-
Δεν έχω πάει στρατό αλλά κατι μου λέν αυτά που γράφεις
-
Eντάξει λίγο υπερβολικός ο τίτλος του θέματος.. Να σας πω την αλήθεια, το μόνο που παραδέχομαι είναι το MR2 (και ούτε αυτό θα το'παιρνα ποτέ).
- Tα τζηπ/τζηποειδή ΔΕ μου αρέσουν. 2) Η celica που οδήγησα εγώ δεν έστριβε, αν κ ο κινητήρας είναι ΠΟΛΥ δυνατός ψηλά. 3) Το corolla δε μου αρέσει εμφανισιακά και πιστεύω πως υστερεί σε οδική συμπεριφορά εναντί των ευρωπαϊκών. 4) Το avensis το τελευταίο τρώγεται, αλλά και πάλι θα προτιμούσα κάτι ευρωπαϊκό, με πιο σπορ οδική συμπεριφορά. 5) Το yaris θα το έπαιρνα ευχαρίστως στη γυναίκα μου (που δεν έχω).
Το supra το θεωρώ άσχημο
Πάντως παραδέχομαι τα κατορθώματά της σαν εταιρία, ειδικά πιο παλιά που είχε χαμηλότερες τιμές. Αλλά σε καμία περίπτωση δε 8α την έλεγα κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία. Αυτή είναι ΜΟΝΟ η άποψή μου, και δεν είναι απαραίτητο να συμφωνείτε με αυτή, γούστα είναι αυτά.
Φιλικά.
- Tα τζηπ/τζηποειδή ΔΕ μου αρέσουν. 2) Η celica που οδήγησα εγώ δεν έστριβε, αν κ ο κινητήρας είναι ΠΟΛΥ δυνατός ψηλά. 3) Το corolla δε μου αρέσει εμφανισιακά και πιστεύω πως υστερεί σε οδική συμπεριφορά εναντί των ευρωπαϊκών. 4) Το avensis το τελευταίο τρώγεται, αλλά και πάλι θα προτιμούσα κάτι ευρωπαϊκό, με πιο σπορ οδική συμπεριφορά. 5) Το yaris θα το έπαιρνα ευχαρίστως στη γυναίκα μου (που δεν έχω).
-
Διαβάζω στους 4Τ, τεύχος 409, σελίδα 56 στο κάτω μέρος, στο πλαίσιο « Η Ιαπωνική φιλοσοφία» αρκετές σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το πως λειτουργούν μερικά εργοστάσια της Toyota στην Ευρώπη, κυρίως στη Γαλλία. Το άρθρο αναφέρει ότι ο «Τογιοτισμός», εκτός από τα θετικά στοιχεία που εισάγει, έχει κι ένα άλλο πρόσωπο. Οι 4Τ γράφουν ότι έρευνα της γαλλικής «Liberation» έδειξε ότι το άλλο πρόσωπο της Τoyota αφορά την εκμετάλλευση της παραγωγικότητας των εργαζομένων στο έπακρο. Πιο συγκεκριμένα, το εργατικό συνδικάτο CGT και πρώην εργαζόμενοι αναφέρουν περιπτώσεις όπου εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους για απλά σφάλματα ή διεκδικήσεις για πιο ανθρώπινα ωράρια εργασίας. Επίσης στο άρθρο γίνεται αναφορά σχετικά με καταγγελίες για περιπτώσεις εργατών θυμάτων εργατικών ατυχημάτων οι οποίοι προκειμένου να μη χάσουν τη δουλειά τους «εξαναγκάστηκαν» να προσέλθουν στη δουλειά τους. Η λέξη εξαναγκάστηκαν είναι σε εισαγωγικά επειδή έτσι γράφεται στο άρθρο των 4Τ. Προφανώς δε σημαίνει φυσικό εξαναγκασμό, αλλά ψυχολογικό κλπ.
Επίσης το άρθρο κάνει λόγο και για ψυχολογική πίεση που εξασκείται στους εργαζομένους να εργάζονται ακόμη και άρρωστοι, ή να καταδίδουν συναδέλφους για το παραμικρό σφάλμα για να κερδίσουν την εύνοια της εταιρίας.Τα παραπάνω έχουν πηγή το άρθρο που αναφέρω στην αρχή. Η υπογράμμιση δική μου. Αν άλλαξα το περιεχόμενο του άρθρου, αυτό έγινε άθελά μου - απλά προσπάθησα να μεταφέρω αυτά που διάβασα.
Πολλά άλλα σημαντικά αναφέρει το άρθρο, αλλά λόγω έλλειψης χρόνου δεν μπορώ να μεταφέρω. Πάντως νομίζω ότι πολλά μπορούμε να συζητήσουμε στο φόρουμ σχετικά με αυτά. Χρησιμοποιεί όντως τέτοιες παρελκυστικές τακτικές μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, ή απλώς κάποιοι υπερβάλλουν;
Jacob
-
..το διάβασα κι εγώ κ μου έκανε μεγάλη εντύπωση το πόσο αυταρχικοί κ αυστηροί παρουσιάζονται τα αφεντικά της Toyota.
Eάν ισχύει κάτι τέτοιο τότε ...
-
Οχι οτι συμφωνω με αυτα που γινονται (αν γινονται), αλλα τι να λεμε τωρα. Μηπως δεν υπαρχουν ρουφιανοι σε ολες τις επιχειρησεις; Μηπως δεν υπαρχουν εταιριες που ασκουν τρομερη ψυχολογικη πιεση στους υπαλληλους τους;
Και επειδη μιλαμε για αυτοκινητα, αμφιβαλω πολυ αν η Τουοτα ειναι η μονη εταιρια που συμβαινουν αυτα... -
H Liberation εκτός του ότι είναι γαλλική είναι και αριστερή. Deadly combination σε ότι αφορά τις εργασιακές σχέσεις
Αυτοί θα ήθελαν μονιμότητα και στην Τοyota, πρωινό καφέ και κους-κους με τον πρόεδρο της εταιρείας, μισθό μεγαλύτερο από του αντιπροέδρου κτλ.
(όπως συμβαίνει εδώ δηλ, που οι καθαρίστριες του ΙΚΑ παίρνουν συνολικά -με επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας- μεγαλύτερο μισθό από τους γιατρούς...)Από την άλλη πλευρά, η διαφήμιση της Daihatsu αρχίζει και αποκτά κάποιο ρεαλισμό
-
η επιτυχία της Toyota oφείλεται εν μέρη στην ιδεολογία των Ιαπώνων.
Όσοι έχετε πάει στην Ιαπωνία ή έχετε σπουδάσει Ιαπωνολογία το γνωρίζετε.Αν θέλετε να μάθετε για τη ζωή των Ιαπώνων έχω μερικά βιβλια να σας προτείνω.Αυτά τα βιβλία προτείνονται στα κορυφαία management schools του κοσμου,και βρίσκονται στο ράφι των περισσότερων κορυφαίων managers.Oι άνθρωποι είναι 10 κλάσεις πάνω από εμάς.Η εφημερίδα παπαριές λέει.
-
...παπαριές...;
Το πόσο εργασιομανείς είναι οι ιάπωνες είναι γνωστό, δυστυχώς όμως οι ρυθμοί τους δεν μπορούν να εμπεδωθούν κ από τους ευρωπαίους εύκολα...
είναι απόλυτα λογικό νομίζω.
-
Οι ρυθμοί των Ευρωπαίων εργατών έχουν αρχίσει να γίνονται απίστευτα αργοί για τα λεφτά που ζητάνε και παίρνουν
Γι' αυτό άλλωστε και οι αυτοκινητοβιομηχανίες αρχίζουν και μεταφέρουν αλλού τα εργοστάσια. -
Ο χρήστης sirbasil έγραψε:
Οι ρυθμοί των Ευρωπαίων εργατών έχουν αρχίσει να γίνονται απίστευτα αργοί για τα λεφτά που ζητάνε και παίρνουν
Γι' αυτό άλλωστε και οι αυτοκινητοβιομηχανίες αρχίζουν και μεταφέρουν αλλού τα εργοστάσια....ναι ναι στην Κίνα, στο Πακιστάν , στην Ινδία όπου μπορούν να τους εκμεταλλεύονται ανετότερα και με αντίτιμο 3-4 ευρώ για 12ωρο εργασίας...
-
Υπάρχει κι ένα μέτρο! Είπαμε όχι Πακιστάν, αλλά όχι και Ευρώπη
Και στα δύο, η κατάσταση έχει ξεφύγει... -
Και στα δύο, η κατάσταση έχει ξεφύγει...Για ποιό μέτρο μιλάς...;
Ολες μα όλες οι εταιρείες που μεταφέρουν τα εργοστάσιά τους εκεί (Κίνα, Ινδια κτλ) το κάνουν για 2 λόγους:
α) το κέρδος (μικρά μεροκάματα)
β) ανύπαρκτος συνδικαλισμός (άρα σκάσε κ δούλευε) -
Δεν ειναι πολυ υπερβολικα αυτα που γραφονται, αλλα μπορω να σας διαβεβαιώσω ότι αυτα δεν γινονται στην εδώ τογιότα!Γινονται στην Ιαπωνία όπου πρόκειται για συνήθεις πρακτικές. (Όπως ελεγε ο γέρος Καραμανλής: 'συνήθεις αντικομμουνιστικές δραστηριότητες' )
Γιατι νομίζετε ότι ενα κωλόνησο με τσουνάμια,σεισμους,ηφαίστεια και ατελείωτους εμφυλιους πολέμους έχει προοδεύσει τόσο;Υπάρχει τιμημα για αυτο...
-
Τους Κινέζους που τα καναν λίμπα γιατί πωλούνται ιαπωνικά προιόντα στην χώρα τους, τους είδατε στις ειδήσεις...;
Ποιοι οι ΚΙΝΕΖΟΙ...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Και στα δύο, η κατάσταση έχει ξεφύγει...Για ποιό μέτρο μιλάς...;
Ολες μα όλες οι εταιρείες που μεταφέρουν τα εργοστάσιά τους εκεί (Κίνα, Ινδια κτλ) το κάνουν για 2 λόγους:
α) το κέρδος (μικρά μεροκάματα)
β) ανύπαρκτος συνδικαλισμός (άρα σκάσε κ δούλευε)Όταν λέω μέτρο, εννοώ όχι στους πακιστανικούς μισθούς των εργατών αλλά όχι και στους γαλλικούς.
Ο συνδικαλισμός βλάπτει την υγεία γενικώς
-
Όταν λέω μέτρο, εννοώ όχι στους πακιστανικούς μισθούς των εργατών αλλά όχι και στους γαλλικούς.
...θεωρείς ότι τηρήται αυτό με την μετεγκατάσταση των εργοστασίων στις χώρες αυτές...;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τους Κινέζους που τα καναν λίμπα γιατί πωλούνται ιαπωνικά προιόντα στην χώρα τους, τους είδατε στις ειδήσεις...;Ποιοι οι ΚΙΝΕΖΟΙ...
Υπάρχει έχθρα μεταξύ των δύο λαών, από αρχαιοτάτων χρόνων. Έχω γνωρίσει κινέζους και γιαπωνέζους, και μάλιστα από τα 'ανώτερα' κοινωνικά στρώματα, και δε συμπαθιούνται καθόλου. Φαντάσου ο αμόρφωτος κόσμος της Κίνας πώς σκέφτεται.
Όσο για τις απολύσεις που γράφτηκε πιο πάνω, καλώς η κακώς αυτός είναι ο Ιαπωνικός τρόπος σκέψης. Δουλεύεις σαν σκυλί? Όλα καλά. Δουλεύεις έστω και ελάχιστα λιγότερο από σκυλί? Απολύεσαι. Μην ξεχνάμε ότι αυτή η φιλοσοφία τους ανέβασε εκεί που είναι, μέσα σε ελάχιστα (σχετικά) χρόνια αφότου υπέγραψαν ταπεινωτική ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους τομείς συνθηκολόγηση με τους συμμάχους το 1945, και αφότου ΟΛΗ η βαριά τους βιομηχανία είχε μετατραπεί σε βιομηχανία πολεμικού υλικού και τελικά ισοπεδώθηκε από τους βομβαρδισμούς.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Όταν λέω μέτρο, εννοώ όχι στους πακιστανικούς μισθούς των εργατών αλλά όχι και στους γαλλικούς.
...θεωρείς ότι τηρήται αυτό με την μετεγκατάσταση των εργοστασίων στις χώρες αυτές...;
ΟΧΙ, αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα των παράλογων απαιτήσεων των Ευρωπαίων εργατών.
Επίσης, αυτό είναι το καλό του ανταγωνισμού, σε ότι αφορά εμάς τους πελάτες, **αλλά και **τις καινούριες χώρες που σιγά σιγά αναπτύσσονται, χάρη στις πολυεθνικές που στήνουν τα εργοστάσιά τους εκεί
-
ΟΧΙ, αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα των παράλογων απαιτήσεων των Ευρωπαίων εργατών.
Επίσης, αυτό είναι το καλό του ανταγωνισμού, σε ότι αφορά εμάς τους πελάτες, **αλλά και **τις καινούριες χώρες που σιγά σιγά αναπτύσσονται, χάρη στις πολυεθνικές που στήνουν τα εργοστάσιά τους εκεί
...διογκώνοντας την ανεργία στην Ευρώπη.
Ηδη καλπάζει σε Γερμανία, Αγγλία...
-
Γι' αυτό άλλωστε και οι αυτοκινητοβιομηχανίες αρχίζουν και μεταφέρουν αλλού τα εργοστάσια.1ο)Μιας και δεν έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου καλό θα είναι να είσαι λίγο φειδωλός σε αυτά που γράφεις και λιγότερο προκλητικός.
2ο) Η Liberasion είναι τόσο αριστερή όσο το..'Βήμα'
3ο) Δεν παιρνεις την Καλομοίρα να πάτε καμια βόλτα με τη Μάστανγκ;;
TOYOTA = H ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ