-
'Ετσι θα ονομάζετε η τράπεζα δεδομένων που προωθεί η Ουάσιγκτον!
Από εκεί θα ελέγχονται ακόμα και οι έλεγχοι προόδου μαθητών-φοιτητών,ακαδημα'ι'κά έγγραφα,ιατρικές συνταγές για το φαρμακείο,άδειες οδήγησης,άδειες και εισητήρια για πάρκινγκ,αποπληρωμές υποθηκών,τραπεζικοί λογαριασμοί,μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας,διαδικτυιακές επισκέψεις και άλλα πολλά(εφήμ.ΝΕΑ)Είναι τόσο μεγάλος ο βαθμός παρέμβασης στη ζώη των Αμερικανών πολιτών που ακόμα και υποστηρικτές της κυβέρνησης Bush έχουν καταθορυβηθεί.
Μέχρι στιγμής 30 οργάνωσεις υπεράσπισης πολιτικών δικαιωμάτων εχουν στείλει επιστολές στο Λευκό οίκο για να διαμαρτυρηθούνΠολλοί από εσάς θα πουν οτι αυτό το θέμα το έχουμε συζητήσει και δεν πρέπει να χαλάμε τις καρδιές μας !
'Ισως έχετε δίκιο εγώ όμως θεώρησα σωστό να το μεταβιβάσω!
Τουλάχιστον όσο καιρο έχω το δικαίωμα να λέω ελεύθερα την αποψή μου! -
Από εκεί θα ελέγχονται ακόμα και οι έλεγχοι προόδου μαθητών-φοιτητών,ακαδημα'ι'κά έγγραφα,ιατρικές συνταγές για το φαρμακείο,άδειες οδήγησης,άδειες και εισητήρια για πάρκινγκ,αποπληρωμές υποθηκών,τραπεζικοί λογαριασμοί,μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας,διαδικτυιακές επισκέψεις και άλλα πολλά(εφήμ.ΝΕΑ)Είναι τόσο μεγάλος ο βαθμός παρέμβασης στη ζώη των Αμερικανών πολιτών που ακόμα και υποστηρικτές της κυβέρνησης Bush έχουν καταθορυβηθεί.
Μέχρι στιγμής 30 οργάνωσεις υπεράσπισης πολιτικών δικαιωμάτων εχουν στείλει επιστολές στο Λευκό οίκο για να διαμαρτυρηθούνΠολλοί από εσάς θα πουν οτι αυτό το θέμα το έχουμε συζητήσει και δεν πρέπει να χαλάμε τις καρδιές μας !
Απο καποια τετοια τραπεζα δεδομενων δεν εκλεψαν προσφατα χακερ τα στοιχεια 30.000 αμερικανων με αποτελεσμα να τους καταληστεψουν?
-
Στην πραγμaτικοτητα τα πιο πολλα απο αυτα ειναι ηδη στην θεση τους και απο αρκετο καιρο. Το τι θελουν να κανουν ειναι να ενωσουν ολα αυτα τα συστηματα και να δημιουργησουν ενα ενιαιο συστημα που μπορει να χρησιμοποιηθει κυριως για θεματα ασφαλειας και οχι μονο.
Μην ξεχνατε οτι στις ΗΠΑ δεν υπαρχει ουτε καν εθνικη ταυτοτητα κατα το ελληνικο αστυνομικη ταυτοτητα. Ποτε δεν περασε γιατι παντα καταψηφιστικε. Τωρα ομως φαινεται οτι οι αντιρησεις δεν ειναι μεγαλες, κυριως μετα απο τις 11/9. Ολα αυτα τα μετρα θεωρουνται 'self defense measures'.
Επιπλεον τωρα που ο προεδρος Bush εχει την γερουσια και την βουλη των αντιπροσωπων με πλειοψηφια ρεπουμπλικανων, θα περασουν πολλοι νομοι και διαταγματα. Επισης θα δουμε τοπικα στις ΗΠΑ πολλοι συντηρητικοι δικαστες να τοποθετηθουν απο τον Προεδρο. Και αν εκλεγει και για δευτερη τετραετια αυτο θα συνεχιστει.
Nικος
-
Ισχύει πως στις ΗΠΑ σου παίρνουν τα δακτυλικά αποτυπώματα μόνο αν κάποτε προσαχθείς στην αστυνομία, ή ταξιδέψεις στην Ευρώπη (πχ η Ευρώπη);
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Ισχύει πως στις ΗΠΑ σου παίρνουν τα δακτυλικά αποτυπώματα μόνο αν κάποτε προσαχθείς στην αστυνομία, ή ταξιδέψεις στην Ευρώπη (πχ η Ευρώπη);Αν εννοεις αν συλληφθεις και σε φερουν στο Αστυνομικο Τμημα;
Να παω την αληθεια δεν εχεω ιδεα. Πιθανοτατα. (Παρολο που εχω περασει σχεδον 20 χρονια τοπικα και εχω κανει πολλες μα$$%ες δεν εχω φτασει στο επιπεδο να προσαχθω στην αστυνομια )Αν ταξιδεψεις εκτος ΗΠΑ. Κανεις μια αιτηση στο ταχυδρομειο με μια φωτογραφια για να βγαλεις διαβατηριο. Το στελνουν στην υπηρεσια διαβατηριων και σου ταχυδρομουν το διαβατηριο. Τοπικα για ταυτοτητα χρησιμοποιουμε το διπλωμα οδηγησης, το οποιο στην Καλιφορνια δεν εχει δακτυλικα αποτυπωματα. Σε παιρνουν ομως ψηφιακη φωτογραφια οποτε μαλλον η μαπα μου εμφανιζεται αν καποιος με σταματησει για καποιο τροχαιο παραπτωμα. Επισης οι πολιτειακοι αστυνομια εχει στανταρ laptop στο αστυνομικο αυτοκινητο που εχει access μεσω wireless link με τα κομπουτερ της τοπικης υπηρεσιας αυτοκινησης(πολιτειακο υπουργειο μεταφορων). Οποτε αμα σε σταματησουν και εχει πολλες κλησεις και θελεις να κανεις την αθωα περιστερα οτι προτη φορα και καλα.. δεν περναει. Μολις ο αστυνομικος περασει to bar code του διπλωματος ολα βγαινουν στη φορα ακι ξερει αμεσως οτι υπαρχει για εσενα. Επισης bar code εχει και το διαβατηριο και αυτο κανουν μολις περασω απο τον ελεγχο διαβατηριων. (νομιζω και τα ελληνικα διαβατηρια εχουν bar code- υποθετω οτι εχουν ολα τα στοιχεια του κατοχου στανταρ)
Νικος
-
Δακτυλικα αποτυπωματα μου πηραν μονο οταν ειχα παρε-δωσε με το INS (Τμημα Αλλοδαπων) και για το διαβατηριο (μαλιστα για το διαβατηριο δεν ειμαι σιγουρος 100%). Αλλιως η λεγομενη 'ταυτοτητα' εδω ειναι η αδεια οδηγησης σου η οποια δεν εχει ΔΑ.
-
Το διαβατηριο δεν εχει barcode. Ειναι διαφορετικος τυπος κωδικου. Εχει κατι σαν barcode.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Το διαβατηριο δεν εχει barcode. Ειναι διαφορετικος τυπος κωδικου. Εχει κατι σαν barcode.Σημασία έχει το κάνουν σκαν και βγαίνουν τα πάντα.
Επίσης από τα κομπούτερ στα περιπολικά μπορούν να φτάσουν μέχρι τισ βάσεις δεδομένων της ιντερπολ (φαντάζομαι).
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Το διαβατηριο δεν εχει barcode. Ειναι διαφορετικος τυπος κωδικου. Εχει κατι σαν barcode.
Σημασία έχει το κάνουν σκαν και βγαίνουν τα πάντα.
Επίσης από τα κομπούτερ στα περιπολικά μπορούν να φτάσουν μέχρι τισ βάσεις δεδομένων της ιντερπολ (φαντάζομαι).
Αμφιβαλω κατι τετοιο.
-
'Ομως αυτό που θα πρέπει να μας προβληματίσει είναι πως ενώ οι Η.Π.Α έχουν πάρει τεράστια μέτρα ενάντια της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας οι εγκληματικές ενέργειες ενάντια σε ανθρώπους από τη μέση ανατολή(Αραβικός κόσμος) έχει αυξηθεί κατά 1600% παρακαλώ!!(Μετά την 11/9)
Άρα μήπως όλα αυτά που θέλει να εφαρμόσει ο λευκός οίκος δεν έχουν βασική προτεραιότητα την προστασία του πολίτη? -
Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
'Ομως αυτό που θα πρέπει να μας προβληματίσει είναι πως ενώ οι Η.Π.Α έχουν πάρει τεράστια μέτρα ενάντια της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας οι εγκληματικές ενέργειες ενάντια σε ανθρώπους από τη μέση ανατολή(Αραβικός κόσμος) έχει αυξηθεί κατά 1600% παρακαλώ!!(Μετά την 11/9)
Άρα μήπως όλα αυτά που θέλει να εφαρμόσει ο λευκός οίκος δεν έχουν βασική προτεραιότητα την προστασία του πολίτη?Eννοεις μεσα στις ΗΠΑ; Αυτα παντα συμβαινουν σε δυσκολες οικονομικες καταστασεις και σε περιοδους πολεμου. Οποιον μελαχρινο βλεπουν μπορει να ειναι και τρομοκρατης η Αραβας. Αλλα υπαρχουν ενα σωρο Ισπανικης καταγωγης που ειναι μελαχρινοι, επισης πολλοι Ινδοι. Γενικα υπαρχουν παρα παρα πολλοι ξενοι στις ΗΠΑ. Φιαυτο βλεπουμε και τον Προεδρο Bush να προσπαθει να ξεκαθαρισει οι Μωαμεθανοι δεν ειναι τρομοκρατες. Αλλα οπως ειπα το μυνημα δεν περναει καλα παντου.
Νικος
-
Σημασία έχει το κάνουν σκαν και βγαίνουν τα πάντα.
Αμφιβαλω κατι τετοιο.
Δεν το πιστευω ουτε εγω. Αμφιβαλω αν μπορουν να πανε εξω απο τα πολιτειακα ορια. Βεβαια αν φαινεσαι και συμπεριφερεσαι λιγακι υποπτα υπαρχει και το probable cause οποτε μπορουν να σε κρατησουν και να ελεγξουν παντου. Ακομα και το FBI δεν εχει πληροφοριες για τα παντα. Αλλα αμα τους δωσεις καιρο τοτε ναι θα φτασουν και στην Ιντερπολ.
Νικος
-
Δακτυλικα αποτυπωματα μου πηραν μονο οταν ειχα παρε-δωσε με το INS (Τμημα Αλλοδαπων) και για το διαβατηριο (μαλιστα για το διαβατηριο δεν ειμαι σιγουρος 100%). Αλλιως η λεγομενη 'ταυτοτητα' εδω ειναι η αδεια οδηγησης σου η οποια δεν εχει ΔΑ.Στο INS οταν κανεις αιτησεις για μονιμη διαμονη ναι τοτε σου παιρνουν αποτυπωματα και απο τα 10 δακτυλα. Επισης και για αιτηση για ιθαγενεια σου παιρνουν αποτυπωματα και απο τα 10 δακτυλα (αν θυμαμαι καλα). Για διαβατηριο δεν νομιζω.
Νικος
-
Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
'Ομως αυτό που θα πρέπει να μας προβληματίσει είναι πως ενώ οι Η.Π.Α έχουν πάρει τεράστια μέτρα ενάντια της τρομοκρατίας και της εγκληματικότηταςΑυτο ειναι ανακριβεις. Ναι μεν εχουν παρθει μετρα απο τις 9/11/01, αλλα τα περισσοτερα και που ουσιαστικα μετρα περνουν πολλα χρονια για να κανουν καποια διαφορα. Π.χ. το νεο τμημα Homeland Security που εγινε νομος με την υπογραφη του προεδρου χτες, ηταν κατι που πηρε σχεδον 1.5 χρονια για να γινει στα χαρτια και μονο. Τωρα θελει αλλα 5 χρονια για γινει και πρακτικα.
Την επομενη μερα της 9/11 αυτο που ειπα στους γονεις μου απο το τηλ. ηταν:
'Σημερα αρχισε το τελος της τρομοκρατιας ανα τον κοσμο, ή τουλαχιστον η δραματικη μειωση αυτης. Μετα απο 10 χρονια, το 90% των τρομοκρατων ανα τον κοσμο θα εχουν...εξαφανισθει. Η 17Ν στην Ελλαδα εχει μηνες αυτην την στιγμη. Θα παρει καιρο και θα εχουμε και αλλες επιθεσεις μεσα στις ΗΠΑ, αλλα το μονο σιγουρο ειναι ενα. Οι τρομοκρατες θα χασουν και οι ΗΠΑ και αυτοι που θα βοηθησουν θα κερδισουν. Απλως ειναι θεμα χρονου.'
Μεχρι τωρα βγηκα σωστος αλλα ειμαστε ακομη μονο στηνα αρχη της υποθεσης.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Δακτυλικα αποτυπωματα μου πηραν μονο οταν ειχα παρε-δωσε με το INS (Τμημα Αλλοδαπων) και για το διαβατηριο (μαλιστα για το διαβατηριο δεν ειμαι σιγουρος 100%). Αλλιως η λεγομενη 'ταυτοτητα' εδω ειναι η αδεια οδηγησης σου η οποια δεν εχει ΔΑ.
Στο INS οταν κανεις αιτησεις για μονιμη διαμονη ναι τοτε σου παιρνουν αποτυπωματα και απο τα 10 δακτυλα. Επισης και για αιτηση για ιθαγενεια σου παιρνουν αποτυπωματα και απο τα 10 δακτυλα (αν θυμαμαι καλα). Για διαβατηριο δεν νομιζω.
Νικος
Ναι σωστα. Για διαβατηριο δεν εγινε κατι τετοιο. Το εκανα μεσω ταχυδρομιου. Τωρα θυμαμαι.
Μαλιστα εγινε κατι ενδιαφερον οταν μου πειραν τα ΔΑ. Τα ΔΑ τα παιρνουν με ενα οπτικο μηχανιμα το οποιο σκαναρει για...δεν ξερω τι. Σταματησε η κυρια στην μεση της υποθεσης και φωναξε τον προισταμενο. Κοιτουσαν την οθονη, ξανακοιτουσαν, πατουσαν κουμπια, ξανα στην οθονη το βλεμα. Στο τελος μου λεει οτι τα ΔΑ μου ειχαν κατι που μονο 0.01% του πλυθησμου εχει τα οποια τα κανουν πιο δυσκολα να 'αποτυπωθουν σωστα' ή κατι τετοιο. Μου εδειχνε μια γραμμη, κτλ αλλα ειναι σαν να μην εισαι γιατρος και να προσπαθεις να αναλυσεις ακτινες. Δεν ηξερα τι εβλεπα, ουτε ηθελαν να μαθω διοτι ηθελα να τελειωνω με την υποθεση οσο γρηγοροτερα δυνατον. Τελικα μου τα ξαναπηρε ακομη 2-3 φορες και εφυγα. Αυτο εγινε για την τελευταια φαση του INS, οταν εγινα πολιτης.
-
Στο INS οταν κανεις αιτησεις για μονιμη διαμονη ναι τοτε σου παιρνουν αποτυπωματα και απο τα 10 δακτυλα. Επισης και για αιτηση για ιθαγενεια σου παιρνουν αποτυπωματα και απο τα 10 δακτυλα (αν θυμαμαι καλα). Για διαβατηριο δεν νομιζω.
Νικος
Ναι σωστα. Για διαβατηριο δεν εγινε κατι τετοιο. Το εκανα μεσω ταχυδρομιου. Τωρα θυμαμαι.
Μαλιστα εγινε κατι ενδιαφερον οταν μου πειραν τα ΔΑ. Τα ΔΑ τα παιρνουν με ενα οπτικο μηχανιμα το οποιο σκαναρει για...δεν ξερω τι. Σταματησε η κυρια στην μεση της υποθεσης και φωναξε τον προισταμενο. Κοιτουσαν την οθονη, ξανακοιτουσαν, πατουσαν κουμπια, ξανα στην οθονη το βλεμα. Στο τελος μου λεει οτι τα ΔΑ μου ειχαν κατι που μονο 0.01% του πλυθησμου εχει τα οποια τα κανουν πιο δυσκολα να 'αποτυπωθουν σωστα' ή κατι τετοιο. Μου εδειχνε μια γραμμη, κτλ αλλα ειναι σαν να μην εισαι γιατρος και να προσπαθεις να αναλυσεις ακτινες. Δεν ηξερα τι εβλεπα, ουτε ηθελαν να μαθω διοτι ηθελα να τελειωνω με την υποθεση οσο γρηγοροτερα δυνατον. Τελικα μου τα ξαναπηρε ακομη 2-3 φορες και εφυγα. Αυτο εγινε για την τελευταια φαση του INS, οταν εγινα πολιτης.
Αυτα ειναι καινουργια πραγματα. Οταν το εκανα εγω δεν υπηρχαν αυτα. Φαινεται οτι κρατανε μια ηλεκτρονικη εκδοση των αποτυπωματων. Ολα αυτα σε λιγο καιρο θα ειναι συνδεδεμενα.
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Αυτα ειναι καινουργια πραγματα. Οταν το εκανα εγω δεν υπηρχαν αυτα. Φαινεται οτι κρατανε μια ηλεκτρονικη εκδοση των αποτυπωματων. Ολα αυτα σε λιγο καιρο θα ειναι συνδεδεμενα.
Νικος
Ποτε εγινες ΗΠΑμερικανικος πολιτης Νικο?
-
Νικος
Ποτε εγινες ΗΠΑμερικανικος πολιτης Νικο?
Στελνω email. Αυτα δεν ειναι public info (για εμενα τουλαχιστον).
Νικος
TOTAL INFORMATION AWARENESS