-
......απ οτι βλεπω σ αρεσε τελικα Γιωργο!!!
Σωστα λες για το ESP.Αν ειναι εντος 'κοπαναει' συνεχεια και δε σ αφηνει να ξεκινησεις.Αν το αφησεις βεβαια καποια στιγμη παιρνει φορα,αλλα ζοριζεται το συμπαν.Το καλο ειναι οτι ακομα και με το ESP off το ηλεκτρονικο βοηθημα ευθυγραμμιζει την μουρη στα πρωτα μετρα.
Παντως για το θορυβο που λες συμφωνω.Ειναι λιγο περιεργος θορυβος,στις αρχες μου φαινοταν σαν να ειχα πορτα μισανοιχτη ιδιαιτερα απο δεξια,αλλα μετα το συνηθιζεις.Ελεγα μηπως φταιγαν τα λαστιχα στις πορτες,αλλα δεν μπαζει ουτε σταγονα.Με τη μουσικη καλυπτεται παντως.
....η λασπη αδερφε ειναι υπουλο πραμα.Δεν δειχνει και σε παγιδευει.Γκλουπ.....και μετα ψαχνεις για κοσμο.Εχουν κολλησει και 'καθαρα' τετρακουνητα.
.....και η νεα περιποιημενη σελιδα του Skoda media για να μαθαινουμε τα νεωτερα....
http://media.skoda-auto.com/enΚυριε moderator, δε θα μας αλλαξετε τον τιτλο μας?????
-
Ειναι λιγο περιεργος θορυβος,στις αρχες μου φαινοταν σαν να ειχα πορτα μισανοιχτη ιδιαιτερα απο δεξια,αλλα μετα το συνηθιζεις.
Μήπως είναι αεροδυναμικός θόρυβος από τη Β-κολώνα;
-
Ο χρήστης georgex έγραψε:
Εμπρος προφυλακτηρας πεεεριπου 200 Ε+βαψιμο,φαναρι καπου στα 150 Ε,Μασκα καπου στα 100,βαλε και καμμια ζαντα 100 η120 συν το λαστιχο και μη μπλεξουμε με τενεκετζη και μπογιατζη.Εκει ειναι το ...ξεβρακωμα
Αυτα πως τα ξερεις? Ρωτησες απο περιεργεια ή εισαι παθων?
Μα βρε steve από τι λάσπες πέρασες πια και κόλλησες δεν μπορώ να φανταστώ. Έβγαλες καμμιά φωτογραφία να δούμε?
Mπηκα σε ενα χωραφακι με χορτο και δεν φαινοταν λασπωμενο και οπως πηγαινα ενοιωσα το αμαξι να βουλιαζει. Σταματησα αμεσως και αφου ειδα οτι με την πρωτη προσπαθεια δεν ξεκολαγε, το παρατησα για να μην χειροτερεψει η κατασταση.. Φωτο δεν βγαζω διοτι δεν εχω μηχανη και κυριως για να μην γινω τελειως ρεζιλι με τα κατορθωματα μου!
Υ.Γ. Καλα μου εκατσε το τριημερο στις Πλατεες!Τις ενδείξεις του climatronic, τελικά έχει κανείς τις σωστές και με μετάφραση σε αγγλικά ή ελληνικά? Κοιτώντας τα πιό παλιά posts ήταν σε γερμανικά νομίζω?
Καπου ειχα βρει πληρη αναφορα των ενδειξεων (ισως στο briskoda), αλλα δεν τις επιβεβαιωσα ολες. Καποιος φιλος δημοσιευσε του SEAT και απο οτι φαινεται αυτα ειναι ιδια με του AUDI και οχι με του VW.
-
Να ρωτήσω τώρα κάτι άλλο... έχω την εντύπωση ότι το αυτοκίνητο δεν είναι τόσο ήσυχο στο ταξίδι, εκεί γύρω στα 160 θα περίμενα πολύ ησυχία ακόμα. Συγκρίνω με το (νέο) Mondeo 2.0 του πατέρα μου. Φαίνεται να το συνηθίζω μετά από κάποια ώρα σε αυτή την ταχύτητα, αλλά στην αρχή επιταχύνοντας από τα 120 και πάνω βλέπω μεγάλη αύξηση στον θόρυβο. Περιμένω τα σχόλια σας...
Αυτό όντως είναι ένα μειονέκτημα των Octavia 1.8T, και έχει επισημανθεί από όλα τα περιοδικά και από παλιά σαν θόρυβος κινητήρα στις ψηλές στροφές. Πρακτικά μετά τις 4-4.5000 rpm γίνεται λίγο ενοχλητικός μέσα στην καμπίνα
Τις ενδείξεις του climatronic, τελικά έχει κανείς τις σωστές και με μετάφραση σε αγγλικά ή ελληνικά? Κοιτώντας τα πιό παλιά posts ήταν σε γερμανικά νομίζω?
Τις αντιστοιχίες των ενδείξεων του Climatronic τις έχει βάλει κάποιος φίλος σε άλλο Forum και πρέπει να ψάξω να τις βρώ και θα τις βάλλω εδώ στο thread.
Γειά χαρά. Τι έγινε ρε παιδιά περάσαμε τις 500 δημοσιεύσεις? Αντε να τις ΧΙΛΙΑΣΟΥΜΕ
-
.......Steve o πεντακοσιοστος.....ετσι, και στα χιλια....παω για τρελλους υπνους...Καληνυστα....
Υ.Γ. Φιλαρακι, οι τιμες απο περιεργεια.Για να μην τ ο λ μ η σ ω να παθω!!!(ο μπροστινος μου ειναι 'ετοιμος' ετσι κι αλλεως.....)
-
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
Να ρωτήσω τώρα κάτι άλλο... έχω την εντύπωση ότι το αυτοκίνητο δεν είναι τόσο ήσυχο στο ταξίδι, εκεί γύρω στα 160 θα περίμενα πολύ ησυχία ακόμα. Συγκρίνω με το (νέο) Mondeo 2.0 του πατέρα μου. Φαίνεται να το συνηθίζω μετά από κάποια ώρα σε αυτή την ταχύτητα, αλλά στην αρχή επιταχύνοντας από τα 120 και πάνω βλέπω μεγάλη αύξηση στον θόρυβο. Περιμένω τα σχόλια σας...
Αυτό όντως είναι ένα μειονέκτημα των Octavia 1.8T, και έχει επισημανθεί από όλα τα περιοδικά και από παλιά σαν θόρυβος κινητήρα στις ψηλές στροφές. Πρακτικά μετά τις 4-4.5000 rpm γίνεται λίγο ενοχλητικός μέσα στην καμπίνα
Κάτι θυμάμαι και εγώ να έχω διαβάσει στους 4Τ, αν και στο τεύχος 364 (Ιανουάριος 2001 - test Combi 4x4) που κοίταζα τώρα, δεν βρήκα τίποτα.
Είναι και η χροιά του ήχου που ενοχλεί λίγο, και η χαμηλή συχνότητα (λίγο μπάσος). Άλλο μοντέλο του group με ίδιο κινητήρα έχει οδηγήσει κανείς? Είναι θέμα μόνωσης ή κάτι άλλο?
Θα τσεκάρω ένα Passat 1.8T ενός φίλου να δω. Υπάρχει και ένα Audi A4 1.8T quattro που μπορεί να δω κάποια στιγμή. -
DAMN!
Στο χθεσινο μυνημα με το copy-paste που εκανα, μου ξεφυγε το θεμα με τον θορυβο!
Οντως το αμαξι δεν ειναι τοσο ησυχο οσο αλλα! Και ψηλα κανει θορυβο η μηχανη και εχει αεροδυναμικους θορυβους απο τους καθρεπτες! Κλειστε τους στη εθνικη (για πειραμα μονο εεεε!) και θα δειτε διαφορα μετα τα 100! Εγω εχω και μεγαλο θορυβο κυλισης απο τα λαστιχα, αλλος κανεις? -
Κάτι θυμάμαι και εγώ να έχω διαβάσει στους 4Τ, αν και στο τεύχος 364 (Ιανουάριος 2001 - test Combi 4x4) που κοίταζα τώρα, δεν βρήκα τίποτα.
Είναι και η χροιά του ήχου που ενοχλεί λίγο, και η χαμηλή συχνότητα (λίγο μπάσος). Άλλο μοντέλο του group με ίδιο κινητήρα έχει οδηγήσει κανείς? Είναι θέμα μόνωσης ή κάτι άλλο?
Θα τσεκάρω ένα Passat 1.8T ενός φίλου να δω. Υπάρχει και ένα Audi A4 1.8T quattro που μπορεί να δω κάποια στιγμή.Aναφέρεται και στο test του Octavia 1.8T 4X4 τον Οκτώβρη του 2001, σαν θόρυβος κινητήρα στις ψηλές στροφές.
Στα Passat και Audi A4-1.8T δεν υπάρχει τέτοιος θόρυβος γιατί είναι 'τίγκα' στις μονώσεις-ιδίως το Α4. Εξ' ού και το extra βάρος σε σχέση με τις προσθιοκίνητες εκδόσεις, που τα μεγέθη είναι συγκρίσιμα, γιατί το Α4-1.8Τ Quattro έχει και το επιπλέον βάρος της τετρακίνησης με τα 3 διαφορικά σε σχέση με το Octavia 4X4 που έχει το σημαντικά ελαφρύτερο Haldex.
-
Τις ενδείξεις του climatronic, τελικά έχει κανείς τις σωστές και με μετάφραση σε αγγλικά ή ελληνικά? Κοιτώντας τα πιό παλιά posts ήταν σε γερμανικά νομίζω?Φίλε Georgex,
Σου δίνω το link γιά αναφορά στις ενδείξεις του Climatronic:
http://powermag.gr/phpBB2/viewtopic.php ... &start=105
Bέβαια αφορά Seat και όπως είπε και ο φίλος Steve δεν αντιστοιχεί απόλυτα σε Skoda/VW. Π.χ. στην ένδειξη 17 δεν αντιστοιχεί η πραγματική ταχύτητα του αυτοκινήτου αλλά στη θέση 16. Διάβασε πάντως στο site αυτό και τη συζήτηση που ακολουθεί.
Αυτά, και γειά χαρά.
-
Ευχαριστώ.
Έχει ζητήσει κανείς τις ενδείξεις του climatronic από την Skoda?
-
Καποτε που τους τα εδειξα live στους τεχνικους μου ειπαν οτι ειναι διαγνωστικα, και τα εχουμε δεν τα εχουμε και ακρη δεν βγηκε. Για κανε και εσυ καμια προσπαθεια (ιδιαιτερα οταν πας για service). Αληθεια στα ποσα χλμ σου ειπαν να πας και που θα πας?
-
Το Golf GTI 1,8Τ που οδηγώ το θεωρώ αθόρυβο, καθώς είναι και πολύ καλά μονωμένο. Στα πολλά χιλιόμετρα (190, 200,...) ο θόρυβος που ακούγεται είναι ο αέρας από την ηλιοροφή (ο οποίος δεν ενοχλεί). Ακόμα και με σχάρες και τα πέδιλα του ski πάνω δεν έχω κάποιον ενοχλητικό θόρυβο στο εσωτερικό και προπάντων σφυρίγματα που λένε ότι εμφανίζονται άμα έχεις σχάρες.
-
Ο χρήστης steve έγραψε:
Καποτε που τους τα εδειξα live στους τεχνικους μου ειπαν οτι ειναι διαγνωστικα, και τα εχουμε δεν τα εχουμε και ακρη δεν βγηκε. Για κανε και εσυ καμια προσπαθεια (ιδιαιτερα οταν πας για service). Αληθεια στα ποσα χλμ σου ειπαν να πας και που θα πας?Έχω ήδη ρωτήσει φίλο από την Viamar αν μπορεί να μου τα δώσει.
Κάθε 30Κ service ή 1 χρόνο. Δεν μου είπαν κάτι άλλο. Και κάθε 15Κ λάδια. Λέω να πάω με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Προτείνει κανείς κάτι άλλο? Αλλάξατε λάδια μετά το στρώσιμο?
Βλέπετε να καίει καθόλου λάδι?
Για το που θα πάω, με βολεύει στην Βουλιαγμένης (ανάμεσα σπίτι και δουλειά). Στην Viamar όμως μπορεί να με προσέξουν περισσότερο οπότε δεν έχω αποφασίσει.
-
Καποτε που τους τα εδειξα live στους τεχνικους μου ειπαν οτι ειναι διαγνωστικα, και τα εχουμε δεν τα εχουμε και ακρη δεν βγηκε. Για κανε και εσυ καμια προσπαθεια (ιδιαιτερα οταν πας για service). Αληθεια στα ποσα χλμ σου ειπαν να πας και που θα πας?
Έχω ήδη ρωτήσει φίλο από την Viamar αν μπορεί να μου τα δώσει.
Κάθε 30Κ service ή 1 χρόνο. Δεν μου είπαν κάτι άλλο. Και κάθε 15Κ λάδια. Λέω να πάω με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Προτείνει κανείς κάτι άλλο? Αλλάξατε λάδια μετά το στρώσιμο?
Βλέπετε να καίει καθόλου λάδι?
Για το που θα πάω, με βολεύει στην Βουλιαγμένης (ανάμεσα σπίτι και δουλειά). Στην Viamar όμως μπορεί να με προσέξουν περισσότερο οπότε δεν έχω αποφασίσει.
Πρωι-πρωι με τη δροσουλα και την ΝΕΤ απ ευθειας με το Αλ Τζαζιρα.......Φοβερη κατασταση.Το ειπε και το εκανε ο κ....... Ας ελπισουμε να μη γινει μεγαλη ιστορια.
Λοιπον,στα γηινα μας.Μοτερ που δεν καιει λαδακι δεν μπορει να λεγεται ...'μοτερ' !!! Βοηθαει στη χωνεψη....
Στα πρωτα 7500 το δικο μου αναψε λαμπακι σταθμης Δεικτης κατω απο το χαμηλωτερο.Ενα λιτρο που ειχα καβα το 'ηπιε' ολο και αφου το χτυπησα λιγο στην πλατουλα του και εκανε το γκουκ η σταθμη ανεβηκε στη μεση.Αλλαγη στα 15700,σταθμη λιγο κατω απ τη μεση.Τωρα στις 23000 σταθμη ακομα στη μεση(εκαψε δεν εκαψε λιγοτερο απο μισο λιτρο).Αρα καταναλωσε πολυ λιγοτερο απο τα πρωτα 7500,οποτε μαλλον ηταν νεανικη λαιμαργια,αλλα οχι οτι σταματησε κιολας!!
Φανταζομαι οτι μαλλον πρεπει να ακολουθουμε τα βηματα που προτεινει η μαμα.Ειναι σε καλα(αραια θαλεγα) διαστηματα και οι χρεωσεις ειναι λογικες.
Καλο ξημερωμα,χωρις απροοπτα.
-
Εγώ παιδιά διαφωνώ καθέτος και οριζοντίος στις 'μαμίσιες συμβουλές' σχετικά με τα λάδια ....... και να αιτιολογήσω...
Λάδια αλλάζουμε ανάλογα με την χρήση του αυτοκινήτου . Αν το αμάξι το 'σκίζεις' τότε θα περιμένεις να περάσουν 15.000 χιλιόμετρα ??? και πιά λάδια / φίλτρα 'κρατάνε' τόσο πολύ ??
Τα λάδια που βάζει η κάθε αντιπροσωπία είναι ανάλογα με τις συμφωνίες που έχουν κάνει με τους διάφορους εισαγωγείς ή τα αποθέματα που έχουν στις αποθήκες τους .
Εγώ αλλάζω λάδια κάθε 6-7 χιλιάδες χιλιόμετρα και βάζω τα motul 300. Δεν ξέρω αν είναι υπερβολικό αλλά προσπαθώ να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.... -
Σίγουρα δεν είναι καλό να έχει κατέβει η στάθμη χαμηλά και να κυκλοφορείς με λίγο λάδι για πολλά χιλιόμετρα, γιατί αυτό το λίγο λάδι θα δουλεύει περισσότερο.
Οκ οπότε θα το παρακολουθώ συχνά ώστε αν δω να κατεβαίνει να συμπληρώνω, πριν φτάσει στο ελάχιστο. (Στο βιβλιαράκι λέει έλεγχος κάθε φορά που βάζετε βενζίνη!!!)
Πάντως τα διαστήματα αλλαγής έχουν ανέβει τα τελευταία χρόνια, είναι λόγω καλύτερων λαδιών/μηχανικών μερών, ή επειδή θέλουν να εμφανίζουν μεγαλύτερα μεταξύ αλλαγών διαστήματα? Ελπίζω το 1ο. (Υπάρχει στα τεχνικά θέματα καμμιά συζήτηση γι' αυτό, ή να ανοίξω ένα thread?)
Στο 19 16V η ρενώ πρότεινε κάθε 5000 (και τα άλλαζα κάθε τόσο) και με καλή ποιότητα λαδιού, ενώ πχ για clio 1.4 έδινε τότε 10000 με φτηνότερο λάδι. Υποθέτω ότι είχε ληφθεί υπόψη η χρήση του κάθε αυτοκινήτου.
Κάθε 7Κ με σκληρή χρήση ίσως είναι οκ. Πάντως έχω δει και υπερβολές όπου ενώ ο κατασκευαστής πρότεινε κάθε 5Κ, τα άλλαζαν κάθε 2500.
-
Ο χρήστης paris 2 έγραψε:
Στα πρωτα 7500 το δικο μου αναψε λαμπακι σταθμης Δεικτης κατω απο το χαμηλωτερο.Ενα λιτρο που ειχα καβα το 'ηπιε' ολο και αφου το χτυπησα λιγο στην πλατουλα του και εκανε το γκουκ η σταθμη ανεβηκε στη μεση.Αλλαγη στα 15700,σταθμη λιγο κατω απ τη μεση.Τωρα στις 23000 σταθμη ακομα στη μεση(εκαψε δεν εκαψε λιγοτερο απο μισο λιτρο).Αρα καταναλωσε πολυ λιγοτερο απο τα πρωτα 7500,οποτε μαλλον ηταν νεανικη λαιμαργια,αλλα οχι οτι σταματησε κιολας!!Kάπως έτσι ήταν και σε εμένα Paris, συμφωνώ.
-
Ο χρήστης Fast@Safe έγραψε:
Εγώ παιδιά διαφωνώ καθέτος και οριζοντίος στις 'μαμίσιες συμβουλές' σχετικά με τα λάδια ....... και να αιτιολογήσω...Λάδια αλλάζουμε ανάλογα με την χρήση του αυτοκινήτου . Αν το αμάξι το 'σκίζεις' τότε θα περιμένεις να περάσουν 15.000 χιλιόμετρα ??? και πιά λάδια / φίλτρα 'κρατάνε' τόσο πολύ ??
Τα λάδια που βάζει η κάθε αντιπροσωπία είναι ανάλογα με τις συμφωνίες που έχουν κάνει με τους διάφορους εισαγωγείς ή τα αποθέματα που έχουν στις αποθήκες τους .
Εγώ αλλάζω λάδια κάθε 6-7 χιλιάδες χιλιόμετρα και βάζω τα motul 300. Δεν ξέρω αν είναι υπερβολικό αλλά προσπαθώ να έχω το κεφάλι μου ήσυχο....Συμφωνώ με τον φίλο Fast&Safe ότι αν το αυτοκίνητο του δίνεις και καταλαβαίνει τότε χρειάζεται συχνοτερα αλλαγή. Εγώ τα αλλάζω κάθε 10.000 χλμ και βάζω τα Valvoline 0/30. Aυτά που προτείνουν και στη ΒΙΑΜΑΡ.
-
Το θεμα βεβαια ειναι οτι η τεχνολογια εχει κανει αλματα στους τομεις της μηχανολογιας και των λιπαντικων(εχω ενα βιβλιο για λαδια απο τη σχολη μου του 83 που τωρα φανταζει αρχαιο...) τα τελευταια εικοσι χρονια,οποτε ειναι λογικο να υπαρχουν μεγαλα διαστηματα μεταξυ των αλλαγων.
Εκεινο που τρεμω προσωπικα ειναι η περιπτωση που εχεις χαμηλη σταθμη λαδιου και σε καποια αποτομη η με πολλα χιλιομετρα στροφη ξεπιασει η αντλια(μου ετυχε,οχι με το Οκταβια).Αν επαναληφθει δυο,τρεις φορες αντιο κουζινετα και αλλα πολλα.Ρε παιδες,ποιος ειναι o 'otheos' sto BriSkoda??
-
Γειά σας παιδιά.. (φρεσκοεγγεγραμμένος)
Χαιρετώ Chris, τα είχαμε πεί παλαιότερα στο vwvortex.. (Loukas)
Θα παρακολουθώ τακτικά τα forums..ειδικά τώρα που ανακάλυψα οτι υπάρχουν αρκετοί που έχουν Octavia.
Δεν έχω διαβάσει όλο το thread (35 σελίδες?!!!) ..αν βρώ χρόνο θα το κάνω.Καλό ΠΣΚ σε όλους...
Skoda Octavia 1.8 T