-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ιδανική διαδρομή.Προσωπικό θέμα.
Για μένα η διαδρομή απο Κύμη προς Βίταλα,με οχι και τόσο καλό οδόστρωμα,αλλα πλατάνια,βουνό δεξιά κι αριστερά ποτάμι (καλά,χείμαρος) και στροφές πονηρές που αν δεν τις φοβηθείς (μερικές) τις ευχαριστιέσαι.
Επίσης η διαδρομή προς Χιλιαδού και Μετόχι.Τι Ελβετίες και τούμπανα. Μπορείς να βρείς στην Ελβετία κωνοφόρα απο την μια και θάλασσα απο την άλλη??Ό,τι και να βρείς στην Ελβετία, αποκλείεται να βρείς την θάλασσα από την άλλη, εκτός αν έχεις όραση Σούπερμαν και βλέπεις 300-400 χιλιόμετρα παραδίπλα!! Ωραία χώρα σε εμφάνιση, αλλά η θάλασσα λείπει πολύ!
Ψιλοάσχετο με το θέμα, αλλά εκεί που έστειλα την Ελβετίδα φίλη μου ήταν όταν Πρωτομαγιά πήγαμε Καλάβρυτα για σκι και της είπα να πάρει και μαγιώ! Μετά το σκι κάναμε μπάνιο στην Κινέττα. Άντε, κάνε το αυτό σε άλλη χώρα!!
Μια πολύ όμορφη διαδρομή ήταν στην Ελβετία σε ιδιωτική περιοχή, γύρω από μία ιδιωτική (ανήκει σε μια εταιρεία ονόματι Ofima) τεχνητή λίμνη (το τοπίο έμοιαζε πολύ με τη λίμνη του Φενεού, σε λίγο μεγαλύτερο). Εκεί πας γύρω γύρω τη λίμνη σε διαδρομή που κάλλιστα γίνεται ειδική. Στενό, επίπεδο, φιδωτό μέσα στα δέντρα, η λίμνη στο μισό μέτρο από την άλλη μεριά. Μετά ανοίγει η ορατότητα, φαρδαίνει λίγο (σαν τα Νέα Παλάτια που φαρδαίνει μετά) ανηφορίζει και μετά έντονο ανηφορικό, πάντα με στροφές, αποκτάς θέα στην λίμνη από ψηλά, και πιάνεις χιόνια αν πάς από αρχές Οκτώβρη και μετά (ο δρόμος δεν έχει καθόλου πάγο - χιόνι), οπότε ανεβαίνεις σε ένα δεύτερο φράγμα, με δεύτερη λίμνη. Εκεί γυρίζεις αναγκαστικά πίσω και το κάνεις κατηφόρα. Αν πας τέλη Σεπτέμβρη με καλό καιρό, ξεκινάς καλοκαίρι και ψηλά φτάνεις χειμώνα!
-
Ο χρήστης PERIBIN έγραψε:
Πολύ καλή διαδρομή είναι η παλιά εθνική οδός Άργους - Τρίπολεως, ιδίως μετά τους Μύλους. Μόνο θέλει προσοχή μετά το 'πολυβολείο', γιατί στο εσωτερικό μερικών στροφών υπάρχουν πέτρες από κατολισθησεις.Mύλοι - Πολυβολείο. We call it Kωλοσούρτη. Στο Πολυβολείο αριστερά για Aχλαδόκαμπο για να αποφύγεις τις κατολισθήσεις. Mετά Tρίπολη- Xρυσοβίτσι - Bυτίνα - Λεβίδι - Στυμφαλία - Ψάρι - Γαλατά - Nεμέα - Nαύπλιο.
My first, my last, my everything. Eκεί έμαθα να οδηγώ
-
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ:
1)ΜΠΡΑΛΟΣ-ΜΑΥΡΟΛΙΘΑΡΙ (ΦΟΒΕΡΗ ΔΙΔΡΟΜΗ 40ΚΜ ΠΟΡΩΣΗ)
2)Ο ΓΝΟΣΤΟΣ ΔΟΜΟΚΟΣ (ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΙΝΙΣΗ)
3) ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΠΗΛΙΟΥ
4)ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΟΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΑ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΗΝΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ
ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΜΟΛΙΣ ΘΗΜΙΘΩ ΤΗΣ ΥΠΟΛΙΠΕΣ -
Μου φαινεται ευχαριστα περιεργο το οτι πολλοι απο τους γραφοντες ενω ειναι απο νοτια Ελλαδα,οπου οι καλες διαδρομες περισσευουν,εχουν σαν κορυφαιες καποιες στο βορρα.
Γεγονος αν μη τι αλλο αισιοδοξο στο οτι υπαρχει χρονος για εξορμησεις σχετικα μακρυνες.
Παντα τετοια!!!
Επισης μου κανει εντυπωση το οτι κανεις δεν ανεφερε την ορεινη διαβαση της Καστανιας(Βεροια-Πολυμυλος,για Κοζανη),οπου το ονειρο θα γινει πραγματικοτητα οταν θα δωθει στην κυκλοφορια το αντιστοιχο κομματι της Εγνατιας κατω και μεσα απ το βουνο(ισιαδι ατελειωτο.....μπρρρρ,δεν θα παρουμε) και πλεον η κινηση στην εν λογω ορεινη διαδρομη θα ειναι περιορισμενη εως ανυπαρκτη,αφηνοντας ελευθερο πεδιο για καποιες μικρες υπερβολες(μονο μην βρεθει κανενας ομοιος απο απεναντι και γινει τιποτα περιεργο) -
Ο χρήστης paris 2 έγραψε:
Μου φαινεται ευχαριστα περιεργο το οτι πολλοι απο τους γραφοντες ενω ειναι απο νοτια Ελλαδα,οπου οι καλες διαδρομες περισσευουν,εχουν σαν κορυφαιες καποιες στο βορρα.
Γεγονος αν μη τι αλλο αισιοδοξο στο οτι υπαρχει χρονος για εξορμησεις σχετικα μακρυνες.
Παντα τετοια!!!Ίσως φταίει και το γεγονός πως η νότιος Ελλάδα είναι στα πέριξ των Αθηνών, οπότε πλέον σχεδόν σπάνια είναι χωρίς κίνηση όταν υπάρχει χρόνος...
-
Paraliaki, Harbourakia, anabysos, sounio, laurio
-
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ- ΣΙΘΩΝΙΑ
ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ Ν.ΜΑΡΜΑΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΡΩΝΗ ,ΠΟΡΤΟ ΚΟΥΦΟ , ΣΥΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ.
Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΑΝΩ ΑΠ ΤΟ Ν.ΜΑΡΜΑΡΑ ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣ ΣΥΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟ,ΔΙΑΣΧΥΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΝΤΡΑΓΟΥΝΤΕΛΗ ΜΕ ΘΕΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΑΘΩΣ.
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ : ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝΕ ΓΥΡΝΑ -
100 χλμ να ξεχάσεις τα πάντα!!!
Ακόμη και πως σε λένε.Αγρίνιο - Καρπενήσι.
-
Poly wraies diadromes paidia.. Mpravo!
Alla gia thinithikame oles tis makrines, kai den anaferame tis poly kontines.
Einai isws xiliopegmenes ee? Gi'afto?As proteinw mia-dyo Savvatiatikes **apogevmatines ** diadromes.
H mia einai na anevoume thn Khfhsia, na mpoume ston Ag.Stefano, na paroume to dromo pros to fragma tou Marathwna, na perasoume panw apo to fragma (kalo einai na exoume kai mia fasarioza eksatmish.. ante ena... ALS vre paidi mou sto sigekrimeno shmeio ). Synexizoume thn 'aplh eidikh' sth Lewf. Marathwnos mexri N.Makrh, opou kanoume deksia kai anhforizoume. Sth diastavrwsh gia Ag. Petro (Pentelh) kanoume deksia kai telos ftanoume Pentelh.
Vevaia menei etsi eksw to glistero kommati tou Dionysou, alla an theloume den pame apo Ag. Petro kai synexizoume eftheia. Kathe fora allh epilogh.
GeorgeTabs... Ena vrady eixame paei me ton Amaksopoulo ston Ag. Petro. O kathenas me to 106 tou. Kati tetoia vradia einai wraio to kryoEpishs, h 2i kontinh diadromh einai h epishs klasikh stenh pros Sounio. Alla olh h ypothesh einai na pas ligo prin dysei o hlios. Na pas kai mia volta pros to Nao tou Poseidwna na iremiseis, na xalarwseis, kai meta pali pisw!
Gia xara...
** Me sygxwreitai kai pali gia ta Greeklish.. Ksexastika **
Tha prospathisw na min epanalifthei.. -
Ο χρήστης Nikos_bugsR έγραψε:
GeorgeTabs... Ena vrady eixame paei me ton Amaksopoulo ston Ag. Petro. O kathenas me to 106 tou. Kati tetoia vradia einai wraio to kryoΑ, ώστε εσύ είσαι ο άλλος με το 106 που μου έλεγε;
Εμένα από κοντινές μου αρέσει πολύ από Μαρούσι στην Αγ. Μαρίνα μετά το Σχοινιά (φέρι Μποτ για Εύβοια, Στύρα).
Είχα την εξαιρετική τύχη να δουλεύω Στύρα για 1 χρόνο, οπότε το έκανα κάθε πρωί στις 6:15. Ποτέ δεν μου πήρε πάνω από 45' από το σπίτι μου (50 χιλιόμετρα), ό,τι φορτηγά κι αν βρήκα, με ρεκόρ λίγο κάτω από μισάωρο. Με καθόλου κίνηση όμως, αφού τέτοια ώρα μόνο οι Αλβανοί στην στάση ήταν...
Γλίστρα μέχρι Άγιο Πέτρο, όπου συχνά έπιανα την ανατολή του ήλιου. Ευλογία! Αυτήν την αριστερή στην ταβέρνα μπροστά σχεδόν ποτέ δεν την πήγα όπως ήθελα, πάντα χάζευα τον ήλιο που έπαιζε στα κύματα πίσω από την χαράδρα... Μετά κατηφόρα γλίστρα μέχρι Νέα Μάκρη. Δυστυχώς κάποια στιγμή έβαλαν νέα άσφαλτο (και ευτυχώς μετα από 2 βδομάδες άλλαξα δουλειά! ) Βαρεμάρα Νέα Μάκρη - Μαραθώνα, και μετά πάλι χαρά μέχρι Αγ. Μαρίνα.
Το μεσημέρι επιστροφή σπίτι από τον ίδιο δρόμο. Στη σκαμπανέβασμα πριν το χωριό (εκεί που γυρνώντας από Αγ. Μαρίνα στρίβουμε δεξιά προς Σχοινιά και Αθήνα) με το Τίπο έκανα άλμα. Το Τολέδο με τις μεγάλες διαδρομές στην ανάρτηση μόνο μία φορά σηκώθηκε (110+ ), ενώ το Γκόλφ άρχισαν να τρίζουν οι πόρτες με το δεύτερο πέρασμα (ή πρώτο άλμα... ) και έτσι το σταμάτησα. Ανηφόρα για Άγιο Πέτρο, και ξανά η γλίστρα. Ο μισθός ήταν το χάλι του το μαύρο, και αν δεν μου πλήρωναν τις βενζίνες θα έβαζα και από την τσέπη μου για να δουλεύω, αλλά η διαδρομή ήταν όλα τα λεφτά...
-
Kοντινές είπε ο Nίκος bugsR.
Mουμπλέ, μουμπλέ...
Aθήνα - Σούνιο - Aγ. Kωνσταντίνος - Λαύριο - Δασκαλείο - Kερατέα - Kουβαράς - Πορτο Pάφτη - Aθήνα.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
GeorgeTabs... Ena vrady eixame paei me ton Amaksopoulo ston Ag. Petro. O kathenas me to 106 tou. Kati tetoia vradia einai wraio to kryo
Α, ώστε εσύ είσαι ο άλλος με το 106 που μου έλεγε;
Εμένα από κοντινές μου αρέσει πολύ από Μαρούσι στην Αγ. Μαρίνα μετά το Σχοινιά (φέρι Μποτ για Εύβοια, Στύρα).
Είχα την εξαιρετική τύχη να δουλεύω Στύρα για 1 χρόνο, οπότε το έκανα κάθε πρωί στις 6:15. Ποτέ δεν μου πήρε πάνω από 45' από το σπίτι μου (50 χιλιόμετρα), ό,τι φορτηγά κι αν βρήκα, με ρεκόρ λίγο κάτω από μισάωρο. Με καθόλου κίνηση όμως, αφού τέτοια ώρα μόνο οι Αλβανοί στην στάση ήταν...
Γλίστρα μέχρι Άγιο Πέτρο, όπου συχνά έπιανα την ανατολή του ήλιου. Ευλογία! Αυτήν την αριστερή στην ταβέρνα μπροστά σχεδόν ποτέ δεν την πήγα όπως ήθελα, πάντα χάζευα τον ήλιο που έπαιζε στα κύματα πίσω από την χαράδρα... Μετά κατηφόρα γλίστρα μέχρι Νέα Μάκρη. Δυστυχώς κάποια στιγμή έβαλαν νέα άσφαλτο (και ευτυχώς μετα από 2 βδομάδες άλλαξα δουλειά! ) Βαρεμάρα Νέα Μάκρη - Μαραθώνα, και μετά πάλι χαρά μέχρι Αγ. Μαρίνα.
Το μεσημέρι επιστροφή σπίτι από τον ίδιο δρόμο. Στη σκαμπανέβασμα πριν το χωριό (εκεί που γυρνώντας από Αγ. Μαρίνα στρίβουμε δεξιά προς Σχοινιά και Αθήνα) με το Τίπο έκανα άλμα. Το Τολέδο με τις μεγάλες διαδρομές στην ανάρτηση μόνο μία φορά σηκώθηκε (110+ ), ενώ το Γκόλφ άρχισαν να τρίζουν οι πόρτες με το δεύτερο πέρασμα (ή πρώτο άλμα... ) και έτσι το σταμάτησα. Ανηφόρα για Άγιο Πέτρο, και ξανά η γλίστρα. Ο μισθός ήταν το χάλι του το μαύρο, και αν δεν μου πλήρωναν τις βενζίνες θα έβαζα και από την τσέπη μου για να δουλεύω, αλλά η διαδρομή ήταν όλα τα λεφτά...
Μη μου θυμίζεις το 'φαλακρό' βουνό. Τη μαγευτική Πεντέλη που μας την κατέστρεψαν οι κάφροι. Έχω να ανέβω κάτι χρόνια, παρόλο που είναι δίπλα στο σπίτι μου και εκεί έμαθα να οδηγώ. Δεν μπορώ να βλέπω τη μαυρίλα, δεν την αντέχω
Έχω τις καλυτερες αναμνήσεις από εκεί.
Η ωραιότερη διαδρομή που έχω κάνει έως σήμερα, με μία Toyota Celica GT του '76 (120 αλόγατα και δύο διπλές 40αρες βεμπεριές). Με 'καμμένα' λάστιχα, έδιωχνε την ουρά στην ευθεία με δευτέρα! Ανάβαση από την Παλαιά Πεντέλη έως το παλιό νταμάρι με τη... γλώσσα στο μάγουλο.
Έχω όμως και την ανάμνηση της διαδρομής με την περισσότερη... αδρεναλίνη. Φθινόπωρο του 93 ξημερώματα γυρνώ από Νέα Μάκρη και εκεί που συχνάζουν τα ζευγαράκια, ξεπροβάλει μπροστά μου μία άσπρη Ascona, τη στιγμή που κατεβαίνω με 80-100 με το Sunny και πλακώνομαι στα φρένα βρίζοντας. Η Ascona αποδεικνύεται ότι είναι η 200άρα και αρχιζει την κατάβαση με 'φέτες'. Εγώ ξωπίσω με το Ντατσουνάκι, αέρα-πατέρα. Λόγω κατάβασης η Ascona δεν μπορεί να απομακρυνθεί κι εγώ όσο μπορώ κολλημένος από πίσω και ο Γαβριήλ (ο αρχάγγελος, όχι ο φίλτατος εξ Αμερικής) στον ώμο μου να μου χαμογελάει. Περάσαμε την δεξιά καμπή μετά τη Μονή με 140 και το Sunny στους δύο τροχούς! Όταν έφτασα Βριλήσσια, η Ascona εννοείται ότι είχε εξαφανιστεί στην ευθεία της Πεντέλης. Έκανα περίπου ένα τέταρτο να σταματήσω τα γόνατά μου... από το τρέμουλο -
Οι δικές μου Ι.Δ. βρίσκονται στην Κρήτη.
Ο φιδάτος επαρχιακός ΙΤΕ, Βούτες, Αγ. Βαρβάρα, Ηράκλειο. Ιδανικός για διάλειμα από τη δουλειά.
Οι ακόμα πιο φιδάτες από Βρύσσες Αποκορώνου προς Βαφέ ή Βάμο στα Χανιά...
Και βέβαια η ενδιαφέρουσα εθνική μας Ηρακλείου Χανίων κάποιες πονηρές ώρες όταν δεν έχει κίνηση. -
περα απο τις ιδανικες διαδρομες του καθενος προσπαθηστε να βρειτε το βιβλιο του Ν. Δημου με τιτλο Τελεια Διαδρομη... ισως απο τα καλυτερα βιβλια με θεμα το αυτοκινητο... (αναφερει και αρκετες 'τελειες διαδρομες')
-
Μιας και αναφερατε κοντινες διαδρομες ας πω και εγω οτι στην Θεσσαλονικη υπαρχει η γνωστη αναβαση που ξεκιναει απο το Πανοραμα και τελειωνει στις κεραιες εκει οπου θα φτιαχνοταν μια νεα περιοχη οπου δεν θυμαμαι το ονομα της. Καλη ασφαλτος, στο τελος εχει θεα ολη την πολη ή το μισο νομό αλλα εχει και αρκετες πετρες.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
GeorgeTabs... Ena vrady eixame paei me ton Amaksopoulo ston Ag. Petro. O kathenas me to 106 tou. Kati tetoia vradia einai wraio to kryo
ΚΑΛΗΜΕΡΑ....Κάνω κατά μέσο όρο 100 χλμ την ημέρα για τη δουλειά μου,δυστυχώς σε ώρες αιχμής (Αίγιο-Πάτρα π.ε.ο.).Το μόνο στο οποίο μπορώ να ελπίζω είναι πέντε στροφές και δύο φοβερά εσάκια.Χαίρομαι που διαπιστώνω ότι τελικά για μια καλή διαδρομή αυτό που χρειάζεται είναι διάθεση περισσότερο και λιγότερο το τέλειο αυτοκίνητο.Δε νομίζω ότι θα ξεχάσω ποτέ την ανατριχίλα που μου προκαλούσε ένα εξακοσαράκι subaru που έστριβε με τη ζάντα παρ' όλη την καλή διάθεση του 'στημένου' μου IBIZA.....Ασχετο, έχεις χαιρετισμούς από το Χασιώτη Φάνη.Φίλος μου και συνοδοιπόρος σου στα βουνά
-
Ο χρήστης TASSOS έγραψε:
Ασχετο, έχεις χαιρετισμούς από το Χασιώτη Φάνη.Φίλος μου και συνοδοιπόρος σου στα βουνάΠολλούς χαιρετισμούς στο Φάνη και την Άλφα του! (τι να κάνουμε; Έχω αδυναμία στις Ιταλίδες!! )
-
- Aπό Τρίπολη για Λεβίδι. Διαδρομή 25 χλμ. με ανοιχτές καμπές ζήτημα να βάλεις τρίτη σε τρία σημεία που βγαίνει γύρω στα 10' αν τη μάθεις καλά.
Από κει συνεχίζεις για Βυτίνα ή ακόμη καλύτερα, κατηφόρα γαρ από Βυτίνα για Λεβίδι. Στροφές κατηφορικές δεξιές και S που περνάς (;) με 3η και 100+. - Από ορεινή **Κορινθία προχωράς για Στυμφαλία λίμνη **και μετά μέσω Σκοτεινής για Καντήλα-Λεβίδι. Δρόμος με ορατότητα 2-3 στροφών μπροστά χωρίς σχεδόν καθόλου κυκλοφορία το οποίο είναι βέβαια και μειονέκτημα γιατί να ω μη γένοιτο, θα σε βρουν οι τσοπάνηδες την άνοιξη που θα ανεβαίνουν προς τα πάνω...
- Aπό Τρίπολη για Λεβίδι. Διαδρομή 25 χλμ. με ανοιχτές καμπές ζήτημα να βάλεις τρίτη σε τρία σημεία που βγαίνει γύρω στα 10' αν τη μάθεις καλά.
-
Γεια σου Τάκη, που χάθηκες?
Το 2 το έκανα πρώτη φορά πριν 15 μέρες χαλαρά (η γυναίκα μου είναι στον 8ο) και την σημαδεψα την διαδρομή για το μέλλον. Καταπληκτική!!! -
Ο χρήστης TASSOS έγραψε:
ΚΑΛΗΜΕΡΑ....Κάνω κατά μέσο όρο 100 χλμ την ημέρα για τη δουλειά μου,δυστυχώς σε ώρες αιχμής (Αίγιο-Πάτρα π.ε.ο.).Το μόνο στο οποίο μπορώ να ελπίζω είναι πέντε στροφές και δύο φοβερά εσάκια.Χαίρομαι που διαπιστώνω ότι τελικά για μια καλή διαδρομή αυτό που χρειάζεται είναι διάθεση περισσότερο και λιγότερο το τέλειο αυτοκίνητο.Δε νομίζω ότι θα ξεχάσω ποτέ την ανατριχίλα που μου προκαλούσε ένα εξακοσαράκι subaru που έστριβε με τη ζάντα παρ' όλη την καλή διάθεση του 'στημένου' μου IBIZA.....Ασχετο, έχεις χαιρετισμούς από το Χασιώτη Φάνη.Φίλος μου και συνοδοιπόρος σου στα βουνά
Να πείς και από μένα του Φάνη του Χασιώτη χαιρετίσματα και να του πείς ό,τι τον είδα απ' όπου πέρασε την δεύτερη μέρα του ΜΑΥΡΟΥ ΡΟΔΟΥ φορούσα και κίτρινο μπουφάν για να με δεί αλλά μάλλον δεν με είδε.Τον γνωρίζω από τότε που μάθαινε δίπλα στον Γιάννη Χάλαρη και στον Πάνο Σπυρόπουλο.Από τον Θοδωρή από το Ναύπλιο να του πείς.
ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ