Στη συνεδρίαση της επιτροπής του WRC της FIA στις 25/2 (παλιά ιστορία, θα μου πείτε, συμφωνώ, αλλά δείχνει 'τάσεις') προτάθηκε αρχικά ένα ημερολόγιο του 2004 με τους αγώνες σε 3 ομάδες:
Ομάδα Α (= σίγουροι)
Μοντε
Σουηδία
Αργεντινή
Ακρόπολις
Γερμανία
Φινλανδία
Ισπανία
Ομάδα Β (= υπό προϋποθέσεις)
Τουρκία (με την προϋπόθεση να πάει καλά το 2003, που πήγε, άρα μάλλον πάει για ομάδα Α, και επίσης με την προϋπόθεση άλλης ημερομηνίας)
Νέα Ζηλανδία (με την προϋπόθεση να λυθούν τα προβλήματα 'logistics', δηλ. μεταφορών κτλ., βλ. πλοία κοκ.)
Αυστραλία (όπως η Ν. Ζηλανδία)
Ιταλία (με την προϋπόθεση να γίνει χωμάτινο)
Μεγ. Βρετανία (με την προϋπόθεση να αλλάξει ημερομηνία και να πάει πχ. Σεπτέμβριο)
Ομάδα Γ (= 'reserve list', κατά σειρά προτεραιότητας)
Μεξικό
Ιαπωνία
Καναδάς
Κύπρος
Σημειωτέον πως απορρίφθηκαν τελείως το Σαφάρι και το ράλι του Λιβάνου. Επίσης, στην παραπάνω λίστα δεν είναι η Κορσική
Τελικά η παραπάνω πρόταση δεν 'πέρασε' αλλά προτάθηκε στο Παγκόσμιο Συμβούλιο και έγινε αποδεκτή μια λίστα 16 καταρχήν υποψήφιων αγώνων για το 2004 που είναι οι 14 του 2003 συν Μεξικό και Ιαπωνία.
Αυτή τη στιγμή σε επικίνδυνη θέση είναι το Αργεντινής, λόγω των γνωστών γεγονότων φέτος, και το Γερμανίας, λόγω των προβλημάτων ασφάλειας (αλλά από την άλλη, και πέρισι είχαν προβλήματα ασφάλειας αλλά το έβαλαν στην Ομάδα Α, που δείχνει πόσο πολύ το θέλουν στο πρωτάθλημα).
Αν υποθέσουμε πως οι 14 αγώνες δεν αυξάνονται (που μάλλον έτσι θα γίνει, οι κατασκευαστές έχουν σοβαρές αντιρήσεις) και πως τόσο Ακρόπολις όσο και Κύπρου πάνε καλά οργανωτικά (λογική υπόθεση, διαφορετικά αν σε κάποιο από τα δύο γίνει μεγάλη 'πατάτα' τότε η θέση του είναι πολύ δύσκολη) τότε βλέπω για του χρόνου να βγαίνουν Αργεντινής και Κύπρου και να μπαίνουν Μεξικό και Ιαπωνία.