-
Δεν το είδα σε δρόμο ακριβώς αλλά ήταν ενδιαφέρον και νομίζω ότι αξίζει να το γράψω.
Σήμερα το μεσημεράκι λοιπόν σε παραλία της Λουτσας. Παρκαρισμενο Mercedes coupe με μούρη προς την θάλασσαμε .Οδηγός μουσάτος 45-50 με μάυρο γυαλί να κάθεται στη θέση του οδηγού με ανοκτά παράθυρα και .........
να παίζει μπουζούκι -
Ο χρήστης mad_n έγραψε:
περιστατικο που συνεβη την κυριακη που μας περασε γυρω στις 9 το πρωι.. ειμαι σε τερμα στενου, οπου υπαρχουν 2 επιλογες αριστερα και δεξια. μπροστα μου κυρια μεγαλης ηλικιας με Daewoo Lanos σταματαει γιατι εχει στοπ... 2 μετρα πισω της σταματαω και εγω... ΞΑΦΝΙΚΑ βαζει οπισθεν και πριν προλαβω να κορναρω αρκετα μου ριχνει μια!!!!!
Κατεβαινοντας κατω η απαντηση της ' Τετοια ωρα ποιος να ειναι πισω μου'...
μα καλα γιατι οδηγούν ακομη αυτες;;;
Ωχ..... κρίμα!
είναι η αλήθεια ότι ακόμα κ ακατάλληλος για οδήγηση να είναι κάποιος με 200-400 ευρώ του το ανανεώνουν (το ξέρω από πρώτο χέρι κ μάλιστα από δύο διαφορετικά άτομα..... )Πάντως μπορεί να τύχει κ σε νέο....
Τι εννοώ? κάποια στιγμή κινούμε σε μονδρομο κ βλέπω punto σταματημένο να βρίζετε με φορτηγατζή που είναι ανάποδα!
Σταματάω σε μεγάλη απόσταση κ περιμένω να δω τι θα γίνει!
Από πίσω φτάνουν άλλα 8-10 αυτοκίνητα, κ εκεί που ο πουντάκιας με τον φορτηγατζή μαλώνουν, ο πουντάκιας βάζει όπισθεν κ παρότι κάνω όσο πιο πίσω μπορώ κ κορνάρω, έρχετε με που κατεβάζει προφυλακτήρα, δεξί φανάρι κ φτερό!
Τελικά ήταν κύριος κ μου τα πλήρωσε κ μάλιστα μετρητοίς! αλλά η δικαιολογία ήταν ότι όταν σταμάτησε δεν ήταν κανείς πίσω κ με την τσαντίλα με τον φορτηγατζή που καλά που ήταν ανάποδα, αλλά δεν έκανε ούτε ένα μέτρο πίσω για να μπει στο παρκινγκ του το παιδί με το πο΄΄υντο, φόρτωσε κ για να μην πλακώσει τον φορτηγατζή....... τα γνωστά!Αλλά επειδή έχουμε πει ότι ορισμένες μέρες έχω μαλακομαγνήτη, μου το έχουν ξανακάνει με μηδενικές ζημιές αφού δεν είχα κανέναν πίσω οπότε όπισθεν κ όσο πίσω χρειαζόταν κορνάροντας μέχρι το ζώο να καταλάβει κ να σταματήσει
Το κοφυαία ήταν με uno όπου είμαι σε stop κ ξαφνικά νιώθω κάποιον να με σπρώχνει (χαϊδευα το φρένο μιας κ ήταν ίσωμα) προς τα έξω!
Τραβάω χειρόφρενο, κατεβαίνω κ του φωνάζω : 'ΤΙ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΡΕΕΕΕΕ...'
Ο τύπος έχει πάθει πλάκα!
η απάντηση αποστομωτική: 'ωχ συγγνώμη σας έσπρωξα? έπαιζα με το γκάζι κ το αμπραγιάζ κ αφαιρέθηκα.....'
Πάλι καλά που έπαιζε με 45 αλόγατα, γιατί φανταστείτε να είχε κανά evo ή κανά..... τρακτέρΕσύ λες αυτό
Τι να πω και εγώ που στην Θηβών την παρασκευή πήγαινα με το starlet κάπου και σε ένα φανάρι έρχεται ένας μαλ.... και όπως ήμουν σταματημένος με ακουμπά από πίσω (είχε μια γκρι corolla με το σήμα fx). Τον κοιτώ από τον καθρέπτη με ύφος αγριεμένο και λέω από μέσα μου αστο να πάει. Στο επόμενο φανάρι που σταματάμε το ίδιο και μάλιστα πιο δυνατά!!! Κατεβαίνω κάτω και αφού τον αρχίζω ρε μαλά.. τι το βρήκες το αμάξι μου κ.λπ. και αφού οι άλλοι από πίσω κορνάρουν, διότι εντωμεταξύ είχε ανάψει πράσινο, μου αποκρίνεται 'συγγνώμη ρε φίλε αλλά να βιάζομαι... να σου κάνω δήλωση κ.λπ.'. Ένας με ένα φορτηγάκι που έρχεται δίπλαμου μου κάνει γιατί μας σταμάτησες κ.λπ. Μόλις έμαθε τι έγινε, τον είχε από πίσω του για αρκετή ώρα και τον πήγαινε σιγά -
κυπαρισσι opel kadett του 70 παρκαρισμενο στην Ουλωφ Παλμε εξω απο το Πιτα του παππου.. στο μπροστινο και πισω τζαμι γραφει 'Μη βλασφημειτε τα θεια, κινδυνος ατυχηματος)'.....
ΣΤην πισω εταζιερα ειχε απλωσει πλαστικα λουλουδια (σαν νεκροφορας ηταν ο στολισμος)... ενα ατελειωτο τσαντηρι...
εχω και φωτο απο το κινητο καποια στιγμη θα την ανεβασω...
-
Αγαπητο μου κοριτσι που οδηγουσες το μηχανακι σου στο κεντρο του Ηρακλειου χθες το απογευμα:
Δεν με πειραξε το χαμηλοκαβαλο παντελονι τζιν που φορουσες.
Δεν με πειραξε το αρκετα κοντο καλοκαιρινο μπλουζακι που φορουσες που ειχε σαν αποτελεσμα να φαινεται μερος της πλατης σου και οχι μονο.
Δεν με πειραξε που φορουσες αυτο το πραγμα που εσεις οι γυναικες το λετε εσωρουχο, ενω εγω το λεω 'κουραδοκοφτη' (sic) κοινως string.
Ουτε με πειραξε που αυτο το εσωρουχι τελοσπαντων φαινοταν απο 500 μετρα.Με πειραξε ομως οτι ενω οδηγουσες το μηχανακι σου, καθε τρεις και λιγο εβαζες το χερακι σου πισω στην πλατη σου και τραβουσες το 'μπλουζακι' σου προς τα κατω και προσπαθουσες να κρυψεις το 'string' σου.
Αποφασισε σε παρακαλω τι ρουχα θελεις να φορας, γιατι θελεις να τα φορας και αν ειναι αποκαλυπτικα αν θες να σε θαυμαζεο ο αντρικος πληθυσμος ή οχι.
Θα μας τρελανεις κοπελα μου.
Με τιμη
Μανος. -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Αγαπητο μου κοριτσι που οδηγουσες το μηχανακι σου στο κεντρο του Ηρακλειου χθες το απογευμα:Δεν με πειραξε το χαμηλοκαβαλο παντελονι τζιν που φορουσες.
Δεν με πειραξε το αρκετα κοντο καλοκαιρινο μπλουζακι που φορουσες που ειχε σαν αποτελεσμα να φαινεται μερος της πλατης σου και οχι μονο.
Δεν με πειραξε που φορουσες αυτο το πραγμα που εσεις οι γυναικες το λετε εσωρουχο, ενω εγω το λεω 'κουραδοκοφτη' (sic) κοινως string.
Ουτε με πειραξε που αυτο το εσωρουχι τελοσπαντων φαινοταν απο 500 μετρα.Με πειραξε ομως οτι ενω οδηγουσες το μηχανακι σου, καθε τρεις και λιγο εβαζες το χερακι σου πισω στην πλατη σου και τραβουσες το 'μπλουζακι' σου προς τα κατω και προσπαθουσες να κρυψεις το 'string' σου.
Αποφασισε σε παρακαλω τι ρουχα θελεις να φορας, γιατι θελεις να τα φορας και αν ειναι αποκαλυπτικα αν θες να σε θαυμαζεο ο αντρικος πληθυσμος ή οχι.
Με τιμη
Μανος.
Δεν θελω δικαιολογιες ,υπαρχουν κινητα ,ψηφιακες καμερες ,καμερες για διαχειρηση της κυκλοφοριας κατι τελος παντων. -
Το κορυφαίο το έχει πει ξαδερφός μου:
'Παλιότερα κάναμε πέρα το βρκί να δούμε τον κλο, τώρα κάνουμε πέρα τον κλο να δούμε το βρκί...' -
Σύγουρα οι περισσότεροι κάποια στιγμή θα έχουμε βρεθεί στη μεγάλη γέφυρα της Χαλκίδας, Κυριακή απόγευμα επιστρέφοντας πρός Αθήνα. Και πόσοι απο εμάς δεν έχουν βλαστημήσει το στενό δρομο στο Βαθύ που είναι υπεύθυνο για το τεράστιο μποτιλιάρισμα που δημηουργείται. Ετσι λοιπόν όλοι μας προχωράμε βηματάκι-βηματάκι. Ολοι μας? Ε! όχι και όλοι μας. Υπάρχουν και κάτι ζογκλέρ που σαλτάρουν μέσα στα όλα απο το αντίθετο ρεύμα. Και όταν αυτό γίνεται στο κυρίως δρόμο κάπου έχεις τα περιθώρια να διορθώσεις το λάθος σου. Αλλά όταν αυτό το κάνεις επάνω στη γέφυρα και μάλιστα με την οικογένειά σου μέσα, είσαι τουλάχιστον ανοισόροπος αν μη τι άλλο. Η ιστορία αυτή έγινε την περασμένη Κυριακή. Οι μαγκώρος οδηγός του Audi 80 έχοντας την συμβία δίπλα του και τα 3 παιδάκια του να παίζουν στα πίσω καθήσματα, αφού ζύγισε κάπως την κατάσταση βγαίνει πατημένος, επάνω στη γέφυρα στο αντίθετο ρεύμα. Θα είθελε περίπου 30-40 μέτρα για να βγεί απο την γέφυρα όσπου να σου καταπάνω του μια νταλίκα του Βαβουλιώτη (τουβλα). Η νταλίκα άδεια όπως ήταν έκοψε αμέσως, αλλά ο μαγκιώρος οδηγός τα έχασε, και αρχεισε να κορνάρει για να του ανοιξουν χώρο απο δεξιά τα μποτιλιαρισμένά. Και ποιός να του ανοίξει. Αντίθετα του του έκλειναν και τα μικρά διάκενα απο αυοκίνητο σε αυτοκίνητο. Η νταλίκα έχει σταματήσει και κορνάρει με τα δυνατά χωνιά του έχει στην οροφή της καμπίνας. Ο μαγκιώρος εξακολουθει και αυτός να κορνάρει και να βρίζει τους οδηγούς των μπολιτιαρισμένων να του δώσουν χώρο, αλλά του κάκου! Για μερικά λεπτά έχει σταματήσει η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα. Τέλος πάντων κάποια στιγμή όταν έφτασα κοντά του, του άφησα χώρο να περάσει για να λήξει το θέμα. Ρε παιδιά τι τα θέλετε, μέχρι να φτάσουμε στο Βαθύ την έκανε άλλες δύο φορές στο αντίθετο ρεύμα. Ευχομαι ο Θεός και όλοι οι άγιοι να τον έχουν καλά. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι κάποια στιγμή κάποιος άλλος φουκαράς θα πληρώσει τις αλακίες τους.
-
Και από πάνω του να πέρναγε η νταλίκα πάλι θα το ξανάκανε αν είχε επιζήσει. Αυτό έχω καταλάβει εγώ. Θα θεωρούσε μάλιστα τον εαυτό του άτυχο που έπεσε θύμα της κακιάς στιγμής.
-
...ή τους κακούς δρόμους. Μα που ακούστηκε γέφυρα με 1 λωρίδα ανά κατεύθυνση και χωρίς μπαριέρες ενδιάμεσα;
Ή τους κακούς νταλικέρηδες που μπλέκονται με τα ΙΧ.
Ή τους άχρηστους τροχόμπατσους που πίνουν φραπεδιές αντί ν'ανοίγουν δρόμο όταν 'αναγκάζεσαι' να κάνεις προσπέραση του θανάτου.
Ή τους τσόγλανους που πήραν ένα σαράβαλο και δεν παραμερίζουν για να περάσει κοτζάμ Audi (έστω και 80 του '80). -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Αγαπητο μου κοριτσι που οδηγουσες το μηχανακι σου στο κεντρο του Ηρακλειου χθες το απογευμα:Δεν με πειραξε το χαμηλοκαβαλο παντελονι τζιν που φορουσες.
Με τιμη
Μανος.Δεν με πείραξε αυτό το post που έγραψες...
...αλλά μία κάμερα δεν μπρούσες να έχεις;
-
Και κάτι που με σόκαρε:
Λίγο πριν τη Μαλακάσα (βλέπε επιδρομή στο Μπράλο, πιο κάτω), και ενώ ήμουν στην αριστερή, διπλα στο διαχωριστικό, βλέπω ξαφνικά μία σκυλίτσα, ξεκάθαρα με χαμένο ύφος και την ουρά στα σκέλια, μαζί με ένα δευτερο, κουτάβι, πιθανόν δικό της. Τα κακόμοιρα ήταν στον ελάχιστο χώρο ανάμεσα στο διαχωριστικό και τα αυτοκίνητα που περνούσαν με 130+χαω. Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας τραγωδίας...
Έκοψα ταχύτητα και έκανα το υπόλοιπο της διαδρομής στην μεσαία λωρίδα, σκεπτόμενος ότι δεν μπορούσα να κάνω δυστυχώς τίποτα...
-
πωπωωωωω κρίμα!
ελπίζω να έγινε το θαύμα κ να την γλύτωσαν......
Πάντως δεν είναι λίγο να βρεις μπροστά σου ζωντανό κ να μην έχει που να πας!!!Έτσι μία φορά πηγαίνοντας για Πάτρα ακριβώς μετά την έξοδο για Αίγιο που έχει μπαριέρες κ ενώ είχα 140+ χλμ/ώρα νάσου μία.... κατσίκα!
αφού δεν εκτροχιάστηκα καλά ήταν, αλλά το ζωντανό έμεινε μέσα στην μέση του δρόμου σαστισμένο (αλλά ζωντανό) κ δεν ξέρω αν κάποιος 'τυχερός' από πίσω ...... καταλαβαίνετε...... -
Πρίν απο κάτι χρόνια αυτό. Ποτέ δεν θα ξεχάσω τον ταξιτζή που κατόρθωσε και σταμάτησε στην κάθοδο της γέφυρας Κατεχάκη στην Κιφησίας για να μαζέψει απο το δρόμο ένα γατάκι.
Ευτυχώς που μέσα στη ζούγκλα που ζούμε υπάρχουν ακόμη ανθρωποι με αισθήματα για τα ζώα!
Γειά σου φίλε ταξιτζή όποιος και να είσαι! -
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Σύγουρα οι περισσότεροι κάποια στιγμή θα έχουμε βρεθεί στη μεγάλη γέφυρα της Χαλκίδας, Κυριακή απόγευμα επιστρέφοντας πρός Αθήνα. Και πόσοι απο εμάς δεν έχουν βλαστημήσει το στενό δρομο στο Βαθύ που είναι υπεύθυνο για το τεράστιο μποτιλιάρισμα που δημηουργείται. Ετσι λοιπόν όλοι μας προχωράμε βηματάκι-βηματάκι. Ολοι μας? Ε! όχι και όλοι μας. Υπάρχουν και κάτι ζογκλέρ που σαλτάρουν μέσα στα όλα απο το αντίθετο ρεύμα. Και όταν αυτό γίνεται στο κυρίως δρόμο κάπου έχεις τα περιθώρια να διορθώσεις το λάθος σου. Αλλά όταν αυτό το κάνεις επάνω στη γέφυρα και μάλιστα με την οικογένειά σου μέσα, είσαι τουλάχιστον ανοισόροπος αν μη τι άλλο. Η ιστορία αυτή έγινε την περασμένη Κυριακή. Οι μαγκώρος οδηγός του Audi 80 έχοντας την συμβία δίπλα του και τα 3 παιδάκια του να παίζουν στα πίσω καθήσματα, αφού ζύγισε κάπως την κατάσταση βγαίνει πατημένος, επάνω στη γέφυρα στο αντίθετο ρεύμα. Θα είθελε περίπου 30-40 μέτρα για να βγεί απο την γέφυρα όσπου να σου καταπάνω του μια νταλίκα του Βαβουλιώτη ****(τουβλα). Η νταλίκα άδεια όπως ήταν έκοψε αμέσως, αλλά ο μαγκιώρος οδηγός τα έχασε, και αρχεισε να κορνάρει για να του ανοιξουν χώρο απο δεξιά τα μποτιλιαρισμένά. Και ποιός να του ανοίξει. Αντίθετα του του έκλειναν και τα μικρά διάκενα απο αυοκίνητο σε αυτοκίνητο. Η νταλίκα έχει σταματήσει και κορνάρει με τα δυνατά χωνιά του έχει στην οροφή της καμπίνας. Ο μαγκιώρος εξακολουθει και αυτός να κορνάρει και να βρίζει τους οδηγούς των μπολιτιαρισμένων να του δώσουν χώρο, αλλά του κάκου! Για μερικά λεπτά έχει σταματήσει η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα. Τέλος πάντων κάποια στιγμή όταν έφτασα κοντά του, του άφησα χώρο να περάσει για να λήξει το θέμα. Ρε παιδιά τι τα θέλετε, μέχρι να φτάσουμε στο Βαθύ την έκανε άλλες δύο φορές στο αντίθετο ρεύμα. Ευχομαι ο Θεός και όλοι οι άγιοι να τον έχουν καλά. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι κάποια στιγμή κάποιος άλλος φουκαράς θα πληρώσει τις αλακίες τους.Μα καλά δε κατάλαβες τι έγινε και οι επιβάτες του 80 τούβλα ήταν και πήγαιναν να βρούν το σοΐ στο φορτηγό.
Κατά τα άλλα αυτός δηλώνει 'οικογενειάρχης' και μπορεί να τον δείς κάποια φορά στη τηλεόραση να 'μάχεται για τα δικαιώματα του, της γειτονιάς του και των παιδιών του' .
-
εχω μαζεψει 3 σκυλια και 4 γατακια (το ενα δυστυχως πηγε για ευθανασια γιατι ηταν ηδη χτυπημενο) απο τον δρομο. Τωρα το ενα ειναι φυλακας στην μαρινα της Γλυφαδας, τα υπολοιπα σε διαφορα σπιτια γνωστων.
κανενας δεν επρεπε να αφησει τον καραγκιοζη με το Audi να μπει στο ρευμα του.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
εχω μαζεψει 3 σκυλια και 4 γατακια (το ενα δυστυχως πηγε για ευθανασια γιατι ηταν ηδη χτυπημενο) απο τον δρομο. Τωρα το ενα ειναι φυλακας στην μαρινα της Γλυφαδας, τα υπολοιπα σε διαφορα σπιτια γνωστων.Respect!
κανενας δεν επρεπε να αφησει τον καραγκιοζη με το Audi να μπει στο ρευμα του.
Πάντα το ίδιο λέω και εγώ αλλά στο τέλος 'δίνεις τόπο στην οργή' - ιδίως όταν υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση το ιδανικό θα ήταν να είχες την ευκαιρία να του πείς face to face 'είσαι ηλίθιος', να τον κάνεις ρεζίλι μπροστά στην οικογένειά του και μετά να τον αφήσεις να μπεί...
-
Πω πω φαντάζομαι την απόγνωση και το φόβο της σκυλίτσας στο διάζωμα...
-
maxmara
Ετσι οπως εγινε ομως το σκηνικο, δεν υπηρχε κινδυνος ατυχηματος γιατι σταματησαν ολοι. Απλα θα αναγκαζοταν ο καραγκιοζης να κανει ολη την γεφυρα πισω. Για αυτο δεν επρεπε να τον αφησει κανενας.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
maxmara
Ετσι οπως εγινε ομως το σκηνικο, δεν υπηρχε κινδυνος ατυχηματος γιατι σταματησαν ολοι.Δεν διαφωνώ !
Απλα θα αναγκαζοταν ο καραγκιοζης να κανει ολη την γεφυρα πισω. Για αυτο δεν επρεπε να τον αφησει κανενας.
Πόσο ρεαλιστικό είναι κάτι τέτοιο όμως τελικά. Ας αφήσουμε οτι θα τον εμπόδιζε...ο επόμενος κάφρος!!!!!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ετσι οπως εγινε ομως το σκηνικο, δεν υπηρχε κινδυνος ατυχηματος γιατι σταματησαν ολοι.
Απλα θα αναγκαζοταν ο καραγκιοζης να κανει ολη την γεφυρα πισω. Για αυτο δεν επρεπε να τον αφησει κανενας.Εγω αν ερχοταν διπλα μου και απαιτουσε χωρο για να μπει θα του εδειχνα τον αξονα της γης με το δεξι χερι και θα του ελεγα 'ελα να μου τον δεις' , ....τον αξονα παντα!
Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!