-
Χαιρετε!
Λοιπον βασικα μου δημιουργηθηκε μια απορια.Εστω οτι τρακαρεις με το αμαξι σου
¨α) θα ανοιξουν ολοι οι αεροσακοι οι μονο αυτοι που εχουν σχεση με το σημειο της συγκρουσης??(εστω οτι εχεις 6, θα ανοιξουν ολοι???)
β) τι ακριβως γινεται οταν ανοιγουν?σκιζεται το ταμπλο?με συνεπεια μετα στο σερβις να πληρωνεις τα καιρατιατικα σου...???επιπλεον να ξαναμπουν οι αεροσακοι θελει πολλα λεφτα??αυτα για τωρα...
ευχαριστω εκ των προτερων!
Γ.Π. -
Χαιρετε!
¨α) θα ανοιξουν ολοι οι αεροσακοι οι μονο αυτοι που εχουν σχεση με το σημειο της συγκρουσης??(εστω οτι εχεις 6, θα ανοιξουν ολοι???)
β) τι ακριβως γινεται οταν ανοιγουν?σκιζεται το ταμπλο?με συνεπεια μετα στο σερβις να πληρωνεις τα καιρατιατικα σου...???επιπλεον να ξαναμπουν οι αεροσακοι θελει πολλα λεφτα??αυτα για τωρα...
Γ.Π. -
Χαιρετε!
Γ.Π. -
Ο χρήστης papajim έγραψε:
Χαιρετε!Λοιπον βασικα μου δημιουργηθηκε μια απορια.Εστω οτι τρακαρεις με το αμαξι σου
Γ.Π.An trakareis metopika tha anoiksoun oi mprostinoi. Tha sou skoistei to tablo kai tha thelei antikatastasi. Enas filos mou plirwse 2500 eurw gia zimies aerosakwn mono...
-
Ας τα πάρουμε με την σειρά!
Πρώτον οι αερόσακοι ανοίγουν υπό προυποθέσεις δηλαδή ταχύτητα πάνω απο 25χλμ ( οι καινούργιοι φουσκώνουν ανάλογα με την σφοδρότητα της σύγκρουσης ) και εφόσον η πρόσκρουση είναι πλήρως μετωπική ή πλήρως πλάγια αν για παράδειγμα ένα αυτοκίνητο χτυπηθεί στο μπροστά φτερό από τα πλάγια τότε οι αερόσακοι δεν θα ανοίξουν. Το ίδιο θα γίνει σε μια οπίσθια πρόσκρουση. Δεν ανοίγουν όλοι μαζί οι αερόσακοι εκτός αν κάτι τέτοιο είναι επιλογη του κατασκευαστή (έχω διαβάσει για κάποιο αμερικάνικο αυτοκίνητο στο οποίο άνοιγαν και οι πλευρικοί σε μετωπική για να προσφέρεται μεγαλύτερη ασφάλεια). Ετσί σε μετωπική ανοίγουν οι 2 μπροστά και σε πλάγια οι αερόσακοι της πλευράς πρόσκρουσης ( θώρακα κέφαλης). Τώρα για το κόστος αυτό εξαρτάται από το αμάξι και τον τρόπο τοποθέτησης τους, άλλο το κόστος για ένα αερόσακο στο κάθισμα και άλλο για έναν που έσχισε την επένδυση της πόρτας. -
Στο C5 σκίζεται ΠΧ το ταμπλό. Στο Γκόλφ νομίζω πως απλώς ανοίγει καπάκι, οπότε δεν ξανααγοράζεις ταμπλό (στο C5 πρέπει...)
Εξαρτάται από το αυτοκίνητο...
Αν ΔΕΝ έχεις συνοδηγό και απενεργοποιείται, μπορείς να τον κλείσεις. Πρόσεχε μόνο να τον ξανανοίγεις, έστω και αν μπαίνει κάποιος για 3 μέτρα, γιατί καλύτερα μα πληρώσεις 3000 ευρώ τσάμπα, παρά να χτυπήσει κάποιος...
-
Εχει τύχει κανείς σας να του ανοίξουν οι αερόσακοι, ίσως μετά από κάποια πρόσκρουση?. Θα είθελα να μάθω τι γίνεται εκείνη τη στιγμή. Τι αισθάνεται ο οδηγός.
-
Ο χρήστης kilo έγραψε:
Εχει τύχει κανείς σας να του ανοίξουν οι αερόσακοι, ίσως μετά από κάποια πρόσκρουση?. Θα είθελα να μάθω τι γίνεται εκείνη τη στιγμή. Τι αισθάνεται ο οδηγός.Να μία παρα πολύ καλή ερώτηση...
Φαντάζομαι ότι αν ανοίξει ο μπροστινός, χάνεις τον κόσμο, έτσι? Αν τώρα το αυτοκίνητο συνεχίζει να τσουλάει, τοτε μάλλον δεν θα βλέπεις για να διορθώσεις κάτι. Κι αν είναι δίπλα σου γκρεμός?
Περιμένω κι εγώ μαζί με τον kilo απαντήσεις από παθόντες... -
Ως τώρα χτυπάω ξύλο, δεν μου έτυχε.
Όμως δεν νομίζω να 'χάνεις το φως σου', επειδή δεν μένει φουσκωμένος ο αερόσακος (αντίθετα με τις επιταγές του χόλιγουντ στην ταινία Ο ΒΡΑΧΟΣ). Φουσκώνει και ξεφουσκώνει σε λιγότερο από μισό δεύτερο, οπότε δεν θα εμποδίσει σε τίποτα. Αλλά αν δεν ανοίξει από πρόβλημα, το αυτοκίνητο δεν θα είναι σε θέση να κινηθεί έτσι που θα έχει γίνει...
Παρατήρηση: Αν οδηγεί κανείς με τα χέρια όχι 9 και τέταρτο, αλλά στις 12 η ώρα, όταν ανοίξει ο αερόσακος θα τα φάει στην μούρη. Κι αν τρακάρει στρίβοντας;;
Και μην καπνίζετε πίπα οδηγώντας... Καλά, μην καπνίζετε γενικώς γιατί μου την δίνει, αλλά ενώ το κάπνισμα αργοσκοτώνει, η πίπα με αερόσακο γοργοσκοτώνει.
-
αααχχ.
Όχι ρε παιδιά,ο αερόσακος δεν μένει ανοικτός παρά για δέκατα του δευτερολέπτου και ύστερα ξεφουσκώνει,δεν προλαβαίνεις να καταλάβεις τίποτα.Δεν πρόκειτα να σας κόψει την ορατότητα,παρά μόνο θα αποτρέψει τυχόν τραυματισμούς στο κεφάλι και το στήθος,απορροφώντας αρκετή από την ορμή του σώματος προς τα εμπρός κατά την πρόσκρουση,με τους υπόλοιπους,αν υπάρχουν,να έχουν ανάλογο έργο και προς τις άλλες διευθύνσεις.
σε αυτή την παραπληροφόρηση συμβάλλουν και οι φίλοι μας οι αμερικάνοι,με τις 'σπαρταριστές' καταστάσεις,όπου ο Χ ηθοποιός πνίγεται από τον αερόσακο προσκρούοντας κάπου με 5km/h,κτλ.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Ως τώρα χτυπάω ξύλο, δεν μου έτυχε.Όμως δεν νομίζω να 'χάνεις το φως σου', επειδή δεν μένει φουσκωμένος ο αερόσακος (αντίθετα με τις επιταγές του χόλιγουντ στην ταινία Ο ΒΡΑΧΟΣ). Φουσκώνει και ξεφουσκώνει σε λιγότερο από μισό δεύτερο, οπότε δεν θα εμποδίσει σε τίποτα. Αλλά αν δεν ανοίξει από πρόβλημα, το αυτοκίνητο δεν θα είναι σε θέση να κινηθεί έτσι που θα έχει γίνει...
Παρατήρηση: Αν οδηγεί κανείς με τα χέρια όχι 9 και τέταρτο, αλλά στις 12 η ώρα, όταν ανοίξει ο αερόσακος θα τα φάει στην μούρη. Κι αν τρακάρει στρίβοντας;;
Και μην καπνίζετε πίπα οδηγώντας... Καλά, μην καπνίζετε γενικώς γιατί μου την δίνει, αλλά ενώ το κάπνισμα αργοσκοτώνει, η πίπα με αερόσακο γοργοσκοτώνει.
με πρόλαβες ρε George,είχε πέσει η σύνδεση μου και το έστειλα χωρίς να δω τι είχε εν τω μεταξύ γραφτεί -σου έχει κάτσει και εσένα με το hollywood,ε;;
-
Ο χρήστης gmak έγραψε:
αααχχ.Όχι ρε παιδιά,ο αερόσακος δεν μένει ανοικτός παρά για δέκατα του δευτερολέπτου και ύστερα ξεφουσκώνει,δεν προλαβαίνεις να καταλάβεις τίποτα.Δεν πρόκειτα να σας κόψει την ορατότητα,παρά μόνο θα αποτρέψει τυχόν τραυματισμούς στο κεφάλι και το στήθος,απορροφώντας αρκετή από την ορμή του σώματος προς τα εμπρός κατά την πρόσκρουση,με τους υπόλοιπους,αν υπάρχουν,να έχουν ανάλογο έργο και προς τις άλλες διευθύνσεις.
Ένας πέλάτης μου περιέγραφε πώς του άνοιξε το αεροτσούβαλο και πραγματικά μου είπε πως δεν πρόλαβε να καταλάβει και πολλά πράγματα.Πιο πολύ θυμάται το αέριο που έμεινε μέχρι να βγεί έξω απ'το αυτοκίνητο.
-
Και να θυμαστε...
ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΖΩΝΗ ΣΕ ΑΜΑΞΙ ΜΕ ΑΕΡΟΣΑΚΟ -
Ο χρήστης gmak έγραψε:
με πρόλαβες ρε George,είχε πέσει η σύνδεση μου και το έστειλα χωρίς να δω τι είχε εν τω μεταξύ γραφτεί -σου έχει κάτσει και εσένα με το hollywood,ε;;
Ναι, πολύ παραμύθι!!!
Και βλάβη να υπάρξει, αποκλείεται να μείνει φουσκωμένος, αφού έχει ΤΡΥΠΕΣ!!!!!!!Η ταινία αυτή μου άρεσε πολύ. Την πήρα σε DVD και είδα πως σε σχέση με την βιντεοκασέτα που είχα δει στην σκηνή της καταδίωξης με την Φεράρι κάτι είχε αλλάξει. Μετά το τρακάρισμα με την φεράρι δεν χοροπήδαγε ο τροχός!!! Κανονικά η σκηνή τελείωνε με έναν τροχό Φεράρι να περνά από το πουθενά μπροστά από την οθόνη. Η Σκηνή θύμιζε ταινία Βέγγου, που ο Βέγγος βγαίνει από τρακάρισμα με το τιμόνι στο χέρι. Μόνο που στον Βέγγο ήταν δείγμα χιούμορ, ενώ εδώ έγινε επίτηδες!! Ο αερόσακος (αν δεν με απατά η μνήμη μου) ΚΑΙ στις δύο περιπτώσεις δεν ξεφούσκωνε!! Βλέπεις αυτό δεν χτύπησε ως αναληθοφανές!!!
Και αν ανέχομαι στις επιστημονικής φαντασίας την μετάδοση του ήχου στο διάστημα, ειδάλλως θα γυρνούσαμε στον βωβό κινηματογράφο, δεν αντέχω να βλέπω αερόσακους να μην ξεφουσκώνουν!!
-
Ο χρήστης gatony έγραψε:
Ένας πέλάτης μου περιέγραφε πώς του άνοιξε το αεροτσούβαλο και πραγματικά μου είπε πως δεν πρόλαβε να καταλάβει και πολλά πράγματα.Πιο πολύ θυμάται το αέριο που έμεινε μέχρι να βγεί έξω απ'το αυτοκίνητο.Για πες μας για το αέριο...
Σε κάνει να έχεις δύσπνοια, είναι ορατός καπνός; Τι ακριβώς είναι; -
Ο χρήστης Alexandros@206club.gr έγραψε:
Και να θυμαστε...
ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΖΩΝΗ ΣΕ ΑΜΑΞΙ ΜΕ ΑΕΡΟΣΑΚΟΠολύ σωστό!! Αλλιώς αφού κοπανηθούμε μπροστά καλά καλά, ο αερόσακος θα μας ξαναεκτοξεύσει πίσω... Ή που θα συναντηθούμε στα 'μισά του δρόμου' προς το τιμόνι με έναν αερόσακο που πηγαίνει με 200-300 χ.α.ώ. καταπάνω μας...
-
Και να θυμαστε...
ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΖΩΝΗ ΣΕ ΑΜΑΞΙ ΜΕ ΑΕΡΟΣΑΚΟΠολύ σωστό!! Αλλιώς αφού κοπανηθούμε μπροστά καλά καλά, ο αερόσακος θα μας ξαναεκτοξεύσει πίσω... Ή που θα συναντηθούμε στα 'μισά του δρόμου' προς το τιμόνι με έναν αερόσακο που πηγαίνει με 200-300 χ.α.ώ. καταπάνω μας...
Εεεπ, σας έπιασα.
ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΖΩΝΗ ΓΕΝΙΚΩΣ!!! ΕΙΤΕ ΣΕ ΑΜΑΞΙ ΜΕ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΕΙΤΕ ΣΕ ΑΜΑΞΙ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ
-
Ένας πέλάτης μου περιέγραφε πώς του άνοιξε το αεροτσούβαλο και πραγματικά μου είπε πως δεν πρόλαβε να καταλάβει και πολλά πράγματα.Πιο πολύ θυμάται το αέριο που έμεινε μέχρι να βγεί έξω απ'το αυτοκίνητο.
Για πες μας για το αέριο...
Σε κάνει να έχεις δύσπνοια, είναι ορατός καπνός; Τι ακριβώς είναι;Να σου πω την αλήθεια δεν μου μίλησε για δύσπνοια ή κάτι τέτοιο.Ο καπνός ήταν ορατός για μερικά δευτερόλεπτα μετά το άνοιγμα.Τώρα το αέριο χωρίς να ξέρω ακριβώς πρέπει να είναι απ΄την εκτόνωση της 'κάψουλας-φύσιγγας'(ας με διορθώσει κάποιος αν θυμάται την κατάλληλη λέξη) προκειμένου να αναπτυχθεί ακαριαία ο αερόσακος.
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Και να θυμαστε...
Εεεπ, σας έπιασα.
ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΖΩΝΗ ΓΕΝΙΚΩΣ!!! ΕΙΤΕ ΣΕ ΑΜΑΞΙ ΜΕ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΕΙΤΕ ΣΕ ΑΜΑΞΙ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ
Πολύ σωστά!!! Αλλά ειδικά χωρίς αερόσακο είναι ακόμα χειρότερα... Όσοι δεν βάζουν ποτέ ζώνη θα πρέπει να τον ξηλώνουν κιόλας!!!
Πάντως με μένα έπεσες στην περίπτωση, αφού ούτε στο υπόγειο του σπιτιού μου δεν είμαι χωρίς ζώνη... Και στο αγωνιστικό δένω και τα τέσσερα σημεία με το που περνάμε την ράμπα εκκίνησης, κι ας πηγαίνουμε χελώνα.
-
Ο χρήστης gatony έγραψε:
Για πες μας για το αέριο...
Σε κάνει να έχεις δύσπνοια, είναι ορατός καπνός; Τι ακριβώς είναι;Να σου πω την αλήθεια δεν μου μίλησε για δύσπνοια ή κάτι τέτοιο.Ο καπνός ήταν ορατός για μερικά δευτερόλεπτα μετά το άνοιγμα.Τώρα το αέριο χωρίς να ξέρω ακριβώς πρέπει να είναι απ΄την εκτόνωση της 'κάψουλας-φύσιγγας'(ας με διορθώσει κάποιος αν θυμάται την κατάλληλη λέξη) προκειμένου να αναπτυχθεί ακαριαία ο αερόσακος.
Δεν έχω ψάξει το θέμα, αλλά είτε από εκτόνωση αερίου υπό πίεση σε κάψουλα είναι, είτε από έκρηξη αερίων. Στην πρώτη περίπτωση θα είναι παγωμένος ο αέρας, στην δεύτερη καυτός.
no idea!
Περι Αεροσακων ο λογος.....