-
Το οδήγησα πέρυσι το χειμώνα στην Αράχωβα σε test drive. Κατέβηκα στην Ιτέα και ξαναανέβηκα. (έκδοση ABT 193 ίππους). Αξίζει τα λεφτά του μέχρι κεραίας!!! Βγάζεις και τα σηματάκια κι άστους να ψάχνονται. Με το ESP off μπορείς να 'παίξεις' κιόλας. Για τις δυνατότητες εκτός δρόμου δάβασε κάποια άρθρα που δημοσιεύονται στα περιοδικά από τη δοκιμή που έκαναν οι δημοσιογράφοι στη Σαχάρα με τελείως normal αυτοκίνητα.
Τελικά κάνε λίγο υπομονή και με την αρχή της χειμερινής περιόδου, ανέβα στην Αράχωβα και δοκίμασέ το. Τα παδιά της SKODA είναι τελείως 'βαρεμένα ' και θα σε αφήσουν να κάνεις ό,τι θέλεις. Προτίμησε Σάββατο πρωί. -
Spilpol,εχεις κατι συγκεκριμενο σε σχεση με τα εντυπα που ανεφερες?Ποιο περιοδικο,τευχος κλπ.Μ ενδιαφερει γιατι κραταω αρχειο.
-
Ο χρήστης fast&safe1 έγραψε:
Παιδιά , το αμάξι το πήρα το Γενάρη περίπου μια εβδομάδα μετά τα χιόνια στην Αθήνα και ανέβηκα στον Παρνασσο . Βρήκα ένα χωματόδρομο με απάτητο χιόνι αλλά παγωμένο και το δοκίμασα εκεί χωρίς προβλήματα . Το έχω χώσει και σε λάσπες περίπου μέχρι τη μέση του ελαστικού , στα βουνά της Καρδίτσας και εκεί πραγματικά το χάρηκα . Το αμάξι έπαιζε δεξιά αριστερά αλλά δεν κόλλησε . Και μιλάμε για πολύ λάσπη.... Τη μοναδική φορα που το κόλλησα από μ@@@@ία μου ήταν σε μιά παραλία που το παράχεσα και έκατσε όλο το αμάξι και με ξεκόλλησε ένα τρακτερ ....Το έχω κάνει δυναμομέτρηση σε δυναμομετρίο στη Βουλαγμένης και μου έδειξε ή 206 ή 208 αλογάκια ....δεν θυμάμαι καλά αν και έχω την δυναμομέτρηση στο σπίτι.
Σε γενικές γραμμές το αμάξι με έχει βγάλει παλικαρίσια όπου και να το έχω βάλει . Στην ευθεία της Θήβας το κοντερ έχει δείξει 240 και καταλάβαινα ότι είχε κι'άλλο.
Εχτές είδα το το πρώτο Suberb. Το αμάξι έχει τεράστιο χώρο για τους πίσω επιβάτες και αρκετή χλίδα μέσα . Δεν μου πολυάρεσε το portbagaz γιατί ενώ έχει μεγάλη χωρητικότητα , έχει μικρό άνοιγμα .
Αυτά ...
Τι λάστιχα φοράς?
Μιλάμε για 193hp ABT?
Δυναμομετρούνται τα τετρακίνητα? -
Γίνονται δυναμομετρήσεις αρκεί το δυναμομετρίο να έχει δυνατότητες για τετρακίνητα .... Μόλις πάω σπίτι θα σας στείλω το όνομα και τη διεύθυνση.
-
Ο χρήστης fast&safe1 έγραψε:
Γίνονται δυναμομετρήσεις αρκεί το δυναμομετρίο να έχει δυνατότητες για τετρακίνητα .... Μόλις πάω σπίτι θα σας στείλω το όνομα και τη διεύθυνση.Nαι τα τετρακίνητα δυναμομετρούνται αρκεί το δυναμόμετρο να έχει 4 κύλιστρα. Ενα παράδειγμα είναι αυτό της VAMAG που διαφημίζεται και στις σελίδες των 4Τ. Διεύθυνση : Μενεκράτους και Υβρίου από αρχή Βουλιαγμένης από Καλλιρόης μετά 100 μέτρα περίπου αριστερά ή από Ηλιουπόλεως κατεβαίνοντας προς Αθήνα απέναντι από 1ο Νεκροταφείο πίσω από το αλσάκι (καφετέρια στη γωνία Μενεκράτους και Υβρίου).
Το τηλέφωνό τους είναι: 0109237008Chris
-
Μόλις οδήγησα το Octavia 4x4 Combi και είμαι άλλος ένας που έπαθε την πλάκα του με το αυτοκίνητο. Και αυτό γιατί ο κινητήρας είναι απλά ο καλύτερος 4κύλινδρος της αγοράς. Στα συν το πολύ καλό κιβώτιο (καλύτερο απο VW).
Άμα το δεις ποιο ψυχρά, αν μπορείς να πληρώσεις ένα Audi Quattro πέρνεις ένα πολύ καλύτερο αυτοκίνητο, αλλά με 48 άτοκες δόσεις είναι εύκολο να αποφασίσεις.
Στα μείον, η ποιότητα κατασκευής απέχει πολύ απο VW (΄κυρίως τα πλαστικά) αλλά είναι παραπάνω από επαρκής. Επίσης σκληρός συμπλέκτης.
Ερώτηση: Αξίζει τα λεφτά του το ΑΒΤ κιτ; Τι γίνεται με τα φρένα σε αυτή τη περίπτωση.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Μόλις οδήγησα το Octavia 4x4 Combi και είμαι άλλος ένας που έπαθε την πλάκα του με το αυτοκίνητο. Και αυτό γιατί ο κινητήρας είναι απλά ο καλύτερος 4κύλινδρος της αγοράς. Στα συν το πολύ καλό κιβώτιο (καλύτερο απο VW).Άμα το δεις ποιο ψυχρά, αν μπορείς να πληρώσεις ένα Audi Quattro πέρνεις ένα πολύ καλύτερο αυτοκίνητο, αλλά με 48 άτοκες δόσεις είναι εύκολο να αποφασίσεις.
Στα μείον, η ποιότητα κατασκευής απέχει πολύ απο VW (΄κυρίως τα πλαστικά) αλλά είναι παραπάνω από επαρκής. Επίσης σκληρός συμπλέκτης.
Ερώτηση: Αξίζει τα λεφτά του το ΑΒΤ κιτ; Τι γίνεται με τα φρένα σε αυτή τη περίπτωση.
Στην ερώτησή σου, νομίζω η αναβάθμιση ΑΒΤ αξίζει πέρα γιά πέρα τα λεφτά της. Το αυτοκίνητο μεταμορφώνεται και όπως ξέρεις κάνει 0-100 σε 7-7.3 sec. Μερικοί έχουν κάνει και 6.8 sec, αλλά προσοχή στο συμπλέκτη. Πέραν όμως των 0-100 που κατά τη γνώμη μου δεν έχει τόση αξία στην πράξη, η επιτάχυνση στην Εθνική οδό από 120 και πάνω είναι στην κυριολεξία βίαιη, ακόμα και με 5η στο κιβώτιο πολλές φορές αφηρημένος νόμιζα ότι έχω 3η και πήγαινα να αλλάξω.
Ως προς τα φρένα λένε ότι δεν χρειάζονται αναβάθμιση, και είναι αλήθεια ότι οι αεριζόμενοι μπροστά δίσκοι του Octavia κάνουν καλή δουλειά. Στο συγκριτικό test των 4Τ του Ιουνίου 2002 με το 4x4 ABT η απόσταση ακινητοποίησης 100-0 με φρένα normal ήταν 40,6 m. Τώρα αν κανείς θέλει κάτι καλύτερο στον τομέα αυτό είναι να βάλλει φρένα από Οctavia RS που είναι με αεριζόμενους δίσκους μπροστά-πίσω και μπροστά η διάμετρος είναι 316 mm, ενώ οι δαγκάνες είναι πιό ενισχυμένες (αν δεν κάνω λάθος τετραπίστονες μπροστά - διπίστονες πίσω). Η απόσταση ακινητοποίησης σε δευτερόλεπτα που έχω δεί σε test περιοδικού είναι ίσως μέσα στις καλύτερες με 2.6 sec. Βέβαια η λύση αυτή είναι αρκετά ακριβή- 3.000 Ευρώ !!! Και βέβαια μπορεί κανείς να πάει και σε aftermarket με Brembo, κλπ αλλά και πάλι το κόστος είναι δυσθεώρητο και επίσης πολλές φορές αν δεν ξέρεις τον προμηθευτή μπορεί να ακριβοπληρώσεις τίποτα immitation χειρότερα απ' αυτά που ήδη έχεις.Chris
-
Ερώτηση. Αν η Skoda με τα σημερινά της μοντέλα δεν ήταν στο VAG group, θα ασχολούμεθα τόσο πολύ μαζί της?
-
Το δυναμόμετρο στο οποίο έγινε η δυναμομέτρηση είναι αυτό που αναφέρεται παραπάνω ( VAMAG ) και έδειξε τα εξής:
Engine Power: 153.6 kW (208.6 Cv) a 5663 RPM (162.3KM/h)
Wheel Power: 124,9 kW (169,7 Cv)
Dissipate Power : 28,6kW (38,9CV)
Rule Power: 155.0kW (210.5Cv) DIN 70020 RuleAtmospher Pressure : 1009 mbar
Air Temp :23CΘα συμφωνήσω με τον Chris στο οτι όλη την τρέλλα του αυτοκινήτου τη βλέπεις στις επιταχύνσεις πάνω από 120 - 140 χιλιόμετρα που νομίζεις οτι πας με 5η και 80 και κατεβάζεις 4 -3 ..... είναι απίστευτο το γέμισμα που κάνει..... πάντως ανεπιφύλακτα σας προτείνω να το κάνετε test-drive ..... Νομίζω οτι όλα πλέον είναι 4χ4 ΑΒΤ ....
Και κάτι άλλο ... ή στα Νέα ή στην Ελευθεροτυπία σήμερα έχουν ένα test drive που έκαναν στα 4χ4 σε 200 χιλιόμετρα έρημο ..... δεν το διάβασα.. μου το είπαν.... όπως μου είπαν οτι γράφουν τα καλύτερα για το αυτοκίνητο..... -
Ο χρήστης Fast@Safe έγραψε:
Dissipate Power : 28,6kW (38,9CV)Σχεδόν 40 άλογα απώλειες!!
43 άλογα είναι το Ιμπιζάκι μου...
Ρε παιδιά είναι λογικό αυτό;
-
[quote='GeorgeTabs
Σχεδόν 40 άλογα απώλειες!!
[/quote]
Πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να τις μαζεύουμε και να στις δίνουμε.
Οι άξονες, τα διαφορικά και το Haldex φταίνε; -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Βεβαιως και ειναι λογικο. Βεβαια εξαρταται και σε τι ειδους δυναμομετρο το βαζεις. Διαφορετικα δυναμομετρα βγαζουν διαφορετικα αποτελεσματα. Εχουμε κανει πολλα WRX (πανω απο 15 μπροστα μου) και εβγαζαν μεταξυ 165-170 αλογα στους τροχους (χρησιμοποιουμε Dyno Dynamics).
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Βεβαιως και ειναι λογικο. Βεβαια εξαρταται και σε τι ειδους δυναμομετρο το βαζεις. Διαφορετικα δυναμομετρα βγαζουν διαφορετικα αποτελεσματα. Εχουμε κανει πολλα WRX (πανω απο 15 μπροστα μου) και εβγαζαν μεταξυ 165-170 αλογα στους τροχους (χρησιμοποιουμε Dyno Dynamics).
Νικος
ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ Ο ΝΙΚΟΣ!!! ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ.
ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΟΤΙ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΟΜΟΙΩΤΥΠΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ; ΜΟΝΟ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΧΟΥΣ = 174 hp ΛΟΓΩ 2WD (μπροστινης κίνησης).
ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ Η ΡΟΠΗ ΗΤΑΝ 285 Nm (29 Kgm) ΣΤΙΣ 4300 rpm!!!
ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ (δισκο-πλατώ-βολάν). ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΒΙΑΙΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΖΩΡΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΑΝΗΦΟΡΙΕΣ (ΠΑΤΙΝΑΡΙΣΜΑ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ) ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΒΛΑΒΗ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ 20000 Κm, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΑ ΒΑΝΑΥΣΗ ΧΡΗΣΗ ΟΠΩΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ. ΑΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΡΙΑΚΑ ΦΘΑΡΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΞΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΙΣΧΥΟΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΧΟΥΣ.
ΠΟΣΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ?
Chris
-
Ο χρήστης kilo έγραψε:
Ερώτηση. Αν η Skoda με τα σημερινά της μοντέλα δεν ήταν στο VAG group, θα ασχολούμεθα τόσο πολύ μαζί της?Mάλλον όχι, δεν θα ασχολούμαστε, όπως πριν πριν αφομοιωθεί στο group VAG, που βλέπαμε Skoda στο δρόμο και γελάγαμε.
Αλλά γιατί τώρα μας βάζεις μεταφυσικά ερωτήματα?
Chris
-
Ο χρήστης paris 2 έγραψε:
Spilpol,εχεις κατι συγκεκριμενο σε σχεση με τα εντυπα που ανεφερες?Ποιο περιοδικο,τευχος κλπ.Μ ενδιαφερει γιατι κραταω αρχειο.Paris 2,
Δες το DRIVE του Νοεμβρίου 2002; σελίδα 150-τίτλος 'Με Skoda Octavia 4x4 στο Μαρόκο'
Chris
-
φίλε Crhis δεν ξέρω αν αυτό που θα γράψω είναι η ροπή γιατί δεν το καταλαβαίνω ...
Max Couple: 327.7 Nm a 4111 g/m(117.8Km/h)
Ελπίζω να σου λέει κάτι αυτό ....
Έχω κάνει 23.000 και του έχω αλλάξει λάδια στα 1.000 , 7.000 , 17.000.... Από τη Skoda μου είχαν πεί να του αλλάξω ή στο χρόνο ή στα 30.000 αλλά προτίμησα τις παλιές συνήθειες .....
Για την ώρα δεν έχω κάποιο πρόβλημα με το δίσκο...αν και το έχω ζορίσει αρκετά .... τώρα... αν θα 'σκάσει' τίποτα αργότερα.....
Πόσα χιλιόμετρα του έχεις κάνει εσύ?...
-
Παλληκαρια,εσεις που το εχετε το αμαξι το κανατε απ ευθειας ΑΒΤ?To ρωταω για να δω εντυπωσεις απο δουλεμα-χρηση πριν και μετα.
-
Ο χρήστης paris 2 έγραψε:
Παλληκαρια,εσεις που το εχετε το αμαξι το κανατε απ ευθειας ΑΒΤ?To ρωταω για να δω εντυπωσεις απο δουλεμα-χρηση πριν και μετα.το πήρα απευθείας με ABT αλλά το test-drive ήταν με το απλό.... να σου πω την αλήθεια μου δεν μπόρεσα να καταλάβω διαφορά αλλά υποθέτω ότι με μισή ώρα οδήγησης τι να θυμηθώ και τι να πρωτοπροσέξω ...... απ'οτι λένε έχει διαφορά....
-
'Αφεντες' των Octavia 4x4,παρτε τα ΝΕΑ της Τεταρτης και νοιωστε ανατριχιλα!!! Ω ρ α ι ο αρθρο!-Σωστος Fast@safe.-Mου θυμισε τα καλοκαιρινα(καποια στιγμη,αν το καταφερω,θα ανεβασω και μια-δυο εικονες απο την 'ξεφτυλα' που επαθα παρα θιν αλος...)
-
Ο χρήστης Fast@Safe έγραψε:
Παλληκαρια,εσεις που το εχετε το αμαξι το κανατε απ ευθειας ΑΒΤ?To ρωταω για να δω εντυπωσεις απο δουλεμα-χρηση πριν και μετα.
το πήρα απευθείας με ABT αλλά το test-drive ήταν με το απλό.... να σου πω την αλήθεια μου δεν μπόρεσα να καταλάβω διαφορά αλλά υποθέτω ότι με μισή ώρα οδήγησης τι να θυμηθώ και τι να πρωτοπροσέξω ...... απ'οτι λένε έχει διαφορά....
Tην διαφορά θα την δείς στις μεγάλες ταχύτητες πάνω από 120 και με 5η. Αν δεν κάνεις πολλά ταξίδια και ειδικά με φορτίο, καλύτερα ξόδεψε τα 1500 ευρώ σε κανένα Sunroof or nice stereo and leather.
Αυτό των 150 ίππων είναι διαβολικά γρήγορο από μονο του. Άκουσα ότι 60% των αγοραστών επιλέγει το κιτ ΑΒΤ.
Skoda Octavia 1.8 T