-
Ο χρήστης fast&safe1 έγραψε:
καλά .... ψιλοκουφάθηκα..... το Οctavia είναι δεύτερο σε πωλήσεις αυτοκίνητο για το 2001 με πρώτο το TOYOTA AVENSIS με 5377 πωλήσεις και το SKODA OCTAVIA με 3762 ..... γουάου..... βέβαια.... θα έπρεπε να διαχωρίζει και τα κυβικά ..... τέλος πάντων.... μήπως έχει κανείς καμιά ιδέα πόσα Οctavia 1800 T ,γενικώς , έχουν πωληθεί ?Tα στιχεία αυτά είναι από Ευρώπη ή Ελλάδα? Σε ποιά κατηγορία το κατατάσσει? Μεσαία ή Super-μεσαία? Γιατί σε κάποιο site πρόσφατα είδα στην κατηγορία 'super-μεσαία': 1o TOYOTA ΑVENSIS, 2o BMW (316/318), 3o OCTAVIA, με μικρή διαφορά; 300 περίπου αυτοκίνητα . Δεν νομίζω ότι θα έβαζε στα super-μεσαία το Octavia 1.6 ή 1.4.
Πάντως στο δρόμο βλέπω πολλά 1.8Τ πλέον, ίσως ισάριθμα με τα 1.6.Chris
-
Ο χρήστης paris 2 έγραψε:
Παραμονες Πασχα 02(φετος δηλαδη).Τις προαλλες στα 15500 εκανα λαδια-φιλτρο(αφου ειχα βαλει καπου στις 9000 και ενα λιτρο extra λαδακι,τσιμπαει λιγακι,αλλα ειναι στα λογικα πλαισια),γενικο ελεγχο(σταθμες στα ζουμια του,οπτικο απο κατω,πανω κτλ γιατι ειχε φαει αρκετη ταλαιπωρια το καλοκαιρι).,σφιξιματα αναρτησης και οτι αλλο θα μπορουσε να παρει δρομο και να με προσπερασει καθ οδον και ...αυτα.Το βασικο service στα 30000(κι αν μπορει ας παει μακρυτερα.Τα μπουζακια του ειναι φαρμακι ,οχι οτι τα original τα λαδια πανε παραπισω,εβαλα ημισυνθετικα στα μισα λεφτα)
Α,μαλιστα,τωρα που το θυμηθηκα.Σας κανει κανενα τραβηγμα δεξια(η και αριστερα)?Απ οτι καταλαβα εχει αρκετη ευαισθησια στις κλισεις του δρομου.Και δεν ξερω αν ειναι μονο στα 4χ4 λογω αναρτησης και γεωμετριας.Ακομα ενα ιδιο ακριβως που το πηγα μια μικρη βολτα τραβουσε σχεδον το ιδιο.
Αυτα τα νεα μας.Ελπιζω να παει μακρυα το ραντεβου με τα συνεργεια(για βλαβες,για καφεδες ειναι τακτικοτατο)._
Paris,
Τι σύμπτωση, και εμένα στα 8.000 Km χρειάστηκε περί το 1 λίτρο λάδι. Μετά παρά την αύξηση της ιπποδύναμης (ΑΒΤ γάρ) τίποτα απολύτως.
Τα μπουζί πότε τα άλλαξες και γιατί?
Πράγματι, και εμένα μία φορά σε εκκίνηση σε δρόμο με κλίση προς τα δεξιά με τράβηξε προς τα δεξιά, και πιστεύω ότι ο δρόμος στο σημείο εκείνο ήταν ανομοιογενώς ολισθηρός, και είχα το ASR off!
Σε γενικές γραμμές όμως δεν έχω παρατηρήσει να 'ψαρεύει' η μούρη (torque steering) σε βίαιες εκκινήσεις με σπινάρισμαChris
-
ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑΤΕ?
ΤΟ 'OCTAVIA' ΠΡΩΤΟ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΘΕΜΑ ΣΤΟ FORUM! . ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ 'ΤΟ ΕΝΤΖΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗ'
Chris
-
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
Και κατι για καληνυχτα.Την ποτηροθηκη διπλα στο χειροφρενο την ειχαν τα δικα σας???-Εδω ειχε καταντησει ανεκδοτο .Οταν λεγαμε 'ποτηροθηκη',επεφτε γελιο.
Χρεωσεις δυναμομετρησης???
.....και ονειρα γλυκα.
Oχι δεν είχε και ούτε θα αποκτήσει ποτηροθήκη το δικό μου. Τι λές τώρα Paris με 240 km/h και θα πίνεις καφέ?
Τη δυναμομέτρηση γιά τα τετρακίνητα τη χρεώνουν 100 Euro
Τι έγινε, είχες κανένα νέο από τη δυναμομέτρηση του 'normal' Octavia του φίλου σου που έλεγες στη Θεσσαλονίκη. Αν έχεις νεότερα ενημερωσέ μας σε παρακαλώ!
Chris
Ρε Chris,ξερεις ποσο πηγαν τα προστιμα για υπερβαση οριου ταχυτητας??Γι αυτο καλυτερα 120 και καφεδακι,στα γρηγορα βεβαια.
Ακομα δεν περασα απ το συνεργειο για να δω τι εγινε με την δυναμομετρηση.Οσο για τα μπουζι,δεν τα αλλαξα.Απλα ειπα οτι ειναι κομματακι αλμυρουτσικα.
Τραβηγμα δεξια εννοω στην πορεια,χαλαρα.Οχι σε τρελλη επιταχυνση.Εκει ειναι σφαιρα.Αυτο που κανει ειναι σαν τραβηγμα απο ανομοια λαστιχα(στριβει μαζι και τιμονι).
-
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
καλά .... ψιλοκουφάθηκα..... το Οctavia είναι δεύτερο σε πωλήσεις αυτοκίνητο για το 2001 με πρώτο το TOYOTA AVENSIS με 5377 πωλήσεις και το SKODA OCTAVIA με 3762 ..... γουάου..... βέβαια.... θα έπρεπε να διαχωρίζει και τα κυβικά ..... τέλος πάντων.... μήπως έχει κανείς καμιά ιδέα πόσα Οctavia 1800 T ,γενικώς , έχουν πωληθεί ?
Tα στιχεία αυτά είναι από Ευρώπη ή Ελλάδα? Σε ποιά κατηγορία το κατατάσσει? Μεσαία ή Super-μεσαία? Γιατί σε κάποιο site πρόσφατα είδα στην κατηγορία 'super-μεσαία': 1o TOYOTA ΑVENSIS, 2o BMW (316/318), 3o OCTAVIA, με μικρή διαφορά; 300 περίπου αυτοκίνητα . Δεν νομίζω ότι θα έβαζε στα super-μεσαία το Octavia 1.6 ή 1.4.
Πάντως στο δρόμο βλέπω πολλά 1.8Τ πλέον, ίσως ισάριθμα με τα 1.6.Chris
Τα στοιχεία τα πήρα από το site των 4τροχών.....αν θυμάμαι καλά τα είδα στην κατηγορία μεσαία-μεγάλα
-
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑΤΕ?ΤΟ 'OCTAVIA' ΠΡΩΤΟ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΘΕΜΑ ΣΤΟ FORUM! . ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ 'ΤΟ ΕΝΤΖΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗ'
Chris
......το οποιο θεμα ομως(για την Εντζο) νομιζω οτι ξεκινησε αργοτερα απο αυτο.Απ την αλλη ομως το 'δικο' μας ειναι πιο περιορισμενου ενδιαφεροντος.
Keep up the good work,που λενε και καποιοι στον πλανητη.
Ειπαμε,η τρελλα δεν παει στα βουνα μονη της.Παει με Octavia...........4x4!
-
Αντε,σημερα του πηρα και τα πρωτα 'φτιασιδια'.Λασπωτηρες μπροστα,δαχτυλιδια για τα οργανα,βαση λεβιε αλα ΤΤ,φρυδακια-πλαισια για τα πισω φαναρια.
Εκανε κατι χαρες οταν τα ειδεε!!!
-
Ο χρήστης paris 2 έγραψε:
Αντε,σημερα του πηρα και τα πρωτα 'φτιασιδια'.Λασπωτηρες μπροστα,δαχτυλιδια για τα οργανα,βαση λεβιε αλα ΤΤ,φρυδακια-πλαισια για τα πισω φαναρια.Εκανε κατι χαρες οταν τα ειδεε!!!
Aπό τη Nothelle τα πήρες Paris, που βρίσκεται Θεσσαλονίκη.?
Τα αεροδυναμικά βοηθήματα (spoilers μπρος-πίσω) και η μάσκα του καπώ της Nothelle σου αρέσουν?
Chris
-
Γυρισα και εγω (μεχρι να ξαναφυγω...) αφου πατησα τα πρωτα χιονα στο
Καιμακτσαλαν (ορος Βορας πανω απο την Εδεσσα). Παιξαμε λιγο εκει
μια και ειχαμε και τζιπ αν καθοταν καμια στραβη. Τελικο συμπερασμα:
οτι τετρακινηση και να εχεις, αν τα λαστιχα δεν βοηθανε, μενεις ακινητος.
Πολυ γλυστρημα απο τα λαστιχα στο παχυ χιονι. Και για να σας προλαβω, οχι
δεν βρηκε απο κατω στο χιονι. Οπως εχω γραψει και παλιοτερα ειναι
εντυπωσιακο πως ανεβαινει στο παγωμενο χιονι, ενω στο κατεβασμα το εκανα
σβουρα (περιπου 2 στροφες μονο, ξεκινησε με χειροφρενια, μην πεσουμε και σε
κανενα χαντακι!!). Βγαλτε το ESP αλλιως κοβει το γκαζι και δεν σε αφηνει
να ξεκινησεις. Το ASR-EDL λειτουργησε υπερωριες, αλλα απο εξωτερικη παρατηρηση
μου δινει την εντυπωση οτι σε πολυ χαμηλες ταχυτητες δεν λειτουργει το EDL
στο πισω διαφορικο. Ακομα δεν μπορω να το διευκρινισω, θα γινουν και αλλα
πειραματα
Οσο για τις βλαβες εχουμε και λεμε σε 14 μηνες και 38000 ΚΜ:
Αλλαγη coil αναφλεξης (το εχουν παθει και πολλοι στο εξωτερικο σε ολο
το VA-Seat-Skoda group)
Διαρροη στις τσιμουχες στην εξοδο των μπροστινων ημιαξονιων απο το σασμαν
(Εχει παρατηρηθει και σε αλλα απο οτι μου ειπαν στο συνεργειο, αλλα το ενα
ειχε 'δακρυσει' αρκετα και τα αλλαξαμε).
To παραθυρο του οδηγου μονο στο αυτοματο ανεβασμα σταματαει σαν να βρηκε
εμποδιο και ξανανοιγει (1 φορα στις 3). Το manual ανεβασμα γινεται κανονικα.
Αλλαξανε μηχανισμο και το ξανακανε. Δεν εχει βρει λυση το εργοστασιο απ' οτι
λενε. Το εχει κανει και στο εξωτερικο. Δεν το κανουν ολα τα αμαξια.
Kαι εμενα σαν να μου τραβαει δεξια. Φαινεται στις εθνικες μονο. Το εκανε και
με τα παλια λαστιχα. Θα παω ευθυγραμμιση καποια στιγμη και βλεπουμε. Παρεπιπτοντως
αν και δεν ρυθμιζεται εργοστασιακα το camber, ξερει κανεις καποιο αναρτησα που
να μπορει να το αλλαξει? (Δεστε οδηγιες και στο site toy fastbmwm3)
Διαφορα σκορπια μυνηματα στην ECU για 'πτωση πιεσης μεταξυ Turbo και πεταλουδας'
Ισως να εχει αρχισει να τα παιζει η μαμα σκαστρα. Ολο το VAG εχει προβλημα με αυτο
το κ*%@$εξαρτημα. Καποια στιγμη θα το βγαλω για ελεγχο, ισως και να το αλλαξω.
Μου κανει κατι περιεργο που ξεκινησε απο οταν το πηρα και τωρα εχει γινει πιο
εντονο (θα'θελα και την γνωμη σας αν αντιμετωπιζετε και εσεις κατι τετοιο).
Οταν παταω λιγο γκαζι επιταχυνοντας αργα, γυρω στις 1500-2000 στροφες κανει ενα
ξεσπασμα και μετα κοβει. Το εξηγω ως εξης: Μπαινει το turbo (μην ξεχνατε οτι
ξεκιναει νωρις το δικο μας) και αρχιζει να ψεκαζει βαρβατα (βλεπω την στιγμιαια
καταναλωση που κανει κορυφωση). Διαπιστωνει οτι δεν θελω να ανεβασω στροφες
και κοβει το #$%$^%&* ηλεκτρονικο γκαζι. Ειναι αρκετα ενοχλητικο οταν θελεις
να κινηθεις ηρεμα. Δεν παρουσιαζει κανενα δισταγμο ομως αν πατησεις κανονικα ή
το σανιδωσεις. Εσεις παρατηρησατε τιποτα?
Και στο παραπανω εχω να πω τα εξης. Τραβηξα εκτος τον MAF sensor και για το μικρο
διαστημα που το οδηγησα (40ΚΜ) δεν φανηκε να το κανει. Αν ποτε εχετε προβλημα με
τον MAF, αποσυνδεστε τον και συνεχιστε το ταξιδι σας. Ειναι λιγο τραχυ το ρελαντι
μεχρι να υπολογισει καινουριες παραμετρους, αλλα μετα στρωνει. Το 'τραβηγμα' δεν
φαινεται να επηρεαζεται. Απιστευτο, αλλα αναψε το λαμπακι του ESP και το απενεργο-
ποιησε!!! Τι ειδους προγραμματισμος ειναι αυτος δεν μπορω να το καταλαβω!
Θα ξαναγινει το πειραμα (καθως και αλλα) για επιβεβαιωση.
Οσο για την ποτηροθηκη, ναι ειναι ανεκδοτο. Τι ποτηρι ειχε στο μυαλο του ο
σχεδιαστης? Δεν εχει ακουσει για μπουκαλια Κοκα κολας και φραπεδες?
paris2: Ωραια τα τσεχικα μοντελακια!! Αν και δικινητα τραβανε στην ανηφορα
Ειναι μπροστοκουνες ή πισωκουνες?
Απο την παραλια στον Πλαταμωνα ειναι? (να παμε και εμεις βρε αδελφε!)
ckosm : Το εχεις παρει επανω σου το thread!
Eλπιζω να μην σας κουρασα.
Σταυρος -
Ο χρήστης steve έγραψε:
Γυρισα και εγω (μεχρι να ξαναφυγω...) αφου πατησα τα πρωτα χιονα στο
Καιμακτσαλαν (ορος Βορας πανω απο την Εδεσσα). Παιξαμε λιγο εκει
μια και ειχαμε και τζιπ αν καθοταν καμια στραβη. Τελικο συμπερασμα:
οτι τετρακινηση και να εχεις, αν τα λαστιχα δεν βοηθανε, μενεις ακινητος.
Πολυ γλυστρημα απο τα λαστιχα στο παχυ χιονι. Και για να σας προλαβω, οχι
δεν βρηκε απο κατω στο χιονι. Οπως εχω γραψει και παλιοτερα ειναι
εντυπωσιακο πως ανεβαινει στο παγωμενο χιονι, ενω στο κατεβασμα το εκανα
σβουρα (περιπου 2 στροφες μονο, ξεκινησε με χειροφρενια, μην πεσουμε και σε
κανενα χαντακι!!). Βγαλτε το ESP αλλιως κοβει το γκαζι και δεν σε αφηνει
να ξεκινησεις. Το ASR-EDL λειτουργησε υπερωριες, αλλα απο εξωτερικη παρατηρηση
μου δινει την εντυπωση οτι σε πολυ χαμηλες ταχυτητες δεν λειτουργει το EDL
στο πισω διαφορικο. Ακομα δεν μπορω να το διευκρινισω, θα γινουν και αλλα
πειραματα
Οσο για τις βλαβες εχουμε και λεμε σε 14 μηνες και 38000 ΚΜ:
Αλλαγη coil αναφλεξης (το εχουν παθει και πολλοι στο εξωτερικο σε ολο
το VA-Seat-Skoda group)
Διαρροη στις τσιμουχες στην εξοδο των μπροστινων ημιαξονιων απο το σασμαν
(Εχει παρατηρηθει και σε αλλα απο οτι μου ειπαν στο συνεργειο, αλλα το ενα
ειχε 'δακρυσει' αρκετα και τα αλλαξαμε).
To παραθυρο του οδηγου μονο στο αυτοματο ανεβασμα σταματαει σαν να βρηκε
εμποδιο και ξανανοιγει (1 φορα στις 3). Το manual ανεβασμα γινεται κανονικα.
Αλλαξανε μηχανισμο και το ξανακανε. Δεν εχει βρει λυση το εργοστασιο απ' οτι
λενε. Το εχει κανει και στο εξωτερικο. Δεν το κανουν ολα τα αμαξια.
Kαι εμενα σαν να μου τραβαει δεξια. Φαινεται στις εθνικες μονο. Το εκανε και
με τα παλια λαστιχα. Θα παω ευθυγραμμιση καποια στιγμη και βλεπουμε. Παρεπιπτοντως
αν και δεν ρυθμιζεται εργοστασιακα το camber, ξερει κανεις καποιο αναρτησα που
να μπορει να το αλλαξει? (Δεστε οδηγιες και στο site toy fastbmwm3)
Διαφορα σκορπια μυνηματα στην ECU για 'πτωση πιεσης μεταξυ Turbo και πεταλουδας'
Ισως να εχει αρχισει να τα παιζει η μαμα σκαστρα. Ολο το VAG εχει προβλημα με αυτο
το κ*%@$εξαρτημα. Καποια στιγμη θα το βγαλω για ελεγχο, ισως και να το αλλαξω.
Μου κανει κατι περιεργο που ξεκινησε απο οταν το πηρα και τωρα εχει γινει πιο
εντονο (θα'θελα και την γνωμη σας αν αντιμετωπιζετε και εσεις κατι τετοιο).
Οταν παταω λιγο γκαζι επιταχυνοντας αργα, γυρω στις 1500-2000 στροφες κανει ενα
ξεσπασμα και μετα κοβει. Το εξηγω ως εξης: Μπαινει το turbo (μην ξεχνατε οτι
ξεκιναει νωρις το δικο μας) και αρχιζει να ψεκαζει βαρβατα (βλεπω την στιγμιαια
καταναλωση που κανει κορυφωση). Διαπιστωνει οτι δεν θελω να ανεβασω στροφες
και κοβει το #$%$^%&* ηλεκτρονικο γκαζι. Ειναι αρκετα ενοχλητικο οταν θελεις
να κινηθεις ηρεμα. Δεν παρουσιαζει κανενα δισταγμο ομως αν πατησεις κανονικα ή
το σανιδωσεις. Εσεις παρατηρησατε τιποτα?
Και στο παραπανω εχω να πω τα εξης. Τραβηξα εκτος τον MAF sensor και για το μικρο
διαστημα που το οδηγησα (40ΚΜ) δεν φανηκε να το κανει. Αν ποτε εχετε προβλημα με
τον MAF, αποσυνδεστε τον και συνεχιστε το ταξιδι σας. Ειναι λιγο τραχυ το ρελαντι
μεχρι να υπολογισει καινουριες παραμετρους, αλλα μετα στρωνει. Το 'τραβηγμα' δεν
φαινεται να επηρεαζεται. Απιστευτο, αλλα αναψε το λαμπακι του ESP και το απενεργο-
ποιησε!!! Τι ειδους προγραμματισμος ειναι αυτος δεν μπορω να το καταλαβω!
Θα ξαναγινει το πειραμα (καθως και αλλα) για επιβεβαιωση.
Οσο για την ποτηροθηκη, ναι ειναι ανεκδοτο. Τι ποτηρι ειχε στο μυαλο του ο
σχεδιαστης? Δεν εχει ακουσει για μπουκαλια Κοκα κολας και φραπεδες?
paris2: Ωραια τα τσεχικα μοντελακια!! Αν και δικινητα τραβανε στην ανηφορα
Απο την παραλια στον Πλαταμωνα ειναι? (να παμε και εμεις βρε αδελφε!)
ckosm : Το εχεις παρει επανω σου το thread!
Eλπιζω να μην σας κουρασα.
ΣταυροςΩς κοντινός συγγενής με Golf IV 1.8T με 60,000 χλμ. σου αναφέρω ότι έχω αντιμετωπίσει πτώση πίεσης μεταξύ Turbo και πεταλούδας (αλήθεια τι κάνει η πεταλούδα? Μη μου πεις ότι πετάει) η οποία αντιμετωπίστηκε σε service στο συνεργείο.
Μου έχουν αντικαταστήσει την σκάστρα εξαγωγής (δεν ξέρω πολύ καλά τι είναι και τι κάνει) αν και μου άρεσε ο ήχος που έκανε (μου είπαν ότι κάτι χαλάει αν δεν την αλλάξουμε).
Τώρα μια φορά που πήρε την πρωτοβουλία ένας έξυπνος στο βενζινάδικο μου να μου πλύνει τον κινητήρα για δώρο, προφανώς λόγω υγρασίας κάπου μόλις έμπαινε το turbo και ήθελες να πας χαλαρά κάτι δεν πήγαινε καλά έκοβε και ξαναέδινε. Αντιμετωπίστηκε στο συνεργείο με φύσημα σε όλες τις καλωδιώσεις και συνδέσεις του κινητήρα.
Δες μήπως έχεις καμιά υγρασία πουθενά.
Τώρα σε ότι αφορά τα χιόνια, καταρχήν σε ζηλεύω που μπορείς και ξεκλέβεις εύκολα χρόνο για εκδρομές, όλα τα λεφτά είναι ένα χειμερινό set ελαστικών μην θεωρήσεις ότι είναι πεταμένα λεφτά. -
Προς Steve:
Aν μπορείς εξήγησε μου τι δουλειά κάνει ο Maf Sensor και τι προσπαθούσες να πετύχεις βγάζοντάς τον.....
άσχετο....
Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να βάλω 2 vulcan εκατέρωθεν των φτερών για να 'καθαρίζω' την κίνηση στο δρόμο..... λέτε να έχω πρόβλημα ??
-
Mass Air Flow sensor. Μετραει ποσοτητα αερα για να υπολογισει (και με
αλλους σενσορες) την ποσοτητα καυσιμου που θα ριξει. Ειναι εξαρτημα που
χαλαει συχνα σε ολο το VAG και συχνοτερα στα τσιπαρισμενα αυτοκινητα
(απ'οτι εχω ακουσει). Τις περισσοτερες φορες δεν ειναι ορατη η βλαβη του
στα διαγνωστικα τεστ και ενας τροπος επαληθευσης ειναι να τον αποσυνδεσεις
και να δεις αν βελτιωνεται η λειτουργια της μηχανης. Εγω εχω αρχισει να κανω
διαφορα πειραματα για να δω την συμπεριφορα του αυτοκινητου σε 'τεχνητες' βλαβες.
Ελπιζω σε λιγο καιρο με τα καταλληλα εργαλεια να μαθω καλυτερα πως λειτουργει!cpp: Αν χαλασει η σκαστρα (συνηθως ανοικτη-σκιζεται) δεν σηκωνει πιεση
το turbo. Αν κολλησει κλειστη , σε λιγο καιρο θα σου καταστρεψει την τουρμπινα!
Το προβλημα εχει αντιμετωπιστει απο περσι με 2 ζευγαρια αλυσιδες
(μπρος-πισω) αν και το μανουαλ και η αντιπροσωπεια ελεγαν οτι δεν
χωρανε!! Σπανιο θεαμα αμαξι με αλυσιδες μπρος-πισω!
Αρκετα για σημερα ! Ξαναφευγω! Τα λεμε σε κανα 4ημερο!!!! -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ως κοντινός συγγενής με Golf IV 1.8T με 60,000 χλμ. σου αναφέρω ότι έχω αντιμετωπίσει πτώση πίεσης μεταξύ Turbo και πεταλούδας (αλήθεια τι κάνει η πεταλούδα? Μη μου πεις ότι πετάει) η οποία αντιμετωπίστηκε σε service στο συνεργείο.
Μου έχουν αντικαταστήσει την σκάστρα εξαγωγής (δεν ξέρω πολύ καλά τι είναι και τι κάνει) αν και μου άρεσε ο ήχος που έκανε (μου είπαν ότι κάτι χαλάει αν δεν την αλλάξουμε).
Τώρα μια φορά που πήρε την πρωτοβουλία ένας έξυπνος στο βενζινάδικο μου να μου πλύνει τον κινητήρα για δώρο, προφανώς λόγω υγρασίας κάπου μόλις έμπαινε το turbo και ήθελες να πας χαλαρά κάτι δεν πήγαινε καλά έκοβε και ξαναέδινε. Αντιμετωπίστηκε στο συνεργείο με φύσημα σε όλες τις καλωδιώσεις και συνδέσεις του κινητήρα.
Δες μήπως έχεις καμιά υγρασία πουθενά.
Τώρα σε ότι αφορά τα χιόνια, καταρχήν σε ζηλεύω που μπορείς και ξεκλέβεις εύκολα χρόνο για εκδρομές, όλα τα λεφτά είναι ένα χειμερινό set ελαστικών μην θεωρήσεις ότι είναι πεταμένα λεφτά.Φίλε cpp,
Καλωσόρισες στο thread και ευχαριστούμε γιά τη βοήθεια στα προβλήματα.
Οντως το έχω διαβάσει και εγώ στο http://www.vwvortex.com site ότι η εργοστασιακή σκάστρα είναι προβληματική και δεν είναι κακή σκέψη κάποια αντικατάστασή της με άλλη επώνυμη, όπως π.χ. της Forge.
Oσο γιά τα πλυσίματα κινητήρα που ανέφερες, καλύτερα να τα αποφεύγει κανείς, γιατί μπορεί κάλιστα να συμβεί αυτό που ανέφερες.Γειά χαρά,
Chris
-
Ο χρήστης steve έγραψε:
Mass Air Flow sensor. Μετραει ποσοτητα αερα για να υπολογισει (και με
αλλους σενσορες) την ποσοτητα καυσιμου που θα ριξει. Ειναι εξαρτημα που
χαλαει συχνα σε ολο το VAG και συχνοτερα στα τσιπαρισμενα αυτοκινητα
(απ'οτι εχω ακουσει). Τις περισσοτερες φορες δεν ειναι ορατη η βλαβη του
στα διαγνωστικα τεστ και ενας τροπος επαληθευσης ειναι να τον αποσυνδεσεις
και να δεις αν βελτιωνεται η λειτουργια της μηχανης. Εγω εχω αρχισει να κανω
διαφορα πειραματα για να δω την συμπεριφορα του αυτοκινητου σε 'τεχνητες' βλαβες.
Ελπιζω σε λιγο καιρο με τα καταλληλα εργαλεια να μαθω καλυτερα πως λειτουργει!cpp: Αν χαλασει η σκαστρα (συνηθως ανοικτη-σκιζεται) δεν σηκωνει πιεση
το turbo. Αν κολλησει κλειστη , σε λιγο καιρο θα σου καταστρεψει την τουρμπινα!
Το προβλημα εχει αντιμετωπιστει απο περσι με 2 ζευγαρια αλυσιδες
(μπρος-πισω) αν και το μανουαλ και η αντιπροσωπεια ελεγαν οτι δεν
χωρανε!! Σπανιο θεαμα αμαξι με αλυσιδες μπρος-πισω!
Αρκετα για σημερα ! Ξαναφευγω! Τα λεμε σε κανα 4ημερο!!!!Να επιβεβαιώσω ότι μου χάλασε και μένα το αιρφλόου σένσορ και είχα χάσει τουλάχιστον 30 ίππους (στα 15000χμ περιπου). Μόλις το πήγα στο συνεργείο το βάλανε στο κομπιούτερ και το βρήκαν αμέσως.
Επίσης ιγνιτιον κοιλ (πολλαπλασιαστής) στα 30000 χμ. Επίσης τραβάει προς τα αριστερά ελαφρώς μου φαίνεται. Επίσης διστάζει λίγο στην επιτάχυνση από χαμηλά, μάλλον λόγω ρύθμισης του ηλεκτρονικού γκαζιού.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Να επιβεβαιώσω ότι μου χάλασε και μένα το αιρφλόου σένσορ και είχα χάσει τουλάχιστον 30 ίππους (στα 15000χμ περιπου). Μόλις το πήγα στο συνεργείο το βάλανε στο κομπιούτερ και το βρήκαν αμέσως.Επίσης ιγνιτιον κοιλ (πολλαπλασιαστής) στα 30000 χμ. Επίσης τραβάει προς τα αριστερά ελαφρώς μου φαίνεται. Επίσης διστάζει λίγο στην επιτάχυνση από χαμηλά, μάλλον λόγω ρύθμισης του ηλεκτρονικού γκαζιού.
Moυ έχει βγάλει προειδοποίηση γιά service (στο οδόμετρο γιά κάποια δευτερόλεπτα όταν γυρίζω το κλειδί στη μίζα - και όχι στην κεντρική κονσόλα) στα 18000 km περίπου. Θα δώ εάν παρουσιάζει κανένα από τα προβλήματα που προαναφέρθηκαν; ΜΑF sensor, ignition coil, κλπ.
Chris
-
Ξέρετε, σήμερα έχει άτυπο track day κατόχων και φίλων 1.8Τ VAG (Passat, Octavia 2WD & 4WD, Leon, Audi S3) στην πίστα των Μεγάρων. Από το site πήγαν μάλλον ο Fast&Safe και Polo Uber Alles me Glitsa kai NOS boukales. Εγώ δυστυχώς δεν μπόρεσα να είμαι εκεί
Περιμένουμε νέα τους.
Chris
-
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
Ξέρετε, σήμερα έχει άτυπο track day κατόχων και φίλων 1.8Τ VAG (Passat, Octavia 2WD & 4WD, Leon, Audi S3) στην πίστα των Μεγάρων. Από το site πήγαν μάλλον ο Fast&Safe και Polo Uber Alles me Glitsa kai NOS boukales. Εγώ δυστυχώς δεν μπόρεσα να είμαι εκείΠεριμένουμε νέα τους.
Chris
Φίλε Fast&Safe (Γιώργο),
Γράψε σε παρακαλώ με την πρώτη ευκαιρία τις εντυπώσεις σου από το 'άτυπο' track day κατόχων και φίλων 1.8Τ στα Μέγαρα.
Εμαθα ότι έκανες τον καλύτερο χρόνο!!!Congratulations mate!!!
Την επόμενη φορά θα είμαι και εγώ.
Chris
-
Φίλε Fast&Safe (Γιώργο),
Γράψε σε παρακαλώ με την πρώτη ευκαιρία νέα από το 'άτυπο' track day κατόχων και φίλων 1.8Τ στα Μέγαρα.
Chris
-
Σήμερα στο συμπλήρωμα που διατίθεται με το περιοδικό DRIVE (Get the Power) διάβασα test γιά το Octavia RS-ABT. Ως γνωστόν, με την ηλεκτρονική παρέμβαση της ΑΒΤ, μηχανικό σύνολο των 180 hp φθάνει τους 210 hp με ροπή 300 Nm (στις 2700 rpm τώρα από τις 1900 πρίν).
Εκείνο που εντυπωσιάζει είναι ότι οι επιταχύνσεις από στάση του RS-ABT είναι χειρότερες από αυτές του 4Χ4-ΑΒΤ, αλλά με βάση το γεγονός ότι οι ιπποδυνάμεις του κινητήρα των 150hp με την αναβάθμιση ΑΒΤ φθάνουν αντί γιά 193 'στα χαρτιά' γύρω στους 208-210 hp, όπως αναφέραμε με αποτελέσματα δυναμομέτρησης εγώ και ο Fast&Safe. Μένει λοιπόν να μάθουμε από δυναμόμετρο πόσο πραγματικά φθάνει μετά την παρέμβαση ο κινητήρας του RS-ABT.
Σε test των 4Τ:
το 4Χ4-ΑΒΤ μετρήθηκε 0-100: 7 sec, 0-160: 18 sec, 400m: 15 sec, και 1000m: 27.7, ενώστο test του DRIVE:
το RS-ABT μετρήθηκε 0-100: 7.5 sec, 01-60: 18.1 sec, 400m: 15.6 sec, και 1000m: 27.7 sec.Oι ταχύτητες εξόδου στα 400m και στα 1000m ήταν παρόμοιες και γιά τα δύο αυτοκίνητα: 150 km/h περίπου στα 400m και 190 km/h ταχύτητα εξόδου στο 1Km
Επίσης πρέπει να επισημανθεί ότι το 4Χ4 είναι βαρύτερο του RS γύρω στα 50kg.
Eδώ βέβαια δεν πρέπει να αποκλείουμε και την πιθανότητα να υπάρχουν κάποιες φυσιολογικές διακυμάνσεις από μέτρηση σε μέτρηση.
Chris
-
Ckosm συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά έμπλεξα στο άλλο forum με τα βίντεο και τις φωτογραφίες ..... λοιπόν....σχετικά με την Κυριακή....Μαζευτήκαμε γύρω στα 12 άτομα και κατεβήκαμε στα Μέγαρα ....γνωριστήκαμε μεταξύ μας και χαζέυαμε 2 αυτοκίνητα που ήταν εκείνη την ώρα μέσα ..... μετά κατεβήκαμε για καφεδάκι στην Πάχη και στην επιστροφή αρχίσαν τα ωραία ....... Μπήκα στην Πίστα εγώ με συνοδηγό τον Passat1.8T και μετά την πρώτη αναγνωριστική άρχισαν τα γέλια .... το αμάξι με τις πόρτες και το χαμόγελο μέχρι τα χείλη... πρώτη φορά στη ζωή μου ευχαριστήθηκα οδήγηση..... να κάνεις ότι θες και να μην φοβάσαι μην σκοτώσεις κανέναν.... οι αρχικοί χρόνοι ήταν της τάξης του 1.26'' και στο τέλος κατάφερα να φτάσω το 1.21.5.....είχα 3 εξόδους.....χωρίς απώλειες γιατί είναι ψηλό το αυτοκίνητο σε αντίθεση με ένα celica που σε μιά έξοδο του έσπασε η μάσκα.... εγώ το μόνο που έπαθα ήταν να αφήσω μερικά κομμάτια από τα λάστιχά μου ...χε χε χε χε ...και να το καταευχαριστηθώωωωωωωωωω....... Αυτό που μου έμεινε σαν εντύπωση είναι το τρέμουλο στα χέρια ,όταν έβγαινα από το αυτοκίνητο, από την υπερένταση
Τώρα .... είναι και κάποια σημεία που θα ήθελα να τονίσω αν μπορούν να διορθωθούν.....
Εχω την εντύπωση οτι τα 55 Euro για τα δικίνητα και τα 65 για τα τετρακίνητα είναι μεγάλο ποσο άσχετα αν σου επιτρέπει την είσοδο για όλη την μέρα .... Νομίζω ότι η ωροχρέωση έιναι πιο λογική και για τους 2 (οδηγούς και υπεύθυνους εκμετάλευσης)....και εξηγώ τους λόγους ....
Πως θα παραμείνω στην πίστα ΟΛΗ την μέρα όταν δεν υπάρχει έστω μια πλαστική καρέκλα να κάτσω και μια πλαστική τέντα να μη με νταλιάζει ο ήλιος..... Για το κηλικείο δεν αναφέρομαι γιατί ενώ ήταν πεντακάθαρο ...ήταν άδειο....
Σε ερώτηση προς τον υπάλληλο γιατί δεν υπάρχει ωροχρέωση μου ανέφερε σαν δικαιολογία το κόστος συντήρησης της Πίστας .... ότι όταν μπουν χαλίκια στην πίστα πρέπει να μπει σκούπα κλπ κλπ ..... ναι ..λογικό αυτό...αλλά κάθε πότε καθαρίζεται η πίστα??? την επόμενη της εργάσιμης ?? γιατί εγώ στην πίστα και βρήκα αλλά και έβαλα χαλίκια και δεν είδα κάποιον να καθαρίζει.... δηλαδή με την ωροχρέωση (πχ...20Euro την ώρα ) δεν θα βγαίνει το κόστος συντήρησης ???? ξέρετε οτι είμασταν 10 αυτοκίνητα και αν δεν έκανα πρώτος την κίνηση να μπω δεν θα έμπαινε κανείς λόγω κόστους ??? και απο τα 10 αυτοκίνητα μπήκαν τα 4?? και κάτσαμε περίπου 3 ώρες μέσα..... ενώ αν ήταν με ωρωχρέωση θα έμπαιναν και τα 10.......και κάτι άλλο .... το αμάξι μου έχει επιλεκτική τετρακίνηση.... αυτό σημαίνει ότι 'χαλάω' περισσότερη άσφαλτο και με χρεώνεται 65 euro??? τότε γιατί ενα subaru με μόνιμη τετρακίνηση να μην πληρώνει 75 euro ??? .... Τέλος πάντων... δεν θα επιμείνω σε αυτό το σημείο γιατί δεν ξέρω το κόστος συντήρησης της πίστας..... Πάντος αν θέλετε τα νέα παιδιά να έρθουν και να μάθουν να οδηγούν με ασφάλεια , γνώμη μου είναι , να μειώσετε το κόστος.
Σχετικά με τα κράνη.... επειδή δεν είμαστε επαγγελματίες οδηγοί δεν έχουμε όλοι κράνη .... το ΕΝΑ κράνος που υπάρχει εκεί είναι σε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ κατάσταση ..... και το χειρότερο ..ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ.... ας γίνει κάτι με αυτό.....
Κατα τ'άλλα η πίστα στα Μέγαρα έχει το πλεονέκτημα ότι είναι κοντά στην Αθήνα και μπορείς να μάθεις πολλά πράγματα για το αμάξι σου και τις ικανότητες και των δύο (οδηγού-αυτοκινήτου) και συστήνω σε όλους να περάσουν έστω και μία φορά από εκεί.....
Skoda Octavia 1.8 T