φορές. Μία στο Κορωπί και μία στη Βάρκιζα όπου έτρεχα με ίδιο αυτοκίνητο με τον αδερφό σου (ΥR4 II).
                          Με τι τρέχεις τώρα;

Πιστεύω πως πραγματικά φτηνοί αγώνες για το μέσο μοντελιστή δεν υπάρχουν. Να τρέξει φθηνά κανείς, γίνεται, αλλά το πιθανότερο είναι να τον περάσουν από πάνω οι πιο έμπειροι, με πολύ καλύτερα αυτοκίνητα και να μην ξανατρέξει. Το έχω δει να συμβαίνει σε αρκετούς φίλους, που πήραν ένα αυτοκινητάκι με τις οικονομίες τους, και στον πρώτο τους αγώνα τρόμαξαν και δεν ξαναήρθαν.

Θα συμφωνήσω με το δεύτερο που είπες ότι υπάρχουν λύσεις για φτηνούς αγώνες διαφόρων κατηγοριών. Μάλιστα, θα ήθελα όσοι έχουν ασχοληθεί να καταθέσουν την πρόταση τους για ένα φθηνό εναίο, όπου όχι μόνο η συμμετοχή αλλά και η διάκριση θα είναι φτηνή. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας, είναι αυτή η κατηγορία να αποτελείται από οδηγούς ίδιου επιπέδου-αρχάριους και όχι να μονοπωλεί τις νίκες ο επίσημος οδηγός της εταιρίας που διοργανώνει το cup.

Πιστεύω πως μία τέτοια λύση θα ήταν ο μόνος τρόπος να έρθει αυτός που παίζει στο δρόμο, στις πίστες. Ίσως να ενδιαφερθούν και μερικοί φορουμίστες και να συμμετάσχουν και αυτοί!

• ?

Γεια σου φιλε BTS αν και δεν ξερω ποιος εισαι.
                            Τωρα τρεχω ενα MRX-3 στην 1/8 onroad αλλα ειναι εξαιρετικα δαπανηρη κατηγορια.
                            Αληθεια ειναι πως αν πας πρωτη φορα σε αγωνα ιδιως σε πρωταθλημα Open θα σε περασουν απο πανω. Ομως αυτο ισχυει ειτε εχεις καλο αυτοκινητο ειτε οχι. Υπαρχουν ομως καποια ενιαια που μπορεις να τρεξεις με entry-level αυτοκινητα και να παιξεις σε καλες θεσεις. Και βεβαια οτι και να γινει στον πρωτο αγωνα δεν υπαρχει κανενας λογο να τρομαζεις. Ειναι σχετικα ευκολο να μπεις στο κλιμα αρκει να εισαι ανοιχτος και να ρωτας.
                            Αυτο που προτεινω γενικα ειναι να παρετε το αυτοκινητο σας και να ερθετε στην πιστα να κανετε προπονηση. Δειτε πως πατε εσεις , πως πανε οι γρηγοροι, συγκρινετε γραμμες, χρονους, στησιμο. Πειραματιστειτε μονοι σας η με τη βοηθεια αλλων και μετα μπειτε στους αγωνες. Οχι με τη μια γιατι θα σπαστειτε και θα τα παρατησετε και ειλικρινα ο περισσοτερος κοσμος που φευγει το κανει διοτι δεν ειχε τη σωστη προσεγγιση στο χωρο.

• C
                              cmarin last edited by

Που υπάρχουν πίστες (Αθήνα)? Πόσο μεγάλες είναι? Τις χρησιμοποιείς ελεύθερα? Πληρώνεις ενοίκιο?
                              Τα 110 χιλ/ω που άκουσα είναι εφικτό νούμερο ή υπερβολή?

• B
                                bts last edited by

Ο χρήστης cmarin έγραψε:
                                Που υπάρχουν πίστες (Αθήνα)? Πόσο μεγάλες είναι? Τις χρησιμοποιείς ελεύθερα? Πληρώνεις ενοίκιο?
                                Τα 110 χιλ/ω που άκουσα είναι εφικτό νούμερο ή υπερβολή?

Είναι εφικτό, κυρίως από φόρμουλες 1/8.
                                Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι η επιτάχυνση και το κράτημα ενός καλού μοντέλου. Φαντάσου δηλαδή να θεωρείς το Mitsu EVO VII καλό αυτοκίνητο γιατί μπορεί να πιάσει τα 250κμ/ώρα. Οι ικανότητες του όμως στις στροφές είναι πιο σημαντικές.

Πληροφορίες για τις πίστες υπάρχουν εδώ
                                http://www.radiocontrol.gr/tracks.htm
                                Την χάραξη της χωμάτινης πίστας στην Πάτρα την σχεδίασα εγώ!

Συνήθως το ενοίκιο είναι γύρω στα 3Ε για όλη την ημέρα και μπορείς να χρησιμοποιήσεις ελεύθερα όλες τις εγκαταστάσεις, πχ πρίζες, πεπιεσμένο αέρα για καθάρισμα του μοντέλου κλπ.

Και βέβαια μπορεί πάντα κάποιος να πάει να παρακολουθήσει και να ενημερωθεί.

• B
                                  bts last edited by

Γεια σου φιλε BTS αν και δεν ξερω ποιος εισαι.

.... Οχι με τη μια γιατι θα σπαστειτε και θα τα παρατησετε και ειλικρινα ο περισσοτερος κοσμος που φευγει το κανει διοτι δεν ειχε τη σωστη προσεγγιση στο χωρο.

Πέτρος.
                                  Δεν πρέπει να έχουμε μιλήσει ποτέ, αλλά αν με δεις ίσως σου θυμίσω κάτι.

Τώρα το έθεσες σωστά. Χρειάζεται η σωστή προσέγγιση διότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά τεχνικό χόμπι και χωρίς την κατάλληλη υποστήριξη και νοοτροπία κάποιος μπορεί να απογοητευτεί (σε περιβάλλον αγώνων, όχι για απλή βόλτα).

Το να παίζει κανείς με το μοντελάκι του σε πίστα το συνιστώ ανεπιφύλακτα, διότι είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από το να παίζει σε μια αλάνα και επιπλέον μαθαίνει τα περί γραμμών, έλεγχο του γκαζιού, φρενάρισμα. Ακόμη μπορεί να κάνει αλλαγές στο στήσιμο και να μάθει από αυτές. Τέλος γνωρίζει άτομα με το ίδιο χόμπι και τα συναγωνίζεται στην πίστα.

Κάθε φορά που επιστρέφω από την πίστα, αισθάνομαι τόσο ικανοποιημένος που δεν έχω πλέον διάθεση να τρέξω στο δρόμο. Κάπως έτσι θα αισθάνονται και όσοι τρέχουν σε αγώνες με πραγματικά αυτοκίνητα, έτσι δεν είναι;

• C
                                    cmarin last edited by

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες....Αγώνες πότε έχει? Τι αναλογία κιλ/ιππ έχουν αυτά.
                                    Συγχαρτήρια και για την πίστα

• B
                                      bts last edited by

Για το θέμα του φτηνού ενιαίου, πιστεύω πως τα υπάρχοντα ενιαία επιτρέπουν πολλά competition ανταλλακτικά και ανεβαίνει το κόστος.

Είδα μία πολύ καλή ιδέα στη Γερμανία και την Αυστρία. Κάνουν ενιαίο με ένα πάμφθηνο αλλά ποιοτικό χωμάτινο buggy (Tamiya Mad Fighter). Δεν ξέρω τι μετατροπές επιτρέπουν, αλλά αυτό θα μπορούσε να γίνει και εδώ. Καμία αλλαγή στο σασί και στα λάστιχα, φθηνοί ροοστάτες και μπαταρίες και αντί για πεντάλεπτους αγώνες, επτάλεπτους λόγω των οικονομικών σε κατανάλωση κινητήρων. Πιστεύω πως κάτι τέτοιο θα είχε θέαμα και συναγωνισμό.

• B
                                        bts last edited by

Ο χρήστης cmarin έγραψε:
                                        Ευχαριστώ για τις πληροφορίες....Αγώνες πότε έχει? Τι αναλογία κιλ/ιππ έχουν αυτά.

Οι αγώνες αν δεν κάνω λάθος τελείωσαν για φέτος, αλλά τα Σαββατοκύριακα αρκετός κόσμος παίζει στις πίστες.

Οι φόρμουλες 1/8 σαν και αυτή που τρέχει ο timcoul έχουν αναλογία κοντά στο 1, καλύτερα να μας πει ο ίδιος.
                                        Το ραλλύ κλίμακας 1/10 που έχω βγάζει 0.7 του ίππου και ζυγίζει 1,8 κιλά που μας δίνει μία αναλογία 2.6 κιλά ανά ίππο...χμμμ καλύτερη και από των πραγματικών WRC!

Συγχαρτήρια και για την πίστα

Ευχαριστώ, ήδη έχει διοργανωθεί αγώνας εκεί και απέσπασε πολύ καλά σχόλια. [/quote]

• P
                                          predator last edited by

de mas ta les kala

ki egw etrexa dyo xronia sta hlektrika truck
                                          mono efxaristimenos den mporw na pw oti emeina
                                          polla eksoda
                                          (gia na katalabete:symmetoxh, phgenela,karbounakia,tornos moter,fthora moter,faghto se aparadektes times(kathese olh mera),fthora elastikwn,synexeis anabathmiseis ktl)
                                          polles zhmies (alles eksetias mou kai alles logw pistas) kiala eksoda
                                          psilostandard apotelesmata-xeirotera apo F1
                                          den exeis pithanothtes gia kati kalo ektos an syndiaseis polla lefta, trelo xrono gia proponhseis ktl kai daktyla pou na kentane
                                          kapoio apo ayta na sou leipei ligo asta na pane

h dikh mou protash apo ta ~10 xronia empeirias me to antikeimeno einai parte ena hlektiko, sthste to siga siga kai na bgenete dyo tris fores to mhna se aytosxedia pista alla me sygkekrimenes troxies kai grammes kai skiste to xwris na fobaste atyxhmata me allous h me syrmatoplegmata kai alla sxetika pou yparxoun stis pistes
                                          sebasmos sth thermothta (skotonei ta panta)-twra einai telia epoxh-paei kai pio grhgora
                                          frontiste na exete kathe fora kati kainourgio gia dokimh, rythmish psaksimo ktl
                                          kai den tha barethite pote
                                          to poly poly 2-3 atoma mazi na exei perissoterh plaka ftanei na mhn kanoun blakeies gia epidhksh

egw opote exw xrono anebenw sto polytexnio pou exei xoro kai gia to Off-road kai gia to on-road mou kai tou allazw ta fwta

• B
                                            bts last edited by

Ο χρήστης predator έγραψε:
                                            parte ena hlektiko, sthste to siga siga kai na bgenete dyo tris fores to mhna se aytosxedia pista alla me sygkekrimenes troxies kai grammes kai skiste to xwris na fobaste atyxhmata me allous h me syrmatoplegmata kai alla sxetika pou yparxoun stis pistes
                                            to poly poly 2-3 atoma mazi na exei perissoterh plaka ftanei na mhn kanoun blakeies gia epidhksh

egw opote exw xrono anebenw sto polytexnio pou exei xoro kai gia to Off-road kai gia to on-road mou kai tou allazw ta fwta

Από ότι καταλαβαίνω και εσύ ηλεκτρικός είσαι...Welcome to the club.

Είναι καλό που ακουγονται όλες οι απόψεις σχετικά με τους αγώνες τ/κ.

Κακά τα ψέμματα, η επιτυχία στους αγώνες προϋποθέτει τα στοιχεία που αναφέρεις. Οι περισσότεροι αγωνιζόμενοι αφιερώνουν πάρα πολύ χρόνο στο χόμπι τους , κάτι που δεν μπορεί να το κάνει ο μέσος μοντελιστής. Και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να καταλάβουν όπως φαίνεται πολλοί οργανωτές και κάνουν ενιαία των 9 και 10 αγώνων το χρόνο.

Το να παίζεις με τους φίλους σου είναι μια καλή λύση. Εμείς στο Λαύριο προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα και οργανώνουμε που και που κανέναν φιλικό αγώνα στην μόνιμη ασφάλτινη πίστα μας (μην φανταστείτε τίποτα ...εγκαταστάσεις) ή στήνουμε καμία χωμάτινη προσωρινά. Όσο να 'ναι, την οδήγηση σε πίστα δεν την αντικαθιστά το παιχνίδι στο δρόμο.

Το predator από το ομώνυμο μοντέλο βγαίνει;
                                            Τι αυτοκίνητα έχεις;

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 2 / 7