-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
θα μπορουσε ο αλλος μεσα στο βραδυ να μην αναβει τα φωτα σα μ@@@@@ς και να βγαλει φλασακι που εχουν ολα τα αμαξια... φυσικα δε μπορω να καταλαβω γιατι ανεβασες ρυθμο αντι να πας δεξιοτερα και γιατι ησουν με 120 στην αριστερη?ειχε τοσο κοσμο πιο αργο απο σενα εκεινη την ωρα? ακου κει φωτα...Δηλαδή να κάνει προσπέραση από δεξιά ο άλλος??
Για πιο λόγο??Εξάλλου τα φώτα πότε τα ανάβουμε σαν σινιάλο?
-
να με συγχωρεσετε αλλα φωτα τουλαχιστον εγω παιζω για παραχωρηση προτεραιοτητας σε στενα κτλ., δε κολλαω στον αλλον με 100+ χλμ και να του αναβω τη μεγαλη σκαλα...δε ξερω πως θα αντιδρασει ο αλλος, μπορει να του κανω κακο...υπαρχει το αριστερο φλας...
-
θα μπορουσε ο αλλος μεσα στο βραδυ να μην αναβει τα φωτα σα μ@@@@@ς και να βγαλει φλασακι που εχουν ολα τα αμαξια... φυσικα δε μπορω να καταλαβω γιατι ανεβασες ρυθμο αντι να πας δεξιοτερα και γιατι ησουν με 120 στην αριστερη?ειχε τοσο κοσμο πιο αργο απο σενα εκεινη την ωρα? ακου κει φωτα...συνηθως η πρωτη ενδειξη οτι καποιος θελει να σε περασει ειναι η χρηση του φλας....... στην συνεχεια και οσο πλησιαζει αυτος πισω σου και επειδη ειτε μπορει εσυ να θεωρεις ως αχρηστο αξεσουαρ τον κεντρικο καθρεπτη του αυτοκινητου σου ειτε την συγκεκριμενη στιγμη δεν τον εχεις προσεξει τοτε σου κανει σημα με τα φωτα ωστε να μην εχεις καμμια αμφιβολια για τις προθεσεις του να σε προσπερασει...........
εαν και μετα απο ολα αυτα ειτε δεν τον εχεις αντιληφθει ειτε κανεις οτι δεν καταλαβαινεις η κορνα εχει την τιμητικη της και σου λεει ευγενικα οτι πρεπει επιτελους να πας εκει που θα επρεπε να βρισκεσαι δηλαδη στην μεσαια εαν ειναι αυτοκινητοδρομος ή στην δεξια εαν υπαρχουν δυο μονο λωριδες και να μην καθεσαι στην αριστερη σαν ******ς.................εαν ουτε και αυτο δεν σε συγκινει τοτε ως μονη [κατα την προσωπικη μου και οχι μονον γνωμη] το προσπερασμα απο δεξια ειναι επιβεβλημενο.
μετα βεβαια ευρισκομενος εσυ μπροστα του το τι μπορεις ή οχι να του κανεις ωστε να καταλαβει την μ*****α που τον δερνει εναποκειται στην καλη σου ή οχι διαθεση, ανατροφη, εκδικητικοτητα, κλπ κλπ........ you name it!!!!!!!!
σημ.
η χρηση του πρωτου προσωπου στην αναφορα μου αυτη φυσικα δεν αφορα εσενα adis4gr και το επισημαινω για να μην υπαρξει ιχνος παρεξηγησης! -
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
εαν και μετα απο ολα αυτα ειτε δεν τον εχεις αντιληφθει ειτε κανεις οτι δεν καταλαβαινεις η κορνα εχει την τιμητικη της και σου λεει ευγενικα οτι πρεπει επιτελους να πας εκει που θα επρεπε να βρισκεσαι δηλαδη στην μεσαια εαν ειναι αυτοκινητοδρομος ή στην δεξια εαν υπαρχουν δυο μονο λωριδες και να μην καθεσαι στην αριστερη σαν ******ς.................εαν ουτε και αυτο δεν σε συγκινει τοτε ως μονη [κατα την προσωπικη μου και οχι μονον γνωμη] το προσπερασμα απο δεξια ειναι επιβεβλημενο.
Κι εγώ έτσι κάνω όταν μου κάνει τα νεύρα τσατάλια. Και όχι μόνο τον περνάω από δεξιά, αλλά του κάνω και σφήνα, ξυρίζοντας το δεξί του καθρέφτη. Το ξέρω, κακό είναι αλλα... I'm only human
-
Αλέξανδρε και migf1 ,
μήπως , αντί για προσπέραση απο δεξιά , μία τσίχλα , μία αλλαγή cd, λίγο
χαλλλλαρά που λέμε θα ήταν καλύτερα και λιγότερο επικίνδυνο ???.
Πού θα πάει ο ...ηθοποιός του θεάτρου σκιών ? , στην επόμενη στροφή, το πολύ στην μεθεπόμενη θα κόψει και τότε θα φάει εξάτμιση !!!
και να του πείτε το εξής ανέκδοτο :'Πώς ξεχωρίζουμε ένα κιλό σιδερένια γρέζια απο ένα κιλό ατσάλινα ???'
Αποστόλης.
-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Αλέξανδρε και migf1 ,
Πού θα πάει ο ...ηθοποιός του θεάτρου σκιών ? , στην επόμενη στροφή, το πολύ στην μεθεπόμενη θα κόψει και τότε θα φάει εξάτμιση !!!
και να του πείτε το εξής ανέκδοτο :'Πώς ξεχωρίζουμε ένα κιλό σιδερένια γρέζια απο ένα κιλό ατσάλινα ???'
Αποστόλης.
LOL, σωστός ο Αποστόλης
ΥΓ. Παρεπιμπτόντως, Χάρης.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
[Κι εγώ έτσι κάνω όταν μου κάνει τα νεύρα τσατάλια. Και όχι μόνο τον περνάω από δεξιά, αλλά του κάνω και σφήνα, ξυρίζοντας το δεξί του καθρέφτη. Το ξέρω, κακό είναι αλλα... I'm only human
δοκιμασε επισης [ειναι και λιγοτερο επικινδυνο και για τους δυο σας] να επιβραδυνεις σταδιακα κινουμενος μπροστα του ωστε να τον αναγκασεις να μειωσει και εκεινος ταχυτητα και να θελει να σε προσπερασει χωρις να πατας το φρενο αλλα απλα μειωνοντας το γκαζι και να τον ''πληρωσεις'' με το ιδιο νομισμα της δικης του ομως γαιδουριας και κομπλεξικης συμπεριφορας που προηγουμενα, αλλα σιγουρα και πολλες αλλες φορες ,συνηθιζει να επιδεικνυει!!!!!
-
Τελικά όμως αναγκάζεσαι να συμπεριφερθείς 'γαιδουρινά' κι εσυ ετσι!
Δυστυχώς,νομίζω οτι οι οδηγοί που οδηγούν έτσι δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουν το λάθος τους!Οτι και να κάνεις!Οσο και να προσπαθήσεις,με το καλό ή με το κακό!
Προσπερνάς...και κάνεις τον σταυρό σου να προσπεράσει και ο επόμενος!
-
[
Κι εγώ έτσι κάνω όταν μου κάνει τα νεύρα τσατάλια. Και όχι μόνο τον περνάω από δεξιά, αλλά του κάνω και σφήνα, ξυρίζοντας το δεξί του καθρέφτη. Το ξέρω, κακό είναι αλλα... I'm only human
δοκιμασε επισης [ειναι και λιγοτερο επικινδυνο και για τους δυο σας] να επιβραδυνεις σταδιακα κινουμενος μπροστα του ωστε να τον αναγκασεις να μειωσει και εκεινος ταχυτητα και να θελει να σε προσπερασει χωρις να πατας το φρενο αλλα απλα μειωνοντας το γκαζι και να τον ''πληρωσεις'' με το ιδιο νομισμα της δικης του ομως γαιδουριας και κομπλεξικης συμπεριφορας που προηγουμενα, αλλα σιγουρα και πολλες αλλες φορες ,συνηθιζει να επιδεικνυει!!!!!
Αλέξανδρε,
Θυμήσου πώς νευρίασες , επειδή έμενε στην αριστερή !!!
Πιστεύεις πως θα λάβει το μύνημα ?
Εγώ πιστεύω πως θα νευριάσει και , νάτο , το βλέπω το ατύχημα ...Προσπέρασέ τον , δώστου να φάει εξάτμιση και πές του την απάντηση του
ανέκδοτου :'Πέρνουμε μία μύγα κι' ένα κουνούπι , και τα παρατηρούμε τί θα κάνουν:
ΘΑ ΦΑΕΙ Η ΜΥΓΑ ΣΙΔΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙ ΑΤΣΑΛΙ 'Αποστόλης.
-
ναι ρε aleastrag καταλαβα...
εγω δε προσπερναω απο τα δεξια παιδια για κανενα λογο...βγαζω φλας και περιμενω...μου τη σπαει που ο αλλος μου κοβει το ρυθμο αλλα δεν μπορω να αφησω τα νευρα μου να εκδηλωθουν...οταν ο αλλος κανει στη μπαντα, τον κοιταω μπινελικιαζω απο μεσα μου και φευγω... -
[Αλέξανδρε,
Θυμήσου πώς νευρίασες , επειδή έμενε στην αριστερή !!!
Πιστεύεις πως θα λάβει το μύνημα ?
Εγώ πιστεύω πως θα νευριάσει και , νάτο , το βλέπω το ατύχημα ...Προσπέρασέ τον , δώστου να φάει εξάτμιση και πές του την απάντηση του
ανέκδοτου :'Πέρνουμε μία μύγα κι' ένα κουνούπι , και τα παρατηρούμε τί θα κάνουν:
ΘΑ ΦΑΕΙ Η ΜΥΓΑ ΣΙΔΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙ ΑΤΣΑΛΙ 'Αποστόλης.
η αντιδραση του καθενος σε τετοιες συμπεριφορες οπως ειπα ποικιλει αναλογα την ψυχικη κατασταση που βρισκεται εκεινη την στιγμη.
εγω συνηθιζω να περναω απο δεξια αφου σιγουρευτω οτι δεν θα παρενοχλησω κανεναν αλλον με τον ελιγμο μου αυτον και παντα εχοντας στο μυαλο οτι μπορει και το διποδο αυτο που νομιζει οτι η αριστερη του ανηκει ξαφνικα και χωρις προειδοποιηση να αποφασισει οτι ηρθε η ωρα να αλλαξει λωριδα!!!
στο παρελθον ομως και ειδικα σε μια περιπτωση που ο ''κατοχος'' της αριστερης λωριδας μου εκανε και νοηματα απο τον καθρεπτη του φερθηκα λιγο ανωριμα και αφου τον περασα φρεναρισα μπροστα του αναγκαζοντας τον να παει για αλλαγη παμπερς..........βεβαια ειμασταν μονοι μας στον δρομο χωρις αλλους που μπορει να κινδυνευαν απο την ακρως [το ομολογω] επικινδυνη και ανωριμη συμπεριφορα μου που δεν την επανελαβα ξανα εκτοτε και ουτε σκοπευω να επαναλαβω στο μελλον γιατι ηταν λανθασμενη και οταν τα λαθη τα επαναλαμβανουμε τοτε καποια στιγμη θα πεσουμε στην περιπτωση οπου ειτε το ατυχημα θα συμβει ειτε ο αλλος επιδεικνυοντας ακομα πιο ανωριμη και επικινδυνη συμπεριφορα ειτε σκοπιμα πλεον μας εμβολισει ειτε κουβαλωντας και κανα ''σιδερικο'' ,αν πεσουμε στην περιπτωση , μας γεμισει ''κουμποτρυπες''!!!!!!!!!!!!!
-
Αλέξανδρε και migf1 ,
Αποστόλης.
δεν εχω, ακομα τουλαχιστον, φτασει σε τετοιο σημειο αυτοελεγχου ωστε να πεισω τον εαυτο μου οτι πρεπει να περιμενω ποτε θα του κ******ι να κανει δεξια ωστε να μου επιτρεψει η μεγαλειοτητα του να περασω..........προς το παρον προτιμω να επιλεγω ,εστω και με προσπερασμα απο δεξια, εγω τον ρυθμο που θελω να ακολουθησω και οχι αυτος ο κομπλεξικος!!!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Τελικά όμως αναγκάζεσαι να συμπεριφερθείς 'γαιδουρινά' κι εσυ ετσι!Δυστυχώς,νομίζω οτι οι οδηγοί που οδηγούν έτσι δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουν το λάθος τους!Οτι και να κάνεις!Οσο και να προσπαθήσεις,με το καλό ή με το κακό!
Προσπερνάς...και κάνεις τον σταυρό σου να προσπεράσει και ο επόμενος!
οχι βεβαια!!!!!
ας πουμε οτι ετσι τον τιμωρεις για την δικη του γαιδουρια και που ξερεις μπορει και να μην το ξανακανει.
πιστευεις οτι εαν καθε ενας που ''δεχεται'' αυτην την ειτε εκουσια [λογω κομπλεξ] ειτε ακουσια [λογω βλακειας] συμπεριφορα αντιδραει με τροπο ωστε να τον ''τιμωρησει'' εστω ...... πληρωνοντας τον με το ιδιο νομισμα θα το επαναλαμβανε;;;;;;;
νομιζω πως οχι γιατι θα επαιρνε το μαθημα του.....the hard way!!!!!
βεβαια οπως ειπα νωριτερα εγω πλεον δεν ασχολουμαι ....περναω και φευγω........και χωρις να κανω τον σταυρο μου
-
Χρησιμοποιώ την Ε.Ο Αθηνών-Λαμίας από το Ρέντη μέχρι τον Άγιο Στέφανο καθημερινά λόγω δουλειάς. Κάθε μέρα αντιμετωπίζω πολλούς 'κατασκηνωτές της αριστερής λωρίδας' που πάνε πολλές φορές με 80 ενώ το όριο είναι στα 120. Αυτό που κάνω είναι: α) πλησιάζω με εμφανή διαφορά ταχύτητας. β) Περιμένω για 5-10δλ. και μετά κάνω ένα μικρό σινιάλο με τα φώτα. γ) Κάνω πιο έντονο (παρατεταμέο) σινιάλο δ) χρησιμοποιώ την κόρνα. Ε, αν μετά από αυτά ο άλλος δεν κάνει δεξιά ξέρω ότι δεν θα κάνει ποτέ δεξιά, οπότε αναγκαστικά τον προσπερνώ από δεξιά και τον κοιτώ 'περίεργα'. Σχεδόν πάντα έχει το βλέμμα καρφωμένο μπροστά που σημαίνει ότι δεν δίνει δεκάρα τι γίνεται γυρω του, λες και είναι μόνος του στο δρόμο.
Τέλος πιστεύω ότι ο κυριότερος λόγος που πολλοί οδηγούν μονίμως στην αριστερή λωρίδα στην Ε.Ο. είναι γιατί τα φορτηγά λυμαίνονται όλες τις υπόλοιπες λωρίδες χωρίς λόγο. Έχει τύχει να δω σε σημείο με 4 λωρίδες 3 φορτηγά σε 3 διαφορετικές λωρίδες να πηγαίνουν με την ίδια ακριβώς (μικρότερη του ορίου) ταχύτητα για πολλή ώρα. Δεν είναι παράνομο αυτό; Δεν ορίζει ο ΚΟΚ ότι τα βραδυπορούντα οχήματα πρέπει να είναι στη δεξιότερη λωρίδα; Γιατί δεν τους μαζεύουν επιτέλους ώστε να ελευθερωθεί η μεσαία λωρίδα;
-
να με συγχωρεσετε αλλα φωτα τουλαχιστον εγω παιζω για παραχωρηση προτεραιοτητας σε στενα κτλ., δε κολλαω στον αλλον με 100+ χλμ και να του αναβω τη μεγαλη σκαλα...δε ξερω πως θα αντιδρασει ο αλλος, μπορει να του κανω κακο...υπαρχει το αριστερο φλας...Δηλαδή σαν σινιάλο ότι θες να σε αφήσει να περάσεις ανάβεις το αριστερό φλας?
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
να με συγχωρεσετε αλλα φωτα τουλαχιστον εγω παιζω για παραχωρηση προτεραιοτητας σε στενα κτλ., δε κολλαω στον αλλον με 100+ χλμ και να του αναβω τη μεγαλη σκαλα...δε ξερω πως θα αντιδρασει ο αλλος, μπορει να του κανω κακο...υπαρχει το αριστερο φλας...
Δηλαδή σαν σινιάλο ότι θες να σε αφήσει να περάσεις ανάβεις το αριστερό φλας?
επειδη υποτιθεται οτι ολα τα οχηματα πρεπει να κινουνται στις αλλες λωριδες και μονο οταν θελουν να προσπερασουν βγαινουν στην αριστερη [ουτοπια για τους ελληνικους αυτοκινητοδρομους] τοτε υποχρεωτικα για να δηλωσουν την προθεση του αυτη [δηλ να κανουν αριστερα αλλαζοντας λωριδα] πρεπει να βγαλουν το αριστρερο φλας!!!
εχει λοιπον επικρατησει οτι και εαν ενας κινουμενος με μεγαλυτερη ταχυτητα απο τους υπολοιπους παραμενει στην αριστερη λωριδα να εχει συνεχως το αριστερο φλας αναμενο ωστε να δηλωνει στους αλλους οδηγους την προθεση του να τους προσπερασει!
φυσικα ειναι λαθος αφου τους προσπερασει να παραμεινει στην αριστερη λωριδα ειτε εχει φλας αναμενο ειτε οχι ...εφ'οσον η μεσαια και για ικανο μηκος ειναι ελευθερη πρεπει εκει να συνεχισει............εφ'οσον βεβαια αφου θα αλλαξει λωριδα βγαλει δεξι φλας
εαν ολοι χρησιμοποιουσαν τα φλας των οχηματων τους [και τα δικυκλα !!!!!]καθε φορα που θελουν [και εγκαιρως βεβαια] να αλλαξουν πορεια η κινηση στους δρομους θα ηταν για ολους μας καλυτερη καιασφαλεστερη
-
Δηλαδή σαν σινιάλο ότι θες να σε αφήσει να περάσεις ανάβεις το αριστερό φλας?
επειδη υποτιθεται οτι ολα τα οχηματα πρεπει να κινουνται στις αλλες λωριδες και μονο οταν θελουν να προσπερασουν βγαινουν στην αριστερη [ουτοπια για τους ελληνικους αυτοκινητοδρομους] τοτε υποχρεωτικα για να δηλωσουν την προθεση του αυτη [δηλ να κανουν αριστερα αλλαζοντας λωριδα] πρεπει να βγαλουν το αριστρερο φλας!!!
εχει λοιπον επικρατησει οτι και εαν ενας κινουμενος με μεγαλυτερη ταχυτητα απο τους υπολοιπους παραμενει στην αριστερη λωριδα να εχει συνεχως το αριστερο φλας αναμενο ωστε να δηλωνει στους αλλους οδηγους την προθεση του να τους προσπερασει!
φυσικα ειναι λαθος αφου τους προσπερασει να παραμεινει στην αριστερη λωριδα ειτε εχει φλας αναμενο ειτε οχι ...εφ'οσον η μεσαια και για ικανο μηκος ειναι ελευθερη πρεπει εκει να συνεχισει............εφ'οσον βεβαια αφου θα αλλαξει λωριδα βγαλει δεξι φλας
εαν ολοι χρησιμοποιουσαν τα φλας των οχηματων τους [και τα δικυκλα !!!!!]καθε φορα που θελουν [και εγκαιρως βεβαια] να αλλαξουν πορεια η κινηση στους δρομους θα ηταν για ολους μας καλυτερη καιασφαλεστερη
Οκ..σωστό
Εγώ μπερδεύτηκα..Αυτό ισχύει μόνο για Εθνική???
-
Ρε παιδιά μια ερώτηση. Είμαστε στην αριστερή και προσπερνάμε. Η αριστερή άδεια, η μεσαία έχει συνεχόμενη ροή, ούτε πυκνή, ούτε αραιή. Ας πούμε ότι προσπερνάμε έναν της μεσαίας και ξαναμπαίνουμε σε αυτή. Σε 5-10' όμως φτάνουμε τον επόμενο και βγαίνουμε αριστερή, περνάμε και ξαναμπαίνουμε μεσαία.Σε 5-10' πάλι το ίδιο και ούτω καθεξής. Ποιά είναι σωστή συμπεριφορά λοιπόν; Μπες βγες στη μεσαία; Ή μείνε στην αριστερή, ιδιαίτερα αν δεν σε ακολουθεί κάποιος πιο γρήγορος;
-
Δυστυχως οι πιο πολλοι απο αυτους που κινουνται μονιμως αργα και αριστερα, οτι και και να κανεις δε προκειται να καταλαβουν τι κανουν λαθος, οποτε δεν υπαρχει και ελπιδα να βελτιωθουν...
Αυτος ειναι και ενας απο τους βασικοτερους λογους για τους οποιους χρειαζεται ενα καλο αυτοκινητο, για να προσπερνας οσο πιο γρηγορα γινεται αυτους οι οποιοι κινουνται με αυτο το τροπο στο δρομο, χωρις να βαζεις κανεναν σε κινδυνο.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Δυστυχως οι πιο πολλοι απο αυτους που κινουνται μονιμως αργα και αριστερα, οτι και και να κανεις δε προκειται να καταλαβουν τι κανουν λαθος, οποτε δεν υπαρχει και ελπιδα να βελτιωθουν...Αυτος ειναι και ενας απο τους βασικοτερους λογους για τους οποιους χρειαζεται ενα καλο αυτοκινητο, για να προσπερνας οσο πιο γρηγορα γινεται αυτους οι οποιοι κινουνται με αυτο το τροπο στο δρομο, χωρις να βαζεις κανεναν σε κινδυνο.
Υπάρχει τρόπος , και το όνομα αυτού : ΛΟΒΟΤΟΜΗ
Αποστόλης.
Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!