-
Λογική απάντηση γιατί κλείνουν τα φανάρια υπάρχει ?
-
γιατι δεν υπαρχει λογος να περιμενεις 1' για να περασεις εναν δρομο ο οποιος ειναι αδειος!
τωρα αν το καθε ΖΩΟ δεν σεβεται την προτεραιοτητα ειναι αλλο θεμα
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Συγνωμη τωρα αυτο φτιαχνεται;;;;;;Όλα φιάχνονται.
-
Οι απαντήσεις όλες είναι εκτός θέματος, δεν ρωτάω τι θα κάνει ο καθένας, αλλά γιατί κλείνουν τα φανάρια! τι πετυχαίνουν με αυτό ? αυτή την απάντηση ζητάω, μπορεί κάποιος να απαντήση ? **εγώ είμαι ηλίθιος **και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο γιατί να κλείνουν τα φανάρια.
-
Κλείνουν γιατί 4 το πρωί ας πούμε σε πολλούς θα φαινόταν χαζό να περιμένουν να πρασινίσει ενώ δεν θπάρχει κανείς γύρω.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Κλείνουν γιατί 4 το πρωί ας πούμε σε πολλούς θα φαινόταν χαζό να περιμένουν να πρασινίσει ενώ δεν θπάρχει κανείς γύρω.Και ακόμα πιο χαζό να σκοτωθούνε όταν στον δρόμο είναι όλα κι όλα 2 αυτοκίνητα..
-
Δεν έχω παρά να συμφωνήσω. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει συνέχεια να λειτουργούν τα φανάρια.
-
ΟΧΙ και πάλι όχι. Γιατί να κάνεις μισή ώρα να φτάσεις κάπου όταν μπορείς να φτάσεις σε 10 λεπτά;
Έχετε τύχει ποτέ σε χαλασμένα φανάρια; Εκεί όπου κανονικά δημιουργείται μποτιλιάρισμα και περιμένεις ως και 4 φανάρια να περάσεις, οι ουρές έχουν εξαφανιστεί!
Π.χ. στην λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως, όπου περνάω κάθε πρωί, στο φανάρι της Ιεράς οδού, στάνταρ περιμένω 5-10 λεπτά μέχρι να περάσω. Τις ελάχιστες φορές που είναι χαλασμένα, περνάω αμέσως. Και σε άλλες πολλές περιπτώσεις το έχω παρατηρήσει αυτό. Επίσης, όπου δεν είχε και μπαινει φανάρι, αμέσως δημιουργούνται ουρές και στους δύο δρόμους. Έχει υπολογίσει κανείς την επιβάρυνση στον χρόνο που δημιουργεί κάθε φανάρι;Λιγότερα φανάρια χρειαζόμαστε κι όχι περισσότερα!
Σχετικά με τα ΖΩΑ και τις προτεραιότητες, εγώ, και προτεραιότητα να έχω, πάντα έχω το νου μου και είμαι έτοιμος να φρενάρω και πολλές φορές κόβω από διαίσθηση και μόνο. Τις περισσότερες φορές φυσικά, δεν υπάρχει τίποτα, αλλά όταν έχεις προτεραιότητα δεν πας και με 200 σαν να είσαι ο άρχοντας του δρόμου! Λογική χρειάζεται!
-
Εξάλλου, όπου υπάρχουν φανάρια, υπάρχουν και τα μηχανάκια (που πάνε πιο μπροστά και δεν το βλέπουν), οι κοιμίσιδες (που πρέπει να τους κορνάρεις για να ξεκινήσουν) και οι Πακιστανοί που σου 'καθαρίζουν' τα τζάμια, ειδικά αν το φανάρι κρατά πάνω από 1 λεπτό. Άλλη τεράστια κατάρα αυτό!!! Γιατί δεν τους μαζεύουν επιτέλους;;;
-
Για τις νυκτερινές ώρες λέμε.
-
Τότε να τα καταργήσουμε εντελώς τα φανάρια;
Κοίταξε, και εμένα μου αρέσει ως μέτρο, εννοώ είναι πολύ βολικό, αλλα αρκετές φορές έχω σκεφτεί πως είναι πιό 'ασφαλές' να λειτουργεί πάντα το φανάρι.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Για τις νυκτερινές ώρες λέμε.Ναι για τις νυκτερινές ώρες ξεκίνησα να γράφω στο πρώτο post, αλλά εκεί που με έφερε η ροή του λόγου, τα πήρε σβάρνα τα φανάρια γενικά...
-
Καλησπέρα σας κυρίες και κύριοι.
Ονομάζομαι Βασιλόπουλος Γιάννης και πρώτα φορά δημοσιεύω κάποιο θέμα στην παρέα σας.
Συγχωρείστε με αν εχω γράψει σε λάθος σημείο.
Όσο για το θέμα που μας αποσχολεί θα ήθελα να δηλώσω τα εξής.
Όλα όσα έχετε αντιμετωπίσει σους Ελληνικούς δρόμους, είναι απολύτως... φυσιολογικά!!!
ΜΗΝ ξεχνάτε πως ζούμε σε μια χώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων πάσχει απο χαρακτηριστική έλλειψη παιδείας.
Είναι λοιπόν αναμενόμενο να αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα συμπεριφοράς και νοοτροποίας, τα οποία φυσικά αντικατοπτρίζονται ΚΑΙ στην οδική τους συμπεριφορά.
Πολύ φοβάμαι πως η μοναδική λύση, είναι να οδηγούμε συνεχώς έχοντας στο μυαλό μας πως ο κάθε ένας δίπλα μας θα κάνει ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.
Με αυτόν τον τρόπο, με πολύ τύχη και με τη Θεία θέληση ίσως να καταφέρουμε να επιβιώσουμε στους 'Νεολληνικούς δρόμους της... Βαγδάτης'.
Και μη χειρότερα!!!
-
Ο χρήστης Αρχαίος έγραψε:
Όλα όσα έχετε αντιμετωπίσει σους Ελληνικούς δρόμους, είναι απολύτως... φυσιολογικά!!!
Και σίγουρα δε τα έχουμε δεί όλα ακόμα. Έχουν να δουν τα μάτια μας.
(Καλώς ήρθες στη παρέα μας Γιάννη. Περιμένουμε τις απόψεις σου και για άλλα θέματα. )
-
Γιάννη καλώς όρισες. Πολύ σωστά όλα όσα λες. Ο Θεός να μας φυλάει...
-
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.
Είμαι βέβαιος πως θα συζητάμε (διαδικτυακά) πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.
Ένα μικρό προβληματάκι με τη σύνδεση δε μου δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνώ όσο συχνά θέλω.
Ελπίζω έως το τέλος της εβδομάδας να το έχω λύσει.
(ΟΤΕ θέλοντως και FORTHNET επιτρεπούσης) -
Ο θεός ? κάποια ανώτερη δύναμη ? η κάποιος αρμόδιος με φιλότιμο κάνοντας αυτό για το οποίο πληρώνεται και θα συνταξιοδοτηθεί να μας φυλάει απο τις ταμπέλες στους δρόμους που ανά πάσα στιγμή μπορούν να μας έρθουν στο κεφάλι.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σκεπάζει την άγνωστη άτυχη της Χαλκίδας που τόσο άδικα έφυγε απο την οικογένεια της.
-
'Κάποιος αρμόδιος'
χμ......
σαν να βλέπω παράθυρο με αγανακτισμένο πολίτη: 'μα που είναι επιτέλους το κράτος' ή 'ας μας απαντήσει επιτέλους κάποιος αρμόδιος'
- Ξέρουμε ότι στο θέμα της οδηγικής παιδείας (σεβασμού ΚΟΚ, άλλων οδηγών, κλπ)υποφέρουμε.
- Ξέρουμε επίσης ότι στο θέμα των οδηγικών ικανοτήτων επίσης υποφέρουμε (εκτός πάρκινγκ, οπισθογωνίας και λοιπών απλοϊκών δοκιμασιών του διπλώματος).
- Ξέρουμε τέλος ότι η κατάσταση των δρόμων και ειδικά εντός των αστικών κέντρων της χώρας, είναι ΧΑΛΙΑ.
Εκ των τριών παραπάνω εύκολα συνάγεται ότι ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ προτεραιότητα. Είναι μια έννοια που μπορεί να διέπει και να ρυθμίζει μάλλον αποτελεσματικά τις καθημερινές μας μετακινήσεις, αλλά στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται μόνο μεταξύ ασφαλιστικών. Ως εκ τούτου, προσωπικά επιβραδύνω πάντα σε διασταυρώσεις, δεν τρέχω μέσα στα στενά, κλπ.
-
Σημερα στο φαναρι της Ελαΐς στην πειραιως (ρευμα προς αθηνα), ειδα το εξης απιστευτο:
Σε ΟΛΑ τα αυτοκινητα που ηταν σταματημενα γυρω μου, ΟΛΟΙ φοραγαν ζωνη. 100% επιτυχια σε συνολο 8 αυτοκινητων. Αφου κοιταγα γυρω μου σαν μλκς ολους τους υπολοιπους γιατι δεν το πιστευα.
Εν τω μεταξυ οταν ο διπλα μου μηχανοβιος με ειδε να κοιταω ετσι, με ρωταει τι επαθα, του εξηγω τι ειδα, και δεν το πιστευε ουτε εκεινος .
-
Και εγώ έχω παρατηρήσει ότι πλέον η πλειοψηφία φοράει ζώνη.,
Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!