-
Ρε παιδια,κατι ασχετο.Θα ειχε καποιος την καλωσυνη να μου πει πως ανεβαζουμε εικονα?Αν,λεω,αν......Καπου τα εμπλεξα με τις υποτυπωδεις οδηγιες.
-
Ρε παιδια,κατι ασχετο.Θα ειχε καποιος την καλωσυνη να μου πει πως ανεβαζουμε εικονα?Αν,λεω,αν......Καπου τα εμπλεξα με τις υποτυπωδεις οδηγιες.
-
Ο χρήστης Fast@Safe έγραψε:
φίλε Crhis δεν ξέρω αν αυτό που θα γράψω είναι η ροπή γιατί δεν το καταλαβαίνω ...Max Couple: 327.7 Nm a 4111 g/m(117.8Km/h)
Ελπίζω να σου λέει κάτι αυτό ....
Έχω κάνει 23.000 και του έχω αλλάξει λάδια στα 1.000 , 7.000 , 17.000.... Από τη Skoda μου είχαν πεί να του αλλάξω ή στο χρόνο ή στα 30.000 αλλά προτίμησα τις παλιές συνήθειες .....
Για την ώρα δεν έχω κάποιο πρόβλημα με το δίσκο...αν και το έχω ζορίσει αρκετά .... τώρα... αν θα 'σκάσει' τίποτα αργότερα.....
Πόσα χιλιόμετρα του έχεις κάνει εσύ?...
Mπράβο !!! Ναι αυτό είναι η ροπή (Couple στα Γαλλικά). Εσένα βλέπω βγάζει τρομακτικό νούμερο 327.7 Nm ---> 33.4 kgm
Πιθανά είναι πιό στρωμένος ο κινητήρας σου αν το δυναμομέτρησες πρόσφατα.Εγώ τώρα έχω κάνει 17.000 Km και το δυναμομέτρησα στα 12.000 Κm. Ισως το ξαναδώ στα 20-25.000. Aλλαγή λαδιών έκανα στα 13500 Km πρίν φύγω φέτος γιά καλοκαιρινές διακοπές, αν και μου έλεγαν στα 15.000 Km. To αγόρασα τον 6/2001. Κρίμα γιατί τότε δεν υπήρχε ούτε το τετρακίνητο, και περίμεναν το Οctavia RS με τους 180 ίππους. Πολύ όμορφο αυτοκίνητο, με sportive χαρακτήρα (πιό σφιχτή ανάρτηση και 18mm πιό χαμηλό από τα άλλα, και εντυπωσιακό εσωτερικό χωρίς να είναι ουσιαστικά πιό ακριβό, αλλά με πολύ έξυπνο design), αλλά δεν πουλάει και τόσο στην Ελλάδα. Στην Αγγλία από φίλους ακούω ότι πουλάει μάζι με το Combi 4x4 περισσότερο απ' όλα τα Octavia. Θα περίμενα να το δούμε και ως 4Χ4.
Τη μετατροπή ΑΒΤ την έκανα στα 8000 Km και άλλαξα και ανάρτηση σε πιό σφιχτή από Skoda Motorsport (βάζουν Proflex) και ελατήρια χαμηλώματος 35 mm της Εibach. Πρόσφατα έβαλα και φρένα από το RS (με τις πράσινες δαγκάνες) που όπως είπα και πρίν είναι και πίσω αεριζόμενα, ενώ οι μπροστινοί δίσκοι είναι 316 mm (εννοείτε σε 16άρες ζάντες με λάστιχα 205/55 Bridgestone Potenza RE720). Γενικά αν και όχι τετρακίνητο το αυτοκίνητο κρατάει πολύ καλά.
ΑΥΤΑ
Chris -
Ο χρήστης paris 2 έγραψε:
Παλληκαρια,εσεις που το εχετε το αμαξι το κανατε απ ευθειας ΑΒΤ?To ρωταω για να δω εντυπωσεις απο δουλεμα-χρηση πριν και μετα.Eγώ που δεν το πήρα ΑΒΤ εξαρχής και το έκανα στα 8000 Κm περίπου είδα σημαντική διαφορά. Βέβαια και των 150 ίππων είναι πολύ γρήγορο; κάνεις άνετα 8.5 sec 0-100 Km/h γιατί κατά βάση το 2WD είναι ελαφρύ σε σχέση με τα άλλα του group (Passat και Α4) ; ζυγίζει 1260 Kg κατά ISO2. Νομίζω ότι το 4Χ4 ζυγίζει 1285 kg λόγω Haldex.
Aλλά η διαφορά εντυπωσιάζει μετά τα 100-120 που το ταχύμετρο πηγαίνει σα διαβολεμένο μεχρι τα 210, και βέβαια σε μεγάλες ευθείες έχω δεί με ευκολία 235 km/h, και μπορούσα να πάω και άλλο.
Bέβαια η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη 1-2 L/100 Κm, τουλάχιστον σε εμένα, αλλά το αυτοκίνητο σε προκαλεί να το οδηγήσεις ποιό γρήγορα.
Chris
-
Chris,το αμαξι ειναι αρκετα πιο βαρυ απ οτι λες.Δεν ειναι μονο το Haldex.Εχει κεντρικο αξονα,πισω διαφορικο,ημιαξονια,βαλβολινες +++ το Haldex.Και διαφορετικη αναρτηση που δεν ξερω αν ειναι πιο βαρεια απο την αλλη.Παει καπου στα 1400 παρα.Αναγκαιο κακο.
-
.....Και μην ξεχαστουμε για τις οδηγιες για το πως ανεβαζουμε εικονες!!Ακομα δεν το καταφερα -Καθε βοηθεια δεκτη.
-
Chris,το αμαξι ειναι αρκετα πιο βαρυ απ οτι λες.Δεν ειναι μονο το Haldex.Εχει κεντρικο αξονα,πισω διαφορικο,ημιαξονια,βαλβολινες +++ το Haldex.Και διαφορετικη αναρτηση που δεν ξερω αν ειναι πιο βαρεια απο την αλλη.Παει καπου στα 1400 παρα.Αναγκαιο κακο.paris 2,
Δεν ξέρω τι γίνεται. Στο θέμα αυτό όλοι μας μπερδεύουν!
Τα βάρη που ανέφερα κατά ISO είναι γιά στεγνό αυτοκίνητο, όπως άλλωστε είναι πάντα και στους πίνακες των 4Τ. Μπορεί να έχεις δίκιο.
Η πίσω ανάρτηση του τετρακίνητου Octavia προέκυψε από αντικατάσταση του ημιάκαμπτου πίσω άξονα, που έχει το 2WD, με πολλαπλών συνδέσμων. Δεν νομίζω τώρα αυτό να κάνει διαφορά στο βάρος.Οσο γιά οδηγίες γιά το πώς ανεβάζουμε (uploading) εικόνες, λυπάμαι αλλά δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος σε αυτά. Ας βοηθήσει κάποιος άλλος από τα παιδία να το μάθουμε.
Chris
-
Αντιγράφω αυτούσια από το FAQ.
Πως μπορώ να δημοσιεύσω εικόνες;
Η δημοσίευση εικόνων επιτρέπεται είτε μέσα από την χρήση συνδέσμων (Links), είτε με την χρήση του προθέματος [img]. Για την πρώτη περίπτωση, σε οποιοδήποτε σημείο μηνύματος που δημοσιεύετε, μπορείτε να δηλώσετε την διεύθυνση (URL) στην οποία βρίσκεται η εικόνα που θέλετε να δημοσιεύσετε, αρκεί αυτή να κατευθύνει σε σύστημα παροχής περιεχομένου στο Internet (server).αν δεν βγάζεις νόημα κάνε το εξής κόλπο.... βρες ένα μήνυμα με photo και κάνε quote σε αυτό το μήνυμα ..... έλεγξε τον τρόπο που έχει βάλει την photo και ανάλογα πράξε και συ
Τώρα ... όσο αφορά το αμάξι... το έκανα test drive στα τέλη Δεκεμβρίου και μέχρι να μου το φέρουνε δάγκωνα σίδερα ..... όταν δε, με πήραν στις αρχές Γενάρη και μου είπαν ότι θα το καθυστερήσουν κανα - δυό εβδομάδες έπαθα κάτι μεταξύ στερητικού συνδρόμου και συνδρόμου του Κόλπου..... και τελικά αφού το έφεραν στα κανονικά πλαίσια ( του' σπασα τα νεύρα του πωλητή) , πάω να το παραλάβω από την Βιαμάρ , μου το δείχνει μια τύπισσα (έτσι ανοιγουν τα τζάμια - έτσι ανοιγει η βενζίνη - τα φώτα κλπ κλπ ) , την αποχαιρετώ με ένα χαμόγελο σαν να έχω κερδίσει το Joker ... ανοίγω την πόρτα... βάζω το χέρι μου στη μίζα......τη γυρνάω....... και ο συναγερμός αρχίζει να βαράει σαν δαιμονισμένος ενώ ταυτόχρονα η μίζα είναι ξερή όπως έχω ξεραθεί και γώ..........Καθισμένος λοιπών στη μέση της Βιαμαρ σαν μαλάκας με το συναγερμό να βαράει ..... βγαίνω από το αμάξι , ανοίγω την πόρτα της έκθεσης και φωνάζω απευθυνόμενος προς την τύπισσα ' ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΜΑΞΙ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΕΛΑΒΑ ΕΜΕΙΝΕΕΕΕΕ'.......εν ριπή οφθαλμού εμφανίζονται από το πουθενά ο αρχιμηχανικός , ο υπεύθυνος πωλήσεων και κάτι παρατρεχάμενοι ..... μου άλλαξαν την μπαταρία και έφυγα ..... βέβαια το αρχικό σπάσιμο ξεπεράστηκε στα πρώτα 500 μέτρα όταν τσίμπησα λίγο το γκάζι και επανήλθε το χαμόγελο στα χείλη μου
-
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
Ερώτηση. Αν η Skoda με τα σημερινά της μοντέλα δεν ήταν στο VAG group, θα ασχολούμεθα τόσο πολύ μαζί της?
Mάλλον όχι, δεν θα ασχολούμαστε, όπως πριν πριν αφομοιωθεί στο group VAG, που βλέπαμε Skoda στο δρόμο και γελάγαμε.
Αλλά γιατί τώρα μας βάζεις μεταφυσικά ερωτήματα?
Chris
Δηλαδή αγοράζοντας ένα Skoda και παραβλέψουμε τον εσωτερικό του χώρο, ουσιαστικά απο τεχνολογικής πλευράς έχουμε ένα Audi με χαμηλώτερο κόστος αγοράς. Ετσι δεν είναι?
-
.....Και μην ξεχαστουμε για τις οδηγιες για το πως ανεβαζουμε εικονες!!Ακομα δεν το καταφερα -Καθε βοηθεια δεκτη.Η εικόνα πρέπει να είναι σε κάποιο site. Κάνεις copy το link από τα properties της εικόνας. Μετά στην δημοσιευσή σου πατάς
Img link Imgκαλή επιτυχία!
-
βασικά αυτό που έχεις είναι ένα γρήγορο ανθεκτικό καλοστημένο αυτοκίνητο που κοστίζει 2-3 ή και λιγότερα εκατομμύρια από κάποιο αντίστοιχο.....
-
Ο χρήστης kilo έγραψε:
Ερώτηση. Αν η Skoda με τα σημερινά της μοντέλα δεν ήταν στο VAG group, θα ασχολούμεθα τόσο πολύ μαζί της?
Mάλλον όχι, δεν θα ασχολούμαστε, όπως πριν πριν αφομοιωθεί στο group VAG, που βλέπαμε Skoda στο δρόμο και γελάγαμε.
Αλλά γιατί τώρα μας βάζεις μεταφυσικά ερωτήματα?
Chris
Δηλαδή αγοράζοντας ένα Skoda και παραβλέψουμε τον εσωτερικό του χώρο, ουσιαστικά απο τεχνολογικής πλευράς έχουμε ένα Audi με χαμηλώτερο κόστος αγοράς. Ετσι δεν είναι?
Nαι έτσι είναι. Και σήμα Lada να είχε πάλι το ίδιο θα ήταν, ένα Αudi με άσχημα πλαστικά. Σαν μηχάνημα είναι το ίδιο.
-
Επισης η Skoda αντιπροσωπευει το VAG στο WRC.
Νικος
-
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
φίλε Crhis δεν ξέρω αν αυτό που θα γράψω είναι η ροπή γιατί δεν το καταλαβαίνω ...
Max Couple: 327.7 Nm a 4111 g/m(117.8Km/h)
Ελπίζω να σου λέει κάτι αυτό ....
Έχω κάνει 23.000 και του έχω αλλάξει λάδια στα 1.000 , 7.000 , 17.000.... Από τη Skoda μου είχαν πεί να του αλλάξω ή στο χρόνο ή στα 30.000 αλλά προτίμησα τις παλιές συνήθειες .....
Για την ώρα δεν έχω κάποιο πρόβλημα με το δίσκο...αν και το έχω ζορίσει αρκετά .... τώρα... αν θα 'σκάσει' τίποτα αργότερα.....
Πόσα χιλιόμετρα του έχεις κάνει εσύ?...
Mπράβο !!! Ναι αυτό είναι η ροπή (Couple στα Γαλλικά). Εσένα βλέπω βγάζει τρομακτικό νούμερο 327.7 Nm ---> 33.4 kgm
Πιθανά είναι πιό στρωμένος ο κινητήρας σου αν το δυναμομέτρησες πρόσφατα.Εγώ τώρα έχω κάνει 17.000 Km και το δυναμομέτρησα στα 12.000 Κm. Ισως το ξαναδώ στα 20-25.000. Aλλαγή λαδιών έκανα στα 13500 Km πρίν φύγω φέτος γιά καλοκαιρινές διακοπές, αν και μου έλεγαν στα 15.000 Km. To αγόρασα τον 6/2001. Κρίμα γιατί τότε δεν υπήρχε ούτε το τετρακίνητο, και περίμεναν το Οctavia RS με τους 180 ίππους. Πολύ όμορφο αυτοκίνητο, με sportive χαρακτήρα (πιό σφιχτή ανάρτηση και 18mm πιό χαμηλό από τα άλλα, και εντυπωσιακό εσωτερικό χωρίς να είναι ουσιαστικά πιό ακριβό, αλλά με πολύ έξυπνο design), αλλά δεν πουλάει και τόσο στην Ελλάδα. Στην Αγγλία από φίλους ακούω ότι πουλάει μάζι με το Combi 4x4 περισσότερο απ' όλα τα Octavia. Θα περίμενα να το δούμε και ως 4Χ4.
Τη μετατροπή ΑΒΤ την έκανα στα 8000 Km και άλλαξα και ανάρτηση σε πιό σφιχτή από Skoda Motorsport (βάζουν Proflex) και ελατήρια χαμηλώματος 35 mm της Εibach. Πρόσφατα έβαλα και φρένα από το RS (με τις πράσινες δαγκάνες) που όπως είπα και πρίν είναι και πίσω αεριζόμενα, ενώ οι μπροστινοί δίσκοι είναι 316 mm (εννοείτε σε 16άρες ζάντες με λάστιχα 205/55 Bridgestone Potenza RE720). Γενικά αν και όχι τετρακίνητο το αυτοκίνητο κρατάει πολύ καλά.
ΑΥΤΑ
ChrisΝαι αλλά τώρα έχεις ξοδέψει πολλά και το αυτοκίνητο πλησιάζει την τιμή του Αουντι Α3.
Τα φρένα είναι καλύτερα (σημαντική διαφορά); Aνάρτηση;
Έτσι όπως το βλέπω εγώ η ποιο συμφέρουσα αγορά είναι ένα 4χ4 150 ίππων.
Είμαι στην Αθήνα τώρα, αν έχεις χρόνο θα μπορούσαμε να συναντηθούμε να μου δείξεις το αυτοκίνητο. Το εμαιλ μου είναι agisd@yahoo.com.
-
Ο χρήστης fast&safe1 έγραψε:
βασικά αυτό που έχεις είναι ένα γρήγορο ανθεκτικό καλοστημένο αυτοκίνητο που κοστίζει 2-3 ή και λιγότερα εκατομμύρια από κάποιο αντίστοιχο.....Και βέβαια το Οctavia 1.8Τ είναι πιό γρήγορο λόγω αυξημένου βάρους κατά 150 περίπου Κg του Α4 είτε πρόκειται για 2WD ή 4WD, αντίστοιχα.
Αλήθεια έχει ακούσει κανείς γιά πραγματική ιπποδύναμη Octavia 1.8T με 150 ονομαστικούς ίππους στο δυναμόμετρο. Μου έχουν πεί, χωρίς να έχω δεί δυναμομέτρηση, ότι βγάζει 162-167 hp στο στρόφαλο. Eπίσης έχω ακούσει γιά Audi A4 να βγάζει 169 hp 'απείραχτο'?
Ξέρει κανείς τίποτα γιά αυτό? Αχ αυτό το VAG θα μας τρελάνουν όλους με τη σεμνότητά τους!Chris
-
Ο χρήστης fast&safe1 έγραψε:
Αντιγράφω αυτούσια από το FAQ.Πως μπορώ να δημοσιεύσω εικόνες;
Η δημοσίευση εικόνων επιτρέπεται είτε μέσα από την χρήση συνδέσμων (Links), είτε με την χρήση του προθέματος [img]. Για την πρώτη περίπτωση, σε οποιοδήποτε σημείο μηνύματος που δημοσιεύετε, μπορείτε να δηλώσετε την διεύθυνση (URL) στην οποία βρίσκεται η εικόνα που θέλετε να δημοσιεύσετε, αρκεί αυτή να κατευθύνει σε σύστημα παροχής περιεχομένου στο Internet (server).αν δεν βγάζεις νόημα κάνε το εξής κόλπο.... βρες ένα μήνυμα με photo και κάνε quote σε αυτό το μήνυμα ..... έλεγξε τον τρόπο που έχει βάλει την photo και ανάλογα πράξε και συ
Τώρα ... όσο αφορά το αμάξι... το έκανα test drive στα τέλη Δεκεμβρίου και μέχρι να μου το φέρουνε δάγκωνα σίδερα ..... όταν δε, με πήραν στις αρχές Γενάρη και μου είπαν ότι θα το καθυστερήσουν κανα - δυό εβδομάδες έπαθα κάτι μεταξύ στερητικού συνδρόμου και συνδρόμου του Κόλπου..... και τελικά αφού το έφεραν στα κανονικά πλαίσια ( του' σπασα τα νεύρα του πωλητή) , πάω να το παραλάβω από την Βιαμάρ , μου το δείχνει μια τύπισσα (έτσι ανοιγουν τα τζάμια - έτσι ανοιγει η βενζίνη - τα φώτα κλπ κλπ ) , την αποχαιρετώ με ένα χαμόγελο σαν να έχω κερδίσει το Joker ... ανοίγω την πόρτα... βάζω το χέρι μου στη μίζα......τη γυρνάω....... και ο συναγερμός αρχίζει να βαράει σαν δαιμονισμένος ενώ ταυτόχρονα η μίζα είναι ξερή όπως έχω ξεραθεί και γώ..........Καθισμένος λοιπών στη μέση της Βιαμαρ σαν μαλάκας με το συναγερμό να βαράει ..... βγαίνω από το αμάξι , ανοίγω την πόρτα της έκθεσης και φωνάζω απευθυνόμενος προς την τύπισσα ' ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΜΑΞΙ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΕΛΑΒΑ ΕΜΕΙΝΕΕΕΕΕ'.......εν ριπή οφθαλμού εμφανίζονται από το πουθενά ο αρχιμηχανικός , ο υπεύθυνος πωλήσεων και κάτι παρατρεχάμενοι ..... μου άλλαξαν την μπαταρία και έφυγα ..... βέβαια το αρχικό σπάσιμο ξεπεράστηκε στα πρώτα 500 μέτρα όταν τσίμπησα λίγο το γκάζι και επανήλθε το χαμόγελο στα χείλη μου
Σε ποιά ΒΙΑΜΑΡ το πήρες, στη Βουλιαγμένης ή στην Ιερά οδό? Εγώ στη Βουλιαγμένης.
Chris
-
Δείτε και αυτό το site γιά να ανοίξει η καρδιά σας:
http://www.rsportscars.com/eng/cars/octavia_rs.asp
Chris
-
Chris,απ οτι βλεπω κι εσυ μπερδευτηκες με το πως κανουμε upload εικονες.Παντως ειναι παραλογο να μην ανεβαινουν εικονες απο σκληρο απευθειας.Κριμα και εχω καλο υλικο(πιστευω!!).
-
θα δοκιμάσω και γώ να δώ αν μπορώ να ανεβάσω φωτογραφεία..... για δείτε αυτο...
-
δεν έπαιξε ούτε και σε μένα .... γαμώ τη φωτογραφία μου γαμώ....
Skoda Octavia 1.8 T