-
Επειδή διαβάζω διάφορα και έχω μπερδευτεί κάπως, να σας πω τι έχω καταλάβει εγώ:
Ολα τα αυτοκίνητα με κυβισμό μέχρι ΚΑΙ 1999cc δεν εμπίπτουν πια στα τεκμήρια, σωστό ή λάθος;
Η ρύθμιση αυτή ισχύει για αγορές που θα γίνουν από 1-1-2003, σωστό ή λάθος;
Περιμένω τις γνώμες σας...
Υ.Γ. Μερικά δίλιτρα έχουν σχετικά προσιτές τιμές, δεν σας βάζουν σε σκέψεις;
-
Επειδή διαβάζω διάφορα και έχω μπερδευτεί κάπως, να σας πω τι έχω καταλάβει εγώ:
Ολα τα αυτοκίνητα με κυβισμό μέχρι ΚΑΙ 1999cc δεν εμπίπτουν πια στα τεκμήρια, σωστό ή λάθος;
-
-
Ο χρήστης PKATV έγραψε:
Απ' ότι καταλαβαίνω είναι σωστό. Αν όμως κάποιος έχει 2 αυτοκίνητα των 1600 ή 1800, μάλλον θα εφαρμόζονται τεκμήρια. Αλλιώς είναι τελείως γελοίο. Φανταστείτε να έχεις τεκμήριο για 2100 cc και όχι για 4 αυτοκίνητα 1600?
Όχι. Αυτό είναι λάθος. Ίσχύει και για παλιότερες αγορές.
Τα τεκμήρια κατεργούνται για όλα τα αυτοκίνητα (μέχρι 2000) από το φορολογικό έτος 2003, δηλαδή για τις φορολογικές δηλώσεις που θα καταθέσουμε το 2004. Έτσι νομίζω -
Και μία ακόμα απορία : Αν αγοράσω ένα αυτοκίνητο 3.200 κ.ε. και το δηλώσω 50% σε εμένα και 50% στον αδελφό μου π.χ. , θα έχω τεκμήριο ή όχι (αφού ουσιαστικά θα έχω 1.600κ.ε. να δικαιολογίσω) ?
Για πείτε μου, γιατί εκείνη η BOXTER S έχει αρχίσει να μου κλείνει το μάτι
-
Ο χρήστης Darth Vader έγραψε:
Και μία ακόμα απορία : Αν αγοράσω ένα αυτοκίνητο 3.200 κ.ε. και το δηλώσω 50% σε εμένα και 50% στον αδελφό μου π.χ. , θα έχω τεκμήριο ή όχι (αφού ουσιαστικά θα έχω 1.600κ.ε. να δικαιολογίσω) ?Για πείτε μου, γιατί εκείνη η BOXTER S έχει αρχίσει να μου κλείνει το μάτι
Προφανώς αστειεύεσαι, έτσι?
Απλώς το τεκμήριο πάει 50-50!!Και μένα μου το κλείνει αλλά κάνω πως δεν καταλαβαίνω
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Και μία ακόμα απορία : Αν αγοράσω ένα αυτοκίνητο 3.200 κ.ε. και το δηλώσω 50% σε εμένα και 50% στον αδελφό μου π.χ. , θα έχω τεκμήριο ή όχι (αφού ουσιαστικά θα έχω 1.600κ.ε. να δικαιολογίσω) ?
Για πείτε μου, γιατί εκείνη η BOXTER S έχει αρχίσει να μου κλείνει το μάτι
Προφανώς αστειεύεσαι, έτσι?
Απλώς το τεκμήριο πάει 50-50!!Και μένα μου το κλείνει αλλά κάνω πως δεν καταλαβαίνω
Κάντε υπομονή και όχι βεβιασμένες κινήσεις.
Κανείς δεν είπε 'μέχρι ΚΑΙ τα 2000cc' όλοι λέν 'εώς τα 2000cc'.
Αυτό μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα1ον. Δεν ξέρουν σωστά ελληνικά.
2ον. Τα τεκμήρια καταργούνται εώς ΚΑΙ τα 1800cc.
Εχω κανει ολόκληρο thread με αυτό το θέμα και την 'τυχαία' σύγχιση που προσπαθούν να δημιουργησουν στον Έλληνα πολίτη.
-
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΑΣΑΦΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΥΒΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΚΥΒΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΩ ΘΑ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΙΜΟΥΣ ΙΠΠΟΥΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ 1929 Κ.ΕΚ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΑ 2ΛΙΤΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑ 1800 ΟΧΙ.
-
Ο χρήστης tsardaklis έγραψε:
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΑΣΑΦΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΥΒΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΚΥΒΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΩ ΘΑ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΙΜΟΥΣ ΙΠΠΟΥΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ 1929 Κ.ΕΚ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΑ 2ΛΙΤΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑ 1800 ΟΧΙ.την μερα που ανακοινωθηκε το flash.gr εγραφε για τα 1800 .
και αυτο με έκανε να προβληματιστω
λέτε να μας την φορέσουν τώρα που όλα τα gti του λαού (ο λαός υποτίθετε ότι έχει 10εκ.) έίναι 2000?????
Τεκμήρια - εσείς τι καταλάβατε;