Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Με το Ιμπιζάκι μου (χιλιάρι) πήγα Φρανκφούρτη (Bad Homburg) Λουγκάνο (680 χιλιόμετρα μαζί με κάποιες άλλες βόλτες που έκανα τριγύρω με την ίδια βενζίνη) διαρκώς με τελική ταχύτητα. Αυτό σημαίνει 150-160 στο κοντέρ (145 δηλώνει ο κατασκευαστής). Έκοψα στα σύνορα (να μην με συλλάβουν!!) και στο τούνελ του Σαν Γκοτάρντο (το μεγαλύτερο σε μήκος στην Ευρώπη, 17+χιλιόμετρα) που είναι τίγκα στην κάμερα (για παρακολούθηση όμως). Εκεί πήγαινα με 110 (όριο 80) μέχρι που στο τέλος έπιασα το μπροστινό μου κονβόι που πήγαινε με 100!
Πρέπει να έχεις το Θεό μπάρμπα που έκανες τέτοιες παρανομίες στην ελβετία και δε σε πήγανε στο ελβετικό κάτεργο! Κι εγώ στην αρχή το πατούσα είναι η αλήθεια (αν και το Clio 1.9 diesel ήταν πιο αργό κι από ταινία του Αγγελόπουλου), αλλά σύντομα επέστρεψα στη νομιμότητα: συγκεκριμένα, μόλις μου απέστειλαν ταχυδρομικά μια κλήση 250 CHF (50000 δρχ τότε) επείδη πέρασα ένα κόκκινο στη Ζυρίχη 0.7 δευτερόλεπτα αφού έγινε κόκκινο (είχε κάμερα το γ@&$#). Μετά από αυτό πήγαινα μονίμως με 80 στο επαρχιακό και 120 στην Autobahn.

Στο Gotthard πάντως είχε φοβερό μποτιλιάρισμα, οπότε αντί να περάσω μέσα από το βουνό προτίμησα να πάω από πάνω!
Είχα κάνει τόσες φορές τη διαδρομή, που ήξερα απέξω τις κάμερες. Φρενάριζα για 200 μέτρα 3 φορές στο ταξίδι (φοβού τη Λυκέρνη!!). Μια φορά που φρενάρισα ο Γερμαναράς ο ξερόλας (ναι, υπάρχουν και Γερμανοί τέτοιοι) μόλις με είδε να φρενάρω το πάτησε. Και... τσικ τσικ! Άστραψε κόκκινο δύο φορές, τόσο έντονα που ο Γερμαναράς τα έκανε πάνω του και έκανε φρένα πανικού. Τον προσπέρασα γελώντας (όπως ήμουν, πρακτικά είμασταν ακόμα δίπλα δίπλα). ΔΕΝ με ακολούθησε!!
Πάντως η τακτική είναι να ακολουθείς παρανόμως γρήγορα αυτοκίνητα σε απόσταση 100 μέτρων. Αν δεις αστραπή ΦΡΕΝΟ. ΔΕΝ είναι για σένα!!!
Όσο για το κόκκινο... Πήγαινες γυρεύοντας... Στην Ελβετία κάνουν φρένα σχεδόν πανικού στο κίτρινο... Βλέπεις πριν το πράσινο ανάβει κοκκινοπορτοκαλί (και τα 2 μαζί) οπότε όλοι ξεκινούν. Έτσι αν περάσεις 0,1 δευτερόλεπτα κόκκινο είναι ήδη επικίνδυνο...
Το σκεπτικό είναι πως 0,7 δευτερόλεπτα με 60 χ.α.ώ. είναι 17 μέτρα, οπότε μαζί με τον χρόνο του κίτρινου είχες plenty of time να φρενάρεις...
Εκεί τα φανάρια ΧΩΡΙΣ κάμερα είναι τα λιγότερα...
Στην Γερμανία είχα το Blitzkontrolle! Ραδιόφωνο που ειδοποιούσε για όλα τα σημεία όπου es blitzt, φωτογραφίζουν δηλαδή. Απίστευτο, αλλά είχαν ραντάρ σε κατοικημένη περιοχή. Εκεί τα όρια είναι 30 και σε γράφουν με 35-40. Εδώ σε γράφουν με 110 σε αυτοκινητόδρομο...
Επίσης υπήρχε σελίδα στο ίντερνετ (για Γερμανία) που έδινε όλα τα ραντάρ στο κρατίδιο Hessen. Πριν φύγουμε από την δουλειά λοιπόν, τι κάνουμε;;