-
Κι εγώ πιστεύω ότι οι άνθρωποι ξεδίνουν όταν έρχονται εδώ, πράγμα όμως που δείχνει ότι στις χώρες τους αισθάνονται καταπιεσμένοι, άρα δεν μιλάμε για πραγματική αγωγή (γιατί αν έχεις αγωγή, φέρεσαι εκ πεποιθήσεως με σωστό τρόπο ακόμα κι αν σου λένε να φερθείς σκάρτα), αλλά για αποτελεσματική επιβολή του νόμου, κάτι που στην Ελλάδα δεν συμβαίνει.
Παίρνεις δηλαδή έναν Έλληνα, αψίκορο και τραλαλά, και του λες να φερθεί σωστά στο δρόμο γιατί 'έτσι πρέπει', αλλά χωρίς ουσιαστικό έλεγχο. Ναι, καλά!
Σίγουρα υπάρχουν πολλοί Βορειοευρωπαίοι που έχουν κάνει βίωμα τη νομότυπη και ασφαλή συμπεριφορά στον δρόμο, αλλά σ'αυτό έχει σίγουρα παίξει ρόλο και η μαγκούρα. Δείτε για παράδειγμα στην Ελλάδα την υπόθεση της ζώνης ασφαλείας. 'Βάλτε ζώνη, θα σώσετε τη ζωή σας' φώναζαν τα ΜΜΕ και οι τροχαίες, αλλά για πολλά χρόνια ήταν ζήτημα αν τη χρησιμοποιούσε το 30% των οδηγών. Σήμερα με τα πρόστιμα το ποσοστό έχει ανέβει πάνω από το 80% και συνεχίζει. Παρόμοια πιστεύω ότι θα είναι η εξέλιξη και στο ζήτημα της συμπεριφοράς σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Δεν είναι δύσκολο, 50 περιπολικά και 5 ελικόπτερα σε 16ωρη (τουλάχιστον) βάση στις ΕΟ, κάμποσα προστίματα των 100-200 ευρώ (μήπως είναι πολλά; Τόσο το καλύτερο.) και βλέπετε για πότε ο 'ανεπίδεκτος' θα οδηγεί κοντά στη δεξιά μεριά του δρόμου και δεν θα παρακωλύει την κυκλοφορία. -
'Τρελοί' ξένοι στην Ελλάδα:
Λόγοι, ΧΩΡΙΣ σειρά σημαντικότητας:
- Ξεδίνουν τώρα που έχει ελευθερία.
- Πίνουν τώρα που δεν τρέχει και τίποτα αν ελεγχθούν
- Τους βαράει η ζέστη και ο ήλιος
- Άγγλοι που οδηγούν ανάποδα
- Κυκλικοί κόμβοι που έχει προτεραιότητα αυτός που ΜΠΑΙΝΕΙ στον κόμβο, αντίθετα με κάθε άλλη χώρα
- διασταυρώσεις χωρίς σήμανση προτεραιότητας, και ακόμα καλύτερα χωρίς ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗ που να υποδηλώνει προτεραιότητα. Ανήκουστο στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης...
- Αφού με τσαμπουκά οι Ελληνάρες τους έχουν ξεσκίσει στην παρανομία μας πληρώνουν με το ίδιο νόμισμα.
Λόγοι που αυτοκίνητα με αλβανικές πινακίδες πηγαίνουν (κάποιες φορές) νόμιμα:
Αν τους σταματήσει η αστυνομία θα βρούνε μπελάδες μέχρι να πεις Κακαβιά. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
- σήμερα είδα έναν με γερμανικές πινακίδες να ανεβάζει από γωνία στην παραλιακή το αμάξι του πάνω στο πεζοδρόμιο και να το αφήνει λοξά εκεί πάνω.
Μήπως οι ξένες πινακίδες (και ειδικά οι γερμανικές....) δεν σημαίνουν ότι τα αυτοκίνητα ανήκουν σε ξένους οδηγούς? Η Ελλάδα και η Αθήνα ειδικότερα έχει γεμίσει αυτοκίνητα που κυκλοφορούν με ξένες πινακίδες. Αυτοί όλοι σε πληροφορώ πως ΔΕΝ είναι τουρίστες στο μεγαλύτερο ποσοστό. Ξέρεις πόσοι φοιτητές πχ κατεβαίνουν με τα αυτοκίνητα τους από όλες τις χώρες της Ευρώπης? Πόσοι διάφοροι άλλοι τύποι που παράνομα ή ημιπαράνομα κυκλοφορούν μερσεντές-BMW με γερμανικές κυρίως πινακίδες (βορειοευρωπαίοι...) ? Από τέτοιους τύπους ακριβώς να περιμένεις να δεις και τις μεγαλύτερες καγκουριές (που ''κάνουν το κομμάτι τους'') και όχι από κάποιον καθόλα νομοταγή με ελληνικές πινακίδες! 'Ολα εξηγούνται....Α, και ξέρω από 1ο χέρι και Αλβανούς που φέρνουν αυτοκίνητα από Γερμανία οπότε μην βγάζετε εύκολα συμπεράσματα για την εθνικότητα του οδηγού από την πινακίδα! (το μόνο σίγουρο είναι τα... αυτοκινούμενα τροχόσπιτα!)
-
Την Παρασκευή το βράδυ ή το Σάββατο το μεσημέρι
κάποιος κατάφερε στον Περιφερειακό του Καρέα στην στροφή της Καισαριανής ανεβαίνοντας προς Ηλιούπολη να ξηλώσει την μπαρίερα και δύο ταμπέλες στην νησίδα να περάσει το αντίθετο ρεύμα και να ξηλώσει και το καρτοτηλέφωνο του ΟΤΕ στο δεξί πεζοδρόμιο με κατεύθυνση προς Ηλιούπολη πλεόν και να σταματήσει τελικά στα δέντρα....
Με πόσα πρεπει να πήγαινε ?? -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
κάποιος κατάφερε στον Περιφερειακό του Καρέα στην στροφή της Καισαριανής ανεβαίνοντας προς Ηλιούπολη να ξηλώσει την μπαρίερα και δύο ταμπέλες στην νησίδα να περάσει το αντίθετο ρεύμα και να ξηλώσει και το καρτοτηλέφωνο του ΟΤΕ στο δεξί πεζοδρόμιο με κατεύθυνση προς Ηλιούπολη πλεόν και να σταματήσει τελικά στα δέντρα....
Με πόσα πρεπει να πήγαινε ??Αλήθεια, τις ζημιές που προκαλεί κανείς στο ατύχημα (μπαριέρες, στήλους, πινακίδες, καρτοτηλέφωνα κ.λπ.) τα πληρώνει;
Πραγματικό το ερώτημα. Στο εξωτερικό ξέρει κανένας τι γίνεται;
-
Κανονικά θα πρέπει. Οι άλλοι θα πληρώνουν τα γούστα του κουλού (ή άτυχου);
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Με πόσα πρεπει να πήγαινε ??Αλήθεια, τις ζημιές που προκαλεί κανείς στο ατύχημα (μπαριέρες, στήλους, πινακίδες, καρτοτηλέφωνα κ.λπ.) τα πληρώνει;
Πληρώνει η αστική ευθύνη της ασφαλιστικής σου ανάλογα το ποσό που έχεις νομίζω 100,000 € ή 500,000 €. Αν η ζημιά ξεπερνά το ποσό αυτό σου κάνουν αγωγή για τα υπόλοιπα τα οποία και πρέπει να πλρώσεις...
-
Σε φακέλλους αποζημιώσεων στην ασφαλιστική εταιρία που εργάζομαι έχω δεί στη θέση παθόντος, κολόνα ΔΕΗ και θάλαμος ΟΤΕ... και έχουν αποζημιωθεί οι παθόντες.
-
[quote='cpp']Πληρώνει η αστική ευθύνη της ασφαλιστικής σου ανάλογα το ποσό που έχεις νομίζω 100,000
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Κανονικά η ασφαλιστική πληρώνει ζημιές προς τρίτους.
Αυτό μπορεί να είναι μπαριέρα, μαντρα σπιτιού, ή άλλο όχημα.Πρακτικά ΔΕΝ πληρώνονται οι μπαριέρες, και το ξέρω από πρώτο χέρι, μια φορά που τράκαρα μόνος μου σε ήδη τσαλακωμένη μπαριέρα την οποία και δεν πλήρωσα καθόλου. Η αστυνομία που ήρθε δεν το κατέγραψε καν.
Στο εξωτερικό έχω ακούσει πως τα πληρώνεις, αλλά ευτυχώς δεν είχα την ατυχία να το διαπιστώσω!!
-
[quote='TakisB'][quote='cpp']Πληρώνει η αστική ευθύνη της ασφαλιστικής σου ανάλογα το ποσό που έχεις νομίζω 100,000
-
[quote='cpp'] [quote='TakisB'][quote='cpp']Πληρώνει η αστική ευθύνη της ασφαλιστικής σου ανάλογα το ποσό που έχεις νομίζω 100,000
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Πληρώνει η αστική ευθύνη της ασφαλιστικής σου ανάλογα το ποσό που έχεις νομίζω 100,000 � ή 500,000 �. Αν η ζημιά ξεπερνά το ποσό αυτό σου κάνουν αγωγή για τα υπόλοιπα τα οποία και πρέπει να πλρώσεις...
Σωματικές βλάβες 500.000 � και υλικές ζημιές 100.000 �.
Άρα αποζημίωση υλικών ζημιών έως 100.000 �.
δηλαδή αν κάποιος διαλύσει αυτοκίνητο τρίτου αξίας πάνω από 100,000 Euro πχ τα υπόλοιπα τα βάζει από την τσέπη του !!! Σωστά?
Αν κάποιος διαλύσει αυτοκίνητο τρίτου πάνω από 100Κ ευρώ, τότε σίγουρα θα πληρώσει και για σωματικές βλάβες (εγκεφαλικά, εμφράγματα κλπ )
Δεν ειναι και τοσο δυσκολο να γινει... αυτα που βλεπουμε, οτι παρεσυρε 4-5 ισως και παραπανω παρκαρισμενα, και μετα μπηκε στην αντιπροσωπια αυτοκινητων,σπζοντας την τζαμαρια, πρεπει να πλησιαζουν επικυνδινα το οριο των 100.000!!
-
[quote='cpp'][quote='TakisB'][quote='cpp']Πληρώνει η αστική ευθύνη της ασφαλιστικής σου ανάλογα το ποσό που έχεις νομίζω 100,000
-
Δεν ισχύει όμως πως σε καμία περίπτωση δεν σου ζητάνε να καλύψεις μεγαλύτερες υλικές ζημιές από την αξία του αμαξιού σου;
(πρέπει να το διάβασα σε νομικό σύμβουλο σε περιοδικό...)
Οπότε όταν σου ζητήσουν παραπάνω από όσα δίνει η ασφάλεια τους λές 'κρίμα για την Μέιμπαχ, πάρε το σταρλετάκι μου το τρακαρισμένο τώρα και είμαστε πάτσι!!' -
Αυτό είναι νομίζω παράλογο. Σαν να ρίχνει κάποιος μια γόπα σε βενζινάδικο, να γίνεται έκρηξη, στάχτη και μπούρμπερη το βενζινάδικο, τα αυτοκίνητα τριγύρω και ο σκύλος του βενζινά κι εσύ να λες 'Πάρε το υπόλοιπο πακέτο, ευκαιρία είναι να το κόψω'.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αυτό είναι νομίζω παράλογο. Σαν να ρίχνει κάποιος μια γόπα σε βενζινάδικο, να γίνεται έκρηξη, στάχτη και μπούρμπερη το βενζινάδικο, τα αυτοκίνητα τριγύρω και ο σκύλος του βενζινά κι εσύ να λες 'Πάρε το υπόλοιπο πακέτο, ευκαιρία είναι να το κόψω'.Κι εγώ έτσι λέω...
Ίσωσ να ισχύει για τον ιδιοκτήτη, αν οδηγούσε άλλος... Δεν ξέρω, έτσι το διάβασα...
-
Ο χρήστης SharpShooter έγραψε:
Κάποτε είχαν απαγορεύσει τις διαφημίσεις στους οδικούς άξονες.Ακόμα απαγορεύονται υπό τους όρους του άρθρου 11 του ΚΟΚ. Υπάρχει και σχετικό άρθρο στο 'Νομικό Σύμβουλο' των 4Τ Νοεμβρίου.
-
Χθές το απογευμα επι της Μιχαλακοπούλου RAV4 ασημί, πισω τζαμι και πορτα γεματο αυτοκολλητα με διαφορα .....,Athens College, Tenis club .........και αλλα που δεν θυμαμαι, ειχε και το κορυφαιο , ο τυπος ειχε κολληση ενα μεγαλο αναγλυφο λογοτυπο της BMW στην δεξια πλευρα της πισω πορτας ......ειναι ο μοναδικος στον κοσμο που εχει το NEO RAV4 της BMW......
Α, ρε καταραμενο απωθημενο.....
-
Hyundai Accent 4D με 2 αυτοκόλλητα Ferrari στο πίσω μέρος σήμερα.
Επίσης μπρελόκ αφημένο σε τραπέζι με υφασμάτινη μπλε λωρίδα που έγραφε 'Yaghting Club Flyer' και ταυτόχρονα κάρτες Carrefour και Dia Club.
Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!