-
Ο χρήστης predator έγραψε:
perimenw antiriseisΝομίζω πως τα λες πολύ σωστά και δεν έχω προσωπικά καμία αντίρρηση, αλλά (για να πω κι εγώ κάτι) νομίζω πως η σωστή μετάφραση του 'wake' είναι 'απόρρους' και όχι 'ομόρρους'.
-
perimenw antiriseis
Συμφωνώ και εγώ. Αυτό που περιέγραψα για τις μεγάλες λακούβες και τα μαλακά ελατήρια ήταν πολύ απλοϊκό, αλλά ισχύει.
-
giafto maresei na diabazw sto forum
akouw kainourgies idees...h aerotomh prokalei katothisi afth perna stous troxous me idia mesh timh alla pithanws se kimatomorfh an o dromos exei anomalies (opote ta elathria sysswrevoun kai epaneleftheronoun energia me apotelesma na askoun dynameis me oloklhrwma fysika 0).
Και εμένα μου αρέσει να διαβάζω καινούργιες ιδέες, αλλά όχι στα greeklish γιατί μας βγαίνουν τα μάτια.
Λοιπόν για το post που τα ξεκίνησε όλα, ναι, έτσι όπως το έγραψα είναι λάθος! Και βέβαια η δύναμη δεν 'καταναλώνεται' όπως η ενέργεια. Απλώς προσπαθούσα να εξηγήσω την (σωστή )αίσθηση που είχα ότι δεν μεταφέρεται σταθερή η downforce στον τροχό, λόγω της συμπίεσης και της εκτόνωσης της ανάρτησης (ο finlandos το υποψιάστηκε).Γράφοντας βιαστικά το περιέγραψα ελλειπώς και οδηγήθηκα και σε λάθος έκφραση (μπράβο στον catalyst που το πρόσεξε πρώτος).
Όσο για τα μοντέλα, ακόμα και στην περίπτωση που η αρνητική άντωση είνα μεγαλύτερη του βάρους σε κάποιες ταχύτητες, δεν χρειάζεται 'πιο γερό και άρα πιο βαρύ σασί'. Το ίδιο σασί αντέχει οποιαδήποτε τιμή αρνητικής άντωσης από τη στιγμή που δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να βρίσκει κάτω, και οι βάσεις του καπακιού έχουν στοιχειώδη αντοχή.
Η πραγματική αιτία είναι ο δεύτερος λόγος που είπες, ότι δηλαδή η στήριξη γίνεται στις πλήμνες για να μην συμπιέζει η αρνητική άντωση την ανάρτηση και αλλάζει τα χαρακτηριστικά λειτουργίας της. Επίσης θα πρόσεθετα ότι με αυτό τον τρόπο η αρνητική άντωση μεταφέρεται στον τροχό με πολύ λιγότερες διακυμάνσεις. -
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
perimenw antiriseis
Νομίζω πως τα λες πολύ σωστά και δεν έχω προσωπικά καμία αντίρρηση, αλλά (για να πω κι εγώ κάτι) νομίζω πως η σωστή μετάφραση του 'wake' είναι 'απόρρους' και όχι 'ομόρρους'.
sygnwmh re paidia alla to forum einai 4troxoi
oxi 4koupia h 4pania h 4 katartiaoi dyo oroi shmainoun to idio
mono pou o prwtos xrhsimopoieitai apo mhxanologous nafphgous enw o defteros apo mhxanologous aftokinhtwn -
Και η δύναμη προς τα κάτω που προκαλεί μια αεροτομή ονομάζεται άνωση και όχι άντωση (άντωση ονομάζεται η υδροστατική δύναμη που ασκεί το υγρό όταν βυθιστεί μέσα του και είναι ίση με το βάρος του εκτοπιζόμενου υγρού, ανεξάρτητη ταχύτητας)
Μια αεροτομή ιδανικά προκαλεί μεγάλη άνωση (δύναμη προς τα κάτω) και μηδενική αντίσταση. Ιδανικά, γιατί στην πραγματικότητα θα έχει αντίσταση άρα η τελική θα είναι μικρότερη εκτός αν βελτιώνει τη ροή του αέρα τόσο καλά πίσω απο το αυτοκίνητο που βελτιώνει την αεροδυναμική του. Αλλά αυτό δεν το κάνουν οι αεροτομές του εμπορίου που προσφέρονται για διακόσμηση.
Επίσης, σε ένα συμβατικό αυτοκίνητο είναι πολύ μικρή η άνωση που προκαλούν οπότε δεν προσφέρουν και τίποτα, μπορεί να είναι και επικίνδυνο τελικά το να είναι αποδοτικές αφού (προαναφέρθηκε) αλλάζουν το στήσιμο του αυτοκινήτου, αν το κέντρο βάρους του είναι μπροστά τότε θα είχαμε...σούζες -
Το μεγαλυτερο ξεθαψιμο ever?
-
Ο χρήστης nosferatu_gr έγραψε:
Το μεγαλυτερο ξεθαψιμο ever?Καλή προσπάθεια, αλλά ούτε κατά διάνοια!
Το 2001, το Google αγόρασε το αρχείο USENET του Deja News και έβγαλε δημόσια μια λίστα με τα πιο ιστορικά μηνύματα. Κάποιος τότε απάντησε σεαυτό το μήνυμα (από το 1991) που τελείωνε 'Read this posting again, please. Thank you.' γράφοντας 10 χρόνια μετά 'OK, can I stop now?'
Αεροτομές....