-
Γαβριήλ, τι σου έλεγα για την ελληνική 'άσφαλτο'; Μου κάνει εντύπωση πώς δε γλίστρησες περπατώντας, γιατί εμένα μου έχει τύχει σε πολλές περιπτώσεις να είναι στεγνή η 'άσφαλτος' και να γλιστρήσω πεζός!
Για τη σήμανση: Ακόμα και στα νέα κομμάτια της Εθνικής είναι απαράδεκτη. Με τα μεσαία φώτα δε βλέπεις τι γράφει η πινακίδα, με τα μεγάλα, γίνονται τόσο λαμπρά τα χρώματα που κάνουν color clashing χειρότερο κι από το τσιπάκι γραφικών του ZX Spectrum και δε βλέπεις ΤΙΠΟΤΑ!
Για τους ταρίφες τώρα... Ο Χάρος βγήκε παγανιά. Αυτοί θέλουν στήσιμο στα δύο μέτρα και σφαίρες ντουμ-ντουμ.
Όσον αφορά το κυκλοφοριακό: Το 80% των οδηγών ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! Έτσι απλά! Τελεία και παύλα. Δεν ξέρουν πού τους παν τα τέσσερα.
Είδες ότι δεν είμαστε υπερβολικοί όταν γκρινιάζουμε;
Από την άλλη όμως... Η Ελλαδίτσα είναι, ό,τι κι αν λέμε, η πιο ωραία χώρα του κόσμου και, όπου κι αν πάμε, μετά λέμε 'Ελλάδα και πάλι Ελλάδα'. Είναι στο αίμα μας ρε συ.
-
gavriil1 καλώς ήρθες πάλι στην παρέα του forum, νομίζω ότι έλλειψες στους περισσότερους εδώ μέσα. Ελπίζω να πέρασες καλά στην Ελλάδα και να την ξαναεπισκεφτείς σύντομα. Όσον αφορά τις εμπειρίες και τις εντυπώσεις σου, νομίζω ότι θα σε βοηθήσουν να κατανοείς απόψεις των άλλων μελών. Άντε ρίξε και κανένα θέμα προς συζήτηση...
-
Ο χρήστης kilo έγραψε:
Νομίζω ότι κάπου είστε άδικοι σε ορισμένα πράγματα. Μιλάτε και καταφέρεστε για το οδικό δύκτιο της Ελλάδας, χωρίς να υπολογίζετε δύο πράγματα. Πρώτον τη γεωλογική μας κατάσταση (σχεδόν ορεινή χώρα με εξαίρεση την Θεσσαλία) έτσι υπάρχει η φυσική δυσκολία για την κατασκευή μεγάλων και άνετων δρόμων. Δεύτερον και ποιό σημαντικό. Φίλοι μου αναλογιστήτε πόσα αυτοκίνητα κυκλοφορούσαν σε αυτή τη χώρα πρίν το 1990. Μην ξεχνάτε ότι μέχρι τότε το αυτοκίνητο ήταν λόγω δασμών κλπ. σχεδόν απαγορευτικό για τον Ελληνα.
[...]
Ρε παιδιά εδώ μέχρι πρίν λίγα χρόνια δεν φτιάχναν γκαράζ στις πολυκατοικίες γιατί υπήρχε άνετος χώρος για παρκάρισμα στους γύρω δρόμους. Ναι! τότε που το αυτόκίνητο είταν κάτι ακριβό και απρόσιτο στον μισθοσυντήριτο Ελληνα.
Δεν συμφωνώ σε αρκετά σημεία. Να εξηγήσω γιατί:
Όποια γεωλογική κατάσταση και να έχουμε, δεν δικαιολογείται νέος δρόμος (στην Μαλακάσα) να εξαφανίζεται μήνες αφότου φτιάχτηκε επειδή φούσκωσε το βουνό. Ας το προέβλεπαν να περάσουν το δρόμο 100-200-1000 μέτρα παρακάτω. Ναι, ας απαλλοτριώσουν. Και στην Κινεττα απαλλοτρίωσαν σπίτια για να περάσει ο δρόμος, και έγινε μια χαρά δρόμος. Τόσα λεφτά ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ! Καλύτερα να μην το έφτιαχναν!
Επίσης και άλλες χώρες έχουν κακή γεωλογία, ΠΟΛΥ χειρότερη μάλιστα από την Ελλάδα. Παράδειγμα η Ελβετία. Ναι, ξέρω, εκείνοι έχουν λεφτά. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ!!! Απλά εκεί οι μίζες είναι σε πολύ μικρότερα επίπεδα αν υπάρχουν. Και οι δρόμοι τους είναι όλο τουνελ και γέφυρες με κολώνες που τις στηρίζουν άπειρα μέτρα στο βάραθρο! Φυσικά ούτε τεράστιες ευθείες έχουν, ούτε φαρδιές λωρίδες και σε πολλά σημεία έχουν μία λωρίδα συν το έρεισμα, στο οποίο ΠΟΤΕ δεν κινείται ΚΑΝΕΙΣ, ακόμα κι αν μείνουν πίσω από το φορτηγό για πολλή ώρα. Όμως η σήμανση είναι αρτιότατη, τα όρια ταχύτητας αν και χαμηλά έχουν νόημα, ενώ η άσφαλτος ΚΡΑΤΑΕΙ! Τα τέλη κυκλοφορίας σε αυτούς τους δρόμους είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΗΔΕΝΙΚΑ, ενώ αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τον αυτοκινητόδρομο πληρώνεις ένα ετήσιο ποσό (και παίρνεις ένα αυτοκόλλητο σαν τα δικά μας τέλη κυκλοφορίας) το οποίο κοστίζει 40 Φράγκα Ελβετίας, ήτοι 28 Ευρώ περίπου. Για ΟΛΟ τον χρόνο, με απεριόριστα χιλιόμετρα! Ο Αυτοκινητόδρομος έχει ΠΑΝΤΟΥ και ΜΟΝΟ αυτός σήμανση σε πράσινο χρώμα για να ξέρεις πως είσαι σε αυτοκινητόδρομο, με σημειωμένες εξόδους. Όταν σου προαναγγέλει βενζινάδικο σε 1 χιλιόμετρο σου λέει σε πόση απόσταση είναι το ΕΠΟΜΕΝΟ! Αυτά είναι ΦΤΗΝΑ πράγματα που σώζουν καταστάσεις. Και από γεωλογία δεν νομίζω να έχει κανείς αντίρρηση πως η Ελλάδα είναι πεδιάδα μπροστά στην καρδιά των Άλπεων. Στην περιοχή της Ζυρίχης βέβαια δεν υπάρχουν τέτοια θέματα, αφού είναι κάμπος.Το ότι το αυτοκίνητο μέχρι το 1990 ήταν άγνωστη λέξη λόγω κόστους και φορολογίας, το λές για να δικαιολογήσεις την ανετοιμότητα του κράτους να προβλέψει και να προετοιμάσει το έδαφος για περισσότερα (για πολλά) αυτοκίνητα; Απεναντίας, ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ είναι!!! Πρώτον γιατί ως άλλο απολυταρχικό καθεστώς με το έτσι θέλω στερούσε την δυνατότητα από έναν λαό να έχει ένα αγαθό που όλη η υπόλοιπη Ευρώπη είχε (και έχει) και δεύτερον, γιατί με τα τόσο λίγα αυτοκίνητα είχε 30 τουλάχιστον περισσότερα χρόνια από την υπόλοιπη Ευρώπη να προετοιμάσει το δίκτυό της, χωρίς να χρειάζεται να ασφυκτιά τώρα όλος ο κόσμος που και αυτοκίνητα έχουμε, και χάλια δρόμους έχουμε, και στενούς δρόμους έχουμε και αποπάνω κλείνουμε και τους μισούς για να μπούνε μπουλντόζες!
Το ότι κανείς δεν έβαλε τον κόσμο να βάλει πάρκινγκ το 1970 στις πολυκατοικίες, και αργότερα τους επέτρεπαν να πληρώνουν ένα ευτελές πρόστιμο και αντί πάρκινγκ να βάλουν γραφεία, δικαιολογία είναι; Στις άλλες χώρες που πήγα είτε υπήρχε πρόβλεψη και είχαν πάρκινγκ, ακόμα και αν ΣΗΜΕΡΑ είναι ακόμη άδειοι οι δρόμοι γύρω και πρόσφοροι για παρκάρισμα, ή που φροντίσανε όλα τα άδεια οικόπεδα να τα κάνουν 'Parkhaus' όπως τα λένε, δηλαδή πολυκατοικίες που είναι μόνο γκαράζ. Και αυτά είναι ΠΟΛΛΑ, δεν τυχαίνει με τίποτα, ακόμα και τα Χριστούγεννα να μην βρεις πάρκινγκ. Και αν δεν υπήρχαν διαθέσιμα οικόπεδα σκάψανε τις πλατείες και τα κάνανε υπόγεια, και μετά βάλανε και την πλατεία με τα συντριβάνια. Εμείς στην Αθήνα μόνο τα συντριβάνια βάλαμε και τον ξαναεκλέξαμε τον Δήμαρχο με 70% ποσοστό τρομάρα μας!
Τώρα το ότι το αυτοκίνητο ήταν ακριβό στον μισθοσυντήρητο Έλληνα, τι να πω... Μάλλον 60 εκατομμύρια κάτοικοι Γερμανίας που είχαν τότε πολύ πολυτελή αυτοκίνητα είναι όλοι στελέχη σε χρηματιστιριακές και πολυεθνικές, και κανείς δεν δούλευε στις Φάμπρικες. ΕΜΕΙΣ είμαστε τα κορόιδα που δεν βγήκαμε να σαπίσουμε στο ξύλο όποιον πολιτικό κυκλοφορεί με κάτι παραπάνω από Passat (θωρακισμένο αν θέλει), το οποίο για τα ελληνικά δεδομένα είναι ήδη πολυτελές!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μια χαρα περασα, αν και ειμαι λιγο απογοητευμενος με την Κρητη. Περιμενα πολυ καλυτερα. Θα δοκιμασω Κερκυρα, Ροδο και Σαντορινι του χρονου. Μακαρι να ειναι καλυτερα.
Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις την Αμοργό,τους Παξούς,την Μήλο,την Πάτμο,την Ελαφόνησο,την Σίφνο ή την Σαμοθράκη.
Θα δεις ποιά ειναι η Αλλη Ελλάδα.Αυτή που οι περισσότεροι ειμαστε 'ερωτευμένοι' μαζί της.Εκει που δεν εχουν σημασία τα οδικά δίκτυα και οι τηλεπικοινωνίες!
Μέρη που η Ελλάδα ακόμα ευτυχώς διαθέτει ακόμα και που μακάρι να τα εχει για πάντα.Γιατι πιστεύω οτι αυτο ειναι που κάνει την διαφορά σε μια χώρα κι οχι ολα τα αλλα.
Σαν να ερθω στην Αμερική και να μείνω σε ενα χωριό της Β.Ντακότα ή της πολιτείας της Washington οπου οι άνθρωποι ειναι ακόμα απλοί και καταδεκτικοί!
Οχι σαν εμας τους 'πρωτευουσιάνους' που γυρνάμε γυρω-γυρω σαν τον σκύλο που κυνηγάει την ουρά του!Καλως ήρθες Gavriil, συμφωνώ με τον kouk. αν σου αρέσει η ησυχία και η ανακάλυψη της φύσης, σου τα προτείνω κι εγω εν λευκω.
Για την Κρήτη τώρα, έπειδη μου αγγιξες το ευαίσθητο σημείο μου, αν πήγες μόνο βόρεια στα μέρη που αναφέρεις, τότε είδες την κατεστραμένη πλευρά. Ο τουρισμός εκεί εχει ισοπεδώσει τα πάντα.
Προσπάθησε την άλλη φορά νότια. Εκεί που οι δρόμοι είναι δύσκολοι,έκεί που πάνε μόνο οι εμπειροι και οι φυσιολάτρες και θα δεις τι σημαίνει ομορφιά.
Μην το πείτε όμως σε κανέναν γιατί θα το καταστρέψουν και αυτό το κομμάτι. -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Τώρα για τα αυτοκίνητα που λες δεν έχεις απόλυτο δίκιο... Τα Golf τέταρτης γενιάς (όπως το generation) δεν βγήκαν ποτέ σε 8βάλβιδα, αλλά σε 16βάλβιδα 1400 με 75 ίππους, και όχι 60.
Σωστα. 75 αλογα.
Το Stilo με 6 ταχύτητες είναι 1250 κυβικά όπως είπες, και έχει 80 ίππους. Το ότι ο υπάλληλος του γραφείου ενοικιάσεως δεν ήξερε τα κυβικά δεν με εκπλήσσει. Σάμπως του είπε και κανείς πόσα έχει; Τόσα νόμιζε, τόσα είπε. Και δηλαδή γιατί να τον νοιάξει; Αυτός θα το οδηγούσε; Άντε τώρα που μου θες και λεπτομέρειες! Δε φτάνει που σου έδωσε και καινούριο αμάξι! Πλεονέκτη! Υπερβολικέ! Ψείρα! Δηλαδή επειδή πληρώνεις θα σου πούμε και πόσες φορές το κάναμε με την γυναίκα μας;
Το diesel είναι ο καλύτερος κινητήρας. Απολύτως ΚΑΚΟΣ για κόντρες στα φανάρια, που ούτως ή άλλως δεν με ενδιέφεραν ποτέ, αλλά οικονομικός, ποτέ δεν κομπιάζει λόγω αστείρευτης ροπής, και στις ρεπριζ είναι το κάτι άλλο!
Σωστα.
Οι πινακίδες στην Ελλάδα είναι πολύ κακές. Νόμιζα πως ήταν οι χειρότερες στον κόσμο μέχρι που πήγα στην βόρειο Ιταλία.
Αληθεια? Νομιζα οτι στην Ιταλια ειχαν καλο δυκτιο γενικα.
Πάντως και τα φανάρια στην Αμερική με το να τα βάζουν στο απέναντι πεζοδρόμιο από εκεί που πρέπει να σταματήσεις πόντιο είναι. Όταν έρχεσαι από απόσταση, ειδικά όταν είσαι σε ευθύ αστικό δρόμο με πολλά φανάρια (όπως είναι συνήθως στην Αμερική) δεν έχεις αίσθηση της απόστασης που πρέπει να φρενάρεις, εκτός αν είσαι ντόπιος. Δεν λέω να είναι σαν το χάλι στην Ελλάδα, αλλά αυτό είναι πλέον το άλλο άκρο!!!
Εδω κανεις λαθος. Οταν ειρθα απο Ελλαδα συνιθισμενος απο εκει, ναι με πειρε λιγο χρονο να καταλαβω τι γινετε και να το συνιθισω. Αλλα υπαρχει τοσο καλο 'βαψιμο' οσον αφορα του που πρεπει να σταματησεις (τεραστια καθετη γραμμη που φενετε και το βραδυ ανετα), που πρεπει να περασουν οι πεζοι (επισεις 2 αλλου ειδους καθετες γραμμες), κτλ, που παντα ειναι ολα αυτονοητα και δεν υπαρχει προβλημα παρεξηγησεις.
Ας μιλήσουμε για την χρήση του «ώμου» του δρόμου όπως το λές, έρεισμα στο ελληνικότερο (που ΚΑΝΕΝΑΣ Έλληνας δεν καταλαβαίνει τίποτα αν πεις έρεισμα, πρέπει να πεις βοηθητική λωρίδα, το οποίο ούτε βοηθητική είναι, ούτε λωρίδα!!!).
Βρίσκεσαι σε άδειο δρόμο με στροφές, όριο ταχύτητας 80 χιλιόμετρα την ώρα και πηγαίνεις με 130 πάνω σε δεξιά στροφή, κινούμενος στην κανονική (μοναδική) λωρίδα. Κανονικά για φυλακή πας... Έλα όμως που έρχεται ο άλλος με 180 και σου κολλάει στα 10 εκατοστά απόσταση παίζοντας φώτα και κόρνες χειρότερα από νοσοκομειακό, απαιτώντας να ΒΓΕΙΣ από τον δρόμο και να κινηθείς στο έρεισμα για να σε περάσει η Αυτού Μεγαλειότης του!
Και εδω ειναι η διαφωνια. Εγω αυτο που θα εκανα θα ηταν να τον βγαλω απο το μυαλο μου και να κατσω εκει που ειμαι. Αστον να κορναρει. Ανεβασε το ραδιοφωνο και μην κοιτας τον καθρεφτη. Μαλιστα, εαν εαν πατησεις και φρενο κανα δυο φορες αποτομα ετσι ωστε να τον τρομαξεις, να δεις τι ωραια θα σου δωσει παραπανω αποσταση. Αν σε ακουμπησει, πληρωνει. Σιγα τον εκφοβισμο. Με κορναρει και ειναι κοντα μου. Αστον να κανει αυτα που κανει. Εσυ κανε το δικο σου.
Τέλος να πούμε για την Γερμανία. Η Φρανκφούρτη δεν είναι μια τυπική Γερμανική πόλη. Είναι η πλουσιότερη γερμανική πόλη.
Ω ναι? Δεν ειχα ιδεα. Τωρα εξηγητε.
Οι μόνιμοι είχαν BMW Μ3 κάμπριο, και πολλές Mercedes E Class Brabus.
Ειδα πολλες AMG. Σε πολυ μικρη αποσταση.
Γιαπωνέζικα ήταν ελάχιστα, ενώ απλά δεν υπήρχαν κορεάτικα.
Σωστα. Ομως ειμουν τυχερος να δω ενα Εβο. Δεν ξερω εαν ηταν το 7 αλλα μου φανηκε ολοκαινουργιο. Περασε διπλα απο το ξενοδοχειο μας(Marriott).
Όμως αυτό στην Φρανκφούρτη, όπου έχουν το χρηματιστήριο στο οποίο παίζονται οι Porsche, BMW, Mercedes, VW, NOKIA, και άφθονες άλλες εταιρείες.
Καταλαβα. Οπως το Μανχαταν. Εκει απο Μερσεντες, μονο S βλεπεις.
Τώρα θα απορείς πως οδηγώ εγώ στον δρόμο. Μέχρι που πήγα στην Γερμανία νόμιζα πως ήμουν υπόδειγμα. Μόλις πήγα εκεί διαπίστωσα πως ήμουν επικίνδυνος. Άλλαξα. Πειθαρχήθηκα. Δεν πήγα αργά, αλλά τα έκανα όλα όπως έπρεπε. Μετά γύρισα στην Ελλάδα και προσπαθώντας να οδηγήσω σωστά κόντεψα να τρακάρω 3 φορές μέχρι να βγώ από την Πάτρα και να σκοτωθώ άλλες 2 μέχρι την Κόρινθο, ΚΑΙ οι 5 από φταίξιμο άλλου, ο οποίος περναγε κόκκινα, στοπ, άλλαζε λωρίδες λες και ήταν κάλτσες, απαιτούσε να κινηθώ στο έρεισμα του δρόμου χωρίς να έχω ορατότητα κλπ. Κατάλαβα μετά πως δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσω στην Αθήνα και σιγά σιγά φρόντισα να προσαρμόσω την οδήγησή μου σε ένα πιο ζουγκλίστικο στιλ. Δόξα σοι ο Θεός είμαι ζωντανός. Φυσικά όμως και δεν κάνω τα διάφορα ανεκδιήγητα που βλέπουμε κάθε μέρα...
Οπως ειπα. Ολοι σας φτετε. Η αλλαγη αρχιζει απο εναν που δεν τα παραταει. Η αληθεια ειναι οτι πρεπει να σε βοηθησει και η πολιτεια, η οποια το ξερω οτι απο πλευρας τροχονομιας στην Ελλαδα ειναι ανυπαρκτη. Αντι να βλεπω κανενα σας να βγαινει στους δρομους σε πορειες για αυτα τα χαλια της Ελλαδος να σας βοηθησει η πολιτεια, μου βγενετε μονο για 'τα αλλα', ξερετε ποια.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Τέλος να πούμε για την Γερμανία. Η Φρανκφούρτη δεν είναι μια τυπική Γερμανική πόλη. Είναι η πλουσιότερη γερμανική πόλη.
Ω ναι? Δεν ειχα ιδεα. Τωρα εξηγητε.
H Φρανκφούρτη μπορεί να έχει το χρηματιστήριο αλλά είναι και άκρως βιομηχανική. Αν πας στο Ντισσελντορφ, εκεί θα παθείς πλάκα. Το Μιλάνο της Γερμανίας.
-
Ο χρήστης kilo έγραψε:
Νομίζω ότι κάπου είστε άδικοι σε ορισμένα πράγματα. Μιλάτε και καταφέρεστε για το οδικό δύκτιο της Ελλάδας, χωρίς να υπολογίζετε δύο πράγματα. Πρώτον τη γεωλογική μας κατάσταση (σχεδόν ορεινή χώρα με εξαίρεση την Θεσσαλία) έτσι υπάρχει η φυσική δυσκολία για την κατασκευή μεγάλων και άνετων δρόμων.
Καλο επιχειρημα μεν, οχι αρκετο για να δικαιολογησει την κατασταση στην Ελλαδα σημερα δε. Σορρυ.
Δεύτερον και ποιό σημαντικό. Φίλοι μου αναλογιστήτε πόσα αυτοκίνητα κυκλοφορούσαν σε αυτή τη χώρα πρίν το 1990. Μην ξεχνάτε ότι μέχρι τότε το αυτοκίνητο ήταν λόγω δασμών κλπ. σχεδόν απαγορευτικό για τον Ελληνα.
Σωστα. Αλλα η αυξηση των αριθμων οχηματων ειναι πραγματικοτητα για ολες τις χωρες της Δυσης. Η κινηση στις ΗΠΑ εχει αυξηθει κατα 40% τα τελευταια 10 χρονια μονο.
Και ξαφνικά μετά το 1990 (με την απόσυρση οποιοι θυμάστε) αρχίσαμε να γεμίζουμε αυτοκίνητα. Νέα αυτοκίνητα, νέας τεχνολογίας, ποιό μεγάλες ταχύτητες κλπ, άσε που oi Ελληνeς ξαφνικά μάθαμε και το weekend. Και τότε τι έπρεπε να γίνει? Να επανακατασκευάσουμε όλο το οδικό δύκτιο μέσα σε 10 χρόνια?
Καταρχην 10 χρονια ειναι αρκετα για να αλλαξουν πολλα στο μικρο οδικο δυκτιο της Ελλαδας. Αλλα η Ελλαδα ηταν αδυνατη απο ολες τις πλευρες (χρηματα, ανθρωπους, κτλ) να απαντησει στην προκληση. Η αποσυρσεις ναι μεν βοηθησαν στην δραστικη αυξηση των οχηματων, αλλα εαν δεν ηταν για την οικονομικη ανακαμψη ολων των Δυτικων κρατων γενικα κατα τα την διαρεια της δεκαετιας του '90, δεν θα βλεπαμε τοση αυξηση. Επισης, οταν ψηφιζεις τον νομο της αποσυρσης, ως κυβερνηση, πρεπει να σκευθεις και το δυκτιο. Μια Εγνατια οδος στην Β. Ελλαδα πηρε 30 χρονια να γινει. Εγνατια οδο στο Αρη θα επερνε λιγοτερο για αλλες χωρες. Σορρυ.
Λοιπόν μη γίνεστε άδικοι, και άν ο Γαβρίλος μας λέει για το οδικό δύκτιο του USA, ναί σύγουρα είναι απο τα καλύτερα ή και το καλύτερο στον πλανήτη. Αλλά πόσες δεκαετίες και βάλε πέρασαν για να φτιαχεί και με τι προδιαγραφές φτιάχτηκε.
Το 1926 ηταν η χρονια που η Henry Ford αρχισε να κατασευαζει το Model-T και εκανε την αποκτηση ενος αυτοκινητου ευκολη υποθεση για τον μεσο Αμερικανο. Τοτε ηταν που η Αμερικανικη κυβερνηση αποφασισε οτι η χωρα θα χρειαστει ενα εθνικο δυκτιο δρομων. Ενας επιχειρηματιας απο την Οκλαχομα, ο Cyrus Avery εκανε προταση για συνδεση Σικαγο με Λος Αντζελες. Ενας δρομος που θα ηταν ο πιο 'μακρυς' στον κοσμο για τοτε. 2400 μιλια αποσταση. Τον ονομασαν Route 66. Τελειωσε το 1937! Τελειωσε σε 9 χρονια. Και μιλαμε για 70 χρονια πριν, οσον αφορα μηχανηματα, κτλ. Σκεψου το λιγο.
-
Το χειροτερο απο ολα ειναι τα μηχανακια/2τροχα. Αυτη η αισθηση οτι οταν υπαρχει κοκκινο φαναρι, πρεπει εγω ως οδηγος 2τροχου να βρω καποιο τροπο για να μπω μπροστα απο ολα τα 4τροχα, οσο και επικυνδυνο και να ειναι αυτο, πως διμηουργηθηκε? Ποσο χρονο νομιζουν οτι κερδιζουν? Εμφανιζοντε 2τροχα απο ολες τις κατευθηνσεις.\gavriil1, τα δίκυκλα είναι ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος (μαζί με το μετρό, το οποίο όμως δεν έχει τόσο εκτεταμένο δίκτυο) να κυκλοφορήσεις κανονικά (= να φτάνεις στον προορισμό σου σε ντετερμινιστικό χρόνο) στην Αθήνα. Για να γίνει αυτό, σε βεβαιώνω, ως καθημερινός χρήστης (που μάλλον εσύ δεν είσαι), πως το να φτάνεις πρώτος στο φανάρι (= μπροστά από τα αυτοκίνητα) είναι σημαντικό τόσο από την άποψη του χρόνου που κερδίζεις όσο και από την άποψη της ασφάλειας (ώστε όταν ανάψει το πράσινο να φύγεις, λόγω ταχύτητας και ευελιξίας του δίκυκλου, μακριά από τα αυτοκίνητα, που όπως είδες δεν είναι ό,τι καλύτερο οδηγικά και μηχανικά). Τώρα, το γεγονός πως, στην προσπάθειά τους αυτή πολλοί δικυκλιστές οδηγούν επικίνδυνα (αν και κάτι τέτοιο συνήθως αποβαίνει σε δικό τους βάρος) και παραβαίνουν τα δικαιώματα πιο αδύναμων χρηστών του δρόμου (= ποδηλάτες ή πεζοί, στη διάβαση των οποίων συνήθως πατάνε τα δίκυκλα) είναι αδιαμφισβήτητο αλλά δεν βλέπω ρεαλιστική εναλλακτική.
-
...
ΠΡΙΝ αρχίσω μαθήματα οδήγησης (αρκετούς μηνες πριν) αγόρασα και διάβασα ΟΛΟ τον κώδικα κυκλοφορίας, πράγμα που έχω να περηφανεύομαι πως είμαι ο μοναδικός Έλληνας που το έχει κάνει ποτέ. Είμαι σίγουρος πως πάρα πολλοί τώρα λένε 'ΜΑ ΜΕ ΤΙ ΜΑ..ΚΑ ΜΠΛΕΞΑΜΕ!'. Καταλαβαίνεις πόσο σχετικοί είναι ως προς τις υποχρεώσεις τους στο δρόμο. Πάμε παρακάτω...
...Πήρα δίπλωμα το 98, αλλά το 99 διάβασα τον τότε ΚΟΚ, καθώς οι κανονισμοί - υποχρεώσεις - καθήκοντα που έμαθα στα μαθήματα και στο βιβλίο των σημάτων ήταν προφανώς πολύ λίγα.
Το αναφέρω μόνο και μόνο σαν προτροπή προς τα υπόλοιπα μέλη του forum να πράξουν το ίδιο.
-
Αληθεια? Νομιζα οτι στην Ιταλια ειχαν καλο δυκτιο γενικα.To δίκτυο στην Ιταλία (βόρεια Ιταλία, κάτω από την Ανκόνα δεν έχω πάει ποτέ) είναι πολύ καλό. Οι πινακίδες όμως είναι για να σε μπερδεύουν... Θα κοιτάξω να βγάλω φωτογραφίες τα Χριστούγεννα να σου στείλω! Έχουν πλάκα!
Εδω κανεις λαθος. Οταν ειρθα απο Ελλαδα συνιθισμενος απο εκει, ναι με πειρε λιγο χρονο να καταλαβω τι γινετε και να το συνιθισω. Αλλα υπαρχει τοσο καλο 'βαψιμο' οσον αφορα του που πρεπει να σταματησεις (τεραστια καθετη γραμμη που φενετε και το βραδυ ανετα), που πρεπει να περασουν οι πεζοι (επισεις 2 αλλου ειδους καθετες γραμμες), κτλ, που παντα ειναι ολα αυτονοητα και δεν υπαρχει προβλημα παρεξηγησεις.
Αυτή η βαφή στον δρόμο φαίνεται και το βράδυ; Πάντως φαντάζομαι πως είναι θέμα συνήθειας, και στην Φρανκφούρτη, δεν σε μπέρδεψαν οι διαγραμμίσεις στον δρόμο; είχαν άπειρες γραμμές σε τέτοιο σημείο που στις διασταυρώσεις έχανες τον μπούσουλα!
Και εδω ειναι η διαφωνια. Εγω αυτο που θα εκανα θα ηταν να τον βγαλω απο το μυαλο μου και να κατσω εκει που ειμαι. Αστον να κορναρει. Ανεβασε το ραδιοφωνο και μην κοιτας τον καθρεφτη. Μαλιστα, εαν εαν πατησεις και φρενο κανα δυο φορες αποτομα ετσι ωστε να τον τρομαξεις, να δεις τι ωραια θα σου δωσει παραπανω αποσταση. Αν σε ακουμπησει, πληρωνει. Σιγα τον εκφοβισμο. Με κορναρει και ειναι κοντα μου. Αστον να κανει αυτα που κανει. Εσυ κανε το δικο σου.
Το δοκίμασε αυτό η κοπέλα μου που είναι από Ελβετία όταν πήρε το αυτοκίνητό μου να μας δει στον αγώνα και που δεν είναι συνηθισμένη (ακόμα) σε τέτοιους δολοφόνους. Δεν του πάτησε φρένα στα μούτρα (που να τολμήσει!!) αλλά από θαύμα ο τύπος δεν την τράκαρε. Για να την αποφύγει βγήκε στα τυφλά στο αντίθετο ρεύμα γιατί δεν υπολόγισε πως δεν θα του ανοίξει δρόμο (πάνω στην στροφή!!) και ο ξεφτίλας δεν είχε χώρο να πατήσει φρένα! Περιττό να σου πω πως μετά η κοπέλα σταμάτησε στο πλησιέστερο πάρκινγκ σοκαρισμένη. Από θαύμα δεν έγινε ατύχημα. Αυτοί οι ηλίθιοι όταν βλέπουν ελληνικές πινακίδες θεωρούν πως δεδομένα ο άλλος θα κάνει στην άκρη. Αν είναι ξένες προσπαθούν να τον τρομάξουν, ίσως σκεπτόμενοι πως έτσι τον 'εκπαιδεύουν', αλλά παρόλα αυτά είναι λίγο πιο επιφυλακτικοί.
Μην τα θεωρείς τόσο απλά τα πράγματα, η ασφάλεια εδώ είναι σύνθετο πράγμα... Εδώ περιπολικά και τα προσπερνούν έτσι, δεν έχουν το Θεό τους, δεν τους νοιάζει να πεθάνουν και να γίνουν αιματηρή στατιστική, τη δική σου ζωή θα σκεφτούν; Πλέον δεν είναι δολοφόνοι εξ αμελείας, αλλά εκ προμελέτης και κατ εξακολούθιση...
Οπως ειπα. Ολοι σας φτετε. Η αλλαγη αρχιζει απο εναν που δεν τα παραταει. Η αληθεια ειναι οτι πρεπει να σε βοηθησει και η πολιτεια, η οποια το ξερω οτι απο πλευρας τροχονομιας στην Ελλαδα ειναι ανυπαρκτη. Αντι να βλεπω κανενα σας να βγαινει στους δρομους σε πορειες για αυτα τα χαλια της Ελλαδος να σας βοηθησει η πολιτεια, μου βγενετε μονο για 'τα αλλα', ξερετε ποια.
Συμφωνώ. Αλλά σκέψου κάτι. Αν είσαι ο μοναδικός που ανεβαίνει σε μια σκάλα που όλοι τρέχουν προς τα κάτω, δεν υπάρχει περίπτωση να σταθείς, σίγουρα θα σε σπρώξουν και θα σε ποδοπατήσουν. Οπότε ανάλογα ρυθμίζεις κι εσύ την πορεία σου...
-
Ο χρήστης tt έγραψε:
Πήρα δίπλωμα το 98, αλλά το 99 διάβασα τον τότε ΚΟΚ, καθώς οι κανονισμοί - υποχρεώσεις - καθήκοντα που έμαθα στα μαθήματα και στο βιβλίο των σημάτων ήταν προφανώς πολύ λίγα.Το αναφέρω μόνο και μόνο σαν προτροπή προς τα υπόλοιπα μέλη του forum να πράξουν το ίδιο.
Ειλικρινά χαίρομαι που δεν είμαι μόνος!
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Γαβριήλ, τι σου έλεγα για την ελληνική 'άσφαλτο'; Μου κάνει εντύπωση πώς δε γλίστρησες περπατώντας, γιατί εμένα μου έχει τύχει σε πολλές περιπτώσεις να είναι στεγνή η 'άσφαλτος' και να γλιστρήσω πεζός!Για τη σήμανση: Ακόμα και στα νέα κομμάτια της Εθνικής είναι απαράδεκτη. Με τα μεσαία φώτα δε βλέπεις τι γράφει η πινακίδα, με τα μεγάλα, γίνονται τόσο λαμπρά τα χρώματα που κάνουν color clashing χειρότερο κι από το τσιπάκι γραφικών του ZX Spectrum και δε βλέπεις ΤΙΠΟΤΑ!
Για τους ταρίφες τώρα... Ο Χάρος βγήκε παγανιά. Αυτοί θέλουν στήσιμο στα δύο μέτρα και σφαίρες ντουμ-ντουμ.
Όσον αφορά το κυκλοφοριακό: Το 80% των οδηγών ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! Έτσι απλά! Τελεία και παύλα. Δεν ξέρουν πού τους παν τα τέσσερα.
Είδες ότι δεν είμαστε υπερβολικοί όταν γκρινιάζουμε;
Από την άλλη όμως... Η Ελλαδίτσα είναι, ό,τι κι αν λέμε, η πιο ωραία χώρα του κόσμου και, όπου κι αν πάμε, μετά λέμε 'Ελλάδα και πάλι Ελλάδα'. Είναι στο αίμα μας ρε συ.
Χεχεχε...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το χειροτερο απο ολα ειναι τα μηχανακια/2τροχα. Αυτη η αισθηση οτι οταν υπαρχει κοκκινο φαναρι, πρεπει εγω ως οδηγος 2τροχου να βρω καποιο τροπο για να μπω μπροστα απο ολα τα 4τροχα, οσο και επικυνδυνο και να ειναι αυτο, πως διμηουργηθηκε? Ποσο χρονο νομιζουν οτι κερδιζουν? Εμφανιζοντε 2τροχα απο ολες τις κατευθηνσεις.\
gavriil1, τα δίκυκλα είναι ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος (μαζί με το μετρό, το οποίο όμως δεν έχει τόσο εκτεταμένο δίκτυο) να κυκλοφορήσεις κανονικά (= να φτάνεις στον προορισμό σου σε ντετερμινιστικό χρόνο) στην Αθήνα. Για να γίνει αυτό, σε βεβαιώνω, ως καθημερινός χρήστης (που μάλλον εσύ δεν είσαι), πως το να φτάνεις πρώτος στο φανάρι (= μπροστά από τα αυτοκίνητα) είναι σημαντικό τόσο από την άποψη του χρόνου που κερδίζεις όσο και από την άποψη της ασφάλειας (ώστε όταν ανάψει το πράσινο να φύγεις, λόγω ταχύτητας και ευελιξίας του δίκυκλου, μακριά από τα αυτοκίνητα, που όπως είδες δεν είναι ό,τι καλύτερο οδηγικά και μηχανικά). Τώρα, το γεγονός πως, στην προσπάθειά τους αυτή πολλοί δικυκλιστές οδηγούν επικίνδυνα (αν και κάτι τέτοιο συνήθως αποβαίνει σε δικό τους βάρος) και παραβαίνουν τα δικαιώματα πιο αδύναμων χρηστών του δρόμου (= ποδηλάτες ή πεζοί, στη διάβαση των οποίων συνήθως πατάνε τα δίκυκλα) είναι αδιαμφισβήτητο αλλά δεν βλέπω ρεαλιστική εναλλακτική.
Η ρεαλιστικη εναλλακτικη λυση ειναι για ενα 2τροχο να 'πιανει' οσο χωρο χρειαζεται ενα 4τροχο στο δρομο και να καθετε σε αυτον το προκαθορισμενο χωρο του οπως κανουν εδω τα λιγα 2τροχα που εχουμε. Ασφαλεια πανω απο ολα, χρονος 2ος. Καλυτερα να φτασεις ασφαλεις και αργοπορημενος, παρα να μην φτασεις καθολου.
-
Ο χρήστης maf έγραψε:
gavriil1 καλώς ήρθες πάλι στην παρέα του forum, νομίζω ότι έλλειψες στους περισσότερους εδώ μέσα. Ελπίζω να πέρασες καλά στην Ελλάδα και να την ξαναεπισκεφτείς σύντομα. Όσον αφορά τις εμπειρίες και τις εντυπώσεις σου, νομίζω ότι θα σε βοηθήσουν να κατανοείς απόψεις των άλλων μελών. Άντε ρίξε και κανένα θέμα προς συζήτηση...Ευχαριστω για τα καλα λογια Μαφ
Η αληθεια ειναι οτι το φορουμ μου ελειψε και εμενα. Σας σκεφτομουν πολλες φορες κατα την διαρκεια των διακοπων οταν ερχοταν αυτοκινητιστικες σκεψεις στο μυαλο μου. Σκεφτομουν 'να θυμηθω να το γραψω αυτο το γεγονος στο φορουμ'
-
Φίλε μου Γαβρίλο μου αρέσει όπως τα κόβεις και τα ράβεις όλα στα μέτρα σου. Μακάρι να μπορούσαν όλα να τακτοποιούνται κατα τον απλό δικό σου τρόπο. Αλλά εδώ όπως γνωρίζεις είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε (που έλεγε και κάποτε ο Σαββόπουλος). Εδώ τα πράγματα έχουν άλλη ιεράρχηση. Και υπάρχουν άλλα πολύ ποιό σημαντικά πράγμαμτα που πρέπει να γίνουν πρώτα, και τελευταία ό δρόμος για το κατσιπόδι που επέλεξες για τις διακοπές σου. Εδώ στην Ελλάδα μας έχουμε μάθει να ζούμε με τους σεισμούς και τους καταποντισμούς. Κάι όσοι μας δεν το έχουμε αντιληφθεί σύντομα θα το συνήδητοποιήσουμε θέλουμε δεν θέλουμε. Τώρα αν αυτό είναι σωστό ή όχι, είναι ένα άλλο θέμα προς εξέταση. Καλό σου χειμώνα.
-
Αυτή η βαφή στον δρόμο φαίνεται και το βράδυ;
Ναι φενετε διοτι οι δρομοι ειναι πολυ καλα φωτισμενοι. Ενα αλλο προβλημα στην Ελλαδα το οποιο δεν το εθιξα αλλα σπανια οδηγουσα το βραδυ στην Κρητη.
Πάντως φαντάζομαι πως είναι θέμα συνήθειας, και στην Φρανκφούρτη, δεν σε μπέρδεψαν οι διαγραμμίσεις στον δρόμο; είχαν άπειρες γραμμές σε τέτοιο σημείο που στις διασταυρώσεις έχανες τον μπούσουλα!
Δεν οδηγησα στην Φρανκφουρτη. Ειμασταν εκει 2 μερες και μια νυχτα οπως ειπα.
Το δοκίμασε αυτό η κοπέλα μου που είναι από Ελβετία όταν πήρε το αυτοκίνητό μου να μας δει στον αγώνα και που δεν είναι συνηθισμένη (ακόμα) σε τέτοιους δολοφόνους. Δεν του πάτησε φρένα στα μούτρα (που να τολμήσει!!) αλλά από θαύμα ο τύπος δεν την τράκαρε. Για να την αποφύγει βγήκε στα τυφλά στο αντίθετο ρεύμα γιατί δεν υπολόγισε πως δεν θα του ανοίξει δρόμο (πάνω στην στροφή!!) και ο ξεφτίλας δεν είχε χώρο να πατήσει φρένα! Περιττό να σου πω πως μετά η κοπέλα σταμάτησε στο πλησιέστερο πάρκινγκ σοκαρισμένη. Από θαύμα δεν έγινε ατύχημα. Αυτοί οι ηλίθιοι όταν βλέπουν ελληνικές πινακίδες θεωρούν πως δεδομένα ο άλλος θα κάνει στην άκρη. Αν είναι ξένες προσπαθούν να τον τρομάξουν, ίσως σκεπτόμενοι πως έτσι τον 'εκπαιδεύουν', αλλά παρόλα αυτά είναι λίγο πιο επιφυλακτικοί.
Οταν σε προσπερναει καποιος, πρεπει να τον βοηθας, ητε κοβωντας ταχυτητα, ητε αλλιως. Αλλα οχι να βγω στον ωμο του δρομου για να σκοτωθω εγω. Οτι και εαν κανει, εσυ μεινε εκει. Στην πορεια σου. Μπορει ναι, μερικες φορες να διακυνδυνεψεις, αλλα, οταν βγαινεις στον ωμο του δρομου δεν ειναι το επισης επικηνδυνο? Εκπεδευσε τον εσυ αντι το αντιθετο.
Συμφωνώ. Αλλά σκέψου κάτι. Αν είσαι ο μοναδικός που ανεβαίνει σε μια σκάλα που όλοι τρέχουν προς τα κάτω, δεν υπάρχει περίπτωση να σταθείς, σίγουρα θα σε σπρώξουν και θα σε ποδοπατήσουν. Οπότε ανάλογα ρυθμίζεις κι εσύ την πορεία σου...
Και αυτου του ειδους η σκεψη ειναι ο λογος που ποτε τιποτε δεν θα στρωσει στην Ελλαδα, κατι το οποιο ειναι ο λογος που ζω εδω. Σορρυ.
-
Ο χρήστης kilo έγραψε:
Φίλε μου Γαβρίλο μου αρέσει όπως τα κόβεις και τα ράβεις όλα στα μέτρα σου. Μακάρι να μπορούσαν όλα να τακτοποιούνται κατα τον απλό δικό σου τρόπο. Αλλά εδώ όπως γνωρίζεις είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε (που έλεγε και κάποτε ο Σαββόπουλος). Εδώ τα πράγματα έχουν άλλη ιεράρχηση. Και υπάρχουν άλλα πολύ ποιό σημαντικά πράγμαμτα που πρέπει να γίνουν πρώτα, και τελευταία ό δρόμος για το κατσιπόδι που επέλεξες για τις διακοπές σου. Εδώ στην Ελλάδα μας έχουμε μάθει να ζούμε με τους σεισμούς και τους καταποντισμούς. Κάι όσοι μας δεν το έχουμε αντιληφθεί σύντομα θα το συνήδητοποιήσουμε θέλουμε δεν θέλουμε. Τώρα αν αυτό είναι σωστό ή όχι, είναι ένα άλλο θέμα προς εξέταση. Καλό σου χειμώνα.Δεν εχω ιδεα ποιο ειναι το νοημα του ποστ σου. Σορρυ.
-
Και αυτου του ειδους η σκεψη ειναι ο λογος που ποτε τιποτε δεν θα στρωσει στην Ελλαδα, κατι το οποιο ειναι ο λογος που ζω εδω. Σορρυ.
Το ξέρω αυτό που λες, το ένιωσα όταν έζησα και εγώ στο εξωτερικό, αρχικά δεν ήθελα να γυρίσω, και όταν γύρισα μόνο που δεν έβαλα τα κλάμματα, αλλά ούτε και έξω μπορούσα, μου έλειπε η Ελλάδα. Δεν μου έλειπε καθόλου η ελληνική συμπεριφορά, αλλά η Ελλάδα μου έλειπε. Πας στην Γερμανία και είναι όλα μια πεδιάδα. Πας νότια Γερμανία - Αυστρία - Ελβετία και δεν ξαναβλέπεις ορίζοντα από τα βουνά. Ομοίως δεν βλέπεις ήλιο. Όσο για θάλασσα, αυτήν ούτε στην Ιταλία δεν την χαίρεσαι με τις παραλίες που είναι σαν να τις σχεδίασες με χάρακα. Αλλά όπως πάει, σε λίγα χρόνια θα έχουν καεί όλα τα δάση, θα έχουν μολυνθεί όλες οι θάλασσες, θα έχει σβήσει ο ήλιος από τα καυσαέρια και θα έχουν μείνει μόνο αυτοί οι αληταράδες που προξενούν αυτόν τον καρκίνο σε αυτήν την χώρα. Τότε που θα έχει μείνει μόνο η καφρίλα σε αυτήν την χώρα, τότε θα φύγω. Αλλά όσο υπάρχει ελπίδα...
-
Φίλε μου Γαβρίλο μου αρέσει όπως τα κόβεις και τα ράβεις όλα στα μέτρα σου. Μακάρι να μπορούσαν όλα να τακτοποιούνται κατα τον απλό δικό σου τρόπο. Αλλά εδώ όπως γνωρίζεις είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε (που έλεγε και κάποτε ο Σαββόπουλος). Εδώ τα πράγματα έχουν άλλη ιεράρχηση. Και υπάρχουν άλλα πολύ ποιό σημαντικά πράγμαμτα που πρέπει να γίνουν πρώτα, και τελευταία ό δρόμος για το κατσιπόδι που επέλεξες για τις διακοπές σου. Εδώ στην Ελλάδα μας έχουμε μάθει να ζούμε με τους σεισμούς και τους καταποντισμούς. Κάι όσοι μας δεν το έχουμε αντιληφθεί σύντομα θα το συνήδητοποιήσουμε θέλουμε δεν θέλουμε. Τώρα αν αυτό είναι σωστό ή όχι, είναι ένα άλλο θέμα προς εξέταση. Καλό σου χειμώνα.
Δεν εχω ιδεα ποιο ειναι το νοημα του ποστ σου. Σορρυ.
Gavriil, ο kilo εννοεί πως δεν είναι πρώτη προτεραιότητα οι δρόμοι, αλλά τα σπίτια που γκρεμίζονται από τους σεισμούς και άλλα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα που μαστίζουν την χώρα.
Όπως καταλαβαίνω εννοεί πως δεν έφταιξε που οι πολιτικοί μας πήραν τα χρήματα που θα φτιάχναμε δρόμους και μας επιδότησαν την τεμπελιά μας για να τους ψηφίσουμε, αλλά πως ποτέ δεν είχαμε χρήματα. Πως δεν αδρανήσαμε όλοι βλέποντας την χώρα να καταρρέει, αλλά όλα τα προβλήματα του κόσμου διαλέξανε την Ελλάδα σαν συννεφάκι σε καρτούν, και δεν φταίει κανείς εδώ που είμαστε σε χειρότερη κατάσταση από πρώην κομμουνιστικά κράτη. Δεν φταίνε οι εμπρηστές και αυτοί που πετάνε τα αναμμένα τσιγάρα, φταίει ο καύσωνας για τα δάση που καίγονται. Δεν φταίει ο καθένας μας που βουλώνουν τα λούκια στις υδροροές και πλημμυρίζει η Αθήνα με την παραμικρή βροχή επειδή περάσαμε τον δρόμο για καλάθι σκουπιδιών, φταίει το κράτος που δεν τα καθαρίζει 3 φορές την μέρα. Δεν φταίμε εμείς που χτίσαμε αυθαίρετο στο ρέμα, φταίει το κράτος που δε το γκρέμισε (αλλά αν κάνει να το γκρεμίσει πέφτουμε σα σκυλιά να το φάμε). Δεν φταίει ο καθένας μας που προσπαθεί να κάνει το μεγαλύτερο κέρδος με την λιγότερη ποσότητα εργασίας αδιαφορώντας για την ποιότητα της εργασίας του, φταίει το κράτος που δεν μας ραπίζει στον κώλο για να μας μαλώσει.
Δεν συμφωνώ ούτε στο ότι εδώ είναι Βαλκάνια και όχι παίξε γέλασε. Εδώ είναι Ελλαδιστάν και όχι παίξε γέλασε!
Υ.Γ. Φίλοι από το φόρουμ, μην πέσετε να με φάτε, τόσο χάλια είμαστε όλοι μας (αν όχι χειρότερα) και ο γράφων δεν είναι και καμιά εξαίρεση... Τώρα αν διαφωνείτε απλώς είστε σε χειρότερη μοίρα και δεν έχετε αυτογνωσία. Και κάτι άλλο: Από την Χούντα και μετά, πείτε μου μια κυβέρνηση που δεν εκλέξαμε πλειοψηφικά. Όλοι φταίνε; Κινητοποιηθείτε αλλιώς sit down and enjoy the ride. Σε άλλο θέμα γίνεται λόγος για την σύσταση συλλόγου για θέματα που όλους ενδιαφέρουν και κανείς δεν ενδιαφέρεται.
-
Ακριβώς όπως τα λέι ο Γιώργος είναι. Εγώ ένα δεν έχω καταλάβει με σένα Γαβρίλο. Τι κάθεσε τώρα και κάνεις συγκρίσεις μεταξυ USA και Greece. Δεν καταλαβαίνεις ότι είνα πράγματα τελείως ανόμοια? Νομίζεις ότι εμείς εδώ δεν θα θέλαμε να έχουμε τους απίθανους δρόμους μας, τα parking μας, για να μην αγωνιούμε αν θα μπορέσουμε να βρούμε κανένα ξέφωτο να αράξουμε τον τενεκέ μας που έχει 4 ρόδες? Εχεις πάει ποτέ σε περιοχές σαν τον Βύρωνα, το Παγκράτι τους Αμπελόκηπους που δεν τολμάς να κουνήσεις το Αυτοκίνητό σου απο τη θέση που βρίσκεται γιατί μετά τέλος. Θα ψάχνεις βδομάδες για να το παρκάρεις. Ξέρεις ότι άμα βρέξει εδώ για 2-3 ώρες μετά θα έχουμε αστέγους απο την πλημήρα. Λοιπόν επειδή διάβασα όλο το post για την επίσκεψή σου στην Ελλάδα, κάθεσε και αναφέρεις για τους δρόμους, σημάνσεις κλπ. Ξέρεις τι μου λές τώρα? Εγώ ο μισθοσυντήριτος να πληρώνω batler στο δυαράκι μου των 70 τετραγωνικών όπου ήδη κατοικούμε είδη 4 άτομα, επειδή θα με επισκευθεί η θεία μου απο το Chicago. Μιλάμε σοβαρά τώρα?
Εντυπωσεις απο 3 εβδομαδες στην Ελλαδα