-
Ο χρήστης stefanos147 έγραψε:
Ρε παιδιά μια ερώτηση. Είμαστε στην αριστερή και προσπερνάμε. Η αριστερή άδεια, η μεσαία έχει συνεχόμενη ροή, ούτε πυκνή, ούτε αραιή. Ας πούμε ότι προσπερνάμε έναν της μεσαίας και ξαναμπαίνουμε σε αυτή. Σε 5-10' όμως φτάνουμε τον επόμενο και βγαίνουμε αριστερή, περνάμε και ξαναμπαίνουμε μεσαία.Σε 5-10' πάλι το ίδιο και ούτω καθεξής. Ποιά είναι σωστή συμπεριφορά λοιπόν; Μπες βγες στη μεσαία; Ή μείνε στην αριστερή, ιδιαίτερα αν δεν σε ακολουθεί κάποιος πιο γρήγορος;Xωρις να ειμαι σιγουρος για το αν ειναι σωστο, προφανως δεν μπορεις να μπαινοβγαινεις στην αριστερη καθε 5-10''. Οποτε μενεις στην αριστερη για οσο χρειαστει να περασεις το 'κομβοι', ΑΛΛΑ προσεχεις παρα πολυ τους καθρεπτες σου για να δεις εαν ερχεται καποιος απο πισω ο οποιος θελει να παει πιο γρηγορα απο σενα.
-
Οπως έλεγε και ο ΚΚ...αμυντική οδήγηση!
Κοιτάμε τους καθρέφτες...ελέγχουμε την γενικώτερη εικόνα ενός αυτοκινήτου...και πράττουμε αναλόγως!
Απο τον τρόπο που διατηρεί κάποιος το αυτοκίνητό του και απο το πως κινείται γενικώτερα μπορούμε να βγάλουμε πολλά συμπεράσματα!Προσωπικό παράδειγμα [το έχω ξαναγράψει]:Αν δω γυναίκα οδηγο,γιατρό, νέα οδηγό με Σκαραβαίο...σταματάω και περιμένω τουλάχιστον 5'!!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Xωρις να θελω να τσακωθω μαζι σου, εχω μερικα ερωτηματ-παρατηρησεις:-
Τι εκανες στην αριστερη λωριδα? Δεν ξερεις οτι αυτη ειναι μονο για προσπερασμα?
-
Γιατι οταν αυτος σε πλησιασε εσυ δεν εκανες δεξια για να τον αφησεις να περασει?
-
Πως 'μαντεψες' με ποσα χαω θελει να παει και σκεφτηκες 'α μωρε ενταξει, θα παω με 10-20 χαω παραπανω απο αυτον και δεν θα τον ενοχλησω'???
-
Αν εκανες και σε μενα το ιδιο που εκανες σε αυτον με το Ιμπιζα, θα εισεπρατες την ιδια χειρονομια...
Φίλε μου, γιατί να τσακωθούμε? Κουβέντα κάνουμε και πάνω απο όλα σύγουρα δεν είμαι ο μοναδικός αμαρτωλός οδηγός. Λοιπόν πρός χάρην της κουβέντας θα σου απαντήσω στα ερωτήματά σου.
-
Στην αριστερή λωρίδα απλά βρέθηκα μετά απο μια προσπέραση που έκανα. Το ότι τη χρησημοποίησα λίγο παραπάνω και μάλιστα σε μιά ώρα που η κίνηση ήταν λίγη, ε! δεν είναι και το σφάλμα των σφαλμάτων.
-
Οταν με πλησίασε. Υπήρχαν δύο περιπτώσεις. Η πρώτη να κάνω δεξιά να περάσει και εφ’όσον δεν είχα διάθεση να τρέξω περισσότερο να παραμείνω στη μεσαία. Η δεύτερη περίπτωση ήταν πάλι να κάνω δεξιά να περάσει και σε λίγα δευτερόλεπτα να βρίσκομαι πίσω του και να του ανάβω εγώ τα φώτα μου, στην περίπτωση που είθελα να το πατήσω παραπάνω. Δηλαδή απλώς θα κάναμε εναλλαγές στις λωρίδες.
-
Δεν μάντεψα με πόσα χαω είθελε να πάει, αλλά υπολόγισα ότι το αυτοκίνητό του (το οποίο είχα και εγώ κάποτε) άντε να πάει σκαστό στα 160. Και αυτό φάνηκε όταν έφυγα πάνω απο τα 170 αυτός έμενε πίσω συνεχώς.
-
Να σου πώ κάτι, αυτό να το κάνεις όμως αφού προσπεράσεις και μπορείς να φύγεις και αρκετά μπροστά. Γιατί αν το κάνεις μόνο για να προσπεράσεις και αμέσως μετά να τον έχεις πίσω σου να σου ανάβει φώτα, ε! τότε δε λέει.
Πάντως σε τελευταία ανάλυση βλέπω ότι κανείς δεν έπιασε το πραγματικό νόημα του topic. Και αυτό είναι η νοημοσύνη μας και η συμπεριφορά μας στο δρόμο. Και για να κάνουμε τα πράγματα ποιό κατανοητά. Το να άφηνα τον πίσω απο μένα να προσπεράσει ήταν το απλούστερο. Εξ’άλλου αν αυτό ήταν το μόνο που είθελε θα το είχε κάνει απο τη μεσαία που ήταν άδεια και το πράγμα θα τελείωνε. Το πράγμα ήταν αλλού. Η πρόκληση! Ναι φίλοι μου η πρόκληση για επιβεβαίωση της ανωτερώτητάς του καθενός απο εμάς μας στο δρόμο. Και όταν η πρόκληση δεν μας βγάινει, τότε το ρίχνουμε σε άλλου είδους χειρονομίες κλπ. Αν διαβάζατε προσεκτικά το αρχικό μου topic θα βλέπατε ότι όταν εγώ έπιασα τα 170 και ανέβαινα και άλλο, η μανία του να ακολουθήσει ήταν τέτοια που δεν τον ενδιέφερε αν ακόμα έκαιγε και το μοτέρ του. Ουσιαστικά το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η προσπέραση γι την προσπέραση. Τελειώνοντας θα έλεγα ότι όλοι μας πότε-πότε ψιλοκοντράρουμε στο δρόμο. Και αν μας βγεί έχει καλώς, αν όχι κάπου διακριτικά τα παρατάμε για να μην γελειοποιούμαστε και απο πάνω.
-
-
Ωραια αφου δε παρεξηγηθηκες να ρωτησω κατι αλλο?
Αν αντι για παλιο Iμπιζα ηταν ενα S3 ή ενα Type-R θα εκανες απο την αρχη στην ακρη???
Αν ναι γιατι?
Αν οχι γιατι?Μηπως το 'προβλημα' ηταν με τι θρασσος ενα παλιο Ιμπιζα τολμαει να παει πιο γρηγορα απο το καμαρι της Τογιοτα που κανει 28000 ευρω ????
Τα υπολοιπα που λες ειναι θεωριες....
Υ.Γ. Αν του κανω χειρονομια και δε μπορεσω να αποκρυνθω και ερθει πισω μου και μου αναβει τα φωτα για 'εκδικηση', ασε εχω αλλα σχεδια μετα... αρκει να εχω ορεξη, γιατι οταν οδηγω δεν εχω το χρονο και τη διαθεση να σχολουμαι με τον καθε κομπλεξικο που συνανταω στο δρομο!!!
-
[quote='takiskoym
Πάντως σε τελευταία ανάλυση βλέπω ότι κανείς δεν έπιασε το πραγματικό νόημα του topic. Και αυτό είναι η νοημοσύνη μας και η συμπεριφορά μας στο δρόμο. Και για να κάνουμε τα πράγματα ποιό κατανοητά. Το να άφηνα τον πίσω απο μένα να προσπεράσει ήταν το απλούστερο. Εξ’άλλου αν αυτό ήταν το μόνο που είθελε θα το είχε κάνει απο τη μεσαία που ήταν άδεια και το πράγμα θα τελείωνε. Το πράγμα ήταν αλλού. Η πρόκληση! Ναι φίλοι μου η πρόκληση για επιβεβαίωση της ανωτερώτητάς του καθενός απο εμάς μας στο δρόμο............................[/quote]ισως γιατι η ''κοινη'' λογικη μας των περισσοτερων εδω που λεει....... ''παει ο αλλος πιο γρηγορα απο μενα την συγκεκριμενη στιγμη με το οποιοδηποτε αυτοκινητο που οδηγει αρα παω δεξια και τον αφηνω''........δεν συμβαδιζει με την δικη σου που λεει..........''παω πιο γρηγορα για να δω μεχρι που μπορει να φτασει ο αλλος και αν εδικαιουτω να τολμησει να με προσπερασει''.
οσο για την προκληση οταν ''εκβιαζεται'' με τετοιο τροπο απο τον αλλον [εσενα στην συγκεκριμενη περιπτωση] τοτε δεν μπορει να θεωρηθει ως τετοια αλλα εσυ εισαι προκλητικος απεναντι του κανοντας ''κοντρουλα'' οταν αυτος απλα ηθελε να σε προσπερασει επειδη πηγαινες την συγκεκριμενη στιγμη πιο σιγα απο αυτον ακομη και εαν δεν ειχε σκοπο να κινηθει με ταχυτητες που στην συνεχεια εμμεσα τον ''υποχρεωσες'' κακως βεβαια γιατι και εκεινος εδειξε την ανωριμοτητα του [και οχι την ανωτεροτητα που αναφερεις] την οποια βεβαια και εσυ απλοχερα επεδειξες!!!!!
παρομοια λαθη λιγο εως πολυ μπορει ολοι μας να εχουμε κανει στο παρελθον και μπορει ακομα να κανουμε αρκει βεβαια καποια στιγμη να τα αναγνωριζουμε και να μην τα επαναλαμβανουμε γιαυτο αλλωστε και το βημα αυτο για να λεμε ολοι τις εμπειριες μας αλλα και το τι αποκομισαμε απο αυτες ωστε να μπορουμε να πουμε οτι βελτιωνομαστε καθημερινα.
ο σεβασμος του αλλου [συν] ανθρωπου μας και [συν] οδηγου ειναι το παν και πρεπει παντα με αυτην την σκεψη να κινουμαστε στους δρομους ακομα και οταν κινουμαστε γρηγορα........ ποτε δεν πρεπει να παρενοχλουμε και να τρομαζουμε τους αλλους αλλα να σκεφτομαστε πως οι απαιτησεις που εχουμε απο τους αλλους μας υποχρεωνουν στο να συμπεριφερομαστε και εμεις με τον ιδιο τροπο προς αυτους ......
με λιγα λογια ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΕΣΕΝΑ!!!!!!
ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΡΑΓΕ;;;;;;;;;;;;;
σημ. αυτα ολα ισχυουν και πρεπει να ισχυουν εφ'οσον δεν προκαλουμαστε εμεις απο τους αλλους οποτε στην περιπτωση αυτη καθενας με τον δικο του τροπο αντιδρα απο σχετικα ηπια εως ομως και πολυ βιαια αναλογα οπως προηγουμενα ανεφερα στην ψυχοσυνθεση του εκεινη την στιγμη!!!!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ωραια αφου δε παρεξηγηθηκες να ρωτησω κατι αλλο?Αν αντι για παλιο Iμπιζα ηταν ενα S3 ή ενα Type-R θα εκανες απο την αρχη στην ακρη???
Αν ναι γιατι?
Αν οχι γιατι?Μηπως το 'προβλημα' ηταν με τι θρασσος ενα παλιο Ιμπιζα τολμαει να παει πιο γρηγορα απο το καμαρι της Τογιοτα που κανει 28000 ευρω ????
Τα υπολοιπα που λες ειναι θεωριες....
Υ.Γ. Αν του κανω χειρονομια και δε μπορεσω να αποκρυνθω και ερθει πισω μου και μου αναβει τα φωτα για 'εκδικηση', ασε εχω αλλα σχεδια μετα... αρκει να εχω ορεξη, γιατι οταν οδηγω δεν εχω το χρονο και τη διαθεση να σχολουμαι με τον καθε κομπλεξικο που συνανταω στο δρομο!!!
Σπυράκο, δεν έχει σημασία το τι οδηγείς αλλά το πώς το οδηγείς και ακόμη περισσότερο το τι μυαλό κουβαλάς μαζί του!?!?!
-
Μηπως λεω ΜΗΠΩΣ
νομιζες οτι στο ιμπιζα ηταν ενας παλιος καλος φιλος* του φορουμ????
και ετρεχες να ξεφυγεις????*(Χρονομετρης)
-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
Μηπως λεω ΜΗΠΩΣ
ετσι απο περιεργεια με εγραφη μολις πριν λιγες μερες και 6 μονο δημοσιευσεις πως εισαι τοσο ενημερωμενος για τα προσωπα και πραγματα του φορουμ αυτου;;;;;;;
χωρις παρεξηγηση ε αλλα επειδη η συζητηση για τις πολλες εγγραφες και τα διπλα και τριπλα usernames σε αλλη ενοτητα ειναι σε εξελιξη!!!!!
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
Μηπως λεω ΜΗΠΩΣ
ετσι απο περιεργεια με εγραφη μολις πριν λιγες μερες και 6 μονο δημοσιευσεις πως εισαι τοσο ενημερωμενος για τα προσωπα και πραγματα του φορουμ αυτου;;;;;;;
χωρις παρεξηγηση ε αλλα επειδη η συζητηση για τις πολλες εγγραφες και τα διπλα και τριπλα usernames σε αλλη ενοτητα ειναι σε εξελιξη!!!!!
Χεχε!
Τελικά θέλει και λίγη πονηριά!!
Ο spiros τώρα λέει για τον Χρονομέτρη, Ο John Adamidis ήταν μέλος λίγων ημερών και έλεγε ότι παλιά (που αυτό ήταν θέμα μηνών νομίζω) θάβαμε το Megane...
Θέλει προσοχή τελικά τι γράφουμε!!Anyway στο θέμα μας, το ότι εσύ είπες ότι εε ναι έκανα κοντρούλα εμένα μου φτάνει...
Οι υπόλοιποι με καλύψανε πλήρως και να τονίσω και εγώ ότι ο άνθρωπος απλά πήγαινε πιο γρήγορα από εσένα άρα δεν σε προκάλεσε καθόλου μα καθόλου!!!
Εξάλλου θα έπρεπε να σεβαστείς ότι έχει ένα Ibiza που δεν είναι και τόσο γρήγορο,όπως λες, και να μην τον αναγκάσεις να πέσει στα 120 από τα ... όσα ήταν (δεν μπορούμε να ξέρουμε με πόσα πήγαινε και τον σταμάτησες εσύ...μπορεί και με 121 μπορεί και με 170) και μετά να επιταχύνει και πάλι ... Αυτό το σκέφτηκες ποτέ???
Ουσιαστικά έστω και μια φορά όπως λες, σταμάτησες τον ρυθμό του... που αν είχες πάει δεξιά δεν θα είχε συμβεί...Καλές οι κόντρες αλλά ακόμα καλύτερες , σε ασφαλή χώρο, με ασφαλείς συνθήκες, και λογικές ταχύτητες και.... ίσα αυτοκίνητα!! (Χάρηκες που δεν σε έφτασε?!?)
-
ειμαι παλιο μελος το οποιο ηθελε για προσωπικους λογους να αλλαξει nickname οποιος θελει να ενημερωθει να μου πει να του πω με pm ποιος ειμαι... θεωρησα ασκοπο να ανοιξω thread να πω ποιος ειμαι και γιατι αλλαζω νικναμε.... οποιος θελει παρολαυτα στην διαθεση του με pm...
-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
ειμαι παλιο μελος το οποιο ηθελε για προσωπικους λογους να αλλαξει nickname οποιος θελει να ενημερωθει να μου πει να του πω με pm ποιος ειμαι... θεωρησα ασκοπο να ανοιξω thread να πω ποιος ειμαι και γιατι αλλαζω νικναμε.... οποιος θελει παρολαυτα στην διαθεση του με pm...Τι νόημα έχει με pm?
Πες εδώ!!
Αν επιμένεις ότι με pm μόνο μπορείς να αποκαλύψεις αυτό το μυστικό τότε περιμένω pm! -
Παίδες καλημέρα,
παρόλο που κι εγώ νομίζω ότι ο φίλος takiskoum τα πήρε χωρίς λόγο με το Ibiza , δεν θα τον κατηγορήσω γιατι νομίζω πως όλοι μας (εγω τουλάχιστον σίγουρα) κάνουμε τις ψιλοκουτσουκέλες μας κατά καιρούς, για πολλούς και διαφόρους λόγους. Το σημαντικό είναι πρώτο να μην τις πληρώνουμε ακριβά (σε χρήμα και ακόμη χειρότερα σε αίμα) και δεύτερον να καταλαβαίνεις ότι έχεις κάνει μ.....α. Άλλωστε το πρώτο βήμα για να βελτιωθείς είναι να καταλάβεις τα λάθη σου (όπως έλεγε κι ο Λαζόπουλος βελτιώνομαι).
Για του λόγου το αληθές ακολουθεί ένα παράδειγμα απο το Σάββατο που μας πέρασε.
Είμαι στην Αθηνών Κορίνθου με κατεύθυνση Αθήνα στις ευθείες πρίν την Κακιά Σκάλα, Σχετικά λίγη κίνηση και βγαίνω αριστερά να προσπεράσω. Στην αριστερή μπροστά μου ενα cherokee και μπροστά απο αυτό ένα Audio A4. Τι φώτα ο τσεροκης , τι κόρνες μας πάει καροτσάκι με περίπου 90-100 το Audi και μάλιστα αυξομειώνοντας ταχύτητα (πεφτει συνέχεια στα φρένα ο τσερόκης και απο κεί το συμπεραίνω). Αφού περνάει κάνα πεντάλεπτο κι έχουν σπάσει τα νεύρα στο φρένο γκάζι βγαίνω στη μεσαία και τη στιγμή που φτάνω δίπλα στο Audi αυτός κάνει δεξιά (φλας??? τι είναι αυτό). Αφήνει το Cherokee να περάσει και ενώ έχω φρενάρει και βγαίνω αριστερά μόλις είμαστε δίπλα δίπλα ξαναέρχεται αριστερά. Δεν είναι κι ότι καλύτερο με 130 χλμ να δείς το φτερό του άλλου μερικά εκατοστά δίπλα στην πόρτα σου. Φυσικά κόρναρα συνήρθε, πήγε βίαια δεξιά και κόντεψε να πέσει σε αυτόκίνητο στην δεξιά λωρίδα, και φυσικά του έκανα τις γνωστές χειρονομίες.
Και ξέρετε τι μου την δίνει τελικά. Φρέναρα μετά και πήγα δεξιά για να δώ την φάτσα του. Ήταν παππούς άνω των 70 , απο αυτούς που εγώ χαρακτηρίζω συνταξιούχους δικαστικούς με καβουράκι και την συμβία του δίπλα, που κόβω το κεφάλι μου ότι πήρε ένα γερμανικό που αντέχει με το εφάπαξ της σύνταξης. Όσο καιρό λοιπόν ήμουν πίσω του δεν κοίταξε ούτε μιά φορά δεξιά αριστερά η καθρέπτες. Κόβω το κεφάλι μου ότι δεν κατάλαβε τη είχε κάνει, ότι μόνο απο τον ήχο της κόρνας τρόμαξε και δεν έπεσε πάνω μου και σίγουρα έλεγε στην συμβία του δίπλα για τα ρεμάλια που δεν προσέχουν.
Αυτά που λέτε λοιπόν . Και ξέω ότι δεν έπρεπε να περάσω απο την μεσαία, απλά ρε παιδιά ώρες ώρες αισθάνομαι ο μα....ς που πάει με τον σταυρό στο χέρι και οι άλλοι οι ξύπνιοι και μου την βιδώνει. Εδώ έχουμε φτάσει στο σημείο η δεξιά λωρίδα να είναι άδεια και να πηγαίνει πιο γρήγορα από την αριστερή. Σίγουρα ένας Άγγλος που θα οδηγεί στην Ελλάδα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα προσαρμογής.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Δυστυχως οι πιο πολλοι απο αυτους που κινουνται μονιμως αργα και αριστερα, οτι και και να κανεις δε προκειται να καταλαβουν τι κανουν λαθος, οποτε δεν υπαρχει και ελπιδα να βελτιωθουν...Αυτος ειναι και ενας απο τους βασικοτερους λογους για τους οποιους χρειαζεται ενα καλο αυτοκινητο, για να προσπερνας οσο πιο γρηγορα γινεται αυτους οι οποιοι κινουνται με αυτο το τροπο στο δρομο, χωρις να βαζεις κανεναν σε κινδυνο.
λάθος!
αν περάσεις από δεξιά και μετά πλακωθείς στα φρένα μπροστά του (ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ), να δεις πώς θα καταλάβει το ζώο και δεν θα ξαναπατήσει 'ρόδα' στην αριστερή...
Σπύρος
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Προσωπικό παράδειγμα [το έχω ξαναγράψει]:Αν δω γυναίκα οδηγο,γιατρό, νέα οδηγό με Σκαραβαίο...σταματάω και περιμένω τουλάχιστον 5'!!
μπα...σε καμιά δεκαριά λεπτά πάλι μπροστά σου θα είναι. Την προσπερνάς όσο πιο γρήγορα μπορείς, κρατώντας απόσταση από αυτήν ΟΟΟΟΟΣΟ περισσότερο μπορείς, αναρωτιέσαι πώς επιτρέπεται να οδηγούν αυτά τα ζώα και συνεχίζεις το δρόμο σου...
Σπύρος
PS: για μένα και μόνο το 'γιατρός' αρκεί....
-
Συμφωνω, το καλυτερο ειναι να τους προσπερασεις με προσοχη μεν αλλα το συντομοτερο δυνατο και να απομακρυνθεις!!!
Ελα ομως που οι 'γιατροι', οι 'γυναικες οδηγοι' και οι 'ηλικιωμενοι' εχουν γινει απειροι στους δρομους!!!
-
Γιά σας φίλοι μου, και καλό χειμώνα. Εχω κανα-δυό μέρες που γύρισα απο τις διακοπές και όπως πάντα προσπαθώ να σηνηθίσω την πραγματικότητα. Ετσι λοιπόν το έριξα και λίγο στο forum. Διάβαζα τα γραφώμενα του takiskoym και, ενταξη ρε παιδιά. Ο φίλος μας ο Παναγιώτης, σύμφωνα με τα λεγόμενά του δεν έκανε και τίποτα το εξωφρενικό. Απλά αντί να κάνει δεξιά για να περάσει το Ibiza, επιτάχυνε. Αφού ο άνθρωπος μπορούσε, γιατί όχι? Δηλαδή τι θα γινόταν άμα έκανε δεξιά, πέρναγε το Ibiza και ξαφνικά του την έδινε να διακοσαρίσει? Θα ξαναπήγεναι στην αριστερή και θα άναβε τώρα εκείνος τα φώτα? Ας είμαστε ρεαλιστές κάπου, διότι όσα του γράψατε ναι είναι σωστά μόνο σε κοινωνία αγγέλων και όχι στη σημερινή πραγματικότητα., και μάλιστα στην Ελληνική πραγματικότητα όπου η οδήγηση είναι πραγματικός πόλεμος. Και όπως όλοι γνωρίζετε σε ένα πόλεμο πάντα υπάρχουν και απώλειες. Διάβασα ποιο κάτω και βλέπω το ότι είστε όλοι, μαζί και εγώ, αντίθετοι με αυτούς που κινούνται αριστερά με χαμηλή ταχύτητα, και από την άλλη του τα σέρνετε γιατί ο άνθρωπος ενώ πήγαινε αριστερά στο όριο ξαφνικά αποφάσισε να ανοίξει το μοτέρ του. Και σας ερωτώ. Έχετε ποτέ προσπαθήσει να πάτε με το όριο στην μεσαία λωρίδα? Για προσπαθήστε το και θα δείτε το πόσο δύσκολο είναι. Και αυτό γιατί στη μεσαία οι περισσότεροι κινούνται από 90 έως και 100 άντε 110. Ασε δε τα φορτηγάκια που και αυτά αρέσκονται στο να κινούνται στη μεσαία λωρίδα και σου περιορίζουν και την ορατότητα. Ετσι λοιπόν βγαίνεις στην αριστερή και πλακώνεσαι, μέχρι που κάποιος με ποιο βαρβάτο μοτέρ έρχεται από πίσω σου και σου κολλάει τα φώτα του. Και άντε αν έχεις άντερα στο στομάχι σου και μοτέρ που τα λέει ανοίγεις και τον αφήνεις πίσω, αν όχι? Τότε ψάχνεις να βρεις τον τρόπο πως θα βγεις πίσω στη μεσαία για να περάσει το π.χ. Type-R. Και βέβαια αρχίζεις να πέφτεις στα φρένα για να μπορέσεις να εναρμονιστείς με την φάλαγγα των αυτοκινήτων που κινείται σε χαμηλότερο ρυθμό. Και όταν περάσει το Type-R σου τη σπάνε τα 80-90 χαω και ξαναβγαίνεις αριστερά και πλακώνεσαι.
Ετσι είναι ρε παιδιά, και μη μου πείτε ότι κανείς από εσάς δεν έχει ποτέ αντιδράσει έτσι γιατί θα το πιστέψω. Φίλε Παναγιώτη, δεν έκανες τίποτα παραπάνω από το να ψιλοκοντράρεις το Ibizaki, και μάλιστα χωρίς κατσίκες και slalom στο δρόμο κάτι που θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο και τη δική σου αλλά και των άλλων οδηγών την ασφάλεια. Ηταν μια ψιλοκόντρα σε ευθεία και που τον πρωταρχικό ρόλο παίξανε τα μοτέρ και των δυο σας, και λιγότερο η δεξιοτεχνία σας. Το μόνο που θα σου καταλογίσω είναι ότι δεν είσαι σοβαρός αφού με το Tsport, κάθεσαι και να παίζεις με τα Ibiza. -
Ο χρήστης kilo έγραψε:
.............. Το μόνο που θα σου καταλογίσω είναι ότι δεν είσαι σοβαρός αφού με το Tsport, κάθεσαι και να παίζεις με τα Ibiza.μα πιστευεις οτι οσοι παιρνουν γρηγορα σπορ αυτοκινητα [ή τουλαχιστον οι περισσοτεροι] τα περνουν γιατι ειναι εραστες της σπορ οδηγησης την οποιαν απολαμβανουν μονο για τον εαυτον τους;;;;
το κανουν ειτε για να πουλησουν ''μουρη'' στους αλλους και αλοιμονο σε αυτον που θα τολμησει να τους αμφισβητησει επιχειρωντας να τους προσπερασει ειτε για να ''βγαζουν'' χαζογκομενες .......αλλα αλοιμονο τους ετσι και πεσουν σε κανενα ''αγριεμενο'' με καλα στημενο αν και οχι απαραιτητο νο μουρ αυτοκινητο σε στροφιλικια και τοτε τα μαζευουν και φευγουν με τα αυτια κατεβασμενα και γινονται και ρεζιλι στην χαζογκομενα που εχουν διπλα τους!!!!
μιλαω γενικα ετσι .....και οχι σε συγκεκριμενη περιπτωση που σε αυτο το θρεντ αναφερθηκε για να μην αδικησω κανεναν που μπορει να ταιριαζει μεν με την περιγραφη μου αλλα τελικα να μην συμπεριλαμβανεται σε αυτην και να ηταν απλα μια λαθος επιλογη για την οποια πλεον μπορει να αισθανεται και λιγο ασχημα ενδειξη οτι δεν το κανει κατ'εξακολουθηση!!!!!!
ελπιζω!!!! -
Ο χρήστης kilo έγραψε:
Ας είμαστε ρεαλιστές κάπου, διότι όσα του γράψατε ναι είναι σωστά μόνο σε κοινωνία αγγέλων και όχι στη σημερινή πραγματικότητα., και μάλιστα στην Ελληνική πραγματικότητα όπου η οδήγηση είναι πραγματικός πόλεμος. Και όπως όλοι γνωρίζετε σε ένα πόλεμο πάντα υπάρχουν και απώλειες.Νομίζω ότι θα έπρεπε να κρίνουμε και να σχολιάζουμε με βάση το σωστό στην κοινωνία αγγέλων...
Αν όχι τότε γιατι υπάρχει αυτό το topic?
-
Πριν λιγο ημουνα εθνικη οδο, σε ενα αρκετα κατηφορικο κομματι αλλα και καπως στενο (γιαυτο ισως και η διπλη διαχωριστικη). Ταριφας στο αντιθετο ρευμα προσπερναει φορτηγο που, λογω μεγαλου πλατους καθως και οτι δεν πηγαινε και πολυ δεξια, αναγκαζει τον ταριφα να μπει εντελως στο αντιθετο ρευμα και, αναποφευκτα, φατσα καρτα με εμενα. Εγω σαν μεγας πιλοτος που ειμαι δεν πανικοβληθηκα, απλα εκανα τερμα δεξια και ταυτοχρονα του αναβοσβησα τα φωτα για να του πω απλα οτι αυτο που κανει δεν ειναι σωστο. Ξερετε τι μου εκανε ο ταριφας? Μου εριξε ενα φασκελο που ηταν ολο δικο μου!!! Δηλαδη ενταξει, μου λεει ο τυπος, αφου σε ειδα και με ειδες, τι μου το παιζεις τωρα, εσυ θα σωσεις το κοσμο? .
Παλι καλα που προλαβα και του εκανα εκεινη τη χειρονομια που σφιγγουμε τη γροθια μας και την κουναμε στον αερα πανω κατω!!! -
Ο χρήστης kilo έγραψε:
Ο φίλος μας ο Παναγιώτης, σύμφωνα με τα λεγόμενά του δεν έκανε και τίποτα το εξωφρενικό. Απλά αντί να κάνει δεξιά για να περάσει το Ibiza, επιτάχυνε. Αφού ο άνθρωπος μπορούσε, γιατί όχι?Κοίταξε, επειδή το θέμα έχει ξανασυζητηθεί πολλές φορές, επέτρεψέ μου να σου συνοψίσω τα συμπεράσματα.
moderator
Αυτό μας έλλειπε όποτε κάποιος θέλει για οποιονδήποτε λόγο να κινηθεί ταχύτερα να γκαζώνουμε και να μην τον αφήνουμε να προσπεράσει. Να πηγαίνουμε όλοι πατημένοι δηλαδή, στο όριο της τελικής μας.
Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!