-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Η Σούπερ Αμόλυβδη της Shell από τη V-Power Racing έχουν διαφορά πέρα από το πρόσθετο που διατηρεί καθαρό τον κινητήρα; Λογικά δεν έχουν τα ίδια οκτάνια; Όπως η Απλή Αμόλυβδη και η σκέτη V-Power;Στις μεγάλες ευθείες και τα ραντάρ να παραμονεύουν, παίζοντας με την κατανάλωση και το trip computer είναι η μόνη ευχάριστη ενασχόληση.
Άρα δεν είμαι ο μόνο που παίζει με την κατανάλωση στα μεγάλα ταξίδια...
Πάντως ένας Φινλανδός μου είπε ότι έκανε 1090km με ένα ρεζερβουάρ (65lt) με την 320 diesel του ( -
ckosm. Το εχω αγορασει Σεπτεμβριο 2001.
Καλα λαστιχα τα Τ1S με τα εξης μειονεκτηματα.
Θορυβωδη.
Φθορα στην πιεσμενη οδηγηση ιδιαιτερα στα πλαινα.
Αναπηδησεις του μπροστινου μερους στο χασιμο της προσφυσης.
Τα αλλαξα αφου σχεδον τα ελιωσα στους 11 μηνες.
Τα καλα χαρακτηριστικα που λενε οτι εχουν (προσφυση σε φρεναρισμα στο
βρεγμενο) δεν ετυχε να τα δοκιμασω.
Τωρα εχω Matador (Τσεχικα, ασορτι με το αμαξι!) τα οποια βρισκω ισοδυναμα
στην προσφυση (και σε βρεγμενο δρομο, αν και δεν θυμαμαι πια αν ηταν
λιγο καλυτερα τα ΤΟΥΟ). Παντως εχουν λιγοτερη φθορα και λιγοτερο
θορυβο κυλισης.TGD:Ναι και εμενα μου εχει μου εχει γινει εμμονη ιδεα το καταναλωσιμετρο
(εως εφιαλτης μεχρι να βγω απο την πολη!)
Δεν το κοιταω (παρα μονο στο τελος) στα ορεινα στροφιλικια!!!
Πλακα θα ειχε μια κοντρα οικονομιας.... -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Με το Ιμπιζάκι μου (χιλιάρι) πήγα Φρανκφούρτη (Bad Homburg) Λουγκάνο (680 χιλιόμετρα μαζί με κάποιες άλλες βόλτες που έκανα τριγύρω με την ίδια βενζίνη) διαρκώς με τελική ταχύτητα. Αυτό σημαίνει 150-160 στο κοντέρ (145 δηλώνει ο κατασκευαστής). Έκοψα στα σύνορα (να μην με συλλάβουν!!) και στο τούνελ του Σαν Γκοτάρντο (το μεγαλύτερο σε μήκος στην Ευρώπη, 17+χιλιόμετρα) που είναι τίγκα στην κάμερα (για παρακολούθηση όμως). Εκεί πήγαινα με 110 (όριο 80) μέχρι που στο τέλος έπιασα το μπροστινό μου κονβόι που πήγαινε με 100!Πρέπει να έχεις το Θεό μπάρμπα που έκανες τέτοιες παρανομίες στην ελβετία και δε σε πήγανε στο ελβετικό κάτεργο! Κι εγώ στην αρχή το πατούσα είναι η αλήθεια (αν και το Clio 1.9 diesel ήταν πιο αργό κι από ταινία του Αγγελόπουλου), αλλά σύντομα επέστρεψα στη νομιμότητα: συγκεκριμένα, μόλις μου απέστειλαν ταχυδρομικά μια κλήση 250 CHF (50000 δρχ τότε) επείδη πέρασα ένα κόκκινο στη Ζυρίχη 0.7 δευτερόλεπτα αφού έγινε κόκκινο (είχε κάμερα το γ@&$#). Μετά από αυτό πήγαινα μονίμως με 80 στο επαρχιακό και 120 στην Autobahn.
Στο Gotthard πάντως είχε φοβερό μποτιλιάρισμα, οπότε αντί να περάσω μέσα από το βουνό προτίμησα να πάω από πάνω!
-
Ο χρήστης christos έγραψε:
Dyskolo na to pistepsw 7lt/100. Alla ti prosferei h Shell VPR apo tin empeireia sas?
Tin ebala kai egw me skopo na meiwsw ligo to 8orybo sto ta3idi.
Για το θόρυβο δεν παρατήρησα κάποια διαφορά.
Αυτό που όντως φαίνεται (αν και όχι έντονα) είναι το τράβηγμα στις υψηλές στροφές. Επίσης η οικονομία. Βέβαια εν τω μεταξύ έχει ανοίξει και ο κινητήρας, οπότε είναι λογικό να παρατηρούνται διαφορές.
Οι παραπάνω διαφορές διαπιστώθηκαν μεταξύ της super unleaded Shell (υπάρχει ακόμα;) και της Vpr από το ίδιο πρατήριο. Ενδεχομένως οι διαφορές από την απλή αμόλυβδη να είναι μεγάλες. Τώρα αν δικαιολογείται το κόστος της, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Κάποια στιγμή θα ξαναβάλω Super Unleaded για να δω.
Όσο για την κατανάλωση, η τιμή 7lt/100Km έχει επιτευχθεί πολλές φορές στην ίδια διαδρομή 300 χλμ (την κάνω συχνά). Στις μεγάλες ευθείες και τα ραντάρ να παραμονεύουν, παίζοντας με την κατανάλωση και το trip computer είναι η μόνη ευχάριστη ενασχόλησηΓιά την V-Power Racing 99+ όντως ο θόρυβος του κινητήρα γίνεται ποιό διακριτικός και επίσης το σφύριγμα του turbo ακούγεται πιό υψίσυχνο .
Τώρα σχετικά με απόδοση, υπάρχει προσφατο εκτεταμένο test σε περιοδικό (POWER) που συνέκρινε σε διάφορα αυτοκίνητα (από 1400 μέχρι 2000 cc με κινητήρες υψηλής τεχνολογίας ατμοσφαιρικούς ή turbo, βελτιωμένα και μή) έδειξε κέρδος σε ισχύ και σε κάποιες από τις επιδόσεις κυρίως στα υπερτροφοδοτούμενα και βελτιωμένα μοντέλα από 4-8%.
Βέβαια γιά τα 7 lt/100 Km μου φαίνεται κάπως υπεραισιόδοξο, αλλά ενδέχεται να συμβαίνει. Με πολύ συντηρητική οδήγηση (110-130 Km/h και χωρίς απότομες επιταχύνσεις)στον Εθνικό δρόμο, με Octavia 1.8T-ABT 2WD, δεν έχω κατορθώσει να πέσω κάτω από 8-8.5 lt/100 km. Βέβαια εδώ θα πρέπει να σκεφθούμε ότι το Leon 1.8T του φίλου μας Christos είναι σχετικά 'normal', αν και από όσο ξέρω η πραγματική του ιπποδύναμη φθάνει περί τους 195 ίππους.Chris
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Με το Ιμπιζάκι μου (χιλιάρι) πήγα Φρανκφούρτη (Bad Homburg) Λουγκάνο (680 χιλιόμετρα μαζί με κάποιες άλλες βόλτες που έκανα τριγύρω με την ίδια βενζίνη) διαρκώς με τελική ταχύτητα. Αυτό σημαίνει 150-160 στο κοντέρ (145 δηλώνει ο κατασκευαστής). Έκοψα στα σύνορα (να μην με συλλάβουν!!) και στο τούνελ του Σαν Γκοτάρντο (το μεγαλύτερο σε μήκος στην Ευρώπη, 17+χιλιόμετρα) που είναι τίγκα στην κάμερα (για παρακολούθηση όμως). Εκεί πήγαινα με 110 (όριο 80) μέχρι που στο τέλος έπιασα το μπροστινό μου κονβόι που πήγαινε με 100!
Πρέπει να έχεις το Θεό μπάρμπα που έκανες τέτοιες παρανομίες στην ελβετία και δε σε πήγανε στο ελβετικό κάτεργο! Κι εγώ στην αρχή το πατούσα είναι η αλήθεια (αν και το Clio 1.9 diesel ήταν πιο αργό κι από ταινία του Αγγελόπουλου), αλλά σύντομα επέστρεψα στη νομιμότητα: συγκεκριμένα, μόλις μου απέστειλαν ταχυδρομικά μια κλήση 250 CHF (50000 δρχ τότε) επείδη πέρασα ένα κόκκινο στη Ζυρίχη 0.7 δευτερόλεπτα αφού έγινε κόκκινο (είχε κάμερα το γ@&$#). Μετά από αυτό πήγαινα μονίμως με 80 στο επαρχιακό και 120 στην Autobahn.
Στο Gotthard πάντως είχε φοβερό μποτιλιάρισμα, οπότε αντί να περάσω μέσα από το βουνό προτίμησα να πάω από πάνω!
Είχα κάνει τόσες φορές τη διαδρομή, που ήξερα απέξω τις κάμερες. Φρενάριζα για 200 μέτρα 3 φορές στο ταξίδι (φοβού τη Λυκέρνη!!). Μια φορά που φρενάρισα ο Γερμαναράς ο ξερόλας (ναι, υπάρχουν και Γερμανοί τέτοιοι) μόλις με είδε να φρενάρω το πάτησε. Και... τσικ τσικ! Άστραψε κόκκινο δύο φορές, τόσο έντονα που ο Γερμαναράς τα έκανε πάνω του και έκανε φρένα πανικού. Τον προσπέρασα γελώντας (όπως ήμουν, πρακτικά είμασταν ακόμα δίπλα δίπλα). ΔΕΝ με ακολούθησε!!
Πάντως η τακτική είναι να ακολουθείς παρανόμως γρήγορα αυτοκίνητα σε απόσταση 100 μέτρων. Αν δεις αστραπή ΦΡΕΝΟ. ΔΕΝ είναι για σένα!!!
Όσο για το κόκκινο... Πήγαινες γυρεύοντας... Στην Ελβετία κάνουν φρένα σχεδόν πανικού στο κίτρινο... Βλέπεις πριν το πράσινο ανάβει κοκκινοπορτοκαλί (και τα 2 μαζί) οπότε όλοι ξεκινούν. Έτσι αν περάσεις 0,1 δευτερόλεπτα κόκκινο είναι ήδη επικίνδυνο...
Το σκεπτικό είναι πως 0,7 δευτερόλεπτα με 60 χ.α.ώ. είναι 17 μέτρα, οπότε μαζί με τον χρόνο του κίτρινου είχες plenty of time να φρενάρεις...
Εκεί τα φανάρια ΧΩΡΙΣ κάμερα είναι τα λιγότερα...
Στην Γερμανία είχα το Blitzkontrolle! Ραδιόφωνο που ειδοποιούσε για όλα τα σημεία όπου es blitzt, φωτογραφίζουν δηλαδή. Απίστευτο, αλλά είχαν ραντάρ σε κατοικημένη περιοχή. Εκεί τα όρια είναι 30 και σε γράφουν με 35-40. Εδώ σε γράφουν με 110 σε αυτοκινητόδρομο...
Επίσης υπήρχε σελίδα στο ίντερνετ (για Γερμανία) που έδινε όλα τα ραντάρ στο κρατίδιο Hessen. Πριν φύγουμε από την δουλειά λοιπόν, τι κάνουμε;;
-
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
Γιά την V-Power Racing 99+ όντως ο θόρυβος του κινητήρα γίνεται ποιό διακριτικός και επίσης το σφύριγμα του turbo ακούγεται πιό υψίσυχνο .
Τώρα σχετικά με απόδοση, υπάρχει προσφατο εκτεταμένο test σε περιοδικό (POWER) που συνέκρινε σε διάφορα αυτοκίνητα (από 1400 μέχρι 2000 cc με κινητήρες υψηλής τεχνολογίας ατμοσφαιρικούς ή turbo, βελτιωμένα και μή) έδειξε κέρδος σε ισχύ και σε κάποιες από τις επιδόσεις κυρίως στα υπερτροφοδοτούμενα και βελτιωμένα μοντέλα από 4-8%.
Βέβαια γιά τα 7 lt/100 Km μου φαίνεται κάπως υπεραισιόδοξο, αλλά ενδέχεται να συμβαίνει. Με πολύ συντηρητική οδήγηση (110-130 Km/h και χωρίς απότομες επιταχύνσεις)στον Εθνικό δρόμο, με Octavia 1.8T-ABT 2WD, δεν έχω κατορθώσει να πέσω κάτω από 8-8.5 lt/100 km. Βέβαια εδώ θα πρέπει να σκεφθούμε ότι το Leon 1.8T του φίλου μας Christos είναι σχετικά 'normal', αν και από όσο ξέρω η πραγματική του ιπποδύναμη φθάνει περί τους 195 ίππους.Chris
Ξέχασα να αναφέρω ότι αυτή η κατανάλωση επιτυγχάνεται με τον κλιματισμό συνεχώς ανοιχτό. Ισως το χειμώνα να μπορεί να κατέβει και πιο χαμηλά. Σε σχέση με το Octavia, είναι λίγο πιο μειωμένο το βάρος και ίσως το εξατάχυτο κιβώτιο να παίζει το ρόλο του. (3000 στροφές 130 χλμ). Αλήθεια στο Octavia τι ισχύει?
-
Ο χρήστης christos έγραψε:
Ξέχασα να αναφέρω ότι αυτή η κατανάλωση επιτυγχάνεται με τον κλιματισμό συνεχώς ανοιχτό. Ισως το χειμώνα να μπορεί να κατέβει και πιο χαμηλά. Σε σχέση με το Octavia, είναι λίγο πιο μειωμένο το βάρος και ίσως το εξατάχυτο κιβώτιο να παίζει το ρόλο του. (3000 στροφές 130 χλμ). Αλήθεια στο Octavia τι ισχύει?Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να σου πω ακριβώς, γιατί μετά το ΑΒΤ καταναλώνει περισσότερο. Το 6-7 lt/100 Km ήταν εύκολη υπόθεση με 110-130 Κm/h και 5η στο κιβώτιο. Βέβαια λόγω 5-τάχυτου οι σχέσεις στο Octavia είναι πιό αραιά διατεταγμένες, ενώ στο Leon λόγω 6-τάχυτου πιό κοντές.
Νομίζω όμως ότι στο θέμα του βάρους (άδειο αυτοκίνητο κατα ΙSO) το 2WD Leon (1320 Kg) έιναι βαρύτερο του Octavia 1.8T (1260 Κg) (?)Chris
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Επίσης υπήρχε σελίδα στο ίντερνετ (για Γερμανία) που έδινε όλα τα ραντάρ στο κρατίδιο Hessen. Πριν φύγουμε από την δουλειά λοιπόν, τι κάνουμε;;Για του λόγου το αληθές, ιδού τα ραντάρ στο Hessen αυτήν την στιγμή (δεν απεικονίζονται σωστά τα Ούμλαουτ και το διπλό S)
Die aktuellsten Blitzer vom 01.11.2002
In Kassel-Wolfsanger, auf der Fuldatalstraίe, aus einem weiίen MercedesAuf der A 5, Darmstadt in Richtung Heidelberg, am Darmstδdter Kreuz
In Bruchkφbel, auf dem Kinzigheimer Weg, in Hφhe eines Einkaufszentrum
In Wetzlar, auf der Bergstraίe, stadtauswδrts
Auf der B 3, am Ortseingang von Jesberg, aus Kassel kommend
In Hanau, auf der Landstraίe, stadteinwδrts, kurz nach einer Gδrtnerei
Το καλύτερο;
Η αστυνομία ΞΕΡΕΙ πως υπάρχει αυτή η ειδοποίηση και δεν την ενδιαφέρει, αφού θέλει να γράψει τους επικίνδυνους στα επικίνδυνα σημεία. Αν συνετιστείς ΠΡΙΝ το πρόστιμο, το ίδιο τους κάνει!!!
SEAT Toledo 1.8 Turbo 180 HP