-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Στέρηση διπλώματος-πινακίδων χωρίς δυνατότητα εξαγοράς, έστω και για 1 μήνα. Μόνο έτσι καταλαβαίνουν οι κάφροι.
ασε τις πινακιδες και την αδεια ησυχη. Ο οδηγος φταιει, οχι το οχημα, ουτε οι υπολοιποι που το χρησιμοποιουν επειδη ο ενας εκανε μλκια.
Να σταματήσετε να 'δανείζετε' το αυτοκίνητό σας τότε, αφού 'υποψιάζεστε' ότι το 'ανηψάκι' σας θα το κάνει ντράγκστερ.
Μερικες οικογενειες δεν εχουν την δυνατοτητα να εχουν ενα αυτοκινητο για καθε μελος τους. Οταν λοιπον εσυ θα μεινεις χωρις αυτοκινητο για ενα μηνα επειδη ο γιος σου πηγαινε με 80 στην ευθεια στα Λιμανακια ενω το οριο (απο τις στροφες) ειναι 30, τοτε ελα να μου ξανατραγουδησεις το παραπανω τραγουδακι για την αδεια/πινακιδες...
Καλώς ή κακώς, ο ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου είναι υπεύθυνος για αυτό, άσχετα από το ποιος το οδηγεί ανά πάσα στιγμή. Γι' αυτό και σε ένα ατύχημα την ποινική ευθύνη την έχει ο οδηγός και την αστική (για αποζημιώσεις, κτλ.) ο ιδιοκτήτης, αν θυμάμαι καλά.
-
Εάν είχαν αφαιρέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας από το αυτοκίνητο επειδή ο γιός μου πήγαινε με υπερβολική ταχύτητα, η πρώτη μου σκέψη θα ήταν να αναρωτηθώ κατά πόσο το παιδί μου κάνει ασφαλή οδήγηση και αν κινδυνεύει η ζωή του (και των άλλων) κάθε φορά που τον αφήνω να παίρνει το αυτοκίνητο, όχι πόσο ηλίθιοι είναι οι 'μπάτσοι' που του πήραν τις πινακίδες.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Εάν είχαν αφαιρέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας από το αυτοκίνητο επειδή ο γιός μου πήγαινε με υπερβολική ταχύτητα, η πρώτη μου σκέψη θα ήταν να αναρωτηθώ κατά πόσο το παιδί μου κάνει ασφαλή οδήγηση και αν κινδυνεύει η ζωή του (και των άλλων) κάθε φορά που τον αφήνω να παίρνει το αυτοκίνητο, όχι πόσο ηλίθιοι είναι οι 'μπάτσοι' που του πήραν τις πινακίδες.Αν είχε παρκάρει παράνομα; Αν στις είχαν πάρει εσένα γιατί 'έτρεχες' και το χρησιμοποιούσε και η γυναίκα σου κάθε πρωί να πάει στη δουλειά της;
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
...Οταν λοιπον εσυ θα μεινεις χωρις αυτοκινητο για ενα μηνα επειδη ο γιος σου πηγαινε με 80 στην ευθεια στα Λιμανακια ενω το οριο (απο τις στροφες) ειναι 30, τοτε ελα να μου ξανατραγουδησεις το παραπανω τραγουδακι για την αδεια/πινακιδες...Θα ακουστούν πολλά τραγούδια σε τέτοια περίπτωση.
Το λάθος πάντως θα είναι μισό δικό μου, αφού δεν θα έχω καταψέρει να εξηγήσω στο παιδί μου τι σημαίνει δημόσιος δρόμος. -
Re paidia ti lete?
Ti douleia exei to autokinito me tis malakies tou odigou?
Ginete se kamia alli xwra auto to pragma?
Gia na kykloforiso auto to autokinito sto dromo plirosa forous poly akriba sto elliniko kratos kai to plirono kathe xrono me panakriba teli kykloforias.
Kai erxete kai to kathista axristo(gia olous osous to xrisimopoioune) giati o odigos tou(eite eimai egw eite oxi) ekane odiki parabasi?
Akoma kai sto paranomo parkarisma tis aferoun!!!
Thes na plirwsei-timorithei o paranoma parkarismenos?
Kane oti sto exoteriko. Bale mia dagana kai an den plirwsei to prostimo den feugeiPeite oti sas pernoun tis pinakides eno eisastan stin diadikasia polisis tou autokinitou sas. Ti tha kanate tote?
Episis min ksexname oti kykloforoun stin Ellada apeira amaxia xwris mprostini pinakida(min xalasoume tin mouri tou cabrio-RX8 kai paei legontas) kai kaneis den tous stamataei.
Edw kykloforoun kanonika amaxia XWRIS katholou pinakides...
Kai eithela na eixera ti tha ginotan an prokalousan ena atyxima -
Δυστυχώς η αφαίρεση πινακίδων στην παράνομη στάθμευση γίνεται αδιακρίτως. Αν τύχει δηλ. κι έχει μαζί του κατσαβίδι ο τροχονόμος και δεν βαριέται, μπορεί να στις πάρει ακόμα κι αν η παράβαση είναι ανέβασμα σε 20 εκ. πεζοδρομίου σε στενό. Θα έπρεπε να αναφέρονται συγκεκριμένες περιπτώσεις για αυτή την ποινή, πχ στάθμευση σε στάση λεωφορείου, σε ράμπα αναπήρων κλπ.
Το ότι πληρώνεις τέλη δεν σημαίνει ότι μπορείς να χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο όπως γουστάρεις. Οι πινακίδες δεν είναι ιδιοκτησία σου, όπως και η άδεια κυκλοφορίας, είναι κρατικά έγγραφα με την ευρεία έννοια του όρου και το κράτος μπορεί να τα αφαιρεί όποτε επιθυμεί.
Οι δαγκάνες κοστίζουν αφενός και είναι ανόητο μέτρο όταν σκοπός είναι να φύγει το αυτοκίνητο από την παράνομη θέση και όχι να ακινητοποιηθεί εκεί. -
πανω σε αυτο που λες νικο ......
χθες το πρωι πηρανε τις πινακιδες απο το αυτοκινητο ενος φιλου.......με περνει τηλεφωνο ο ψαρακας τρομοκρατημενος και μου λεει ερχομαι απο το σπιτι......ερχεται , μου λεει τι εγινε και κατευθειαν περνουμε την τροχαια να δουμε ποτε μπορουμε να τις παρουμε ........
μου λεει η μανδαμ : κυριε αν θελετε να παρετε τωρα τις πινακιδες σας πρεπει να πληρωσετε το τριπλασιο του προστιμου (3*65=195) ή θα πληρωσετε κανονικα το προστιμο σας και θα παρετε τις πινακιδες σας μετα απο 20 μερες...... της απανταω : ολα αυτα για ενα παρανομο παρκαρισμα ???? και η απαντηση της ειναι : ετσι ειναι ο νομος.......
αμα τον πιανανε μεθυσμενο ή χωρις πινακιδες δεν θα ηταν τοσο το προστιμο.....ΕΛΕΟΣ........ 20 ολοκληρες μερες χωρις πινακιδες??????απο την αλλη ξεχασα ρε παιδια.........
χριστουγεννα ερχονται , μερες αγαπης που λενε και οι δημοσιογραφοι , δωρα πρεπει να γινονται , χοροι πρεπει να γινονται , τα αποθεματικα πρεπει να γεμισουν και παει λεγοντας..........Υ.Γ
προσοχη δεν λεω οτι ειναι αθωος ο φιλος μου αλλα ΟΧΙ και 20 μερες...... για το θεο δηλαδη, πανε πληρωσε το προστιμο παρε τις πινακιδες και τελειωσε........ -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το ότι πληρώνεις τέλη δεν σημαίνει ότι μπορείς να χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο όπως γουστάρεις. Οι πινακίδες δεν είναι ιδιοκτησία σου, όπως και η άδεια κυκλοφορίας, είναι κρατικά έγγραφα με την ευρεία έννοια του όρου και το κράτος μπορεί να τα αφαιρεί όποτε επιθυμεί.
Οι δαγκάνες κοστίζουν αφενός και είναι ανόητο μέτρο όταν σκοπός είναι να φύγει το αυτοκίνητο από την παράνομη θέση και όχι να ακινητοποιηθεί εκεί.Pali ksexnas oti polla autokinita xrisimopeiounte apo pollous odigous.
Diladi mou apagoreueis na to dwsw stin gynaika mou, gio mou, filo mou? Na to poulisw?
H me to na mou pareis pinakides tha me empodisis na odigiso allo autokinito???An sou parei pinakides eno eisai paranoma parkarismenos symeni oti feugei to amaxi apo ekei? To mono pou kanei einai na to kanei axristo gia 20 meres
Plaka plaka an pas na to metakiniseis spiti sou(eite apo parkarisma eite apo alli parabasi) den eisai paranomos?
Ti kaneis? Fonazeis tin odiki boitheia na se paei spiti?
Kai min mou peis odiga spiti kai an se stamatisoun exeis tin klisi.
Giati an kaneis atyxima tote eisai O paranomos.H dagana menei gia merikes ores. Meta erxete to fortigo kai se sikoni...me extra epibarinsi ston paranomounta.
An ginitan auto stin ellada na deis pos den tha tolmouse na parkarei kaneis paranoma.p.s. eixa filo pou katebike me ena off-roader apo agglia.
Parkare kathe brady pano stin plateia aristotelous...
Tou eixan parei tis pinakides 10 fores...alla oi agglikes pinakides einai ena komati plastiko, kai eixe brei ena mastora stin salonika kai me midamino kostos eixe ftaxei 10 set
An eixe balei mia dagana....tha telionan ola -
Gianni
Ola ta krati exoun to autokinito san megalo esodo.
Alla to elliniko kratos einai kai paralogo se pollous tomeis. -
Παραβαση απο παραβαση ειναι διαφορετικη αλλα δυστυχως οι πινακιδες βαση του ΚΟΚ 'πετανε' για πολλους λογους αλλωτε διακιολογημενους αλλωτε οχι.
Το να σου παρει τις πινακιδες γιατι πηγαινες με 100 με οριο σε στροφη στην ΕΟ 50 ειναι γελειο...αλλα να σου παρουν πινακιδες διοτι παρκαρες σε ραμπα πεζοδρομιου, οχι μονο της πινακιδες αλλα ολοκληρο το αμαξι πρεπει για καναδυο μηνες να μαθουμε.
Πιστευω οτι περνουν πινακιδες γενικα ,ως μεσο πιεσης στους οδηγους, διοτι αν λειπουν οι πινακιδες εισαι ευκολος στοχος για την τροχαια να σε τσιμποσουν αν κυκλοφορησεις, αν περναν μονο το διπλωμα χεστηκε η φοραδα στο αλωνι.... τιποτα δεν θα ετρεχε.
-
και που να το βαλει ρε γιωργο ο κοσμακης το αμαξι???? να το παρει παρασκελα ή να το βαλει στο μαγικο βαλιτσακι του σπορ μπιλυ????
και μην πεις το κλασικο : ας μην το παρει και ας το αφησει σπιτι του , ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΕΙ........... -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Πιστευω οτι περνουν πινακιδες γενικα ,ως μεσο πιεσης στους οδηγους, διοτι αν λειπουν οι πινακιδες εισαι ευκολος στοχος για την τροχαια να σε τσιμποσουν αν κυκλοφορησεις, αν περναν μονο το διπλωμα χεστηκε η φοραδα στο αλωνι.... τιποτα δεν θα ετρεχε.Eukoli lysi diladi alla pragmatika effective.
Yparxoun alloi tropoi piesis pio apotelesmatikoi, pou efarmozonte xronia sto exoteriko.
PX:
Dagana-sikoma se paranomo parkarisma.(to amaxi den tha fygei apo tin rampa anapiron, an tou pareis pinakides)
Kai sobaro point system pou na exei pragmatikes epiptosis sta asfalistra sou.
Sobaro, enoo, kathe parabasi na exei tin diki tis barytita...
Allo na pigeneis me 40kmh pano apo to orio stin poli kai allo stin ethniki -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
και που να το βαλει ρε γιωργο ο κοσμακης το αμαξι???? να το παρει παρασκελα ή να το βαλει στο μαγικο βαλιτσακι του σπορ μπιλυ????
και μην πεις το κλασικο : ας μην το παρει και ας το αφησει σπιτι του , ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΕΙ...........Allo zitima auto.
Alla to paranomo parkarisma EINAI paranomo parkarisma.Asto spiti, peta to...na min agorazes spiti xwris piloti-parking kai pame legontas....
Koinos problima sou kai oxi problima tou anapirou pou den mporei na katebei to pezodromio h tou pezou pou den mporei na perasei apo tin diabasi -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
και μην πεις το κλασικο : ας μην το παρει και ας το αφησει σπιτι του , ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΕΙ...........Δικιο εχεις και συ ....δικιο εχω και εγω.
Αλλα αμα βλεπω αμαξι πανω σε πεζοδρομιο που να το κλεινει, η σε ραμπα τρελαινομαι....ευτυχως που δεν ειμαι στην τροχαια ...θα ειχα σκισει πολυ κοσμο στο γραψιμο.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
και μην πεις το κλασικο : ας μην το παρει και ας το αφησει σπιτι του , ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΕΙ...........Δικιο εχεις και συ ....δικιο εχω και εγω.
Αλλα αμα βλεπω αμαξι πανω σε πεζοδρομιο που να το κλεινει, η σε ραμπα τρελαινομαι....ευτυχως που δεν ειμαι στην τροχαια ...θα ειχα σκισει πολυ κοσμο στο γραψιμο.
σιγα κακε εσυ
-
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
Pali ksexnas oti polla autokinita xrisimopeiounte apo pollous odigous.
Diladi mou apagoreueis na to dwsw stin gynaika mou, gio mou, filo mou? Na to poulisw?
H me to na mou pareis pinakides tha me empodisis na odigiso allo autokinito???Αν έχεις 2-3 καβάτζα, κάνε το. Βέβαια χωρίς δίπλωμα δεν μπορείς, αν και στην Ελλάδα οι περισσότεροι το διακινδυνεύουν.
An sou parei pinakides eno eisai paranoma parkarismenos symeni oti feugei to amaxi apo ekei? To mono pou kanei einai na to kanei axristo gia 20 meres
Υπάρχει και ο γερανός για όσους επιμένουν να το αφήνουν σε σημείο που να εμποδίζει. Οι περισσότεροι πάντως το παίρνουν και το πάνε σπίτι τους.
Plaka plaka an pas na to metakiniseis spiti sou(eite apo parkarisma eite apo alli parabasi) den eisai paranomos?
Giati an kaneis atyxima tote eisai O paranomos.Όχι, επιτρέπεται να το πας στο σπίτι σου ή σε συγκεκριμένο πάρκινγκ ακολουθώντας τη συντομότερη διαδρομή.
-
Οι δαγκάνες κοστίζουν αφενός και είναι ανόητο μέτρο όταν σκοπός είναι να φύγει το αυτοκίνητο από την παράνομη θέση και όχι να ακινητοποιηθεί εκεί.Pali ksexnas oti polla autokinita xrisimopeiounte apo pollous odigous.
Diladi mou apagoreueis na to dwsw stin gynaika mou, gio mou, filo mou? Na to poulisw?Δε σου απαγορεύει να το δώσεις σε κάποιον. Σου λέει ότι είσαι υπεύθυνος για ό,τι κάνουν αυτοί με το δικό ΣΟΥ αμάξι. Τόσο απλό. Αν δεν τους έχεις εμπιστοσύνη, δεν τους το δίνεις. Αν πάλι, δε σε πειράζει αν η συμπεριφορά τους είναι παραβατική (άσχετα από το βαθμο παραβατικότητας), είσαι κι εσύ συνυπεύθυνος σε ό,τι κάνουν.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Pali ksexnas oti polla autokinita xrisimopeiounte apo pollous odigous.
H me to na mou pareis pinakides tha me empodisis na odigiso allo autokinito???Αν έχεις 2-3 καβάτζα, κάνε το. Βέβαια χωρίς δίπλωμα δεν μπορείς, αν και στην Ελλάδα οι περισσότεροι το διακινδυνεύουν.
Ma auto einai to thema, oti kai na thes ton allo den ton apotrepeis me tin aferesi pinakidon.
An sou parei pinakides eno eisai paranoma parkarismenos symeni oti feugei to amaxi apo ekei? To mono pou kanei einai na to kanei axristo gia 20 meres
Υπάρχει και ο γερανός για όσους επιμένουν να το αφήνουν σε σημείο που να εμποδίζει. Οι περισσότεροι πάντως το παίρνουν και το πάνε σπίτι τους.
Ara o geranos ftanei. Pas plirwneis kai feugeis. Oxi den exeis autokinito gia 20 meres.
Giati an kaneis atyxima tote eisai O paranomos.Όχι, επιτρέπεται να το πας στο σπίτι σου ή σε συγκεκριμένο πάρκινγκ ακολουθώντας τη συντομότερη διαδρομή.
Tora edikses to PARALOGO tou nomou.
Se afinei na odigas xwris pinakides estw kai gia mikri diadromi.
Diladi patas kapion kai ante na broun pios eitan -
Ο χρήστης LastOfTheMohicans έγραψε:
Diladi mou apagoreueis na to dwsw stin gynaika mou, gio mou, filo mou? Na to poulisw?Δε σου απαγορεύει να το δώσεις σε κάποιον. Σου λέει ότι είσαι υπεύθυνος για ό,τι κάνουν αυτοί με το δικό ΣΟΥ αμάξι. Τόσο απλό. Αν δεν τους έχεις εμπιστοσύνη, δεν τους το δίνεις. Αν πάλι, δε σε πειράζει αν η συμπεριφορά τους είναι παραβατική (άσχετα από το βαθμο παραβατικότητας), είσαι κι εσύ συνυπεύθυνος σε ό,τι κάνουν.
Allo to danizo kai allo to exo mazi me kapion allo.
To amaxi mporei na min einai 100% diko sou.
Oso empistosini kai na exeis ton allo lathi ginonte.
PX: Parkarei kapou pou nomize oti einai OK alla einai paranoma...Re paidia, sygnomi gia na katalabo...to amaxi apofasise kai ekane tin paranomia? H o odigos tou???
Pos timoris to amaxi?Sou edwsa pio pano kalyterouss tropous gia na symorfonei to kratous tous odigous.
-
Allo to danizo kai allo to exo mazi me kapion allo.
To amaxi mporei na min einai 100% diko sou.
Oso empistosini kai na exeis ton allo lathi ginonte.Από τη στιγμή που το αγοράζεις με κάποιον άλλον, αποδέχεσαι τη συνυπευθυνότητα στις πράξεις του και αντίστροφα. Αν, π.χ., τραυματίσει κάποιον εκείνος, όπως ανέφερα και πιο πάνω, αγωγή για αποζημίωση θα γίνει και στους δύο σας, και είναι λογικό!!!
Λάθη γίνονται, αλλά και πληρώνονται... Δε σημαίνει κάτι αυτό!PX: Parkarei kapou pou nomize oti einai OK alla einai paranoma...
Re paidia, sygnomi gia na katalabo...to amaxi apofasise kai ekane tin paranomia? H o odigos tou???
Pos timoris to amaxi?Δεν τιμωρείς το αμάξι, τιμωρείς τον (τους) ιδιοκτήτη(ες) του που είναι συνυπεύθυνος(οι) για οτιδήποτε γίνει με κάτι το οποίο του(ς) ανήκει. Είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτό είναι κάτι που το αποδεχόμαστε τη στιγμή που αγοράζουμε ένα αμάξι.
Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!