-
Ο χρήστης ttcq έγραψε:
Φιλε ckosm παρακολουθω παντα τα :
RS4.org
RS6.com
GermanCarFans.com
Audiworld.com
http://195.241.99.177/Audi news site
vwvortex
20VTurbo
και ειμαι συνηθως στο tt-forum.co.uk.
Σε ολα τα ανωτερω μπορεις να βρεις κατα καιρους πολυ χρησιμες
πληροφοριες για τον 1.8Τ και οχι μονο για Αudi, γιατι απο την στιγμη που
ολοι μοιραζομαστε σχεδον την ιδια πλατφορμα οτι ισχυει για τον ενα πολυ
πιθανο να ισχυει για ολους. Νομιζω οτι καλο θα ειναι να τα
παρακολουθουν ολοι οι 1.8Τers.
Βεβαια τα RS4, RS6 ειναι διαφορετικη περιπτωση.Οπως πιθανο να καταλαβες εχω το ΤΤ quattro
ttcq - tt coupe quattro.
Αν καταλαβα καλα εχεις το Octavia 2wd??Φίλε ttcq μπράβο και σε ευχαριστώ για τα sites. Aχ αυτό το Αudi TT quattro κάθε φορά που το βλέπω στο δρόμο με πιάνει ο αυχένας μου γιά να το κοιτάζω... Εχεις μήπως αυτό με τα 225hp?
Nαι, εγώ έχω το Octavia 2wd-1.8T-ABT με sport ανάρτηση και φρένα από Octavia RS (vented front-rear), που είναι νομίζω ίδια με του TT quattro.
Chris
-
Ο χρήστης Fast@Safe έγραψε:
λοιπόν.... βρήκα τις ενδείξεις για το climatronic αλλά στα γερμανικά ...... αν μπορεί κανείς να τα μεταφράσει θα του χρωστάω χάρηOnBoard Diagnose
Aktivierung : Die Einleitung der HELLA-Diagnose geschieht durch gleichzeitiges Betδtigen der Tasten 'ECON, SW-, FAN-' . Mittels der Temperaturtasten (SW+/-) werden die Diagnosekanal hoch- bzw. her-untergezδhlt. Die -grau unterlegten- Kanδle kφnnen όber die Geblδsetasten (FAN+/-) eingefroren werden.
DIAG.-KANAL ANGEZEIGTE GROESSE DIMENSION
0 Programmnummer Dig.
1 Innentemperatur °C
2 Sonnenintensitδt verzφgert * 10 W/m2
3 Sonnenintensitδt * 10 W/m2
4 Auίentemp. verzφgert °C
5 Auίentemp. Stoίstange °C
6 Auίentemp. Ansaugkanal °C
7 Ausblastemp. Fuίraum °C
8 Ausblastemp. MAS °C
9 SOLL-Geblδsespg. * 0,1 V
10 IST-Geblδsespg. * 0,1 V
11 SOLL_Temp.-Klappe Dig.
12 SOLL_Zental-Klappe Dig.
13 SOLL_Uml./Staul.-Klappe Dig.
14 SOLL_Fuίr./Def.-Klappe Dig.
15 Motorlaufzeit S
16 Fahrgeschwindigkeit km/h
17 START_AP Dig.
18 Uml./Frischluft-Schwelle Dig.
19 Kompressor-Aus-Code siehe Anlage
20 PI_STELLMAX Ausbl-Reg. Dig.
21 INT_STELL Ausbl-Reg. Dig.
22 Epsilon Ausbl-Reg. Dig.
23 Ist-Ausblastemp. °C
24 Soll-Ausblastemp. °C
25 - Endanschlag Temp.-Klappe Dig.
26 RMP_Temp.-Klappe Dig.
27 + Endanschlag Temp.-Klappe Dig.
28 - Endanschlag Zentral-Klappe Dig.
29 RMP_Zental-K. Dig.DIAG.-KANAL ANGEZEIGTE GROESSE DIMENSION
30 + Endanschlag Zentral-Klappe Dig.
31 - Endanschlag Uml./Staul.-Klappe Dig.
32 RMP_Uml/Staul.-Klappe Dig.
33 + Endanschlag Uml./Staul.-Klappe Dig.
34 - Endanschlag Fuίr./Def.-Klappe Dig.
35 RMP_Fuίr./Def.-Klappe Dig.
36 + Endanschlag Fuίr./Def.-Klappe Dig.
37 Standzeit Min. (255= kein Telegramm)
38 Kompressor-PWM Dig (0...200)
39 Soll-Verdampfertemp °C
40 Ist-Verdampfertemperatur °C
41 I-Stell Verdampfer Dig.
42 Epsilon Verdampfer Dig.
43 Kδltemitteldruck bar
44 BiLevel/MAS-Schwelle Dig.
45 Motortemperatur °C
46 Ist-Kompressorstrom mA
47 Soll-kompressorstrom mA
48 Kompressor-Max.-Strom mA
49 Kompressordrehzahl 100/min
50 Kόhlerlόfter-Ansteuersignal %
51 Scheibenwischer-Mode 0 = aus; 1 = Intervall; 2 = ein
52 Fdk-Korrektur in Abh. vom Scheibenwischer - Dig.
53 Geblδsespg.-Korrektur in Abh. vom Scheibenw. * 0,1V
54 Grund-Nummer
55 VW-Nummer
56 HELLA-Nummer
57 Test-1
58 Test-2
59 Test-3
60 Test-4έχω βρεί και κάποιες άλλες ενδείξεις αλλά για αρχή νομίζω ότι καλά είμαστε
Φίλε Fast&Safe,
Σε ευχαριστούμε γιά τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες και χαράς το κουράγιο σου γιά το ψάξιμο. Θα το δώσω σε γνωστό γιά μετάφραση!
Τώρα γιά να σας πω την προσωπική μου εμπειρία με το On board diagnostics του Climatronic, σχετικά με την πραγματική ταχύτητα του αυτοκινήτου και το σφάλμα ταχυμέτρου διαπίστωσα τα εξής σε πρόσφατο ταξίδι στον Εθνικό δρόμο:
-
Στα 110 περίπου στο ταχύμετρο αντιστοιχούν 100 πραγματικά, αλλά η ένδειξη του Climatronic ('πραγματική') εξαρτάται πολύ από το αν πατάς εκείνη την ώρα το γκάζι ή αν το αφήνεις (δείχνει διαφορετικά)
-
Τερμάτισα το κοντέρ, 240+ m/h και ενώ το αυτοκίνητο επετάχυνε εμφανώς από τα 230 km/h το Climatronic είχε κολλήσει στο 216 km/h, και κάποια στιγμή άσχετα έδειξε 225 και μετά 230 km/h ενώ το αυτοκίνητο είχε πλέον σταθεροποιήσει ταχύτητα.
Αρα πρέπει να υπάρχει υστέρηση του διαγνωστικού, που πιθανολογώ ότι σχετίζεται με το ηλεκτρονικό γκάζι.
Δεν ξέρω, αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας σε αυτό το θέμα.
Chris
-
-
Φιλε ckosm, ναι ειναι αυτο με τα 225 HP, coupe quattro ειναι παντα 225.
Τα φρενα ειναι 312/256 Front/Rear. Εκανες καλα που τα εβαλες οπως και
την Sport αναρτηση.Το ΤΤ ειναι οντως ωραιο αλλα για τον χαρακτηρα του αυτοκινητου
θελει περισσοτερη δυναμη απο τον κινητηρα και τα φρενα του νομιζω
ειναι ανεπαρκη για τον χαρακτηρα του. Μετα απο εντονη χρηση δεν
προσφερουν τοση σιγουρια, το αυτοκινητο 'μαζευει' πολλα χιλιομετρα
πολυ γρηγορα. Σκεφτομαι να τα αλλαξω με μεγαλυτερους δισκους.
Και μην νομιζεις οτι το παιζω γρηγορος, αλλα μετα τον πρωτο καιρο
συμβιωσης αρχιζεις και θελεις ολο και κατι παραπανω...Θα το ανακαλυψεις
και εσυ, απο την στιγμη που εχεις την σπορ αναρτηση και καλα φρενα
θα ξεθαρευεις στον δρομο, στο στροφιλικι θα πηγαινεις ολο και πιο
γρηγορα και τοτε καποια στιγμη θα θελησεις περισσοτερη δυναμη...
....ε και τοτε θα αρχισεις να ψαχνεσαι με την ΑΒΤ, ΜΤΜ κλπ..κλπ.. -
Ο χρήστης ttcq έγραψε:
Φιλε ckosm, ναι ειναι αυτο με τα 225 HP, coupe quattro ειναι παντα 225.Τα φρενα ειναι 312/256 Front/Rear. Εκανες καλα που τα εβαλες οπως και
την Sport αναρτηση.Το ΤΤ ειναι οντως ωραιο αλλα για τον χαρακτηρα του αυτοκινητου
θελει περισσοτερη δυναμη απο τον κινητηρα και τα φρενα του νομιζω
ειναι ανεπαρκη για τον χαρακτηρα του. Μετα απο εντονη χρηση δεν
προσφερουν τοση σιγουρια, το αυτοκινητο 'μαζευει' πολλα χιλιομετρα
πολυ γρηγορα. Σκεφτομαι να τα αλλαξω με μεγαλυτερους δισκους.
Και μην νομιζεις οτι το παιζω γρηγορος, αλλα μετα τον πρωτο καιρο
συμβιωσης αρχιζεις και θελεις ολο και κατι παραπανω...Θα το ανακαλυψεις
και εσυ, απο την στιγμη που εχεις την σπορ αναρτηση και καλα φρενα
θα ξεθαρευεις στον δρομο, στο στροφιλικι θα πηγαινεις ολο και πιο
γρηγορα και τοτε καποια στιγμη θα θελησεις περισσοτερη δυναμη...
....ε και τοτε θα αρχισεις να ψαχνεσαι με την ΑΒΤ, ΜΤΜ κλπ..κλπ..Eχεις απόλυτο δίκιο. Είδωμεν, ο καιρός και η 'τσέπη' φυσικά θα δείξουν...
Νομίζω ότι στην περίπτωσή σου ο ΜΤΜ είναι η σοφή και ενδεδειγμένη λύση γιά φρένα και κινητήρα. Βέβαια οι τιμές είναι λίγο τσουχτερές, αλλά έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Τώρα ο ΑΒΤ στην Ελλάδα εκπροσωπείται ανεπαρκώς νομίζω, και μόνο γιά μιά μικρή βελτίωση, όπως αυτή που έκανα στο Octavia (από 150-->193 hp). Δεν το ξέρω αλλά η Audi (Karenta) συνεργάζεται πλεόν με τον ABT? Δεν το νομίζω.
Chris
-
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΑΓΚΕΣ,ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΟΧΟΣ ΕΝΟΣ 1800 Τ 4Χ4 ΑΒΤ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗ ΣΤΑ 7000 ΧΛΜ,ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ 10000,ΟΛΑ ΚΑΛΑ.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΟΥ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΙΨΗ ΡΟΠΗΣ ΧΑΜΗΛΑ,ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ
ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ,ΟΙ ΚΛΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΕΣ(ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ)ΑΝ ΣΥΝΙΘΙΣΕΙΣ.ΧΩΡΙΣ ΕSP ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ ΦΟΒΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΟΥΤΡΑ,ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ!ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ SUBARU OYTE EVO,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΑΡΕΙ,ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ! -
Φιλε ckosm. εχει ακουσθει οτι η ΑΒΤ θα περασει στην Skoda Hellas σαν
αντιπροσωπευση...γιατι η τωρινη του αντιπροσωπευση οντως κρινεται
ανεπαρκης.Ο 'επισημος' tuner της Audi θεωρειται ο ΜΤΜ αλλα πολλοι βγαζουν chips
για τον 1.8Τ, οπως και ο ΑΒΤ, που 'τρεχει' τα ΤΤ στο DTM.
Τουλαχιστον απο τον ΜΤΜ παιρνεις 1 χρονο εγγυηση και αναγνωριζεται
απο το επισημο service/εγγυηση της αντιπροσωπειας. -
Ο χρήστης MATALIONEN έγραψε:
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΑΓΚΕΣ,ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΟΧΟΣ ΕΝΟΣ 1800 Τ 4Χ4 ΑΒΤ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗ ΣΤΑ 7000 ΧΛΜ,ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ 10000,ΟΛΑ ΚΑΛΑ.
ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ,ΟΙ ΚΛΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΕΣ(ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ)ΑΝ ΣΥΝΙΘΙΣΕΙΣ.ΧΩΡΙΣ ΕSP ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ ΦΟΒΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΟΥΤΡΑ,ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ!ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ SUBARU OYTE EVO,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΑΡΕΙ,ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ!Kαλωσόρισες στο θέμα και μπράβο γιά την εκλογή σου!!!
Η έλλειψη ροπής χαμηλά είναι όντως πιό εμφανής μετά το ΑΒΤ. Σημειωτέον ότι εγώ το είχα και normal γιά 8-9 μήνες πρίν το ΑΒΤ και είδα τη διαφορά στις χαμηλές στροφές. Αλλά εκεί που η ροπή έβγαινε στις 1800 περίπου, τώρα βγαίνει στις 2200 rpm. Πρακτικά μετά τις 2500 στροφές δεν πρέπει να έχεις κανένα πρόβλημα. Η ροπή είναι τέτοια που σε κολλάει στο κάθισμα
Τώρα γιά τις στροφές, όντως στο ολισθηρό οδόστρωμα με ESP εκτός έχει υποστροφή. Eγώ βέβαια έχω το 2WD και άλλαξα ανάρτηση στην αντιπροσωπεία (+χαμήλωμα 3.5cm) μετά το ΑΒΤ. Πραγματικά, το αυτοκίνητο έγινε τραίνο-υποστροφή και κλισεις μηδέν πλεόν , με καλή άνεση.Σίγουρα το αυτοκίνητο δεν είναι Ιmpreza WRX ούτε EVO (και δεν συγκρίνεται), και είναι γεγονός ότι ότι πληρώνεις παίρνεις. Μιλάμε όμως γιά εκδόσεις δρόμου αυτοκινήτων WRC γιά τα πρώτα, και οικογενειακό-πολύ γρήγορο το δεύτερο. Σίγουρα στην τιμή του Octavia 1.8Τ-ABT 4x4 δεν παίρνεις με τίποτα κάτι αντίστοιχο σε επιδόσεις και συμπεριφορά, κατά την προσωπική μου άποψη πάντοτε.
Chris
-
-
Ο χρήστης ttcq έγραψε:
Φιλε ckosm. εχει ακουσθει οτι η ΑΒΤ θα περασει στην Skoda Hellas σαν
αντιπροσωπευση...γιατι η τωρινη του αντιπροσωπευση οντως κρινεται
ανεπαρκης.Ο 'επισημος' tuner της Audi θεωρειται ο ΜΤΜ αλλα πολλοι βγαζουν chips
για τον 1.8Τ, οπως και ο ΑΒΤ, που 'τρεχει' τα ΤΤ στο DTM.
Τουλαχιστον απο τον ΜΤΜ παιρνεις 1 χρονο εγγυηση και αναγνωριζεται
απο το επισημο service/εγγυηση της αντιπροσωπειας.Φίλε ttcq,
Ναι την ΑΒΤ στην Ελλάδα την εκπροσωπεί η ΒΙΑΜΑΡ (SKODA) από αρχές 2002 νομίζω, αλλά και μέχρι πρότινος υπήρχε ΑΒΤ-Karenta, η οποία όμως νομίζω πρόσφατα σταμάτησε. Νομίζω το ότι την ΜΤΜ την αναγνωρίζει η Audi και διατηρεί την εργοστασιακή εγγύηση είναι πολύ καλή περίπτωση.
Γειά χαρά,
Chris
-
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ,ΟΙ ΚΛΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΕΣ(ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ)ΑΝ ΣΥΝΙΘΙΣΕΙΣ.ΧΩΡΙΣ ΕSP ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ ΦΟΒΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΟΥΤΡΑ,ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ!ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ SUBARU OYTE EVO,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΑΡΕΙ,ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ!Kαλωσόρισες στο θέμα και μπράβο γιά την εκλογή σου!!!
Η έλλειψη ροπής χαμηλά είναι όντως πιό εμφανής μετά το ΑΒΤ. Σημειωτέον ότι εγώ το είχα και normal γιά 8-9 μήνες πρίν το ΑΒΤ και είδα τη διαφορά στις χαμηλές στροφές. Αλλά εκεί που η ροπή έβγαινε στις 1800 περίπου, τώρα βγαίνει στις 2200 rpm. Πρακτικά μετά τις 2500 στροφές δεν πρέπει να έχεις κανένα πρόβλημα. Η ροπή είναι τέτοια που σε κολλάει στο κάθισμα
Τώρα γιά τις στροφές, όντως στο ολισθηρό οδόστρωμα με ESP εκτός έχει υποστροφή. Eγώ βέβαια έχω το 2WD και άλλαξα ανάρτηση στην αντιπροσωπεία (+χαμήλωμα 3.5cm) μετά το ΑΒΤ. Πραγματικά, το αυτοκίνητο έγινε τραίνο-υποστροφή και κλισεις μηδέν πλεόν , με καλή άνεση.Σίγουρα το αυτοκίνητο δεν είναι Ιmpreza WRX ούτε EVO (και δεν συγκρίνεται), και είναι γεγονός ότι ότι πληρώνεις παίρνεις. Μιλάμε όμως γιά εκδόσεις δρόμου αυτοκινήτων WRC γιά τα πρώτα, και οικογενειακό-πολύ γρήγορο το δεύτερο. Σίγουρα στην τιμή του Octavia 1.8Τ-ABT 4x4 δεν παίρνεις με τίποτα κάτι αντίστοιχο σε επιδόσεις και συμπεριφορά, κατά την προσωπική μου άποψη πάντοτε.
Chris
γεια σου φιλε μου,εχεις,παρατηρησει τιποτα στην τουρμπινα?εχω την εντυπωση οτι δεν δουλευει γραμικα.δηλαδη,σαν να κανει διακοπες,ρωτησα 2 συνεργεια και μου ειπαν,ο ενας οτι δεν εχει τιποτα,και ο αλλος οτι φταιει η σκαστρα,επειδη ειναι η ιδια με τα 150 αλογα,και δεν αντεχει στα 193,σκεφτομαι να την αλλαξω,ξερεις τιποτα γι'αυτο?
-
Ο χρήστης MATALIONEN έγραψε:
γεια σου φιλε μου,εχεις,παρατηρησει τιποτα στην τουρμπινα?εχω την εντυπωση οτι δεν δουλευει γραμικα.δηλαδη,σαν να κανει διακοπες,ρωτησα 2 συνεργεια και μου ειπαν,ο ενας οτι δεν εχει τιποτα,και ο αλλος οτι φταιει η σκαστρα,επειδη ειναι η ιδια με τα 150 αλογα,και δεν αντεχει στα 193,σκεφτομαι να την αλλαξω,ξερεις τιποτα γι'αυτο?Tι εννοείς ότι δεν δουλεύει γραμμικά η τουρμπίνα. Μήπως σου κάνει εντύπωση ότι την ακούς περισσότερο σε επιτάχυνση (ένα σφύριγμα που είναι πιό έντονο με ανοιχτά παράθυρα το καλοκαίρι π.χ.) καθώς επίσης ακούς και σκασίματα στο άφημα του γκαζιού ή κατά τις αλλαγές ταχυτήτων. Αυτό δεν ακούγεται πρίν τη μετατροπή της ΑΒΤ (έχω μέτρο σύγκρισης πριν και μετά και το λέω).
Τώρα αν φταίει η εργοστασιακή σκάστρα και είναι ελλατωματική, αυτό δεν το ξέρω. Αλλα πρόσεχε σε αλλαγές τέτοιων εξαρτηματων, όπως π.χ. η wastegate, γιατί το πρόγραμμα της ΑΒΤ δουλεύει και μέσω ρύθμισης της wastegate (και πιθανά της σκάστρας), ώστε να αυξάνεται το boost της τουρμπίνας (απλά κρατάει περισσότερο κλειστή την wastegate). Νομίζω ότι το θέμα θέλει λίγο ψάξιμο πρίν κανείς προβεί σε τέτοιες αλλαγές.
Αν ξέρει κανείς κάτι άλλο πάνω στο θέμα ας μας πεί τη γνώμη του.Chris
-
φιλοι ckosm, matalionen
Ενα προβλημα που παρουσιαζει συνηθως ο 1.8Τ ειναι με την Diverter Valve
(δεν ξερω αν ελληνικα λεγεται σκαστρα).Συνισταται αλλαγη με καποια σαν την Forge DV007.
Για αρκετες πληροφοριες και ενδιαφεροντα καλουδια του 1.8Τ : -
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
γεια σου φιλε μου,εχεις,παρατηρησει τιποτα στην τουρμπινα?εχω την εντυπωση οτι δεν δουλευει γραμικα.δηλαδη,σαν να κανει διακοπες,ρωτησα 2 συνεργεια και μου ειπαν,ο ενας οτι δεν εχει τιποτα,και ο αλλος οτι φταιει η σκαστρα,επειδη ειναι η ιδια με τα 150 αλογα,και δεν αντεχει στα 193,σκεφτομαι να την αλλαξω,ξερεις τιποτα γι'αυτο?
Tι εννοείς ότι δεν δουλεύει γραμμικά η τουρμπίνα. Μήπως σου κάνει εντύπωση ότι την ακούς περισσότερο σε επιτάχυνση (ένα σφύριγμα που είναι πιό έντονο με ανοιχτά παράθυρα το καλοκαίρι π.χ.) καθώς επίσης ακούς και σκασίματα στο άφημα του γκαζιού ή κατά τις αλλαγές ταχυτήτων. Αυτό δεν ακούγεται πρίν τη μετατροπή της ΑΒΤ (έχω μέτρο σύγκρισης πριν και μετά και το λέω).
Τώρα αν φταίει η εργοστασιακή σκάστρα και είναι ελλατωματική, αυτό δεν το ξέρω. Αλλα πρόσεχε σε αλλαγές τέτοιων εξαρτηματων, όπως π.χ. η wastegate, γιατί το πρόγραμμα της ΑΒΤ δουλεύει και μέσω ρύθμισης της wastegate (και πιθανά της σκάστρας), ώστε να αυξάνεται το boost της τουρμπίνας (απλά κρατάει περισσότερο κλειστή την wastegate). Νομίζω ότι το θέμα θέλει λίγο ψάξιμο πρίν κανείς προβεί σε τέτοιες αλλαγές.
Αν ξέρει κανείς κάτι άλλο πάνω στο θέμα ας μας πεί τη γνώμη του.Chris
ΔΕΝ ΛΕΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΦΥΡΙΓΜΑ,ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΓΚΑΖΙ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΜΠΙΑΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΣΥΝΕΧΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ.ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΠΙΑΣΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΑΙΣΘΗΤΑ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ,ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΛΑΜΠΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΣΗΣΤΗΜΑ ΣΤΑ ΦΡΕΝΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΗΝΙΤΟ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΦΡΕΝΟΥ,ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ,ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ?
-
Φιλε Ckosm, μου κανει τρομερη εντυπωση που εχασες λιγo τις χαμηλες ροπες!!
Πιστευα οτι τουλαχιστον χαμηλα δεν θα αλλαζε τιποτα (πολυ βασικο
για μενα που τοσο καιρο προσπαθω να καταληξω σε τι μετατροπη θα παω).
Αν συμβαινει αυτο που λες τοτε ισως να'ναι καλυτερα να παω σε μετατροπη
με Κ04 τουρμπινα (οχι του ΤΤ) που ανοιγει περιπου στα ιδια και ανεβαινει
και 240ΗΡ!
Φιλε MATALIONEN:
Ο ελεγχος της πιεσης γινεται μεσω την βαλβιδας Ν75 που ελεγχει την πιεση
που εφαρμοζεται στο wastegate για να παρακαμψει τα καυσαερια. Η 'σκαστρα'
(δεν μπορουμε να το πουμε 'σκαστρα' σε μας, καλυτερα βαλβιδα παρακαμψης ή
Diverter Valve) ειναι μονο για την εκτονωση της πιεσης στο αφημα του γκαζιου.
Καλως την ακους (αρα δουλευει, αλοιμονο αν την ακουγες συνεχεια-θα ειχες διαροες)
πιο ηχηρα, αφου εχει να εκτονωσει μεγαλυτερη πιεση στο αφημα του γκαζιου.
Οι γνωμες διχαζονται για την αλλαγη. Τελευταια οι περισσοτεροι λενε οτι αν
δεν χαλασει αυτη που υπαρχει, να μην γινει αλλαγη εκτος αν εχεις 200Ε για
να παρεις αλλη! Θα κερδισεις (με την καινουρια) μεγαλυτερη αξιοπιστια μακροπροθεσμα,
καλυτερη εμφραξη, και καλυτερη ανταποκριση στο πατημα-αφημα του γκαζιου.
Η εργοστασιακη σκαστρα ισως ειναι απο τα πιο φτηνιαρικα εξαρτηματα ολου του VAG!
Για την μη γραμμικη λειτουργεια εχω ακουσει και εγω για διαφορα προγραμματα
που δεν καταφερνουν να ελεγξουν μεσω της Ν75 σωστα την πιεση του τουρμπο.
O Ckosm αν θυμαμαι καλα, στην δυναμομετρηση του ειχε βρει καποιες ας το
πουμε 'τρυπες' στην εξελιξη της ιπποδυναμης. Αλλου υπαρχουν πιο πολυ
και αλλου λιγοτερο! Συνηθως το 'κομπιασμα' ειναι γυρω στις 3000-3500 revs/min.
Εχει αναπτυχθει ολοκληρη φιλολογια για αυτο το θεμα!!!Φιλε Ckosm:
Ακους την τουρμπινα να σφυριζει διοτι συμφωνα με τους χαρτες που
εχω δει γυριζει με 160.000 revs/min! (αν δεν καταλαβα κατι λαθος).
Επισης μια ερωτηση: Τι αμορτισερ φορας τωρα? Και οταν λες 'καλη ανεση'
μηπως μπορεις να μας δωσεις παραδειγματα για του κο*^δρομους που
εχουμε? (ξεκινα απο Αθηναικους και πηγαινε εξοδους εθνικης (προς τα
πρωτα διοδια Ελευσινας-Αφιδνων- καταλαβαινεις τι εννοω!)ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΛΑΜΠΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΣΗΣΤΗΜΑ ΣΤΑ ΦΡΕΝΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΗΝΙΤΟ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΦΡΕΝΟΥ,ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ,ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ?
Μηπως μπορεις να μας διευκρινησεις τι συστημα ειναι αυτο και τι κανει?
-
ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΛΑΜΠΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΣΗΣΤΗΜΑ ΣΤΑ ΦΡΕΝΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΗΝΙΤΟ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΦΡΕΝΟΥ,ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ,ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ?
Μηπως μπορεις να μας διευκρινησεις τι συστημα ειναι αυτο και τι κανει?[/quote]
φιλε steve,για την μη γραμμικη λειτουργια του turbo(αυτο εννοω και εγω)ισως να φταιει αυτο που λες παντως σε 'μενα ειναι αρκετα αισθητο,και σου δινει την εντυπωση πως χανει δυναμη,σιγουρα θελει ψαξιμο,παντως ο μηχανικος το εντοπισε αμεσως,και πρωτινει αλλαγη,θα το δω!για το αλλο μου ειπε και αυτος οτι υπαρχει ενα συστημα στο αυτοκινητο ωστε οταν πατας δυνατα τα φρενα να κοβει και στροφες στον κινιτηρα,αυτο λεει γιατι πολλοι που φρεναρουν ξαφνικα δεν κατεβαζουν και ταχυτητα για να βοηθουν το φρεναρισμα,ετσι δοιμιουργηται μια καθηστεριση οταν ξαναπατας το γκαζι κατι σαν turbo-lag(?)παντως ειναι αισθητο οταν οδηγεις σε κλειστα κομματια με δυνατα φρενα και κατεβασματα. -
Ναι συμβαινει αυτο που λες, δεν νομιζω οτι ο λογος ειναι για να κατεβαζεις ταχυτητα
και να βοηθας τα φρενα.
Τα σημερινα αμαξια εχουν επαρκη φρενα ως επι το πλειστον! Εγω βεβαια συνεχιζω να
κοβω με ταχυτητα για να τα ξεκουραζω σε συνεχη κατηφορα (μου εχει μεινει
συνηθεια απο το παλιο μου), αλλα σε γρηγορα φρεναρισματα δεν το κανω.
Στο θεμα μας τωρα. Το πεταλ του φρενου εχει τον διακοπτη των πισω φωτων επανω του.
Αν τον προσεξεις θα δεις οτι εχει τεσσερα καλωδια. Δυο ειναι για τα STOP και τα αλλα δυο
σηματοδοτουν στην ECU οτι πατας φρενο.
Δεν χρειαζεται να πατησεις πολυ, ισα να το πατησεις φτανει. Κανε την δοκιμη και θα δεις οτι
αμεσως ο κινητηρας θα κοψει.
Ισως αν τα αποσυνδεσεις να μην γινεται το 'προβλημα' που λες. Δεν το εχω δοκιμασει.
ΔΕΝ πρεπει να τα αποσυνδεσεις ομως αν το αμαξι σου εχει cruise control.
Ελπιζω να βοηθησα... -
Ο χρήστης ttcq έγραψε:
φιλοι ckosm, matalionenΕνα προβλημα που παρουσιαζει συνηθως ο 1.8Τ ειναι με την Diverter Valve
(δεν ξερω αν ελληνικα λεγεται σκαστρα).Συνισταται αλλαγη με καποια σαν την Forge DV007.
Για αρκετες πληροφοριες και ενδιαφεροντα καλουδια του 1.8Τ :Φίλε ttcq,
Ναι η Diverter Valve είναι η 'σκάστρα'. Και αυτή της Forge είναι πολύ καλή από ότι έχω διαβάσει. Σίγουρα δεν υπάρχει πρόβλημα τοποθέτησης της με τη λειτουργία του turbo και πιό συγκεκριμένα τον έλεγχό του από την ECU?
Eυχαριστώ γιά τις πληροφορίες.
Γειά χαρά,
Chris
-
Ο χρήστης steve έγραψε:
Φιλε Ckosm, μου κανει τρομερη εντυπωση που εχασες λιγo τις χαμηλες ροπες!!
Πιστευα οτι τουλαχιστον χαμηλα δεν θα αλλαζε τιποτα (πολυ βασικο
για μενα που τοσο καιρο προσπαθω να καταληξω σε τι μετατροπη θα παω).
Αν συμβαινει αυτο που λες τοτε ισως να'ναι καλυτερα να παω σε μετατροπη
με Κ04 τουρμπινα (οχι του ΤΤ) που ανοιγει περιπου στα ιδια και ανεβαινει
και 240ΗΡ!Ναι, μην φανταστείς ότι η απώλεια δύναμης στις χαμηλές στροφές είναι κάτι το τρομερό. Ισως είναι και εντύπωση από σύγκριση που κάνει ο οδηγός. Εχεις πολύ ροπή με το ABT (29 Kgm στο δυναμόμετρο-και στις χαμηλές έχεις σίγουρα 23-24 kgm) αλλά επειδή η λειτουργία και απόδοση της δύναμης είναι πιό απότομη-εκρηκτική από πριν δεν έχει την ομοιογένεια που είχες συνηθίσει με τα 150 άλογα.
Γιά την μετατροπή με την ΚΟ4 σε ποιόν ή ποιούς σκέφτεσαι να απευθυνθείς και πόσο κοστίζει ξέρεις???Φιλε MATALIONEN:
Ο ελεγχος της πιεσης γινεται μεσω την βαλβιδας Ν75 που ελεγχει την πιεση
που εφαρμοζεται στο wastegate για να παρακαμψει τα καυσαερια. Η 'σκαστρα'
(δεν μπορουμε να το πουμε 'σκαστρα' σε μας, καλυτερα βαλβιδα παρακαμψης ή
Diverter Valve) ειναι μονο για την εκτονωση της πιεσης στο αφημα του γκαζιου.
Καλως την ακους (αρα δουλευει, αλοιμονο αν την ακουγες συνεχεια-θα ειχες διαροες)
πιο ηχηρα, αφου εχει να εκτονωσει μεγαλυτερη πιεση στο αφημα του γκαζιου.
Οι γνωμες διχαζονται για την αλλαγη. Τελευταια οι περισσοτεροι λενε οτι αν
δεν χαλασει αυτη που υπαρχει, να μην γινει αλλαγη εκτος αν εχεις 200Ε για
να παρεις αλλη! Θα κερδισεις (με την καινουρια) μεγαλυτερη αξιοπιστια μακροπροθεσμα,
καλυτερη εμφραξη, και καλυτερη ανταποκριση στο πατημα-αφημα του γκαζιου.
Η εργοστασιακη σκαστρα ισως ειναι απο τα πιο φτηνιαρικα εξαρτηματα ολου του VAG!
Για την μη γραμμικη λειτουργεια εχω ακουσει και εγω για διαφορα προγραμματα
που δεν καταφερνουν να ελεγξουν μεσω της Ν75 σωστα την πιεση του τουρμπο.Πώς μπορεί να καταλάβει κανείς ότι δεν δουλεύει καλά η εργοστασιακή σκάστρα? Υπάρχει τρόπος πέραν του 'ακουστικού'.
O Ckosm αν θυμαμαι καλα, στην δυναμομετρηση του ειχε βρει καποιες ας το
πουμε 'τρυπες' στην εξελιξη της ιπποδυναμης. Αλλου υπαρχουν πιο πολυ
και αλλου λιγοτερο! Συνηθως το 'κομπιασμα' ειναι γυρω στις 3000-3500 revs/min.
Εχει αναπτυχθει ολοκληρη φιλολογια για αυτο το θεμα!!!Οχι εγώ, αλλά ο fast&safe. Στην περίπτωσή του όμως κάποιος (κορυφαίος Ευρωπαίος tuner του VAG) μας είπε ότι το δυναμόμετρο δεν πρέπει να είχε καλιμπραριστεί σωστά γιά να μετρήσει αυτοκίνητο με Haldex, και ότι είχε παρόμοια εμπειρία σε τέτοιες περιπτώσεις. Στη δική μου δυνανμομέτρηση ειχαμε πολύ ομαλή απόδοση ροπής με maximum στις 3800 rpm!
Φιλε Ckosm:
Ακους την τουρμπινα να σφυριζει διοτι συμφωνα με τους χαρτες που
εχω δει γυριζει με 160.000 revs/min! (αν δεν καταλαβα κατι λαθος).
Επισης μια ερωτηση: Τι αμορτισερ φορας τωρα? Και οταν λες 'καλη ανεση'
μηπως μπορεις να μας δωσεις παραδειγματα για του κο*^δρομους που
εχουμε? (ξεκινα απο Αθηναικους και πηγαινε εξοδους εθνικης (προς τα
πρωτα διοδια Ελευσινας-Αφιδνων- καταλαβαινεις τι εννοω!)Τα αμορτισερ τα έβαλαν στη Skoda και μου είπαν ότι είναι από Skoda Motorsport με ελατήρια χαμηλώματος από eibach. Οταν λέω καλή άνεση εννοώ ότι δεν κοπανάνε και κάνουν πιό γρήγορη απόσβεση, και επίσης στις στροφές δεν έχεις πλέον κλίσεις και μεταφορές βάρους που έιχα πρίν. Σίγουρα στους ελληνικούς 'κ@λόδρομους' θέλει προσοχή. Αλλωστε εκεί οποιαδήποτε ανάρτηση όσο αποτελεσματική και άν είναι μπορεί να ανεπαρκεί.
Τώρα σχετικά με αυτό που ρώτησε ο Matailonen γιά το turbo-lag μετα απο δυνατό φρενάρισμα, έχω να πώ ότι αυτό το έχω παρατηρήσει κυρίως αν προσπαθήσεις να πατήσεις φρένο και γκάζι ταυτόχρονα. Εκεί ναι πέφτουν οι στροφές του κινητήρα και μέσω των αισθητήρων γιά τα φρένα-ΑΒS στην ECU η απόκριση στο γκάζι είναι ελλατωμένη. Αν όμως κανείς βγάλει το ASR εκτός (ή ίσως το ESP γιά εσάς που έχεται τετρακίνητα) τότε μπορεί να πατήσεις φρένο-γκάζι ταυτόχρονα χωρίς να παρατηρήσεις ιδιαίτερο turbo-lag.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Chris
-
Iσως τελικα να ειναι η εντυπωση σου λογω της μεγαλης διαφορας αργοτερα.
Μονο η δυναμομετρηση μπορει να μας το δειξει για συγκριση.
Εχεις την δικια σου δυναμομετρηση να μας την στειλεις?
Για την μετατροπη αυτη ρωτησα στην Auto Turbo και κοστιζε περιπου
2700Ε με Κ04 και προγραμμα χωρις αλλαγη εξατμισης (ισως να χρειαζοταν
για αλλους 5-10 ΗΡ). Αυτο που εμαθα ρωτωντας ειναι οτι υπαρχουν καμια
30ρια διαφορετικες Κ04 και καμια 20ρια Κ03 !! Για την παραπανω μετατροπη δεν
μπαινει αυτη του ΤΤ η οποια την πανε μεχρι 290ΗΡ αλλα ξεκιναει να
δουλευει απο τις 2500 και μετα κατι που δεν θελω (η δικια μας
ξεκιναει γυρω στις 1500). Ακομα δεν εχω καταληξει τι θα κανω...
Για την 'σκαστρα', ειναι βλαμενη αν εχεις μονιμη απωλεια δυναμης
και αν στο διαγνωστικο βγαζει καποιο μυνημα του τυπου '17705 loss
of pressure bla bla bla...' συνεχως! Δεν υπαρχει προβλημα να την αλλαξεις,
δες μονο αν βαζεις DV006 or DV007.
Θα δοκιμασω αυτο που ειπες να βγαλω το ESP και να δω αν γκαζι & φρενο
δεν κανει το κοψιμο που κανει τωρα.
Πληροφοριακα στο Briskoda.net, o Fast & safe εκανε ερωτηση για τους
κωδικους του Clima. Καποιος απαντησε με link. Σημερα εκανα ενα chekcout
στις ενδειξεις και πιστευω οτι ειναι σωστα αν και μεταξυ 4-7 υπαρχουν
θερμοκρασιες σε διαφορα σημεια που δεν καταλαβαινω ποια ειναι. Ουτε και μπορω
να καταλαβω την ενδειξη 'Coolant temperature' σε ποιο ψυκτικο υγρο αναφερεται
(μαλλον του aircondition). Εχουμε να μαθουμε ακομα.... -
Ο χρήστης steve έγραψε:
Iσως τελικα να ειναι η εντυπωση σου λογω της μεγαλης διαφορας αργοτερα.
Μονο η δυναμομετρηση μπορει να μας το δειξει για συγκριση.
Εχεις την δικια σου δυναμομετρηση να μας την στειλεις?
Για την μετατροπη αυτη ρωτησα στην Auto Turbo και κοστιζε περιπου
2700Ε με Κ04 και προγραμμα χωρις αλλαγη εξατμισης (ισως να χρειαζοταν
για αλλους 5-10 ΗΡ). Αυτο που εμαθα ρωτωντας ειναι οτι υπαρχουν καμια
30ρια διαφορετικες Κ04 και καμια 20ρια Κ03 !! Για την παραπανω μετατροπη δεν
μπαινει αυτη του ΤΤ η οποια την πανε μεχρι 290ΗΡ αλλα ξεκιναει να
δουλευει απο τις 2500 και μετα κατι που δεν θελω (η δικια μας
ξεκιναει γυρω στις 1500). Ακομα δεν εχω καταληξει τι θα κανω...
Για την 'σκαστρα', ειναι βλαμενη αν εχεις μονιμη απωλεια δυναμης
και αν στο διαγνωστικο βγαζει καποιο μυνημα του τυπου '17705 loss
of pressure bla bla bla...' συνεχως! Δεν υπαρχει προβλημα να την αλλαξεις,
δες μονο αν βαζεις DV006 or DV007.
Θα δοκιμασω αυτο που ειπες να βγαλω το ESP και να δω αν γκαζι & φρενο
δεν κανει το κοψιμο που κανει τωρα.
Πληροφοριακα στο Briskoda.net, o Fast & safe εκανε ερωτηση για τους
κωδικους του Clima. Καποιος απαντησε με link. Σημερα εκανα ενα chekcout
στις ενδειξεις και πιστευω οτι ειναι σωστα αν και μεταξυ 4-7 υπαρχουν
θερμοκρασιες σε διαφορα σημεια που δεν καταλαβαινω ποια ειναι. Ουτε και μπορω
να καταλαβω την ενδειξη 'Coolant temperature' σε ποιο ψυκτικο υγρο αναφερεται
(μαλλον του aircondition). Εχουμε να μαθουμε ακομα....Steve σε ευχαριστώ!
Εχω τη δυναμομέτρηση σκανναρισμένη, αλλά δεν ξέρω πως να την στείλω; Ή με δημοσίευση στο internet (???), ή ποιό απλά εάν μου στείλεις προσωπικό μήνυμα με το e-mail σου και σου την στείλω σαν συννημένο αρχείο.
Μου κάνει εντύπωση που στην Auto Turbo δεν αλλάζουν πλήρη εξάτμιση. Κανονικά όταν αλλάζεις τουρμπινα σε μεγαλύτερη χρειάζεσαι αλλαγή στην πολλαπλή εξαγωγής (exhaust mainifold) και turbo-back exhaust system. Επίσης, επιπλέον στα παραπάνω η ΜΤΜ και η Dahlback Racing αλλάζουν την εισαγωγή-φίλτρο αέρα (φιλτροκούτι+φίλτρο), βελτιώνουν τη ροή πρός το intercooler, βάζουν μεγαλύτερα μπεκ ψεκασμού, και ρυθμιστή πίεσης βενζίνης. Μπες στο site: http://www.audituning.com και έχει τα διάφορα στάδια βελτίωσης. Αυτό των 232hp γιά το Octavia 1.8T αντιστοιχεί πλέον σε 240hp minimum (πολλοί λένε γιά 255-260hp στο δυναμόμετρο )
Μην ξεχνάς επίσης ότι το Audi TT τών 225hp (όπως και το S3) έχει πιό ανθεκτικά έμβολα και μπιέλες (σφυρήλατα), άρα και ή αύξηση της ιπποδύναμής του στα 290+hp δεν προβληματίζει αυτόν-καθαυτόν τον κινητήρα.
Πάντως σχετικά με το διαγνωστικό μέσω του Climatronic, και σχετικά με την πραγματική ταχύτητα, έγραψα και παραπάνω ότι και αυτό νομίζω παίζει σχετικά, όταν το δοκίμασα σε πρόσφατο ταξίδι στην Εθνική οδό.
Σε ευχαριστώ και πάλι,
Chris
Skoda Octavia 1.8 T