-
Δεν διεκδίκησα ποτέ το οδηγικό αλάθητο ούτε υποστήριξα ποτέ ότι τηρώ με ευλάβεια όλα τα άρθρα του ΚΟΚ.Ούτε πρόκειται(ειδικά όσον αφορά τα γελοία όρια ταχύτητας).
Απλά ανέφερα το περιστατικό χωρίς σχόλια από την πλευρά μου.Με πιάσανε,με γράψανε,θα πληρώσω.-Για τα φιμέ βέβαια πρώτη και τελευταία.Όσο για τα προβολάκια,ποτέ μα ποτέ όταν τα έχω αναμμένα δεν έχει αντιδράσει διερχόμενος στο αντίθετο ρεύμα οδηγός.Ποτέ.Αντίθετα μια περίοδο που είχα ρυθμίσει λανθασμένα τα φώτα πορείας δεν υπήρχε ένας που να μην μου ανάψει τους προβολείς.Από την άλλη ούτε εγώ έχω ενοχληθεί ποτέ από προβολάκια ομίχλης.Ποτέ.
Τέλος και για την ζώνη και για τα προβολάκια και για τα φιμέ,δεν έχω γράψει ποτέ ότι όσοι φοράνε ζώνη,δεν έχουν φιμέ και τα προβολάκια ομίχλης κλειστά είναι μ@λ@κες.Οπότε δεν βλέπω να διαφωνούμε κάπου.
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Όσο για τα προβολάκια,ποτέ μα ποτέ όταν τα έχω αναμμένα δεν έχει αντιδράσει διερχόμενος στο αντίθετο ρεύμα οδηγός.Ποτέ.Αντίθετα μια περίοδο που είχα ρυθμίσει λανθασμένα τα φώτα πορείας δεν υπήρχε ένας που να μην μου ανάψει τους προβολείς.Από την άλλη ούτε εγώ έχω ενοχληθεί ποτέ από προβολάκια ομίχλης.Ποτέ.
Να ξερες τι μπινελίκια ακούς από μέσα...
Εγώ τώρα τελευταία, όποτε μου δίνεται η ευκαίρια ανταποδίδω τα φώτα ομίχλης...Και στους απέναντι και στους από πίσω!
Αλλά γιατί πρέπει να κάνω χαζομάρες για να συνέλθουν μερικοί-μερικοί;
-
και γιατί τ'ανάβεις;
είναι πιο 'κακό' ή μήπως σε βλέπουν;
τα μπινελίκια τ'ακούς, να 'σαι σίγουρος
-
Για να βλέπω τις λακούβες
-
@GTI_
Το κακό είναι ότι εσύ μπορεί να βλέπεις τις λακούβες καλύτερα, οι ερχόμενοι όμως από το απέναντι διάζωμα βλέπουν τα πάντα χειρότερα!
Μη ξεχνάς ότι τα φώτα ομίχλης είναι φώτα διάθλασης και ως εκ τούτου δε διαχέονται ομοιόμορφα, τυφλώνοντας σε κάποιο βαθμό αυτόν που τα αντικρίζει, ακόμα και στην περίπτωση που είναι καλορυθμισμένα. -
Πω, πω, την έχουμε ξανακάνει την κουβέντα πολλάκις.
Από ό,τι φαίνεται η ξεροκεφαλιά είναι πανίσχυρο όπλο.
Τι σημασία έχει αν ο ίδιος ο κατασκευαστής καθορίζει τους όρους χρήσης, ο νόμος επίσης, οι τεχνικές προδιαγραφές φανερώνουν το πώς λειτουργεί το φως ΟΜΙΧΛΗΣ (άραγε γιατί τα λένε έτσι), αφού 'εμείς ξέρουμε καλύτερα'.Υ.Γ. GTI_ στα προβολάκια ομίχλης 'απαντώ' με προβολάκια & προβολείς. Αλλά αυτό δεν είναι λύση είναι ΖΟΥΓΚΛΑ.
-
Έψαχνα να βρώ (αλλά δεν το βρήκα ) ένα γαμάτο e-mail που μου είχαν στήλει, το οποίο περιληπτικά έγραφε, να κάνουν ένα κίνημα όλοι οι απατημένοι (άντρες γυναίκες) ακόμη και αυτοί που δεν έχουν αποδείξεις αλλά έστω και απλά το υποψιάζονται ότι ο σύντροφος τους τους απαντα, και να ανάβουν τα προβολάκια, για να αναγνωρίζονται μεταξύ τους κλπ κλπ! Τέσπα ίσως ευτυχώς που δεν το βρήκα γιατί εδω μέσα μπορεί να μου έλεγες κάποιος ότ ιτον λέω και κερατά!
-
Παρε τηλεφωνο τον κερατά ,καλυτερα τωρα παρα μετα!!
-
Δλδ, γιατί να παρκάραει έτσι; Για πείτε μου.
-
Σαββατο βραδάκι (9μμ) και είμαι ΕΟ με 1 λωρίδα ανά κατεύθυνση και βοηθητική. Βλέπω μπροστά μου ουρά 25-30 αυτοκινήτων να σέρνετε με 60-70 χιλ/ω και στην αρχή της ουράς 2 φάροι περιπολικων να ανάβουν. Αρχίζω και προσπερνάω την ουρά αφού όλοι κάνου δεξιά και σε λίγο είμαι πίσω από τα καρούμπαλα.
Οδηγεί μία μηχανή της τροχαίας, ακολουθεί ένα ταξί (?????) Μερτσέντα και μετά ένα οκτάβια πολιτικό με καρούμπαλο κι αυτό. Βγάζω φλάς και την ώρα που πάω να προσπεράσω (νόμιμα - ευθεία με διακεκομένη), κάνει τέρμα αριστερά, βγάζει ο οδηγός το χέρι του από το παράθυρο και μου κάνει σήμα να μείνω πίσω. Έκανα άλλες 3 προσπάθειες να περάσω (είχε αρκετή κίνηση απέναντι) αλλά ο τύπος είχε κολλήσει πάνει στην μεσσαία λωρίδα και δεν άφηνε κανένα. έμεινα πίσω του για 5-6 λέπτα ακόμη μέχρι που έφυγα στην έξοδο που ήθελα.
Και ερωτώ, είναι νόμιμο αυτό σε δημόσιο δρόμο να επιβραδύνει την κυκλοφορία?
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Όσο για τα προβολάκια,ποτέ μα ποτέ όταν τα έχω αναμμένα δεν έχει αντιδράσει διερχόμενος στο αντίθετο ρεύμα οδηγός.Ποτέ.Αντίθετα μια περίοδο που είχα ρυθμίσει λανθασμένα τα φώτα πορείας δεν υπήρχε ένας που να μην μου ανάψει τους προβολείς.Από την άλλη ούτε εγώ έχω ενοχληθεί ποτέ από προβολάκια ομίχλης.Ποτέ.
Εγώ τώρα τελευταία, όποτε μου δίνεται η ευκαίρια ανταποδίδω τα φώτα ομίχλης...Και στους απέναντι και στους από πίσω!
Νομιζω οτι και οι δυο κανετε μεγαλο λαθος.
Αγαπητε GTi δεν μπορεις να ξερεις αν ο απεναντι σου εκεινη τη στιγμη ποσο και αν ενοχληθηκε επειδη δεν σου εκανε καποιο σινιαλο.
Αλλα για σκεψου τη περιπτωση βρεγμενου οδοστρωματος και να'ναι και νυχτα.Αντικρυζεις οχι δυο φωτα αλλα οκτω. Ειναι δυνατον να μη στραβωθεις;
Και συ κ. charmak66 για σκεψου να ακολουθαγαν ολοι το παραδειγμα σου.Οι φαναρτζηδες θα σε εκαναν μεγα ευεργετη τους.
Εγω για τους μεν αντιθετα ερχομενους τους ,μεσω των ευχων μου, τους στελνω να δραστηριοποιηθουν στο κρεβατι η στη κουζινα η στο καμπινε τους, τους δε ακολουθουντας τους αφηνω να προσπερασουν και να ενοχλησουν αλλους. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Εγω για τους μεν αντιθετα ερχομενους τους ,μεσω των ευχων μου, τους στελνω να δραστηριοποιηθουν στο κρεβατι η στη κουζινα η στο καμπινε τους, τους δε ακολουθουντας τους αφηνω να προσπερασουν και να ενοχλησουν αλλους.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Σαββατο βραδάκι (9μμ) και είμαι ΕΟ με 1 λωρίδα ανά κατεύθυνση και βοηθητική. Βλέπω μπροστά μου ουρά 25-30 αυτοκινήτων να σέρνετε με 60-70 χιλ/ω και στην αρχή της ουράς 2 φάροι περιπολικων να ανάβουν. Αρχίζω και προσπερνάω την ουρά αφού όλοι κάνου δεξιά και σε λίγο είμαι πίσω από τα καρούμπαλα.Οδηγεί μία μηχανή της τροχαίας, ακολουθεί ένα ταξί (?????) Μερτσέντα και μετά ένα οκτάβια πολιτικό με καρούμπαλο κι αυτό. Βγάζω φλάς και την ώρα που πάω να προσπεράσω (νόμιμα - ευθεία με διακεκομένη), κάνει τέρμα αριστερά, βγάζει ο οδηγός το χέρι του από το παράθυρο και μου κάνει σήμα να μείνω πίσω. Έκανα άλλες 3 προσπάθειες να περάσω (είχε αρκετή κίνηση απέναντι) αλλά ο τύπος είχε κολλήσει πάνει στην μεσσαία λωρίδα και δεν άφηνε κανένα. έμεινα πίσω του για 5-6 λέπτα ακόμη μέχρι που έφυγα στην έξοδο που ήθελα.
Και ερωτώ, είναι νόμιμο αυτό σε δημόσιο δρόμο να επιβραδύνει την κυκλοφορία?
Μα... φυσικά και είναι νόμιμο. Τον π**στη που ήταν μέσα στη μερσέντα, τον ψήφισε ο λαός, άρα έχει κάθε δικαίωμα να τον πηδάει...
Άσε που έχω μια υποψία ποιος ήταν...
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Νομιζω οτι και οι δυο κανετε μεγαλο λαθος.
Αγαπητε GTi δεν μπορεις να ξερεις αν ο απεναντι σου εκεινη τη στιγμη ποσο και αν ενοχληθηκε επειδη δεν σου εκανε καποιο σινιαλο.
Αλλα για σκεψου τη περιπτωση βρεγμενου οδοστρωματος και να'ναι και νυχτα.Αντικρυζεις οχι δυο φωτα αλλα οκτω. Ειναι δυνατον να μη στραβωθεις;
Και συ κ. charmak66 για σκεψου να ακολουθαγαν ολοι το παραδειγμα σου.Οι φαναρτζηδες θα σε εκαναν μεγα ευεργετη τους.
Εγω για τους μεν αντιθετα ερχομενους τους ,μεσω των ευχων μου, τους στελνω να δραστηριοποιηθουν στο κρεβατι η στη κουζινα η στο καμπινε τους, τους δε ακολουθουντας τους αφηνω να προσπερασουν και να ενοχλησουν αλλους.Έχετε δίκιο πατέρα! Στους απέναντι, έτσι και αλλιώς στους απέναντι δεν προλαβαίνω να τα ανάψω. Αν ήθελα να τους στείλω στα δέντρα απέναντι θα άναβα προβολείς (όπως νομίζει ότι θα έπρεπε να κάνω ο GTI_). Ήταν μια κρίση μερικών ημερών και μου πέρασε.
Για τους απο πίσω όμως το σκέφτομαι... Ένα άναμα μικρής διάρκειας για προειδοποίηση και μετά μόνιμο. Σε περιπτώσεις που δεν μπορώ να τους αποφύγω, εννοείται. Γιατί όσο και αν δεν μ' αρέσει να 'παίρνω το νόμο στα χέρια μου' δεν μ' αρέσει να έχω και την αντανάκλαση των φώτων του από πίσω στα μάτια μου. Γιατί η αλλαγή θέσης του κεντρικού καθρέφτη δεν κάνει δουλειά (στο αυτοκίνητό μου τουλάχιστον).
Και, ευτυχώς, απέχω αρκετά απ' το να χαρακτηριστώ 'κύριος'.
-
Στη στροφη μετα την ευθεια της Βαρκιζας κυριακη μεσημερι. Στριβω με περιπου 70χλμ στη δεξια λωριδα. Στη μεση της στροφης, και μεσα απ' τα πουρναρια κυριολεκτικα εμφανιζεται ενα περιπολικο, το οποιο βγαινει ακριβως μπροστα μου, ενω δεν φαινοταν και προφανως δεν εβλεπε κι επιταγχυνει πολυ αργα.
το ευτυχημα ηταν οτι ειχα το χωρο να ισιωσω καπως τους τροχους και να τσαρουχωσω το φρενο (no ABS) και ευτυχως δε γνωριστηκαμε με τα ενστολα παιδια. Τελος παντων. Καθομαι πισω του, στη δεξια λωριδα. Αυτος παει με το οριο, προφανως για να δει ποσοι παρανομουν, δηλαδη το 90% οσων περνανε απο 'κει. Βλεπω οτι πολλοι προσπερνανε χωρις επιπτωσεις και το ιδιο κανω κι εγω. Μετα απο λιγο αναψε το φαρο. Προσπαθησα να δω αν κανει κανα σημα, δεν ειδα κατι και συνεχισα το δρομο μου, και μεχρι που τον εχασα απ' τον καθρεφτη σερνοτανε δεξια με το φαρο αναμμενο.
Μπορει καποιος να μου πει τι εκαναν εκεινη τη στιγμη; Ουτε σταματουσαν τους παρανομους (θα ειχαν καθε δικιο να το κανουν), ουτε πηγαιναν πιο γρηγορα.
Ερωτηση Β: Αν εγω τον χτυπουσα πανω στη στοφη ή αν στην προσπαθεια να τον αποφυγω το εχανα και βρισκομουν εγω στα πουρναρια, θα παραδεχοταν οτι εκανε μ@λ@κια;;;;;; -
Αν δεν τον ακουμπούσες και έφευγες στα πουρνάρια φυσικά και θα το παραδεχότανε! Πλάκα κάνεις?
Για το φάρο το κάνουν γενικότερα, ειδικά απο το σούρουπο και μετά για να τους βλέπουν οι τριγύρο και απο τα 2 ρεύματα και να οδηγούν με σύνεση και προσοχη! Επιτελούν έργο!
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Όσο για τα προβολάκια,ποτέ μα ποτέ όταν τα έχω αναμμένα δεν έχει αντιδράσει διερχόμενος στο αντίθετο ρεύμα οδηγός.Ποτέ.Αντίθετα μια περίοδο που είχα ρυθμίσει λανθασμένα τα φώτα πορείας δεν υπήρχε ένας που να μην μου ανάψει τους προβολείς.Από την άλλη ούτε εγώ έχω ενοχληθεί ποτέ από προβολάκια ομίχλης.Ποτέ.Ρώτησες ποτέ κάποιον αν τον ενοχλεί ή όχι; Πρέπει δηλαδή να μουτζώνουμε και να κορνάρουμε για να καταλάβει ο Έλληνας ότι κάτι συμβαίνει; ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΟΜΙΧΛΗΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ (όπως επίσης και τα μη ρυθμισμένα φώτα πορείας), και τους απέναντι και τους προπορευόμενους.
-
Ο χρήστης sttpod έγραψε:
Στη στροφη μετα την ευθεια της Βαρκιζας κυριακη μεσημερι. Στριβω με περιπου 70χλμ στη δεξια λωριδα. Στη μεση της στροφης, και μεσα απ' τα πουρναρια κυριολεκτικα εμφανιζεται ενα περιπολικο, το οποιο βγαινει ακριβως μπροστα μου, ενω δεν φαινοταν και προφανως δεν εβλεπε κι επιταγχυνει πολυ αργα.
το ευτυχημα ηταν οτι ειχα το χωρο να ισιωσω καπως τους τροχους και να τσαρουχωσω το φρενο (no ABS) και ευτυχως δε γνωριστηκαμε με τα ενστολα παιδια. Τελος παντων. Καθομαι πισω του, στη δεξια λωριδα. Αυτος παει με το οριο, προφανως για να δει ποσοι παρανομουν, δηλαδη το 90% οσων περνανε απο 'κει. Βλεπω οτι πολλοι προσπερνανε χωρις επιπτωσεις και το ιδιο κανω κι εγω. Μετα απο λιγο αναψε το φαρο. Προσπαθησα να δω αν κανει κανα σημα, δεν ειδα κατι και συνεχισα το δρομο μου, και μεχρι που τον εχασα απ' τον καθρεφτη σερνοτανε δεξια με το φαρο αναμμενο.
Μπορει καποιος να μου πει τι εκαναν εκεινη τη στιγμη; Ουτε σταματουσαν τους παρανομους (θα ειχαν καθε δικιο να το κανουν), ουτε πηγαιναν πιο γρηγορα.
Ερωτηση Β: Αν εγω τον χτυπουσα πανω στη στοφη ή αν στην προσπαθεια να τον αποφυγω το εχανα και βρισκομουν εγω στα πουρναρια, θα παραδεχοταν οτι εκανε μ@λ@κια;;;;;;Εκαναν τους μπατσους. Κοινως οτι μαλακια μπορει να τους κατεβει στο κεφαλι, χωρις κανενα λογο...Απλο δεν ειναι?
-
Στη δεξιά δεν ήταν; Μπορούσε να πηγαίνει και με 10 χλμ. Τί λέω; Θα μπορούσε να έχει σταματήσει, αστυνομικός ή μη, λόγω μηχανικής βλάβης, άρα αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω για να προσέχουμε διπλά αφού δεν υπάρχει μάλιστα ορατότητα ('πουρνάρια').
Σχετικά με το φάρο: μπορεί να περίμενε να περάσουν τίποτα καλόπαιδα μετά από σήμα που έλαβε. Αμέσως 'μπάτσοι = ηλίθιοι'.
-
Ακομα και στην δεξια εχεις καποιο κατςτατο οριο που μπορεις να κινησαι. Αλλιως σε γραφουνε για παρακολληση κυκλοφοριας λογω χαμηλης ταχυτητας. Απο την αλλη αν εχεις σταματησει λογω μηχανικης βλαβης, πρεπει να εχεις βαλει τριγωνο σε μια λογικη αποστασταση απο το σημειο που βρισκεσαι ποσο μαλλον αν αυτο εοναο πανς σε στροφη...
μπατσολογικη και μπατσοσυμπεριφορα