-
Στη συνεδρίαση της επιτροπής του WRC της FIA στις 25/2 (παλιά ιστορία, θα μου πείτε, συμφωνώ, αλλά δείχνει 'τάσεις') προτάθηκε αρχικά ένα ημερολόγιο του 2004 με τους αγώνες σε 3 ομάδες:
Ομάδα Α (= σίγουροι)
Μοντε
Σουηδία
Αργεντινή
Ακρόπολις
Γερμανία
Φινλανδία
ΙσπανίαΟμάδα Β (= υπό προϋποθέσεις)
Τουρκία (με την προϋπόθεση να πάει καλά το 2003, που πήγε, άρα μάλλον πάει για ομάδα Α, και επίσης με την προϋπόθεση άλλης ημερομηνίας)
Νέα Ζηλανδία (με την προϋπόθεση να λυθούν τα προβλήματα 'logistics', δηλ. μεταφορών κτλ., βλ. πλοία κοκ.)
Αυστραλία (όπως η Ν. Ζηλανδία)
Ιταλία (με την προϋπόθεση να γίνει χωμάτινο)
Μεγ. Βρετανία (με την προϋπόθεση να αλλάξει ημερομηνία και να πάει πχ. Σεπτέμβριο)Ομάδα Γ (= 'reserve list', κατά σειρά προτεραιότητας)
Μεξικό
Ιαπωνία
Καναδάς
ΚύπροςΣημειωτέον πως απορρίφθηκαν τελείως το Σαφάρι και το ράλι του Λιβάνου. Επίσης, στην παραπάνω λίστα δεν είναι η Κορσική
Τελικά η παραπάνω πρόταση δεν 'πέρασε' αλλά προτάθηκε στο Παγκόσμιο Συμβούλιο και έγινε αποδεκτή μια λίστα 16 καταρχήν υποψήφιων αγώνων για το 2004 που είναι οι 14 του 2003 συν Μεξικό και Ιαπωνία.
Αυτή τη στιγμή σε επικίνδυνη θέση είναι το Αργεντινής, λόγω των γνωστών γεγονότων φέτος, και το Γερμανίας, λόγω των προβλημάτων ασφάλειας (αλλά από την άλλη, και πέρισι είχαν προβλήματα ασφάλειας αλλά το έβαλαν στην Ομάδα Α, που δείχνει πόσο πολύ το θέλουν στο πρωτάθλημα).
Αν υποθέσουμε πως οι 14 αγώνες δεν αυξάνονται (που μάλλον έτσι θα γίνει, οι κατασκευαστές έχουν σοβαρές αντιρήσεις) και πως τόσο Ακρόπολις όσο και Κύπρου πάνε καλά οργανωτικά (λογική υπόθεση, διαφορετικά αν σε κάποιο από τα δύο γίνει μεγάλη 'πατάτα' τότε η θέση του είναι πολύ δύσκολη) τότε βλέπω για του χρόνου να βγαίνουν Αργεντινής και Κύπρου και να μπαίνουν Μεξικό και Ιαπωνία.
-
Παρότι μας κακοφαίνεται οτι (πιθανόν) θα βγεί το Κύπρου, είναι λογικό και αναμενόμενο. Τρείς αγώνες (Ακρόπολις, Τουρκία, Κύπρου) τόσο κοντά μεταξύ τους και με τον ίδιο χαρακτήρα είναι δύσκολο έως αδύνατο να κρατηθούν. Για το Αργεντινής ..... ήταν αναμενόμενο, είχαν και στο παρελθόν προβλήματα και φέτος όσα συνέβησαν ήταν το κερασάκι στη τούρτα.
Μη γελιώμαστε, υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι και λίγοι αγώνες. Ειδικά για τις χώρες που δεν έχουν να προσφέρουν πολλά στον εμπορικό/διαφημιστικό τομέα (βλ. και Ελλάδα) το παραμικρό λάθος θα αποβεί μοιραίο. -
Το κοινοβούλιο της Κύπρου ψήφισε (με ψήφους 26 προς 10) την εξαίρεση της απαγόρευσης των διαφημίσεων καπνού και τσιγάρων από τον αγώνα της Κύπρου τον επόμενο μήνα. (από το http://www.wrc.com)
Ήταν μία καλή κίνηση κάνοντας ότι μπορούν για να μην έχουν αρνητικά στον φετινό αγώνα, όσο αφορά τους χορηγούς.
-
ΓΕΙΑ ΣΑΣ FORUMΑΔΕΣ........
ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ FORUM ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΩΣ ΒΟΗΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΣΑΣ.
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ STOP ΤΗΣ ΣΤΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ
ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΧΩΜΑΤΑ. ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΗΔΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ
-
Ο χρήστης Πηλιορίτης έγραψε:
ΓΕΙΑ ΣΑΣ FORUMΑΔΕΣ........ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ FORUM ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΩΣ ΒΟΗΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΣΑΣ.
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ STOP ΤΗΣ ΣΤΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ
ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΧΩΜΑΤΑ. ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΗΔΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ
Καλώστον!!! μπορεί να περάσουμε και από εκεί (Δροσοχώρι). Γράφτο καλύτερα και στην ενότητα του Άκρόπολις που έχει διάφορα θέματα για συναντήσεις. Καλό αγώνα!!!
-
Επ, μπαίνουμε και internet ? this is Nick, from Kozani !!!
Στο ράλι σας που είσουν και δε σε πέτυχα ??
-
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΒΟΖΙΑΝ ΠΕΖΟ, ΕΜΦΑΝΙΣΤΙΚΕ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ 4 ΠΕΖΟΥΔΙΑ, ΕΝΑ ΕΒΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΕΦΕΥΓΑΝ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ. ΣΥΝ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΝΑ ΕΒΟ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΔΙΑΣ.
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
Επ, μπαίνουμε και internet ? this is Nick, from Kozani !!!Στο ράλι σας που είσουν και δε σε πέτυχα ??
Την ημέρα του Κένταυρος ήμουν στην Αθήνα για βαφτίσια. Το έχασα πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια
-
Pedia efxarista nea!!
Simfona me teleftes plirofories aposirete to thema gia isodo stis idikes me isitirio !!! !:)
-
Ο χρήστης CYPRUS.WRC έγραψε:
Pedia efxarista nea!!Simfona me teleftes plirofories aposirete to thema gia isodo stis idikes me isitirio !!! !:)
Αντέ γιά μιά χρονιά ακόμα!
Αφού τέθηκε σάν ζήτημα,δέν νομίζω νά τό αποφύγουμε στό μέλλον! -
Αν δεν ισχύσει το εισιτήριο...τότε δεν θα ισχύσει και η συμφωνία σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα!!Λέτε να έκανε πίσω ο Richards μετά το κάζο του Κιρχ και των δικαιωμάτων της F1?!!
-
Αλλαγές στα ελαστικάσχεδιάζει η FIA!!!Τι λέτε?
-
Μιλούν για φαρδύτερο πέλμα για τα ασφάλτινα ράλλυ και λένε ότι έτσι θα αυξηθεί η απόδοση του ελαστικού στη βροχή. Εγώ όμως τόσα χρόνια διάβαζα παντού ότι το φαρδύτερο ελαστικό αποδίδει καλύτερα στο στεγνό παρά στο βρεγμένο... Τελικά τι ισχύει;
-
Δεν τα λέει καλά το άρθρο Αυτό που σχεδιάζουν να κάνουν δεν είναι η αύξηση του πλάτους του πέλματος αλλά του ποσοστού του πέλματος που είναι χάραξη και όχι λάστιχο από 17% σε 25% για τα ασφάλτινα λάστιχα. Το προφανές πλεονέκτημα είναι πως θα δουλεύει καλύτερα σε υγρές συνθήκες (όχι τελείως βρεμένες, τότε θα θέλει έτσι και αλλιώς λάστιχο βροχής) αλλά βέβαια θα μπορεί να περάσει δυσκολότερα τη δύναμη στο δρόμο.
-
το ραλλυ salento διακοπηκε εξαιτιας ενος τραγικου γεγονοτος....ο loris Roggia συνοδηγος του αγγινι σκοτωθηκε μετα απο ατυχημα....τραγικο πραγματικα..
επισης ο daniel carlsson κινδυνευει να χασει το ματι του μετα απο ενα ατυχημα...ειναι στο νοσοκομειο οπου του αντικατεστησαν τον φακο του ματιου....
http://www.worldrallynews.com/cgi-bin/v ... 3564,11089,
http://www.worldrallynews.com/cgi-bin/v ... 3491,33363,
-
Ο χρήστης Greg έγραψε:
το ραλλυ salento διακοπηκε εξαιτιας ενος τραγικου γεγονοτος....ο loris Roggia συνοδηγος του αγγινι σκοτωθηκε μετα απο ατυχημα....τραγικο πραγματικα..ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΑΣΧΗΜΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ...
Ο ROGGIA ΕΙΧΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΡΑΛΛΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΟΥ 90 ΟΝΤΑΣ ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ RAYNERI... -
-
Κρίμα για τον Roggia...
Από την αρχή της χρονιάς, ακούμε πολύ συχνά για ατυχήματα και θανάτους...(Sinozouka, Bourne, τα παιδιά στο Θερμαικού...).
-
Ο χρήστης BTS έγραψε:
Κρίμα για τον Roggia...Από την αρχή της χρονιάς, ακούμε πολύ συχνά για ατυχήματα και θανάτους...(Sinozouka, Bourne, τα παιδιά στο Θερμαικού...).
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ...
http://paradise.motorsportforum.com/for ... entid=3781 -
Επιδημια με θανατους εχψει πεσει φετος.Δυστυχως. Εχουμε κουραστει να λεμε κριμα και κριμα. Ας ελπισουμε να κλεισει αυτος ο κυκλος αιματος...
Διάφορα Νέα από το WRC