Διαδρομή: Λαύριο - Πόρτο Ράφτη μέσω Κουβαρά (για όσους ξερουν, εκπληκτική διαδρομή μέσα από το δάσος με όμορφες στροφές)
Ωρα: 18:30, μόλις αρχίζει να βραδιάζει.
Μόλις μπαίνω στο 'καλό' τμήμα, παρατηρώ κάποια κομμάτια νέου ασφαλτοτάπητα (από την είσοδο μέχρι την κορυφή της στροφής, και εκεί απότομο σκαλοπάτι και ξανά στο παλιό, γλιστερό οδόστρωμα... άλλο ένα δείγμα κορυφαίου προγραμματισμού...), οπότε αποφασίζω να μην πάω πολύ γρήγορα για να 'μάθω' ξανά το δρόμο.
Το συμβάν: Μετά από γρήγορο 'S', φτάνω σε μέτρια αριστερή στροφή (με ελάχιστη ορατότητα), ευτυχώς με μικρή ταχύτητα. Μόλις φτάνω στην κορυφή της στροφής, αποκαλύπτεται μπροστά μου το εξής θέαμα: Ενα τεράστιο μηχάνημα από αυτά που στρώνουν την άσφαλτο καταλαμβάνει όλο το αντίθετο ρεύμα, 3 εργάτες είναι στο δικό μου και ο ένας από αυτούς έχει ήδη δώσει προτεραιότητα στο αυτοκίνητο που ερχόταν από απέναντι, το οποίο είναι μπροστά μου!
Ευτυχώς σταμάτησα κατευθείαν, αλλά αν πήγαινα λίγο γρηγορότερα (ακόμη και πιο αργά από τις ταχύτητες που πιάνουν οι του Κουβαρά, οι οποίοι συνήθως πηγαίνουν... κουβάρια...), σίγουρα θα ήμουν σε πολύ δύσκολη θέση...
Οταν σταμάτησα δίπλα τους και τους φώναξα παλαβούς και ότι θα σκοτώσουν τον κόσμο, και πρότεινα να βάλουν προειδοποιητική πινακίδα πριν από τη στροφή ή ένας τους να κάνει σήμα στα αυτοκίνητα, με κοίταζαν σαν να είμαι από άλλο πλανήτη...
Δυστυχώς έχω την εντύπωση ότι τέτοια συμβάντα πρέπει να τα γράφουμε σε νέο θέμα, και ο τίτλος αυτού: ό,τι πιο συνηθισμένο γίνεται στους ελληνικούς δρόμους...